KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

+103
maza1972
saska1
mata
atomski mrav
Malu
Mrvica78
OKacica
makac71
Bebita
ivi
pavlovic_miljana
Strumfeta78
Olja-B
Tiki-Liki
ganedina
SoJa
leptirko82
fight&faith
Simancce
Ceca797
Hugolina
BettyBoop
m-someone
hany
SSanja
ShareLove
pereca82
red
Maksi
tanjica
JocY
Vuchica
Ninche
djole42
Orline
dragana76ns
ms_do
Crvic
lelas
Nada83
Stenli
mimamoja
Honey Bunny
danilche
jaca*caca
Erata
pempy
Sirijus
Tanja83
beta
ariadne69
lenjivica
aleksa
makica84
Tinche
zvoncica36
bak
Biljka86
Sofija Veks
ciklama
labradorka
Nataly17
Ema78
missile
NatasaM
Em&Jas-SKOPJE
LaFolie
krol
dunjas
mare41
Bubica28
BiKsi :)
anak
breskva
lilya
heart84
Leda
KoMetaK
pegaz
2207mina
mijaki
Xena
maus
Elle
Mirjana
zova
simona68
Malina
racili
Struzzo
zoxa
MAAKKI
7-patuljaka
Bitter Sweet
dr mali pariz
Aki
HappyGirl
venera3
tuli
Jelena*
nena beba
maka71
nabla
107 posters

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska - Page 7 Empty Re: Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

Počalji od Xena 11/8/2012, 19:20

Hvala Pari, tako sam i mislila da uradim, a danas mi je Danica odgovorila da uradim sve briseve, na kojima se u Ceskoj uopste ne insistira, ali ih Sonja ipak trazi radi sigurnosti. Rekla je da draganovic ne mora nista da radi, pretpostavljam zbog obrade sperme, ali cu to zadrzati za sebe, a njega uputiti u lab Very Happy
Valjda sam navikla da mi do sada, sve crtaju, pa jos i oboje, a ovde mi sve nekako ide brzo.
Xena
Xena

Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska - Page 7 Empty Re: Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

Počalji od lilya 12/8/2012, 09:41

I ja prvi put ovo cujem. Put do tamo nije problem kolima, ali je povratak bas bas. Tako mi je rekao kolega koji je isao kolima. Mada Sonja kaza da put nema nikakve veze, imali su zenu koja je pre podne imala ET, a uvece sela u bus i vratila se za Beograd i ostala trudna. Ja sam posle ET lezala sat vtemena i onda mi je rekla da mogu slobodno da prosezam do hotela i tako smo i uradili.
Ja vam savetujem da i to proverite sa Sonjom.
lilya
lilya

Broj poruka : 4742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mare41 12/8/2012, 11:01

imamo i mi trudnica (i mama) koje su odmah nakon transfera putovale, oko 800 km, i više, jedna cura je putovala u Južnoafričku republiku, na aerodromima dizala teške kofere i zatrudnila.
Bilo mi neugodno pisati (da nekog ne uvrijedim) da redovne kontrole, s pregledom i Papa testom, radimo redovno i bez postupaka, i tamo naprave mikrospkopsku analizu, da vide ove uobičajene "stanovnike"...
dr Sonja ne daje posebnu težinu imunološkim i trombofilijskim pretragama, al ako ih napravit i dokaže se trombofilija-dat će vam niskomolekularni heparin,
LaFolie, imaš samo mutaciju MTHFR? Ili još nešto?

mare41

Broj poruka : 21
Datum upisa : 13.06.2012

http://www.prag-putopis.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 12/8/2012, 11:14

Imam od stecenih samo MTHFR, za urodjene cekam kraj avgusta (termin)
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mare41 13/8/2012, 08:42

erato ::I koliko se ceka otprilike, od slanja prvog maila, do pocetka postupka? Da li se ide na konsultacije u prag, ili moze preko neta i telefona? Mnogo pitanja Very Happy Razz
erato, sa mnom je na transferu bila cura koja je doslovno čekala 15 dana između konzultacija i postupka, al sve ovisi o tome koliko im je gužva, al u principu nema nekih većih čekanja...

mare41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 13/8/2012, 11:00

A za konsultacije se obavezno putuje tamo? I zanima me ako se obavlja priprema ovde, folikulometrije i ostalo, odbija li se to od cene samog postupka, ili placas i ovde i tamo duplo?
Erata
Erata

Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Em&Jas-SKOPJE 20/8/2012, 01:19

cure...samo na kratko...sta god da vam kaze dr.Sonja,poslusajte je.Ta doktorica je vrh genekologije.Nakon 15 godina vapaja i 10-12 IVF-a po Makedoniji,Srbiji,Hrvatskoj,Sloveniji...dr.Sonja je uspela.Pre 40 i nesto dana nam se rodila IVANA. smajli angel

Em&Jas-SKOPJE

Broj poruka : 1
Datum upisa : 20.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pegaz 21/8/2012, 23:06

mare41 ::xena, hvala,
Pegaz, jel ova http://www.pragueivf.com/en/about-us/alena-kostakova-md/ meni je ona bila predivna

Ne mila meni je bila ova http://www.pragueivf.com/en/about-us/stevikova/
pegaz
pegaz

Broj poruka : 694
Datum upisa : 27.12.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 22/8/2012, 11:27

Em, cestitke!
meta, bas mi je drago da su utisci dobri!
p.s. sta nam je sa dr/om?
Saljem joj danima mail, ne ide, vraca mi se...u cemu li je fora?
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NatasaM 23/8/2012, 16:39

Zdravo devojke,
Evo da se i ja ubelezim kao pacijent dr.Sonje.
Na forumu sam "teski posmatrac", davno sam postavila par pitanja i to je to.Valjda crta karaktera..
Elem, u oktobru punim 44, a u septembru pocinjem sa stimulacijom i ako Bog da, odoh za Prag.
Bila sam u maju na pregledu kod dr.Sonje i po njoj odredjene sanse postoje i da se javim kada zelim da krenem u postupak.
I tako, poslah mejl Danici pre dva dana, a ona jos ne odgovara.
Taman sam mislila da posaljem mejl Sonji, kad nema njene adrese na sajtu. Obrni, okreni, nema pa nema, a znam da je ranije pisala.
Svratih do vas (posto vi devojke sve znate), kad vidim Parizanka salje mejlove, a oni se vracaju.
Moj zakljucak je da je doktorka skinula sa sajta njen mejl, valjda zeli da sva komunikacija ide preko Danice ...Ako mi ne odgovori do sutra, sta cu, poslacu joj opet.
Pozdrav i puno srece svima!

NatasaM

Broj poruka : 9
Datum upisa : 28.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 23/8/2012, 17:00

I meni je bila i jutros i prekjuce dr Martina, sa linka koji je Pegaz postavila. Ne znam sta se desava sa mejlovima, niko nista nije pominjao. Mogu da ih pitam, ako zelite.
Sto se Danice tice, posalji joj opet mejl, meni je uvek vrlo brzo odgovarala, ali je moj utisak da sad nema puno zena u postupku, pa je valdja slobodnija.
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NatasaM 23/8/2012, 17:10

Hvala ti za komentar, i meni je Danica ranije odgovarala istog dana.
Ja mislim da je guzva, pa ko rekoh da je pustim, ali posto kazes da nije velika, odmah joj saljem pisamce.
Mozda mi ne odgovara zato sto sam postavila i pitanje za dr.Sonju koja trenutno ima te probleme sa rukom i ne radi punom parom.
Hajde da i vas pitam: tamo Pronison daju posle transfera, kako sam shvatila?
Moje pitanje je bilo da li mogu da ga uzimam ranije jer me sada u Beogradu zeza ambrozija, a pre par godina kada sam imala jaci napad na klinickom su mi prepisali Pronison neko krace vreme.

NatasaM

Broj poruka : 9
Datum upisa : 28.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 29/8/2012, 10:44

Evo i mog iskustva sa Pragom i klinikom, mozda nekome posluzi. Very Happy

Put
Ja sam iz Beograda isla Lufthanzom, karta u jednom smeru, preko Minhena kosta 129 eura, a let traje malo vise od 3h. Preporucujem svima, samo da obratite paznju na cene i na duzinu trajanja leta, jer je meni izlazila opcija i 6-7h puta i mnogo skuplja, a let iz Minhena za Prag je isti kao i ovaj koji sam uzela ja. Taxi Sima od aerodroma do hotela je 25 eura i to je jeftinije, koliko smo gledali mi, nego regularni taxi tamo. Nama su jedno vece do hotela iz grada uzeli 20. Ne shvatih koliko kosta voz po osobi povratna karta, ali proverite i letove, a ja sam tu da vam pomognem ako treba.

Smestaj
Mi smo bili u hotelu Park, jer smo hteli internet, klimu i mir, ali niti smo imali net kako treba, niti smo se rashladili, iako je par dana bilo bas toplo i trebala nam je klima. Generalno, hetel je ok i ja sam bila srecna kad smo dobili sobu na gornjoj strani (ne znam jel' severna). Medjutim, neki su radovi tamo, pa je bas buka, a cula se i do naseg 9. sprata. Tako da nisu samo tramvaji sa druge strane problem, vec i ovi radovi. Cisto informativno. U hotelu Belvedere je sad bilo mirno (rekla mi cura koja je tamo odsela) jer nije bilo tramvaja zbog nekih radova, ali pocinju od 1. sept. Sto se neta tice, Park ima LAN varijantu u sobama, ali sam ponela komp s' posla na kome moram da imam odobrenje administratora za logovanje, pa nisam uspela da se kacim, jedino na wifi u holu hotela, koji 3 dana ne radi, pa 1 radi. Lokacijski, Park je na super mestu, ima 3 tramvaja koja staju ispred, i sa kojima mozete otici u bilo koji deo grada. Br 14 vas vodi do Paladiuma (velikog trznog centra blizu centra) i skoro do glavne zeleznicke stanice, br. 17 do Karlovog Mosta, a br. 12. do Malostranskog trga, odakle mozete da odete pesice do dvorca ili da uzmete 22 do dvorca. Takodje, tu mozete da uzmete i metro, ako idete na neku drugu stranu.
Da ne zaboravim, hotel Park kosta 50 eura dvokrevetna, ako rezervisete preko PFC-a, mislim da je Belvedere 47. Mi smo prve noci spavali u drugom hotelu, jer nije bilo mesta u Parku i njega nam je rezervisala Danica, a platili smo mnogo manje (oko 30 eura) ali je daleko od PFC-a.

Klinika

Primila nas je Sonja sa rukom u gipsu i tako me i pregledala prvi put. Zakazala za sl. dan jos jednu kontrolu pre aspiracije kada nje nije bilo (jer je skidala gips), ali nas je docekala predivna dr. Martina. Pregledala, dala stop da primim, objasnila sve i poslala kuci, da dodjemo za 2 dana ranom zorom. Pricala sam sa njom o PGD metodi, odvracala me je od nje, jer kaze, da nije najpouzdanija i ne znaci da se neka bolest ne moze potkrasti, jer se uzima na analizu samo 1 celija. Pomenula sam joj problem mm-a da na dan aspiracije moze da ima problem sa prvim uzorkom od stresa, pa nam je dala bocicu da donesemo i zamrzne uzorak, kako bi predupredila negativan rezultat na dan A. I rekla nam je da donesemo svez uzorak na A, koji su i koristili.
Na dan aspiracije, pricali smo sa Sonjom, mali broj spermica da se radi PICSI metoda, radice IMSI ili ICSI. Ja sam dobro prosla posle aspiracije, 7 jc.
Na dan transfera, drugog dana od A, pricali smo sa embriologom, nije bio Danijel, vec jedna ridjokosa divna zena. Rekla nam je da imamo 4 embriona koja su odlicna, pokazala filmice njihove i dala USB sa njihovim snimcima i onda nam rekla da bi ona vratila samo 2 a 2 zamrzla, ali je Sonja smatrala da je bolje da se vrate sva 4 zbog godina i zobg 4 prethodna neuspeha. Pitala sam je i za assisting hatching, rekla je da moze da uradi ako insistiram, ali da je 2. dan rano za to i da su njeni embrioni ona im ne bi radila hatshing. Radjen je 2. dana ET jer dr Sonja smatra da je bolje da embrioncici budu u materici nego van. ET-u je prisustvovao i mm i nista nije razumeo, ali su se svi smejali jer mu uniforma bila mala, kao i prostor gde je sedeo. Ja sam se salila da pored celokupnog zenskog tima koji nam je bio prisutan sve vreme - nadam se da ce uroditi sa 2 devojcice i ja sam zadovoljna lol! Posle ET mi je Sonja savetovala da lezim na stomaku, i kako mi je objasnila, kad je besika poluprazna - savetuje se lezanje na stomaku, ako je puna - na ledjima. POsle pola sata sam ustala i otisla do hotela i nastavila tamo sa leskarenjem. ET je bio u subotu i na klinici su bili prisutni svi, jer je bilo njih 2 za aspiraciju. Znaci radi se udarno i prem licnim potrebama pacijenta. Posle ET smo imali razgovor od pola sata sa dr Martinom, koja je objasnila sta raditi, mislim, moze se sve, i putovati, voziti, setati, samo da se ne aktiviraju trbusnjaci i da se ne dize tesko. Ne treba jesti meso i ribu koja nije termicki obradjena, zbog listerije, koja moze da uzrokuje ne usadjivanje ili spontani. Sa Martinom, koja je slovakinja smo pricali posle o svem ui svacemu, pa i o nekim njenim i nasim privatnim stvarima, a ona nije skidala osmeh sa lica! Iako sam ja bila skepticna za trudnocu, i u razgovoru sa embriologom rekla, ok, sledeci put cemo raditi AH, ona je rekla - nema sl. puta, sad ce biti viseplodna trudnoca. Posle ET, dosla je Martina kod mene u sobu, zagrlila me i rekla da se nada da sam svesna sta znaci viseplodna trudnoca i da sam spremna za vise beba, jer ce moja trudnoca biti takva. Ovakvim ponasanjem su mi bas ulile nadu i opustile me maksimalno.
Ono sto me je odusevilo i iznenadilo je to sto smo mi bili spremni da platimo i radimo i AH i PGD i PICSI a oni su nas odvracali iako su mogli da nam naplate vise. Ne znam da li je tajna ili nije, ali cu reci koliko smo mi platili ICSI postupak - 2000 eura. Nemamo embrione za zamrzavanje, ali imamo zamrznute spremice. I oni su mi dali pregnil za stop injekciju. Mozda je mnogo, mozda ne, ali mi smo zadovoljni cenom.
Sve u svemu, utisak - maksimalno profesionalni, pozitivni, iskreni, posteni, vredni i cini se kao da je njihov cilj samo da imaju jos jednu trudnicu vise, a ne da zarade!

Tu sam za sva pitanja i pomoc Very Happy Mozda se dosetim jos necega usput, pa dopisem Very Happy
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 29/8/2012, 12:33

Metaurina ::

Na dan transfera, drugog dana od A, pricali smo sa embriologom, nije bio Danijel, vec jedna ridjokosa divna zena. Rekla nam je da imamo 4 embriona koja su odlicna, pokazala filmice njihove i dala USB sa njihovim snimcima i onda nam rekla da bi ona vratila samo 2 a 2 zamrzla, ali je Sonja smatrala da je bolje da se vrate sva 4 zbog godina i zobg 4 prethodna neuspeha. Pitala sam je i za assisting hatching, rekla je da moze da uradi ako insistiram, ali da je 2. dan rano za to i da su njeni embrioni ona im ne bi radila hatshing.

Ja sam se salila da pored celokupnog zenskog tima koji nam je bio prisutan sve vreme - nadam se da ce uroditi sa 2 devojcice i ja sam zadovoljna lol!

Tu sam za sva pitanja i pomoc Very Happy Mozda se dosetim jos necega usput, pa dopisem Very Happy

Bez obzira šta mi mislile, mislim da je dobro što si je poslušala za 4 embriona. Kad sam te čitala na koracima, razmišljala sam - ako se i meni to desi, ja neću 4 da vraćam. A onda pomislim, ako ću verovati dr Sonji, onda idem u tome do kraja. Sigurna sam da je uradila najbolje moguće što odgovara vašem slučaju! cvet

bebe bebe Od ovoga ništa lepše ne može da bude!

Ako se dosetiš, piši, a i ja ću pitati, ako me još nešto bude zanimalo Embarassed Very Happy

molitva

Želim ti da u miru i s osmehom na licu dočekaš danB(eta+), a i onda nemoj preterano da se uzbuđuješ, da ne uznemiriš bebice! usne
missile
missile

Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 5/9/2012, 02:13

Mare, vec sam pisala, od aerodroma do hotela je 25 evra, a po gradu je manje. Mi smo prvu noc spavali u drugom hotelu, jer nije bilo mesta u Parku, pa je Sima dosao po nas i odvezao nas do Parka i to nam naplatio 200 kruna (1evro=25 kruna). Od grada do hotela smo uvece platili 400 kruna. Koliko je mm gledao na netu, taxi vise kosta nego SIma, ali ja nisam proveravala, dovoljno mi je to sto nas je registrovani taxi odrao lol!
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 5/9/2012, 08:59

a da, u Pragu taxisti sisaju turiste kao ovce.... Mene i muza je za par ulica odrao, a mi smo super prosli, kako su ostali gosti hotela prosli....
Taxisti i menjacnice su u Ceskoj DNO.
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 5/9/2012, 09:52

LaFolie ::a da, u Pragu taxisti sisaju turiste kao ovce.... Mene i muza je za par ulica odrao, a mi smo super prosli, kako su ostali gosti hotela prosli....
Taxisti i menjacnice su u Ceskoj DNO.

Rolling Eyes
missile
missile

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lilya 5/9/2012, 10:11

missile ::A šta je loše sa menjačnicama, msm ne znam, nisam bila, pa ne shvatam... Jel kurs loš ili...

Ja ne znam, mi smo sve obavili sa Simom i nismo ni isli po menjacnicama. Mm je samo usao jednom u jednu i izasao i rekao da cemo zvati Simu da promenimo jos novca koilko nam treba. Mozda LaFolie zna nesto sto mi ne znamo Very Happy
lilya
lilya

Broj poruka : 4742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 5/9/2012, 10:13

lilya ::
missile ::A šta je loše sa menjačnicama, msm ne znam, nisam bila, pa ne shvatam... Jel kurs loš ili...

Ja ne znam, mi smo sve obavili sa Simom i nismo ni isli po menjacnicama. Mm je samo usao jednom u jednu i izasao i rekao da cemo zvati Simu da promenimo jos novca koilko nam treba. Mozda LaFolie zna nesto sto mi ne znamo Very Happy

Izgleda da je tm sve rekao! lol!
missile
missile

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 5/9/2012, 12:14

Sto se tice taxista, mislim da ih treba prvo pitati koliko kosta od-do, pa tek onda sesti. Nama je prvi hotel bio daleko od centra, bilo je uvece, a ja sam bial il da legnem il da mrem, pa smo zato platili taxi. Tako da smo znali sta nas ceka.
Sto se zamene para tice, izbegavati menjacnice max! I mi smo par puta menjali kod Sime, ali smo najcesce placali karticom ili dizali pare sa bankomata. Usli smo samo poslednji dan da zamenimo 20 evra u menjacnicu gde je pisalo 0%provizije i 25 kruna po evru i kad smo pitali koliko dobijamo za 20 eur, rekao je 400 kruna, cim smo krenuli, poceo je da dize cenu, 450, mi se okrenemo, on zove, 470. lol! Eto, vodite racuna i o tome i cenjkajte se.
I, da, kod Karlovog mosta, u prolazu, rade i drze sve nasi ljudi. Pa mozda tu moze da se dobije neki bolji kurs.
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 5/9/2012, 14:12

jedino je neka menjacnica kod New Yorkera (neki car Ahmed) menjala pare bez provizije: SVAKA druga ti uzme 20 eura provizije! Plus bedan kurs.

Na primer, drugar je dao 200e i dobio njegovih para za 120eura! I urlao tamo na njih, sve, ali dzabe, pozdravis se od para.
DNO
Nas je vodic odveo u menjacnicu i dogovorio se sa njima da nam svima korektno zamene pare.
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 5/9/2012, 14:41

I moja preporuka je da se novac dize sa bankomata. Mi imamo devizni racun gde uplatimo novac pre puta, ne neke velike sume, da se ne slognemo ako nam ukradu karticu ili ako se ne daj boze, zaglavi u bankomatu. Svuda gde smo putovali, to se pokazalo kao najbolje resenje E sad, desava se da neke bakne imaju neke vece provizije, ali to je zanemarljivo u odnosu na menjacnice. Navigaciju ne ispustamo iz ruku , i problema nema !
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mare41 5/9/2012, 17:15

neko je pisao da se to -bez provizije-odnosi tek na sumu iznad 500 eura, genijalci, moram provjeriti na mojoj stranici, negdje mora to pisati:-), fala za info za Simu, sorry ako nisam vidjela da je prije pisalo, ni ne vidim više najbolje:-)

mare41

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 14/9/2012, 21:03

Ja sam kontaktirala ovu kliniku. Poslali su mi ukratko objasnjenje o postupku, kao i protokol. Medjutim, posto je jedno od mojih pitanja bilo da li mogu ocekivati da dr. Hlinka bude embriolog u mom slucaju, odgovorili su da ne mogu garantovati zbog njegovih obaveza. Meni to nije jasno, jer ne znam sta moze da mu bude obaveza kada je u pitanju posao, ako ne pacijenti. Jedino ako covek ima privatnih obaveza. Ja sam zatim rekla da planiram za 3 meseca i da se nadam da ce tada znati da li je dr. raspoloziv ili ne, jer ja zelim da nam on bude embriolog. Odgovorili su na neka dodatna pitanja i izbegli odgovor vezan za dr. Hlinku. Ja sam trenutno u fazi izbora klinike, pa vam prenosim iskustva vezana i za PFC.
Erata
Erata

Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 15/9/2012, 00:01

Uf.... tako sam ja zelela da bi embriolog bude Borut Kovacic u Jevremovoj, ali od toga nista niije bilo...nije mi bilo prijatno
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu