Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 12 od 40
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Isti problem kod mene, ali za sada ne traje 24h. Svi saveti isti i nisu nas od koristi. Mislim kad počne da me ometa u spavanju užicu rupurit sigurno. Makar jednu pa da bar spavam i eliminisem nervozu.
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Vanilla, jako mi je drago da je sve ok, osećala sam da je lažna uzbuna, ali nije lako.
Amna, ide na bolje i sve će biti super, samo sebe smiruj što više možeš.
Mimi12, joj, baš mi je žao što se tako mučiš, ne znam šta bih drugo napisala...Eh, taj komšiluk i njihovi dobronamerni komentari...
Amna, ide na bolje i sve će biti super, samo sebe smiruj što više možeš.
Mimi12, joj, baš mi je žao što se tako mučiš, ne znam šta bih drugo napisala...Eh, taj komšiluk i njihovi dobronamerni komentari...
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2015
Mimi, saljem ti svu moju pozitivnu energiju i snagu da izdrzis sve te muke, a muke su. Vici ako treba, izbaci to iz sebe, koga briga sto si nervozna, udari jako u jastuk ili krevet (tako nesto malo mekse) i zamisli komsinicinu glavu, mozda ce ti biti lakse. Kazu da je i to jedan od nacina oslobadjanja od stresa
Ljubim te puuuuuuuuuuuuuno, izdrzi jos malo
Amna, heparinske injekcije su fraksiparin i tome slicno.
I ne znam sto ti je glupo da pises u Prag. Ja bih sigurno pisala i opisala sve sta se desava i trazila hitan savet. Pisi, ionako nemas sta da radis tamo
Ljubim te
Ljubim te puuuuuuuuuuuuuno, izdrzi jos malo
Amna, heparinske injekcije su fraksiparin i tome slicno.
I ne znam sto ti je glupo da pises u Prag. Ja bih sigurno pisala i opisala sve sta se desava i trazila hitan savet. Pisi, ionako nemas sta da radis tamo
Ljubim te
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
amna draga nisam par dana bila tu i tek sad vidim sta se ponovo desava.. nas dvoje te grlimo jako i saljemo svu mogucu pozitivnu energiju.. bitno da je beba dobro proci ce i oni ..probaj da se ne sekiras i nikako da places sve ce to proci misli na bebicu kako je dobro i kako fino raste....
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
vanila drago mi je da je kod tebe sve o.k
mimi draga sto rece b.b u jastuk a zamisli tu glupacu
mimi draga sto rece b.b u jastuk a zamisli tu glupacu
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Amna84 ::Cure, ja sam otisla jer se nastavilo..Zadrzali su me mada su me mogli i kuci pustit sama sam odlucila..Doktor je bio cudak sa jako losim njemackim...Hematom od 0.5×1 se povecao na 1×1 to je taj ispod bebe..A sad je nasao jos jedan iznad bebe 2×1,5..... placem od tog momenta...jeste da ke beba skorona 5 a maternica 12cm...ali dr..je rekao abortus opet u fazi..ako sta treba da se desi desice se narwdni sedam dana do 12 + sedmici..ako to prezivi ostace..kaze ako se i desava desava se ranije..ma ko cudak ko da o mesu na kilu govori...sve mjere su u cm...
Toliko mi je tesko palo da se gusim u suzama vec vise od sat...nista se ne zna hoce li beba izdrzat...a ja kad sam dosla bila sam sigurna da je braon ostatak hematoma...
vanila nadam se da si otisa doktoru ..nikad se ne zna eto vidi
Amna, zalepi ti dupe za krevet, dok se hematomi ne povuku.Svuda savetuju da se lezi, da hematom, ako krene napolje, ne povuce i bebu. Mada je tvoja beba sad prerasla hematome,pa je rizik svakako manji da se to moze desiti. Mnogo cura je imalo hematome,ali bas mnogo,sa slabim, ili cak obilnim krvarenjem. Nekima su trajala krvarenja i do sedmog meseca,al vecini do petog se srede. Imam drugaricu, isto iz Praga trudnoca,ona je imala obilna krvarenja,bas bas, lezala je pet meseci,plus jojposteljica bila nisko, ona imala i priraslice, operisala ih pre i neke ciste, i iznela je trudnocu fino,samo se maksimalno pridrzavala saveta da lezi i dobar deo je bila hospitalizovana. Bice sve ok, samo lezi, ustajanje da jedes i u wc. To je moj topli savet,a to je svima pomoglo gde su hematomi bili takvi ili jos i veci. Secam se za nasu clanicu Mariju86, ona je imala taj problem i to sa obilnim krvarenjem, Orline ako se ne varam, Annci takodje. Ne mogu da se setim,al bilo je dosta cura sa tim problemom. Disi duboko, i misli iskljucivo pozitivno, jer tako ce i biti, videces!
Mimi12 ::Ja zaista ne znam sto da radim vise sa ovom kiselinom i gorusicom. Danima niti spavam normalno, niti jedem. Jos kad procitam savet "jedite vise manjih obroka dnevno", zaista poludim i znam sigurno da to nije napisao neko ko je ovo cudo iskusio. Ranije je bila samo uvece, pa sam kalkulisala nesto sa vecerom, ali sad je 24 sata. Zbog bebe treba da sam sto vise u vodoravnom polozaju, a zeludac podnosi samo poziciju 90 stepeni, tj. da sedim. Ja ta dva zahteva ne mogu da pomirim. Vise ne pomaze ni polulezeci polozaj, nekad je pomagao....
Znam da mi ne mozete pomoci ni vi ni niko drugi....ali sam morala da vam se bar pozalim. Toliko sam umorna i iscrpljena od nespavanja...A onda kad sretnem komsinicu na stepenistu, pa mi da savet "Spavaj sad sto vise, jer neces moci kasnije", zamisljam scenu iz crtanog filma da sam je nokautirala i da joj je glava odletela u svemir!!!!!
E, u takvom sam raspolozenju!
Ja te skroz razumem, Isto mi je bilo. Smorila sam se bila kao mesec. Prala sam sve sto su mi predlagali,pavlaku, mleko,gutala zrnopasulja,pirinca, kiselu vodu, ma vec sam i zaboravila, pomagale su mi jedino Tums tablete za sisanje, poslala mi ih bila nasa drugarica sa foruma, kod nas nemaju, samo u inostranstvu. Ja sam uzimala dve dnevno, i to pred spavanje, da bih zaspala, jer ne drze ni one sad ne znam koliko dugo.Spavala sam sedeci,toliko me to umaralo, ne pitaj. Belugu i druge jastuke iza ledja natrpam,pa dok namestim polozaj. Od tada vucem taj problem sa zeludcem, beba ga podigla i sad se ocas posla pomeri,i vise ne mogu da jedem sve sto hocu,ni kad hocu,i slicno,a pre trudnoce mogla sam i kamen pojesti da me ne muci. Iscrpljena sam bila danima, veruj da mi je bilo lakse kad sam se porodila, vise sam,cini mi se spavala, mada su mene i grudi zezale, al sam bar mogla u horizontalu. Ja sam mogla na levi bok, na desni nikako.
Evo da vidis koje su to tabletice. Ponekad sam delila napola,da bih pila cesce. Nisam smela vise od dve, a moglo je valjda i do 4. I rupurut sam uzimala,al on krace mnogo drzao.
https://www.walmart.com/ip/TUMS-Ultra-1000-Tablets-Assorted-Berries-72-Tablets-Pack-of-6/46220232?sourceid=csesh0275518ab522e54898bc1ad53f4971e717&wmlspartner=shoppingcom2&affcmpid=1527119884&tmode=0000&veh=cse&sdc_id=1103495284447
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Vanila, dobro je da si dobro!
Cure, cmoka!
Cure, cmoka!
Zaboravih reci,mene je stidna kost bolela u nekom periodu,stalno sam se zezala da se osecam kao da me je neko razjeb.., da prostite na izrazu. I ne samo stidna,krene tu sve koske da bole.Pisala sam mislim u dnevniku mom.
Hvala devojke na podrsci.
Znam Biksi da si se i ti patila s tim, secam se iz dnevnika. Moj dodatni problem je sto mi je beba dosta nisko i sto bih veci deo dana trebala da lezim, a zeludac ne da...
Meni i ova folna pravi problem. Osecim nju kad popijem, kao ulje na vatru da sipam. A pijem je tri puta dnevno.
Znaaaam, sve ce proci, zivim i ja dan po dan sad ...
Videcu s doktorkom oko tableta, ne smem sama da kombinujem.
Znam Biksi da si se i ti patila s tim, secam se iz dnevnika. Moj dodatni problem je sto mi je beba dosta nisko i sto bih veci deo dana trebala da lezim, a zeludac ne da...
Meni i ova folna pravi problem. Osecim nju kad popijem, kao ulje na vatru da sipam. A pijem je tri puta dnevno.
Znaaaam, sve ce proci, zivim i ja dan po dan sad ...
Videcu s doktorkom oko tableta, ne smem sama da kombinujem.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Šta znači kad je posteljica II stepena zrelosti? Da nije malo rano za 2.stepen?
I to što je fetus napredniji za nedelju dana jel u redu?
I to što je fetus napredniji za nedelju dana jel u redu?
Za posteljicu ti ne znam, a za fetus je nedelja dana odstupanja u redu.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Kazu da od fragmina/fraksiparina i sl.posteljica brze zri. Ja se isto toga plasim jer kada je potpuno zrela,nema vise funkciju. Znam da ima i 3 stepen zrelosti,za dalje ne znam.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Mimi, nisu mi sili, ostavili su da se samo zatvori. Trebalo je par dana, ali zatvorilo se.
Sto se gorusice tice ne mogu ti pomoci, meni se redovno vracala hrana i voda u usta kad legnem, grozno... Ja sam dodatno na to i celu trudnocu stucala, cak i nocu, bilo je bas smesno, ali cim sam se porodila sve je prestalo. Tako da jedino sto ti mogu reci je da ce sve to sto te muci prestati cim beba izadje napolje. A ti ljudi sto vole da plase trudnice sa horor pricama o (ne)spavanju, za njih nemam reci. Mom muzu i meni je za 9 meseci trudnoce samo jedna osoba rekla "uzivajte sada, a posle cete jos vise" i to je istina. Ostali su svi pokusavali da nas zaplase. Ti sto vide sve samo negativno nemaju pojma i nemoj da ih slusas. Onaj ko je odlucio da ima bebu i mislio kako ce i dalje spavati vikendom do 11 je lud covek. Da mi je neko rekao koliko cu biti srecna u 6 ujutru gledajuci izlazak sunca sa svojim muzem i detetom koje se bas u tom terminu najvise smeje... ne bih mu verovala. Trudnice, spavajte ili nemojte spavati, potpuno je svejedno, jer kad se porodite bicete umorne i srecne kao nikad do sad. Eto, toliko od mene.
Sto se gorusice tice ne mogu ti pomoci, meni se redovno vracala hrana i voda u usta kad legnem, grozno... Ja sam dodatno na to i celu trudnocu stucala, cak i nocu, bilo je bas smesno, ali cim sam se porodila sve je prestalo. Tako da jedino sto ti mogu reci je da ce sve to sto te muci prestati cim beba izadje napolje. A ti ljudi sto vole da plase trudnice sa horor pricama o (ne)spavanju, za njih nemam reci. Mom muzu i meni je za 9 meseci trudnoce samo jedna osoba rekla "uzivajte sada, a posle cete jos vise" i to je istina. Ostali su svi pokusavali da nas zaplase. Ti sto vide sve samo negativno nemaju pojma i nemoj da ih slusas. Onaj ko je odlucio da ima bebu i mislio kako ce i dalje spavati vikendom do 11 je lud covek. Da mi je neko rekao koliko cu biti srecna u 6 ujutru gledajuci izlazak sunca sa svojim muzem i detetom koje se bas u tom terminu najvise smeje... ne bih mu verovala. Trudnice, spavajte ili nemojte spavati, potpuno je svejedno, jer kad se porodite bicete umorne i srecne kao nikad do sad. Eto, toliko od mene.
Lija- Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015
Vanilla meni na nalazu pise I stepen zrelosti, a kad sam o tome citala, pise da tek u 32.nedelji treba da bude I stepen, a onda na drugom mestu nadjem da je uredu sve dok je I i II stepen, samo da nije pre 36.nedelje III stepen...Mislim da sve dok niko od lekara na to ne reaguje, dok su nam protoci dobri nema mesta brozi i panici.I kad sam videla da prof.Novakov nije to ni pominjala sada, uopste se nisam vise raspitivala o tome, niti lomila glavu...
E Lija, tako i ja razmisljam i jedva cekam ta radosna jutra i uopste mi ne pada tesko sto vec ne mogu da se namestim da spavam,da mi se ma sta jela po celu noc hrana vraca :) Cak mi i smesno kad oko 5h kazem sama sebi - E sad je dosta, spavaj vise
E Lija, tako i ja razmisljam i jedva cekam ta radosna jutra i uopste mi ne pada tesko sto vec ne mogu da se namestim da spavam,da mi se ma sta jela po celu noc hrana vraca :) Cak mi i smesno kad oko 5h kazem sama sebi - E sad je dosta, spavaj vise
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Lija, divno je sve ovo što si napisala, baš sam se nekako ozarila čitajući! I podsetilo me baš mnogo na jednu situaciju sa posla. Kad smo došli krajem avgusta sa kolektivnog, kolegu koji je u maju dobio devojčicu, pa stoga nisu ni išli nigde na letovanje jer je beba još mala, svi pitaju: 'Jao, kako ti je bilo na odmoru, jel izdržavate?', a samo jedna koleginica ga pitala: 'Kako ste se proveli na odmoru, jel uživate?' i on baš rekao pred svima:'Jedini ste me Vi to pitali, svi drugi me pitaju kako izdržavamo, a ja ne znam šta da im kažem o izdržavanju, jer mi ništa ne izdržavamo, mi baš uživamo.'
Ni meni nije jasno, šta je sa tim ljudima, čemu to glupo zastrašivanje, pa da li je moguće da je to njima sve bilo baš toliko strašno, nespavanje i ostalo, toliko strašno da se nikad ne može zaboraviti već se odmah mora sa tim istupiti pred buduće roditelje...
Ni meni nije jasno, šta je sa tim ljudima, čemu to glupo zastrašivanje, pa da li je moguće da je to njima sve bilo baš toliko strašno, nespavanje i ostalo, toliko strašno da se nikad ne može zaboraviti već se odmah mora sa tim istupiti pred buduće roditelje...
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Datum upisa : 20.03.2015
Imam da prijavim novi simptom Sindrom nemirnih nogu. Upravo me drži kao i svako veče u poslednje vreme. Potreba da stalno pomeram noge zbog neobjasnjivog razloga, kao nešto da mili pod kožom.. Jako neprijatno.
Inače i danas blagi bol u stomaku, kao neki grč.Više sa tim bolom odlepiću. Tesi me što je sve ok pa se ne uznemiravam, ali smara stvarno. I sve to dok mi se hrana koju sam jela pre tri sata vraća u grlo..
Lijo baš lepo rečeno..i sve je ovo vredno naših malih bebica
Inače i danas blagi bol u stomaku, kao neki grč.Više sa tim bolom odlepiću. Tesi me što je sve ok pa se ne uznemiravam, ali smara stvarno. I sve to dok mi se hrana koju sam jela pre tri sata vraća u grlo..
Lijo baš lepo rečeno..i sve je ovo vredno naših malih bebica
Rešila sam da se ne nerviram zbog toga oko posteljice, negde sam pročitala da je to već zastarela metoda i to mi se sviđa, drzacu se toga, pogotovo jer mi dr to nije komentarisao uopšte.
Dobro vece debeljucee kako ste?
Amna kako si mi?
Ierapetra dobro dosla
Lija bas mi se svida ovo sto si napisala.
Mene danas mucnina opucala, predvecer sam i povratila. Sad sam evo ok i jedva cekam u krevet.
Grudi su pocele jace da bole, ne mogu nikako leci na stomak, al dobro, izdrzat ce se.Ono sto me iznenadilo, bradavice i oko njih onaj dio se poceo guliti, izgleda kao ispucalo Uvijek poslije kupanja se namazem losionom
Amna kako si mi?
Ierapetra dobro dosla
Lija bas mi se svida ovo sto si napisala.
Mene danas mucnina opucala, predvecer sam i povratila. Sad sam evo ok i jedva cekam u krevet.
Grudi su pocele jace da bole, ne mogu nikako leci na stomak, al dobro, izdrzat ce se.Ono sto me iznenadilo, bradavice i oko njih onaj dio se poceo guliti, izgleda kao ispucalo Uvijek poslije kupanja se namazem losionom
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Vanilla,"nemirne noge" sam i ovako imala ponekad a poslednjih meseci je to blagi uzas,ni film ne mogu da odgledam ceo. Pa vec sam se zalila da me ubi nesanica. Sve se to udruzilo pa podocnjake imam do stomaka. Psihicki se spremam svaki put kada hocu da se preokrenem u krevetu od bolova u karlici.Samo na levoj strani mogu da spavam.
Planiram da pitam ginekologa da li ima leka za mene, da spavam uz neki lek bar ponekada.Ali vec vidim odgovor da to tako mora..
Zumbulcic,to su prve mucnine? I meni se to ljusti a bradavice ne smem ni da pipnem. Kako li cu dojiti,sigurno ce biti uzas neprijatno.
Nego da pitam,meni folnak niko nije povecao,i dalje sam 1*1,zar u drugom tromesecju ne treba da se pojaca. Imam utisak da je zaboravio hematolog na njega..
Planiram da pitam ginekologa da li ima leka za mene, da spavam uz neki lek bar ponekada.Ali vec vidim odgovor da to tako mora..
Zumbulcic,to su prve mucnine? I meni se to ljusti a bradavice ne smem ni da pipnem. Kako li cu dojiti,sigurno ce biti uzas neprijatno.
Nego da pitam,meni folnak niko nije povecao,i dalje sam 1*1,zar u drugom tromesecju ne treba da se pojaca. Imam utisak da je zaboravio hematolog na njega..
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Biksi ♥♥♥
Vanila sindrom nemirni nogu hahahahah ta ti je dobra
ja ostajem i danas na lezanju, nista novo se ne desava..Mada ove nove trudnice i jaukanje utjece na mene psihicki.Sutra je uz pa cemo znati sta dalje.
Braon iscjedak imam dalje..Ali to bas kad hodam izajde.I na viziti me i sinoc i jutros pitaju je li to kad hodam izlazi i setam li dovoljno..
Sutra sam puni 12 sedmica ulazim u 13.i terapija po listi iz Praga se mjenja..
Utrogestan ce mi ostaviti 2×200 a po listi iz Praga je 3×100 na dan.
Estrofem smanjuju na 2x1..to su sami predlozili zbog ovi ugrusaka.Al to je ok sa Pragom..
Danas sam.puno optimisticnija bice sve ok..Onaj doktor je bio bas grub
Vanila sindrom nemirni nogu hahahahah ta ti je dobra
ja ostajem i danas na lezanju, nista novo se ne desava..Mada ove nove trudnice i jaukanje utjece na mene psihicki.Sutra je uz pa cemo znati sta dalje.
Braon iscjedak imam dalje..Ali to bas kad hodam izajde.I na viziti me i sinoc i jutros pitaju je li to kad hodam izlazi i setam li dovoljno..
Sutra sam puni 12 sedmica ulazim u 13.i terapija po listi iz Praga se mjenja..
Utrogestan ce mi ostaviti 2×200 a po listi iz Praga je 3×100 na dan.
Estrofem smanjuju na 2x1..to su sami predlozili zbog ovi ugrusaka.Al to je ok sa Pragom..
Danas sam.puno optimisticnija bice sve ok..Onaj doktor je bio bas grub
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Danas sam nervozna..imala sam kontrolu kao hematom se nije povecao ali ne vidi jesu se dva sastavila jedan veliki ili su dva..
Rekla je da mogu ostati jos dan dva ili kuci..izabrala sam kuci. .ovdje ludim dolaze novi bolesni bucni. .a ocito sa hematomom se mora izboriti..
Pitala sam za razliku u lezanju i hodanju , dva doktora razlicito.Lezanje kuci i mirovanje..Ovdje je.bilo dozvoljebo hodanje jer sam tu kod njih pa da vide sta ce se desiti ako i bude sta mogli su odma reagovati..
Uglavnom nista mi nije mogla obecato sta ce se desiti i da li je opasno sve zavisi od tjela i rasta hematoma i napretka bebe ..Nista ne zavisi od njih..
Bas sam deprimirana a toliko pozitivni stvari je na ovu temu na netu ..
ps beba je 4,5 cm danas 12 puno sedmoca..jel to ok??
Rekla je da mogu ostati jos dan dva ili kuci..izabrala sam kuci. .ovdje ludim dolaze novi bolesni bucni. .a ocito sa hematomom se mora izboriti..
Pitala sam za razliku u lezanju i hodanju , dva doktora razlicito.Lezanje kuci i mirovanje..Ovdje je.bilo dozvoljebo hodanje jer sam tu kod njih pa da vide sta ce se desiti ako i bude sta mogli su odma reagovati..
Uglavnom nista mi nije mogla obecato sta ce se desiti i da li je opasno sve zavisi od tjela i rasta hematoma i napretka bebe ..Nista ne zavisi od njih..
Bas sam deprimirana a toliko pozitivni stvari je na ovu temu na netu ..
ps beba je 4,5 cm danas 12 puno sedmoca..jel to ok??
I sto je najcudnije niko ne spominje da mi da dodatno progesteron u inekcojama ili infuziji -bocama. Kako vec ide taj prog.depo
A od danas mi i manja terapija urtica..
ova moja beba ako se izbori svaka joj cast..ovdje je sve korektnoni dobro ali previse opusteno
A od danas mi i manja terapija urtica..
ova moja beba ako se izbori svaka joj cast..ovdje je sve korektnoni dobro ali previse opusteno
Draga Anma, stalno si mi u mislima.... Doktori ko doktori.... Pa kome danas covjek da vjeruje? Ti se Sada pokusaj opustiti, molim te! Kod kuce ces imati svoj mir. Mogu samo zamisliti koliki je haos u bolnickim sobama! Znam da su sve zene sa hematomom morale strogo da miruju. Beba je sasvim ok za tu nedelju! Mali borac ce da pobjedi te hematome
daduska- Broj poruka : 163
Datum upisa : 14.06.2016
Pa Amna ne daju ti dodatni progesteron jer ne krvaris ti zbog manjka progesterona vec zbog hematoma
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Ali hematomi nastaju zbog manjka progesterona..Tako sam ja citala..Mada ovdje rekose zbog ovi tableta mislili su na esterofem...
Necu ja njih vise slusati nista ode ja kuci i vjerovat cu svojoj bebi!!!
Necu ja njih vise slusati nista ode ja kuci i vjerovat cu svojoj bebi!!!
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Strana 12 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu