Drage kolegice,

nadam se da ovo nije suprotno pravilima Foruma, ukoliko jest, molim administratore da me upozore.

Razlog ovog posta je informiranje mogućih pacijentica o novim mogućnostima za pacijentice iz Hrvatske i bivše Yu.

Ja sam osobno određeno vrijeme radila u Češkoj klinici Pronatal, i možda sam se već srela s nekima od Vas, vidim da su informacije koje dajete vrlo točne i precizne.

Doktorica Sonja Lazarovska koja je dugi niz godina uspješno radila u Pronatalu i najviše s našim pacijenticama, otvorila je od ove godine svoj centar za IVF po imenom Prague Fertiliy Centar. Kroz nekoliko dana bit će objavljeno sve na internet stranici (trenutno u završnoj obradi).

Specifičnostt klinike je to što je namjenjena prvenstveno za pacijentice iz zemalja bivše Yu i trenutno nema liste čekanja!
I dr. Sonja Lazaorvska je projeklom s našeg područja i zajedno s timom stručnjaka posvetit će se našim pacijenticama. Sve informacije o dostupnim liječenjima, cijenike, kontakt, upute, reference, rado ću vam dostaviti putem foruma ili na e-mail adresu.

Lijep pozdrav,
Mirna Turčinović
Asistent za odnose s pacijentima u HrvatskojZahvaljujem na lijepim željama glede osnutka nove klinike i pozdrav svima s kojima sam moguće već komunicirala ranije Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska Smile

Rado ću odgovoriti na sve privatne poruke zasebno, a do onda tu ću objaviti generalne informacije za koje ste me pitali.

Adresa klinike koju vodi Dr. Lazarovska je:

Prague Fertility Centre
ul. Milady Horákove 63
170 00 Praha 7
web stranica je u završnoj izdradi i već do slijedećeg tjedan treba biti u funkciji.

U Prague Fertiliy Centre moguće su sve varijante lječenja,osim surogat majka.To nije moguće kod stranih pacintica.

Znači,zakon omogućava: donaciju jajnih stanica, donaciju sperme, donaciju embrija, naravno i vlastiti IVF ciklus.

Od labaratorijskih metoda se rade sve tehnike:ICSI,(PICSI i IMSI-dvije nove metode za morfološku i funkcionalnu selekciju spermija prije ICSI), kulutra blastocista, potpomognuta nidacija/ugnježđenje, kriokonzervacija (sperme,embrija,jajnih stanica), PGD (preimplementarna genetska diagnoza).

Cijene su zadržane niske (kao u Pronatalu), dok su u Češkoj ove procedure znatno skuplje, a po Europi većinom duplo skuplje. Ukoliko pacijenticama osiguranje priznaje liječenje u Češkoj, dobit će potrebne dokumente i fakture.

Donacija jajne stanice iznosi 3.800 Eur (Uključuje ICSI, eventualnu kryokonzervaciju preostalih embrija, kultivaciju do 3 dana),
Donacija spreme iznosi 400 Eur + IVF ciklus 1.600 Eur, ICSI 400 Eur itd.

U organizaciji bit će moguće dvije variante:
1. najprije konzultacija u Pragu, s pregledom i s određivanjem protokola
2. kompletan stimulacijski protokol u Hrvatskoj kod svog ginekologa. Dolazak u Prag prije punkcije.
Za donaciju jajne stanice preporučujemo 1. varijantu s početnom konzultacijom.

Glede potrebnih viza i smještaja dobit ćete sve informacije, sve je dostupno.

U Hrvatskoj ću ja pomagati s potrebnim informacijama i kooridnacijom, imat ćete moj kotantk, a isto tako rado ću vam proslijediti i kontakt Dr. Lazarovske. Meni je osobno drago da mogu surađivati opet s njom koja je prvenstveno veliki stručnjak i topla osoba i nadam se da ćemo pomoći i nekima od vas da postanu roditelji.

Drage dame, klinika već radi, web stranica i službeni e-mail za naše pacijnetice dolazi za koji dan, pa ćete moći službeno dobtiti sve ove informacije, s obzirom da nisam sigurna koliko je u redu služiti se forumom. Nadam se da nisam prekršila pravila foruma ovim informacijama, ako jesam ispričavam se.

Puno pozdrava svima,
Mirna


Nemam pojma sto ne otvara str. 7,otvorite sami ako ne ovako