BEBE - Razna pitanja i odgovori
+39
BiKsi :)
veki1
fmala
noja
*AIDA*
heart84
dragmilk
Tanja83
lilly13
Ema78
nena beba
tuli
ZarPtica
Sneza
dacans
bobica83
penelope
plavaptica
Shizika
cici
bak
nina :)
Orline
lilya
JocY
maus
Mirjana
key
Marija86
Milijana
dr mali pariz
kasia
bebko
Mrvica
Vuchica
Gramatika
missile
Botox
Tinche
43 posters
Strana 6 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: BEBE - Razna pitanja i odgovori
Da, fenomenalno
penelope- Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Šaljem u ponedeljak već, nadam se. Dobro da te pitah za cucle, imali samo jedinicu. Ako na putu do pošte nadjem dvojku, poslaću zajedno
Šalji adresu na pp
Šalji adresu na pp
Svaka čast Orle, brza si ko žiška
E sad meni treba pomoć.
Pročitala sam da treba da počnemo da peremo ova dva strašna zuba.
Nigde ne nađoh kako, kada, da li i noću posle podoja i sl. Samo videh neke providne četkice za na prst. Pošaljem mm-a u apoteku, on mi donese sledeće
Dakle, ako mi se nabode na ovu četkicu, otići će mu do pluća jer se rita i kad jede, pa malo nafilujemo i krajnike.
Drugo, nigde ne pročitah da se koristi pasta, a na ovoj lepo piše 6+
Međutim i na kašicama piše svašta, sigurno ste primetili. Čitav je svet posvađan. Jedni te savetuju da isključivo dojiš do šestog meseca, drugi prodaju losos za decu od četiri meseca, itd.
Pa ko velim, da ja ipak pitam vas. Sme li se koristiti pasta?
E sad meni treba pomoć.
Pročitala sam da treba da počnemo da peremo ova dva strašna zuba.
Nigde ne nađoh kako, kada, da li i noću posle podoja i sl. Samo videh neke providne četkice za na prst. Pošaljem mm-a u apoteku, on mi donese sledeće
Dakle, ako mi se nabode na ovu četkicu, otići će mu do pluća jer se rita i kad jede, pa malo nafilujemo i krajnike.
Drugo, nigde ne pročitah da se koristi pasta, a na ovoj lepo piše 6+
Međutim i na kašicama piše svašta, sigurno ste primetili. Čitav je svet posvađan. Jedni te savetuju da isključivo dojiš do šestog meseca, drugi prodaju losos za decu od četiri meseca, itd.
Pa ko velim, da ja ipak pitam vas. Sme li se koristiti pasta?
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Ja sam mojoj deci pastu stavljala od godinu dana..prve zubice smo prali sa tom cetkicom na prstu a od prve godine smo krenuli bas sa tim chiccovim cetkicama..sad im je najbolja igra da zajedno peru zube i to sami..mislim "kao sami"...ih ljubim ga u te zubice lepe..i msm ako ti je frka slobodno mu samo malo trljaj cetkicom dok se ne navikne na nju pa ces i sama vec proceniti kako ce ici
dacans- Broj poruka : 926
Godina : 50
Datum upisa : 25.05.2012
Orle, divna si!
Šta da kažem, toliko devojaka se ponudilo da izađe u susret, stvarno ste divne!
Eto naše flajke , baš mi se sviđaju te, ne treba koristiti onu četku za flaše.
Ljubimo vas!
Šta da kažem, toliko devojaka se ponudilo da izađe u susret, stvarno ste divne!
Eto naše flajke , baš mi se sviđaju te, ne treba koristiti onu četku za flaše.
Ljubimo vas!
Hvala Dacans
Mirka i mi imamo identicnu cetkicu i on pere li pere mada ja ga na kraju dohvatim jer stvaraju mu se naslage posle mandarina posebno i bas me izludjuje a poslednjih dana necu usta da otvori rastu mu donje trojke i cetvorke sve u isto vreme pa ga boli mukica al sto se mora nije tesko i polako!
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
Mi koristimo pastu-neku koju smo dobili iz Nemačke, piše na njoj da je od 0-6 godina, ujutru i pred spavanje. Imamo četkicu istu kao tvoju, a paste stavim sasvim malo, mada i to proguta. Nemam pojma da li radim ispravno.
Evo jedna sličica-na odeljenju stomatologije mog Doma zdravlja pravili su izložbu fotografija na kojima su deca zaposlenih, a na fotografijama treba da peru zube. Pa smo i mi napravili sliku, iako gospođica nije imala nijedan zub. Naša je bila najinteresantnija, pa je na plakatu i najveća.
[url=[/url]
Evo jedna sličica-na odeljenju stomatologije mog Doma zdravlja pravili su izložbu fotografija na kojima su deca zaposlenih, a na fotografijama treba da peru zube. Pa smo i mi napravili sliku, iako gospođica nije imala nijedan zub. Naša je bila najinteresantnija, pa je na plakatu i najveća.
[url=[/url]
Extra
Znači, vrlo malo paste, ujutru i uveče. Hvala Bobice, Hvala Penelope
Znači, vrlo malo paste, ujutru i uveče. Hvala Bobice, Hvala Penelope
Ja sam pastu tek posle prvog rodjendana. Ne znam ni ja sta je ispravno, pa valjda ce se jos neko javiti..
Ja Lenki jos ne stavljam pastu, jer ne zna da pljune. Perem joj samo cetkicom i to nekom no name koja mi se najvise dopala u DM-u.
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Ja koristim pastu, aquafresh od 0-6, ona se sme progutati, a ja se bojala ovih sa jagodom kao da imaju jagode u sebi stvarno i kupila mint okus. E sad, kad smo počeli sa pastom, mislim posle prvog rođusa. I to može, mislim 2x dnevno veličina graška, a četkice kupujem male, i menjam na svakih 3 meseca.
Sneza- Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010
Mi isto bez paste, a pravo da vam kazem vise se igramo cetkicom nego sto peremo zube.
Mislim da je za pocetak to dovoljno da stekne zdrave navike.
Mislim da je za pocetak to dovoljno da stekne zdrave navike.
ZarPtica- Broj poruka : 484
Datum upisa : 30.08.2011
Mi smo ih sinoć i jutros oprali sa malo paste koju je on u slast polizao
Stavljala sam baš baš malo, eto kao zrno pirinča. Trebalo nam je nekoliko minuta da se snađemo, a da neko nekom ne izbije oko i sl. četkicom. Vidim, sviđa mu se pranje zuba, a četkica je meka kao četkica za lice.
Znači, skoro niko ne koristi pastu...onda ću i ja prestati dok ne pitam pedijatra.
Stavljala sam baš baš malo, eto kao zrno pirinča. Trebalo nam je nekoliko minuta da se snađemo, a da neko nekom ne izbije oko i sl. četkicom. Vidim, sviđa mu se pranje zuba, a četkica je meka kao četkica za lice.
Znači, skoro niko ne koristi pastu...onda ću i ja prestati dok ne pitam pedijatra.
mislim da se do prvog rodjusa paste na koriste a i posle samo one decije bez fluora...
valjda :)
nismo jos u tim vodama :)
valjda :)
nismo jos u tim vodama :)
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Draga mi nismo koristili passtu do prvog rodjusa..ali sve te chiccove decje paste mogu slobodno da se koriste i gutaju..bez bilo kakve bojazni jer ne sadrže fluor..sad me je mm potsetio da smo Mini i pre prvog rodjusa stavljali tu pastu sa bananama..posle prvog smo i sa jagodama ali nije nesto odusevljena njome..nemoj da brigas, opušteno ih perite vidite da se malom deranu svidja
dacans- Broj poruka : 926
Godina : 50
Datum upisa : 25.05.2012
Mi još ne koristimo pastu, po preporuci čika zube.
Četkamo ali dr smatra da to nije u ovom uzrastu dovoljno,već preporučuje, i dalje čišćenje gazicom i vodim, odozgo ka gole.
Nikiti je jako zanimljiv ritual pranje zubića četkicom, i kad kažem idem da peremo zube, usta se odmah otvaraju,a kad se četkica stavi u usta od osmeha je nemoguće oprati bilo koji
Eto, naše iskustvo
Četkamo ali dr smatra da to nije u ovom uzrastu dovoljno,već preporučuje, i dalje čišćenje gazicom i vodim, odozgo ka gole.
Nikiti je jako zanimljiv ritual pranje zubića četkicom, i kad kažem idem da peremo zube, usta se odmah otvaraju,a kad se četkica stavi u usta od osmeha je nemoguće oprati bilo koji
Eto, naše iskustvo
tuli- Broj poruka : 3308
Datum upisa : 24.11.2008
moja starija cica "sama"pere sve sa pastom odavno, i sve trazi jos, a mala neda da joj se pridje ni cetkicom a kamoli pastom, ni gazom od kako je veca... bas se brinem za njene zubice...
inace su joj prilicno ostri i sitni. uspela je u poslednja 2 dana 3 puta da ujede samu sebe za jezik dok je jela (meso , jabuke)! do krvi! mukica! ne znam kako da joj objasnim...
inace su joj prilicno ostri i sitni. uspela je u poslednja 2 dana 3 puta da ujede samu sebe za jezik dok je jela (meso , jabuke)! do krvi! mukica! ne znam kako da joj objasnim...
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
Joj, mačkica mala...videće od sestre kako ona pere, pa će i sama poželeti da joj se pridruži. Polako, prihvatiće i ona.
Mnogo mi slatko kako ih zoveš ''starija'' i ''mala''
Mnogo mi slatko kako ih zoveš ''starija'' i ''mala''
tuli- Broj poruka : 3308
Datum upisa : 24.11.2008
pobeze mi post...
joj tuli gleda ona nju 7- meseci pa nista...
a to sto ih tako zovem nije slucajno. naime starija (2 minuta) je krupnija i zrelija znacajno. kao da je godinu dana starija, ponekad mi se cini!
uvek se trudi da se dokaze, da sve zna ili brzo nauci, da dobije pohvale, ... donosi papuce gostima kad udju na vrata i slicno...
mala, je sitnija i sva je bebasta... smao bi se mazila, ljubila... ne zanima ju da se dokazuje, samod a se uvali u mamino krilo ili da podmetne obraz ili celo za poljupce... neko jutro me je probudila tako sto me ljubila u celo kao sto ja njih ljubim kad idu da spavaju (spavala sa nama jer je bila bolesna)...
i place za svaku sitnicu, prava devojcica... vec je i starija seka zove (zeza) bebom...
joj tuli gleda ona nju 7- meseci pa nista...
a to sto ih tako zovem nije slucajno. naime starija (2 minuta) je krupnija i zrelija znacajno. kao da je godinu dana starija, ponekad mi se cini!
uvek se trudi da se dokaze, da sve zna ili brzo nauci, da dobije pohvale, ... donosi papuce gostima kad udju na vrata i slicno...
mala, je sitnija i sva je bebasta... smao bi se mazila, ljubila... ne zanima ju da se dokazuje, samod a se uvali u mamino krilo ili da podmetne obraz ili celo za poljupce... neko jutro me je probudila tako sto me ljubila u celo kao sto ja njih ljubim kad idu da spavaju (spavala sa nama jer je bila bolesna)...
i place za svaku sitnicu, prava devojcica... vec je i starija seka zove (zeza) bebom...
Znači, starija na tebe
greska orli totalna! :) starija je slika i prilika svoga oca-kao klon!
a mala je na mene likom... a na koga se mazi.. ne znam...
a mala je na mene likom... a na koga se mazi.. ne znam...
Zezam se neno, ja te uvek zamišljam kao uzornog člana našeg društva Zato ja to, i sama sam ti bila takva kao mala. Onda liči na tetu orli
Nije vezano za temu ali da vas nasmejem malo, odnosi se na flašicu koju sam kupila za penelope našu.
Ovi iz post ekspressa u nekoj gužvi, pa ako mi nije problem, rekoše da odem lično u poštu. Nije, velim, taman da prošetam malo, uprtim flajku i na put. Kad tamo, teta za šalterom mi objasni kako paketa nemaju za slanje, pa ni najmanjih. Da se vratim i da upakujem. U koverat staje kaže, ali će se slomi usput . Pametno zbori, ali ni da se vraćam kući, paket nemam, ni da šaljem tako. Kaže ona da umotam u nešto meko, tipa onih pucki za tehniku. Otkud mi to, čoveče, šta prave problem sa tim paketima. Izadjem vani i u prvoj radnji nadjem roze naglavke, one za list samo, ne cele čarape. Uzmem to, gurnem flajku unutra, pa sve to u neku kesu da ne vadim čarapu na šalteru
Morala sa da zovem penelope da objasnim da je ne prepadne kad otvori- bezvezna kesa i priglavci unutra
Nije vezano za temu ali da vas nasmejem malo, odnosi se na flašicu koju sam kupila za penelope našu.
Ovi iz post ekspressa u nekoj gužvi, pa ako mi nije problem, rekoše da odem lično u poštu. Nije, velim, taman da prošetam malo, uprtim flajku i na put. Kad tamo, teta za šalterom mi objasni kako paketa nemaju za slanje, pa ni najmanjih. Da se vratim i da upakujem. U koverat staje kaže, ali će se slomi usput . Pametno zbori, ali ni da se vraćam kući, paket nemam, ni da šaljem tako. Kaže ona da umotam u nešto meko, tipa onih pucki za tehniku. Otkud mi to, čoveče, šta prave problem sa tim paketima. Izadjem vani i u prvoj radnji nadjem roze naglavke, one za list samo, ne cele čarape. Uzmem to, gurnem flajku unutra, pa sve to u neku kesu da ne vadim čarapu na šalteru
Morala sa da zovem penelope da objasnim da je ne prepadne kad otvori- bezvezna kesa i priglavci unutra
hahahaaa, orli :-D
sta bi bilo da je nesto vece narucila, dobro je da je flasica pa i carapice pomogle :)
sta bi bilo da je nesto vece narucila, dobro je da je flasica pa i carapice pomogle :)
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Strana 6 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Tumacenje spermograma - hitni odgovori
» Pitanja...
» Prakticna pitanja
» Par pitanja u vezi aspiracije
» Vezbe za bebe
» Pitanja...
» Prakticna pitanja