Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 29 od 40
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Nemoj da te brine stitna,ja sam imala iste rez.i to ft4 par puta isto los. Dr.Sumarac mi nije dala lekove jer smatra da je reakcija na pronizon. Mada kaze da od same trudnoce nekad hoce da proradi.Jel pijes pronizon?
Pa jel jos povracas?
Pa jel jos povracas?
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
kornjaco, klometol je dozvoljen u trudnoci, slobodno ga uzmi ako ti je jako muka. Ako puno povracas (vise od 3-4 puta dnevno) i dehidriras onda ne bi bilo lose da primis infuziju, bice ti mnogo bolje. Probaj da pijes caj od nane, ja vodu nisam mogla, caj mi je bio laksi za popiti. I skuvaj supu iz kesice, ona ti je kao da uzimas elektrolite, jedino sto je mnogo ukusnija.
Lija- Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015
Draga kornjaco, nadam se da ce mucnine ubrzo proci, i da ces uzivati u svojoj trudnoci! Cuvaj se i miruj! Grlim te jako
daduska- Broj poruka : 163
Godina : 41
Datum upisa : 14.06.2016
Ne pijem pronizon pijem glukofaz samo draga tiramisu i ono standard utrogestan vag i svaki treci dan progesteron depo!!! lijo ni meni voda nikako pocela sam malo sokove da pijem i da mogu caj od nane!! Sinoc oko jedan sam skoro umrla od straha prokrvarila sam i neki ugrusak uzas ali se odmah smirilo naravno otisla sam na uz i sve ok!!! Ali u onom haosu zaboravih pitati sta da koristim za hemeroide ubise me imate li kakav savet!! Sve Vas citam i pratim i navijam ali u tako sam neko losem stanju jedava cekam da pocnem malko da uzivam i da se smirim valjda se covek nekako od silnog pokusavanja i trpljenja malo umori i valjda me sad slomilo Vi me sve sigurno negde razumete!!!
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Kornjaco, procice i to. Bas tako, stigne umor od cele ove borbe, pa kad se ostvari trudnoca, ako te nesto smori, onda se jos dodatno smoris!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Zna li neko kako je Amna?
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
I ja pitala pre neki dan i niko ne odgovori...
A nema ni Winni...
A nema ni Winni...
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Mislim da cu oziveti kad mi prestanu ove mucnine juce sam ceo dan plakala nisam u stanju da si pomognem svi rade sama sam kuci i bas mi je tesko ni u najgorim snovima nisam se nadam da ce mi biti ovako tesko a nisam bas kilava !! Ne mogu da verujem da ce doci dan da cu se osecati super eto toliko sam bljak!!! Ja devojke moram negde da se izjadam hvala
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Kornjacice, bice bolje kad izadjes iz tog perioda. Drzi se jos malo.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Kornjačo, nisi ti ni prva ni poslednja trudnica koja se tako oseća te stoga nemoj biti stroga prema sebi. Ne zove se to dzaba drugo stanje.
Zmajuška- Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014
Ne znam sta je sa Amnom,i ja se pitam. Nadam se da je dobro.
Kornjacice,razumem te u potpunosti. Isto sam sama po ceo dan od pocetka trudnoce,muz dodje oko 18,nekad i u 20/21h. Napravila sam neku rutinu oko pranja,kuvanja i pospremanja. Za svaku nedelju trudnoce citam sta se desava u mom stomaku i tako prolaze dani.Sad ako moras mirovanje,nebila ti u kozi.Ja imam i sindrom nemirnih nogu pa mi lezanje nikako ne odgovara. Ne znam kako cu ovaj zadnji mesec jer su mi noge kao krofne i bas osecam opterecenje na stopalima.
Sta da ti kazem,od 12-e ned.ce ti popustiti mucnine,izdrzi jos malo,osetices veliko olaksanje u drugom trimestru.
Kornjacice,razumem te u potpunosti. Isto sam sama po ceo dan od pocetka trudnoce,muz dodje oko 18,nekad i u 20/21h. Napravila sam neku rutinu oko pranja,kuvanja i pospremanja. Za svaku nedelju trudnoce citam sta se desava u mom stomaku i tako prolaze dani.Sad ako moras mirovanje,nebila ti u kozi.Ja imam i sindrom nemirnih nogu pa mi lezanje nikako ne odgovara. Ne znam kako cu ovaj zadnji mesec jer su mi noge kao krofne i bas osecam opterecenje na stopalima.
Sta da ti kazem,od 12-e ned.ce ti popustiti mucnine,izdrzi jos malo,osetices veliko olaksanje u drugom trimestru.
Bok bebeleee, evo i mene.
Nisam se javljala neko vrijeme, pokupila sam neki virus pa samo lezim, kasljem i smrcem a grlo razvaljuje.
Doduse napala sam na limun, narance...cijedim sebi sok i tako pijem bez dodatka vode i secera.Pijem i razne cajeve pa nadam se da ce uskoro popustit. A da jucer mi je bilo bolje, po prvi put sam pravila caj sa dumbirom i medom i mogu vam reci grlo je ko novo bilo i mene puknu hormoni, nekakav prenos i ja vam silujem muzeka onda sam strepila samo virkala u wc da nema kakvog krvarenja, sreca nema nista. Znam luda sam, al zene moje ja nisam mogla vise izdrzat...kazem muzeku hocu sex pa ako ne bude nikakvih promjena dr ce na narednom uz dati zeleno a ako sta bude onda apstencija do poslije poroda
Iduci cetvrtak idem na uz i tad cu biti 13+4 i mogu vam reci vec ludim od brige. Najgore mi je sto nemam nikakvih trudnickih simptoma. A jesmo mi zene lude, samo kukamo...pa jedne kukaju sto imaju te neke nus pojave a neke kukaju sto nemaju ama bas nista...pa niko nama ne ugodi :)
Nisam se javljala neko vrijeme, pokupila sam neki virus pa samo lezim, kasljem i smrcem a grlo razvaljuje.
Doduse napala sam na limun, narance...cijedim sebi sok i tako pijem bez dodatka vode i secera.Pijem i razne cajeve pa nadam se da ce uskoro popustit. A da jucer mi je bilo bolje, po prvi put sam pravila caj sa dumbirom i medom i mogu vam reci grlo je ko novo bilo i mene puknu hormoni, nekakav prenos i ja vam silujem muzeka onda sam strepila samo virkala u wc da nema kakvog krvarenja, sreca nema nista. Znam luda sam, al zene moje ja nisam mogla vise izdrzat...kazem muzeku hocu sex pa ako ne bude nikakvih promjena dr ce na narednom uz dati zeleno a ako sta bude onda apstencija do poslije poroda
Iduci cetvrtak idem na uz i tad cu biti 13+4 i mogu vam reci vec ludim od brige. Najgore mi je sto nemam nikakvih trudnickih simptoma. A jesmo mi zene lude, samo kukamo...pa jedne kukaju sto imaju te neke nus pojave a neke kukaju sto nemaju ama bas nista...pa niko nama ne ugodi :)
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Jao , Zumbulcicu koja si ti
Zmajuška- Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014
Moja zmajuska ova je sada ko prepelica preporodila sam se
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
I ja vec neko vreme razmisljam gde li je amna.Nadam se da je dobro i ona i beba i da uziva u ovim jos uvek toplim danima. Setim se cesto petkane, sta li je sa njom,ako se neko seca.Bas sam i biksi pitala....
Mi bili u subotu kod nase prof.Novakov.Boze koliko radosti u toj zeni.Kaze nam da smo mi njen najveci uspeh u karijeri, ja se i rasplakala.Bebac nam je super, zdrav i prav, kaze profesorka i lep Rekoh na mene, a samo su mu usi velike na tatu Dogovorili smo se da cu se porodjati u Betaniji.Za 3 nedelje idemo kod doktorke koja ce me poradjati pa cemo sa njom videti kako cemo dalje. Sad kad vratim vreme, zao mi je sto sam onoj budali iz Fronta dala skoro dva meseca svoje trudnoce i svog mira!
Mi smo skoro sve kupili za bebca, medjutim taman kad smo radove zavrsili otpao nam zid od kamena u dnevnoj sobi pa sad cekamo majstora, a decije stvari cekaju u prodavnici na isporuku da ih ne dovlacimu u prasincinu.
Kornjacice, sve ce to proci, smejaces se posle svemu.Ja se sad smejem kad se setim sebe, pocnem recenicu i onda masem mami da mi donese lavor, jer sam strogo lezala. Probaj sa supicama iz kesice, pirincem, kuvani krompir.Meni su stapici pomogli i kiselo mleko.
Mi bili u subotu kod nase prof.Novakov.Boze koliko radosti u toj zeni.Kaze nam da smo mi njen najveci uspeh u karijeri, ja se i rasplakala.Bebac nam je super, zdrav i prav, kaze profesorka i lep Rekoh na mene, a samo su mu usi velike na tatu Dogovorili smo se da cu se porodjati u Betaniji.Za 3 nedelje idemo kod doktorke koja ce me poradjati pa cemo sa njom videti kako cemo dalje. Sad kad vratim vreme, zao mi je sto sam onoj budali iz Fronta dala skoro dva meseca svoje trudnoce i svog mira!
Mi smo skoro sve kupili za bebca, medjutim taman kad smo radove zavrsili otpao nam zid od kamena u dnevnoj sobi pa sad cekamo majstora, a decije stvari cekaju u prodavnici na isporuku da ih ne dovlacimu u prasincinu.
Kornjacice, sve ce to proci, smejaces se posle svemu.Ja se sad smejem kad se setim sebe, pocnem recenicu i onda masem mami da mi donese lavor, jer sam strogo lezala. Probaj sa supicama iz kesice, pirincem, kuvani krompir.Meni su stapici pomogli i kiselo mleko.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
e nas nas dr.salje na dalje odrzavanje trudnoce za Bg. zbog toga sto se vodimo kao visoko rizicna trudnoca do sada sve super.. a klinika po nasem izboru ja iscitah svasta po netu ali i dalje sam totalmo neodlucna koja klinika i koji doktor.. kakva su vasa iskustva i saveti help..
tebi ti si najbliza porodjaju cini mi se za gde si se ti odlucila
tebi ti si najbliza porodjaju cini mi se za gde si se ti odlucila
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Mimi je pre mene, a ne znam gde je ona.
Mi smo se odlucili za Betaniju.Prvo je u planu bio Front, ali smo imali lose iskustvo sa jednim lekarom koji nam je tesko promasio nalaz na UZ....
Mi smo se odlucili za Betaniju.Prvo je u planu bio Front, ali smo imali lose iskustvo sa jednim lekarom koji nam je tesko promasio nalaz na UZ....
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Zumbulcic luda si skroz. Ja se uvek setim moje dr.koja kaze moze sex ali nezan. Nadam se da nisi bas ludovala haha
Winni neka dr.presudi,klinika kao klinika po meni nije vazna. Mimi nam je prva,Tebi, pa ja. ali ja "varam",dr.rece oko sv.Nikole ce me poradjati ako izdrzim do tada,nadam se da hocu.
Jel bio neko na CTG,sta se tu jos vidi osim srcane radnje?
Winni neka dr.presudi,klinika kao klinika po meni nije vazna. Mimi nam je prva,Tebi, pa ja. ali ja "varam",dr.rece oko sv.Nikole ce me poradjati ako izdrzim do tada,nadam se da hocu.
Jel bio neko na CTG,sta se tu jos vidi osim srcane radnje?
Evo i mene, bili na uzv, beba već ima 2 kg! Napredniji je za nedelju dana. Ostalo nam još 8 nedelja, koliki će još narasti... Ja sam popila kritike od med.sestre da sam već prešišala dozvoljenu kilažu, trebalo bi se ugojiti 8-12kg a ja sam već +15 kuku 😯 Jedino što se to ne bi reklo jer sam bila mršava, ali kako sad da postignem da se ne ugojim još više.. nije mi zbog mene naravno, već se sve to odražava na bebu. Inače patim od manjka energije, često sam umorna i smorena..
Verujem da je Amna dobro i da uživa, inače bi nam pisala da ima neki problem.
Kornjacice, doći će i taj dan samo izdrži, prihvati da eto i kod tebe mora tako...mene je tešilo što je sa bebom sve ok. Kad to prođe uzivaćeš!
Poljubac trudnjačice 😘
Verujem da je Amna dobro i da uživa, inače bi nam pisala da ima neki problem.
Kornjacice, doći će i taj dan samo izdrži, prihvati da eto i kod tebe mora tako...mene je tešilo što je sa bebom sve ok. Kad to prođe uzivaćeš!
Poljubac trudnjačice 😘
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Samo da mahnem Jao, pa znači Nova godina tj. taj period pre i nakon nje stiže nam baš puno beba! Divno!
Kornjačice, drži se, nemam ništa pametno da ti kažem osim da će definitivno proći i to, i to uskoro.
Zumbulčiću, kraljice! Da nam brzo ozdraviš, i mene je prošle nedelje uhvatilo, dva dana onako intezivno, posle popustilo i sad samo malo kašljucam, ništa strašno. Pomogli su mi limun, narandže i beli luk, koji na silu jedem, šta ću.
Mi prekosutra punih 10 nedelja, čekamo ekspertski koji je zakazan za kraj novembra i dobro smo, hvala Bogu. Nekad ipak paničim oko svega i svačega i imam poriv da otrčim na ultrazvuk čisto za svaki slučaj, jer daleko mi je kraj novembra, ali se kontrolišem za sada. Valja se čeličiti, ima još dosta pred nama. Mada se tako radujem kad pomislim da će nakon tog UZ biti gotov prvi trimestar. Simptome nemam nikakve, ali mi se stomačić već vidi Doduše, okolina ga nešto i ne primećuje, ali ja baš primećujem, na polovini pantalona već više ne mogu da zakopčam dugme.
Kornjačice, drži se, nemam ništa pametno da ti kažem osim da će definitivno proći i to, i to uskoro.
Zumbulčiću, kraljice! Da nam brzo ozdraviš, i mene je prošle nedelje uhvatilo, dva dana onako intezivno, posle popustilo i sad samo malo kašljucam, ništa strašno. Pomogli su mi limun, narandže i beli luk, koji na silu jedem, šta ću.
Mi prekosutra punih 10 nedelja, čekamo ekspertski koji je zakazan za kraj novembra i dobro smo, hvala Bogu. Nekad ipak paničim oko svega i svačega i imam poriv da otrčim na ultrazvuk čisto za svaki slučaj, jer daleko mi je kraj novembra, ali se kontrolišem za sada. Valja se čeličiti, ima još dosta pred nama. Mada se tako radujem kad pomislim da će nakon tog UZ biti gotov prvi trimestar. Simptome nemam nikakve, ali mi se stomačić već vidi Doduše, okolina ga nešto i ne primećuje, ali ja baš primećujem, na polovini pantalona već više ne mogu da zakopčam dugme.
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2015
Nama mnogo brze raste stomak. Mene vec svi pitaju kad cu da se porodim,ogroman je. Nocu mi je najgore,pocnu da sutiraju a ja mislim da ih gnjecim pa trazim novi polozaj i tako u krug. dva sata kad odspavam u cugu,uspeh je.
Kako ste mi slatke sa tim pricicama. Nema spavanja pa nema, ali i dosta se spavalo zaista. Prodje zivot u spavanju nekom.
Winni izvini draga, ali ne ispratih mozda si i pisala. Zasto je trudnoca visoko rizična? Mislim, sve mi vto trudnice smo u neku ruku rizicne, pa je doktor sigurno oprezniji. Nemoj da se sjekiras, samo ce vuse brinuti o tebi i paziti te, sto je super.
Mazite stomake, a vama bebelicima sto se primaklo zelim najljepse moguce sopinge za dolazak beka na svijet :-****
Winni izvini draga, ali ne ispratih mozda si i pisala. Zasto je trudnoca visoko rizična? Mislim, sve mi vto trudnice smo u neku ruku rizicne, pa je doktor sigurno oprezniji. Nemoj da se sjekiras, samo ce vuse brinuti o tebi i paziti te, sto je super.
Mazite stomake, a vama bebelicima sto se primaklo zelim najljepse moguce sopinge za dolazak beka na svijet :-****
Blankic,poceo i muz da mi se zali. Kaze stalno suskam,palim tv,gasim. Poceo je da broji koliko puta ga budim 😁 kaze i njega spremam za nespavanje.
Inace nista cudno sto winni salju dalje,mene je isto ginekolog u dz savetovala da predjem negde.Kaze zastareo UZ,treba me i poroditi itd.
Vanilla jel ti secer ok?
Inace nista cudno sto winni salju dalje,mene je isto ginekolog u dz savetovala da predjem negde.Kaze zastareo UZ,treba me i poroditi itd.
Vanilla jel ti secer ok?
tiramisu ::Blankic,poceo i muz da mi se zali. Kaze stalno suskam,palim tv,gasim. Poceo je da broji koliko puta ga budim 😁 kaze i njega spremam za nespavanje.
Vanilla jel ti secer ok?
Kao i moj nekada, mada i njega tako pripremas za nespavanje, nesvjesno, pa bolje da se navikava sto prije. Mada moj i nije neka spavalica pa mu ne pada tesko,ali zato meni u pocetku... uh, a sad je mnogo lakse. Bebci brzo rastu, brzo prodje to bebeće maženje zato treba uživati u svakom danu, svakom pokretu, osmjehu. Vidjeces kako su to bozanstveni trenuci, dupla sreca, pa ne znas dje ces prije, koga prije da pomaziš, poljubiš. Svaki dan se Bogu zahvalim na ovom bozanstvenom daru. Koliko god da je tesko a jeste, toliko je i predivno biti mama, biti roditelj.
tiramisu i blanka pravo da vam kazem ni ja neznam zasto me salje pretpostavljam da je visoko rizicna zbog godina 46 sta reci 13 god smo cekali ovu bebu..do sad je sve proteklo u redu nikakvih problema nisam imala..i cudno mi je sto mi to do sada nje spominjao uopste nego kad sam otisla na kontrolu i podsetila ga da treba da proverim d dimer i kks zbog trombofilija ( ako se secate do 16 nedelje sam primala fraxi pa mi je kopitovicka ukinula i rekla da ga obavezno proveram dimer na 2 do 4 nedelje i ako je u redu nema potrebe da primam inace sada pijem po2 tab. folne i pre 3 nedelje dimer je bio 590 znaci o.k)sreca sto mi je dr za to prebacivanje za BG. rekao pre ultrazvuka inace da je posle mislila bih da nesto nije u redu i taj ultrazvuk je cini mi se jedva odradio nije trajao ni cela 2 min. i jos nesto tek sada mi je uzeo briseve na moje insistirsnje jer mi u toku cele trudnoce ni jednom nije proverio,imam za neke 2 nedelje zakazan expertski privatno gde radi ovaj dosadasnji dr.inace to radi dr iz BG. koji dolazi..
tako da sam zbunjena i nemam nikakvu ideju gde da idem i kod koga u BG.A bice mi i nezgodno putovati po 3 sata do bg.sa takvim stomakom ko zna kakvo ce i vreme i putevi biti..nemam pojma sta da radim
tako da sam zbunjena i nemam nikakvu ideju gde da idem i kod koga u BG.A bice mi i nezgodno putovati po 3 sata do bg.sa takvim stomakom ko zna kakvo ce i vreme i putevi biti..nemam pojma sta da radim
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Strana 29 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu