Azoospermia
+35
BiKsi :)
HappyGirl
sanja369
marina_82
Sirijus
bak
Mala Masa
Zmajuška
mimi85
lopuzica
Blanka
noja
nekon
moze_biti
Borilica
mala zeka
luckystar74
OOOOO
Malena88
maratonac
baxter
jejaa86
ninvuj141213
Likoli
zextra
MalaSaJuga
lela1984
LaFolie
Carobnjak
KoMetaK
Tebi
plava glava
boki82
Alicee
jovanka.draskic
39 posters
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 4 od 8
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Azoospermia
Kometak, hvala na podrsci i cestitam na bebi bravooo. e sad za nekih dva meseca ponovicemo spermogram da vidimo da li su se pojavili.Ja i mm smo pricali na tu temu da se odradi jos jednom tesa ako i tu nema onda da idemo na mikrotese. Interesuje me da li neko zna dobrog urolog u bg-u? Culi bi jos jedno misljenje...kada neznam ni sta vise da mislimo i da se nadamo..kako to da je sve u redu a nema ih.
jejaa86- Broj poruka : 5
Datum upisa : 06.02.2015
Azoospermia
jejaa86 ::Kometak, hvala na podrsci i cestitam na bebi bravooo. e sad za nekih dva meseca ponovicemo spermogram da vidimo da li su se pojavili.Ja i mm smo pricali na tu temu da se odradi jos jednom tesa ako i tu nema onda da idemo na mikrotese. Interesuje me da li neko zna dobrog urolog u bg-u? Culi bi jos jedno misljenje...kada neznam ni sta vise da mislimo i da se nadamo..kako to da je sve u redu a nema ih.
Poštovani! Ja sam upravo za sutra zakazao pregled kod doktora Bojovića na N.Beogradu u ulici Zorana Đinđića 62, potrebno je samo da se ponesu nalazi i da on odradi šta se treba odraditi. Evo ti br telefona +381 (011) 313 0063
Sobzirom da sam razgovarao sa njim, ulio mi je neku nadu da će biti sve uredu. Kazao je da sarađuje sa inostranim zdrastvenim ustanovama kao i sa našim. Sutra se javljam da Vam kažem kako je prošlo. Svako dobro želim!
baxter- Broj poruka : 5
Datum upisa : 11.02.2015
Poštovani! Moja supruga i ja smo bili na konsultaciju kod dr.Bojovića.
Idućeg meseca od prvog u mesecu krećemo sa terapijom, rekao je da će sve biti onako kako treba. I rekao je da ćemo nas dvoje biti roditelji. :) I mi smo srećni zbog toga! Uradiću bopsiju i rešavamo pitanje. Svako dobro želim.
Idućeg meseca od prvog u mesecu krećemo sa terapijom, rekao je da će sve biti onako kako treba. I rekao je da ćemo nas dvoje biti roditelji. :) I mi smo srećni zbog toga! Uradiću bopsiju i rešavamo pitanje. Svako dobro želim.
Baxter, sta Vam je dao od terapije? Da li ima neko iskustva sa klinikom Embryolab iz Soluna jer sam videla da rade MicroTese?
Pozdrav svima.Borimo se sa azo 4 godine i do sad smo odradili dve vantelesne u Pragu i obe neuspesne.Odradjene su dve ICSI sa zamrznutim materijalom posto je posle odradjene MESA/TESE nadjeno dosta nepokretnih spermatozoida.U medjuvremenu je MM pio proksid,profertil,cajeve itd i nismo se pomakli sa nule.Sad planiramo da nastavimo sa lecenjem i trazimo dobrog urologa koji ce se ozbiljnije pozabaviti nasim problemom posto su kod MM svi nalazi dobri a plivaca nema.
maratonac- Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.02.2015
Azoospermia
jejaa86 ::Baxter, sta Vam je dao od terapije? Da li ima neko iskustva sa klinikom Embryolab iz Soluna jer sam videla da rade MicroTese?
Poštovani!
Ono što nam je rekao jeste da prati mesečni ciklus MŽ , mene je već uputio na kliniku skojom radi, na biopsiju.
Znači da se pripremamo za oplodnju.
Ostavio sam br telefona, najbolje je da se čuješ sa njim i zakažete konsultaciju.
Ja sam ionako laik za to,, bitno mi je samo da će mo uspeti posle 10 godina braka.
Objasnio je da postoji tabela kakvih žena i muškaraca postoji što se tiče plodnosti.
1. Super plodni: Ako se desi da M super plodan je u braku sa Ž, a da ima bilo koju stavku od ova tri imaće porod.
Ali ako su oboje slabo plodni neće imati poroda ili ako je M slabo plodan, a Ž super plodna opet će imati porod.
2. Plodni
3. Slabo plodni
maratonac ::Pozdrav svima.Borimo se sa azo 4 godine i do sad smo odradili dve vantelesne u Pragu i obe neuspesne.Odradjene su dve ICSI sa zamrznutim materijalom posto je posle odradjene MESA/TESE nadjeno dosta nepokretnih spermatozoida.U medjuvremenu je MM pio proksid,profertil,cajeve itd i nismo se pomakli sa nule.Sad planiramo da nastavimo sa lecenjem i trazimo dobrog urologa koji ce se ozbiljnije pozabaviti nasim problemom posto su kod MM svi nalazi dobri a plivaca nema.
Maratonac, i mi smo u slicnim problemu, ako nije problem da i nama preporucis urologa ili embriologa. Sta su vam rekli koliko je moguce TESE odraditi. Da li ste razmisljali o MicroTese?
Za TESE ne znamo dali se moze raditi vise puta,nismo ni pitali,posto su nam zamrzli dovoljno spermatozoida za jos koji ICSI.Dobrog urologa jos nismo nasli ali bi nam svaka info o njima dobro dosla.Planiramo sad da uz pomoc dobrog urologa pokusamo u ejakulantu dobiti spermatozoida dovoljno za ICSI.Sa tim materijalom bi pokusali preko fonda kod nas da odradimo ICSI.Od Prag nismo odustali,trenutno nismo u mogucnosti da idemo ponovo.
maratonac- Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.02.2015
TESE moze da se radi vise puta, kako sam ja shvatila. Pisala sam vec, da mm ima psiholoski problem i da ima samo nule kad je rezultat vazan, pa porazmislite i o tome, moze da bude psiholoski problem, probajte da date uzorak pod nekom terapijom za msirenje ili da vam supruge organizuju sve a da vi i ne znate sta vam se desava, kao sto sam ja svome.
Svakako, procitajte po netu invazivnost odredjene metode i nemojte da radite microtese (koja je najinvazivnija) probajte prvo ove manje invazivne posle tromesecne terapije. Jer, kako sam shvatila, neke metode mogu da doprinesu ostecenju testisa i da naprave problem za neke druge metode. Mada, ne mora d aznaci.
Svakako, procitajte po netu invazivnost odredjene metode i nemojte da radite microtese (koja je najinvazivnija) probajte prvo ove manje invazivne posle tromesecne terapije. Jer, kako sam shvatila, neke metode mogu da doprinesu ostecenju testisa i da naprave problem za neke druge metode. Mada, ne mora d aznaci.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Dragi moji.... Evo mene opet... Naime, mm i ja smo se ipak odlucili da radimo TESE. U ponedeljak je odradjen zahvat, preliminarni rezultati su odlicni. Doktor nam je rekao da kod nas sve jasno, nadjeni su pokretni spermici dobrog kvaliteta i zamrznuti su. Finalni rezultat cemo imati tek za 10tak dana. Do tada, on nam je rekao da prikupljamo sve ostale nalaze, kako bi predali fondu i krenuli u proces VTO :) ... Izgleda da je mm razlog za azzo bio udari u testise (vec sam napomenula da se bavio fudbalom, a to je kod sportista cesta pojava)...
Mi smo se odlucili za TESE jer su nam 3 urologa rekli da je to najbolja opcija, gdje se odmah zna stanje. Nijesu nam preporucivali punktaciju, jer moze da izazove upalu testisa.
E sad par rijeci o samom postupku (za one koje zanima)
On je radio pod lokalnom anastezijom i postupak je trajao oko 30min. Ja sam bila u soku kada je on u sobu dosetao, jer sam ocekivala da ce dovesti na onom pokretnom krevetu. Taj dan je neka 4h lezao u klinici gdje su pratili oporavak, i onda smo pusteni kuci. Za to vrijeme popio je samo jednu tabletu protiv bolova (kad ga je popustila anastezija). Pije antibiotike (10 dana) i tablete za otokok (5 dana) - bez obloga ili bilo cega drugog. On je vec sjutri dan isao normalno do grada i na posao (nista mu nije smetalo). Inace kaze da nista ne boli, samo ga kada ustaje malo zateze.
Eto za sve koje zanima.... :)
Mi idemo u borbu dalje, pa cemo vidjeti kako ce se to odvijati.....
Svima vama zelim sve najbolje i da brzo dobijete svoju
Mi smo se odlucili za TESE jer su nam 3 urologa rekli da je to najbolja opcija, gdje se odmah zna stanje. Nijesu nam preporucivali punktaciju, jer moze da izazove upalu testisa.
E sad par rijeci o samom postupku (za one koje zanima)
On je radio pod lokalnom anastezijom i postupak je trajao oko 30min. Ja sam bila u soku kada je on u sobu dosetao, jer sam ocekivala da ce dovesti na onom pokretnom krevetu. Taj dan je neka 4h lezao u klinici gdje su pratili oporavak, i onda smo pusteni kuci. Za to vrijeme popio je samo jednu tabletu protiv bolova (kad ga je popustila anastezija). Pije antibiotike (10 dana) i tablete za otokok (5 dana) - bez obloga ili bilo cega drugog. On je vec sjutri dan isao normalno do grada i na posao (nista mu nije smetalo). Inace kaze da nista ne boli, samo ga kada ustaje malo zateze.
Eto za sve koje zanima.... :)
Mi idemo u borbu dalje, pa cemo vidjeti kako ce se to odvijati.....
Svima vama zelim sve najbolje i da brzo dobijete svoju
ninvuj141213- Broj poruka : 6
Datum upisa : 22.01.2015
Zdravo svima. Zamolila bih vas za pomoc. Suprug ima azoospermiju,a svi rezultati su mu dobri,tako da niko od lekara ne zna zasto je to tako. Predlozili su nam donaciju i mi smo se odlucili za nju. Medjutim,razmisljamo da pokusamo jos jednom sa biopsijom,pa vas molim da mi kazete gde mozemo da odradimo PRAVU BIOPSIJU TESTISA? ovo naglasavam iz razloga sto su nam u Leskovcu i Genezisu rekli da ce mom muzu da rade biopsiju u kojoj mu seku testise,uzimaju isecak i na kraju ga lepo usiju,a u obe klinike su mu radili biopsiju iglama,tj.samo su ga bockali. U obe klinike nista nije nadjeno. A,na pocetku nase borbe,mi smo uradili ovu pravu biopsiju,uzorak je uzet sa oba testisa i u tom nalazu nam lepo pise da postoji spermatogeneza,ali da je redukovana,da postoje sertolijeve celije,pojedini spermatozoidi i retki nezreli spermatozoidi. Znaci nije da nema nicega. Taj uzorak na zalost nismo zamrzli,jer kod nas nema klinika koje zamrzavaju uzorak,tako da je to bilo u dijagnosticke svrhe. u ove dve klinike nismo dobili ni histopatoloski nalaz ni nista,samo su nam rekli da nema nicega.
Tako da vas molim da mi kazete gde sigurno mozemo da uradimo pravu biopsiju,nije bitno da li je u pitanju Srbija ili inostranstvo?
Ja se na osnovu ovog nalaza nadam da mozda ima nade,nzm sta vi mislite?
Hvala svima unapred!
Tako da vas molim da mi kazete gde sigurno mozemo da uradimo pravu biopsiju,nije bitno da li je u pitanju Srbija ili inostranstvo?
Ja se na osnovu ovog nalaza nadam da mozda ima nade,nzm sta vi mislite?
Hvala svima unapred!
Malena88- Broj poruka : 66
Godina : 36
Datum upisa : 02.11.2011
zdravo .... izvinite ne umem bas dobro da pisem od dr. drzavi sam ma da milism da ce me razumeti :))
MOLIM ZA POMOS toliko sam razovcarana nz sta da radim kod sopruga e nadjema azoospermija i pokacen FSH I LH a dr hormoni su ok. sve sta sam citala nista lepo nisam procitala dali moze da mi kazete neko vase iskustvo sta sve da radimo MOLIM VAS ZA VASU POMOS I ISKUSTVA hvala vam upared
MOLIM ZA POMOS toliko sam razovcarana nz sta da radim kod sopruga e nadjema azoospermija i pokacen FSH I LH a dr hormoni su ok. sve sta sam citala nista lepo nisam procitala dali moze da mi kazete neko vase iskustvo sta sve da radimo MOLIM VAS ZA VASU POMOS I ISKUSTVA hvala vam upared
OOOOO- Broj poruka : 1
Datum upisa : 15.03.2015
Malena88, koliko se ja razumijem, to sa iglama su mu radili punktaciju.
Moj suprug je radio klasicnu biopsuju u Podgorici, u privatnoj klinici CODRA, kod doktora Perovica. Uzorak je nadjen i zamrznut za VTO. Medjutim, sigurna sam da ima i u Srbiji neka dobra klinika, pogledaj, dosta se o tome pisalo. Ako su mu vec jednom nasli spermatozoide, a dobri su mu hormoni i ultrazvuk, onda mi je cudno da nema nista (mada nijesu ni dobri hormoni 100% pokazatelj da ce naci uzorak, al svakako vjerovatnoca je velika - bar je nama tako rekao doktor). Ja bih, da sam na tvom mjestu ipak pokusala prvo sa biopsijom, mladi ste (ako dobro kapiram ti si 88 godiste), pokusajte sve, imate vremena za donora.
Pored toga, doktor nam je pricao za slucaj, gdje covjeku je uradio 6 biopsija i nista nije nasao (sa lijecenjem u medjuvremenu), da bi kada mu je radio 7 put biopsiju (ujedno i poslednju zbog godina) radio puna 2h, i usjeo da nadje samo 1 spermatozoid. Njegova žena, posto je vec bila u godinama, doktori su uspjeli da joj nadju samo 1 jajnu celiju. Danas oni imaju sincica od 2 godine. Ovo jeste vjerovatnoca da se desi 1:1000000000000, al ipak se desava, tako da uvijek postoji nada....
Srecno.....
Moj suprug je radio klasicnu biopsuju u Podgorici, u privatnoj klinici CODRA, kod doktora Perovica. Uzorak je nadjen i zamrznut za VTO. Medjutim, sigurna sam da ima i u Srbiji neka dobra klinika, pogledaj, dosta se o tome pisalo. Ako su mu vec jednom nasli spermatozoide, a dobri su mu hormoni i ultrazvuk, onda mi je cudno da nema nista (mada nijesu ni dobri hormoni 100% pokazatelj da ce naci uzorak, al svakako vjerovatnoca je velika - bar je nama tako rekao doktor). Ja bih, da sam na tvom mjestu ipak pokusala prvo sa biopsijom, mladi ste (ako dobro kapiram ti si 88 godiste), pokusajte sve, imate vremena za donora.
Pored toga, doktor nam je pricao za slucaj, gdje covjeku je uradio 6 biopsija i nista nije nasao (sa lijecenjem u medjuvremenu), da bi kada mu je radio 7 put biopsiju (ujedno i poslednju zbog godina) radio puna 2h, i usjeo da nadje samo 1 spermatozoid. Njegova žena, posto je vec bila u godinama, doktori su uspjeli da joj nadju samo 1 jajnu celiju. Danas oni imaju sincica od 2 godine. Ovo jeste vjerovatnoca da se desi 1:1000000000000, al ipak se desava, tako da uvijek postoji nada....
Srecno.....
ninvuj141213- Broj poruka : 6
Datum upisa : 22.01.2015
baxter ::Poštovani! Moja supruga i ja smo bili na konsultaciju kod dr.Bojovića.
Uh u toku naseg lutanja bili smo i kod njega...
Moj savet je bezite dok mozete :)
Meni se nije svideo pristup uopste i rekao nam da je spermogram toliko los da nista sem VTO ne moze. Otisli u Front na komisiju pitali nas a o kakvom muskom sterilitetu pricate??? Ispostavio se veliki zenski sterilitet i malo losiji spermogram
Moja drugarica je promenila kliniku (on je zavlacio sa terapijama) i odmah na svoj prirodan ciklus iz IUI ostala trudna
Verovatni ti je dao SAVABO i Ezerex da pijes, mozda jos nesto...
luckystar74- Broj poruka : 501
Datum upisa : 20.12.2013
Pa,kad se sve zavrsilo i ja sam ukapirala da je to punkcija.a ne biopsija. Mada oni kazu da je to neka fina biopsija,nzm ni ja. Da,ja sam 88,muz 84. Na donaciju smo se odlucili zato sto nam je vise dr reklo da odustanemo. Mada se mislimo da pokusamo jos jednom. Ja nekako nisam za Srbiju,tu su nas vec 2 puta zafrknuli. Mislimo se za Prag,Grcku ili Makedoniju.
Cini mi se da sam ovde videla da je muz jedne clanice u Pragu radio tu Mesa/Tesu pa je molim da mi se javi,da mi objasni sta su muzu tacno radili. Ili ako bilo ko zna nek pise.
Drago mi je sto su tvom muzu nasli nesto,uvek me obraduje kad to procitam,i da mi neku volju i nadu da se borim i dalje.
Cini mi se da sam ovde videla da je muz jedne clanice u Pragu radio tu Mesa/Tesu pa je molim da mi se javi,da mi objasni sta su muzu tacno radili. Ili ako bilo ko zna nek pise.
Drago mi je sto su tvom muzu nasli nesto,uvek me obraduje kad to procitam,i da mi neku volju i nadu da se borim i dalje.
Moj muz je radio micro tesu u embriolabu u solunu i jako smo zadovoljni njima.Biopsija je trajala 1h 30min,mozda i duze malo i imao je jako velike savove i konce,tako da je to bila "prava biopsija" kako ti kazes
Asto se tice Leskovca imali smo i mi epizodu sa njima,ali hvala Bogu pa nismo pristali da nam Markovic radi "biopsiju" koja je obicno busenje iglama.Tako da znas da u Leskovcu rade samo punkcije i od biopsije ni B.Sto se tice Praga zaista ne znam nista,a za Makedoniju jos manje.
Asto se tice Leskovca imali smo i mi epizodu sa njima,ali hvala Bogu pa nismo pristali da nam Markovic radi "biopsiju" koja je obicno busenje iglama.Tako da znas da u Leskovcu rade samo punkcije i od biopsije ni B.Sto se tice Praga zaista ne znam nista,a za Makedoniju jos manje.
mala zeka- Broj poruka : 15
Datum upisa : 06.06.2012
Zeko,hvala ti na odgovoru! Danas mi je stigo mali iz Embryolaba,kazu da nisu za to da muz radi biopsiju,misle da bi rezultati bili nezadovoljavajuci,a i rizicno je da radi opet. A,iz Makedonije su mi odgovorili da moze i da zakazemo konsultacije. Pa ti sad vidi! Mozes li da mi kazes koliko ste platili operaciju i zamrzavanje? U Mk je 700e.
Iz embriolaba su ti opslali takav odgovor jer verovatno pretpostavljaju da ste radili 3 biopsije,a ne jednu kao sto zaista i jeste na kojoj je nadjen materijal za ICSI.Posalji im mail sa objasnjenjem da vam nisu radili biopsije,da su to bile punkcije koje je radio ginekolog.
Sto se tice cene samu micro tesu smo platili oko 1300e,a to za 700e je najverovatnije neka obicna biopsija.Inace me zanima gde u Makedoniji rade micro,jer cisto sumnjam da to rade.Nisam ni znala da tamo postoji neka ozbiljna klinika,jedino sam cula za neku "mala Bogorodica" u koju dosta njih ide radi donorstva.
Sto se tice cene samu micro tesu smo platili oko 1300e,a to za 700e je najverovatnije neka obicna biopsija.Inace me zanima gde u Makedoniji rade micro,jer cisto sumnjam da to rade.Nisam ni znala da tamo postoji neka ozbiljna klinika,jedino sam cula za neku "mala Bogorodica" u koju dosta njih ide radi donorstva.
Malena, i meni je sumnjivo da su radili biopsiju i ja sam shvatila da su radili punkciju, a u sustini mislim da je to isto. NIsam ulazila u problematiku mnogo. Ne mora da znaci da se punkcijom ne moze da nadje nista. Svakako, mislim da prvo treba uraditi neinvazivne metode, probati sve, pa ici ka invazivnijim, jer te invazivne metode ostecuju trajno testise i mogu da naprave jos veci problem. Ne znam da li si gledala temu koju sam postavila: https://kutak.forumotion.com/t2635-metode-za-punkciju-testisa-tesa-tese-micro-tese-mesa-pesa trudila sam se da opisem sve metode punkicje koje se rade.
Mislim da vama, pored klinike koja ce uraditi punkicju, koju god, treba dobra klinika, gde imaju dobrog embriologa, da posle moze od tog materijala da uradi nesto, ili da dozre spermice. Mi smo radili TESE u Genezisu, i tamo zamrzli materijal. Pisala sam na ovoj temi kompletno iskustvo da se ne ponavljam. Genezis smo izabrali zbog dr, ali i zbog najboljeg embriologa u Srbiji, zbog uslova u laoratoriji, koji su najsavremeniji, jer i mi imamo problem muskog steriliteta i vrlo cesto i azoo, pre svega zbog psihickog faktora. PIsala sam na prethodnim stranama ovde i to iskustvo.
Mislim da vama, pored klinike koja ce uraditi punkicju, koju god, treba dobra klinika, gde imaju dobrog embriologa, da posle moze od tog materijala da uradi nesto, ili da dozre spermice. Mi smo radili TESE u Genezisu, i tamo zamrzli materijal. Pisala sam na ovoj temi kompletno iskustvo da se ne ponavljam. Genezis smo izabrali zbog dr, ali i zbog najboljeg embriologa u Srbiji, zbog uslova u laoratoriji, koji su najsavremeniji, jer i mi imamo problem muskog steriliteta i vrlo cesto i azoo, pre svega zbog psihickog faktora. PIsala sam na prethodnim stranama ovde i to iskustvo.
Slazem se sa tobom u potpunosti KoMetaK,treba pre svega sagledati problem dobro i onda se odluciti na sledeci korak.Na zalost veoma je malo strucnih doktora koji znaju i uopste zele da se pozabave nasim problemom.Valjda im je lakse da samo kazu odustanite,nema nista od toga.Kom maleninog muza vidim da su svi hormoni ok,Inhibin B je na donjoj granici sto ukazuje na veoma male rezerve u samim testisima i zbog toga i nema sanse za nalazenje ikakvog materijala punkcijama koje rade ginekolozi (mada bi ja to pre nazvala nasumicnim ubadanjem bez ikakvog smisla).Mozda bi dobar urolog i mogao punkcijom tu nesto da nadje,ali ipak ce ti svako preporuciti biopsiju jer je sigurnije.A sto se tice embriologa-on je tu glavni za dalji uspeh.Od materijala koji je nadjen kod maleninog muza dobar embriolog je i mozda mogao da ima uspeha,ali na zalos bilo je kako je bilo
Jeste, mislim da ginekolozi ne mogu da rade takve intervencije uopste! Rade ih urolozi. Dr Ilic koji radi TESE u Genezisu je hirurg, i to mislim da je druga prica, i pouzdanije od ginekologa, sigurno. Treba proveriti i ko radi to u Feroni, da lije urolog ili ne, ako jeste, mozda otici tamo jer i oni imaju odlicne uslove, a sigurna sam i tim, pa samim tim i embirologe. Za nas sa muskim sterilitetom je najbitniji embriolog, da se ne lazemo! Jer on je taj koji proceni da li neki spermic moze ili ne da oplodi jc i da li je dobar ili ne. A za to treba iskustvo i zainteresovanos, ali malo njih ima oba faktora. JA sam sigurna da nama 5 VTO nisu uspele zbog neiskustva embrilogoa, jer nije izabrao prave spermice! Od 12-14 jc mi smo imali samo po 4 jc koje se oplode i 2 embriona koja se razvijaju, a mm ima prilicno los rezultat, jer su spremici deformisani. Najvise je onih koji imaju deformitete vrata, a to se ne moze da vidi pod mikroskopom, osim ako se nema odlican mikroskop kojim se mogu da uvecaju toliko da se vidi i taj deformitet, a ta metoda se zove IMSI, i mislim da je niko u Srbiji ne radi, bar nisam cula. Mada, ne znaci da nemaju odlicne mikroskope. Zato kazem da je Balas najbolji embriolog, jer nam je 2 puta napravio odlicne embrione i 2 puta sam kod njih ostala trudna.
Ja mislim da to u Grckoj nije micro tese,bar ne prava. Oni su mi rekli da uzimaju isecak tkiva sa vise mesta i tu traze spermice. A,to je mm Ljubic hteo da radi u Jevremovoj,ne bas Ljubic nego njihov urolog,i nazvao taj postupak multiple biopsija.
Kometak,jel su tvom muzu u Genezisu sekli testise il su ga bockali? Mog su bockali,dali papir na kom pise da nema nicega,a nigde ne pise kakvo je stanje testisa,da li ima sertoli celija,ili bilo cega. Zato ja mislim da je to punkcija,ili TESA,a ne TESE. Joj nzm ni ja vise.
U Makedoniji je klinika Mala bogorodica,ne rade Micro tese,al ja sam ih pitala za obicnu biopsiju.
S obzirom na to da su nas svi dr otpisali i salju na donaciju,nemamo mi vreme za invanzivne i neinvanzivne terapije. Pokusali bi jos jednom s pravom biopsijom ili micro tese,ako ne da idemo na donaciju.
Mi smo probali i cajeve i lekove i nadrilekare i na bioenergiju je muz iso i nzm ni ja sta sve.
Sta vam pa ja pricam,kao da ne znate. Svi mi prolazimo NAZALOST kroz to...
Kometak,jel su tvom muzu u Genezisu sekli testise il su ga bockali? Mog su bockali,dali papir na kom pise da nema nicega,a nigde ne pise kakvo je stanje testisa,da li ima sertoli celija,ili bilo cega. Zato ja mislim da je to punkcija,ili TESA,a ne TESE. Joj nzm ni ja vise.
U Makedoniji je klinika Mala bogorodica,ne rade Micro tese,al ja sam ih pitala za obicnu biopsiju.
S obzirom na to da su nas svi dr otpisali i salju na donaciju,nemamo mi vreme za invanzivne i neinvanzivne terapije. Pokusali bi jos jednom s pravom biopsijom ili micro tese,ako ne da idemo na donaciju.
Mi smo probali i cajeve i lekove i nadrilekare i na bioenergiju je muz iso i nzm ni ja sta sve.
Sta vam pa ja pricam,kao da ne znate. Svi mi prolazimo NAZALOST kroz to...
MAKROSKOPSKI NALAZ:
I u jednom i u drugom testisu spermatogeneza prisutna, ali
znatno redukovana. Semeni kanalici sa redukcijom
germinativnih celija, ali se mogu identifikovati retki
spermatozoide. Dominiraju tubuli koji sadrze samo Sertoly
celije ("sertolizacija" kanalica bez germinativnih celija).
Retki tubuli skleroziranog lumena. U interticijumu prisutne
grupisane Leydig-ove celije i neupadljivi mononuklearni
inflamatorni infiltrat i vaskularna komponenta.
ZAKLJUCAK:
Kombinovani poremecaj spermatogeneze u okviru
testikularne faze (sektorna azospermija) sa morfoloskom
slikom hipospermatogeneze tezeg stepena i naznacenom
"sertolizacijom" tubula.
CITOLOSKI NALAZ:
Levi testis: Citoloski razmaz pokazuje grupice
spermatogenih perkusora, od spermatogonija do vrlo retkih
"nezrelih" spermatozoida i nakupine Sertoly celija.
Desni testis: Citoloski razmaz pokazuje retke grupice
spermatogenih perkusora, bez jasno uocenih
spermatozoida. Dominiraju Sertoly celije.
E iskopirala sam vam da vidite. Ovo je nalaz biopsije testisa iz Vojne bolnice u Nisu. Radjena je u dijagnosticke svrhe. To je pravi nalaz,lepo pise kakvo je stanje testisa. Na osnovu ovog nalaza ja se i dalje nadam. A iz Leskovca i Genezisa imam papir na kome pise samo da u testisima nista nije nadjeno. Tad su ga iglama bockali.
Molim vas izvinite sto pisem "bockali iglama",'"sekli,pa usivali testise", necu da koristim MESA,TESA,TESE i sl.jer nisam vise ni sigurna sta je sta,a i ovako cete bolje da me razumete.
I u jednom i u drugom testisu spermatogeneza prisutna, ali
znatno redukovana. Semeni kanalici sa redukcijom
germinativnih celija, ali se mogu identifikovati retki
spermatozoide. Dominiraju tubuli koji sadrze samo Sertoly
celije ("sertolizacija" kanalica bez germinativnih celija).
Retki tubuli skleroziranog lumena. U interticijumu prisutne
grupisane Leydig-ove celije i neupadljivi mononuklearni
inflamatorni infiltrat i vaskularna komponenta.
ZAKLJUCAK:
Kombinovani poremecaj spermatogeneze u okviru
testikularne faze (sektorna azospermija) sa morfoloskom
slikom hipospermatogeneze tezeg stepena i naznacenom
"sertolizacijom" tubula.
CITOLOSKI NALAZ:
Levi testis: Citoloski razmaz pokazuje grupice
spermatogenih perkusora, od spermatogonija do vrlo retkih
"nezrelih" spermatozoida i nakupine Sertoly celija.
Desni testis: Citoloski razmaz pokazuje retke grupice
spermatogenih perkusora, bez jasno uocenih
spermatozoida. Dominiraju Sertoly celije.
E iskopirala sam vam da vidite. Ovo je nalaz biopsije testisa iz Vojne bolnice u Nisu. Radjena je u dijagnosticke svrhe. To je pravi nalaz,lepo pise kakvo je stanje testisa. Na osnovu ovog nalaza ja se i dalje nadam. A iz Leskovca i Genezisa imam papir na kome pise samo da u testisima nista nije nadjeno. Tad su ga iglama bockali.
Molim vas izvinite sto pisem "bockali iglama",'"sekli,pa usivali testise", necu da koristim MESA,TESA,TESE i sl.jer nisam vise ni sigurna sta je sta,a i ovako cete bolje da me razumete.
Draga Malena 88,kao sto smo ti vec napisale KometaK i ja,vama je potreban dobar embriolog,ne urolg.Urolog sluzi da odradi operaciju,on ne pretrazuje uzete isecke tkiva.Urolog hirurg (da ga tako nazovemo) samo secka,a embriolog je kljucan u celoj prici.U mom slucaju je embriolog bio u sali i na licu mesta pretrazivao tkivo i nije se stajalo dok materijal nije pronadjen,zato je i trajalo tako dugo.
Malena88, mm je radio biopsiju 2010 god i vrlo slican nalaz kao kod tm, poremecaj spermatogeneze, bez zrelih spermatozoida, isto su nam rekli da idemo na donaciju, ali eto nije nam trebala, uspeli smo i sa nekoliko njegovih i to nadjenih u ejakulatu. primao je dva meseca hormonsku terapiju, merional i pregnil, i uspeli su da oplode 7 jajnih celija.... nije sve izgubljeno, budite uporni.... i verujte da cuda postoje
Likoli- Broj poruka : 427
Datum upisa : 10.03.2011
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 4 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu