Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve
+44
noja
sunny.tp
Amna84
lenjivica
luckystar74
logona
bezdan
karakaca
nebuloza
fight&faith
Erata
anak
laKole
missile
JocY
neca73
bubili2
Shizika
jaca*caca
bokica
San
Sofka
maki79
vašar
Anuska
andro-gen
cici
dacca
djole42
lena
dr mali pariz
Bitter Sweet
maša
Virna
kristina33
tanja68
aha
nena beba
Orline
taka*
Struzzo
bebana
sanja 1973
nabla
48 posters
KUTAK :: STERILITET :: Povišen FSH
Strana 6 od 11
Strana 6 od 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Povisen fsh i markeri ovarijalne rezerve
A o krvnoj grupi B ništa?!
Pozdrav tata Andro! Lepo te videti! Daj nam koju reč više o svojim princezama, može i koja fotkica...baš bi nas obradovao...
Pozdrav tata Andro! Lepo te videti! Daj nam koju reč više o svojim princezama, može i koja fotkica...baš bi nas obradovao...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Drage moje ja sam na ovoj temi skroz nova jer dosad nikad mi niko nije rekao niti sam ja to po rezultatima vidjala do danas da mi je FSH povisen. Danas kad sam bila na drugostepenoj komisiji za besplatnu VTO dr. Pavlovic mi nije dao prolaz nego me tera da u sledecem ciklusu ponovim fsh jer mi je 8,84 u ovoj lab a ref vrednosti kod njih su gornja granica 8,08. LH mi je 2,55 E2 je 51 po meni je to sve u granicama normale ali on tako ne misli pa me sad interesuje neko pametniji od mene da mi pomogne i protumaci da li je ovo ok. Zaboravila sam da kazem da je amh 0,018.
maki79- Broj poruka : 1879
Godina : 45
Datum upisa : 15.03.2010
Maki hormoni su medjusobno povezani i sad kad ti pogledas pojedinacno tvoj FSH,LH i E2 oni i ne deluju lose ali Estradiol je nesto visi pa moze da maskira FSH i da je ustvari njegova prava vrednost jos veca ,takodje LH je mnogo manji od FSH i sve to uz amh moze ukazati na slabiju rezervu JC a samim tim i losiji odgovor na stimulaciju...
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Hvala Djole na ekspresnom odgovoru. Da li postoji neki lek da ja to malo popravim jer ovaj Pavlovic nece da mi da prolaz za VTO sa takvim fsh. Znam da ima malo vremena do vadjenja novog fsh samo dve nedelje ali ga kako znam i mumem moram sniziti. Takodje sad sam se setila da sam ja pred to vadjenje hormona pila primolut nor zbog izostanka ciklusa usled ciste koja se pojavila.
Ta cista ti je i podigla estradiol !Pokusaj sa suvim smokvama u maslinovom ulju ,ima negde ovde recept.
Hvala Djole. Sad idem u Jevremovu na kontrolu pa cu i tamo pitati o svemu ovome da mi malo pojasne.
Evo i mene nakon dužeg vremena. Proverila hormone, 3.d.c i evo rezultata: fsh-11,5, LH-9,6, e2-96,88. Cista na jajniku je prisutna te se nadam da je ona uvećala e2. ne znam više u koju kategoriju se vodim jer mi je odnos lh i fsh odličan, nema ni govora o menopauzi. Da kažem da ovaj fsh i nije toliko loš u odnosu na to kloiko je bio visok pre trudnoće. Proveriću još u dva naredna ciklusa, čisto da vidim da li će biti razlike. Ono što je razlika pre trudnoće i sada je da nemam valunge, imam jače menstruacije, doduše, jesu se sa 25 dana povećale na oko 30-35 dana ali su mnogo jače nego što su bile ranije. Ne palniram drugu trudnoću, ovo sam samo onako proverila, kopkalo me je kakvi su sada rezultati. Pišemo se...
maša- Broj poruka : 888
Datum upisa : 08.06.2008
Evo ja bila u Jevremovoj i oni kazu da je malo povisen fsh i da bi trebala ponoviti jer sam predhodnog meseca pred vadjenje hormona imala cistu i pila primolut nor. Dala mi je citav spisak nalaza koje bi trebala jos da uradim da se vidi da nesto od toga nije uzrocnik neuspelih VTO. Prema tome drage moje sad cekam da dobijem tamo negde oko 22, 23 decembra pa da ponavljam ovaj fsh pa da vidimo u kom grmu lezi zeka peka.
Maki, zašto moraš ponoviti nalaz za 2 nedelje...isteći će vreme za besplatnu VTO? Taj Pavlović je onaj iz N. fronta?
Držim ti fige da uspeš tako brzo da spustiš FSH i da je to zaista bilo samo trenutno stanje zbog Primoluta.
Kad neko ima kombinaciju hormonskog statusa koji upućuje na slabiju j. rezervu i mogući slab odgovor na stimulaciju, mislim da je najbolje (ako se može) čekati najbolji mogući ciklus (dobri hormoni, dovoljan broj antralnih folikula na početku ciklusa).
Pozdrav!
Držim fige!
Držim ti fige da uspeš tako brzo da spustiš FSH i da je to zaista bilo samo trenutno stanje zbog Primoluta.
Kad neko ima kombinaciju hormonskog statusa koji upućuje na slabiju j. rezervu i mogući slab odgovor na stimulaciju, mislim da je najbolje (ako se može) čekati najbolji mogući ciklus (dobri hormoni, dovoljan broj antralnih folikula na početku ciklusa).
Pozdrav!
Držim fige!
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
maki fsh ti je svojom "visinom" i izazvao cistu. hajde ujuri tog zeku pod hitno!
maso, tvoj fsh kako kazes "i nije tako los" ali zaboravljas a on nije toliki, vec mnogo veci posto ga je visok estradiol maskirao. jel ti dr nesto kazu po tom pitanju (iako ne planiras drugu trudnocu)?
maso, tvoj fsh kako kazes "i nije tako los" ali zaboravljas a on nije toliki, vec mnogo veci posto ga je visok estradiol maskirao. jel ti dr nesto kazu po tom pitanju (iako ne planiras drugu trudnocu)?
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
Ne, ne planiram drugu trudnoću, uradila sam hormone čisto da vidim kakva je situacija nakon dužeg vremena. Logično je da mi je fsh viši jer ga je e2 maskirao, ali nije baš toliko visok, realno, neka je oko 15 a bio je 34. Htela sam reći da ima nekog poboljšanja u odnosu na pre trudnoće. takodje, odnos fsh i lh mi je odličan, sve i da gledamo fsh kao 15(recimo), ne govori o tome da sam menopauzalna. Pride, imam i cistu na jajniku pa otuda i povećan e2. Odradiću još u naredna dva ciklusa hormone, malo iz radoznalosti a malo i da imam uvid da li je menopauza ili ne iz nekih drugih razloga (da znam kako da se sačuvam od osteoporoze, kako da sačuvam srce i ostale organe koji se štete u menopauzi), da takodje budem sigurna u to da li sam ušla u ranu menopauzu zbog deteta, geni su čudo!
maša- Broj poruka : 888
Datum upisa : 08.06.2008
Dobro vece devojke
Imam jedno pitanje u vezi fsh , naime posle trece VTO u junu ove godine vadila sam krv za fsh i bio je 14 . Nedavno(pre dve nedelje) sam ponovo vadila krv(treci dan ciklusa) i sadasnja vrednost je 7 Ne znam da li da se radujem ili sta posto mi je ginekolog u junu rekao da mi je rezerva jc sve manja i manja i totalno me ubedacio.. sad ne znam da li da sto pre krenemo u novi postupak ili mogu malo da sacekam..?
Hvala svima na odgovoru
Imam jedno pitanje u vezi fsh , naime posle trece VTO u junu ove godine vadila sam krv za fsh i bio je 14 . Nedavno(pre dve nedelje) sam ponovo vadila krv(treci dan ciklusa) i sadasnja vrednost je 7 Ne znam da li da se radujem ili sta posto mi je ginekolog u junu rekao da mi je rezerva jc sve manja i manja i totalno me ubedacio.. sad ne znam da li da sto pre krenemo u novi postupak ili mogu malo da sacekam..?
Hvala svima na odgovoru
Sofka- Broj poruka : 1494
Godina : 52
Datum upisa : 09.11.2010
Sofka ja koliko se razumem sad ti je fsh odlican i dobar je momenat za novi postupak ali i to zavisi koliko je vremenski proslo od predhodnog i koliko si ti psihicki i fizicki spremna za sledeci pokusaj.
Sofka ,zavisi i koliki ti je estradiol bio u tim ciklusima jer postoki veza,naime visok E2 maskira pravo stanje FSH.Napisi vrednosti za E2 .
Maki proslo je 6 meseci i manje -vise ja sam spremna
Djole nisam radila estradiol sada vec samo FSH zato me i buni sto je toliko nizak odjednom pa sve mislim da nesto nije uredu
hvala devojke
Djole nisam radila estradiol sada vec samo FSH zato me i buni sto je toliko nizak odjednom pa sve mislim da nesto nije uredu
hvala devojke
Meni je u jednom trenutku E2 bio 6.4 pg/ml i u tom ciklusu FSH 16,7 U/l
a na E2 55 pg/ml ,FSH 6 U/L sto nije pravo stanje i da ,ja imam smanjenu rezervu i plus sam poor responder ali sam na kratkom protokolu(bez supresije) bacila 5 JC.Inače AMH mi je 1,5
a na E2 55 pg/ml ,FSH 6 U/L sto nije pravo stanje i da ,ja imam smanjenu rezervu i plus sam poor responder ali sam na kratkom protokolu(bez supresije) bacila 5 JC.Inače AMH mi je 1,5
Djole i meni je smanjena rezerva ali ovde kod mog ginekologa kazu da je najbitnije koliki ti je FSH , zato idem kod drugog i hocu da uradim i odnos estradiola i AMH jel ocigledno samo FSH ne moze puno da kaze..
Drage moje evo ja se sad zvanicno prijavljujem da imam visok fsh. Pre tri meseca mi je bio 8,84 pa su me sa komisije vratili jer je blago povisen i rekli da ga u ovom ciklusu ponovim a sad je i vise nego uzasan. FSH je 20,71 a E2 je 22. Ja vise nisam pametna. Zadnja dva ciklusa su mi na 23 dana i ovo je treci ciklus posle neuspele vto. Ajde ako neka zna neki lek za snizavanje fsh pisite.
Maki imas temu ovde https://kutak.forumotion.com/t220-prirodni-recepti-za-snizavanje-fsh
Ocajna sam... Moji rezultati nikada gori...
U oktobru Fsh 8,5, Lh 7,03, Estradiol 46,7.
Bila na kontracepciji 3 meseca i u nedelju uradim analize
Fsh 17,5
Lh 10,4
Estradiol 28,6
Ne znam sta mi je ciniti vise...
U oktobru Fsh 8,5, Lh 7,03, Estradiol 46,7.
Bila na kontracepciji 3 meseca i u nedelju uradim analize
Fsh 17,5
Lh 10,4
Estradiol 28,6
Ne znam sta mi je ciniti vise...
San- Broj poruka : 10
Datum upisa : 05.12.2010
San što si bila na kontracepciji 3 meseca??
Garant je od toga.
Garant je od toga.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Zbog endometrioze, doktorka mi je savetovala kontracepciju 3-6 meseci i nakon toga IVF. Kako sam lose reagovala na kontraceptive, odnosno gotovo sve vreme imala konstantno krvarenje, preporucila je pauzu mesec dana i da u tom periodu uradim analize. Juce sam joj javila rezultate, prilicno je grubo reagovala, u smislu, pa jajnici vam stare... Razocarana sam, nadam se da je rezultat takav usled kontracepcije, ali... uplasena sam i blago recena sludjena!
San- Broj poruka : 10
Datum upisa : 05.12.2010
Snu,kao prvo,menjaj ginekologa koji ti je sa ionako ne baš sjajnim FSH od 8,5 prepisao kontracepciju 3 meseca!
kao drugo,kad promeniš ginekologa,dogovori neku histero ili laparo i sredi tu endometriozu,i kao treće,dobro razmisli,pa preseci za kliniku i tim koji će vam raditi 3.VTO
Kakav je tvom mužu spermogram?
kao drugo,kad promeniš ginekologa,dogovori neku histero ili laparo i sredi tu endometriozu,i kao treće,dobro razmisli,pa preseci za kliniku i tim koji će vam raditi 3.VTO
Kakav je tvom mužu spermogram?
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
San, od panike nikakva vajda.
Najbolji pokazatelj ti je kolicina antralnih folikula. Mozda si vec procitala na ovim stranama da nekim devojkama posle kontarceptiva fsh bude malo visi. Slicno se desilo i Masi...isao je i do 30. To ne znaci da kod tebe nije rec o smanjenju ov. rezerve, ali zato tvoji prethodni rezultati govore da si bar u pocetnoj fazi...sto je dobro. Znaci, ima vremena i nema mesta panici.
Nemoj zameriti doci...ponekad dosta njih izgubi osecaj da rade s ljudima od krvi i mesa, s ljudima koji trepere na svaku njihovu rec. Na zalost, malo njih u sebi prirodno nosi i osecaj ljudskosti.
Dakle, da - zasla si u sferu smanjenja rezerve i-- ne, daleko od toga da je svemu kraj. Zaboravi na znacenje fsh. Zaboravi na poredjenje s drugim devojkama kada je rec o broju jc. Fokusiraj se samo na sebe i veruj da ces uspeti. Isprati Rikikikinu pricu. Ona treba svima da nam bude primer fokusiranosti...kao bulodg koji je zagrizao i nepusta dok to sto zeli ne dobije! I dobila je, predivnu cerku Vivian (a imala je fsh preko 20). Isto tako i Masa (fsh oko 30), isto tako i Expectant, Anuska, Nadalina, Masha UK...
Zapamti, jedina razlika u odnosu na druge devojke tvojih godina je u broju jc koje je moguce dobiti stimulacijom...ni u cemu drugome.
Zaboravi na fsh!
Najbolji pokazatelj ti je kolicina antralnih folikula. Mozda si vec procitala na ovim stranama da nekim devojkama posle kontarceptiva fsh bude malo visi. Slicno se desilo i Masi...isao je i do 30. To ne znaci da kod tebe nije rec o smanjenju ov. rezerve, ali zato tvoji prethodni rezultati govore da si bar u pocetnoj fazi...sto je dobro. Znaci, ima vremena i nema mesta panici.
Nemoj zameriti doci...ponekad dosta njih izgubi osecaj da rade s ljudima od krvi i mesa, s ljudima koji trepere na svaku njihovu rec. Na zalost, malo njih u sebi prirodno nosi i osecaj ljudskosti.
Dakle, da - zasla si u sferu smanjenja rezerve i-- ne, daleko od toga da je svemu kraj. Zaboravi na znacenje fsh. Zaboravi na poredjenje s drugim devojkama kada je rec o broju jc. Fokusiraj se samo na sebe i veruj da ces uspeti. Isprati Rikikikinu pricu. Ona treba svima da nam bude primer fokusiranosti...kao bulodg koji je zagrizao i nepusta dok to sto zeli ne dobije! I dobila je, predivnu cerku Vivian (a imala je fsh preko 20). Isto tako i Masa (fsh oko 30), isto tako i Expectant, Anuska, Nadalina, Masha UK...
Zapamti, jedina razlika u odnosu na druge devojke tvojih godina je u broju jc koje je moguce dobiti stimulacijom...ni u cemu drugome.
Zaboravi na fsh!
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
mali pariz ::Snu,kao prvo,menjaj ginekologa koji ti je sa ionako ne baš sjajnim FSH od 8,5 prepisao kontracepciju 3 meseca!
Pari, zasto? Mene su razni docovi stavljali na kontracepciju, pa i Vujovicka. Ima to svoju logiku, pogotovo kod nas fsh-ovki, i pogotovo kod onih koje imaju endometriozu...u svakom slucaju bolje nego da su je stavili na suprefakt.
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Strana 6 od 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» vto i povisen fsh
» Trudnoca i povisen fsh
» Povisen Fsh - korisni linkovi
» podforumske TRUDNICE- povisen fsh i donacija
» Trudnoca i povisen fsh
» Povisen Fsh - korisni linkovi
» podforumske TRUDNICE- povisen fsh i donacija
KUTAK :: STERILITET :: Povišen FSH