KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

+84
NikolaMaja
Sirijus
micam
Makija
Elenaa
BabyBear
alisa
Sappho
Hobbes
Zmajuška
dzafta
Lena i Mila
mamadabudem
PalcicaBg
mimi85
Blanka
Mimi12
Tebi
saska1
Jerapetra
dusica78
marina_82
sunny.tp
maki79
Dexa21
Anka9
TrebamNaDijetu
Tavita
Jeja86
tatjanica
tandara
Padobranka
snowwhite
Amna84
AriesGirl
micaubica83
nina :)
daki_mm
libra35
luckystar74
mikica023
Vecka
lela1984
boni m
ahosame
annci
KoMetaK
karakaca
malena 92
hocukusurnecuzvaku
ganedina
Strumfeta78
makac71
ivanicasale
dr house
tetreb
tiramisu
Ambra
Anchi
Niny
SoJa
Bubica28
leptirko82
lelas
anasrce
Tinche
Ema78
snedra
laKole
ancika75
djole42
sareni leptir
Erata
cicsa80
tanjica
JocY
noja
Mika
ragaco
d77
Vuchica
OKacica
nena beba
neca73
88 posters

Strana 5 od 34 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Sledeći

Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Niny 16/10/2013, 14:18

Soja, nije ti tako strašan insulin, jer ipak ima pad, bar ja tako mislim Very Happy  Kad ideš kod dr?
Zašto se radi ovaj c-peptid? ja ga nisam radila nikad?

Anasrce, tebi je baš visok insulin u ovim srednjim vrednostima, ali kreće da pada. Javi nam šta ti je rekao dr?

Koliko sam ja ukapirala bitno je da ima pad, a ne valja kad raste od prvog do poslednjeg merenja.

Ja treba opet da radim šećer i insulin, jer sam prestala da pijem gluformin pre neka 4 meseca Laughing Prošli put su me 5 puta bockali (0, 30, 60, 90, 120). Sad sam mislila da uradim samo 0, 60, 120. Dal je to dovoljno? Vidim ovde da većina radi tako.
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od leptirko82 16/10/2013, 16:12

Niny, meni je dr trazila samo o' i 120. Mislim da su ti dovoljna tri merenja!
leptirko82
leptirko82

Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 01:20

Soja, meni tvoji rezultati ipak deluju ok, malo taj insulin što skače, al mislim da nije strašno, bar s moje tačke gledišta. Da bi se utvrdilo da imaš ir, ili hiperinsulinemiju, množi se glukoza u nultom minutu sa insulinom u nultom minutu, i to se deli sa 22.5 il sa 22, slagaću te. Kod tebe kad se to pomnoži i podeli bude ispod 2, što je ok, preko 2.5 se uzima kao neki od poremećaja. Super je što ti se i glukoza i insulin vraćaju u referentne vrednosti. Ti svakako moraš posetiti nekog dobrog endokrinologa, i to reproduktivnog, da ti da savet da li si za terapiju ili ne, ja bih te pre stavila na dijetu bez belog hleba, šećera, slatkiša, testa, nego što bih ti dala lek, no, videćemo.

BiKsi :)

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 01:21

Niny, ja sam radila sa 5 merenja, al čini mi se da se i na osnovu tri može mnogo zaključiti.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 17/10/2013, 10:01

Biksi, nisam znala za tu formulu likeit  Još se razmišljam dal ću 3 ili 5 merenja. Smisliću do nedelje. Mnogo mi je 5 uboda, posle me ruke bole danima Mad
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 12:00

Niny, pitaj da ti plasiraju braunilu, da te ne bodu pet puta, ne možeš ništa izgubiti, možda ti izadju u susret!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 17/10/2013, 12:04

Biksi, u Biomedici ne stavljaju braunilu, pitala sam prošli put. Kažu mora direktno iz vene, onda su merodavniji rezultati
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 12:11

Pa zar se braunila ne plasira u venu Rolling Eyes direktno, ne kontam. I onda odatle vade krv, odakle je onda, ako ne iz vene. Rolling Eyes Rade li još gde sem u biomedici ogtt, nisi jurila uput za KC za endokrinologiju, tamo isto rade u okviru dnevne bolnice ogtt. Zar ne možeš da uzemš uput s obzirom da imaš blagu IR i da si ranije bila na glukofažu?! Kod nas u labu je svako vadjenje insulina 2000 plus glukoza, i onda pet vadjenja, ode stotka jura! :) A za stotku jura možeš u nekom spa centru čitav vikend da se relaksiraš!Very Happy 

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 17/10/2013, 12:22

Biksi, već sam ranije pokušavala u KC, ali nisam uspela Rolling Eyes . komplikovano mi je da izlazim toliko sa posla, da jurim, nerviram se. Lakše mi je da platim, odem, uradim, isti dan budu rezultati. U Biomedici je insulin 1000 din po komadu, ako nije poskupeo, a ogtt oko 950 din čini mi se. A što ne stavljaju braunilu, ne znam, a baš me interesuje. Ako neko zna nek kaže
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 12:26

Ok niny, tebi će spa biti u biomedici :), ak ništa zamisliš da je tako. Povoljnije je nego kod nas, pa onda se i može pretrpeti!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 17/10/2013, 12:28

Ha, ha, bila sam već prošle nedelje u spa, to mi je to za ovaj mesec lol! 

Pišem rezultate kad stignu, pa da zajedno prokomentarišemo Very Happy
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vuchica 17/10/2013, 12:31

Sto se tice braunile, ja sam negde procitala kada mi te to bilo aktuelno da nisu 'merodavni' rezultati zbog zgrusavanja krvi... nesto tako... Rolling Eyes 
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 17/10/2013, 12:46

BiKsi :) ::Soja, meni tvoji rezultati ipak deluju ok, malo taj insulin što skače, al mislim da nije strašno, bar s moje tačke gledišta. Da bi se utvrdilo da imaš ir, ili hiperinsulinemiju, množi se glukoza u nultom minutu sa insulinom u nultom minutu, i to se deli sa 22.5 il sa 22, slagaću te. Kod tebe kad se to pomnoži i podeli bude ispod 2, što je ok, preko 2.5 se uzima kao neki od poremećaja. Super je što ti se i glukoza i insulin vraćaju u referentne vrednosti. Ti svakako moraš posetiti nekog dobrog endokrinologa, i to reproduktivnog, da ti da savet da li si za terapiju ili ne, ja bih te pre stavila na dijetu bez belog hleba, šećera, slatkiša, testa, nego što bih ti dala lek, no, videćemo.

biksi, hvala na info, nisam do sada radila test, pa i nisam mnogo upućena u problematiku, samo mi je bilo neobično da glukoza bude u prvom satu samo za 0.3 veća nego u nultom, pre ispijanja glukoze. A pri tom, kad jedem nešto slatko, posle par sati meni pada šećer, posle drugog sata, bio mi je za 1.1 niži od početne vrednosti, pa kontam da u trećem nastavlja da pada. Ali, kao što kažeš, verovatno bi dijeta to popravila...

Ni meni nisu stavljali branilu, ne znam zašto, i ne znam dal se negde praktikuje, a svakako bi značilo, naročito nama, sa tankim venama. Meni su na trećem vađenju troje "tražili" venu na desnoj ruci, pa kad nisu uspeli, prešli su opet na levu, i tu jedva pogodiše. Imala sam posle tri vađenja, osam uboda!!

SoJa

Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 17/10/2013, 13:15

BiKsi :) ::moraš posetiti nekog dobrog endokrinologa, i to reproduktivnog
Jel znaš nekog u Nišu, kog bi mi preporučila? Znam da si spominjala da si u Nišu bila kod hematologa, pa rekoh da pitam, možda si i kod endokrinologa...

ljubav 

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 17/10/2013, 22:34

Nemam savet Sojice, samo sam bila kod hematologa, a u Bgd idem kod endokrinologa. Raspitaj se malo po kc Niš, verovatno ima neka dr ili neki dr koji je malo više ušao u problematiku!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 18/10/2013, 12:06

O.K. Biksi, tnx cmoka Videću sledeće nedelje, treba da idem za rezultate, pa možda i navatam nekog. Valjda može bez uputa zbunjen 

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lelas 18/10/2013, 12:22

SoJa ,dobri su ti rezultati.Moji su slicni i imam misljenje od ginekologa i od dva endokrinologa da treba samo dijeta,vise proteina,manje ugljenih hidrata,bez slatkisa.Ponesi kad budes isla rezultate svih hormona i ultrazvucni nalaz.
Mislim da i internista moze da ti uvede terapiju ali je bolje da konsultujes endokrinologa da baci pogled na sve a treba ti i da cujes misljenje oko antitela stitne.
lelas
lelas

Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 18/10/2013, 12:29

Lela, meni će biti dovoljno samo da izbacim slatkiše lol! Šalu na stranu, ja stvarno preterujem sa slatkišima, i svesna sam da treba da se zaustavim, tj. već sam se zaustavila, posle ogtt Very Happy . Videću šta će dr. da kaže, ali hvala ti puno, utešila si me cmoka 
Kad budem sakupila sve analize, idem na konsultacije za endokrinologom...

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 18/10/2013, 17:40

Može sigurno bez uputa, al da platiš, pretpostavljam, onih 258 din kao ja kod hematologa!lol! A što ne uzmeš od lekara opšte prakse uput?!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 18/10/2013, 20:10

U Ponedeljak planiram da odem do prvostepene, tamo me svi već znaju i izlaze mi u susret za sve što mi treba, pa ću lepo da se raspitam mogu li da dobijem overene upute za KC Niš, i za hematologa i za endokrinologa, pa ako može, može, ako ne može, platiću. Pošto mi je upute za analize pisao gin. može li i za specijalistu ili mora dr. opšte prakse?

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 18/10/2013, 22:19

Upute za endokrinologa i hematologa možeš dobiti od lekara opšte prakse, bar je kod mene tako, s tim što kod nas traže potpis dva lekara u socijalnom da bi overili upute. Ako piše lekar opšte prakse, moraš onda kod endokrinologa za još jedan potpis, ako piše ginekolog, onda ti trebaju dva potpisa i oba da budu od ginekologa. Nisam jurila uput za hematologa, al za analze mi je predlog dao transfuziolog, pa onda tek lekar opšte prakse uput i sve to sam nosila u socijalno na overu.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 18/10/2013, 22:39

Hvala, Biksi. Maločas sam se čula sa drugaricom iz Niša, ona će mi zakazati kod endokrinologa, njen čovek, kaže da je super i da naročito voli da pomogne kad je sterilitet u pitanju, pa videćemo. A za hematologa, evo, pokušavam da nađem, ali ne uspevam, pisala si da si u Nišu išla kod koga beše? Imaš i broj telefona za info?

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 18/10/2013, 22:52

Pustiću ti na pp, odosmo off.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 21/10/2013, 10:02

Evo mojih rezultata:

Glukoza:

0    -  5,4 (3,9-5,8)
60  -  6,5
120 - 6,0

Insulin:

0     -  4,0 (<29,1)
60   - 65,3
120 - 62,8
Niny
Niny

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 21/10/2013, 23:47

Niny, verovatno će ti vratiti glukofaž ili gluformin ili siofor, šta si već pila, jer se vrednosti ne vraćaju na početnu vrednost, iako kad se primeni ona forumula ti sve bude ok. Glukoza bi trebala da ide niže i početna, malo sreži slatkiše, testa, šećer, smanji sokove i biće bolje. Nemoj više greškom čokoladice da uzimaš ujutru Laughing , zameni ih sa nečim drugim, tipa semenke suncokreta, badem, golica...

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 34 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu