Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
+59
tetreb
JecaPereca
flyki
Ninche
SannI-AlL
agata
noja
d77
Sirijus
smarija
Niny
saska1
Marija86
JocY
darling_buds
Veca77
orhideja1
Erata
cici
bebica mala
anak
HappyGirl
bebko
*Maki*
Ema78
djole42
missile
saška
sareni leptir
laKole
LaFolie
cicsa80
shenon
BiKsi :)
naca
Vuchica
heart84
lilya
SSanja
dragana76ns
M.
bak
KoMetaK
daxi011
ciklama
Xena
grudva
Mirjana
maza1972
MAAKKI
bokica
maja kg
7-patuljaka
Orline
lolipop
Mrvica
dr mali pariz
ninica2
Kamilica
63 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet :: Arhiva
Strana 4 od 40
Strana 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
Ona je juce i nocas dezurala, znaci da danas ne radi, a od nedelje je godisnjem, putuje za Ameriku.
U Genezisu je 28.02. ili 27.02. ne znam tacno, uglavnom krajem meseca.
U Genezisu je 28.02. ili 27.02. ne znam tacno, uglavnom krajem meseca.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Sad sam zvala KCV, zakazali mi za 29.02., a Miticka je tu u ponedeljak, pitala sam. Ko tu koga z.... ja ne znam.
Evo Mrvice i ja zvala jutros da proverim, da ne idem u ponedeljak ako nije tu i rekose mi da dr radi redovno jedino kako oni kazu neka visa sila, ali za sada ostaje po onome sto su zakazali, stvarno ne znam ko tu koga???????
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Šta se to dešava tako na hematozi? Makki, bar ti da ne čekaš, jel znaš rezultate, bar neke? Obavezno javi šta je bilo.
Mrvo, baš mislim na tebe i žao mi je što se dodatno nerviraš.
Mrvo, baš mislim na tebe i žao mi je što se dodatno nerviraš.
Kamilica- Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011
Ja ne mogu da verujem šta sad pročitah. Pa ko tu koga
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Kamilice ne znam nista jos uvek, nece da kazu preko telefona, a ja izgoreh od cekanja da saznam sta je i kako je, ali ajd sad ce i ponedeljak pa cu znati na cemu sam, jedino znam za one gene da nisam mutant
Nemam reci, ali bar ti Maki da nam nesto uradis, ja idem krajem meseca i to cu zvati da proverim par dana unapred.
Naravno Mrvice zovi bolje i tako nego da lupas za NS pa corak, ne znam sta se to desilo, ali mi mnogo zao sto si tako prosla
Cure treba mi savet posto sam sama sebe uspela da ubacim u problem, naime znate da sutra idem u KVC kod dr Mitic, e sad problem je taj sto sam ja mislila da imam uput, a oni mi ga izgleda uzeli u laboratoriji kada sam vadila krv, tako da sutra krecem bez uputa, hoce li me dr primiti, spremna sam naravno i da platim pregled ako je potrebno samo da obavim?????
Ne mogu da verujem da sam ovo sebi mogla da dozvolim da mi se dogodi, ali ako neka nesto zna neka mi napise.
Ne mogu da verujem da sam ovo sebi mogla da dozvolim da mi se dogodi, ali ako neka nesto zna neka mi napise.
maakki
ja sam skoro radila ogtt i uzeli su mi uput a kada sam isla na kontrolu kod endokrinologa za svaki slucaj sam uzela drugi uput ali nisu mi ga uzeli tamo rekli su mi da mi vazi jos uvek onaj sto su uzeli kada su mi vadili krv koliko sam razumela uput kada ti uzmu vazi 6 meseci mislim da je isto za sve gradove isto tako su mi rekli i na imunologiji kada su mi uzeli krv da mi uput vazi 6 meseci
ja sam skoro radila ogtt i uzeli su mi uput a kada sam isla na kontrolu kod endokrinologa za svaki slucaj sam uzela drugi uput ali nisu mi ga uzeli tamo rekli su mi da mi vazi jos uvek onaj sto su uzeli kada su mi vadili krv koliko sam razumela uput kada ti uzmu vazi 6 meseci mislim da je isto za sve gradove isto tako su mi rekli i na imunologiji kada su mi uzeli krv da mi uput vazi 6 meseci
grudva- Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011
Maakki, pošto smo sve isto prošle i kod iste dr. reći ću ti samo da ne brineš. Isto su i meni uzeli uput u laboratoriji. Inače važi ti 6 meseci. Samo ti ide i ne brini. Znaju oni sve tamo. Sigurno nećeš imati nikakvih problema.
Kamilica- Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011
Taj uput vazi 6 meseci, imaju ubaceno u komp, ne brini.
Joj hvala vam bas sam se bila zabrinula, javljam se sutra kada se vratim, nadam se sa dobrim rezultatima
MAAKKI ::Joj hvala vam bas sam se bila zabrinula, javljam se sutra kada se vratim, nadam se sa dobrim rezultatima
Evo mene vratila se, odmah da kazem da jednom donesen uput vazi sest meseci tako da tu nisam imala problema, sto se tice rezultata svi su u redu i imunologija i trombofilija, tako da je dr rekla da nema potrebe da ponovo dolazim.
Evo spiska sta mi je sve uradila od analiza
Antikardilipinska antitela, anti beta glukoprotein
AT, PC, fPS, APC-R i F VIII (moram da priznam da ovo i ne znam sta je, ali je u redu)
Vitamin B12, Folna kiselina, Homocistein
CRPN (i ovo ne znam sta je)
Lupusni koagulans
i naravno rekla da ne treba nista vise da radim posto sam pitala za onaj jos jedan gen, i smatra da je to kod mene ipak pitanje za endokrinologa, e sad zna ona da sam ja na terapijama.
Interesuje me vase misljenje o svemu ovome, i sta bih trebala dalje da odradim, ako imam jos ista da radim.
Evo spiska sta mi je sve uradila od analiza
Antikardilipinska antitela, anti beta glukoprotein
AT, PC, fPS, APC-R i F VIII (moram da priznam da ovo i ne znam sta je, ali je u redu)
Vitamin B12, Folna kiselina, Homocistein
CRPN (i ovo ne znam sta je)
Lupusni koagulans
i naravno rekla da ne treba nista vise da radim posto sam pitala za onaj jos jedan gen, i smatra da je to kod mene ipak pitanje za endokrinologa, e sad zna ona da sam ja na terapijama.
Interesuje me vase misljenje o svemu ovome, i sta bih trebala dalje da odradim, ako imam jos ista da radim.
Maki, super da su ti nalazi dobri! Sad si s jedne strane mirna.
No, ja ću biti dosadna,ali urođene nisu urađene, i samo da ti kažem- urođene ne prave problem kod ostajanja u drugom stanju-ne! Ali kad d-dimer počne u 2. trimestru da skače...bez terapije je to samo preteći pobačaj.
Svoj stav sam iznela danas na Jutrima,ali svakako na vama je da radite kako hoćete. da, lekari vam nisu rekli da treba išta dalje...meni nisu ništa rekli,ali hvala Bogu pa se nisam na njih mnogo oslanjala.
Neću da smaram,iako to činim potenciranjem na urođenim,ali razmislite bar o tome. Sve uraditi sem nekoliko parametara još...a MOŽDA i tu neki problem čuči...ne znam, na vama je odluka. Sami za sebe radite. ne rade lekari za nas. Oni rade svoj posao zbog sebe-a ne zbog nas....znam da razumeš šta htedoh ovim reći.
No, ja ću biti dosadna,ali urođene nisu urađene, i samo da ti kažem- urođene ne prave problem kod ostajanja u drugom stanju-ne! Ali kad d-dimer počne u 2. trimestru da skače...bez terapije je to samo preteći pobačaj.
Svoj stav sam iznela danas na Jutrima,ali svakako na vama je da radite kako hoćete. da, lekari vam nisu rekli da treba išta dalje...meni nisu ništa rekli,ali hvala Bogu pa se nisam na njih mnogo oslanjala.
Neću da smaram,iako to činim potenciranjem na urođenim,ali razmislite bar o tome. Sve uraditi sem nekoliko parametara još...a MOŽDA i tu neki problem čuči...ne znam, na vama je odluka. Sami za sebe radite. ne rade lekari za nas. Oni rade svoj posao zbog sebe-a ne zbog nas....znam da razumeš šta htedoh ovim reći.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Pari draga moja trudnice, dobro ja razumem sta ti hoces da kazes i ne smaras bar mene ne, iako sam ja otisla sa svojim spiskom sta bih trebala da odradim, ona nije bas bila raspolozena za to da se radi bas sve, e sad u tom momentu je ona ta koja odlucuje sta i kako dalje, jeste da se u ovakvim slucajevima ispostavi da su se analize radile bez potrebe, ali meni su donele jedno veliko olaksanje, zato sam i pitala vase misljenje, meni je D-dimer ok, tako da verovatno zbog toga i nije dala da se rade.
Na kraju krajeva ustedela sam pare za ove analize pa sada neke mogu da odradim i privatno.
Na kraju krajeva ustedela sam pare za ove analize pa sada neke mogu da odradim i privatno.
makki, ona jeste u tom trenutku odlučivala,ali ti treba o sebi da odlučiš
I meni su,kao što rekoh svi ti parametri dobri, i d-dimer kad nisam bila u trudnoći idealan je. Ti ne razumeš, i to što sam otkrila-ne ometa ostajanje u 2. stanju-ali je lti samo to cilj?? Ili je cilj doneti na svet dete zdravo?
D-dimer skače u trudnoći,pogotovu kod pacijentkinja sa nekim problemom koagulacije-a ja imam samo urođeni-a to znači-može i ne mora.
MTHFR, Leiden V, protrombin (PAI II)- za ovaj treći-mislim da je taj...
to je ono o čemu pričam.I to što su ti nalazi dobri, molim te , ne govori da si bez potrebe radila...radiš sve da otkloniš sumnje i čučeće probleme.
No, opet kažem. sve je stvar TVOJE a ne dr volje, samo nemojmo mešati babe i žabe i parametre sa stečenih povezivati sa urođenim. Tada bi to bilo jedno te isto.
I meni su,kao što rekoh svi ti parametri dobri, i d-dimer kad nisam bila u trudnoći idealan je. Ti ne razumeš, i to što sam otkrila-ne ometa ostajanje u 2. stanju-ali je lti samo to cilj?? Ili je cilj doneti na svet dete zdravo?
D-dimer skače u trudnoći,pogotovu kod pacijentkinja sa nekim problemom koagulacije-a ja imam samo urođeni-a to znači-može i ne mora.
MTHFR, Leiden V, protrombin (PAI II)- za ovaj treći-mislim da je taj...
to je ono o čemu pričam.I to što su ti nalazi dobri, molim te , ne govori da si bez potrebe radila...radiš sve da otkloniš sumnje i čučeće probleme.
No, opet kažem. sve je stvar TVOJE a ne dr volje, samo nemojmo mešati babe i žabe i parametre sa stečenih povezivati sa urođenim. Tada bi to bilo jedno te isto.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Naravno da nam je svima cilj doneti na svet zdravo dete, zato i radimo sve ovo sto radimo, malo sam se naslalila sa tim da se analize rade bez potrebe, znam ja dobro zasto ih radim, odnosno znamo svi, nego nekako nisam uspela da uspostavim kontakt sa dr, pise par stranica ranije kako su uopste prolazile moje posete njoj (a meni se retko desava da sa nekim ne mogu da uspostavim kontakt, ceo zivot radim sa ljudima, stekla sam utisak da joj je dosta nas vto-vki koje kao znamo sta nama treba) Leiden V i PAI II sam radila ranije i to mi je bilo u redu jedino jos nisam odradila MTHFR, a verujem poznavajuci sebe da cu u sledecoj poseti ns odraditi i to.
Ja jutros zvala i rekli su mi da nisu stigli rezultati još, pa da pozovem oko 13h. Naravno, u 13h bila kod drugarice, pa zaboravila. Zvaću ujutru.
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
MAAKKI,Super su ti rezultati...uradi još taj jedan MTHFR,on je bitan ,da ne dođe do spontanog...BRAVO za dobre nalaze!!!
maza1972- Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011
Drage moje, moji nalazi su stigli na genetiku, ali jedva sam uspela da dođem do njih. Tj. još ih nemam ispred sebe, ali kod mm u kancelariji su.
Ovako stoje stvari. Kolega od mm-a mi je pročitao preko telefona, pa ne znam da li sam baš sve dobro zapisala, ali do večeri ću ispraviti, ako nisam.
Na Leiden V nama mutacija, kao ni na F II. MTHFR f677t gen heterozigot
PAI-1 gen 4g/4g homozigotna mutacija visokog rizika
Ako ovo što sam napisala ima ikakvog smisla, molim za mišljenje, jer ne mogu da dočekam sledeću nedelju kad imam kontrolu kod hematologa.
Ovako stoje stvari. Kolega od mm-a mi je pročitao preko telefona, pa ne znam da li sam baš sve dobro zapisala, ali do večeri ću ispraviti, ako nisam.
Na Leiden V nama mutacija, kao ni na F II. MTHFR f677t gen heterozigot
PAI-1 gen 4g/4g homozigotna mutacija visokog rizika
Ako ovo što sam napisala ima ikakvog smisla, molim za mišljenje, jer ne mogu da dočekam sledeću nedelju kad imam kontrolu kod hematologa.
Miro,bez panike,pokrivena si terapijom preventivno.Ukazuje na predispoziciju za venske tromboze.Evo ti link http://www.helixlab.com/lt/articles/usluge/duboke-venske-tromboze/
maza1972- Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011
Hvala Mazo Ne sekiram se, ne brini. Naprotiv, baš sam srećna, jer sad znam da treba da nastavim sa terapijom. Znaš kako mi je bilo grozno da gledam lekare koji vrte glavama, pa jedan pita:"A zašto vi to primate?", drugi:"Pa ipak nastavite s terapijom, to je mala doza leka, neće vam škoditi"......
A onda mm koji mi asistira kad nemam više gde da ubodem, pa mora da mi pridržava nadlakticu, pita:"Dokle ćeš morati da ih primaš?"
Mislila da ako mi ne nađu ništa na urođenim a ja nastavim terapiju, jer možda imam mutacije na stečenim, više ne bih podnela ta silna pitanja i komentare.
Ovako imam crno na belo. Na kraju, više neću morati da plaćam fraxy i d-dimer, što je ušteda od nekih 6000din mesečno.
A onda mm koji mi asistira kad nemam više gde da ubodem, pa mora da mi pridržava nadlakticu, pita:"Dokle ćeš morati da ih primaš?"
Mislila da ako mi ne nađu ništa na urođenim a ja nastavim terapiju, jer možda imam mutacije na stečenim, više ne bih podnela ta silna pitanja i komentare.
Ovako imam crno na belo. Na kraju, više neću morati da plaćam fraxy i d-dimer, što je ušteda od nekih 6000din mesečno.
Miro, ne brini, kod mene je nadjen 4g/5g genotip koji dovodi do povecane expresije PAI gena i Stojkovic mi je rekao da je to povecani rizik od tromboze i da cu u postupku primati fraxi, a sada pijem aspirin 100 i to se tako resava.
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
Strana 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Similar topics
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Ponavljani spontani pobacaji
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Ponavljani spontani pobacaji
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet :: Arhiva
Strana 4 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu