KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alternativni pristup- Akupunktura, Akupresura i Mumija

+94
mamadabudem
Toscana
BabyBear
mimi85
aurora
Padobranka
panda :)
alisa
BiKsi :)
ljubavveranada
Principessa
Corny
valika77
dusica78
PalcicaBg
MaloMorgen
saska1
libra35
tatjanica
Zmajuška
lavanda
Mika
Crvic
annci
Vuchica
lelas
tinnag
Gral
Erata
laKole
PetraM.
Daeneris
sareni leptir
ZarPtica
Sunce
bendb
winni
danijela74
čikita
Šljivka
lala23
korpica
Princess_krofnica
Ema78
Cecana
Sofka
Homi
ciklama
makica1984
Divina
Malina
daninoc
mumka
zvoncica36
Simona
Gugica
Annie
maji
bak
misjoksi
cicsa80
ananana
heart84
KoMetaK
Mirjana
anuska80
dina
7-patuljaka
Cupava
nina26
Niny
Republica
mika811
Ivana.
Deni
dragana76ns
djole42
Shizika
mika81
mila
tuli
racili
dr mali pariz
nena beba
Teodora
Jelence
Orline
black magic woman
Struzzo
Jeckie
bokica
Lily
Masha UK
nabla
98 posters

Strana 19 od 23 Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeći

Ići dole

Alternativni pristup- Akupunktura, Akupresura  i Mumija - Page 19 Empty Re: Alternativni pristup- Akupunktura, Akupresura i Mumija

Počalji od BiKsi :) 8/3/2015, 01:07

Lavanda, nipošto ne prekidaj terapiju eutiroksom. Sa tim se nije igrati. Taj hormon nadomešćuješ, jer ga nemaš, dakle nikako se ne može pojaviti. Svakako cajevi neće odmoći.

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Alternativni pristup- Akupunktura, Akupresura  i Mumija - Page 19 Empty Re: Alternativni pristup- Akupunktura, Akupresura i Mumija

Počalji od Ema78 8/3/2015, 14:52

Lavanda, prvo za carapice i cebe... gledaj da budu od pamuka, nikako sintetika, jer sintetika menja naelektrisanja na celijskom nivou, i dugorocno moze da poremeti celijski metabolizam, a samim tim i metabolizam uopste. Znaci samo prirodni materijali.

Sto se tice PCO i IR, najnovija saznanja ukazuju na to da se radi o metabolickom sindromu, za koji je odgovorno vise gena. U zavisnosti od toga koja kombinacija gena je aktivirana,razlikuje se i klinička slika. Kod policisticnih jajnika je ovulacija neredovna, ali to ne menja vrednost AMH, jer je i on genetski determinisan. AMH govori o potencijalu ovarijalnih rezervi, ali ne i o njihovom kvalitetu, u smislu da li ce biti ovulacija ili ne. Nama je dat odredjen broj jc, i sta god mi radile , ne mozemo da ga povecamo, a prirodno se sa godinama smanjuje.

Sto se tice IR,najcesce ide u kombinaciji sa klasicnim PCOS, ali i ne mora.  Znaci, moze da postoji IR uz redovne ovulacije, i sve ostale uredne hormone.  Medjutim, IR je bitno tetirati zbog opsteg stanja. Ona ne moze da se izleci, to je stanje organizma, ali mogu da se umanje njeni efekti na organizam do odredjene mere.

Sta god da radis, i kod koga god da ides, nemoj prekidati terapiju standardnim lekovima. Mozda ce posle nekog vremena alternativnog lecenja doci do smanjenja doza lekova, ali to mora da prati lekar zvanicne medicine, koji te i inace vodi, u toj oblasti.

Alternativne  metode lecenja veoma retko mogu biti samostalne, postoji tacno odredjen broj indikacija za njih, a za sve ostalo se kombinuje zvanicna i alternativna medicina. Takodje, na sajtu Svetske zdravstvene organizacije postoji spisak metoda i njihove indikacije.

I na kraju ono najvaznije... da bi se odredila tacna dijagnoza, a samm tim i terapija, pored relevantnih analiza, potrebno je pratiti i klinicku sliku pacijenta.Jedno bez drugog ne ide, ni u zvancnoj ni u alternativnoj medicini.
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 9/3/2015, 12:12

BiKsi :) ::Lavanda, nipošto ne prekidaj terapiju eutiroksom. Sa tim se nije igrati. Taj hormon nadomešćuješ, jer ga nemaš, dakle nikako se ne može pojaviti. Svakako cajevi neće odmoći.
Biksi mora da prekine terapiju Eutiroksom ako pije mumio. Mumio je ozbiljna ''stvar'' snižava hormon tsh i utiče na sve hormone. Nije zdravo da se koriste obe stvari. Znam o čemu pišem potvrđeno od strane endokrinologa koji su pratili mog muža koji ima hašimoto i vadio je krv dok je pio mumio. Isto sam radila i ja i napisala svoje iskustvo. Nešto što sam koristila i znam to i pišem.

zvoncica36

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 9/3/2015, 12:15

Mumio će ti ''izbaciti'' veći br. folikula to možeš proveriti i na ginekološkom pregledu pomoću uz. Prorediće ti krv kao da koristiš fraxi. To će biti rezultati dužeg korišćenja mumia. Za IR i mumio nemam pojma, ali znam da kad koristiš mumio apetit bude povećan.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 9/3/2015, 12:17

BiKsi :) ::Lavanda, nipošto ne prekidaj terapiju eutiroksom. Sa tim se nije igrati. Taj hormon nadomešćuješ, jer ga nemaš, dakle nikako se ne može pojaviti. Svakako cajevi neće odmoći.
Mm je išao u Čigotu(ide i dalje kod Kate) ona je pratila sa njim između ostalih Endo šta mumio ''radi''.Nikako sa Eutiroksom. ''Crći'' će ženi štitna. Posle joj Eutirox neće vršiti ''posao''.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 9/3/2015, 15:35

Zvoncice, uz duzno postovanje, prekidanje terapije i uvodjenje nove, bilo kod tipa, mora da bude pod nadzorom lekara. Pogotovu u slucajevima gde se kombinuju pomocna lekovita sredstva i lekovi. Takodje,metabolizam muskarca i zene se razlikuje, kao i metabolizam svakog ponaosob.

Nije na nama da da odredjujemo terapiju iako u nekim slucajevima nase iskustvo moze da bude neprocenljivo.
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 9/3/2015, 15:39

Zvoncice, he, he, pa nece joj crci stitna, moze samo onda otici u hiper. Very Happy Ne znam, al po tome bih ja mogla samo koristiti mumio, bez leka? Je li ima nekih radova vezano za to, ili samo dr Kata prati par pacijenata kako mumio utice? Pitanje je kako ce to kod zena da se odrazi u odnosu na muske, sta mislim, verovatno ima razlike?

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 9/3/2015, 15:39

Eto, slicno razmisljam kao ema.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 9/3/2015, 15:46

Ema78 ::Zvoncice, uz duzno postovanje, prekidanje terapije i uvodjenje nove, bilo kod tipa, mora da bude pod nadzorom lekara.  Pogotovu u slucajevima gde se kombinuju pomocna lekovita sredstva i lekovi. Takodje,metabolizam muskarca i zene se razlikuje, kao i metabolizam svakog ponaosob.

Nije na nama da da odredjujemo terapiju iako u nekim slucajevima  nase iskustvo moze da bude neprocenljivo.
Ema slažem se sa tobom u potpunosti. Pročitaj postove od ranije. Lično sam pila mumio dve god. išla kod ginekologa na vto koji je znao da pijem mumio i rekao mi nikako alternativa i klasična medicina. Mumio je jako ''agresivna'' stvar. Pratila sam na sebi hormone između ostalih i tsh. Spuštao mi je isti. Moja sestra je pila mumio kad je prestala da ga pije počela je da pije Eutirox. Nisam neko ko kaže radi ovo ili ono i ko smatra da je uvek u pravu. Napisala sam svoje iskustvo i ono šta su meni dr.rekli koji su upoznati sa mumiom. Ranije sam probala svašta od alternativne med., ali nikad nisam zapostavila mišljenje lekara. Mumio za razliku od suplemenata nije suplement. Neko ko je koristio mumio dugo kao ja proveravao hormone,radio uz i proveravao vreme krvarenja može da napiše svoje iskustvo. Sve novine vezane za suplemente ili lekove uvek saznam među prvima pošto redovno posećujem evropske sajmove. Nisam laik u celoj priči.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 9/3/2015, 15:50

BiKsi :) ::Zvoncice, he, he, pa nece joj crci stitna, moze samo onda otici u hiper. Very Happy Ne znam, al po tome bih ja mogla samo koristiti mumio, bez leka? Je li ima nekih radova vezano za to, ili samo dr Kata prati par pacijenata kako mumio utice? Pitanje je kako ce to kod zena da se odrazi u odnosu na muske, sta mislim, verovatno ima razlike?
Biksi Kata je bila iznenađena sa stanjem mm, ali ga ona neprati pošto je mm prestao da pije mumio. Možeš da piješ mumio bez Eutiroxa i da vidiš šta će biti. Zvuči smešno, ali vrati se unazad, ako te interesuje pa pročitaj moje iskustvo sa istim. Možeš naći tekstove o mumiu.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lelas 9/3/2015, 16:51

Koristila sam mumio nekoliko meseci i prestala jer je poceo da mi razredjuje krv.potvrdjeno nalazima krvi.takodje je i tsh pao a tada nisam povezala da moze da ima sa mumio.utvrdjeno je 6 meseci po prestanku koriscenja mumia da nemam trombofilije,ni urodjenje ni stecene.takodje tad mi je postavljena i dijagnoza da imam hasinoto.koliko su mi dr objasnili mumio ima dejstvo kao aspirin kad mu dodate vitamine.ovo je moje iskustvo kao korisnika.uvek treba biti oprezan.
lelas
lelas

Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 9/3/2015, 22:52

Zvoncice, onda smo se pogresno razumele... stara "boljka"foruma- napisane reci ponekad zvuce drugacije od onog kako bi zvucale u realnosti.
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 10/3/2015, 09:30

Ema78 ::Zvoncice, onda smo se pogresno razumele... stara "boljka"foruma- napisane reci ponekad zvuce drugacije od onog kako bi zvucale u realnosti.
Sve je to normalno Ema. Uvek prvenstvo dajem klasičnoj medicini pošto ima puno ''alternativaca'' koji nemaju medicinsko obrazovanje. Kako sam shvatila Majra je stomatolog, a Ljilja med.sestra.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 10/3/2015, 09:32

BiKsi :) ::Zvoncice, he, he, pa nece joj crci stitna, moze samo onda otici u hiper. Very Happy Ne znam, al po tome bih ja mogla samo koristiti mumio, bez leka? Je li ima nekih radova vezano za to, ili samo dr Kata prati par pacijenata kako mumio utice? Pitanje je kako ce to kod zena da se odrazi u odnosu na muske, sta mislim, verovatno ima razlike?
Biksić štitna iz hiper može otići u hipo, ali ne i obratno. Štitna može ''pregoreti'' ,tj. izgubiti potpuno funkciju, ali ovo nije tema o štitnoj.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 10/3/2015, 23:50

Nije toliko problem u obrazovanju, koliko u bezobrazluku i " bogacenju" na tudjoj muci, i davanju pilula za lilule...Za Majru ne znam, nisam bila kod nje, tudja misljenja su podeljena, mislim da je ipak lekar... al kako god, ja sam pristalica integrativnog pristupa.
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lavanda 11/3/2015, 21:46

Drage devojke, hvala na brizi. Kontrolisem TSH i za sada je sve ok. Obecavam svakog meseca vadjenje istog i necu dozvoliti da mi bilo sta "crkne".

Bila sam danas kod dr Mancica. Nista nemam da dodam na ono sto je neka od vas vrednih pcelica do detalja iskucala na nekoj od pocetnih strana, osim da nema 70 godina, kao sto je pisalo. I istina je da tu nema nikakvog entuzijazma, kao sto je neka druga devojka napisala, vec po sistemu "rekoh ti, a ti cini sta ti je volja". Da ne bude nesporazuma, nije ono ovo rekao, nego je moj komentar. Ono sto nisam procitala je da daje caj. Meni je dao recept sa sve detaljima kada i koliko dugo kuvati koje biljke, sta dodati kasnije....Sve u svemu, razmislicu. Na akupunkturu cu ici.

Kao sto napisah na prethodnoj strani da cu da prekontrolisem hormone na 3. dan ciklusa, tako i uradih. Rezultati su slicni onima od pre 2 godine. Sta je uticalo, ne znam, a i da budem iskrena, ne vadim hormone svakog meseca da bih mogla da iznosim bilo kakve tvrdnje. Nisu blistavi... No, bice to sve dobro.

30.04.2013.    5.3.2015. referentne za folikularnu fazu
AMH               0.09     0.313        0.308-2.199 smanjena plodnost
FSH               12.1     12.82        3.5-12.5
LH                  7.09     7.09        2.4-12.6
prolaktin         122     236.7        102-496
estradiol          38.5     42.7         25-195
testosteron      0.29     0.11        0.06-0.82
progesteron               0.81        0.15-1.10

Puno vas sve pozdravljam
lavanda
lavanda

Broj poruka : 16
Datum upisa : 06.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 12/3/2015, 22:04

Lavanda, samo napred... u svoj toj borbi, najvazniji je stav...
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lavanda 31/3/2015, 21:01

Drage devojke,
Evo novih informacija. Na akupunkturu nisam otisla. Nisam sedela ni na soli, niti pila caj koji mi je Mancic preporucio. Imala sam neki predosecaj, a nijedan simptom, za razliku od prethodnih ciklusa kada sam imala uvek bar nekoliko simptoma.
Juce na 28 dan od pocetka poslednjeg ciklusa moja beta je bila 133.
Mislim da su se sve kockice sklopile i da se zato desilo.
Zelim vam svima puno srece i da uspete u ostvarenju svojih najvecih zelja.
lavanda
lavanda

Broj poruka : 16
Datum upisa : 06.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zmajuška 1/4/2015, 08:35

Lavanda, to je zaista divno čuti Very Happy .
Čestitam! Uživaj u trudnoći! osmeh srce
Zmajuška
Zmajuška

Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 1/4/2015, 09:12

Nek je sa srecom, Lavanda..."isekt" nas skoro nikad ne vara !!! Da ti trudnoca bude lagana i skolska!
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 1/4/2015, 16:06

lavanda ::Drage devojke,
Evo novih informacija. Na akupunkturu nisam otisla. Nisam sedela ni na soli, niti pila caj koji mi je Mancic preporucio. Imala sam neki predosecaj, a nijedan simptom, za razliku od prethodnih ciklusa kada sam imala uvek bar nekoliko simptoma.
Juce na 28 dan od pocetka poslednjeg ciklusa moja beta je bila 133.
Mislim da su se sve kockice sklopile i da se zato desilo.
Zelim vam svima puno srece i da uspete u ostvarenju svojih najvecih zelja.

CESTITAM DRAGA!!! v v v
Bas tako, kada se sve kockice sklope i sve zvezde poklope....zelim ti srecnu i dosadnu trudnocu! Uzivaj trudnica
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 1/4/2015, 16:37

.....divne vesti,lavandaaaaa!!! ....bash se radujem i zhelim ti laganu i shkolsku trudnochu!!! d d d
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 1/4/2015, 17:25

Lavanda, sve cestitke, dajes vetar u ledja mnogim devojkama ovde! Nek ti trudnoca protekne dosadno i skolski potpuno!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od libra35 2/4/2015, 10:52

Divne vesti.... SJAJNeeeeee as as as as
libra35
libra35

Broj poruka : 385
Datum upisa : 12.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 2/4/2015, 13:05

Lavanda čestitam Very Happy igra igra igra igra
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 19 od 23 Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeći

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu