KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

+44
noja
sunny.tp
Amna84
lenjivica
luckystar74
logona
bezdan
karakaca
nebuloza
fight&faith
Erata
anak
laKole
missile
JocY
neca73
bubili2
Shizika
jaca*caca
bokica
San
Sofka
maki79
vašar
Anuska
andro-gen
cici
dacca
djole42
lena
dr mali pariz
Bitter Sweet
maša
Virna
kristina33
tanja68
aha
nena beba
Orline
taka*
Struzzo
bebana
sanja 1973
nabla
48 posters

Strana 3 od 11 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sledeći

Ići dole

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Empty Re: Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

Počalji od maša 23/10/2009, 14:54

Virna, dobrodošla!!! Mogla bi malo više detalja o sebi, koliko ti je godina, koliko dugo radite na bebi, da li je bilo trudnoća.....
maša
maša

Broj poruka : 888
Datum upisa : 08.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Empty Re: Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve

Počalji od Virna 24/10/2009, 10:09

hvala na dobrodoslici Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_sunny

da nisam bila toliko u komi, sama bi se predstavila, ovako ispadoh nepristojna Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_redface

imam 40 godina, idiopatska neplodnost, 5 inseminacija sa klomifenom, 2 stimulirana ivf sa gonalima i 1 sa klomifenom, te ne znam vise koliki broj prirodnih pokusaja.
jel vi radite prirodnjake? meni su se oni cinili kao super rjesenje, ali naprosto nikad nije ulovljena jajana stanica ili bi puknuo folikul prije ili nije bila zrela...

imam jednu prekrasnu djevojcicu iz prvog pokusaja ivf i za djevojke koje lose reagiraju na stimulaciju malu utjehu, ja sam u postupku u kojem sam ostala trudna imala jako los odaziv jajnika samo 2 folikula, od toga samo 1 oplodjena jajna stanica koja danas ima skoro 5 godina Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 561840
Virna
Virna

Broj poruka : 5
Datum upisa : 22.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 24/10/2009, 12:01

Virna, dobrodosla... Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 490909
Ako si bila u nekom stresu u poslednje vreme, moguce da je i zbog toga FSH naglo skocio...
Kad imas termin u Mariboru?

Virna ::za djevojke koje lose reagiraju na stimulaciju malu utjehu, ja sam u postupku u kojem sam ostala trudna imala jako los odaziv jajnika samo 2 folikula, od toga samo 1 oplodjena jajna stanica koja danas ima skoro 5 godina Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 561840

Da, to itekako ohrabljuje... Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin
Pozdrav tebi i tvojoj curici!!!
Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 761258
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 24/10/2009, 12:13

Virna, dobrodosla Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 275568
U pravu je struzzo, ohrabruje mnoge tvoj post, a ti ces ovde sigurno pronaci mnoge reci ohrabrenja, takodje.
Ovde cure ne rade cesto prirodnjake, jer se to placa, i to vrlo mnogo para, otprilike pola ukupne cene IVF-a (kao postupak bez lekova), tako da su to cesce sporadicni slucajevi, ali ima ih. Mislim da su u Hrvatskoj besplatni, pa zato tamo ima mnogo cura sa losijim odgovorom koje cesto vrte prirodnjake. Druzicemo se jos Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Lol
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Virna 24/10/2009, 20:56

hvala cure, ma nisam bila pod stresom, barem mislim da nisam....
ali kad sam vidjela brojku, mora da mi je odmah prolaktin skocio u nebesa.
Virna
Virna

Broj poruka : 5
Datum upisa : 22.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 24/10/2009, 21:59

A, da proveris FSH u nekoj drugoj laboratoriji...nikad se ne zna, mozda je i greska, Virna...
Ako nije, ne znam, pokusaj sa onim prirodnim receptom za snizavanje FSH, smokve u maslinovom ulju, jedna-dve svako jutro pre bilo kakve hrane ili pica... ili da odes na par tretmana akupunkture Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin
Hvala i tebi na cestitkama...da, ja zaista verujem da cu jednog dana postati mama... Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 98195
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 18/6/2010, 19:25

pocinjem sve vise i vise da sumnjam u laboratorije il se to samo mozda tesim Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes

prosli rezultati

FSH 21.9
LH 6.86
E2 41.00
Inhibin B 4.75
Anti- Mulerian 0.00

posle 2 ciklusa bez ikakve terapije ( prvi cilus posle duzeg vremena koji je dosao na 26 dana inace mi je skracen ciklus... dobijam na 15,18, 20 dana, kako kad)

FSH 4.14
LH 3.01
E2 178
inhibin i anti mulerian kao i antiovarijalna antitela tek za 7 dana

oba rezultata su iz konzilijuma 3. dana ciklusa....

mozda i nije POF kako je doca mislio? il se samo tesim? sto mi hormoni tako setaju???
jel ima neke veze sto sam u poslednjih mesec dana pod izuzetnim stresom? koji rezultati su sada objektivniji? il mozda sve to nema nikakve veze sto tako setaju i mozda i dalje sve ukazuje na isto?
imam hiljadu i jedno pitanje... a doca tek u avgustu ....

da ponovim ja sve ovo na svoju ruku i sledeci ciklus?
a da prestanem da vas davim? Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 635297
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 18/6/2010, 19:28

procitala sam da mi se fsh spustio verovatno zato sto mi je E2 porastao... al zasto je on toliko porastao i sta to pokazuje???
necu vise da postavljam pitanja Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Lol
alisa
alisa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 19/6/2010, 16:33

Joj, draga, koliko pitanja...Deluješ uznemireno...ali ko priča, i ja sam ista kad me nešto muči...želim što pre sve odgovore. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_redface Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes
Je l' kod Vujovićke možeš tek u avgustu?
Da, kao što smo ti rekle...fsh i E2 imaju taj efekat klackalice...Ali, pokušaj sad da se opustiš, idi negde na odmor i vadi ponovo hormone tek kad budeš išla kod doktorke. Mislim da ćeš i dalje biti tako uznemirena ako ćeš svaki ciklus vaditi hormone i mozgati sama nad nalazom.
Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 543728
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 20/6/2010, 08:50

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_redface
upravu si struzzo skroz.... necu vise da razbijam glavu.... nisam ja ove hormone radila na svoju ruku... doca mi je rekao da ih ponovim... nisam ocekivala toliku razliku u rezultatima pa otuda i uznemirenost....
alisa
alisa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 23/6/2010, 17:22

stigo i ostatak rezultata Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes
necu da razbijam glavu... samo da vas obavestim...

AMH prosli put 0.00 sad 0.003 Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes
inhibin B prosli put 4.75 sad 58.98 ( nemam pojma jel to dobro il nije al vidim da je vama svima veci)
antiovarijalna antitela 5.8 ( granicne vrednosti su od 0 - 10 tako da je bar to ok predpostavljam)
alisa
alisa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 30/6/2010, 00:39

Inhibin B ti je ovaj put OK, ali ti je on marker koji ukazuje na kvalitet samo ovog ciklusa. Nadam se da ce biti ovulacije i da ces da je iskoristis kako treba Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_wink Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin .

AMH, bez obzira na nove vrednosti, je ipak bezobrazno nizak. On je definitivan pokazatelj blizine menopauze, ali dokle god imas ovulaciju, postoji sansa i da zatrudnis.

Ovaj novi E2, u kojim jedinicama je izrazen pg/l ili pmol/l?
Ako su oba rezultata iz Konzilijuma, onda su verovatno oba rezultata u pg/l, i u tom slucaju je ovaj E2 bas visok. S obzirom na pristojan Inhibin B u ovom ciklusu, taj E2 bi mogao znaciti da ti je folikul vec poceo da se izdvaja.

Ne znam da li na ovoj temi pise, ali E2 kad se priblizi vrednostima od 200-250 pg/l dolazi do kaskadnog efekta na LH, koji skace na vrednosti preko 20-30 necega (ili vise, to Anuska bolje zna), sto dovodi do pucanja folikula i izbacivanja jc. Stoga, ovako visok E2 bi mogao znaciti da je tvoj folikul vec poceo da izrasta u dominantan. Ukoliko dodje do ovulacije, naravno postoji sansa za trudnocom, mada kod tako ranog izdvajanja folikula moze postojati neusaglasenost izmedju zrelosti endometrijuma i folikula.

sto mi hormoni tako setaju???
to je ubicajeni (karakteristican) deo perimenopauzlnog perioda.
Menopauza ne dolazi odjednom- cap i nema vise mece. U ovom periodu, desavace se i ciklusi sa adekvatnom konstelacijom hormona, i zato, dokle god imas ciklus, postoji sansa i da zatrudnis!

Sekiracijom ne mozes nista bolje sebi da doneses, samo mozes negativno da utices na hormone. Prvi korak u resavanju problema i stvaranju preduslova za trudnocu jeste da prihvatis promene u koje si zagazila, a onda strpljivo da ides napred, korak po korak. Druga bitna stvar- koliko god to lako bilo izgovoriti, u celu borbu moras uci bez prevelikih ocekivanja. Tako ces sebi olaksati i amortizovati "udarce" kojih ce na ovom putu svakako biti, bez obzira s kojom dijagnozom ulazimo u borbu. I one koje nemaju nas problem, suocavaju se sa nizom prepreka.

U krajnjem slucaju, iz ove borbe moramo da izajdemo mentalno zdrave, da bi bile dobre mame! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin

Kod kog doce imas zakazano u augustu?
nabla
nabla

Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 30/6/2010, 01:34

ne znam sta je novitet u ovom testu, verovatno njegova dostupnost i laksa upotreba (nesto tipa LH trakica)?

Test za određivanje ulaska u menopauzu

29. jun 2010. u 04.11Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 2010_29_06_test

Uz pomoć jednostavnog testiranja krvi, žene će uskoro moći da tačno odrede početak menopauze, pokazali su rezultati istraživanja koje je predstavljeno u Rimu, na godišnjem skupu Evropskog udruženja za reproduktivno zdravlje i embriologiju (ESHRE).

Test koji su razvili iranski naučnici će, ukoliko bude potvrđen u većim istraživanjima, biti koristan za žene koje žele da planiraju trenutak za zasnivanje porodice, navedeno je u saopštenju ESHRE-a.

Rezultati se dobijaju merenjem nivoa antimilerovog hormona (AMH) koga luče jajnici, čija je slaba koncentracija u krvi pokazatelj ulaska u menopauzu.

Iranski naučnici su objasnili da su razvili test ispitujući 266 žena starosti od 20 do 49 godina, kojima je merena koncentracija AMH-a u krvi. Na njima je obavljana i zdravstvena kontrola svake tri godine.
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 30/6/2010, 14:13

Nabla, meni se čini da je slika samo slučajno prikačena uz tekst, znaš kako novinari često rade. Mislim da se priča odnosi na naš dragi AMH, koji smo mi već apsolvirale i pre nego što je postao opšte poznat.
Vjerovatno sad rade studije kojima utvrdjuju njegov klinički zbačaj, i uporedjuju vrijednosti sa godinama preostalim do menopauze, da bi ga iskoristili i praktično, kod žena koje ne idu na asistiranu reprodukciju.
Meni to na to liči.
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 1/7/2010, 14:42

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 404938 , ma znam da je to neka deseta slika i da nema veze sa AMH, nego pomislih da nisu izumeli neki aparatic, poput testa za trudnocu ili LH trakica, pa da celo tesitranje bude jednostavnije i dostupnije.
Nekako mi suludo da ESHRE komitet tek sad objavljuje da je AMH pouzdan indikator. Mislim, s AMH se barata vec godinama.
Cak su pre godinu-dve bili natpisi u britanskim novinama da prave aparatic koji bi detektovao AMH iz urina za kucnu upotrebu, a onda na osnovu "boje na semaforu" znas sta ti je ciniti.
Ili su ovi nasi izvukli vest iz naftalina tek da bi popunili rubriku. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_lol
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 1/7/2010, 16:31

Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_redface Izvini što sam mogla i pomisliti, hehehe...
Nisam znala za te testove iz urina.
verovatno će biti ovo poslednje...ili Iran kasni, pa tek sad objavljuje studiju Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_razz
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 7/7/2010, 23:57

Zdravo. Ne znam da li mi je mjesto medju vama na ovoj temi, cini se da jos uvijek nije, mada ima signala da bi i moglo biti.

FSH max je 9.8, a odnos FSH i LH varira bez ikakvih eksternih razloga, evo:

u martu FSH 9.8 LH 1.5, a u maju FSH 4.7 LH 8.2

a estradiol je ispod donje granice (niko mi jos to nije istumacio!)
128 pmol/L i 131 pmol/L

AMH radila 20 i nekog dana ciklusa, rekli su mi da je svejedno kada i dobila 1,5 ng/ml sto je bolje nego sto sam ocekivala

Inhibin mi je napisano da donesem na VTO kliniku od bilo kog dana u poslednjih 6 mjeseci. Nemam jos taj rezultat

Radila sam klomifenski test na svoju ruku u martu, iskoristila pijenje Klomifena 5 dana za stimulaciju za UIU. Folikul u tom ciklusu nazalost nije ni pukao, tj nije bilo ovulacije i pretvorio se u cistu. FSH mjeren 10 dana nije smio biti veci od onog mjerenog 3 dana prije Klomifena. Izmjereno je 9, sto je bilo manje od 9.8. Doduse na netu kaze da dobar odnos u klomifenskom testu ne mora da znaci nista posebno jedino ako dobijes los rezultat e onda je to definitivno lose.

Ah, da jos i ovo. Za antralne folikule cujem prvi put ovdje od vas, to mi niko dosad nije saopstavao. Sto se velicine jajnika tice, ni to mi odavno ne upisuju. Yadnji put je to yastareli UZ od prije 5 godina, gdje kaze

lijevi jajnik 28x19 desni jajnik retroutero 38x22, oba sa folikulima
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 9/7/2010, 12:30

Najsladja od svih na danasnji dan Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin ,
fsh bas nije pouzdan marker. U vecini slucajeva, kad je malo povisen, ukazuje da su krenule "promene", ali u tvom slucaju to demantuje tvoja reakcija na stimulaciju. Poznavanje broja antralnih folikula niti velicine jajnike tebi nije potrebno jer broj jc koje dobijas ukazuje da je s antralnim poolom sve OK.

Koji je raspon za AMH i gde si ga radila? Ako nije u Srbiji, nemoj pliz da mi napises u Crnoj Gori, vec navedi ime laba Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin (ima jos cura iz Crne Gore kojima bi znacila konkretnija info).

Sto se tice odnosa fsh i lh, jeste malo cudno. Nemam komentar na to. Jedino mi pada na pamet, eventualno, poseta doktorki Vujovic.

U ovom trenu ne mogu da nadjem forumulu konvertovanja E2 iz pmol u pg. Ali pretpostavljam da zaključuješ da je ispod donje granice na osnovu ref. raspona. U principu, niži E2 (pa čak i ispod granice) uz normalna fsh je OK nalaz. Bolje nego da je E2 visok.

Inhibin B moras da radis na pocetku ciklusa, najbolje kad i ostale polne hormone da bi se mogli upoređivati nalazi- zamisli da je svaki hormon delić jedne slagalice. Stoga, pojedinačni hormioni, sami za sebe ne govore gotovo ništa.

Klomifenski test + tvoja reakcija na stimulaciju su dovoljan dokaz da imaš dovoljno jc. I dalje ne treba da istražuješ u tom pravcu! Reakcija na stimulaciju je u sustini najbolji parametar. Možes imati i fsh 20, ako proizvodis puno jc tada se značenje fsh od 20 ne može generalizovati i na tvoj slučaj.
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 10/7/2010, 23:04

Hvala draga Nabla Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 466526

AMH sam proslog mjeseca po prvi put radila u Podgorici, u Bona labu (http://www.bonalab-prima.com/ ). Drzavne laboratorije ga kod nas ne rade, a i malo koja privatna, tako da si u pravu - zgodno je znati gdje se to ovamo moze. Navedene referentne vrijednosti na nalazu su su 0 - 5.3 ng/ml. Zaboravila sam koliko me je to kostalo, jer sam radila zajedno sa nekim drugim analizama, ali ako koga zanima nek pozove i pripita. Inhibin B je kod njih 20 EUR, to znam naplatili su mi proslog petka OGTT i inhibin 120 EUR. Mashala. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin

Takodje sam od njih saznala da saradjuju sa Institutom na Torlaku i da nose MTHFR i ostale faktore na analizu u Beograd, sto je korisna informacija jer te faktore u CG bas niko ne radi. Kako meni treba F II i MTHFR rekli su mi da je to 180 EUR, sto znaci da 90 EUR ide Institutu, a ostalo je njihova provizija sto uzmu krvi i posalju je na Torlak, umjesto da ja putujem za Beograd. Stecene trombofilije su oko 60 EUR, pa ako ih uzela da sve preko njih odradim, mozda dobijem i popust Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 725654 Pricala sam sa Helixlabom telefonom, oni prihvataju da im bris neko drugi donese ili da im se cak i posalje postom, a analiza sva tri faktora F II, FV i MTHFR me ne bi kostala vise od 90 EUR. Mislim da znam sta cu da odaberem…

Moja endokrinologinja iz KBC Podgorica me slala doktorki Vujovic kao vecem autoritetu od nje same, mozda bas i zbog tog odnosa hormona, ko ce ga znati. Zasad smo samo razmijenile mejlove, napisala mi je da “ pregled mozete zakazati na Tel: 00381 11 208 4124, gde mozete dobiti i sve ostale informacije. “ pa to i planiram u narednih mjesec-dva da ucinim.

Sto se estradiola tice, nadjoh tabelu za konverziju: http://www.unc.edu/~rowlett/units/scales/clinical_data.html . I privatna laboratorija Codra i KBC u PG izrazavaju vrijednosti u pmol/L, a ref.vrijednosti su im jednima 143-693 a drugima 77-920 za folikularnu fazu. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_eek

Klomifenski test sam radila samoinicijativno, malo me FSH 9.8 bio zabrinuo, a jedini izvor korisnih informacija mi je bio internet. Nadam se da si u pravu, mada se situacija polako s godinama mijenja i moj odgovor na petu stimulaciju je bio daleko slabiji od prethodnih. No, valjda ce biti dovoljno za naredni put...i jos koji nakon tog, ako zatreba.

Cudne su ljudske sudbine. Nekome treba donor jc, a nekom surogat majka, posto ja izgleda svoje embrione ne mogu sama da iznesem. A nekom trecem je sve to lako i bez razmisljanja, kao dobar dan...

Cudno mi je malo sto mi je dr Lazarovska u svom odgovoru koji je stigao juce mejlom rekla da smatra da je najbolja stimulacija bila moja 4.po redu kad se dobilo 24 celije te da ona predlaze da se ponovi isti kratki protokol Gonal+Cetrotide 3 ampule dnevno kao tada. Ono sto ne pise u mom nalazu je da je to definitivno bila hiperstimulacija i meni je bilo doslo da umrem tad od bolova. Mislila sam da imam napad slijepog crijeva, rusila sam se na pod od bola i nesvjestice i cinilo mi se da sam hitan slucaj za bolnicu. 2 sedmice nakon ET-a sam imala visoku temperaturu i nisam mogla da ustanem iz kreveta. Moj VTO ginekolog je samo rekao da treba da pijem mnogo vode i da ce to sve biti u redu...

No, idemo dalje... Masem! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 490909

Poslednji izmenio Bitter Sweet dana 11/7/2010, 00:59, izmenjeno ukupno 1 puta
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 10/7/2010, 23:15

Bitter Sweet ::
Cudno mi je malo sto mi je dr Lazarovska u svom odgovoru koji je stigao juce mejlom rekla da smatra da je najbolja stimulacija bila moja 4.po redu kad se dobilo 24 celije te da ona predlaze da se ponovi isti kratki protokol Gonal+Cetrotide 3 ampule dnevno kao tada. Ono sto ne pise u mom nalazu je da je to definitivno bila hiperstimulacija i meni je bilo doslo da umrem tad od bolova. Mislila sam da imam napad slijepog crijeva, rusila sam se na pod od bola i nesvjestice i cinilo mi se da sam hitan slucaj za bolnicu. 2 sedmice nakon ET-a sam imala visoku temperaturu i nisam mogla da ustanem iz kreveta. Moj VTO ginekolog je samo rekao da treba da pijem mnogo vode i da ce to sve biti u redu...

No, idemo dalje... Masem! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 490909

Joj, dušo, možda nije loše u tom mailu koji šalješ osim standardnih podataka sa prošlih VTO (broj ampula, broj jć, broj embriona) napomenuti i te propratne stvari...iako se može pretpostaviti da je sa 24 jć bila hiperstimulacija Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes Koiko nije dobro imati malo jajnih ćelija, nije dobro ni to.
'Ajd, držim fige za dalje poteze... Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin
Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 338438
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 10/7/2010, 23:19

Pa i meni se nešto činilo da je to jasno kao dan. Očito nije. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_rolleyes U pravu si, Struzzo, dodaću još malo informacija, ako uopšte taj isti mejl s pregledom analiza budem opet nekom drugom slala.

Hvala ti, draga, puno. Takodje! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 191975
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 11/7/2010, 12:30

Bitter Sweet ::
AMH - Navedene referentne vrijednosti na nalazu su su 0 - 5.3 ng/ml.
Amh......pa ti si najbogatija cura ovde...od svih nas zajedno! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Lol To i odgovara cinjenici da si dobila 24 jc (uzas!). Ti pre ulazis u kategoriju cura s PCOS....(bar prema reakciji na stim.). Meni se cini da je za tebe najbolji dugi protokol (pokazao se u istrazivanjima kao protokol koji daje najbolje rezultate). I sad, iz ove perspektive, navijam za Maribor!

Sto se estradiola tice, nadjoh tabelu za konverziju: http://www.unc.edu/~rowlett/units/scales/clinical_data.html . I privatna laboratorija Codra i KBC u PG izrazavaju vrijednosti u pmol/L, a ref.vrijednosti su im jednima 143-693 a drugima 77-920 za folikularnu fazu. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_eek

Razlicite ref. vrednosti verovatno poticu od toga sto se analiza radi na razlicitom analizatoru. Nije to nista neuobicajeno, s tim sto kad komuniciras pismeno s docovima uvek treba da napises referentni raspon, da bi doca znao da odredi znacenje tvog rezultata.

super za tablicu konvertovanja! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin i hvala na iscrpnim direkcijama Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 11/7/2010, 12:42

nabla :: To i odgovara cinjenici da si dobila 24 jc (uzas!).

Znam, uzas je i sto nista nakon toga nije ostalo da se zamrzne, jer veliki dio tako izvucenih celija nije izgleda bio dovoljno kvalitetan.

nabla :: Meni se cini da je za tebe najbolji dugi protokol (pokazao se u istrazivanjima kao protokol koji daje najbolje rezultate). I sad, iz ove perspektive, navijam za Maribor!

Nisam znala da se generalno pokazao kao bolji. Znam da moja klinika u CG, a evo vidim sad i Prag, preferira kratki (mada me ne cudi jer oni direktno saradjuju). Meni se isto licno cinilo da mi je dugi protokol vise prijao.

Hvala za savjet oko referentnih vrijednosti u pismima docovima. Nije mi palo na pamet da ih upisujem, a kao sto kazes itekako ima logike da se tamo nadju.

I hvala i na svim ostalim savjetima i informacijama. Srce si! Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 275568
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 11/7/2010, 15:40

Sweeter,sad i meni čudno da ti dr Lazarovska savetuje protokol kojim si imala jako puno j. ć.,samim ti,i što joj nisi napisla za hiperst.,to je tako očigledno.
Eto,baš me ta njena konst. zbunila.
jako si mi simpatična sa tako studioznim prilazom. Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_biggrin
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 11/7/2010, 16:36

Paris, i iz moje perspektive to zvuči dosta čudno, ali ko će ga znati šta stvarno stoji iza svega. Nešto mi je lakše pada da se usredsredim na teorije i brojeve nego na razumijevanje ljudskog ponašanja. To će mi zauvijek ostati misterija Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 Icon_wink

Hvala ti draga. Ne znam je li ovo zaista studiozno, ni koliko je efikasno, samo znam da pokušavam da napravim kakvu-takvu strategiju prilaska problemu koji me tišti. Ne znam dovoljno o medicini da bih mogla sama da ga razriješim, a ne uspijevam da pronadjem stručnjaka koji će se time pozabaviti na dovoljno posvećen i studiozan način. Najradije bih se samo prepustila nekome u ruke, ali nemam više povjerenja za to. Vidim na forumu da ima djevojaka koje su zaista odmakle daleko u proučavanju ove problematike, bilježenju podataka u svoje sveščice i divim im se. Mislim da dobro razumijem šta nas sve tjera na to.

Evo, dodje mi da nazdravim nečim za sve hrabre i uporne žene sa Kutka i pošaljem vam svima puno Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 694552 i poželim uskoro Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve - Page 3 925363
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 11 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu