Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 32 od 40
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Drage moje trudnice. . Pratila sam vas i odusevljena vasom medjusobnom podrskom resila da se pridruzim ovim stranama.
kolibri5- Broj poruka : 61
Datum upisa : 31.01.2015
Pozdrav za sve clanice kutka..
biksi hvala.a ovaj eoz mi je nizi .znaci u pitanju je neka alergija sad samo da otkrijem koja....
kolibri dobrodosla
kolibri dobrodosla
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Wini ja stalno kubirim sa alergijama, evo i sad me ubija kasljanje od prasine.Tuga. Nemoj uopste time da se opterecujes, jer ti niko od lekara nista nece dati protiv alergije, posto su antihistaminici zabranjeni u trudnoci. Ja sam ubila mog ORL lekara i stalno mi je govorio isto.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
tebi pametno kazes bitno da nece bebi biti nista ... strpecu se jos koji mesec pa posle na istrazivanje ako budem imala vremena
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Hvala vam na odgovorima.
Bas sam naletila na neku statistiku d-dimera po trimestrima
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Zvala sam i lab gdje sam radila pa su mi rekli da su upisali ref vrijednost za stanje prije trudnoce.
U svakom slucaju vidjet su s dr pa vam javim
branka nazalost takva je situacija ovdje kod nas da jedini hematolog (koja je poprilicno mlada, daj Boze da ima 35 godina, ko zna mozda nece da rizikuje s trudnicama) nece da ima veze s trudnicama
kolibri dobro nam dosla
Bas sam naletila na neku statistiku d-dimera po trimestrima
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm
Zvala sam i lab gdje sam radila pa su mi rekli da su upisali ref vrijednost za stanje prije trudnoce.
U svakom slucaju vidjet su s dr pa vam javim
branka nazalost takva je situacija ovdje kod nas da jedini hematolog (koja je poprilicno mlada, daj Boze da ima 35 godina, ko zna mozda nece da rizikuje s trudnicama) nece da ima veze s trudnicama
kolibri dobro nam dosla
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Cuj nece da ima veze sa trudnicama, hm, pa izgleda da ce morati,jbga, to joj je specijalizacija.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Hvala vam na dobrodoslici. Moram da vas pitam, molim vas ako neka ima neki savet. Na dan transfera mi je tsh bio 4.1 profesorka mi je odmah uvela eutirox od 25. Medjutim on je sporo padao, sa betom sam ga ponovila pao je tek na 3.18 rekli du mi da pijem naizmenicno 25 i 50 opet je sporo padao pa su mi uveli 50 svaki dan. Njega pijem najduze do sad nekih deset dana i pao je na 2.41mislim na je ovo dobra vrednost, jedino sto me brine je ako nastavim sa 50 svaki dan, bice mi jos nizi tsh. Neznam sta da radim. Prvi ultrazvuk imam kod njih sledece nedelje. Inace pre vto postupka nisam imala nikakav problem sa tsh.
Ćao svima Biksi ostala sam ti dužna termin 1 jun :-)
Ja sam sutra 12 nedelja i imam neka ziganja skroooz dole ako me razumete :-) Htela sam iskusnije da pitam da li su se susrele sa ovim? I curka mi braonkasto ponekad još od 9 nedelje Zabrinuta
Ja sam sutra 12 nedelja i imam neka ziganja skroooz dole ako me razumete :-) Htela sam iskusnije da pitam da li su se susrele sa ovim? I curka mi braonkasto ponekad još od 9 nedelje Zabrinuta
Lena_83- Broj poruka : 58
Godina : 41
Datum upisa : 09.11.2012
Lena jel si bila kod dr?
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
Ziganja povremeno su u redu,siri se materica. Ali to braonkasto moze da bude svasta. Idi ti kod dr. Pretpostavljam da imas udarnu dozu utrogestana. Mozda hematom ili sl.uglavnom bude sve ok ali proveri da budes mirna.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Lijepo okruglaste trudnice želim vam laku školsku trudnoću
Leno_83 kod doktora draga, nema tu čekanja.
Leno_83 kod doktora draga, nema tu čekanja.
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
Lena, meni su ziganja bila usled sirenja materice.
Kolibri, dobrodosla i lagana ti trudnoca bila. Nece ti tsh tako vise rapidno padati, sad imas i beku, i ona vuce tvoj tsh dok se ne zavrsi organogeneza. Gde si radila postupak?
Kolibri, dobrodosla i lagana ti trudnoca bila. Nece ti tsh tako vise rapidno padati, sad imas i beku, i ona vuce tvoj tsh dok se ne zavrsi organogeneza. Gde si radila postupak?
Hvala Biksi.. postupak je radjen u Feroni, profesorka Kopitovic. Ubacene su tri blaste, beta je 12. dana 813 , 14. dana 1780.
Pu pu pu , usrale te koke. Blizanci u najavi!
Iz tvojih usta u Bozije usi..dace Bog. Vec sledece nedelje cemo znati.
Caooo cure
Lena kakva je situacija? Mrljavil vise?
Jooj ja sam nervozna ko pas, danas idem na ekspertni
Lena kakva je situacija? Mrljavil vise?
Jooj ja sam nervozna ko pas, danas idem na ekspertni
Srecno zumbule!
Zumbulcic,srecno draga.
Zene,gde ste ono kupovale brus za dojilje. Nesto jeftino,950din cini mi se.
Zene,gde ste ono kupovale brus za dojilje. Nesto jeftino,950din cini mi se.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Zumbulčiću, srećno! Biće sve super, ali ko bi mogao da ne brine, eh...
Kolibri, dobro nam došla i želim ti blizance iz profesorkine kuhinje, da se pridružiš klubu!
Lena, biće to sve ok, ali neophodno je mišljenje dr, za svaki slučaj. I ja povremeno osećam kao neka blaga žiganja svuda po stomaku i dole, sve raste, sve se pomera.
Sutra punih 11 nedelja
Kolibri, dobro nam došla i želim ti blizance iz profesorkine kuhinje, da se pridružiš klubu!
Lena, biće to sve ok, ali neophodno je mišljenje dr, za svaki slučaj. I ja povremeno osećam kao neka blaga žiganja svuda po stomaku i dole, sve raste, sve se pomera.
Sutra punih 11 nedelja
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Datum upisa : 20.03.2015
Tsh 0.03 t4u granica ja normale 15.15 pijem terapiju PTU 2*50 ima li neko iskustva sa ovim bice li se to regulisati !! Meni su mucnine malo popustile ali imam nekakv cudan bol ili tezinu u zeludcu i nespavam uopste ima li neko savet za taj osecaj u zeludcu i onaj grozan osecaj u ustima i konstantno lucenje pljuvacke!!
Citam svoje postove i samo nesto kukam a Inace sam ziva i komunikativna ( Inace sam vaspitac) nadam se da ce ovo depresivno vreme moje trudnoce uskoro proci!
Hvala na podrsci
Citam svoje postove i samo nesto kukam a Inace sam ziva i komunikativna ( Inace sam vaspitac) nadam se da ce ovo depresivno vreme moje trudnoce uskoro proci!
Hvala na podrsci
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Kornjacice probaj sa Donat Mg vodom...dobra je za probavu, razne tegobe sa zelucem...meni otklanja gorusicu. Ima malo cudnjikav ukus, i ne treba je biti mnogo. 3 dl na dan je sasvim dovoljno, drzati je na sobnoj temperaturi i malo promesati pre pijenja da izadje CO2 kojeg inace ni nema mnogo, ali ajde kad se gazirano ne preporucuje u trudnoci. Ja sam tek pocela da je pijem i mnogo mi pomaze. Sutra idem na kontrolu pa cu svakako pitati i dr za tu vodu.
marina_82- Broj poruka : 596
Godina : 42
Datum upisa : 09.10.2015
Bila kod dr,naravno Ja još od transfera koristim utrogestan 3x200, a zbog tog krvarenja sam dobila i tri inekcije progesteron depo Sad je to stalo, hvala Bogu U utorak idem na ekspertni pa ćemo videti 😁 Inače na ultrazvuku Dr nije videla krvi,nadam se da je više neće ni biti. Danas me evo ubi migrena Jedno prodje, drugo dodje :-) Valjda tako mora Sve vas ljubim 😘
Lena_83- Broj poruka : 58
Datum upisa : 09.11.2012
Kornjaco, ja sam tako mislila da necu zakukati samo da dodjem to trudnoce, ali gorusica me spalila, nespavanje ubilo,pa sam isto kukala. Procice. Probaj da grickas bademe. Moja drugarica isto sad trudna, i ima jako velike mucnine. Sva je negativna jer nije ni za sta. Procice nakon prvog tromesecja, izdrzi!
Dobro vece zene, evo mei s izvjestajem
Sve je super, bebica je pravo velika 66mm a teska 78g...samo se okrecemo i poziramo tata nam se odusevio,zado se u brojanje rebara i prsljenova kaze kao da je bio u kinu heheh
nuhalni nam je 1,8 i ima jos nekih parametara, zapamtila sam da je mjerila celo i nebce, nosnu kost. Svi su organi na mjestu i daaaa kaze dr 90% da je mudonja bas se vidi kitica hehehhe al def cemo potvrditi za 2-3 sedmice kad budemo ponovo isli.
Mada ja sam odpocetka imala neki filing da je decko i stvarno kad je rasilo nogice vidi se kitica, al dr nije obracala paznju pa sam je pitala i onda je bas duze vremena provela dole i cekala da se bebac okrene i docekali smo, bas rasiri nogice za fotkanje i tad rece da je 90% sigurna
Dobila sam 2kg. A sto se tice terapije prestajem s folacinom i utrogestanima, a nastavljam sa sioforom, clexanom i letrox povecavamo sa 25 na 50mqg i uvodimo jos prenatal
Odmah sam poslije pregleda dala krv za dabl test, kaze i to se odnosi na daunov sindrom i jos neke anomalije ali kaze da ne brinem jer ona misli da je sve ok. Taj ce nalaz biti gotov za nekih 5-6 dana.
Ja sam ko na nebu, odusevila sam se pregledu i jedva cekam opet
Sve je super, bebica je pravo velika 66mm a teska 78g...samo se okrecemo i poziramo tata nam se odusevio,zado se u brojanje rebara i prsljenova kaze kao da je bio u kinu heheh
nuhalni nam je 1,8 i ima jos nekih parametara, zapamtila sam da je mjerila celo i nebce, nosnu kost. Svi su organi na mjestu i daaaa kaze dr 90% da je mudonja bas se vidi kitica hehehhe al def cemo potvrditi za 2-3 sedmice kad budemo ponovo isli.
Mada ja sam odpocetka imala neki filing da je decko i stvarno kad je rasilo nogice vidi se kitica, al dr nije obracala paznju pa sam je pitala i onda je bas duze vremena provela dole i cekala da se bebac okrene i docekali smo, bas rasiri nogice za fotkanje i tad rece da je 90% sigurna
Dobila sam 2kg. A sto se tice terapije prestajem s folacinom i utrogestanima, a nastavljam sa sioforom, clexanom i letrox povecavamo sa 25 na 50mqg i uvodimo jos prenatal
Odmah sam poslije pregleda dala krv za dabl test, kaze i to se odnosi na daunov sindrom i jos neke anomalije ali kaze da ne brinem jer ona misli da je sve ok. Taj ce nalaz biti gotov za nekih 5-6 dana.
Ja sam ko na nebu, odusevila sam se pregledu i jedva cekam opet
Strana 32 od 40 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Strana 32 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu