KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Homeopatija i sterilitet

+33
smile :)
insomnia
ganedina
Erata
missile
SannI-AlL
nacKa
srecna
7-patuljaka
djiki
Mirjana
BiKsi :)
MAAKKI
Struzzo
buby
Miki973
KoMetaK
damin
dina
neven52
bule74
novosadjanka
Cecana
miss Piggy
Deni
Pakki
HappyGirl
Orline
anna
maja76
Malina
dr mali pariz
vašar
37 posters

Strana 3 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Ići dole

Homeopatija i sterilitet - Page 3 Empty Re: Homeopatija i sterilitet

Počalji od damin 4/8/2011, 08:52

znam.videla sam i ja.ali sam pretpostavila da je neven52 zelela da ljudima da do znanja da zna dobre homeopate.ne verujem da nije svesna kako izgleda pretraga u google-u.mada, mene je sveukupna slika odvratila i trazim druge-drugog.
i niko mi jos nije preporucio doktora, osim preporuke neven52.
znaci mi i cena pregleda i kontrola.za neke cene mogu reci da su vece nego kod doktora alopatske medicine u privatnim klinikama.i koji doktori su onda sujetni?
nije mi zao dati novac za pravu stvar, ali mi cena govori i nesto o doktoru kao osobi.

damin

Broj poruka : 20
Godina : 49
Datum upisa : 03.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od damin 4/8/2011, 09:01

molim jos nekog da napise ako je pobedio sterilitet pomocu homeopatije.zar nije to naslov teme?
kod kog doktora?
znam, ne leci se to bas ciljano od steriliteta, nego se lece oba partnera u celini...
ali, ako vam je povod odlaska kod homeopate bio bracni sterilitet i uspeli ste da ga pobedite na ovaj nacin...molim napisite.

damin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od neven52 4/8/2011, 09:17

Mojoj sestri su pomogli da dobije dete, a normalno da sam i ja onda tamo otisla da lečim policistične jajnike, a posto smo ljudi koji želimo pomoći i drugima, mnogi su se preko nas tamo izlečili i otud te istinite priče o izlečenjima...A ja samo želim da se zna ko može pomoći.
Ali ne treba bisere bacati pred svinje!

neven52

Broj poruka : 17
Datum upisa : 22.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 09:32

O homeopatiji se jako malo piše na postovima, a uspeha u lečenju ima veoma mnogo, već samo koliko ja znam iz svoje okoline. Neutemeljenih kritika na račun homeopatije, sa duge strane, ima koliko voliš. Neven52 zaista dosta izlazi na guglu, i zahvaljujući njemu sam i našao ovaj forum. Ko se nije lečio homeopatski ne zna kakvo odušeljenje preplavi čoveka, kada uđe u taj novi i fantastični svet, koliko priča i preporučuje svima oko sebi ovaj vid lečenja. Sa druge strane mnogi nakon što ozdrave nastavaljaju da žive svoj život dalje u full speed-u, i briga ih da sa drugima dele svoja iskustva po forumima. Zato je ovj trud Nevena52 za svaku pohvalu... Inače Dr Primović "čičica" iz priče "novosadjanke" je jedan od doajena homeopatije u Srbiji, jedan od osnivača i prvi predsednik homeopatskog udruženja u Novom Sadu, čiji su sadašnji članovi i homeopate koje ste videli na Youtube-u. Inače je jedan od najboljih oralnih hirurga u Novom Sadu, magistar nauka, koji je pre par godina napustio stalni posao u nastavi na Stomatološkom fakultetu u Novom Sadu, da bi se skoro u potpunosti posvetio homeopatiji... Sami prosudite koliko je česta takva posvećenost bilo čemu, a kamoli homeopatiji danas u Srbiji. Inače, mnogi su mi se poznanici lečili kod njega, od najrazličitijih hroničnih bolesti i stanja, velika većina je bila izuzetno zadovoljna postignutim rezultatima...

Miki973

Broj poruka : 11
Godina : 51
Datum upisa : 04.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 4/8/2011, 09:41

Damin, na nekoj od prethodnih strana ima link za udruzenje homeopata, pa sam tu videla listu svih registrovanih i ima dosta njih u NS-u. Da se ne mucis da trazi, evo ti linka: http://udruzenjehomeopata.com/02-clanovi.htm Procesljaj sajt, ima dosta korisnih info.
Probaj da se raspitas o njima, jer je Vasar u bolnici i tesko ce ti se javiti, Maja cuva bebu od par dana, i ostale cure sa iskustvima su uglavnom van foruma, zato nemas odgovor.
I, da, naslov teme je homeopatija i sterilitet, znaci iskustva, nekome je pomoglo da resi problem nekom ne.
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od damin 4/8/2011, 10:19

hvala svima na odgovoru.
jeste, istina je da ljudi pisu pre odlaska kod homeopate, a kada im pomogne, zaborave to da napisu.
za udruzenje znam,isla sam kod jedne dr.od njih.pomogla mi je i stojim iza toga.posle jedne VTO dve godine nisam mogla da dodjem sebi, dok nisam krenula kod nje.pomislicete da je glupo da trazim drugog dr.da je slucajno ne bih ostetila, mogu da kazem samo da mi se cinilo da nije tako ljubazna i dostupna kao u pocetku.ustvari, ona bas i nije takva osoba, koliko mi se cini, ali ja sam tada tek pocela da se zanimam za homeopatiju i samo nju sam nasla u okolini(bas preko tog sajta).ako je slucajno moguce, volela bih malo brzi napredak terapije.ne mislim samo na sterilitet.imamo i drugih problema, a oni nas verovatno koce u dobijanju potomstva.

damin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 4/8/2011, 10:39

Nevene/a, kao prvo, ja se uopste ne osecam svinjom, kao ni jedna cura ovde koja ocajnicki trazi resenje za svoj problem. Mislim da tvojoj izreci uopste nije mesto ovde i molim te, da nam se izvinis! Niti ja, niti bilo koja cura u prethodnim postovima nije rekla da ne veruje u homeopatiju, naprotiv, vec samo imamo mnogo razloga da sumnjamo u "tvoje" lekare, a evo i zasto:

http://www.bebac.com/forum/lofiversion/index.php/t2593.html
http://www.doktor.rs/forum/ginekologija/homeopatija-leci-sterilitet-procitaj-skitaj-t40096.html
od neven52@yahoo.com u Ned Jul 31, 2011 6:38 pm
Moj momak je imao psorijazu 15 godina, probao je sve i svašta, od klasičnih terapija, do melema, akupunkture, raznih biljnih preparata, ali ništa nije izlečilo, sve do Homeopatske medicine kod tima Dr Mirjane Živanov i Dr Stojana Primovića. To je za njega bio pravi spas, jer je bilo već zaista teško, živci su mu bili oslabili, postao je jako nervozan...

http://www.alternativa-forum.com/psorijaza/4590-homeopatija-i-psorijaza.html
http://www.depresija.org/forum/index.php?showtopic=13585
http://www.ringeraja.rs/forum/m_813788/printable.htm

neven52 -> Homeopatska medicina (19.7.2011 19:48:14)
Želela bih da sa vama podelim svoju sreću. Uspela sam da zatrudnim nakon terapije Homeopatske medicine kod homeopatskog tima Dr Mirjane Živanov i Dr Stojana Primovića. Posle više godina raznih bezuspešnih terapija klasične medicine (hormona, veštačka oplodnja..) uspeli smo uz njihovu pomoć! Ja sam imala policistične jajnike, a muž je imao azospermiu, pa smo jako srećni što smo konačno uspeli!!!
Možete o njihovom radu pročitati u knjizi Homeopatska medicina-Terapija Dr Mirjane Živanov ili pogledati njihov site homeopatskamedicina.rs
Puno smo im zahvalni, inače jako su ljubazni, saosećajni i veoma stručni u radu!

http://www.vojvodinacafe.rs/forum/zdravlje/homeopatija-leci-impotenciju-14591/
neven52 Član od 01.08.2011. Aktivnost 01.08.2011

Pol Žensko Poruke1
Homeopatija leči impotenciju
Želim da kažem da sam posle puno godina svih mogućih terapija uspeo da izlečim impotenciju kod homeopatskog tima Dr Mirjane Živanov i Dr Stojana Primovića. Želim svima da se ovako osećaju. Sada sam kao nekada

http://www.bebano.com/bb2/viewtopic.php?f=11&t=6712
http://www.mama-mami.com/archive/forum/index.php?t61672.htm
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&p=6151831
http://radostdoma.ru/forum/m_287/mpage_26/printable.htm
http://www.mycity.rs/Ginekologija/Homeopatija-leci-i-sterilitet-Ko-pita-ne-skita-2.html
http://forum.krstarica.com/archive/index.php/t-371988.html
http://www.depresija.org/forum/index.php?showtopic=2961&st=105
http://www.savremenazena.com/forum/moje-telo-5/psorijaza-noktiju-4/?langid=1

http://forum.krstarica.com/showthread.php/29427-pomoc-za-alergiju!!!!!!!!!!!!!/page3
18.07.2011. 22:30 #63 neven52 Učlanjen:18.07.2011.
Poruke:2Reputaciona moć:0 Re: pomoc za alergiju!!!!!!!!!!!!!
Imam fantastično iskustvo sa homeopatskim timom koji čine Dr Mirjana Živanov i Dr Stojan Primović iz Novog Sada. Otišla sam na terapiju po preporuci prijateljice koja je kod njih izlčila bronhitis od kog je patila preko dvadeset godina. Meni su veoma brzo pomogli. Oslobodila sam se HP Virusa posle višegodišnjih neuspešnih terapija klasične medicine. Pored toga prošle su mi i ALERGIJE, kao i bolne menstruacije. Ja sam presrećna. Sada moja drugarica vodi mamu na terapiju sa dijagnozom Cancera i žena je ustala iz kreveta, nema više nepodnošljive bolove, a na snimanju su utvrdili da se tumor smanjuje...

Ako uspes da nam objasnis otkud tolika potreba da se od 18. jula ove godine, pa do danas, registrujes na sve ove forume i ostavis poruke manje vise slicne sadrzine, sa hvalospevima istim lekarima, i da menjas samo dijagnoze po potrebi foruma, ja cu ti poverovati! I, da, ako uspes da mi objasnis, kako se to leci impotencija kod zena i zasto pises o svojoj sestri kad si vec imaLA ti pozitivno iskustvo sa TRUDNOCOM, bronhitisom i alergijama?! I otkud potreba da se registrujes kao: luna9 i lunalove925?
Jel' to opao posao, pa je ovo nacin samoreklame? Ako jeste, onda je jako los! Bar da imas istu pricu svuda, ali je sve toliko providno, cak i tvoje ponovno danasnje registrovanje na ovaj forum pod imenom Miki, samo da bi replicirao/la i govorio/la u superlativu o tim lekarima! Mislim, ni pola sata od tvog posta nije proslo, trebalo je da pustis neki sat, pa bi se mozda neko i upecao. Sve je isuvise providno, da bi iko poverovao! I ja, kad mi nesto pomogne, ne idem po netu i pisem po svim forumima, vec samo na onih par gde sam odavno registrovana i aktivna.
Sve sam sigurnija da ovde pise doktorka, jer kad ukucam ime lekara, nema Nevena na svim linkovima, a i knjiga treba da se proda! lol!

p.s. Happy, sorry opet, ali morala sam ovako plasticno da stavim sve, jer mislim da ima ljudi koji se ne snalaze sa pretragama, pa da im je sve na jednom mestu. Ako sam prekrsila neko od pravila, reci, brisem linkove. Nemoj da me banujes lol!
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od buby 4/8/2011, 11:09

bravo meta Homeopatija i sterilitet - Page 3 561840...mislim da nisi jedina koja je to primetila ali si jedina koja je REAGOVALA...ali pogledaj po "reputaciji" doticnog/e pa ces videti da smo svi shvatili poruke/e...al ne kaze dzabe nasa stara "dok je ovaca ...bice i sisanja"...drago mi je ako nekom pomognes sa ovim...nece te banovati happy...ona je dobra Homeopatija i sterilitet - Page 3 639820
buby
buby

Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 11:13

Kao prvo JA dr Andreas Kelemen iz Novog Sada, vlasnik privatne stomatološke ordinacije "Helios KA", i registrovani homeopata udruženja za homeopatiju "Hahneman" u Novom Sadu, sam napisao svoje mišljenje o nekome koga poznajem, jer je to svrha foruma, koliko je znam, pošto mi zasmetala kritika koja nije zasnovana na ličnom iskustvu pacijenta sa TERAPIJE, već sviđanje i nesviđanje pri PRVOM KONTAKTU. Nisam ni neven, ni luna ni bilo sta treće... Napiso sam činjenice koje su proverljive, izvolite se raspitati pre nego što nekoga za nešto optužite!!! Bilo bi bolje da se zainteresujete za suštinu homeopatskog lečenje i napišete nešto konstruktivno i pozitvno. Inače, po mom mišljenju, iz koga stoji dosta škola i proučavanja, homeopatije je jedan od retkih vidova lečenja koji zaista može da izleči hronične bolesti. Doktori koje pominjete su među desetak homeopata sa najviše iskustva u Novom Sadu, pa ton koji koristite nije na mestu... Molim Vas da mene izostavite iz svojih sumljičenja, uostalom izbarite metod vreifikacije, pa se izvolite uveriti!!!

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 4/8/2011, 11:17

Doktore Kelemenu, kaže se sumNJičenje, a ne sumljičenje.
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 11:21

Da!!! To je ključno u celoj poruci! Ne kaže se ni vreifikacija, ni izbarite mesto izvolite, ali meni je bio cilj da iskažem misao, pa mislim da sitničavost, zapravo nije pravi put.

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 11:26

Ovo je verovatno trebalo da znači da sam malko nepismen! Pa to je sjajno! Ja, inače upravo, prevodim sa staroslovenkog delove Hilandarskog mediciskog kodeksa i delove Dioptre, Jestastoslovlje, koji se odnosi na srednjevekovnu medicinu u Srbiji. Lapsus... Da li je to oprostivo?!!!

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 4/8/2011, 11:36

U pravu ste, nije ključno, ali Vi kao visokoobrazovana osoba treba da obratite pažnju na takve stvari.
Takođe, treba da razumete da su na ovom forumu aktivne članice takođe obrazovane osobe koje umeju da istražuju, pitaju i itekako se ozbiljno bave problemom zvanim neplodnost ili rizična trudnoća ili što lakši i bezbolniji porođaj.
Nema potrebe da nas osoba zvana Neven52 "bombarduje" na sve strane svojim postovima-ubeđivanjima, kao ni to da Vi reagujete na ovakav način na koji reagujete.
Ako ste zaista lekar, onda vrlo dobro znate da najsigurniji put do pacijenata i poverenja istih su samo dobro utvrđen problem, dobra terapija i dobri rezultati. Bez puno priče, parola, deklamacija raznog tipa (još, ne daj Bože, pisanih nepravilno)...

Pozdrav!
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 4/8/2011, 11:47

Evo da se i ja ukljucim u diskusiju iako bas ne poznajem homeopatsko lecenje, ustvari tek ga istrazujem. Mislim da su sve cure ovde vec dobrano iskusne da bi znale da procene neke stvari kao npr istinitost nekih navoda, tako da nema potrebe za ovakvim postovima, na svima nama je individualno da odlucimo za koju vrstu lecenja cemo se opredeliti. Naravno da ni sama nisam pristalica ubedjivanja i velikih reklama, ali isto tako smatram da treba da se postuje necija strucnost.
Struzzo u pravu si da su cure na forumu obrazovane, a ponajvise su same sebe obrazovale u lecenju neplodnosti i svega ostalog sto ide uz to.
Miki cure na ovom forumu prolaze veoma teske i neisvesne faze u svojoj borbi, tako da nam je svaka pomoc, a pogotovo strucna dobro dosla, a obzirom da smo u dobrom delu prinudjene da same pronalazimo ili jedna drugu upucujemo na potrebne nam terapije mislim da je svaki drugi komentar suvisan.
MAAKKI
MAAKKI

Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 11:56

Zanimljivo je da je homeopatija, možda poslednji izdanak, u Evropi, jedne 3000 godina stare medicijne, mediteranske medicine čiji su začetnici Hipokrat i Galen. Vrlo često se u današnje vreme okrećemo istočnom učenjima i medicinskim sistemima. Puno se piše o Ajurvedskoj Medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini, dik je ovaj naš sistem lečenja potpuno napušten, i prepušten travarima... Inače, ova Hipokratova medicina, je vid holističke medicine, koji posmatra čoveka kao celinu, i smatra se, slično kao i u ajurvedi, da na zdravlje utiče kako ishrana, tako i klima i godišnje doba. Posebno je zanimljivo da je većina antičkih lekova poreklom upravo sa teritorije Srbije, jer su još tari Grci pislai kako su tu nekada živeli, najbolji travari na svetu. Smatralo se da postoje četiri osnovna stanja u kojima se ljudi nalaze sangvinično (krv), kolerično (žuta žuč), melanholično (crna žuč) i flegmatično (harkotina), koja su u to vreme imala dosta drugačije asocijacije nego što je to slučaj danas. U XIX veku, mi Evropljni, smo sve ovo skupa odbacili i okrenuli se medicini koja posmatra samo delove čoveka, pojedine organske sisteme i njih pokušava da leči, ili ukloni, kao da se radi o automobilu kome ćemo neki deo popravtiti ili zameniti. Ovo se pokazalo kao dosta efikasno u akutnim situacijama, kada je većina problema zaista skoncentrisana na jedan organski sistem, ali kod hroničnih bolesti je problem u jednoj neravnoteži, poremećaju homeostaze, koja se može lečiti samoveoma suptilnim sredstvima. To je kao kada neko dođe kod doktora i požali se da oseća neke tegobe, ali kada se ne nađe nikakvo oštećenje organa u pretragama, lečenje se završava, iako taj poremećaj vremenom obično preraste u organski. Homeopatski je moguće lečiti i akutne bolesti, ali za hronične je nezamenjiva jer upravo ona može da pomogne da se povrati taj izgubljni ekvilibrijum, ravnoteža, u oragnizmu. Kolekcija lekova koje se koristila u hipokratovoj medicini, koristi se i u homeopatiji, no naravno danas je mnogo više lekova u ponudi...
Klasična medicina se svojim okretanjem od holističkih korenova, praktično odvojila od čitave evropske medicinske tradicije, i za sobom ostavila samo travarstvo da ispuni ogromnu prazninu, sve do pojave homeopatije u XIX veku. ( još jednom se izvinjavam ako sam napravio neke greške u kucanju...)

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od neven52 4/8/2011, 11:59

Moje pravo ime je Milica Preša, nemam razloga da ga krijem. Radim u banci kao ekonomista. Ja sam zaista oduševljena sa homeopatijom i doktorima i izvinjavam im se iz sveg srca, ako sam im ovim svojim pokušajima da ljudima ispričam istinite priče ljudi oko mene, nešto naškodila...Nisam sklona filozofskim naklapanjima, postupam iskreno i iz srca. Kada mi neko pomogne volim da se odužim, ali sam možda bila naivna, jer nemam bas mnogo iskustva sa ovakvim stvarima i samo i jedino što želim je da im nisam nanela neku štetu iz najbolje namere. Ipak je najbolje ništa ne govotriti o svojim iskustvima, jer se nikad ne zna kako se šta može shvatiti...

neven52

Broj poruka : 17
Datum upisa : 22.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 4/8/2011, 12:04

Doktore Kelemenu, ja ni u jednom trenutku nisam posumnjala u strucnost pomenutih lekara niti u homeopatiju, naprotiv, istrazujuci o cemu se radi, jer sam i sama zainteresovana, sam i naisla na sve napred pomenuto.
Ono, na sta sam ja ciljala u svojim postovima su preterani hvalospevi Nevena o pomenutim lekarima, a ima vas puno na listi koju stavih ovde! Sumnjam da je tim koji se ovde forsira i najbolji, pa zasto ste onda vi ostali ucili i kakvi su vasi rezultati?! Takvi postovi na svim forumima su, priznacete, izuzetno sumnjivi jer se ocigledno radi o hvalospevu. Niko od nas ne ide po forumima u roku od 10 dana i hvali se kako mu je ta terapija pomogla za odredjeni problem, vec pise samo na sajtovima gde je aktivan. Drugo, Neven je ocigledno preterao u reklamiranju, pa ispade da se lecio od svega, cak i impotencije i promene pola (posto pise malo u muskom, malo u zenskom rodu). Sve to sto je on/a uradio/la je samo OGROMNA negativna reklama za pomenute lekare, iako su mozda najbolji u Srbiji.
A, onda, eto Vas, pola sata posle njega, logican zakljucak sledi-Neven u drugom obliku, ocigledno greska.
Kao sto rece Struzzo, sve mi ovde smo obrazovane, dovoljno intelignetne i upucene u nas problem, da se sa nama tesko moze manipulisati. A ono sto je Neven uradio najvise na to lici. Pitanje steriliteta je jako zgodno za manipulisanje ljudima, raznoraznih travara, nadrilekara i svih ostalih, koji bi da se obogate na tudjoj nesreci i prevelikoj zelji da postanu sto pre roditelji, pa su spremni da daju citava blaga za potomstvo i "lecenje".
I, da, kad pomenuste da je dr magistar nauka i da je napustio nastavu (zvanje asistenta) da bi se posvetio homeopatiji (taj deo posta nestade, ne znam zasto), i to dovodi u sumnju neke stvari, zar ne?! I ja sam doktor nauka u svojoj struci, ali se ne hvalim time, i nebitno je za ovu diskusiju.
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 4/8/2011, 12:11

Miki, e, tako, obrazujte nas o homeopatiji i posavetujte, jer to je cilj ove teme, kao i nasa iskustva, a ne nesto drugo.
Neven, nebitno je ime i prezime, preveliko insistiranje i razlicite dijagnoze u musko/zenskom obliku su dovele do toga da se sumnja i da se neko pita - ko koga ovde zeza? Ako ste zaista toliko zadovoljni timom lekara i homeopatijom, zasto jednostavno niste rekli svoje i iskustvo svojih bliskih ljudi sve u jednom, pa onda to lepo iskopirali svuda, a ne ovako, u zavisnosti od teme.
Ocekujem od Mikija, nastavak o homeopatiji i iskustva, jer to je ono sto nas interesuje ovde.
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 14:16

Mislim da nije loše nešto reći o homeopatskim lekovima, jer je tu obično najviše sporenja. Osnivač homeopatije Samuel Haneman, bio je lekar koji nije mogao da prihvati surove i nenaučne metode lečenja sa kraja i XVIII i početka XIX veka, čak je napisao da ako se grupa lekara ozbiljno zauzme da nekome pomogne da će taj pacijent izvesno vrlo brzo umreti, pa često bolje prođu siromašni, kojima se ne posvete previše. Zaista tada se lečilo, beskrajnim puštanjem krvi, visokim dozama žive, i visokim, toksičnim, koncentracijama farmakoaktivnih supstanci, dakle lekovitih supstanci... Haneman je smatrao, i, vremenom, u praksi pokazao, da i mnogo niže koncentracije, tokom dužeg vremen leče. Ohrabren tim iskustvima, sve je više razblaživao lekove, uz treturaciju, da bi im smanjio štetna dejstva, a da je pri tome lekovitost očuvana.
Iz ovih iskustava je izveo jedan od osnovnih principa homeopatije, a to je Princip minimalne doze, dakle da se pacijenu da lek koji je tek malo joči od poremećaja koji se leči, kako bi se pacijentu što manje, ili nimalo, naškodilo u toku lečenja - u skladu sa maksimom "primum non nocere" - (pre svega ne naškodi), koja nije baš uvek ideja vodilja savremene medicine, jer ima i dosta spremnosti da se postojeće stanje žrtvuje za viši cilj, težu bolest, a što nije uvek pravi put.
Hanemanova iskustva u lečenju visoko razrećenim i treturisanim lekovitim supstancama, su pokazala nešto naizgled paradoksalno - da kada se pređe određeni prag razređenja, lekovito dejsto leka počinje da raste. Pri tome je praksa pokazala da su neka razređenja najefikasnija u lečenju, pa su u praksi ostala samo neka od razređenja: 1x, 3x, 6x, 12x, 1c, 3c, 6c, 12c, i mozda najznačajnije 30c, 200c i 1M.
Takođe, je pristup Hanemana bio veoma naučan po pitanju dejstva na pacijente. Naime, u vreme kada tako nešto na pamet nije padalo medicini ili farmaciji, on je lekove testirao na grupi zdravih osoba, beležeći njihova iskustva, te ona koja su se ponavljala kod različitih osoba, moglo bi se reći koja su bila statistički značana, su uvrštavana u opis homeoptskog dejstva leka.
Lek se određuje za stanje u kome se pacijent nalazi u vreme kada se započinje terapija, što se tokom terapije može i ne mora promeniti. Svi mi u toku života prolazimo kroz razne faze, a neke situacije nas jednostavno prebace iz jednog stanja u drugo, ponekad i u tolikoj meri da se ponašanje pa i izgled promeni do neprepoznatljivosti.

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 4/8/2011, 17:32

Uf cure i momci i neidentifikovani Wink al ste se raspalili lol!

Meta, naravno da neću ništa brisati, pa Kutak i jeste poznat kao forum gde se jasno i glasno sve može reći sviđalo se to meni, vama, bilo kome ili ne. S obzirom da nije bilo vređanja ličnosti, što bi prekršilo kodeks foruma, postovi ostaju.

neven52 ::...Nisam sklona filozofskim naklapanjima, postupam iskreno i iz srca. Kada mi neko pomogne volim da se odužim, ali sam možda bila naivna, jer nemam bas mnogo iskustva sa ovakvim stvarima i samo i jedino što želim je da im nisam nanela neku štetu iz najbolje namere. Ipak je najbolje ništa ne govotriti o svojim iskustvima, jer se nikad ne zna kako se šta može shvatiti...

Još pre neki dan sam morala da nevenove poruke koje su sve bile slične i kojima je forum bio preplavljen spajam i moderiram a na temi na muškom sterilitetu i prozovem istog zbog očiglednog neumesnog reklamiranja. Ono što je meni svakako zasmetalo je što neven nikako nije objasnio muževljevu ili svoju ili zetovu (čija god da je ) dijagnozu azzospermije iako smo ga nas nekoliko čiji muževi imaju istu dijagnozu zamolile. Kada meni neko posle toliko godina muka ponudi neki lek kakav god on bio ja želim argumente i iskrenost. Razume želju da se pomogne ali ne razumem potrebu da se laže.

Moram da napomenem da mi je zasmetalo što ljude koji su analitični i detaljni i koji ovde iznose svoje mišljenje i postavljaju određena pitanja nazivate onima koji folozofski naklapaju. Čak i da je to tako, ko kaže da to nije od srca.Takođe ne bi rekla da ste naivni jer ste nas totalno doveli u zabunu po pitanju vašeg identiteta, roda, dijagnoze... Jako je dobro deliti iskustva i ljudi će ih u potpunosti ispravno shvatiti ako ih ispravno bez laži i preuveličavanja prezentujete.
Mogli ste odmah postaviti priču onakvu kakva zaista jeste, i ostvarili bi svrhu vašeg postiranja, da pomognete drugima. Ovako, obrukali ste sebe i vaše spasioce.

U svakom slučaju nadam se da smo se sad objasnili i da neće biti problema. I na kraju, hvala Bogu da ste dobili najveći blagoslov, postali ste roditelj!

Miki, dobrodošli na Kutak!
Slobodno pišite sve što mislite da treba da znamo o datoj temi. Svakako je korisno za sve nas. Hvala!
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od damin 4/8/2011, 18:00

da li je bitno da je dr i dr klasicne medicine?
kada nagovaram mm da idemo opet kod homeopate, argument mi je i to da klasicari rade homeopatiju ili da se lece kod homeopata.

damin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 4/8/2011, 18:59

Dobro je da je homeopata i doktor klasične medicine, jer su mu jasniji dometi klasične medicinske terapije, i spremniji je da diskutuje o terapiji alopatskim lekovima. Ali, opet, neki homeopati doktori klasične medicine, često ne razmišljaju holistički, dakle o celokupnom stanju u organizmu, već opet pokušavaju da uklone simptome oboljenja... Možda je na kraju najbitnije, da osetite da je homeopata osoba sa kojom VI imate neki zajednički jezik, i odgovara vam... Niko ne može da vam garantuje uspeh u lečenju, i u jednom medicinskom sistemu na svetu, ali sigurno da, uz stručnost i iskustvo, i izbor osobu koja vam odgovara kao terapeut, šanse za uspeh značajno rastu.
Treba znati jednu stvar. Homeopatija nije psihološko savetovalište, već se razgovara sa pacijentom, da bi se odredilo koji lek treba prepisati. Ako je lek dobro određen, uspeh terpije je samo pitanje vremena, uz stalno postepeno poboljsavanje stanja...

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od damin 4/8/2011, 21:35

hvala na odgovoru

damin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od damin 5/8/2011, 08:55

doktore, vidim da ste online.
molim vas da mi kazete da li je istina da homeopatski lekovi ciste jajovode.ne znam zasto, ali meni u ovih nekoliko godina, koliko se lecimo od steriliteta, nikada nije ispitana prohodnost jajovoda.moja prethodna homeopata mi je rekla da nema veze, da homeopatski lekovi ciste i prosiruju jajovode.
uskoro treba da mi i to obave, pa se nadam da ce rezultat biti :cisti jajovodi.

damin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miki973 5/8/2011, 13:16

Iza svakog stanja organizma stoji krajni uzrok, tačka od koje počinju tegobe. Homeopatija teži da ukloni faktore koji su doveli do poremećaja zdrvstvenog stanja. Prohodnost jajovoda može biti jedna posledica neuravnoteženog opšteg stanja organizma. Uz optimalnu homeopatsku terapiju bi trebalo da bude prohodnost bude postgnuta, odnosno očuvana.
Jedino ako postoji neki urođeni poremćaj prohodnosti, ili ako od česti upala fibrozno tkivo suzi kanal jajovoda, rezultati nisu sasvim izvesni. No, za tako nešto je manja šansa, pa i u tom slučaju verujem da postoji rešenje, kada postoji volja i vera u uspeh

Miki973

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 5 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics