KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Plodni i neplodni dani- metode

+27
mamadabudem
petra82
minja82
hany
winni
OKacica
blizanac
laKole
Sofka
daca32
d77
bebica1978
dr mali pariz
Ema78
korpica
mali Andjeo
Shizika
maus
Mirjana
Orline
ninica2
Kamilica
Botox
Dacaa
verica
terka
HappyGirl
31 posters

Strana 1 od 3 1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od HappyGirl 21/12/2007, 11:48

Plodni i neplodni dani

BILLINGSOVA METODA - CERVIKALNA SLUZ I PLODNI DANI

Billingsova metoda je jedna od prirodnih , modernih metoda za postizanje ili izbjegavanje trudnoce .Ovom metodom mogu se koristiti sve zene , bez obzira na duzinu njihovih ciklusa . Mogu je koristiti kako zene koje se priblizavaju menopauzi ; prestaju sa kontracepcijom , tako i zene koje doje .

Billingsova metoda ce vas nauciti kako da na veoma lak nacin razlikujete plodne od neplodnih dana vaseg ciklusa . Naucice vas i da ste tokom svih vasih fertilinih godina u stvari velikom vecinom dana neplodni , a ne plodni .
Vrlo brzo naucicete da prepoznate plodnu fazu vaseg ciklusa u kojoj je zacece , naravno , jedino moguce . Na pocetak plodne faze ciklusa upucuje specificna cervikalna sluz , koja ima izgled bjelanceta i veoma je rastegljiva . Bez ove sluzi spermatozoidi nece prezivjeti duze od sat ili dva . Plodna sluz pojavljuje se par dana prije ovulacije . Po Billingsovoj metodi , zadnji dan plodne sluzi je tzv. " vrhunac" i ovulacija ce se desiti u sljedecih par sati .


Plodni i neplodni dani- metode PREPRAVLJENA%20SLIKA

NEPLODNO RAZDOBLJE

Nakon menstruacije vrat maternice zatvoren je debelim èepom guste sluzi koja sprecava ulazak spermija u vrat maternice i koja isto tako štiti tijelo od infekcije. Spermiji koji se zadržavaju u rodnici vrlo brzo postaju nesposobni za oplodnju jajašca i okolne ih stanice unište . Jajnici u ovoj fazi miruju. Iz vrata maternice ne izlazi ništa i na stidnici se osjeca suhoca. Ništa se ne osjeca i ništa se ne vidi . Spermiji nikako ne mogu uci u vrat maternice zbog debelog cepa guste sluzi.

Nakon spolnog odnosa, iscjedak sjemene tekucine iz rodnice može potrajati 24 sata i osjecati se kao vlažnost na stidnici. U ovoj sjemenoj tekucini nema nimalo živih spermija. Oni su vec u rodnici uništeni u roku jedan ili dva sata nakon što im vrat maternice zaprijeci ulaz u maternicu.

PLODNO RAZDOBLJE

Jajnici su sada aktivni i proizvode estrogen koji stimulira vrat maternice na aktivnost. Stvara se tekuca sluz i ona oslobada cep tako da spermiji sada mogu uci u vrat maternice. Na stidnici se sada opaža promjena osjeta od suhoga u ne više suho . Izgledom sluz može biti gusta i mutna. Ova mutna, ljepljiva sluz ne ukazuje na neplodnost. Cinjenica da je stigla do stidnice znaci da je izišla iz vrata maternice, ostavljajuci ga otvoren spermijima. Jajnik proizvodi sve vece i vece kolicine estrogena . . Sluz se mijenja iz ljepljive u onu koja izaziva sve mokriji, skliskiji osjet. Mogu se zamijetiti i bistre niti sluzi. Maksimalna kolicina sluzi može se smanjiti, a osjet skliskosti zadržati još dan ili dva. Posljednji dan osjeta skliskosti je najplodniji dan u ciklusu i naziva se vrhuncem zato što je to dan vrhunca plodnosti, a povezuje se i s pojacanom osjetljivošcu i nabreklošcu stidnice.Ovaj je trenutak vrlo blizu vremenu ovulacije. Jajnik vec proizvodi progesteron , dok se folikul priprema izbaciti jajašce u jajovod. Progesteron aktivira donji dio vrata maternice da stvara gustu, ljepljivu sluz koja ce tijekom naredna 3 dana postupno zatvoriti kanal vrata maternice. No tijekom ta 3 dana postoje još mali kanali kojima spermiji mogu putovati. Oni brzo dolaze do vanjskoga dijela jajovoda gdje jajna stanica ceka da bude oplodena.

NEPLODNO RAZDOBLJE

U jajovodu se nalazi jajašce . Vrat maternice se pocinje zatvarati gustom sluzi pod utjecajem progesterona iz luteiniziranog folikula (žutoga tijela). Progesteron djeluje na sluz tako da žena primijeti promjenu osjeta na stidnici te osjeca suhocu ili ljepljivost.
Nema više nikakvog lubrikativnog osjeta na stidnici. To je posljedica promjena kako u vratu maternice tako i u donjem dijelu rodnice, koji su pod kontrolom hormona. Sluz se djelovanjem Shawovih džepica isuši dok prolazi kroz rodnicu.

FAZA ZUTOG TIJELA

Od èetvrtoga dana nakon vrhunca (posljednjeg dana osjeta skliskosti na stidnici) vrat maternice zatvoren je gustim èepom sluzi, koji spreèava da spermiji uðu u materniènu šupljinu. Žuto tijelo u jajniku proizvodi i estrogen i progesteron. Ako nije bilo genitalnog kontakta od poèetka prvog znaka promjene do poèetka èetvrtog dana nakon vrhunca jajašce nije oploðeno i propast æe u jajovodu. .Mjeseènica , obièno 11-16 dana nakon ovulacije, oznaèuje kraj ciklusa a time i poèetak narednoga ciklusa. Èep je izišao iz vrata maternice da bi omoguæio istjecanje krvi iz maternice. Jajnici su se sada vratili u stanje mirovanja.


NEPROMJENJIV ISCJEDAK NA STIDNICI

Vrat maternice mora proizvesti prikladnu sluz za pravilno djelovanje spermija. U nekim uvjetima, npr.za približavanja menopauzi ili nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih lijekova, vrat maternice ne uspijeva reagirati na estrogenski podražaj, posljedica èega je izostanak sluzi koja prihvaæa spermije. Žena je tada neplodna iako ima ovulaciju. Ona æe to prepoznati kao nepromjenjiva obilježja .

Ako u tri ciklusa pracenja cervikalne sluzi Billinsovom metodom primjetite nepromjenjiv iscjedak na stidnici tj. ako primjetite
a) nepromjenjiv iscjedak
b) kombinaciju suhoce i nepromjenjivog iscjetka vjerovatno tu lezi problem vase nemogucnosti zaceca . U tim slucajevima morate povecati kolicinu plodne sluzi
Kako to uraditi ? Imate dvije varijante
1. brzu sa trenutnim djelovanjem koristeci lubrikante
2. sporiju sa produzenim djelovanjem , koristeci cajeve i vitamine

LUBRIKANTI

Pazite pri izboru lubrikanta jer nisu svi lubrikanti prijateljski raspolozeni prema spermijima . Vecina njih je u glavnom spermicidna . Ono sto vama treba je posebna vrsta lubrikanta . oja preporuka je PreeSeed sa optimalnim ph za spermije . Progooglajte malo i pronadjite onaj koji vama odgovara .Cijene su otprilike iste .

STATISTIKA :

Tokom istrazivanja na parovima koji su ukoristili Pree Seed utvrdjeno je sljedece:
31% parova je ostvarilo trudnocu .Od tih parova 65% je ostalo trudno u prva dva ciklusa koristenja PreeSeed-a , a 35 % je koristilo 3 ciklusa ili vise .
-15 % parova koji su zatrudnili
-idiopatska neplodnost
-26% - muski faktor
-34% - zenski faktor
-21% - uz Klomifen
-21% - drugi ljekovi

PRIRODIM PUTEM DO PLODNE SLUZI


ulje nocurka 500-1000 mg dnevno koje sadrzi dvije važne nezasicene masne kiseline koje povecavaju kolicinu sluzi .
Caj od Marulje
Vitamin C - Mozete ga uzimati kroz sumece tablete . Dnevna doza je 1000 mg ( 1 sumeca tableta dnevno ) ili kroz sok od svjezeg grejpa .Poslednji put izmenio HappyGirl dana 28/1/2011, 00:41, izmenio ukupno 2 puta
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od HappyGirl 21/12/2007, 12:00

Plodni i neplodni dani - BAZALNA TEMPERATURA
Test merenja bazalne telesne temperature

Pod menstrualnim ciklusom podrazumevamo hormonski regiulisanu aktivnost jajnika čiji je cilj sazrevanje jajne ćelije, njeno oslobađanje iz folikula i generisanje njene sposobnosti da bude oplođena ( FIZIOOLOGIJA MENSTRUALNOG CIKLUSA).

Tokom menstrualnog ciklusa jajnik proizvodi dva hormona. estrogen, koji je dominantan hormon u prvoj fazi ciklusa, i Progesteron, koji je dominantan hormon u drugoj fazi ciklusa. Progesteron se stvara u žutom telu nastalom na mestu prsnutog folikula iz koga je oslobođena jajna ćelija. Progesteron ima sposobnost da povećava ćelijsku aktivnost svih ćelija u organizmu žene. Ta aktivnost uslovljava oslobađanje energije što se ogleda porastom telesne temperature za čitavo vreme predominacije Progesterona. Test se zasniva na beleženju telesne temperature u toku svakog dana za vreme menstrualnog ciklusa, počev od prvog dana ispitivanog ciklusa do prvog dana narednog ciklusa. Ukoliko je testirani ciklus bio ovulatoran u drugoj polovini menstrualnog ciklusa (vreme posle ovulacije i početka funkcije žutog tela), telesna temperatura će porasti i biti veća za O,6-1 stepen celzijusa. Takvu bazalnu temperaturu nazivamo bifazičnom bazalnom temperaturom i siguran je znak da se prethodno desila ovulacija.

Bazalna temperatura se meri uvek ujutro pre ustajanja iz kreveta, uvek sa istim toplomerom na istom mestu (pod jezikom) uz pripremu toplomera pre spavanja. Veoma je značajno da se poštuju ovi uslovi jer svaka radna aktivnost povećava mišicni metabolizam koji za posledicu može imati porest telesne temperature pa vrednosti koje bi tada dobili ne bi bile validne za donošenje zaključaka.


Najveci nedostatak ove metode je sto ona ne predvidja ovulaciju , vec samo dokazuje na osnovu bifazicnog charta da li je ovulacija bila i kada . Ipak mjerenje bazalne temperature (BBT ) moze pomoci u upoznavanju vaseg ciklusa .Ubrzo cete postati svjesni kako vase tijelo funkcionira , da li ovulirate i u kojim danima ciklusa .

Normalni menstrualni ciklus se dijeli u dvije faze : folikularnu ( razvijanje folikula i priprema za ovulaciju ) i lutealnu fazu ( faza nakon ovulacije )
Jedini "kucni " dokaz da je ovulacija bila je konstantna povisena temperatura koja vizuelno na grafu dijeli nas ciklus na dvije faze . Znaci vidi se prva faza sa manjim temperaturama i druga sa povisenim . Zadnja najniza temperatura nakon koje nastupa druga faza ciklusa oznacava ovulaciju ..Taj dan je ovulacija . Nakon toga imamo samo povisene temperature koje padaju tek par dana prije menstruacije .
Danas postoje sajtovi koji nude online pracenje vase BBT.

Jedan od najpoznatijih je http://www.fertilityfriend.com BBT se moze mjeriti oralno ili vaginalno , ujutru uvijek u isto vrijeme , cim se probudite , prije bilo kakvog ustajanja , hodanja ili pricanja . Prvo izmjerite BBT .

Plodni i neplodni dani- metode Anovulatornimc3
-Tipican anovulatorni chart . Ocigledno je da nije doslo do oslobadjanja progesterona tj. ovulacije sto za rezultat ima
chart na kojem se ne razlikuju folikularna i lutelna faza .
------------------------------------------------------------------
Plodni i neplodni dani- metode Ovulatornijh8
Tipican ovulatorni chart . Na chartu se vidi prva , folikularna faza sa nizim temperaturama , dan ovulacije ( sredisnja tacka kroz koju se krizaju crvene linije ) i nakon toga ocigledna je lutelna faza sa visim temperaturama
usljed povisene razine progesterona .Na kraju lutealne faze dolazi do postepenog pada temperature usljed pada progesterona sto je obicno znak da nije doslo do trudnoce .
-------------------------------------------------------------------
Plodni i neplodni dani- metode Trudnocaug6
-Tipican trudnicki chart. Na chartu je ocigledna folikularna faza , ovulacija , lutelna faza sa konstantnom povisenom BBT od 18 dana
18 povisenih BBT u lutealnoj fazi u 99% slucajeva znaci trudnocu .
---------------------------------------------------------------------
Za mjerenje BBT neki sajtovi preporucuju BBT toplomjere . Moje misljenje je da vam takvi "specijalizovani " toplomjeri nisu potrebni .Odlicno ce posluziti i digitalni toplomjer sa dvije decimale , a jos bolje zivin toplomjer koji se pokazao kao vjerodostojiniji . Vazno je citav ciklus mjeriti ili sa jednim ili sa drugim .
Cak i ako se morate buditi u razlicito vrijeme (radite u smjenama , dizete se u toku noci ..) ipak mozete mjeriti BBT . Chart ce prikazivati malo vece oscilacije u temperaturi , ali ce vam koliko toliko uspjeti oznaciti dan ovulacije . Ipak najbolje bi bilo odrediti neko vrijeme kada ce te mjeriti BBT. Za to je potrebno najmanje 4 sata sna . BBT se ne mjeri navece , ne mjeri se u toku dana . Ne mjeri se ni nakon pola sata nakon sto ste se ujutru probudili i ljeskarili , bez obzira sto niste pricali ili ustajali . Jedina mjerodavna temperatura je do 5 minuta nakon sto ste se probudili . Sve ostale su nevazece .

Određivanje nivoa Progesterona u drugoj polovini menstrualnog ciklusa

Posle ovulacije na mestu folikula iz koga je oslobođena jajna ćelija dolazi do stvaranja žutog tela koje počinje sa produkcijom Progesterona dva dana posle ovulacije. Progesteron ima u to vreme ključnu ulogu u pripremi sluznice materice za prihvat embriona. Određivanjem nivoa Progesterona u krvi (18-24 dan ciklusa u zavisnosti od dužine menstrualnog ciklusa) dobijamo uvid da li je ovulacije bilo ili ne. Postovulatorne vrednosti Progesterona u krvi su znak da se ovulacija desila. Razne laboratorije imaju svoje referentne vrednosti u zavisnosti od testova koje upotrebljavaju za određivanje nivoa Progesterona u krvi. U nalazima koji se dobiju navedene su te vrednosti pa je interpretacija rezultata laka.

Histološki pregled sluznice materice dobijene biopsijom sluznice

Pod uticajem Progesterona prethodno izgrađena sluznica materice trpi sekretornu transformaciju . Sekretorna transformacija je neophodna da bi se sluznica materice pripremila za prihvat embriona. Ako se u drugoj fazi menstrualnog ciklusa uzme mali deo sluznice, postupkom koji zovemo endometrialna biopsija (EB) i dobijemo odgovor da se radi o SEKRETORNO TRANSFORMISANOJ SLUZNICI MATERICE, to će biti siguran znak da je ovulacije bilo.
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od terka 26/4/2008, 09:47

Preporucila bih svakom metodu merenja bazalne temperature.Merim(obicnim toplomerom pod pazuh,svako jutro cim se probudim pre nego sto ustanem iz kreveta)vec nekoliko meseci i stvarno sa velikom preciznoscu mogu da odredim ovulaciju.Radi provere sam otisla na folikulometriju i sve se poklapa.Posle mesec-dva merenja mnogo bolje upoznate svoj organizam.Sajt Fertility Friend je stvarno koristan,narocito sto ne mozemo bas svaki mesec na folikulometriju.
terka
terka

Broj poruka : 271
Datum upisa : 06.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od verica 6/12/2008, 23:20

nekoliko mjeseca merim bazalnu temperaturu svao jutro rektalno u isto vreme sa zivini termometar i nije mi jasno nastupila je ovulacija 13 dana ciklusa (to je vidjela moja ginekologinjica sa vaginalno eho)ali povisnenje temperature ja doslo cak posle 5 dana i evo vec 12 dana imam povisenu temperaturu.sta to znaci?

verica

Broj poruka : 1
Datum upisa : 06.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Dacaa 25/4/2010, 20:03

Ja sam kao sto sam vec pisala isla na oper.laparo.5 marta ove godine i posle toga sve funkcijonise!!!Ja sam isla par dana na uz i tako sam pratila da li je doslo do ovulacije.Imala sam folikul 21mm i endomet.mi je bio 11.5.I tako moj muzic i ja radili ko u rudniku ovaj mesec.....:)Ali nista...A ovulaciju sam osetila po ziganju desnog jajnika.Onako vise probada.Sad ovaj mesec ce mo probati sa klomifenom,ali to je vec neka druga tema...
Dacaa
Dacaa

Broj poruka : 800
Godina : 40
Datum upisa : 29.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Bazalna temperatura

Počalji od Botox 21/2/2012, 15:35

Zanimaju me iskustva drugih clanica u vezi bazalne temperature i merenja iste, ako je neko imao iskustva sa tim... koliko je pouzdana metoda, da li se lepo vidi taj skok temp. posle ovulacije i sta kada dodje do zaceca, kako se tada temperatura ponasa... ja sve znam otprlike teoretski, ali eto, zanimaju me vasa iskusva....
ja sam pocela da upisujem na ovom sajtu vrednosti temperature ujutru
http://www.fertilityfriend.com
pa ako nekome pomogne... Plodni i neplodni dani- metode 275568
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 21/2/2012, 15:40

inace da kazem da sam trenutno u 25. danu ciklusa, a temperatura mi je danima 36.7 ili 36.8, merena rano ujutru, dok se u toku dana popne na 37.2
imala sam fin skok teperature sa 36.3 14. dana ciklusa, sto bi teoretski znacilo da je verovatno ovul. bila 13. dana ili mozda cak i 12. dana
a posto inace imam ovulacijska krvarenja, malo me je iznenadilo sto sam ovaj mesec imala taj ovulacijski spoting 10. i 12. dana ciklusa, 12. je cak bila onako rozikastija....
merim bazalnu iz razloga sto mi ciklusi setaju od 26. dana do 33. dana
i sad me samo bazalna temperatura i interesuje, nista drugo....
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Kamilica 21/2/2012, 22:11

Boki, ja rado bih ti opisala iskustvo sa bazalnom temp da imam. Ja dok nisam znala da su jojovodi ne prohodni, uglavnom sam se oslanjala na LH tračice koje su uvek pokazivale ovulaciju oko 12 ,13 dana. Eto nisam od neke koristi, ali ipak...
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od ninica2 21/2/2012, 22:28

Bojance ja sam merila bazalnu temp.Ali sam ja kupila novi toplomer i merila u ustima prethodno dezinfikovani toplomer,inace svako jutro u isto vreme bez ustajanja iz kreveta i razgovora...Muz mi je ustajao u 7h na posao donosio mi toplomer i kasnije uzme pogleda i upise u sveskicu doktor i tako 3 meseca i sva tri meseca isto 13/14 dan skoci i to primetno i to je to,nadam se da sam ti bar malo pomogla ljubav
ninica2
ninica2

Broj poruka : 1841
Godina : 44
Location : Novi Sad
Datum upisa : 26.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 22/2/2012, 11:43

tako i ja ninice isto :)
kad se dragi budi za posao, izmerim odma cim oci otvorim, dok sam u krevetu...
kupila sam medisanin digitalni toplomer, isto merim ispod jezika, a toplomer mi stoji odma na nocnom stocicu, tako da ga sama dohvatim i izmerim
a programe za pracenje sam skinula na androidu , super stvar
upisem odma u telefon i on mi sam izradi grafikon...
jedva cekam sledeci da vidim jel mogu uociti neki sablon :)
hvala vam :)
Plodni i neplodni dani- metode 275568
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 23/2/2012, 10:57

nije ovo lose, bar znas kada ces dobiti Wink
danas mi bazalna pala na 36.4, tako da ocekujem najverovatnije veceras ili sutra vesticaru :)
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 10/3/2012, 12:35

evo kako su mi na sajtu lepo detektovali ovulaciju
jedino sto smo mi omasili totalno, sexali dan pre i dan posle
sledeci mesec cu svaki dan
al stvarno nemam volje trenutno za toliko sexa affraid

Plodni i neplodni dani- metode Chartgraph_module
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 10/3/2012, 12:37

hihi
ovo ce da bude moja tema na kojoj cu da caskam sama sa sobom
Plodni i neplodni dani- metode 595783 Plodni i neplodni dani- metode 404938 Plodni i neplodni dani- metode 725654
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 11/3/2012, 11:36

danas unesem temperaturu i program mi izmeni datum ovulacije, nije vise 12. dana, nego kao 14. dana
Plodni i neplodni dani- metode 444178

Plodni i neplodni dani- metode Chartgraph_module

i bas bi mene bilo briga da mogu ovde u bg da odem na prokleti pregled, al nece da me prime zbog mesta prebivalista u knjizici
joj
e cim ugrabim malo novaca nekih odo u novi sad kod mog doce....
beograde... (sad mi fali smajli sa srednjim prstom) Plodni i neplodni dani- metode 447640
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 23/3/2012, 09:09

evo grafikona, od danas....
posle pozitivnog testica
samo da temperatura ostane ovakva i ne pada Plodni i neplodni dani- metode 561840

Plodni i neplodni dani- metode Chartgraphmodulephpq.th
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Orline 23/3/2012, 09:16

Plodni i neplodni dani- metode 729680
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Location : Beograd
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Mirjana 23/3/2012, 16:14

Bojana86 ::
jedva cekam sledeci da vidim jel mogu uociti neki sablon :)
hvala vam :)
Plodni i neplodni dani- metode 275568
Podsetiću te za nekih 9 meseci Wink Laughing
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Location : Subotica
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Orline 23/3/2012, 16:21

Bojana86 ::evo kako su mi na sajtu lepo detektovali ovulaciju
jedino sto smo mi omasili totalno, sexali dan pre i dan posle
sledeci mesec cu svaki dan
al stvarno nemam volje trenutno za toliko sexa affraid

Plodni i neplodni dani- metode Chartgraph_module
Sreća te nisi imala volje i da ste promašili...Šta bi bilo da je obrnuto se desilo lol!
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Location : Beograd
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 24/3/2012, 08:11

hihihi, sinoc sam procitala ovo sa fona
i smejala se ko luda :))))
hahaha
marfijev zakon :)

evo prvog i drugog testica zajedno, uradjeni 27. i 30. dana ciklusa...

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/171/27i30.jpg/
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Orline 24/3/2012, 08:45

Eeeee, vidi kako tamni lol!
Bravo, boki, to je to!
Baci termometar, tj, ostavi ga u ormar za neku godinu će ti zatrebati opet Very Happy
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Location : Beograd
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 24/3/2012, 08:47

a taman sam se vezala za njega
ni oci ne otvorim, trpam ga u usta lol! lol!
ju ovo je zvucalo tako dvosmisleno Plodni i neplodni dani- metode 404938
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Orline 24/3/2012, 08:52

Sram te bilo, buduća majka maloletnog deteta Laughing
Ajde, beži sa ovih strana
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Location : Beograd
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 24/3/2012, 08:53

hahahahhaha
Plodni i neplodni dani- metode 404938 Plodni i neplodni dani- metode 404938
upiskicu se od smeha
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Kamilica 24/3/2012, 09:18

Bojana86 ::evo kako su mi na sajtu lepo detektovali ovulaciju
jedino sto smo mi omasili totalno, sexali dan pre i dan posle
sledeci mesec cu svaki dan
al stvarno nemam volje trenutno za toliko sexa affraid

Plodni i neplodni dani- metode Chartgraph_module

Omašili, aaa?Ccccc
Boki, nek je sa srećom dušo, baš si me obradovala smajli angel
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Botox 24/3/2012, 09:19

izgleda da treba promasivati Very Happy
kad smo se trudili u dan da ubodemo, nista Very Happy
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Location : Novi Sad
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Plodni i neplodni dani- metode Empty Re: Plodni i neplodni dani- metode

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 3 1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu