Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 34 od 40
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
tiramisu jedan veliki za tebe i bebironcice samo opusteno bice to sve o.k
kornjaca zao mi je zbog te bebice izdrzi
kornjaca zao mi je zbog te bebice izdrzi
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Kornjaca nadji najboljeg dr sto kazu pa da cujes jos misljenja. Nadam se da ce sve biti ok. Drzim fige.
Tiramisu, pritisak je bas veliki ali nadam se da si pod metildopom ili nekim drugim lijekom. Malo je zeznuto jer je metildopoa jedini lijek koji se primjenjuje kod trudnica i dojilja jer nema uticaja na bebe. Koliko se sjecam meni su u bolnici uveli i neki lijek pod jezik. Meni su tada rekli da bi bilo dobro da makar spane na 150 gornji pa da me prate. Ajde zelim ti da izgurate jos mjesec dana. I da, sto se tice prijevremenog porodjaja kod blizanaca priroda sve to udesi jer zna da bebe twinsii stizu ranije pa su njima i pluca i ostali organi razvijeni tj brze se razvijaju nego kod jednoplodne trudnoce. To su meni tako objasnili u bolnici pa da znas. Srecno i drzim fige.
Tiramisu, pritisak je bas veliki ali nadam se da si pod metildopom ili nekim drugim lijekom. Malo je zeznuto jer je metildopoa jedini lijek koji se primjenjuje kod trudnica i dojilja jer nema uticaja na bebe. Koliko se sjecam meni su u bolnici uveli i neki lijek pod jezik. Meni su tada rekli da bi bilo dobro da makar spane na 150 gornji pa da me prate. Ajde zelim ti da izgurate jos mjesec dana. I da, sto se tice prijevremenog porodjaja kod blizanaca priroda sve to udesi jer zna da bebe twinsii stizu ranije pa su njima i pluca i ostali organi razvijeni tj brze se razvijaju nego kod jednoplodne trudnoce. To su meni tako objasnili u bolnici pa da znas. Srecno i drzim fige.
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Devojke POMAGAJTE, dala sam sama sebi prvi put fraksiparin u ruku, sve je bilo ok i nije bolelo ali nakon 10ak min to je neizbrisiv bol 😭😭😭ne mogu ruku da savijem, sta da radim? Tople? Hladne obloge? Evo ne prolazi već pola sata.. Mnogo boliii 😭😭😭😭
branka86- Broj poruka : 328
Datum upisa : 25.07.2014
Hladne obloge. Ne brigaj proci ce. I zasto ga davas u ruke pa tu najvise boli? Evo slike da vidis gdje sve mozes da se bockas.
Branka, iskreno, nemam pojma, nadam se da će se neko javiti ko može da pomogne i pre svega se nadam da te je do sad prošlo.
Tiramisu, navijam da bebice ostanu još kod tebe i da se pritisak stabilizuje. Baš sam prekjuče kad je bio Dan Malih Divova tj. prevremeno rođene dece čitala o tome što piše i Blanka, kako je priroda na strani blizanaca jer ranije stiču zrelost pluća i svega ostalog. U svakom slučaju ti želim da ne porane uopšte.
Kornjačo, držim fige stisnute
Tiramisu, navijam da bebice ostanu još kod tebe i da se pritisak stabilizuje. Baš sam prekjuče kad je bio Dan Malih Divova tj. prevremeno rođene dece čitala o tome što piše i Blanka, kako je priroda na strani blizanaca jer ranije stiču zrelost pluća i svega ostalog. U svakom slučaju ti želim da ne porane uopšte.
Kornjačo, držim fige stisnute
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2015
Aha, sad vidim da je Blankić već dala savet.
Ierapetra ::Aha, sad vidim da je Blankić već dala savet.
Kako si ti bebelice?
Jutrooo
branka pa zasto ruke, one se ostavljaju za kraj? Ja se bodem clexanom od 2.9. znaci ubola sam se 78 puta i to striktno u stomak i to tri prsta od pupka lijevo/desno u ravni ili ispod pupka. Primjetila sam ako se ubodem na toj udaljenosti iznad pupka uvijek zakacim neku zilicu pa pode krvarit i bolit, kao i ako ubodem pod uglom, tako da vec neko vrijeme uhvatim s dva prsta malo sala i bocnem pod 90 stepeni, pustim i laaagano istiskujem mozda cak i 15-tak minuta i bude extra. Da napomenem prije uboda stavim malo leda, ohladi mi i utrne pa sam ubod i ne osjetim a kako polako istiskujem ono se lagano razljeva ispod koze tako da me i ne pece. Nadam se da sam ti malo pomogla.
tiramisu zao mi je sto te pritisak muci...Nadam se da ce bebice jos duugo ostati u pupu
kornjaca jao sta te snade...jesil isla gdje po drugo misljenje? Ako vec taj jedan plod nije kako treba nek se bar sto prije otkloni da ovaj drugi moze kako treba i na miru da se razvija. Nas iz BiH salju u Beograd u tim slucajevima.
A da , da li se netko cuo s Amnom? Bas me brine, nema je
Daduska gdje si ti nestala?
Ja sam vam super, kako je prosao EUZ meni prestale i mucnine ehehehe izgleda je sve bilo do nervoze ja se super osjecam, pupo masala raste i vec se ukazao i to fino obzirom da nikad nisam imala stomaka. Samo nek raste mamim mudonja
Uzivajte mi u vikendu
branka pa zasto ruke, one se ostavljaju za kraj? Ja se bodem clexanom od 2.9. znaci ubola sam se 78 puta i to striktno u stomak i to tri prsta od pupka lijevo/desno u ravni ili ispod pupka. Primjetila sam ako se ubodem na toj udaljenosti iznad pupka uvijek zakacim neku zilicu pa pode krvarit i bolit, kao i ako ubodem pod uglom, tako da vec neko vrijeme uhvatim s dva prsta malo sala i bocnem pod 90 stepeni, pustim i laaagano istiskujem mozda cak i 15-tak minuta i bude extra. Da napomenem prije uboda stavim malo leda, ohladi mi i utrne pa sam ubod i ne osjetim a kako polako istiskujem ono se lagano razljeva ispod koze tako da me i ne pece. Nadam se da sam ti malo pomogla.
tiramisu zao mi je sto te pritisak muci...Nadam se da ce bebice jos duugo ostati u pupu
kornjaca jao sta te snade...jesil isla gdje po drugo misljenje? Ako vec taj jedan plod nije kako treba nek se bar sto prije otkloni da ovaj drugi moze kako treba i na miru da se razvija. Nas iz BiH salju u Beograd u tim slucajevima.
A da , da li se netko cuo s Amnom? Bas me brine, nema je
Daduska gdje si ti nestala?
Ja sam vam super, kako je prosao EUZ meni prestale i mucnine ehehehe izgleda je sve bilo do nervoze ja se super osjecam, pupo masala raste i vec se ukazao i to fino obzirom da nikad nisam imala stomaka. Samo nek raste mamim mudonja
Uzivajte mi u vikendu
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Hvala devojke na savetima, ruka od jutros hvala Bogu bolje. Davala sam i ja do pre nekoliko dana u stomak, ali on je tako pun cvorova, da zadnji put kad sam dala u stomak i izvukla iglu lek je u mlazu kao fontana izasao😵mislim da sam gresila jer ja to dam za 2sek. Od sad cu polako.. A butine me nesto strah pa sam zato presla na ruke 😕
branka86- Broj poruka : 328
Datum upisa : 25.07.2014
Dobro sam, Blanka, hvala Bogu Nema mučnina, ničega, kao kod tebe Samo stomačić raste.Blanka ::Ierapetra ::Aha, sad vidim da je Blankić već dala savet.
Kako si ti bebelice?
Nestrpljivo čekamo sledeći ponedeljak kada idemo na EUZ u Feronu i moram da ih zovem sutra da vidim hoću li kod njih vaditi i krv za dabl ili ovde kod kuće da to odradim, ne rekoše mi ništa prošli put za to. Kad sam kod testa, čitala sam po netu a i dr mi pomenu da je dabl prilično nepouzdan kod blizanačkih trudnoća, pa me interesuje, Blankić, kakvo je bilo tvoje iskustvo sa njim? Ti si beše radila dabl, pa potom Prenu?
branka86 ::Hvala devojke na savetima, ruka od jutros hvala Bogu bolje. Davala sam i ja do pre nekoliko dana u stomak, ali on je tako pun cvorova, da zadnji put kad sam dala u stomak i izvukla iglu lek je u mlazu kao fontana izasao😵mislim da sam gresila jer ja to dam za 2sek. Od sad cu polako.. A butine me nesto strah pa sam zato presla na ruke 😕
za problem sa cvoricima i masnicama imas gel Lioton 1000 (heparin) ja je koristim po preporuci dr, dobra je i hladi fino. Bas mi je koza na mjestima uboda mekana.
Niposto brzo ubrzgivanje, samo pomalo
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Mene realno ruke najmanje bole Samo sto one brzo stradaju, jer nema puno mesta.Meni daje fraxiparin jedna sestra i bas nemam problema.Prvo je davala sporo i znao je da pece i pravi cvorice, a onda su mi jednom dali u Belmedici i to brzo i od tada mi i ona daje tako.Niti boli, niti imam cvorica. Ja menjam na mesecnom nivou.Mesec dana ruke, mesec dana noge i Bogu hvala, osim sto mi muka od bockanja i toga da uvek u 20h moram biti kuci nisam stradala od fraxija
Kornjacice draga, ne smem da zamislim kako ti je.Nisam imala slican problema, ali me jedan doktor u Frontu maltretirao sa prosirenim mozdanim komorama. Moja sreca je sto sam imala prof.Novakov koja je to razresila.U zemlji nemas boljeg ultrazvucnog dijagnosticara od nje.Jeste da je u NS ali ja bih kod nje isla i da sam u Americi.Ako mozes zovi kod nje u kliniku da te ona pogleda.Objasni sestrama o cemu se radi i verujem da ce izaci u susret.
Kornjacice draga, ne smem da zamislim kako ti je.Nisam imala slican problema, ali me jedan doktor u Frontu maltretirao sa prosirenim mozdanim komorama. Moja sreca je sto sam imala prof.Novakov koja je to razresila.U zemlji nemas boljeg ultrazvucnog dijagnosticara od nje.Jeste da je u NS ali ja bih kod nje isla i da sam u Americi.Ako mozes zovi kod nje u kliniku da te ona pogleda.Objasni sestrama o cemu se radi i verujem da ce izaci u susret.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Ierapetra ::Dobro sam, Blanka, hvala Bogu Nema mučnina, ničega, kao kod tebe Samo stomačić raste.Blanka ::Ierapetra ::Aha, sad vidim da je Blankić već dala savet.
Kako si ti bebelice?
Nestrpljivo čekamo sledeći ponedeljak kada idemo na EUZ u Feronu i moram da ih zovem sutra da vidim hoću li kod njih vaditi i krv za dabl ili ovde kod kuće da to odradim, ne rekoše mi ništa prošli put za to. Kad sam kod testa, čitala sam po netu a i dr mi pomenu da je dabl prilično nepouzdan kod blizanačkih trudnoća, pa me interesuje, Blankić, kakvo je bilo tvoje iskustvo sa njim? Ti si beše radila dabl, pa potom Prenu?
Draga nisam radila dabl jer mi je dr rekla da je nepouzdan kod blizanacke trudnoce tj da moze da da lazno.pozitivne ili lazno negativne rezultate. Odmah sam radila Prenu u 13- oj nedjelji.
Da li neko ima iskustva sa cvs invazivnom prenatalnom metodom? Ja bih trebala to da uradim, jedan plod ima anomaliju pa trebaju da sve dobro proveri i da eventualno uklone samo taj jedan tada se radi embrioredukcija ( ni to ne znam kako se radi) bila sam u soku pa sam zaboravila da postavim takva pitanje!!
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Kornjačo, ne mogu mnogo da ti pomognem. Jedino što znam je da je cvs biopsija horionskih cupica, jer je moja kuma to radila, u Frontu. Ona je rekla da je bilo malo neprijatno, ali je kratko trajalo i prednost je što se radi rano u trudnoći, tako da se brzo saznaju definitivni rezultati. Navijam da sve prođe u najboljem redu, šta god da se ispostavi da treba da urade, i da ti ostatak trudnoće protekne potpuno mirno i bez stresa, jer ovo je stres ogroman, zaista. Držim ti palčeve!
Blanka, hvala, mislim da ću i ja tako.
Blanka, hvala, mislim da ću i ja tako.
Kornjaco, radila je neka od cura cvs, ne znam da nema tema o tome. Bilo je primera kao sto je tvoj, i gde organizam apsorbuje plod. Polako samo i pozitivno.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Kornjačo, meni je dobra prijateljica ispričala za slučaj svoje prijateljice koja je bila u sličnoj situaciji. Vto rađena u Pragu, 2 bebe, analiza horionskih čupica je pokazala da jedna beba nije ok, prof. Miković je tu bebu učaurio, kao što Biksi napisa dođe do apsorpcije u samom organizmu. Ona je normalno iznela trudnoću i rodila zdravu bebu.
Zmajuška- Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014
Ja imam drugaricu kojoj se to desilo, ali mozda tipa u 8-9 nedelji. Organizam je to sve sam odradio, nije morala ni na kakve intervencije. Mada ponekad se desi da jedan plod kasni, pa pomisle da nije ok. Ne bih ga ja odmah otpisala, onako iskreno.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Tiramisu????
Zeno bas mislim na tebe. Gdje si? Jesi u bolnici? Kakav je pritisak, sta se desava?
Zeno bas mislim na tebe. Gdje si? Jesi u bolnici? Kakav je pritisak, sta se desava?
Uh sta sam zapamtila nemam pojma aj polako.
Loli moja draga izvini na mucenju i hvalaaaa za savet.
Kornjaco iskreno najiskrenije ja koja radim sa bolesnom decom,ako nesto ne valja bolje da se sad resi na pocetku. Jeste tesko ali odbolujes i odes dalje,bice drugi plod dobar. Meni je u prosloj trudnoci sa Dimitrijem jedanplod preatao da se razvija krvarila kao luda dr Mikovic mi spasao Dimitrija pokusaj da dodjes do njega meni on i sad vodi trudnocu.
Tiramisu sta ae sa njom stavrno desava nema je,nadam se da su jos uvek tri u jedan.
Tebi auuuu kako vreme prodje pa ti vec 35nedelja jos maloooo priblizava ae polako.
Blanka ja u ponedelajk idem na ekspertni zakazala na IMD ali cu ga na kraju raditi u Frontu tako trazio Mikovic zbog dve bebe. Pa cu bas da vidim da li ce mi raditi samo ekspertni ili i krv.
Ja sam devojke moje manje vise ok. Povracam naravno jos uvek. Ujutro je obaveznoo,mucnine preko celog dana ali je bolje nego sto je bilo. Prosle nedelje je bilo strasnooooo povracanje preko celog dana,na ulici,kod lekara nisam birala mesto a sad je bolje.
Nadam se da cu stici da otvorim td posle ekspertnog uz i da u miru uzivako polako do kedno 38gn. :)
Ljubimo vas sveeeee
Loli moja draga izvini na mucenju i hvalaaaa za savet.
Kornjaco iskreno najiskrenije ja koja radim sa bolesnom decom,ako nesto ne valja bolje da se sad resi na pocetku. Jeste tesko ali odbolujes i odes dalje,bice drugi plod dobar. Meni je u prosloj trudnoci sa Dimitrijem jedanplod preatao da se razvija krvarila kao luda dr Mikovic mi spasao Dimitrija pokusaj da dodjes do njega meni on i sad vodi trudnocu.
Tiramisu sta ae sa njom stavrno desava nema je,nadam se da su jos uvek tri u jedan.
Tebi auuuu kako vreme prodje pa ti vec 35nedelja jos maloooo priblizava ae polako.
Blanka ja u ponedelajk idem na ekspertni zakazala na IMD ali cu ga na kraju raditi u Frontu tako trazio Mikovic zbog dve bebe. Pa cu bas da vidim da li ce mi raditi samo ekspertni ili i krv.
Ja sam devojke moje manje vise ok. Povracam naravno jos uvek. Ujutro je obaveznoo,mucnine preko celog dana ali je bolje nego sto je bilo. Prosle nedelje je bilo strasnooooo povracanje preko celog dana,na ulici,kod lekara nisam birala mesto a sad je bolje.
Nadam se da cu stici da otvorim td posle ekspertnog uz i da u miru uzivako polako do kedno 38gn. :)
Ljubimo vas sveeeee
bobica83- Broj poruka : 2140
Datum upisa : 15.01.2010
Tu smo,svi ☺ na OVRT. Nemam bolnicki wifi,a paket ima malo kb. Mislim i ja na kornjacu.
Uglavnom sve mi ispituju,juce se nasetala. Dobicu lekove za pritisak pa kuci,moja pretpostavka.
Pozdrav i ljubim vas!
Uglavnom sve mi ispituju,juce se nasetala. Dobicu lekove za pritisak pa kuci,moja pretpostavka.
Pozdrav i ljubim vas!
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Trudnice nase drage, mislim na vas jaaaaaaaako
Kornjaco, stisak veliki i drzi se draga, nadji tog doktora za koga ti rece Bobica.
I love you all ali me posao ubi. Kissssssss
Kornjaco, stisak veliki i drzi se draga, nadji tog doktora za koga ti rece Bobica.
I love you all ali me posao ubi. Kissssssss
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
Dobro Tiramisu, neka si se javila. Ne znam.sta ti je to Ovrt ali nema veze. Samo da se sputi pritisak. Ljuuuubac za tebe i beke :*
Kornjaca mislim na tebe.
Bebele lubimo vas
Kornjaca mislim na tebe.
Bebele lubimo vas
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
To je valjda odeljenje za visokorizicne trudnoće, al samo da budu ok i ona i bebe, držim pesnice!
Kornjacice i za tebe držim pesnice!
Da li se energija vraća posle porođaja?? Ja sam mrtva umorna, posle svake aktivnosti ili šetnje moram da se odmorim..sreća pa spavam kao top ali nije ni to dovoljno.
Kornjacice i za tebe držim pesnice!
Da li se energija vraća posle porođaja?? Ja sam mrtva umorna, posle svake aktivnosti ili šetnje moram da se odmorim..sreća pa spavam kao top ali nije ni to dovoljno.
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Strana 34 od 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Strana 34 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu