Pravilna ishrana uz IVF + IR
+25
Niny
tanjica
Tinche
laKole
Erata
SladZana
Vuchica
neca73
nena beba
zvoncica36
Dacaa
sareni leptir
InNaturaVeritas
Botox
M.
Gramatika
daxi011
Ema78
anak
nebuloza
LaFolie
Orline
Mirjana
Mali Princ
dr mali pariz
29 posters
Strana 1 od 5
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pravilna ishrana uz IVF + IR
Nisam znala kako temu da naslovim,jer mnoge će cure reći-pa ja se već pravilno hranim...
Cure su tražile,i ja postavljam fotke-skener nemam,nadam se da ćete moći da pročitate,spisak namirnica,količine ,postupak ispravnog hranjenja,prvenstveno kod žena sa insulinskom rezistencijom,kojima pripadam i ja.
Spisak sam dobila od interniste,dr J.Todorović , koja radi u klinici "Ivanović"
str.1
Cure su tražile,i ja postavljam fotke-skener nemam,nadam se da ćete moći da pročitate,spisak namirnica,količine ,postupak ispravnog hranjenja,prvenstveno kod žena sa insulinskom rezistencijom,kojima pripadam i ja.
Spisak sam dobila od interniste,dr J.Todorović , koja radi u klinici "Ivanović"
str.1
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Re: Pravilna ishrana uz IVF + IR
Hvala Pari! Odlicno se vidi slicica. Bice jos?
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Sto rece, ja se zdravo hranim:), ali nije lose da covek vidi neke optimalne kolicine.
Vec se vidim - pomorandza sok 130ml, a ja 300, pa se pitam odakle mi visak
Vec se vidim - pomorandza sok 130ml, a ja 300, pa se pitam odakle mi visak
komentar uz prvu sliku:
brojevi zabeleženi hemijskom o. označavaju jedinice,uočavate da namirnice
iz grupe povrće A može da se jede koliko hoćeš i kako hoćeš (piše "po želji")
slika 2
slika 3
slika 4
slika 5
that's all fox
brojevi zabeleženi hemijskom o. označavaju jedinice,uočavate da namirnice
iz grupe povrće A može da se jede koliko hoćeš i kako hoćeš (piše "po želji")
slika 2
slika 3
slika 4
slika 5
that's all fox
Super! Dobro je ovo znati!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
malo me zastrasuju ove kolicine - 2 jedinice mesa- 60g, hmmm... jos ako je jagnjence ne bih ni pocinjala sa jelom...
Hvala ti, Pariz
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Ja imam utisak da nikada nisam imala ovoliko celulita.... puno jedem voca i povrca, kuvano.. ali od svih kontraceptiva i menopura nabacila sam samo 2-3 kile - nazalost cistog sala i celulita ((((
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
nekad sam zbunjena s tim tabelama. s jedne strane se preporucuje meso, onda s druge strane postoje izvori koji kazu da ga treba izbjegavati jer je puno lijekova i hormona..pa valja jesti dosta proteina..pa glede mliječnih proizvoda - i to je viša filozofija
ja sam gledala da ne jedem slatko tj. da ogranicim na minimalno, da jedem puno povrća i voća (jedan ananas dnevno..haha), jela sam više ribu i max 1xtjedno meso..ali da dodjem na 50g proteina dnevno..
uvela sam svaki dan klice od brokule ili rotkvice..
ja sam gledala da ne jedem slatko tj. da ogranicim na minimalno, da jedem puno povrća i voća (jedan ananas dnevno..haha), jela sam više ribu i max 1xtjedno meso..ali da dodjem na 50g proteina dnevno..
uvela sam svaki dan klice od brokule ili rotkvice..
nebuloza- Broj poruka : 317
Godina : 51
Datum upisa : 18.06.2011
Pariz, dobile smo istu dijetu od iste dr.
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
samo napred!anak ::Pariz, dobile smo istu dijetu od iste dr.
Hej devojke, dijeta je super !!! Samo mi nije jasno da li sme da se jede suseno voce, cak i u malim kolicinama? Vdim da pise, ali meni su bas naglasili da ne smem , a ja hocu da poludim za suvim sljivama u jogurtu !!!
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ema, vide li gramažu??
Pa jedna suva šljiva skoro toliko broji
Pa jedna suva šljiva skoro toliko broji
Vieh gramazu, nego meni rekose ni gram, a ja bukvalista... pre cu se odreci milke nego suve sljive...
He super je sto si postavila ovu temu
kod mene je bila rezistencija diskutabilna prvo uveden siofor posle ukinut bez novog ogtt testa ... pa sad razmisljam da jedem ovako tek bi bila kao grancica
inace me stalno kritikuju da moram da se ugojim ako hocu bebea i to dr-ove nesto nisam bas cula vec moja okolina one kao babske price mrsava nema sanse da zatrudni ...
na mojih 170 cm imam 55 kg i ni malo sem u rukama ne delujem mrsavo ... cak me neki posto sam se malo ugojila od prosle godine kritikuju da sam nabacila butkice ...
pojma nemam sta mi je ciniti
kod mene je bila rezistencija diskutabilna prvo uveden siofor posle ukinut bez novog ogtt testa ... pa sad razmisljam da jedem ovako tek bi bila kao grancica
inace me stalno kritikuju da moram da se ugojim ako hocu bebea i to dr-ove nesto nisam bas cula vec moja okolina one kao babske price mrsava nema sanse da zatrudni ...
na mojih 170 cm imam 55 kg i ni malo sem u rukama ne delujem mrsavo ... cak me neki posto sam se malo ugojila od prosle godine kritikuju da sam nabacila butkice ...
pojma nemam sta mi je ciniti
daxi011- Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011
Dobro da si postavila temu!
Hajde, devojke koje nešto znate, pomozite svojim znanjem!
Hajde, devojke koje nešto znate, pomozite svojim znanjem!
Gramatika- Broj poruka : 4085
Datum upisa : 16.03.2011
Daxi, imamo potpuno istu visinu i kilažu, ali ja uopšte nisam mršava. Valjda to zavisi i od građe. Ali, što se tiče plodnosti, znam da previše mršavim ženama izostaje ovulacija jer organizam pokušava da se "očuva" jer nema dovoljno hrane za sve.
Takođe, sva istraživanja pokazuju da je vantelesna oplodnja najuspešnija kod žena koje imaju blagi višak kilograma, a čak je i kod gojaznih žena procentualno uspešnija nego kod mršavih.
Zato mislim da su dijete ubitačne u vreme kad se planira trudnoća, ali isto tako se ne bih baš namerno gojila da bi se uklopila u statistiku
Mislim da smo sasvim OK
Takođe, sva istraživanja pokazuju da je vantelesna oplodnja najuspešnija kod žena koje imaju blagi višak kilograma, a čak je i kod gojaznih žena procentualno uspešnija nego kod mršavih.
Zato mislim da su dijete ubitačne u vreme kad se planira trudnoća, ali isto tako se ne bih baš namerno gojila da bi se uklopila u statistiku
Mislim da smo sasvim OK
M.- Broj poruka : 317
M. hvala
nekako tako i ja mislim ... kod mene i mm ima "dovoljno" ostalih prepreka da i da se malo "popravim" ne bi mozda uopste pomoglo ...
nekako tako i ja mislim ... kod mene i mm ima "dovoljno" ostalih prepreka da i da se malo "popravim" ne bi mozda uopste pomoglo ...
daxi011- Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011
Ja nekako nisam ni mršava ni debela, prilično ok. Ali sada me ovo nekako baci u dilemu, Šta je sa postom u vreme priprema?M. ::Daxi, imamo potpuno istu visinu i kilažu, ali ja uopšte nisam mršava. Valjda to zavisi i od građe. Ali, što se tiče plodnosti, znam da previše mršavim ženama izostaje ovulacija jer organizam pokušava da se "očuva" jer nema dovoljno hrane za sve.
Mislim da smo sasvim OK
Po nekoj logici, rekla bih da post nije baš pogodan u to vreme.
Ne znam da li je kod svakog ovako, ali ja mršavim kada se tako hranim.
Ali, ako već odlučiš, možda bi bilo dobro da uzimaš B12 i pride neke multivitamine da bar malo nadoknadiš tu razliku.
Ne znam da li je kod svakog ovako, ali ja mršavim kada se tako hranim.
Ali, ako već odlučiš, možda bi bilo dobro da uzimaš B12 i pride neke multivitamine da bar malo nadoknadiš tu razliku.
M.- Broj poruka : 317
Grama, ne bi trebalo da post utice u mnogome...ne traje post 3meseca,ali...
slazem se da bi morala da unosis neke suplemente, jer postom manje unosis gvozdje, belancevine,proteine, ipak su bitni...
slazem se da bi morala da unosis neke suplemente, jer postom manje unosis gvozdje, belancevine,proteine, ipak su bitni...
Pijem već mesecima B6, B12 i folnu.
Svaki dan ceđena narandža, limun... Med, razne semenke sirove.
Hvala na odgovorima, Pari i M.
Svaki dan ceđena narandža, limun... Med, razne semenke sirove.
Hvala na odgovorima, Pari i M.
Hej devojke, pada mi u oci nesto... ako iz ishrane izbacimo pohovano, przeno, rafinisano, slatkise, ako smanjimo unos crvenog mesa, konditorskih proizvoda, smanjimo unos mlecnih proizvoda...i pri tom izgubimo po neko kilo, to ne znaci da drzimo dijetu, vec da se zdravo hranimo. Mislim da je izraz dijeta u ovom slucaju pogresan, jer mi iz ishrane izbacujemo ono sto je stetno, planirale trudnocu ili ne.
Rezim ishrane, nacin ishrane mi je ok, ali izraz dijeta me asocira na one prave, besmislene dijete...Kad mi neko kaze mediteranska ili makrobioticka dijeta, meni se digne kosa na glavi... ili kada me pitaju na kojoj sam dijeti bila pa sam skinula kilograme... ma koja crna dijeta, ja jedem sve, sem nezdravih stvari...jedino u cemu ne mogu da odolim je kafa sa secerom i ponekad sladoled, ali u odnosu na kolicinu slatkisa koje sam jela, ovo nije ni 5 %.
Svidja mi se ono sto je Pari postavila, neko se bas potrudio da sazme sve u jednan rezim. Tako da...Dokle god ima voca i povrca, ja nisam na dijeti, a kad krene zima ne znam sta cu... kupus i jabuke, pa u krug... red pasulja, red sociva i pokoja sargarepa...
Rezim ishrane, nacin ishrane mi je ok, ali izraz dijeta me asocira na one prave, besmislene dijete...Kad mi neko kaze mediteranska ili makrobioticka dijeta, meni se digne kosa na glavi... ili kada me pitaju na kojoj sam dijeti bila pa sam skinula kilograme... ma koja crna dijeta, ja jedem sve, sem nezdravih stvari...jedino u cemu ne mogu da odolim je kafa sa secerom i ponekad sladoled, ali u odnosu na kolicinu slatkisa koje sam jela, ovo nije ni 5 %.
Svidja mi se ono sto je Pari postavila, neko se bas potrudio da sazme sve u jednan rezim. Tako da...Dokle god ima voca i povrca, ja nisam na dijeti, a kad krene zima ne znam sta cu... kupus i jabuke, pa u krug... red pasulja, red sociva i pokoja sargarepa...
Ema, ja i ne znam da je neko ovo nazvao dijetom...
Čak ni u naslovu ta reč nije prisutna.
Naravno da je to poseban režim ishrane,a taj što sam dobila, prepisan je od interniste, a posebno za osobe sa IR.
Aha, sad vidim i nešto što je M. pisala, ona spominje dijetu,i baš bih je pitala gde je čitala te studije koje kažu da gojaznijima više uspeva VTO...nikakve logike nema, jer višak-tj. masne naslage vezuju za sebe hormone, pa je njihova distribucija tamo gde treba umanjena...
Pa zašto se i na Komisijama vode BMI-om...
Čak ni u naslovu ta reč nije prisutna.
Naravno da je to poseban režim ishrane,a taj što sam dobila, prepisan je od interniste, a posebno za osobe sa IR.
Aha, sad vidim i nešto što je M. pisala, ona spominje dijetu,i baš bih je pitala gde je čitala te studije koje kažu da gojaznijima više uspeva VTO...nikakve logike nema, jer višak-tj. masne naslage vezuju za sebe hormone, pa je njihova distribucija tamo gde treba umanjena...
Pa zašto se i na Komisijama vode BMI-om...
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 1 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu