KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

+44
noja
sunny.tp
Amna84
lenjivica
luckystar74
logona
bezdan
karakaca
nebuloza
fight&faith
Erata
anak
laKole
missile
JocY
neca73
bubili2
Shizika
jaca*caca
bokica
San
Sofka
maki79
vašar
Anuska
andro-gen
cici
dacca
djole42
lena
dr mali pariz
Bitter Sweet
maša
Virna
kristina33
tanja68
aha
nena beba
Orline
taka*
Struzzo
bebana
sanja 1973
nabla
48 posters

Strana 7 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 7 Empty Re: Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

Počalji od San 1/3/2011, 21:27

Moje stanje se nakon laparoskopije, kada mi je odstranjena endometriozna cista sa levog jajnika pogorsalo, odnosno tada je vec poceo da mi varira FSH, endometrioza se vrlo brzo nakon toga "vratila" i nema smisla da sa ovako minimalnom ovarijalnom rezervom operisem ponovo, takvo je bar misljenje nekoliko doktora koje sam konsultovala (Kopitović, Radulović, Vujović)! Spermogram je ok. Ne znam... za koga se odluciti?
San
San

Broj poruka : 10
Datum upisa : 05.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 7 Empty Re: Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

Počalji od dr mali pariz 1/3/2011, 21:28

Nabla,posle ovoliko godina borbe,a ne pretreano mnogo,ja iskreno ne trpim da mi doktori za ono za šta oni doprinesu-odregauju "grubo" kako je san navela.
Ne znam,nemam ja živaca za njihova prenemaganja.Ona reče da je zbog endometrioze na kontracepciji.Je l se to tako radi?
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 1/3/2011, 21:30

Snu,o.k.,dakle ti si već radila laparo...i opet ti se vraćala endom....
ne znam, ti si ipak čula nekoliko mišljenja,što je bitno,ne zadržavati se na jednom mišljenju.
A šta ti onda oni savetuju? Svi su za kontracepciju?
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od San 1/3/2011, 21:41

Svi su imali različita mišljenja, tako da ja više ne znam čije da sledim. I da li vredi traziti jos nečije, mislim na doktore?
Znate, mislim da se ovo sve u nasoj zemlji pretvorilo u jedan veliki biznis i da nam se oni povrsno posvecuju, pa kod koga upali, upalilo je. Divim se parovima koji su istrajali u ovoj prici, ali mi smo toliko razocarani pristupom, lepo si rekla Pariz "nemam zivaca za njihova prenemaganja"!
San
San

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od San 1/3/2011, 21:44

A ni vremena!
San
San

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 1/3/2011, 21:47

uh ,San,još kad ti stručnjaci,a to im ne možemo sporiti,imaju različita mišljenja,e onda da nekog upucaš...šta drugo.
Slažem se apsolutno sa tobom da je sve ovo neverovatan biznis i zbog manjka vremena ,mi njihovu stručnost i ne osetimo..izvini,ali možemo ćaskati na temi- https://kutak.forumotion.com/t1526-korak-po-korak-na-putu-do-bete
ovo je ipak samo za FSH

Poslednji izmenio mali pariz dana 1/3/2011, 21:59, izmenjeno ukupno 1 puta
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 1/3/2011, 21:56

Ja bih se opredelila za onog docu cije je misljenje blisko Vujovickinom. Mada, mozda gresim.

Nemam zivaca za njihova prenemaganja

Naravno! Ali u onoj meri u kojoj vas to ne izjeda. Zato kazem "ne zamerite", ne zbog samih docova, zbog toga sto su oni ovakvi ili onakvi tamo negde duboko u dusi, nego zbog vas. Svaki jad koji osecamo predstavlja dobrovoljni teret koji nosimo. Sto pre ga se ratosiljamo, tim bolje.
Njih tretiraje kao orudje/instrument koji ce vas dovesti do cilja.

U celoj ovoj prici je navaznije potrefiti koji doca je najbolji.
Ovde kod nas vlada prilicna konfuzija kada su u pitanju strucnost i eticnost lekara. Mozda je San vreme da razmislis o Hrvatskoj (Radoncic), Sloveniji, ili Ceskoj.

Sta ti je Vuja savetovala?
nabla
nabla

Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bokica 2/3/2011, 10:43

San ja sam takodje imala problem sa endometriomom i losim odgovorm na stimulaciju.
Ti nam nisi napisala koliko si jajanih celija dobijala u postupcima.
Kako je endometrioza naprasno nastala nakon uredne laparoskopije moj dr nije zeleo da je operise. Njegov stav je da se cista do 3 cm ne operise.
Smatrao je da operacijom mozemo da nanesemo jos vecu stetu odn. da se osteti tkivo jajnika pa da tek onda ne budem imala jajne celije. Dakle veca steta nego korist.

Ja sam stalno zapitkivala na tu temu jer nisam bila sigurna da je to ispravan pristup.
Ipak sam poslusala savet i u pripremi za drugu vantelesnu ostala prirodno trudna.

Sto se tice kontracepcije ne znam sta je ispravno. Ona svakako umiruje endometriozu, cuva rezervu j.c. ali sta ako se jajnici previse uspavaju?
Mada isti dr je mojoj poznanici koja ima visok FSH i gotovo da nema jajne celije propisao kontarcepciju do iduceg postupka.
Ocigledno da sve zavisi individualno od pacijenta do pacijenta.
bokica
bokica

Broj poruka : 1566
Godina : 43
Datum upisa : 22.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 3/3/2011, 21:18

Pozdrav devojke Very Happy
Vec neko vreme pratim vase iskrene price,savete,mnoge sam i primenila,razmisljajuci svaki put,pa nece valjda meni i to da se desi! E sad ,posto mi se sve izdesavalo,krajnje je vreme da se javim Wink
Nasa borba ne traje dugo,ali smo prosli dosta toga...Imali smo srece da su dobri ljudi koji su postali roditelji nakon trece VTO,vec nakon godinu dana naseg braka, nam savetovali da se javimo dr.Kopitovic. I dok smo se bavili zapusenim jajovodima nismo ni slutili da cemo se susresti sa problemom fsh,amh.To smo saznali prilikom prikupljanja dokumenata za prvu VTO.
Dva folikula,dve jajne celije,dva embriona. f
Ali,uvek ali, oba petocelijska, treci dan,doduse jako lepa,bez fragmentacije,kaze dr. kao cvetici...Stimulisana sam po kratkoj semi,Dipherelin,Gonal,Menopur,Orgalutran.
Pitanje,da li je jedna stimulacija pokazatelj kako ce se odvijati i naredne ili bas i ne mora da bude tako?
Hvala
naočare
jaca*caca
jaca*caca

Broj poruka : 599
Godina : 47
Datum upisa : 02.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 3/3/2011, 21:35

Dobrodoshla jaca*caca!
Ne znam shta da ti odgovorim, i ja sam "poor responder". Meni je moja doktorica rekla da bi mozda mogli da proizvedemo vishe jc ako u stimulaciju ukljuchimo i estrogen, ali kako je moj ionako visok, a imam i povijest ovarijalnog raka u porodici, ta je opcija otpala.
U prvoj stimulaciji (konjske doze Menopura) sam imala 4-5 antralnih folikula i samo dvije jc. U drugoj upola smanjena doza Gonala i to igrom sluchaja samo dva dana, jedan folikul, jedna jc.
Ako imash novaca i vremena mozesh oprobati drugachije sheme, ali ja sam doshla do zakljuchka da je kvalitet jc vazniji od njihovog broja. Super je kad ih je mnogo pa se ide na blastice, pa se nekoliko i zaledi da naredni put pokushash FET. Ali nema smisla ubijati sebe u pojam zato shto ne mozesh "proizvesti" veliki broj jc.
Sretno! osmeh srce
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 3/3/2011, 23:56

Jaco doro dosla! Very Happy
Nadam se da neces zadugo posecivati ove strane i lupati glavu oko fsh! Wink

U potpunosti se slazem sa Shizi!
Dok god imas jc, finansijskih mogucnosti i energije, glavna "briga" treba da ti bude kvalitet jajne celije.

Da li sam dobro skapirala "kratku shemu" sa diferelinom....diferelin od 21. dc, pa onda od 2-3 dc gonali + menopuri?
Mozda bi "direktnim" protokolom dobila koju jc vise. Ali ni to nema pravila.

Sustina je u tome da se ubode onaj protokol koji ce dati jc najbolje kvalitete. No, treba da imas na umu i da isti protokol u razlicitim ciklusima moze dati potpuno drugaciji rezultat po pitanju kvalitete.

Bitno je da imas poverenje u svog doktora i da je on voljan da mozga i experimentise oko tvog slucaja.

ps. amh je pretpostavljam izrazen u ng (u kom labu radjeno?)
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 4/3/2011, 18:01

Draga Shizi i Nabla,hvala na odgovorima,vi ste srce
I ja se nadam da ce moja dr. sledeci put razmisliti o nekom drugom protokolu koji ce naravno dati bolje rezultate,sto rece Shizy bolji kvalitet celija.To cu saznati nadam se vec u toku sledece nedelje. Imam poverenja u nju,samim tim sto nas je i ovaj prvi put primila,jer smo na komisiji bili odbijeni prvi put kod jedne druge dr. sa Betanije,koja nije htela da cuje za nas,iako mislim da sam neki granicni slucaj sto se tice fsh.Bilo bi bas lepo kad bi mi dosle sve tamo zdrave ,prave,dale po desetak jc,5 blastica,dve bebe i svi srecni i zadovoljni,zar ne... Wink Ali ne ide to bas tako..
Nabla,sto se tice seme,ja sam Dipherelin pocela od 1dc,0,1 ml prva tri dana ,Gonal 75ij.8 amp. Menopur 75ij 22 amp,Orgalutran 0,25 mg dnevno 4 amp. Stoperica mi je bila Ovitrele i nju sam dobila deveti dan.Da li je to direktni protokol? Vrednost amh jeste u ng i radjen je u novosadskom Medlabu.
Ono sto sam ja pokusavala da doprinesem sveopstem boljitku igracice ,je da sam tri meseca pred ivf pila ,ma sta sve nisam,Q 10,spirulinu, liofilizovani maticni mlec,folnu,selen,ginko bilobu,suve smokve u ulju,da,da nista bez njih igra ,maku,i jos povremeno neke cajeve,itd...Sada intezivno razmisljam o akupunkturi,o nekoj vrsti fizicke aktivnosti koja bi mi odgovarala,isla sam redovno na folklor,ali su mi rekli da to bas ne valja affraid i ja batalim...
Trudim se da razmisljam pozitivno,i da nateram ovo moje telo,ili ga lepo zamolim da saradjuje,a ne tu da mi trci u neku menopauzu
h
c
jaca*caca
jaca*caca

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 4/3/2011, 21:32

Eh Jaco, sramota me da priznam, ali nikad nisam pohvatala nazive tih protokola Embarassed Very Happy

Ne bih da se istrcavam s komentarima o protokolima- na ovim stranama pisano je dosta o njima. Mozda ce Kopitovicka u sledecem postupku nesto promeniti. I treba da menja, da experimetise, jer svaka od nas razlicito reaguje.

Ne znam da li sam te dobro razumela- ti si VTO ipak odradila o trosku RZZO?

Sto se tice fizicke aktivnosti...mozda su ti rekli da batalis folklor jer jaca fizicka aktivnost snizava estrogen (to sad izvlacim iz malog mozga....ne pitaj me da li sam sigurna i gde sam to pokupila Very Happy ). Pa je mozda iz tih razloga pametnije ici na jogu, pilates, setnju...
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 5/3/2011, 21:13

Nabla ti si queen
Nablapedia,gde izvuce stvarno ovo za estrogen,svaka ti cast navijacica
Da ,jeste prva VTO je bila o trosku RZZO,ali dr.Vesna je dozvolila da ponovim fsh,kao neku dopunu,i vec sledeci ciklus je bio oko 8,i nesto. Ma,ja sam i bila njen pacijent otpocetka,ali kako nije bila tu jedno vreme,a ja bila malo nestrpljiva,isla sam par puta kod ove druge dr.,ali nismo se nasle nikako...Ona je imala malo radikalnije pristupe,tipa da ponovimo laparoskopiju, da odstrani jajovode zbog uspesnosti VTO,itd... Ja sam potrazila second opinion,i to kod dva lekara koji su bili protiv toga. Naime,kod mene se ti hidrosalpinksi pune i prazne,nekad ih nemam uopste,a sad pred aspiraciju sam imala samo na levom jajovodu i dr. ga je tada aspirirala. Misljenja je da jajovodi i jajnici dele iste krvne sudove i da ne zeli da rizikuje kod ovih mojih "vakih" jajnika. naočare
Razmisljam ovih dana da je meni i AMH na nekoj granici,Inhibin B nisam radila,a ni merenje antralnih folikula,to mi sledece..Zasto su se moji embrioni tako sporo delili,da li tu kljucnu ulogu igra kvalitet jajnih celija? Ako sam dobro procitala i MasiUK su vracena dva petocelijska ,ali mislim da je transfer bio drugi dan. g
Ili se cela prica svodi na to da pokusavas,pokusavas,pa jednom ce da upali. Sad sam izumela toplu vodu,jel da? d
jaca*caca
jaca*caca

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 6/3/2011, 00:37

Amh- prema tom drugom rasponu, cini mi se da je cut off na 1. Dal je tvoj granicni ili ne...to nije ni vazno- sustina je koliko jc proizvodis na stimulaciji.

Merenje antralnih folikula bi imalo smisla samo pred novi postupak, da se cilja najpovoljniji ciklus. Nema potrebe sad da se maltretiras sa tim kad je to ionako promenjivo.

A zasto su se embrici sporo delili...eeeee, pa u tome i jeste caka sto to nauka jos uvek ne zna...postoje razni moguci faktori, ali u klinickom radu je nemoguce oceniti razlog.
Broj celija embriona ne igra presudnu ulogu u implantaciji, kao ni stepen fragmentisanosti. Mada su cesce dobri embrioni (koji se na kraju i implantiraju) upravo oni "skolski". Ali, valjda si vec i na te info naletela da je bilo trudnoca i sa sporijim embrionima kao i sa onim koji su jako fragmentisani. Moji su bili i spori i ruzni lol! , pa sam ih od miloste zvala "moji ruzni pacici" Very Happy
Bottom line= "pokusavas, pokusavas, pa jednom ce da upali" Very Happy , samo je bitno da te doca ne sputava, da veruje u tebe, da je pozitivan i voljan da mozga.

Jedino me malo "skakljika" taj tvoj hidrosalpinx...uglavnom je preporuka da se odstrani jer, vec znas, deluje toksicno na embrion. Porazgovaraj jos jednom sa Kopitovickom o tome...nek' ti debelo argumentuje svoj stav da je moguca veca steta odstraniti ih u tvom slucaju, nego potencijalna dobit.

Belezim te u malom mozgu (RZZO i Kopitovicka), pa ti saljem ovih dana pp s obrazlozenjem. Budi tu na forumu, nemoj da nam odletis! Very Happy
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 6/3/2011, 10:05

nabla ::

Jedino me malo "skakljika" taj tvoj hidrosalpinx...uglavnom je preporuka da se odstrani jer, vec znas, deluje toksicno na embrion. Porazgovaraj jos jednom sa Kopitovickom o tome...nek' ti debelo argumentuje svoj stav da je moguca veca steta odstraniti ih u tvom slucaju, nego potencijalna dobit.
Moja drugarica iz ZR je imala hidrosalphinx ,pa je odstranila jedan jajovod,i išla na VTO...neuspeh...drugi isto tako,ali već u drugom postupku imala je isto na preostalom jajovodu,i na kraju,pošto su joj (ekipa iz NS,i Trninić i Kopitović,jer kad se radi kod njih,obavezno većaju da li je neophodno raditi) savetovali vađenje i drugog jajovoda,odradili su to,pa je posle podvrgli VTO.Nije joj uspelo,ali ona ima problem sa štitnom,i ne znam da li je dodatnih nalaza radila,ali htedoh da vam samo njenu priču prosledim o hidrosalphingu
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 8/3/2011, 18:18

Mali Pariz ,feel free to join Very Happy svaki komentar,sugestija, nova info su mi dragoceni!
Evo u subotu ,nadam se idem u Genesis,pa ce mi i to biti jedno od pitanja za dr Kopitovic.
Ako bude trebalo lete napolje,mislim ti moji beskorisni jajovodi,medutim sama pomisao na laparoskopiju,uh.. No
Znam ne boli nista,ali ja sam se tako namucila sa onim prokletim kateterom,bas je bilo nesnosno. Nisam neka pekmezara,ma nisam uopste sve cu istrpeti da dodjem do cilja,kao i mi sve ovde,ali da li mi nije dobro stavljen,ili sta,bas je bilo nepodnosljivo...

Nablapedia, ne idem nigde of course d
jaca*caca
jaca*caca

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 8/3/2011, 19:33

Jacacaco,meni nisu stavljali kateter kad sam radila laparo...imaš temu o laparo-vidi iskustva,ne znam jer praktikuju to?
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 11/3/2011, 06:04

Posle 6 meseci uzimanja ciklopriginove FSH mi je 28.2 Rolling Eyes
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 12/3/2011, 08:41

Draga pariz,meni su praktikovali i ako ikako budem mogla, ne bih da mi ga praktikuju opet... No Sto rece jedna nasa kutakinja,to ti je kao da piskis zilete i nedelju dana posle kada ga izvade.. affraid
Idem danas kod dr. pa cu cuti sta cemo dalje,obavestavam yes
Alisa,i ja uzimam cikloproginovu,ali nisam jos isla da radim hormone,pa ne znam da li mi se smanjio fsh. Kako ? Ja sam mislila da ga ona smanji,stabilizuje,znam prividno,ali ga smanji? v Citala sam neke postove gde su devojke pricale da im doktor ukine cikloproginovu kako bi video kolika je stvarna vrednost fsh. A koliko je tvoja max vrednost? doktor
jaca*caca
jaca*caca

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 12/3/2011, 19:32

Jacacaco, shta reche danas doca?
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 12/3/2011, 20:11

Alisa,i mojoj drugarici je od ciklo skočio FSH.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bubili2 12/3/2011, 20:44

Meni je Trninicka rekla da je odstranjivanje hidrosalphinxa kod njih na Betaniji praksa i uslov da se radi VTO, tako da mi je izvadila laparaskopski a ujedno radila i histero a posle 3 meseca VTO. Imala sam i dren i kateter ali mi nije uopste smetalo, nisam ni primecivala da ih imam.Godinu dana ranije mi je izvadjen hemtosalphinx u Visegradskoj, imala sam klasicnu operaciju, kateter nisam mogla podneti, pa sam molila da ga izvade posle 2 dana, poenta je da ga vade cim vide da ti mozes sama da ustanes i odes do WC, i mislim da je caka kako ga stave, dren nisam imala pa sam imala kasnije komplikacije.
bubili2
bubili2

Broj poruka : 296
Datum upisa : 11.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 14/3/2011, 17:30

Ja ipak idem na laparoskopiju No
Naime,posto cemo pokusati drugu vto,moramo uciniti sve da povecamo sanse.Tako da ce dr. uraditi i laparo i histeroskopiju,pa da vidimo na cemu smo. Sto se tice hidrosalpinksa,najnovija istrazivanja radjena u Belgiji,nisu potvrdila njegovu stetnost u postupku vto,ali kaze moja dr ,ako nesto postoji kao cinjenica hajde i to da otklonimo naočare
U Belgiji su imali dve grupe zena ,one sa hidro i one bez i stopa uspesnosti vto je bila priblizno ista.

jaca*caca
jaca*caca

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 20/3/2011, 08:40

Jaco, ovo mi je najvisi FSH do sad... Prvi put kad sam vadila hormone FSH mi je bio 21.9 a estradiol 41... posle mi je bez ikakve terapije FSH bio mnogo nizi al zato mi je estradiol bio uzasno visok... sad je estradiol 35.2....
I ja sam mislila da ce mi cikla srediti malo hormone a ono izgleda nista...
Izgleda da nisam usamljen slucaj, napisa Pariz da je njenoj drugarici isto skocio od cikle...
Sutra idem kod Vujovicke pa cu videti sta ce da mi kaze.... mada mi je rekla da moram ozbiljno da smrsam pre nego sto se upustimo u trku za bebom a ja nisam smrsala ni gram Rolling Eyes
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu