KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters

Strana 24 od 40 Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 24 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Mimi12 22/10/2016, 14:46

Vanilla ::Bravo Mimi, dug put ste prošle vas dve  osmeh srce
Ne sumnjam da će  porođaj proći u najboljem redu! Jel spremna soba za bebicu? Da li ste kupili kolica? Mi još ništa nismo spremili...
Sve nam je "u toku" lol! . Nesto posudjujemo, nesto kupujemo, ali nisam nista htela da donosimo pre ulaska u 9. mesec. Od ponedeljka spremamo. Imamo mali stan pa beba nema svoju sobu, ali smo obezbedili dovoljno mesta za njene stvari. Nadam se da se nece zaliti Very Happy.

Mimi12

Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 24 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od tiramisu 22/10/2016, 15:29

Meni je stigla urinokultura,sve je ok.Razmisljam da nisu pomesali urine.Ujutru cu odneti u Konzilijum. Zvala dr.moram da merim pritisak danas i sutra pa se javim u pon.ako je povecan,idem u bolnicu. Poslah muza da kupi aparat pa da krenemo...uh meri secer,meri pritisak,lekovi,inekcije. Vise mi je muka!
Lomi me i prehlada.
Koliki treba da bude da bi bio povecan pritisak?
Mimi cestitam,i sama jedva cekam da udjem u 9-i u ovom momentu ti zavidim jako ☺
tiramisu
tiramisu

Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 22/10/2016, 15:45

tiramisu ::Meni je stigla urinokultura,sve je ok.Razmisljam da nisu pomesali urine.Ujutru cu odneti u Konzilijum. Zvala dr.moram da merim pritisak danas i sutra pa se javim u pon.ako je povecan,idem u bolnicu. Poslah muza da kupi aparat pa da krenemo...uh meri secer,meri pritisak,lekovi,inekcije. Vise mi je muka!
Lomi me i prehlada.
Koliki treba da bude da bi bio povecan pritisak?
Mimi cestitam,i sama jedva cekam da udjem u 9-i u ovom momentu ti zavidim jako ☺

Bice sve dobro, ovo ti je samo jedna losa faza. Kod mojih dr racunaju visok pritisak iznad 140/90, ne znam da li je tako svuda.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od winni 22/10/2016, 15:54

amna drago mi je da si spomenula nesto za zubice naime meni je moja zubarka rekla da posle 4 meseca krenem sa fluorogol tabletama za trudnice i nazalost uopste ga nema po apotekama tako da ako znas za jos koji pisi smajli angel
winni
winni

Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tebi 22/10/2016, 16:06

Tiramisu visok prtisak, onaj koji je za lecenje bi osetila.Jurisic je mojoj kumi uveo lekove posle tri dana pritiska 160/100, stabilizovao je, i u 7.mesecu hospitalizovao i sredinom 8.meseca porodio, ali ne zbog pritiska jer je on bio dobar uz lekove.Nemoj da panicis jer on nista ne prepusta slucaju.
Sto se urina tice, urinokultura ti je samo za bakterije i gljivice validna.Urin pokazuje i druge stvari.Ali mislim da je to malo slabiji urin, nije nesto strasno lose.Moj je uvek sa malo bakterija, leukocita i eritrocita, ali nije patogeno( nije za lecenje).
Tebi
Tebi

Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 22/10/2016, 17:05

Pa bre ne znam. Moj ima masu bakterija,krv i proteine 2+. Sve mislim zamenili su ga sa nekom babom u domu zdravlja. Ipak cu ja odneti u konzilijum ujutru da bar to iskljucim.

tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 22/10/2016, 17:56

Ako ti je to rezultat iz dz, obavezno ga ponovi.
Ne mozes bas da skupis sve to bez nekih dodatnih tegoba.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lija 22/10/2016, 19:56

Mimi, diiivno! Poslednji mesec mi je bio najlepsi, upravo pricam s muzem, tada sam se tek osetila nekako sigurno i opusteno, kao da ce biti sve ok i da se porodim tog trena. Pre porodjaja smo radili sta god smo zeleli, isli u omiljene restorane, setali, druzili se, isli u bioskop, ma milina.
A brojanje pokreta... Moja beba se toliko mrdala da ja nisam imala potrebe da brojim, samo ako primetim da se nesto umirila onda bih malo vise osluskivala. Dan pred porodjaj su mi rekli na patologiji da brojim pokrete i izbrojala sam vise od 50 pokreta za sat vremena! Evo je bebuska sad pored mene, mase vam svima i rukama i nogama Very Happy
Lija
Lija

Broj poruka : 267
Datum upisa : 04.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 22/10/2016, 20:15

ljubav  poljubac i za vas!!!
Pa moja ima dane kad stvarno dremka, a ima dane kad mislim da je odlucila da izadje, kakve vratolomije radi. Kod nje nema pravila.

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zumbulcic 23/10/2016, 12:22

Cao curke, kako ste mi? Trudnice moje bas se raznjezim kad pisete o pokretima bebica i pripremi prostora za njihov dolazak srcasti poljupci Ja jedva cekam da odem u tu situaciju, sad mi izgleda sve kao daaaleka buducnost hehehe

zumbulcic

Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanilla 23/10/2016, 12:33

Zumbulčiću, proletece i tebi vreme za čas, videćeš 😊
Tiramisu, koliki je pritisak?
Vanilla
Vanilla

Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 12:56

Eeeee, Zumbulcicu, videces vec kako to vreme leti. Od jednog ultrazvuka do drugog, jedne analize do druge, a meseci i godisnja doba se samo smenjuju u pozadini da to i ne primetis.

I ja cekam Tiramisu da se javi sa novim nalazima urina....

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 23/10/2016, 13:05

Mimi12, kako je brzo proletjelo zar ne? Sad su najljepsi momenti kad pripremas polako stvarcice za bebice. Samo nemoj da pretjeras sa kupovinom kao sto sam ja, pa neke stvarcice nisu nikad ni obukle jer bekci rastu kao iz vode, pu, pu, govno im pod nos srca Svaki dan si bliza upoznavanju sa tvojom princezicom, a kad je ugledas zivot će ti se promjeniti za čas, na bolje naravno!
Tiramisu, javljaj kakav je pritisak? Drzim fige da nemas probleme kao ja, malo je zeznuto sto trudnice i porodilje smiju samo methildopy da piju, lijek je blag i ne steti bekcima. Daj Boze da se sve stabilizuje, a koliko procitah prije i nije ti bio nesto visok. Mislim na tebe , bice to sve ok. ljubav
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 13:24

To mi svi kazu za taj prvi period i poslusacu. A i nadobijace se stvari, tako da sam sa tim rascistila. Pritom zimsko dete....nema ni neke velike setnje.
Ono u cemu se ne snalazim jeste: flasice, koju marku kupiti? Pumpa za izmlazanje? Da li mora da bude ista marka kao i flasice i sterilizator? Citam da se preporucuje Avent pumpica, ali da li je zaista toliko bolja od drugih koliko je skuplja? Skuplja je duplo u odnosu na Chicco-vu...A pritom ne znam da li cu imati mleka....Da li su zdravije cucle za bebu od kaucuka ili silikona?
Sto ste vi kupovale?

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanilla 23/10/2016, 13:56

Mimi, nama je babica u školi rekla: pumpa avent, sterilizator nepotreban (sve se pere pod mlazom vode, i jednom dnevno u skoro kipuću vodu ubaciti flasicu i ostalo na minut), cucle od kaučuka iako kraće traju. Pumpa idealna električna, ali to ko ima viška para.
Vanilla
Vanilla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 23/10/2016, 15:32

E vidis meni je sterilizator spas i to je nesto bez cega ne bih mogla da zamislim dan. Moje beke su i na dohranu, pa zamisli koliko je to cucli, flasica i svega, ja sterilisem sve dva puta dnevno i to traje 5 min i onda sam sigurna da je sve cisto kako i treba za beke. Mi koristimo sve Avent, kad su imale grcice kupovali smo flasice dr. Browns. Kad kupujes flasice vodi racuna da budu staklene ili plasticne bez BPA.( tako ti pise na pakovanju) mi imamo i plasticne i staklene. Za pocetak uzmi jednu flasicu Avent manju staklenu da imas za caj i vodu. Ukoliko budes dojila obavezno vodu i caj davaj na kasicicu ( silikonsku). Sto se tice duda, mi koristimo sve silikonske, kazu da su najbolje sta znam. Ono sto ti ne treba i sto je bacanje para je grijac Avent za flasice. Ono sto bih ti savjetovala je pult za povijanje, onaj sto se stavlja na krevetac ( meni je mala sobica pa mi je to bio spas zbog kicme nisam imala mjesta za onaj sa fiokama)
Ono cega ti najvise treba su pelene, tetra i svedske, toga ces najvise koristiti za sve zivo vidjeces. Ja sam toga imala tonu i vjeruj mi sve mi je trebalo, da ne palim masinu svaki dan :-)
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 15:54

Hvaaalaaa!!!
Znaci ipak Avent pre svih drugih. A za sterilizator su razliciti stavovi, od nepotrebnog do obaveznog, ali mi deluje laksi zivot sa njim. Blanka, da li si i njega kupila Avent?

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 23/10/2016, 16:07

Avent je, dobila sam ga na poklon. Znas kako meni sa dvije bebe svega toga treba duplo od flasica i cuclica, i uvijek imam cisto na raspolaganju. Drugacije bi bilo sigurno da one samo doje, a ovako svaka 3.sata flasice za hranjenje mi trebaju.
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanilla 23/10/2016, 16:08

Kakva kolica uzeti, 2 u 1, 3 u 1? Do 24 ili 36 meseci?

Poslednji put izmenio Vanilla dana 23/10/2016, 23:45, izmenio ukupno 2 puta
Vanilla
Vanilla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 23/10/2016, 16:17

Evo me drage moje,divne ste. Pritisak mi je ok,stigao i ponovljeni nalaz urina. Nemam nista,ok urin skroz.
Strava i uzas. Neko je znaci dobio moj ok urin a ko zna kakve tegobe ima.
Blanka samo ti pricaj cega i koliko imas,svaku rec upijam. Cmok za sve!
tiramisu
tiramisu

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 17:02

Pretpostavila sam, ali neka si sad mirna. Ludaci. Meni su to uradili pre par god sa nalazom krvi i to pred hir.intervenciju. Da nisam ponovila privatno, ne bi me ni primili u bolnicu. Sad se nisam usudila nijedan nalaz da radim u dz, totalni stres imam od njih.
Ta vrsta neodgovornosti me izludjuje. I ti si zbog njih trebala u bolnicu da ides? Straaasnooo!

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lija 23/10/2016, 19:40

Pumpica i flasice moraju biti od iste marke da bi mogla da navrnes flasicu na pumpicu. Ja imam avent elektricnu pumpicu i mogu reci da je pravi spas ako planiras da dojis. Flasice imam isto avent ali osim za pumpicu nisu bas koriscene, beba samo sisa, ne dajemo joj vodu i caj.
Cucle imamo silikonske zato sto i sisa preko silikonske bradavice (duga prica, to ce ti reci u porodilistu da li ti treba) i cucle na flasicama su silikonske pa nisam htela da je zbunjujem i s kaucukom.
Sterilizator nemamo, ubacim sve u prokljucalu vodu na 5min ali moram reci da je to poprilicno smaranje, dok prokljucas vodu u ogromnoj serpi da sve stane, pa bucnes unutra pa se opeces, pa onda tek kad treba da izvadis iz kljucale vode, nije bas zgodno ali snadje se covek. To mozes kupiti ako ne bude islo dojenje pa budes morala da koristis puno flasice, ovako ti nije neophodno.
Tetra pelena nikad dosta, mi imamo 25 i to nije mnogo. Koliko cega treba zavisi koliko planirate cesto da perete i peglate ves. Moja beba je bila 48cm dugacka i kad smo izasli iz porodilista nosila je bodice broj 50, cak i to joj je bilo veliko. Tako da kad odete da kupujete pa vam kazu da uzmete odmah broj 68, taj ko to kaze nije video novorodjence Very Happy
Kolica nisam cula da imaju do 20kg a kamoli do 36, to su auto sedista. Ja sam imala 20kg kad sam krenula u skolu Very Happy uglavnom budu do 13 ili 15kg. Mislim da je jako vazno da auto sediste moze da se stavi na kolica, trenutno nemamo auto, idemo taksijem svuda i da ne mozemo da zakacimo sediste na kolica ne znam kako bismo bilo gde stigli.
Komoda za povijanje, sto kaze Blanka, je spas za kicmu, pogotovo posle carskog ne mozes da se bas savijes, a ne daju ti ni da nosis bebu pa mi je bilo super sto sam bar mogla lako da je presvlacim.
Super stvar nam je i onaj chicco next to me krevetic koji stavis pored svog kreveta pa je beba odmah pored tebe, ne moras da ustajes svaki cas kad ispusti neki neki zvuk. Bas sam se raspisala, ali eto, valjda ce nekom pomoci.
Lija
Lija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 20:09

Nisi, nisi, samo vi pisite...
Jer stvaran zivot i iskustvo su od neprocenjive vrednosti i verujem da ovo sve zanima.
Jesam ja sledeca na spisku, ali nisu daleko ni Tebi, Vanilla, Tiramisu....Kad se budemo zaredjale hehehe. Srecom, stizu nove debelice da tema ostane aktivna.
Ja imam veliku zelju da dojim bebu, ali ne znam kako ce i da li ce to ici...Imam jednu uvucenu bradavicu, a i problem sa tom dojkom inace. Cesto mi se zapusi jedan kanal, prosto je takva. Vec sad me ona boli na tom mestu, ne znam kako ce tek biti kad nadodje mleko... Zato mi se ne daju velike pare za pumpicu za izmlazavanje unapred, a ona se preporucuje da se ima vec u porodilistu, jel tako?

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lija 23/10/2016, 20:44

Mimi, ja sam isto imala zelju da pokusam ali nisam bila sigurna kako ce ici jer moja mama nije imala mleka i onda sam bila spremna i da moze to da mi se desi. Ide nam za sad lepo, hvala Bogu. U porodilistu su mi rekli da se pumpica koristi tek kada mleko izlazi u mlazu kada pritisnes, e sad... Ja naravno nisam znala tako da pritisnem odmah, treba vremena da skontas kako to ide. Onda kad sam videla da su mi grudi tvrde i da bole pitala sam sestre da pogledaju i one su mi rekle kada da pocnem s pumpicom pa mi je muz doneo. Svi su bili ok u porodilistu i hteli da pomognu, bitno je da pitas i trazis pomoc. Ja sam isla cak i da pitam koliko je beba posisala (oni ih mere pre i posle podoja) i ostavljala to ispumpano mleko da daju bebi ako treba. Stavljala sam i obloge u porodilistu. Za uvucenu bradavicu onda odmah kupi avent silikonsku bradavicu, imas manje i vece, uglavnom uzimaju manje. Meni nisu uvucene ali kad je mleko nadoslo grudi su mi bile ko neke dve lopte, a beba mala i nije mogla da uhvati lepo. Posle je krenulo mleko tako jako da curi da se ona zagrcne, pa nam bolje ide sa silikonskom jer ipak nekako ide kontrolisano. Pitaj ako te jos nesto zanima slobodno...

I da, sad se setih, glavna stvar, bodici na preklop! Prevuci maloj bebi nesto preko glave je skroz nezgodno.
Lija
Lija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mimi12 23/10/2016, 20:52

Hvaaalaaa! ljubav

Mimi12

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 24 od 40 Prethodni  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu