Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
+59
tetreb
JecaPereca
flyki
Ninche
SannI-AlL
agata
noja
d77
Sirijus
smarija
Niny
saska1
Marija86
JocY
darling_buds
Veca77
orhideja1
Erata
cici
bebica mala
anak
HappyGirl
bebko
*Maki*
Ema78
djole42
missile
saška
sareni leptir
laKole
LaFolie
cicsa80
shenon
BiKsi :)
naca
Vuchica
heart84
lilya
SSanja
dragana76ns
M.
bak
KoMetaK
daxi011
ciklama
Xena
grudva
Mirjana
maza1972
MAAKKI
bokica
maja kg
7-patuljaka
Orline
lolipop
Mrvica
dr mali pariz
ninica2
Kamilica
63 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet :: Arhiva
Strana 22 od 40
Strana 22 od 40 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
*Maki* ::Cici,draga moja,hvala ti sto si mi odgovorila,i hvala za savete koje si mi dala.Poljubi bebicu i jako mi je drago sto ste uspeli.Meni su za antitela rekli (internista pri klinici gde sam radila vto) da pijem 3x1 selen, a sto se tice lupusa,rekli su mi da ce ukljuciti bas tu terapiju pronison i heparin posle embriotransfera.
Mozes li mi reci kada si ti pocela da pijes pronison i kada su ti poceli davati heparin,posto je meni ta terapija predlozena u privatnoj ustanovi a mi cemo sada raditi u drzavnoj,ali mi je i taj doktor rekao da cu primati heksaparin da nista ne brinem.Ne znam kada se ta terapija ukljucuje. Aspirin 100 vec pijem tako su mi reklai,1 u dva dana u toku ručka.I jesu li ti jos nesku terapiju ukljucili za povisena antitela? Mnogo ti hvala :)
Maki, nista draga i drugi put . Pitaj sta te zanima i sta znam recicu ti. Kod mene je to bilo ovako: Isla sam kod hematloga kad sam ostala prorodno trudna> cim sam saznala tj potvrdili na uz negde 5+5ned otisla sam kod nejga i rekla mu novosti. Momentalno mi je ukljucio pronizon i aspirin. U pocetku sam pila 3/4 pronizona i 1 aspirin ap je asirin bio na svaki drugi dan do nekke 37 nedelje. tada je potpuno ukinut . Ali mi je vracen odmah posle porodjaja posto nisam dojila>ako dojis ne sme aspirin. Za pronizon on se dobija na recept,da znas. I postepeno se ukida lagao, oni znaji semu. ukunutim je malo posle porodjala. Za fraksiprin je sledeca prica. Moras da lezis u bolinici da bih posle mogla da nastavis da ga dobija su dz. zato sam ja lezlala u Vrtu.primala sam ga dva puta dnevno u rzalicitim dozama. to je dr odrdjivao prema rezultata. Pokusaj da dobije ovo kao ja jer je cifra ogroma na kraju. Ja sam primila blizu 600 fraksija ukupno.
Mislim da je najbolje da poneses taj izvesta kad budes radila Vto ili tom dr koji ti je to dao da kazes kad uzazis u postupak. Nisam sigurna kad se ukljucuje fraksiu postupku Vto ali predpostavljam posle transfera.
cici- Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010
Mnogo ti hvala draga,da tako su mi spomenuli da cu primati fraxaparin posle embriotransfera.Stvarno si srce,puno si mi pomogla da resim neka pitanja koja mi se motaju po glavi ovih dana :) Ljubim vas oboje :)
*Maki*- Broj poruka : 92
Godina : 44
Datum upisa : 26.04.2011
Devojke, da li je neka od vas radila stečene trombofilije i lupus antikoagulans u zavodu za transfuziju krvi u Bg? Zanima me da li oni u okviru tih analiza urade anti beta2 glikoproteinska i antikardiolipinska antitela, protein C i protein S?
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
I antifosfolipidna?
ja mislim da ne moze, te analize moze da trazi samo hematolog. Oni rade samo ono sto ti e dr zaokruzio, nista se ne podrazumeva. ja sam vadila u KCs i na reumatologiji.
cici- Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010
anti beta2 glikoproteinska i antikardiolipinska antitela i antifosfolipidna bi trebalo da radis na imunologiji,to su antitela
a lupus antikoagulans je trombofilija,pogledaj malo napred,ja sam kopirala sve analize i videces sta su antitela a šta trombofilije,pa prema tome ti trebaju dva uputa :)
Ali mozes da trazis u zavodu za transfuziji da ti izvade krv u epruveti pa da odneses kasnije i predas na imonologiji,tako sam ja da me ne bi bockali više puta
a lupus antikoagulans je trombofilija,pogledaj malo napred,ja sam kopirala sve analize i videces sta su antitela a šta trombofilije,pa prema tome ti trebaju dva uputa :)
Ali mozes da trazis u zavodu za transfuziji da ti izvade krv u epruveti pa da odneses kasnije i predas na imonologiji,tako sam ja da me ne bi bockali više puta
*Maki*- Broj poruka : 92
Godina : 44
Datum upisa : 26.04.2011
Evo mene mutanta .....
U analiziranom uzorku nadjen je 4G/5G genotip koji dovodi do povećane ekspresije PAI gena odnosno do povećanih nivoa plazminogen aktivator inhibitora -1
Idem malo da čitam.....
Oni ostali su OK
U analiziranom uzorku nadjen je 4G/5G genotip koji dovodi do povećane ekspresije PAI gena odnosno do povećanih nivoa plazminogen aktivator inhibitora -1
Idem malo da čitam.....
Oni ostali su OK
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Nemam upute. Sve placam sama, zato sam i pitala. Doktorica mi nije dala, kaze nema osnova, jer se spremam za prvu VTO. Sve cu odraditi. Trombofilije sam zakazala u Zavodu, a imunologiju cu u privatnoj laboratoriji, pa rekoh da ne placam 2 puta.
DJole, sestro mutantu, dobrodosla!!! ja sam samo 4g/4g
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Metaurina ::DJole, sestro mutantu, dobrodosla!!! ja sam samo 4g/4g
Begam ti za 1G
Koleginice
Ja sam 4G/4G, zatrudnela sam zahvaljujući aspirinu, i od početka trudnoće sam na fraxiparinu. Nadam se da će i kod vas dve tako brzo da se reši
Ja sam 4G/4G, zatrudnela sam zahvaljujući aspirinu, i od početka trudnoće sam na fraxiparinu. Nadam se da će i kod vas dve tako brzo da se reši
M.- Broj poruka : 317
Datum upisa : 23.04.2012
Pozdrav! Nova sam i treba mi konsultacija. Zbog rizicne trudnoce treba da uradim testove za trombofiliju
(Detekcija mutacija FV, FII, MTHFR i PAI-1 4G/5G ). U KC Nis mi je dr rekla da to mogu da uradim na VMA i Ins.za molek.genetiku. Interesuje me da li to moze da refundira Zavod, dr mi kaze da ne moze mada oni cesto nisu "dobro obavesteni". Ja bih radije to radila na VMA jer je jeftinije mada mi se tamo vec 3 dana niko ne javlja kako bih dobila neku informaciju. Da li neko ima iskustva u ovome, i oko procedure za civilna lica za VMA i oko refundacije? Hvala.
(Detekcija mutacija FV, FII, MTHFR i PAI-1 4G/5G ). U KC Nis mi je dr rekla da to mogu da uradim na VMA i Ins.za molek.genetiku. Interesuje me da li to moze da refundira Zavod, dr mi kaze da ne moze mada oni cesto nisu "dobro obavesteni". Ja bih radije to radila na VMA jer je jeftinije mada mi se tamo vec 3 dana niko ne javlja kako bih dobila neku informaciju. Da li neko ima iskustva u ovome, i oko procedure za civilna lica za VMA i oko refundacije? Hvala.
orhideja1- Broj poruka : 22
Datum upisa : 13.10.2012
Dobrodošla orhideja 1!
Koliko sam jua kopala za nas netrudne nema refundacije ,za trudnice ne znam .Mozda da odeš do Tavoda kod pravnice i pitaš je .
Ako se refundira nemaš potreba da ideš za BG .U Nišu radi Neolab ,cena je 16.180 din ,rezultati su za 5-7 dana ,dobijaš fiskalni račun ....
Koliko sam jua kopala za nas netrudne nema refundacije ,za trudnice ne znam .Mozda da odeš do Tavoda kod pravnice i pitaš je .
Ako se refundira nemaš potreba da ideš za BG .U Nišu radi Neolab ,cena je 16.180 din ,rezultati su za 5-7 dana ,dobijaš fiskalni račun ....
Hvala djole39! Pricala sam sa zenom koja radi u Neolab, medjutim oni to voze za Bg u neku privatnu laboratoriju, zato nemam neko poverenje. Mada nam ni drzava nije sjajna. Bas sam u dilemi, moracu u ponedeljak do Zavoda.
orhideja1 ::Hvala djole39! Pricala sam sa zenom koja radi u Neolab, medjutim oni to voze za Bg u neku privatnu laboratoriju, zato nemam neko poverenje. Mada nam ni drzava nije sjajna. Bas sam u dilemi, moracu u ponedeljak do Zavoda.
Da oni šalju u laboratoriju Konzilijum u BG .
Dok se ove analize nisu mogle uraditi u NI ja sam razgovarala sa laboratoriujom u BG i rekli su mi da izvadim krv i pošaljem epruvete brzom poštom jer za ove analize nije neophodno neko specijalno čuvanje krvi .Ima cura sa foruma koje su tako odradile .
Da li neko ima iskustvo sa lab. Helix? Jeftinije mi je da kod njih radim analize ali mi se zato javlja i sumnja da li su im reagensi dobri.
Svi privatnici nose u Helix da im uslužno urade analizu, jer je to jedna od retkih genetskih laboratorija. Znači ako bi dala uzorak Biomedici, oni bi ga odneli u Helix i malo se ugradili u cenu
Većina s foruma je radila kod njih, i ja sam. Slobodno idi, bez brige!
Većina s foruma je radila kod njih, i ja sam. Slobodno idi, bez brige!
Inače, Helix je deo Konzilijuma koji Djole pominje.
Meni su u Helix slali plodovu vodu iz Jevremove nakon amniocenteze.
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Hvala vam, sad ste mi skratili muku
Jos jedno pitanje, danas sam u Zavodu za zdrav.osiguranje saznala da imam pravo na refundaciju troskova za testove koje treba da odradim vezane za trombofiliju, posto te reagense Transfuzija u Nisu nema, moracu da radim privatno, medjutim, u Transfuziji ni da cuju da treba da mi na uput napisu da nemaju reagense, njihovo odgovor je da nisu ovlasceni da rade te testove. Dr iz Zavoda mi je rekao da se onda obratim direktoru a ako ni on ne pomogne jednostavno sve uradim o svom trosku. Ne bih zelela da odustanem tako lako, a opet obzirom da mi je rizicna trudnoca ni malo mi se ne svidja to sto me setaju od Institucije do Institucije. Da li neko ima iskustva vezana za ovakav slucaj?
Orhideja ja sam imala isti slucaj i prosla ovako, nisu hteli da mi refundiraju, ali su me uputili kako da to odradim, oni po pravilu ako ne rade u tvom mestu salju te u najblize mesto gde se te analize rade, u ovom slucaju treba da te uputi internista (u najblizu ustanovu koja to radi) na taj nacin ces ostvariti pravo na putne troskove i odraditi trbombofile preko uputa da nista ne placas. Ukoliko budes odradila u privatnoj laboratoriji sigurna sam (bar je kod nas takva situacija) da ti nece refundirati.
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Maakki, oni su mi rekli da to radi Institut za molekularnu genetiku. A kad sam zvala taj Institut rekli su mi da mi ne treba uput samo izvestaj hematologa i pare. A kad odem bez uputa to je kao da sam otisla samoinicijativno. Totalno sam konfuzna Sutra planiram da idem u KC i na kraj kome da se obratim? Mislila sam da idem kod zastitnika prava pacijenata, tako me bas savetovali iz Zavoda.
1. Hormonski status (2. ili 3. dan ciklusa):
Pored osnovnog - FSH, LH, Estradiol, Pg, T, prolaktin, FT3, FT4, TSH, AMH (može bilo koji dan ciklusa), uraditi: androstendion, DHEA- S, kortizol, Inhibin B;
2. Autoimuna antitela : Antinuklearna, Antifosfolipidna (sa antikardiolipinskim), Antimikrozomalna, Antitiroglobulinska, Anti beta 2 glikoproteinska, cirkulišući imuno kompleksi. (Privatno najjeftinije u laboratoriji Beograd – Bogoslovija). Sve skupa oko 10.800 din)
* Hormon TSH treba da bude manji od 2, da bi se lakše ostvarila trudnoća!
3. OGTT sa 75 glukoze 0, 30, 60, 90, 120 min i istovremeno određivati glikemiju i insulinemiju. (Privatno najjeftinije u laboratoriji INEP – Zemun, oko 4300 dinara)
4. Koagulacioni status: Lupus antikoagulans, Stečene trombofilije (u Zavodu za transfuziju krvi ili Institutu za hematologiju KCS); Protein C, Protein S
U Zavodu za transfuziju, bez uputa košta 11.500, a sa uputom 5100. Zakazuje se oko mesec dana unapred. Ne znam da li protein C i S bude urađen u okviru analiza za stečene trombofilije, ili se to radi posebno.
5. Urođene trombofilije – FII G20210A mutacija i MTHFR c677T mutacija, Faktor V Leiden,
PAI – 1 (Ovo može u Helix lab)
6. Kariotipizacija oba partnera (Institut za majku i dete) – ako ima naslednih osnova u porodici. Ako muškarac ima manje od 5 mil. spermatozoida, uraditi analizu – mikrodelacija Y hromozoma
7. Mikrobiološko ispitivanje (dodatno):
CMV, HSV, Listeriae, Brucella, Mumps
Moj mali doprinos temi :-)
Strana 22 od 40 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Similar topics
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Ponavljani spontani pobacaji
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Ponavljani spontani pobacaji
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet :: Arhiva
Strana 22 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu