KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

+59
tetreb
JecaPereca
flyki
Ninche
SannI-AlL
agata
noja
d77
Sirijus
smarija
Niny
saska1
Marija86
JocY
darling_buds
Veca77
orhideja1
Erata
cici
bebica mala
anak
HappyGirl
bebko
*Maki*
Ema78
djole42
missile
saška
sareni leptir
laKole
LaFolie
cicsa80
shenon
BiKsi :)
naca
Vuchica
heart84
lilya
SSanja
dragana76ns
M.
bak
KoMetaK
daxi011
ciklama
Xena
grudva
Mirjana
maza1972
MAAKKI
bokica
maja kg
7-patuljaka
Orline
lolipop
Mrvica
dr mali pariz
ninica2
Kamilica
63 posters

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 7 Empty TROMBOFILIJA

Počalji od daxi011 24/3/2012, 16:49

Srce ste poljubci hvala vam puno srca

Postoje razlike u tome kome i da li daju uput ukoliko se nesto u medjuvremenu nije menjalo ... napr. ako ides na vto o trosku drzave u tom slucaju ginekolog bez problema daje upute za sve sto pise na sajtu rzzo i za sve sto predlozi klinika gde se radi ... ali ako ides privatno sto je moj slucaj jer vise nemam pravo preko fonda u tom slucaju je pitanje da li moze, hoce ... provericu sve prvo u fondu pa vam pisem ...

sad me zanima ako neka zna sta je od spiska u prilogu analiza za urodjene a sta je za stecene :

• antitrombin

• protein s

• protein c

• apcr

• lupus antikoagulans

• pcr za fll 20210

• pcr za mther

• antikardiolipinska antitela

provericu da li se jos negde rade ove analize i sta je sve potrebno i koliko se placa, naime u zavodu za transfuziju se uz uput placa ali u trenutku kada sam zvala nisam znala sve ovo sto sad znam tako da moram ponovo da ih pozovem i pitam da li rade samo stecene ili rade i urodjene i da li se obe analize placaju i koliko se placa sa uputom a koliko bez ...

ono sto sam danas saznala je da lekar opste prakse moze da da uput za analize za trombofiliju

u ponedeljak zovem rzzo da pitam sta sve neko kao ja moze da trazi od lekara opste prakse a sta od ginekologa ... cisto da budem sigurna da me ginekolog kad odem ne voza ovo moze ovo ne moze ili .... da ne razmisljam sta sve moze da mu padne napamet zasto da me otkaci ...
daxi011
daxi011

Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 7 Empty Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

Počalji od Mirjana 24/3/2012, 16:58

Daxi, ja sam radila urođene u Helix lab-u.
To su FII, FV, MTHFR i PAI-1 ukupno 13.750 din
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 7 Empty Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

Počalji od maza1972 24/3/2012, 17:27

Daxi,ja sam sama tražila od ginekologa uput za stečene trombofilije,a za urođene sam otišla u privatnu lab.i rekla im koje mutacije i da mi treba za VTO.
Jednostavno je- za Zavod za transfuziju samo donesi uput na kom piše: faktori koagulacije,trombofilije; i plaća se 5100,00,problem je što se čeka oko 3 nedelje na red.Prednost imaju trudnice.Ali zato kad dočekaš ide brzo.Ja bih na tvom mestu odradila ove urođene, da ne gubiš vreme.

maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 7 Empty TROMBOFILIJA

Počalji od daxi011 24/3/2012, 17:42

Zakazala sam u zavodu za transfuziju druga polovina aprila analizu za trombofiliju samo kao sto napisah nisam u tom trenutku znala nista o tome pa nisam ni pitala koja vrsta analiza je, tj. pokusala sam da pitam ali su mi rekli samo vi doneite uput i mi sve radimo ne brinite a to kosta sto rade tih okvirno 5000 din... a danas sam cula da i u KCS rade neke od ovih analiza ...sve cu ja ovo prvo od ponedejka da izvrtim i proverim pa vam pisem ... jooooj luda kuca od ovog naseg zdravstva ... nasetacu se ja vidim kao luda nasta ...
daxi011
daxi011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 25/3/2012, 22:13

daxi proveri ja sam uradila u kcs svih 8 antitela i hormone za stitnu i jos neke stvari nisam ni znala sta stiglo ovako kopirala sam da nepisem ponovo
tsh-1.74 (0.35-4.94)
ft4-14.5 (9-19.1)
tf3- 5.11 (2.63-5.7) ovo mi se cini da je malo poviseno

p-aptt.afs -29.6 (22-35)
p-pt -12.5
inr-1.04
p-fibrinogen (izvedeni)-2.6 (1.8-3.7)
p-d-dimer-0.289 (0-0.55)
la 1-35.9 (30.3-40.9)

faktor II -117 (70-120)
faktor V -112 (70-140)
prot C.ch -93 (70-140)
PCAT.O - 38 (0-60)
proC.Global.NR -0.99 (cut off 0.8)
APCR.ratio - 4.1 (cut off 1.8)

i posle jos stiglo onih 8 antitela znaci rade sve probaj tamo i nista se neplaca samo na uputu neka ti napise za vto a nemoj joj ni govoriti da ides privatno
grudva
grudva

Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od daxi011 27/3/2012, 14:18

Grudva hvala puno srcasti poljupci

Danas dobila info Instirut za transfuziju radi i urodjene i stecene trombofilije cena za obe analize sa uputom je oko 5000 dinara.

Cekam jos info za KBC pa javljam kako to tamo funcionise :)
daxi011
daxi011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Xena 19/4/2012, 17:30

Pitanje za devojke koje su isle kod hematologa:
da li su vam tgrazili periferni razmaz na plocici za pregled?
Xena
Xena

Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 19/4/2012, 17:44

Ja sad prvi put cujem za to, meni su samo vadili krv.
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Xena 19/4/2012, 17:50

I ja prvi put cujem za to, pa vas zato i pitam. Samo su me otkacili preko tel. da se javim da zakazem kad budem imala taj periferni razmaz. Privatna ordinacija je u pitanju.
Xena
Xena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 19/4/2012, 19:20

To je neki od osnovnih pregleda na hematologiji, ali se obično radi kad je u pitanju neki poremećaj u krvnoj slici. Za naša pitanja ne verujem da je neophodan. Da li su shvatili da je u pitanju sterilitet i ispitivanja na trombofilije?
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Xena 19/4/2012, 19:33

Nisam naglasila da je sterilitet u pitanju, zato sto sam radila klasicnu krvnu sliku i nisu mi bas sjajni rezultati. Gvozdje 6, donja granica 9, trombociti 440, a gornja granica 420. Prilicno se lose osecam, pa sam htela da se konsultujem sa hematologom, narocito zbog toga sto planiram VTO. Inace sam na aspirinu, a u postupku cu primati fraxiparin, zbog pojacane expresije PAI gena, tako da sam tom terapijom pokrivena, ali mi je cudno sto su trombociti poviseni i pored aspirina. Da li je moguce da je to zbog kontracepcije? Ako je zbog toga, izdrzacu, moram.
Xena
Xena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 19/4/2012, 19:49

Xena, zovi ti njih opet i pomeni samo trombocite, PAI i pripremu za VTO.
Meni je hematolog rekla da više nikada ne pijem kontraceptivne pilule. Isto mi je ponovio ginekolog.
Da ne bi bilo zabune, ja pored mutacija imam još faktora rizika
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 7-patuljaka 20/4/2012, 07:55

Xena, periferni razmaz ti traže samo zbog toga što su ti povećani trombociti. I da ne ideš na VTO a, da ti je ta vrednost trombocita (iznad gornje granice) to traže. Ako možeš uzmi uput(ili zakaži sa plaćanjem) idi kod hematologa na VMA, znam da tamo rade periferni razmaz.

7-patuljaka

Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/4/2012, 09:09

Xeno, ja bih ponovo zvala i objasnila.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Xena 20/4/2012, 09:17

Hvala vam devojke, sad sam nesto splasnula, pa razmisljam sta da radim. Kontracepciju i glukofaz moram da uzimam, aspirinom sam pokrivena, a bicu i fraxijem u postupku, tako da mi jedino ostaje da se sa hematologom posavetujem kada sve ovo prodje. Ne znam sta bi mogao da mi da, a da mi to vec nije prepisano? Sta vi mislite?
Xena
Xena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od daxi011 22/4/2012, 10:10

Ajoooj Xena kad procitam sve sta pises bas se rastuzim koliko sve mi same moramo da citamo trazimo i razumemo da bi znali kad nam kazu sta da uradimo gde da idemo ...

Sto se mojih analiza tice bilo je ovako :

Zavodu za transfuziju krvi : Trobofilije sa uputom ginekologa kostalo cca 5100 din a na uputu je pisalo : Testovi na urodjene i stecene trombofilije PT, APTT, Fibrinogen ATIII, PC, PS APCR, lupus antikoagulans

Paster : ANA, antikardiolipinska antitela IgM i IgG klase, antiB II glikoprotein i AT IgN i IgG klase kostalo cca 7000 din

Konzilijum : PCR za FII 20210 i MTHFR C677T kostalo cca 6000 din

Pisem kad dobijem rezultate detaljnije.

Dobila sam uput ginekologa za kariotipizaciju da i to proverimo za svaki slucaj. Kariotipe bez zakazivanja rade u Palmoticevoj Zavod za mentalno zdravlje ali kod njih je uslov da je bilo minimum 3 izgubljene trudnoce da bi radili te analize. U IMD rade i nisu rekli da imaju ovakav uslov kao u Palmoticevoj ali se zakazuje i to uglavnom bude za Mesec dana od zakazivanja i to prvo se ide na savetovaliste a onda rade analizu. Ako nas cimaju za savetovaliste a posle nece da nam rade kao sto su ovi u Palmoticevoj unapred naglasili onda stvarno nema smisla.

Da li je neka isla u IMD za kariotipizaciju oba partnera da je imala jednu izgubljenu trudnocu i da su uradili analizu ?

daxi011
daxi011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 22/4/2012, 15:42

Zene, treba mi savet, ja sam resila da obilazim lekare u narednom periodu i odradim analize koje treba, a nisam. E, sad, ja sam nesto radila od ovih analiza sa L1 ali nisam sigurna da li sam sve, moracu da sednem i detaljno pregledam sve. Ono sto me interesuje, da li je dovoljno da odem sa analizama koje imam kod lekara (sve u dobre, stavljala ih ovde jesenas) ili da uradim i L2 analize pa onda idem?
I, drugo, kod kog lekara u Bg: Elezovic, Miljic ili neko treci? Oprostite sto postavljam mozda glupa pitanja, ali sam od oktobra prosle godine odmarala mozak od svega i nista nisam radila, a sad nikako da skontam nista. Embarassed
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 22/4/2012, 15:44

Meto, ja mislim da je Elezovic najbolji. I da je najbolje da sve prikupis pa odes kod njega sa svim rezultatima, da ne moras ponovo.
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 22/4/2012, 15:50

Meta, ja bih ipak otišla prvo sa svim tim što imam, a nakon razgovora s njim i predlogom šta dalje, uradila bih šta kaže i to je to...
Jedino što ne znam šta imaš od analiza...
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 22/4/2012, 16:07

Ja bih isla sa ovim sto imam, pa da vidim sta ce mi reci, da ne bacam pare da radim dodatne analize, ako ne moram. A i koliko god se trudila, nista nisam ukapirala oko imunologije Embarassed A jel Elezovic imunolog ili hematolog?
Mislim, on moze da mi kaze sta sve treba od analiza, da pogleda, ali ako treba terapija, moram kod hematologa? Jel tako? Ja tako shvatih, a mozda i gresim Rolling Eyes
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 22/4/2012, 16:13

Elezović je hematolog, koliko znam.
A i ja sam u predhodnom postu ti napisala upravo tako kako i ti misliš. Prvo kod njega, pa će ti on reći šta dalje.
A oko hemostaze i imunologije, bolje se ni neudubljuj, nema svrhe, i meni je komplikovano bilo, ali sam dobila terapiju ipak - Fraxi od stimulacije...
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 23/4/2012, 18:56

Meta, Elezović je hematolog. Moj savet staviš na spisak šta smo sve spominjale, proveriš šta imaš, odradiš šta nemaš i zakažeš kod hematologa.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 23/4/2012, 19:04

Daxi, ja sam radila karotip posle jedne izgubljene trudnoce na IMD, nisu pravili problem, ta komisija traje 10 min, odmah posle toga ti vade krv, rezultati za 10 dana.

Meta, sve su ti drugarice rekle, s tim sto bih ja poslusala Paris, kod njega je 7500 din konsultacija privatno, u KC ga nahvatati je Rolling Eyes , a sve te analize koje ti fale nece izaci toliko
bak
bak

Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 23/4/2012, 19:05

Htedoh reci Meti, a ustedeces vreme, on ce te u svakom slucaju uputiti na ono sto ti fali. Jesi ti radila stecene (ono MTHFR; Laiden v, pai..)
bak
bak

Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 23/4/2012, 19:29

Meta, sve da sakupiç i urodjene (MTHFR, LeidenV , PAI, ...ima još neki...)
i stečene...od fibrinogena, preko antitrombinoma, onih antitela,proteina C i prot. S...d-dimer, pročešljaj, ima tu vazda za stečene...
Bak, permutovala si stečene i urođene Wink
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu