Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 14 od 40
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Lerapetra, nemoj da se sikiras. Sve potrebne nalaze ces raditi kada se potvrdi trudnoca, tj kada se cuju otkucaji. A to ce ti biti na sledecem pregledu. Neces zakasniti sa nalazima, tako da ti savjetujem da do tada uzivas!
daduska- Broj poruka : 163
Godina : 41
Datum upisa : 14.06.2016
Nema to veze sa Vto-om, vec ako si imala nekakav problem prije trudnoce, to se mora kontrolisati redovno zbog terapije.
Hvala, Daduška! Vidim ja da je to tako i da se ovoliko rano ništa ne radi, ali šta ćeš, navikneš da stalno neke analize radiš, a navika je čudo
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Datum upisa : 20.03.2015
Vjeruj da znam kako je to! Porodicni daje svoje, kod njega narucujem Fragmin, kada stigne idem po njega....... A tu su jos hematolog, endokrinolog, ginekolog,i komisija..... Ima da podignem sator u krugu Doma zdravlja
Nema nesto Amne i Vanje?
Nadam se da je Amna dobro cim se ne javlja, da je krvarenje stalo, i da Vanja vec uveliko ljulja svoj zamotuljak pa zato ne stize ( da nisam propustila nesto? jel se javila da se porodila? )
Nadam se da je Amna dobro cim se ne javlja, da je krvarenje stalo, i da Vanja vec uveliko ljulja svoj zamotuljak pa zato ne stize ( da nisam propustila nesto? jel se javila da se porodila? )
alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010
blanka hvala ti puno na komentaru ...meni su dan pre iz labaratorije rekli cak kao ni vodu ali ja bez vode nemogu imam nizak pritisak .. zao mi je sto sam zbog ocigledno njihovog neznanja mucila bebicu...ja sam posle ogtt testa po prvi put u zivotu u onakoj drhtavici za manje od 10min pojela cetvrt bureka i cokoladicu posle
ieapetra i ja imam ir meni je gluko.... Kopitovicka ukinula u 14 nedelji a mojoj drugarici drugi dr u 12 nedelji
nema nam amne nadam se da je sve o.k
ieapetra i ja imam ir meni je gluko.... Kopitovicka ukinula u 14 nedelji a mojoj drugarici drugi dr u 12 nedelji
nema nam amne nadam se da je sve o.k
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Dancek
Evo i mene sad usla u stan, skitala sam od 11h...lijepo vrijeme i dobro se osjecam pa reko da iskoristim. Cim sam dobro mislim da mi je mrvica stala s razvojem pu pu
Isla sam pokupit nalaze sto sam radila jucer, pa mi ova u labosu kaze nisu bas najbolji Imam neku upalu, krvna slika je ok ali su mi trombociti na donjoj granici...Vjerujem da ce onda dr smanjiti dozu clexana
Jedva cekam pon. sad su me zvali i iz ordinacije da potvrde dolazak
Evo i mene sad usla u stan, skitala sam od 11h...lijepo vrijeme i dobro se osjecam pa reko da iskoristim. Cim sam dobro mislim da mi je mrvica stala s razvojem pu pu
Isla sam pokupit nalaze sto sam radila jucer, pa mi ova u labosu kaze nisu bas najbolji Imam neku upalu, krvna slika je ok ali su mi trombociti na donjoj granici...Vjerujem da ce onda dr smanjiti dozu clexana
Jedva cekam pon. sad su me zvali i iz ordinacije da potvrde dolazak
zumbulcic- Broj poruka : 429
Datum upisa : 15.03.2016
Lerapetra zakazuj kontrole,kod endokrinologa,hematologa,ginekologa. Par dana ranije uradis rez. i bez brige,oni ce te voditi. Po mogucstvu sa rez.i misljenja ides kod ginekologa.
Mozda nosis dve bebe,po beti? Ili je to ok za jednu posto si radila sa blastama.
Nema nam ni Mimi,Tebi uz vanju i amnu.
Ja sam nocas imala zurku u stomaku,malo su mi ispremestali organe posto mi sada hrana stoji u grlu. Jutros vidim,stomak je promenio oblik. Imam dzombu ispod grudi ☺
Pocela sam i da brzo dobijam na tezini,sada 11+ kg.
Mozda nosis dve bebe,po beti? Ili je to ok za jednu posto si radila sa blastama.
Nema nam ni Mimi,Tebi uz vanju i amnu.
Ja sam nocas imala zurku u stomaku,malo su mi ispremestali organe posto mi sada hrana stoji u grlu. Jutros vidim,stomak je promenio oblik. Imam dzombu ispod grudi ☺
Pocela sam i da brzo dobijam na tezini,sada 11+ kg.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Devojcice gde dajete fraxi u nogu? Kumi otkrili trombofiliju sad u 7 mesecu na fraxiju je dva puta po 06 i d dimer i dalje preko 1000. Mesto vise za davanje nema a sestre nisu znale da joj objasne gde da da sto se noge tice.
bobica83- Broj poruka : 2140
Datum upisa : 15.01.2010
Bobice, Nisam se jos raspitivala o tome,ali evo Ovo sam nasla
Mozda pomogne
https://youtu.be/hhl8qC8wf3M
Ja i moji prsti
Mozda pomogne
https://youtu.be/hhl8qC8wf3M
Ja i moji prsti
Bobice evo slicice da bude lakse
Winni ne zezaj, tu sam ako mogu da pomognem. Zao mi bre sto nista nisi jela, nego eto proslo je sad.
Neko me pitao gore kad se radi i zasto oggt test.
Otprilike se radi izmedju 24 i 28.nedelje, ako je potrebno radi se i ranije. Ukolilo ginekolog primjeti da je beba krupna, ukoliko je jutarnja glukoza visoka, blizanacka trudnoca, secer u urinu, trudnice preko 35 ,terapija zbog PCOS i IR kao sto su siofor , glukofaz itd. Ja sam kad sam ostala trudna imala 34.god a i pila Siofor do neke 13- te, bas sam vodila racuna o ishrani i ginekolog mi je predlozio OGTT. A imala sam i " ludu ".dr endokrinologa koja me isprepadala sa dijabetesom u trudnoci jer kao imam vise sanse da ga dobijem zbog blizanacke trudnoce, bla,bla,bla. Ma opteretila sam se bila skroz. Kupila sam i aparat za mjerenje secera na njen zahtjev i mjerila svaki dan sve dok mi ga dragi jedan dan nije sakrio :) Znaju to kutanjke koje su tada pisale kao i ja na ovim stranama dok smo zajedno trudnovale.
Uzivajte trudnjace drage, majka Blanka ode u aljine
Winni ne zezaj, tu sam ako mogu da pomognem. Zao mi bre sto nista nisi jela, nego eto proslo je sad.
Neko me pitao gore kad se radi i zasto oggt test.
Otprilike se radi izmedju 24 i 28.nedelje, ako je potrebno radi se i ranije. Ukolilo ginekolog primjeti da je beba krupna, ukoliko je jutarnja glukoza visoka, blizanacka trudnoca, secer u urinu, trudnice preko 35 ,terapija zbog PCOS i IR kao sto su siofor , glukofaz itd. Ja sam kad sam ostala trudna imala 34.god a i pila Siofor do neke 13- te, bas sam vodila racuna o ishrani i ginekolog mi je predlozio OGTT. A imala sam i " ludu ".dr endokrinologa koja me isprepadala sa dijabetesom u trudnoci jer kao imam vise sanse da ga dobijem zbog blizanacke trudnoce, bla,bla,bla. Ma opteretila sam se bila skroz. Kupila sam i aparat za mjerenje secera na njen zahtjev i mjerila svaki dan sve dok mi ga dragi jedan dan nije sakrio :) Znaju to kutanjke koje su tada pisale kao i ja na ovim stranama dok smo zajedno trudnovale.
Uzivajte trudnjace drage, majka Blanka ode u aljine
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Ja sam pitala, Blanka, i to zato što se sećam koliko si vodila računa o ishrani i znam da se jako razumeš u to. Posebno se sećam tvog 'ludog' endokrinologa. Hvala!
Stvarno gde je Mimi, nedostaje ovde.. Nadam se da Vanja uživa sa svojom bebom.
I ja sam radila pre par dana OGTT. Endokrinolog mi je rekla da je dobar rezultat ali što sam uopšte radila insulinemije? I da mi ne treba glukofaz, dok ginekolog kaže da mi treba. I šta sad?? Da li bi bilo dovoljno da se pridrzavam ishrane sa niskim glikemijskim indeksom?
I ja sam radila pre par dana OGTT. Endokrinolog mi je rekla da je dobar rezultat ali što sam uopšte radila insulinemije? I da mi ne treba glukofaz, dok ginekolog kaže da mi treba. I šta sad?? Da li bi bilo dovoljno da se pridrzavam ishrane sa niskim glikemijskim indeksom?
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Mogla bi i Amna da se javi da se ne brinemo...
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
Tu sam, ziva sam, ali nesto bas nisam ni u formi ni nekom raspolozenju.
Ja OGTT u trudnoci nisam ni radila. Imam insulinsku rez., ali mi se glukoza uvek savrseno vracala u normalu. Da sam pitala endokrinologa, sigurno bi mi rekla da uradim. A ja sam taj test uzasno lose podnosila i pre trudnoce, ne mogu da zamislim kako bi sad bilo, jer ja veliku kolicinu slatkog bas i ne volim niti podnosim. Pila sam glukofaz do ulaska u 4. mesec.
Ginekolog mi nije trazio da ga radim, beba kaska malo sa rastom i ja nisam dobila preveliki broj kilograma. Secer mi je na svakom vadjenju krvi 4,2-4,7. Tako da sam taj stres iskljucila. Mozda nije pametno, i nije bas za savetovanje da tako treba, ali ne mogu jos sa tim da se smaram. Da mi je ginekolog rekao da uradim, uradila bih sigurno.
Ja OGTT u trudnoci nisam ni radila. Imam insulinsku rez., ali mi se glukoza uvek savrseno vracala u normalu. Da sam pitala endokrinologa, sigurno bi mi rekla da uradim. A ja sam taj test uzasno lose podnosila i pre trudnoce, ne mogu da zamislim kako bi sad bilo, jer ja veliku kolicinu slatkog bas i ne volim niti podnosim. Pila sam glukofaz do ulaska u 4. mesec.
Ginekolog mi nije trazio da ga radim, beba kaska malo sa rastom i ja nisam dobila preveliki broj kilograma. Secer mi je na svakom vadjenju krvi 4,2-4,7. Tako da sam taj stres iskljucila. Mozda nije pametno, i nije bas za savetovanje da tako treba, ali ne mogu jos sa tim da se smaram. Da mi je ginekolog rekao da uradim, uradila bih sigurno.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Tu smo i mi Stalno mislim na Vanju i sta se desilo.Nadam se da ne stize da pise od svoje bebice.
Meni prof.Novakov nije trazila OGTT i nisam ni radila.Na pocetku je trazila secer 2h posle jele i bio je dobar.Uvek trazi prvi jutarnji secer i to je to.
Inace, pricala sam Biksi da sam isla kod onog doktora opet u Front jer je prof.Novakov rekla da ga ispostujem. I komore prosirene po njemu i da idem na konzilijum. Eto Bogu hvala pa ja imam nju kojoj verujem i koja je uvek tu. Na svakakvu nestrucnost covek moze da naidje...
Meni prof.Novakov nije trazila OGTT i nisam ni radila.Na pocetku je trazila secer 2h posle jele i bio je dobar.Uvek trazi prvi jutarnji secer i to je to.
Inace, pricala sam Biksi da sam isla kod onog doktora opet u Front jer je prof.Novakov rekla da ga ispostujem. I komore prosirene po njemu i da idem na konzilijum. Eto Bogu hvala pa ja imam nju kojoj verujem i koja je uvek tu. Na svakakvu nestrucnost covek moze da naidje...
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Blanka hvala puno.
bobica83- Broj poruka : 2140
Datum upisa : 15.01.2010
Lerapetra
Vanilla, insulinemije rijetko ko radi u trudnoći, samo rade OGGT test pa te vjerovatno zbog tog pitala. Ista stvar kod mene je bila ginekolog kaže nešto ne treba, enokrinolog treba, a hematolog svoje. Ja sam nekako najviše vjerovala ginekologu, opet ginekolog najbolje zna tu da kažem filzionomiju i anatomiju žene zokom trudnoće pa mi je logično da je više upućen, ne znam možda griješim. Ti ćeš najbolje sama donijeti tu odluku. Super što je nalaz dobar , to je najbitnije
Bobiceeee
Vanilla, insulinemije rijetko ko radi u trudnoći, samo rade OGGT test pa te vjerovatno zbog tog pitala. Ista stvar kod mene je bila ginekolog kaže nešto ne treba, enokrinolog treba, a hematolog svoje. Ja sam nekako najviše vjerovala ginekologu, opet ginekolog najbolje zna tu da kažem filzionomiju i anatomiju žene zokom trudnoće pa mi je logično da je više upućen, ne znam možda griješim. Ti ćeš najbolje sama donijeti tu odluku. Super što je nalaz dobar , to je najbitnije
Bobiceeee
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Dancic od mene
Danas smo bili na kontroli. Doktor je zadovoljan kako plod napreduje. Veliki smo 27mm, po uz smo 9+4 a po zm 9+6! Nadam se da to nije veliko odstupanje?! Ove sedmice radim nalaze za hematologa (samo prolaktin je je Tsh 2,9), a sledeceg sedmice nalaze za hematologa: KKS,PV,APTT,D-dimer i fibriogen. Sledeca kontrola je za dvije nedelja, i tada se dogovaramo za Dubl test. Kako vam se cini sve Ovo?
Danas smo bili na kontroli. Doktor je zadovoljan kako plod napreduje. Veliki smo 27mm, po uz smo 9+4 a po zm 9+6! Nadam se da to nije veliko odstupanje?! Ove sedmice radim nalaze za hematologa (samo prolaktin je je Tsh 2,9), a sledeceg sedmice nalaze za hematologa: KKS,PV,APTT,D-dimer i fibriogen. Sledeca kontrola je za dvije nedelja, i tada se dogovaramo za Dubl test. Kako vam se cini sve Ovo?
Evo da se i ja ovde upisem !!!!! Ja cekam sledeci utorak pa da idem na prvi uz !!! 27.09 je bio et 10dpt beta 520!! Vracene su mi dve blastociste!!! Pitanje da li mi iz ovakvog procesa " preskacemo" neke nedelje trudnoce ubrzavamo mislim cist razum mi govori tako ili se varam?!?!
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Varas se :) Sve nam se isto racuna kao i drugim trudnicama...
Dobrodosla
Dobrodosla
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Kornjaco, cestitam!
I tolika beta za 10.-i dan...hm, hm...bice da ce biti .
I tolika beta za 10.-i dan...hm, hm...bice da ce biti .
Tebi ::Tu smo i mi Stalno mislim na Vanju i sta se desilo.Nadam se da ne stize da pise od svoje bebice.
Tebi, a zasto ti uopste ides kod tog dr u NF?
Zene moje drage, ljubim vas svaku ponaosob i hvala sta mislite na mene!
29-og septembra rodila se nasa princezica Katarina, malena bebana 2780 gr i 50 cm.
Zadrzali su nas u betaniji pet dana, tamo sam slabo imala signala i neta, a kod kuce kad sam stigla zurka je pocela, tako da nikako da vam skuckam.
Pisem vam narednih dana svoje iskustvo, mislim na svaku od vas i drzim fige da sve bude u redu sa vama i vasim bebicama.
29-og septembra rodila se nasa princezica Katarina, malena bebana 2780 gr i 50 cm.
Zadrzali su nas u betaniji pet dana, tamo sam slabo imala signala i neta, a kod kuce kad sam stigla zurka je pocela, tako da nikako da vam skuckam.
Pisem vam narednih dana svoje iskustvo, mislim na svaku od vas i drzim fige da sve bude u redu sa vama i vasim bebicama.
Poslednji put izmenio Vanja80 dana 10/10/2016, 21:27, izmenio ukupno 2 puta
Vanja80- Broj poruka : 894
Datum upisa : 25.01.2015
Strana 14 od 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Strana 14 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu