KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Azoospermia

+35
BiKsi :)
HappyGirl
sanja369
marina_82
Sirijus
bak
Mala Masa
Zmajuška
mimi85
lopuzica
Blanka
noja
nekon
moze_biti
Borilica
mala zeka
luckystar74
OOOOO
Malena88
maratonac
baxter
jejaa86
ninvuj141213
Likoli
zextra
MalaSaJuga
lela1984
LaFolie
Carobnjak
KoMetaK
Tebi
plava glava
boki82
Alicee
jovanka.draskic
39 posters

Strana 5 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Ići dole

Azoospermia - Page 5 Empty Re: Azoospermia

Počalji od Malena88 19/3/2015, 23:09

Likoli,hvala na ohrabrenju. Moj muz je 3meseca primao pregnil i mesec dana merional,ali na zalost Tesa metodom nista nisu nasli. Sad cemo najverovatnije na Micro Tese,u Bahceciju,bas kontaktiram s njima,ili cemo ovde negde da probamo sa obicnom biopsijom. Mnogo mi je drago zbog vas i zbog svakog ko pobedi ovu groznu dijagnozu.
Malena88
Malena88

Broj poruka : 66
Godina : 36
Datum upisa : 02.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Borilica 29/3/2015, 20:26

Pozdrav svima,

nova sam na forumu. Pokusat cu vam opisati nas problem, pa molim sve koji su prosli kroz slicnu situaciju i mogu pomoci da mi odgovore i daju savjet.

Suprug i ja iza sebe imamo tri neuspjesna ivf/icsi. (a kada procitate ostatak teksta vidjecete da je bio svaki apsurd raditi sa takvim spermijima)

Kod mene: uradjena histeroskopija septuma.
Kod njega: ustanovljena opstrukcijska azoospermia, na hormonskoj je terapiji choriomon 5000IJ 1x sedmicno
popravio mu se testosteron ali fsh mu je nizak.
Operisao je varikokelu. Istovremeno mu je uradjena dijagnosticka biopsija i utvrdjeno da je spermatogeneza ocuvana u testisima ali iz nekog razloga postoji opstrukcija pa se spermiji ne nalaze u ejakulatu.
Na testovima je utvrdjeno da je nekada imao kontakt sa Chlamidijom. IgG+
sve ostale nalaze bakterioloske uradili i on i ja i nema nista.

Sta nam savjetujete, da li da suprug radi hirursku operaciju opstrukcije i kome da se javimo, jer u tom slucaju nam je potreban dobar mikrohirurg. Bilo gdje? Zelimo se rijesiti te opstrukcije.ALi ne pod svaku cijenu ako se ne preporucuje.
Ako nam ne savjetujete op, da li da idemo prvo na MESA? Sobzirom da po vasim komentarima znaci i manje invazivnosti za pocetak.

Niko ne zna da nam od ljekara pomogne jer se s ovakvim slucajem nisu susretali, kazu kome god smo se obracali, a bilo je vise adresa, uglavnom ovdje u Bosni. Zbunjeni smo i zabrinuti.

Hvala vam unaprijed

Borilica

Broj poruka : 2
Datum upisa : 29.03.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 29/3/2015, 23:08

Borilice, dobrodosla i da sto pre zabebite, od srca vam zelim! Da li ste se obracali klinici Baheci u Sarajevu? Oni vaze za jedne od najboljih u okruzenju, bar sto se tice azospermije.

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Borilica 27/5/2015, 16:16

BiKsi :) Hvala ti na dobrodošlici :)
Obraćali smo se u Bahceci-ju al odma su htjeli da planiraju vto, pa smo odustali od njih,jer smo htjeli da riješimo problem opstrukcije...
krenuli se informisati,pa se opstrukcija nažalost kod nas u evropi ne rješava operativno, nego u Americi :) pa pošto nam je to daleko Very Happy išli smo u New life kliniku u Sarajevu, koja se prošle godine otvorila, i većina tima je radila u Bahceci-ju..uglavnom, tu dolazi urolog iz Turske, jednom mjesečno pa smo bili kod njega te je uključio terapiju suprugu koju uzima vec dva mjeseca, pa se pojavilo nekoliko pokretnih, sto je dobro hB :) i da, napomenuo je da nije imalo smisla raditi sa pocetnim spermogramom vto, jer su sve bili nepokretni spermatozoidi... eto toliko za sada :) izvini sto ti odma nisam odgovorila, borimo se :)
I svim ostalim borilicama zelim puno srece i strpljenja.... :*

Borilica

Broj poruka : 2
Datum upisa : 29.03.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 29/5/2015, 13:09

Naravno da se borite, drago mi je da su poceli ti stidljivi plivaci da se pojavljuju! Sad ce njih biti sve vise, bitno da su probili led! Very Happy

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od moze_biti 29/5/2015, 18:12

Da li ima neko na temi ciji partner ima azo a svi hormoni su uredu, kariotip hromozomi u redu, ultrazvuk i fizicki sve u redu?
moze_biti
moze_biti

Broj poruka : 22
Datum upisa : 30.04.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 30/5/2015, 23:40

Može biti, sad mi pade na pamet, da li je tvoj muž radio vitamin d?

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od moze_biti 31/5/2015, 11:42

E pa nije to radio, a nije ni spominjano iako smo bili kod vrsnog androloga.
Uglavnom nema, nema, pa odjednom ima.
To sto je pronadjeno prilikom davanja uzorka (2 puta) je zamrznuto za svaki slucaj ako ih opet ne bude bilo kada dodje vrijeme za VTO. Kakvo je stanje sada ne znamo, jer nemamo mogucnosti da radimo spermogram sad i na svoju ruku.
Ono sto mene kopa je da nikad niko nije objasnio uzrok, kako i zasto spermatozoida nema uprkos svim dobrim rezultatima.
moze_biti
moze_biti

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lela1984 1/6/2015, 20:09

moze biti,kod mog je apsolutno sve u redu,ni zauske nije lezao kao dete,a azo.Naravno da niko nikad nije nasao uzrok.

lela1984

Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od moze_biti 1/6/2015, 20:19

Pa da li ih ima ikad? Bar par komada?
Kod mm je zadnja dva puta kada je davao uzorak bilo, ne znamo tacan broj ali su zaledili onih 17 "slamki" ili kako se to vec zove kod nas, to je ostavljeno za VTO u slucaju da ih na taj dan ne bude u uzorku ili punkciji.
moze_biti
moze_biti

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 1/6/2015, 22:35

Moze biti, uradite obavezno vitamin d, moguce da ima nedostatak, a isti utice na spermice. Obavezno!

Moze biti, mi smo tako zamrzli iz vise puta, da bismo imali za vto, a onda je u samom postupku uvek imao dovoljno za mojih jajnih celija koliko izvade. Punkcijom mu nista nisu nasli a u svezem uzorku da, al uz koriscenje terapije.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 3/11/2015, 12:28

Vec duze vreme vas citam, pa evo sad i da podelim sa vama nasu pricu Wink
Nasa dijagnoza je azospermija, normalan horomalni status, uz uredan, kariotip normalan, ali nema ni jednog u ejakulatu. Ja imam hasimota (samo povecana antitela, i to ne drasticno, hormoni su ok).
Prosli smo kroz dve vto, u prvoj smo dosli do uzorka biopsijom (imamo zamrnuto za jos dva pokusaja), a u drugoj mu je radjena aspiracija testisa.
Oba puta je radjen icsi, i oba puta je ishod bio isti, u 10. nedelji je prestalo da kuca srce. Radili smo citogenetiku, oba puta je ustanovljena greska ploda. Sada imamo po 27 godina.

Niko ne zna zasto se to desava, geneticari kazu losa sreca. Mi razmisljamo od trecoj,a ne znamo gde cemo.

Ako imate neki savet, gde i sta da radimo, pisite Wink

Pozz

nekon

Broj poruka : 8
Datum upisa : 03.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 3/11/2015, 22:37

Da li si ti radila testove na trommbofiliju
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 4/11/2015, 13:26

I trombofilije, i oggt - sve je radjeno posle prvog missed-a. Sve je ok.

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 5/11/2015, 00:39

Znaci nemas mutacijy onaj mthfr i pai . Uglavnom oni prave problem .mada ni ja nisam imala a primala fraxiparin prva dva tri meseca   . Da li si mozda izvadila i dimer tad  ? Tsh ? Koliki je ? NK celije ?  Mozda sy ti u klinici vadili ...to uglavnom se ovde proverava . A muz ima azo ...uf neke vitamine bixin muz je imao dobru terapiju na koju je dobro reaogovao ..mozda sa njom da vidis ..jel on vadio nesto od hormona secera
noja
noja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 5/11/2015, 14:13

Nemam, sve je ok. Njemu su radjeni hormoni i svi su u granicama. Primao je svakakve terapije, cak jedno vreme i pregnyl...i nista, uvek nule.
TSH mi je bio oko 2, pa sam pila eutiroks od 12,5 pred prvu vto i posle u trudnoci, a u drugoj nisam pila, tsh je bio ispod 2.
Ne znam sta sad da radimo ;(

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 6/11/2015, 15:29

Nekon, dobrodosla. Nadam se da ce treci pokusaj biti uspesan do kraja, od srca ti to zelim. Ono sto ja mogu da ti preporucim jeste da se vidi da li tvoj muz ima mikrodelecije y hromozoma. Da li ste to radili?

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 8/11/2015, 18:25

Hvala Biksi Wink
Nema mikro delecije. Sve je ok, a nema nista.
Radili smo sve zivo, i nigde nismo nasli problem.
Razmisljamo sad o preimplantacionoj genetici, da li je neka radila to?

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 8/11/2015, 18:37

Nekon, koliko je meni poznato ovde na forumu, ne znam da je neko to radio, jer je prilicno skupo, kao i sam postupak, ako se ne varam, da to rade u Pragu. Ne znam, jedino preostaje da je to bila losa sreca i nekakva selekcija losih embriona koji su odustali. Znam da se to desava i mimo vto, bas skoro se desilo mojoj prijateljici, a pre par meseci i jednoj poznanici, prirodne trudnoce su upitanju, ako je za utehu. Prijateljici je to bila prva trudnoca, poznanica ima dva deteta, to je bila treca trudnoca. Verujem u vasu trecu i konacnu srecu!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 9/11/2015, 17:48

Znam da se desava, nazalost. Pokusavam da ustanovim da li ima nesto jos sto bi mogli da odradimo da ciste glave udjem u sledeci pokusaj.
Dopisujem sa klinikom u Pragu, ali nikako da dobijem preciynu inofmaciju koliko kosta, i kakva je procedura.

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 9/11/2015, 23:53

Ja sam te vec pitala koliki je dimer bio kad se zavrsila T ? I da li si radila unutrasnost materice da nemas septum neku pregradu histero laparo . Ja to po secanju i te NK celije cisto da sve proveris ...
noja
noja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 12/11/2015, 13:06

Nisam radila laporo, zato sto smo radili citogenetiku ploda koja je pokazala, prvi put 47 xx +D, drugi put 47 xy +20. i to je uzrok gubitka trudnoca.
Niko ne zna zasto se desava Sad

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 13/11/2015, 01:54

Kod vto sad su kod nas uveli ispitivanje embriona pre transfera ... raspitaj se ...a vasa genetika ?
noja
noja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nekon 13/11/2015, 13:09

Nasa genetika je ok, nismo nosioci. Zvala sam sve privatne klinike da pitam, nigde se ne radi. Cak su mi objasnili da nasi embriolozi nisu obuceni za te vrste analiza.

nekon

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 13/11/2015, 23:02

nekon ::Nasa genetika je ok, nismo nosioci. Zvala sam sve privatne klinike da pitam, nigde se ne radi. Cak su mi objasnili da nasi embriolozi nisu obuceni za te vrste analiza.
u betaniji su mi dve devojke sad bas ovih dana leze i cekaju transfer , i rekle da rade besplatna ispitivanja, par njih ce uzimati besplatno a inace se placa po embrionu oko 300 eur . probaj da njih kontatkiras ,,
noja
noja

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Nazad na vrh