Par pitanja u vezi aspiracije
+9
Daca
kasia
anna
dr mali pariz
bak
buby
lena
catherine290505
Zaneta
13 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Par pitanja u vezi aspiracije
Nisam nigde pronašla informacije koje su mi potrebne, pa bi mi značilo da mi pomognete svojim odgovorima.
1. Da li se aspiracija radi sa anestezijom, ili bez?
2. Da li je potrebno obrijati genitalnu regiju pre aspiracije?
3. Koliko dugo traje, da li je bolna?
Hvala unapred na odgovorima
1. Da li se aspiracija radi sa anestezijom, ili bez?
2. Da li je potrebno obrijati genitalnu regiju pre aspiracije?
3. Koliko dugo traje, da li je bolna?
Hvala unapred na odgovorima
Zaneta- Broj poruka : 311
Godina : 49
Datum upisa : 20.02.2008
Re: Par pitanja u vezi aspiracije
Zaneta,
1. kod nas se radi u kratkotrajnoj opstoj anesteziji
2.to ti niko ne sugerise niti bilo ko trazi
3.koliko traje zavisi od toga koliko se celija vadi i sl, ali recimo da je meni trajala oko pola sata, vecina devojaka nema neke specijalne tegobe, niti se zale a mene je boleo stomak kao pred menstruaciju kada sam se probudila, posle nekih sat-dva ide se kuci (bar je tako u Frontu)
1. kod nas se radi u kratkotrajnoj opstoj anesteziji
2.to ti niko ne sugerise niti bilo ko trazi
3.koliko traje zavisi od toga koliko se celija vadi i sl, ali recimo da je meni trajala oko pola sata, vecina devojaka nema neke specijalne tegobe, niti se zale a mene je boleo stomak kao pred menstruaciju kada sam se probudila, posle nekih sat-dva ide se kuci (bar je tako u Frontu)
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
Caty, a je l' ima i ona uobicajena preporuka (zbog anestezije) da se par sati pre aspiracije nista ne jede i ne pije?
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
NE PAR SATI NEGO VECE PRE TOGA LAGANA HRANA...A OD 22H BAR JE MENI TAKO BILO NISTA U USTA...lena ::Caty, a je l' ima i ona uobicajena preporuka (zbog anestezije) da se par sati pre aspiracije nista ne jede i ne pije?
buby- Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009
Meni su rekli da jedem negde do 6-7h uvece eventualno jos nesto bas lagano kako Buby kaze najkasnije do 22h a posle toga ni kap vode -ali bukvalno...
Sve su ti zenske lepo rekle.
Klasicna priprema pred anesteziju, vece pre lagano, od kad ustanes do aspiracije nista, ni voda. Mene nije bolelo posle, mozda maaaalo, vrlo malo.
Gde radis? Sto ne otvoris dnevnik?
Klasicna priprema pred anesteziju, vece pre lagano, od kad ustanes do aspiracije nista, ni voda. Mene nije bolelo posle, mozda maaaalo, vrlo malo.
Gde radis? Sto ne otvoris dnevnik?
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Zaneta,baš tako ,kako ti rekoše naše drugarice.
Dan pre toga lagana ishrana,uz čišćenje panlaxom ...ujutru ni voda,akamoli jelo.Jeste kratkotrajna opšta,ali je priprema ista kao da je i duža.
Meni je trajla 10'ak min. i posle sam se odmah probudila sa slabim,kao menstrualnim bolovima. Isti dan,posle 2 sata kući.
Dan pre toga lagana ishrana,uz čišćenje panlaxom ...ujutru ni voda,akamoli jelo.Jeste kratkotrajna opšta,ali je priprema ista kao da je i duža.
Meni je trajla 10'ak min. i posle sam se odmah probudila sa slabim,kao menstrualnim bolovima. Isti dan,posle 2 sata kući.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Samo da dodam da u Leskovcu stavka pod 2. se traži tj., obavezna je!
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
da,da,i u NS se traži...zaboravih da to dodam.
Podrazumeva se.
Podrazumeva se.
Hvala vam na odgovorima!
Radim kod Ivanovića, po kratkom protokolu, počela sam sa Gonal-f u sredu. Još jedna stvar me interesuje, a to su odnosi pre aspiracije...da li su dozvoljeni? Mi za sada apsiniramo, pitaću dr kad odem sledeće nedelje, ali me interesuju vaša iskustva....
Radim kod Ivanovića, po kratkom protokolu, počela sam sa Gonal-f u sredu. Još jedna stvar me interesuje, a to su odnosi pre aspiracije...da li su dozvoljeni? Mi za sada apsiniramo, pitaću dr kad odem sledeće nedelje, ali me interesuju vaša iskustva....
ne znam zašto apstinirate sad
Zaneta,koliko možete,imajte odnose,ali sa zaštitom...ne pilulama već kondomom
šalim se ja malo,znam da znaš,ali mi nije jasno zašto nemate odnose...
za aspiraciju mora biti spreman,šo znači,pre aspiracije,bar 3 dana nemojte upražnjavati sex...da bi imao dobar materijal za aspiraciju...nemojte duže pauzirati...
Zaneta,koliko možete,imajte odnose,ali sa zaštitom...ne pilulama već kondomom
šalim se ja malo,znam da znaš,ali mi nije jasno zašto nemate odnose...
za aspiraciju mora biti spreman,šo znači,pre aspiracije,bar 3 dana nemojte upražnjavati sex...da bi imao dobar materijal za aspiraciju...nemojte duže pauzirati...
Ma apsitiniramo zato što sam imala ciklus, pa silom prilika
aaaaaaaaaaaa,kako si rekla, " mi za sada apstiniramo"...ja mislila od kad si u postupku...
Zaneta, ja sam bila u anesteziji oko sat vremena, nije mi receno zasto (izgleda da se jedan jajnik pomerio pa zato), nisam ni pitala, samo sam pitala koliko jajnih celija ?
Stavka pod dva je bila obavezna, a klope nije bilo od popodneva predhodnog gana. Taj dan ni kap vode.
Boleo me je stomak sigurno dva dana, kao da sve zateze unutra, ali to je opet zbog tom mog jadnog jajnika.
E da, tri veceri za redom, do aspiracije, sam morala da koristim vaginalete povidon jod.
Stavka pod dva je bila obavezna, a klope nije bilo od popodneva predhodnog gana. Taj dan ni kap vode.
Boleo me je stomak sigurno dva dana, kao da sve zateze unutra, ali to je opet zbog tom mog jadnog jajnika.
E da, tri veceri za redom, do aspiracije, sam morala da koristim vaginalete povidon jod.
kasia- Broj poruka : 1408
Datum upisa : 05.05.2009
Sto se hrane tice,sto manje jedes dan prad aspiraciju po tebe lase ,jer ce se creva lakse isprazniti ,i naj bolje nesto lagano kasasto do podne a sok i voda do ponoci i posle nista. a mle bolove posle aspiracije obicno imaju zene koje su imale vise jajnih celija.
Daca- Broj poruka : 5
Datum upisa : 08.04.2010
[quote="Zaneta"Još jedna stvar me interesuje, a to su odnosi pre aspiracije...da li su dozvoljeni? Mi za sada apsiniramo, pitaću dr kad odem sledeće nedelje, ali me interesuju vaša iskustva....[/quote]
Mi smo se uzdrzavali od odnosa iz razloga sto nismo hteli nista da rizikujemo sto se tice infekcija i bakterija, a nismo ljubitelji kondoma
I na kraju nam je Ljubic rekao, na nase veliko iznenadjenje da imamo planirani odnos vece pred zakazan embriontransfer, bez naknadnog ispiranja i ispostavilo se kao dobro za implantaciju. Ne verujem da ce vam ovo Goca savetovati.
Mi smo se uzdrzavali od odnosa iz razloga sto nismo hteli nista da rizikujemo sto se tice infekcija i bakterija, a nismo ljubitelji kondoma
I na kraju nam je Ljubic rekao, na nase veliko iznenadjenje da imamo planirani odnos vece pred zakazan embriontransfer, bez naknadnog ispiranja i ispostavilo se kao dobro za implantaciju. Ne verujem da ce vam ovo Goca savetovati.
maja76- Broj poruka : 3181
Datum upisa : 03.01.2008
Mi smo se uzdrzavali od odnosa iz razloga sto nismo hteli nista da rizikujemo sto se tice infekcija i bakterija, a nismo ljubitelji kondomaZaneta :: Još jedna stvar me interesuje, a to su odnosi pre aspiracije...da li su dozvoljeni?
I na kraju nam je Ljubic rekao, na nase veliko iznenadjenje da imamo planirani odnos vece pred zakazan embriontransfer, bez naknadnog ispiranja i ispostavilo se kao dobro za implantaciju. Sve je individualno, ne verujem da ce vam ovo Goca savetovati.
maja76- Broj poruka : 3181
Datum upisa : 03.01.2008
Vidiš Majče,i Goca,tako sam čula,savetuje odnose pred transfer...
Nama u NS to nisu spominjali,ali smo 2.put to praktikovali...teško,al,ajd.
Nama u NS to nisu spominjali,ali smo 2.put to praktikovali...teško,al,ajd.
Dok smo, onako "avansno" i opusteno, pricali o tome sta nas sve ceka u postupku IVF-a, dr mi je pomenula i varijantu da se aspiracija moze raditi i bez anestezije. Naravno, ako ko hoce i misli da ima visok prag tolerancije na moguci bol. Ja sam tu ideju odmah odbacila jer sam postala netolerantna na sve, a kamoli na bol. Ipak, zanima me ima li koga ko je aspiraciju prosao i bez anestezije? Da mu odmah izrazim svoje postovanje.
Odnosi pred transfer? Bez ispiranja? Sto znaci i "bez prezervativa"? Ili lupetam, ako su jajne celijice u labu, u cemu je smisao? Ili "sa zastitom"? I u kakvoj je to vezi sa implantacijom? Sto bi Naca rekla, svasta cu jos nauciti...
Odnosi pred transfer? Bez ispiranja? Sto znaci i "bez prezervativa"? Ili lupetam, ako su jajne celijice u labu, u cemu je smisao? Ili "sa zastitom"? I u kakvoj je to vezi sa implantacijom? Sto bi Naca rekla, svasta cu jos nauciti...
Leno, znam devojku koja je isla u Sloveniju i radila aspiraciju bez anestezije- i nije se mnogo zalila, kaze da su bolovi bili podnosljivi, ali ja se svakako ne bih usudila niti znam cemu to, ali postujem ko smatra da moze...
Sto se tice odnosa- onog dana kada sam primila prvi diferelin nama su u Frontu bili strogo zabranjeni odnosi-dakle ni sa zastitom i mi postovali, tesko, ali ispostovali .
Sto se tice odnosa- onog dana kada sam primila prvi diferelin nama su u Frontu bili strogo zabranjeni odnosi-dakle ni sa zastitom i mi postovali, tesko, ali ispostovali .
Ja ni ne bih volela da imam aspiraciju bez anestezije, radila sam tako HSg, pa mi je bilo bolno...
da,HSG sa 22 godine ,na Kliničkom...HORORZaneta ::Ja ni ne bih volela da imam aspiraciju bez anestezije, radila sam tako HSg, pa mi je bilo bolno...
nego,Leno,radila je moja drugarica bez anestezije,na Betaniji,njoj je danas rođendan,ali i ona je članica našeg foruma,pa ću je drugi dan pozvati da joj iskažeš oduševljenje...
njoj su 2 folikula izvukli,i kratko je trajalo,nije je bolelo...dr Kopitović joj je radila.
Odnos pred transfer...mišići materice se opuste, sobzirom da smo danima u grču zbog toga,i budu spremniji za embrione.Eto zato.
Pari, za drugaricu !
Je l' opustanje misica uz prezervativ ili ne, nisi napisala... A ako savetuju odnos pred ET, kad buduce tate daju svoj doprinos, tj. koliko pre ET-a?
Je l' opustanje misica uz prezervativ ili ne, nisi napisala... A ako savetuju odnos pred ET, kad buduce tate daju svoj doprinos, tj. koliko pre ET-a?
Dušo,tate daju doprinos na aspiraciji...ti svoj,oni svoj,tad je spajanje,a ET je vraćanje dece,i ono je neka 3-5 dana posle aspiracije...
jasno?
pa kao trebalo bi bez kondoma,ali ja nisam bez,ne smem...
p.s. ON nije bez...JA ne smem...
jasno?
pa kao trebalo bi bez kondoma,ali ja nisam bez,ne smem...
p.s. ON nije bez...JA ne smem...
Jao, kako sam gluuupaa ! Sve sam pobrkala...
Pari, volim kad pedagoski, nezno pocnes sa "duso"... odmah znam da sam nesto lupila . Eto, sta je profesor navikao da strpljivo objasnjava losim djacima!!!
Pari, volim kad pedagoski, nezno pocnes sa "duso"... odmah znam da sam nesto lupila . Eto, sta je profesor navikao da strpljivo objasnjava losim djacima!!!
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Pitanje u vezi krvarenja i bete
» Pitanja...
» Prakticna pitanja
» 11 pitanja roditelja blizanaca
» BEBE - Razna pitanja i odgovori
» Pitanja...
» Prakticna pitanja