Problem sa vaginalnim/cervikalnim brisevima
+21
Ema78
lenjivica
jjjJelenajjj
maus
dra00
ninica2
KoMetaK
maza1972
buby
Kamilica
dr mali pariz
mumka
Mali Princ
Mirjana
dacca
tanja68
maša
black magic woman
Orline
mala parizanka
bokica
25 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Problem sa vaginalnim/cervikalnim brisevima
Miro, samo polako srediće on to, i biće sve u redu!!!
MM je imao mikoplasmu i ureaplasmu, a ja samo ureaplasmu, tako da ne mora značiti da je ti imaš, pogotovo što je i ranije nisi imala.
Nemo se nervirati.
MM je imao mikoplasmu i ureaplasmu, a ja samo ureaplasmu, tako da ne mora značiti da je ti imaš, pogotovo što je i ranije nisi imala.
Nemo se nervirati.
Kamilica- Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011
isto i kod nas...i to pred sam postupak meni sve ok...on ureaplasmu...polako,sedite razgovarajte,menjajte nacin ishrane pa nije mali...razumece da je to za vase dobro...ne nerviraj se sad puno,jer ce te u zivotu cekati mnogo gore i teze stvari od jedne glupe bakterije...sacuvaj zivce...
buby- Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009
Jaooo, ja sada ne znam šta da mislim! Niti sam sigurna da me je dr dobro čuo ili razumeo preko telefona. Ja sam mu rekla da mm ima bakteriju, a on je rekao da ja počnem sa bockanjem Jel' mislite da ja treba da odem kod njega sa ovim nalazom?
Ženskice, hvala vam što ste tu
Ženskice, hvala vam što ste tu
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Miro, dok se ti bockaš, on će piti antibiotike, a nakon toga biće sve ok. Tako da ne gubiš na vremenu, jedino sačekaj tvoj nalaz, predpostavljam da će sutra
stvarno ti je dobar avatar
stvarno ti je dobar avatar
Uh, sada mi je lakše! Hvala Cvetiću
U međuvremenu se moj dr i mm našli i ovaj prvi ovom drugom izabrao antibiotik iz antibiograma. Da sutra stiže i moj nalaz.
U međuvremenu se moj dr i mm našli i ovaj prvi ovom drugom izabrao antibiotik iz antibiograma. Da sutra stiže i moj nalaz.
Miro, jel ti dobar nalaz? Baš nešto mislim na te...
Ja zaboravila da odem po nalaz Danas ne rade, pa cu sutra. Hvala sto mislis na mene
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Nema na čemu...Ja zaboravila da odem po nalaz Danas ne rade, pa cu sutra. Hvala sto mislis na mene
Ma tako i treba, samo bez tenzije, polako i sve se da srediti
Ide mi na ruku i ovo što nikako da dobijem....trčim svaki čas u wc i zagledam, jer je dr rekao da mu javim kad' dođe
Stvarno ne znam šta joj je sad'!
Stvarno ne znam šta joj je sad'!
Mirjana, i kod mene ista situacija, čeka se pa kreće bockanje, ovaj put nadam se do kraja...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
O Mazo, i ja se nadam da je ovaj put do kraja! Nismo baš iz istih razloga stale, ali na neki način nam se priče poklapaju
Nadam se da će ovog puta obema biti uspešno!
Uh...malo smo se raspričale...bolje da nastavimo diskusiju na drugom mestu, da nas Happy ne ukine
Nadam se da će ovog puta obema biti uspešno!
Uh...malo smo se raspričale...bolje da nastavimo diskusiju na drugom mestu, da nas Happy ne ukine
Čist bris. Sterilan
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Bravo za bris, jesam li ti rekla da se ne nervišraš. Eto...
Pari, Meta, Cvetiću
Pitanje za moje drage kutakinje UPOMOC :)
Kada predajete bris na hlamidiju,ureaplazmu,mikoplazmu i bakterioloski...dali ste nosile jednu plocicu,jedan stapic i malu bocicu ili jos nesto??? moj drk tvrdi da mi je uradio i bakterioloski medjutim kada sam ja to odnela na higijenski ona tampo je rekla to su dva nalaza tj hlamidija i mikoplazma,ureaplazma to sam i podigla i negativni su ali nigde nema bakterioloskog moja sestra koja radi na higijenskom misli da nisu gledali sifru protokola na vrhu i mozda ga nisu radili a ja kontam da li mi je drk to izvadio...joj odlepicu totalno
Kada predajete bris na hlamidiju,ureaplazmu,mikoplazmu i bakterioloski...dali ste nosile jednu plocicu,jedan stapic i malu bocicu ili jos nesto??? moj drk tvrdi da mi je uradio i bakterioloski medjutim kada sam ja to odnela na higijenski ona tampo je rekla to su dva nalaza tj hlamidija i mikoplazma,ureaplazma to sam i podigla i negativni su ali nigde nema bakterioloskog moja sestra koja radi na higijenskom misli da nisu gledali sifru protokola na vrhu i mozda ga nisu radili a ja kontam da li mi je drk to izvadio...joj odlepicu totalno
ninica2- Broj poruka : 1841
Godina : 45
Datum upisa : 26.08.2011
Treba mi mala pomoc. Mom suprugu je pronadjena hlamidija, pa pretpostavljam da je imam i ja iako mi je nalaz negativan. Doktorka moja ne radi nekoliko dana, a on je dobio antibiotike koje bi i ja uzela da pijem.
U ponedeljak cu najverovatnije raditi analizu hormona, da li da stopiram dalje analize dok ne izlecimo hlamidiju ili da nastavim... Da li je neko imao slicno iskustvo?
U ponedeljak cu najverovatnije raditi analizu hormona, da li da stopiram dalje analize dok ne izlecimo hlamidiju ili da nastavim... Da li je neko imao slicno iskustvo?
dra00- Broj poruka : 1309
Datum upisa : 01.11.2011
dra00 ovde imas sve o hlamidiji
https://kutak.forumotion.com/t97-hlamidija
https://kutak.forumotion.com/t97-hlamidija
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Ako nekom može da pomogne za sterilne briseve, dajem prirodni recepet, koji sam dobila 1 od kume, drugi po preporuci od doktora.
Imala sam problema sa sterilnošću briseva, vrtila se u krug par mjeseci. Začarani krug ginekoloških pregleda, čekanje rezultata, terapije i jedno riješiš-drugo se pojavi.
Probala sam recept koji sam dobila i ponovila nalaze ureaplazme, mikroplazme, vag. i cerv.bris i nalazi za divno čudo bili sterilni, iako sam napravila pauzu oko 6 mjeseci između kontrole i u poslednjem su ostale bakterije .....
1.Recept protiv E.colli i bakterija
Dva dana ponoviti isti postupak na prazan stomak ujutru i nakon toga ne jesti ništa 2 sata.Postupak ponoviti nakon 20 dana i po potrebi poslije.
Uzeti 8-10 lješnjika sa ljuskom i staviti u 1l vode da ključa na laganoj vatri dok količina ne dođe na pola. Dodati veliku vezu peršuna i ostaviti samo toliko da baci jedan ključ. Ostaviti da se ohladi procijediti i popiti naiskap.
2.Recept protiv bakterija
Uzeti 5 glavica bijelog luka i skinuti samo prvu ljusku.Staviti ga sa 1 l bijelog vina da ključa na laganoj vatri dok količina ne dođe na malu šoljicu za kafu.Ohladiti i popiti naiskap ujutru na prazan stomak.ne jseti ništa 2 sata. Ponoviti postupak nakon 7 dana,pa 30 pa po potrebi.
3.Piti što više, po mogućnosti više od 1,5 litra kompot od brusnice i brusnicu iz kompota pojesti.
Ja sam ovo koristila i nisam očekivala sterilne briseve,na moje iznenađenje svi su bili sterilni. Naravno da se slažem da korišćenje antibiotika vjerovatno utiču na rješavanje jednog problema i pojavljivanja novog.
Eto, probajte, prirodno je i zdravo-neće vam ništa biti.Srećno!!!
Imala sam problema sa sterilnošću briseva, vrtila se u krug par mjeseci. Začarani krug ginekoloških pregleda, čekanje rezultata, terapije i jedno riješiš-drugo se pojavi.
Probala sam recept koji sam dobila i ponovila nalaze ureaplazme, mikroplazme, vag. i cerv.bris i nalazi za divno čudo bili sterilni, iako sam napravila pauzu oko 6 mjeseci između kontrole i u poslednjem su ostale bakterije .....
1.Recept protiv E.colli i bakterija
Dva dana ponoviti isti postupak na prazan stomak ujutru i nakon toga ne jesti ništa 2 sata.Postupak ponoviti nakon 20 dana i po potrebi poslije.
Uzeti 8-10 lješnjika sa ljuskom i staviti u 1l vode da ključa na laganoj vatri dok količina ne dođe na pola. Dodati veliku vezu peršuna i ostaviti samo toliko da baci jedan ključ. Ostaviti da se ohladi procijediti i popiti naiskap.
2.Recept protiv bakterija
Uzeti 5 glavica bijelog luka i skinuti samo prvu ljusku.Staviti ga sa 1 l bijelog vina da ključa na laganoj vatri dok količina ne dođe na malu šoljicu za kafu.Ohladiti i popiti naiskap ujutru na prazan stomak.ne jseti ništa 2 sata. Ponoviti postupak nakon 7 dana,pa 30 pa po potrebi.
3.Piti što više, po mogućnosti više od 1,5 litra kompot od brusnice i brusnicu iz kompota pojesti.
Ja sam ovo koristila i nisam očekivala sterilne briseve,na moje iznenađenje svi su bili sterilni. Naravno da se slažem da korišćenje antibiotika vjerovatno utiču na rješavanje jednog problema i pojavljivanja novog.
Eto, probajte, prirodno je i zdravo-neće vam ništa biti.Srećno!!!
jjjJelenajjj- Broj poruka : 12
Godina : 49
Datum upisa : 24.08.2012
Drage moje, ne sterilišu ona čuda koja guraju u nas ya briseve u jednoj renomiranoj laboratoriji ubgd-u. Elem, evo moje priče-uradim cervik. i vaginalni bris 7. marta sve sterilno. Pošto sam se spremala za hsg, koji je trebalo da bude danas, kažu da ne sme ni dan da isteknu brisevi, i tako ja 6.aprila ponovim ono candida. Kaže dr uzmi diflucan pa ponovi bris 10. aprila, danas rezultati streptococcus!!! Dakle, za 4 dana ja dobila bakteriju a nisam imala odnose niti sam išla na bazen itd...Kaže doca to su oni preneli nema druge...I sad lečenje 2 nedelje, sve se pomera za 2 mesece jer za uskršnji raspust putujem...poludeću!!!! A najradije bih ih tužila ali kako dokazati da baš u ta 4 dana nisam imala odnos sa nekim ko ima te streptokoke!
lenjivica- Broj poruka : 617
Datum upisa : 06.11.2012
Draganice, ako sumljas u nesterilnost instrumenata, uzmi od nadleznog ginekologa uput za Batut, tamo svako dobije svoj plasticni spekulum , koji se posle upotrebe baca. Rade svaki dan, nema cekanja, samo se materijal mora uzetu do 10h ujutru.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ema tnx, ići ću u Batut!
lenjivica- Broj poruka : 617
Datum upisa : 06.11.2012
Draganice,ako je zaista zbog nesterilisanih instrumenata,eto ti resenja -u Batut.
Ali imaj u vidu da sve te Streptoccocuse imas u probavnom traktu-gde je njihovo najnormalnije staniste i vrlo lako se iz analne prenesu u vaginalnu regiju.
Ako je imunitet malo oslabljen,Laktobacilus iz vaginalne sluzokoze nije dovoljan da unisti bakterije kojima tu nije mesto-i eto pozitivnog nalaza.
Naravno,sasvim razum frku oko sakupljanja nalaza od kojih neki za HSG vaze samo po 7 dana,ali uklopice se sve kockice.
Pozdrav!
Ali imaj u vidu da sve te Streptoccocuse imas u probavnom traktu-gde je njihovo najnormalnije staniste i vrlo lako se iz analne prenesu u vaginalnu regiju.
Ako je imunitet malo oslabljen,Laktobacilus iz vaginalne sluzokoze nije dovoljan da unisti bakterije kojima tu nije mesto-i eto pozitivnog nalaza.
Naravno,sasvim razum frku oko sakupljanja nalaza od kojih neki za HSG vaze samo po 7 dana,ali uklopice se sve kockice.
Pozdrav!
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu