Jevremova- Iskustva
+104
Erata
tara@
M.
Goca ***
JecaPereca
Bleki
tuli
korpica
_luna_
missile
Diksica
sani72
Andjelina
grudva
Kamilica
vasilija1980
maza1972
Xena
senka
Palcica Zvoncica
tanjica
Ljubica
kejtica
KoMetaK
Ma'at
anna
tica
Mirjana
uplasena
Annie
JocY
LaFolie
Mali Princ
natalija
Kockica
Tanja83
dragmilk
Jejaaa
*AIDA*
Bokicalepotica
hany
Melina
viktorija
bobica83
bule74
lilly13
heart84
Deni
mala parizanka
lolipop
7-patuljaka
ŽenoLina
bebko
MAAKKI
sani
joja
anak
daco
Malina
racili
vajsi
Danicab1
BiKsi :)
Dionisia
Zoka83
lena
Bitter Sweet
Aida
bak
Precasni
mirjana valjda
ciklama
zoxa
milena durutovic
Jelena*
maki79
bombonica
blesavamala
dr mali pariz
Struzzo
mizera
Simona
nena beba
kasia
djole42
catherine290505
era
Tinche
nevena50
lasa
helga
MARA
Lily
natasa lt
Jelence
TetaSneki
nabla
andjeoska
lavica
Orline
maja76
HappyGirl
vakic
Gala
108 posters
Strana 17 od 40
Strana 17 od 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Jevremova- Iskustva
Hvala Zoka, i to je napredak, to je mnogo više nego ovdje, ovdje je postotak 20% da dođe do začeća.
Čestitam ti na uspjehu, i želim laku i mirnu trudnoću, i da što više uživaš u njoj.
P.S. Malo te smaram, šta je to Insulinska rezistencija, samo to još nisam radila, i koliko to može smetati?
Čestitam ti na uspjehu, i želim laku i mirnu trudnoću, i da što više uživaš u njoj.
P.S. Malo te smaram, šta je to Insulinska rezistencija, samo to još nisam radila, i koliko to može smetati?
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
o tome mozes ovdelolipop ::Hvala Zoka, i to je napredak, to je mnogo više nego ovdje, ovdje je postotak 20% da dođe do začeća.
https://kutak.forumotion.com/hormoni-f35/insulin-insulinska-rezistencija-t1326.htm
Gala- Broj poruka : 2954
Datum upisa : 05.06.2008
Moja najnovija iskustva sa Jevremovom:
1. Prijavili smo se za pregled kod VV malo kasno, rekli su nam da smo 60 i neki na spisku u novembru i da necemo doci na red prije januara ili marta. Kako smo bili u Bgd i dolazili do njih da ostavimo neke nalaze, izgleda da se desilo da je neko otkazao svoj termin, zvali su nas u nedelju uvece da li mozemo doci u neki dnevni termin u ponedeljak. Naravno da mozemo, pa tu smo! I tako to je bilo lijepo...
Sto se pregleda i razgovora tice, VV mi se dopao. Praktican je i prijatan, mada nam nije pomogao u dilemi zbog cega nijedna VTO dosada nije uspjela i sta bi trebalo da uradimo ubuduce drugacije da bi napokon dosli do uspjeha. Slegao je ramenima kao i ostali dosada. Ne treba dodatnih testova, kaze, i ovo je previse. Ako hocemo ponovo VTO, on ce ga uraditi, sto da ne. Nisam smjela da pitam nista o sansama... Hatching, PGD i ostale stvari - kaze da to zanemarimo, nema potrebe, ne pomaze, samo kosta. To sto pijem Glucophage za insulinsku reziztenciju kaze da nema nikakve veze sa VTO i da je dokazano da ne pomaze. Da zgob te terapije samo jos vise mrsam, a kako nemam problema sa gojaznoscu da mi to za VTO nije dobro. Rekao nam da je laboratorija klinike u Mariboru bolja, da bi on tamo isao na razvoj embriona do 5 dana, ali ako hocemo ovdje u Jevremovoj onda tu selekciju embriona teze mogu da urade. Otprilike odaberu 3 embriona koja im se cini najboljim i to je to... U Mariboru, kazu, ne naplacuju dodatno zamrzavanje. I tako... Mozemo da se prijavimo za januarski rok ili za martovski... kako zelimo. Razgovor i UZ kosta 10,000 din
2. Prije mjesec dana zakazala sam termin kod dr Ljubica u Jevremovoj. Ruzno iskustvo je da smo stigli zakazanog dana u zakazano vrijeme, a sestra nam je saopstila da je dr otisao na neki kongres i da uopste nije tu. Naravno da sam bila ljuta i da sam im to i rekla, ne zato sto je otkazan pregled, to moze da se desi, ali ne i da se dogodi da nas cak ni ne pozovu telefonom da bar ne dolazimo na kliniku!
Kad smo vec bili tamo usli smo bar na razgovor sa dr Milicom Ilic. Rijetko prijatna i draga mlada doktorka. Pogledala je nase nalaze pazljivo, ali nam je ponovila istu stvar kao i svi ostali dosada, ukljucujuci VV - da razumije da mi zelimo neke odgovore, ali da ih nazalost necemo dobiti jer se ne zna razlog neuspjesnosti VTO kod nas. Pitala je moze li da me pogleda na UZ. Meni to nije bilo posebno potrebno, ali mi je bilo glupo da kazem ne moze. Naravno, to su mi kasnije naplatili dodatnih 5000 din. No, kako ono narod kaze, kad vec mijesimo, nek idu sva jaja u pitu.
I tako... Pozdrav svima, ako sam nesto propustila da pojasnim, a vi pitajte.
1. Prijavili smo se za pregled kod VV malo kasno, rekli su nam da smo 60 i neki na spisku u novembru i da necemo doci na red prije januara ili marta. Kako smo bili u Bgd i dolazili do njih da ostavimo neke nalaze, izgleda da se desilo da je neko otkazao svoj termin, zvali su nas u nedelju uvece da li mozemo doci u neki dnevni termin u ponedeljak. Naravno da mozemo, pa tu smo! I tako to je bilo lijepo...
Sto se pregleda i razgovora tice, VV mi se dopao. Praktican je i prijatan, mada nam nije pomogao u dilemi zbog cega nijedna VTO dosada nije uspjela i sta bi trebalo da uradimo ubuduce drugacije da bi napokon dosli do uspjeha. Slegao je ramenima kao i ostali dosada. Ne treba dodatnih testova, kaze, i ovo je previse. Ako hocemo ponovo VTO, on ce ga uraditi, sto da ne. Nisam smjela da pitam nista o sansama... Hatching, PGD i ostale stvari - kaze da to zanemarimo, nema potrebe, ne pomaze, samo kosta. To sto pijem Glucophage za insulinsku reziztenciju kaze da nema nikakve veze sa VTO i da je dokazano da ne pomaze. Da zgob te terapije samo jos vise mrsam, a kako nemam problema sa gojaznoscu da mi to za VTO nije dobro. Rekao nam da je laboratorija klinike u Mariboru bolja, da bi on tamo isao na razvoj embriona do 5 dana, ali ako hocemo ovdje u Jevremovoj onda tu selekciju embriona teze mogu da urade. Otprilike odaberu 3 embriona koja im se cini najboljim i to je to... U Mariboru, kazu, ne naplacuju dodatno zamrzavanje. I tako... Mozemo da se prijavimo za januarski rok ili za martovski... kako zelimo. Razgovor i UZ kosta 10,000 din
2. Prije mjesec dana zakazala sam termin kod dr Ljubica u Jevremovoj. Ruzno iskustvo je da smo stigli zakazanog dana u zakazano vrijeme, a sestra nam je saopstila da je dr otisao na neki kongres i da uopste nije tu. Naravno da sam bila ljuta i da sam im to i rekla, ne zato sto je otkazan pregled, to moze da se desi, ali ne i da se dogodi da nas cak ni ne pozovu telefonom da bar ne dolazimo na kliniku!
Kad smo vec bili tamo usli smo bar na razgovor sa dr Milicom Ilic. Rijetko prijatna i draga mlada doktorka. Pogledala je nase nalaze pazljivo, ali nam je ponovila istu stvar kao i svi ostali dosada, ukljucujuci VV - da razumije da mi zelimo neke odgovore, ali da ih nazalost necemo dobiti jer se ne zna razlog neuspjesnosti VTO kod nas. Pitala je moze li da me pogleda na UZ. Meni to nije bilo posebno potrebno, ali mi je bilo glupo da kazem ne moze. Naravno, to su mi kasnije naplatili dodatnih 5000 din. No, kako ono narod kaze, kad vec mijesimo, nek idu sva jaja u pitu.
I tako... Pozdrav svima, ako sam nesto propustila da pojasnim, a vi pitajte.
Bitter Sweet- Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010
au Sweeter,ya sve pare!
Nemam rechi,shta dr.da kazem...
ali,drago mi je da je josh neko potvrdio izjavu i mog endokrinologa,da metformin ne utiche na ishod VTO postupka,samo je nekima lakshe da se toga uhvate.
Drago mi je da prochitam da profesor koji ,izmedju ostalog,i kod njih radi,pljune direktno na njihovu lab!
I tako,da ne razmishljam shto mi nisu kultivisali na duze embrione,vec poleteli 2.dan da ih vrate,a posle,naravno ni onaj jedan nije se ravio do blaste da bi ga zamrzli...ccc...
i kako bre nema hatching veze?? ako iamsh vishe od 35g.,i da nemash,a embriolog proceni da je opna chvrsta,dzaba sve,ako se iz svoje koze ne moze...naravno da ima veze.No dobro,svi oni manje vishe zastupaju teoriju/ako hoce-hoce...o.k. ,no dajmo malo i pogurati!
Nemam rechi,shta dr.da kazem...
ali,drago mi je da je josh neko potvrdio izjavu i mog endokrinologa,da metformin ne utiche na ishod VTO postupka,samo je nekima lakshe da se toga uhvate.
Drago mi je da prochitam da profesor koji ,izmedju ostalog,i kod njih radi,pljune direktno na njihovu lab!
I tako,da ne razmishljam shto mi nisu kultivisali na duze embrione,vec poleteli 2.dan da ih vrate,a posle,naravno ni onaj jedan nije se ravio do blaste da bi ga zamrzli...ccc...
i kako bre nema hatching veze?? ako iamsh vishe od 35g.,i da nemash,a embriolog proceni da je opna chvrsta,dzaba sve,ako se iz svoje koze ne moze...naravno da ima veze.No dobro,svi oni manje vishe zastupaju teoriju/ako hoce-hoce...o.k. ,no dajmo malo i pogurati!
mala parizanka- Broj poruka : 1533
Datum upisa : 05.08.2009
Ne znam, draga. Meni je i dr Lazarovska napisala mejlom da se hatching nije nesto posebno pokazao i da se u to mnogo ne pouzdam, ali da ako zelim, naravno da to rade. VV je to nazvao cini mi se nesto kao "marketinske fore"... A opet, ako kazes da moze da podigne sanse i za 0,1%, sto da ne?
Bitter Sweet- Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010
Meni je VV isto rekao... da ne trosim dzaba pare i da je taj hatching marketinski trik...
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Bitter Sweet, svima nama je poznato da je lab u Mariboru kvalitetniji, ali ne razumem kako je mislio da selekciju embriona teže mogu ovde da urade, tj. da dođu do blasti (ako sam te ja dobro razumela). Ja sam obe vt imala embrione u stadijumu blaste, prvu 7 blasti, a drugu 6. O.k., vt nije uspela, ali su se embrioni razvili do tog stadijuma. Malo mi je to bez veze što je rekao, ili ja nisam dobro razumela, ali poznato je da Jevremova uz mnogo drugih zamerki koje svi imamo, ima jednu od najbolje opremljenih lab. kod nas. Znam dosta devojaka koje su kod njega radile vt i dobile dosta blasti, pa to valjda zavisi od kvaliteta jc i plivača, a naravno onda i od uslova u labu.
Racili, naravno da zavisi, prvenstveno od kvaliteta jc da li ce se embrioni razviti do blasti. Ono sto je VV hteo da kaze je da su za razvoj kvalitetnih blasti potrebni posebni medijumi i uslovi. Naravno, ti si imala blaste - super. Ali ce se on pre odluciti da "rizikuje" sa manjim brojem embriona i da ide na blaste u Mariboru, nego sto ce se na to odluciti ovde. Zna se da se u Jevremovoj mnogo redje odlucuju na blaste, jer nemaju tehnicke mogucnosti da vide kvalitet jc. U Mariboru to rade i kada zena ima manji broj jc. Ovako sam bar ja cula....
Sto se hatchinga tice - ne znam da li je marketinski trik ili nije. Meni je radjen, kostao je 150 Eura ( sto je nista u odnosu na "ukupnu" cenu) i uspelo je. Da li je uspelo zbog hatchinga ili ne....iskreno, nije me briga. I moram navesti da se slazem sa Parizankom, procitala sam da hatching daje efekta kod starijih zena... Ni sa 27. godina nisam razmisljala da li da doplatim tu sumu, sa 38 ili 40 tek ne bih....
Sto se tice toga da i VV tvrdi da IR ne steti implantaciji....ocito nije jedini. Po reakciji moje dr Kopitovic sam videla da i ona isto misli. Ali je smatrala dobrom stvari sto pijem siofor...svakako je potreban zbog odrzavanja trudnoce osobama sa IR, pa bolje ga je onda poceti piti par meseci pre VTO nego cekati da nesto, ne daj Boze, krene u pogresnom pravcu...
Raspisah se ja....malo o temi, malo van nje...ne zamerite.
Sto se hatchinga tice - ne znam da li je marketinski trik ili nije. Meni je radjen, kostao je 150 Eura ( sto je nista u odnosu na "ukupnu" cenu) i uspelo je. Da li je uspelo zbog hatchinga ili ne....iskreno, nije me briga. I moram navesti da se slazem sa Parizankom, procitala sam da hatching daje efekta kod starijih zena... Ni sa 27. godina nisam razmisljala da li da doplatim tu sumu, sa 38 ili 40 tek ne bih....
Sto se tice toga da i VV tvrdi da IR ne steti implantaciji....ocito nije jedini. Po reakciji moje dr Kopitovic sam videla da i ona isto misli. Ali je smatrala dobrom stvari sto pijem siofor...svakako je potreban zbog odrzavanja trudnoce osobama sa IR, pa bolje ga je onda poceti piti par meseci pre VTO nego cekati da nesto, ne daj Boze, krene u pogresnom pravcu...
Raspisah se ja....malo o temi, malo van nje...ne zamerite.
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
Zoko, u smislu većeg rizika sa manjim brojem embriona koji bi došli do blaste, onda je opravdan komentar VV, mada se ne bih složila da se u Jevremovoj teže odlučuju na blaste. Znam vellllikiiii boj devojaka koje su ih dobile. Na žalost, ni one nisu garant uspeha....
Što se tiče hatchinga, ja sam takođe razmišljala o toj opciji, ali ću to prepustiti dr. Mada ko zna, možda je VV u pravu, mi logički zaključujemo na osnovu onoga što pročitamo, ali oni znaju i drugu stranu priče. Vt je ipak danas unosan biznis...
Što se tiče hatchinga, ja sam takođe razmišljala o toj opciji, ali ću to prepustiti dr. Mada ko zna, možda je VV u pravu, mi logički zaključujemo na osnovu onoga što pročitamo, ali oni znaju i drugu stranu priče. Vt je ipak danas unosan biznis...
U Jevremovoj se ide na blaste kad se dobije vise od 8 jajnih celija.
bombonica- Broj poruka : 65
Godina : 48
Datum upisa : 05.11.2009
Pardon, vise od 8 embriona.
bombonica- Broj poruka : 65
Datum upisa : 05.11.2009
bombonica ::U Jevremovoj se ide na blaste kad se dobije vise od 8 jajnih celija.
Evo, upravo na ovo sam mislila kada sam rekla da se u Jevremovoj teze odlucuju da idu na blaste. U Mariboru bi isli na blaste i kad dobiju 4 embriona jer su bolji uslovi za razvijanje istih.
Zoka83- Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009
U Jevremovoj puste svaki embrion koji ne vrate,da ide na blaste,tako je kod mene bilo.
Bio je jedan "viška" i on nije stigao do blaste,a kultivisali su ga...ili samo tako kažu.
Bio je jedan "viška" i on nije stigao do blaste,a kultivisali su ga...ili samo tako kažu.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Samo da dodam jedan podatak..
IVF i ICSI u prirodnom ciklusu u Jevremovoj je 110.000 din, sto je za upola manje nego u Genesisu.
IVF i ICSI u prirodnom ciklusu u Jevremovoj je 110.000 din, sto je za upola manje nego u Genesisu.
Deni- Broj poruka : 1741
Datum upisa : 08.05.2010
Deni,ma je l moguće da je u Genesisu skuplji IVF iz prirodnih nego pod stimulacijom???
Deni kad pre poskupe ivf iz prirodnog ciklusa . Ja sam pitala za cenu kada sm bila na pregledu pre par nedelja-bilo 100 000.
No, sta je to za nas??????????
No, sta je to za nas??????????
ciklama- Broj poruka : 1143
Datum upisa : 24.06.2009
mali pariz ::Deni,ma je l moguće da je u Genesisu skuplji IVF iz prirodnih nego pod stimulacijom???
Zvala ja danas i pitala, tamo je 1700 EUR IVF , a oko 2100 EUR ICSI iz prirodnog, uz napomenu da je to cena bez obzira da li je sa stimulacijom ili ne. Sto je mnogo, mnogo je.
I tako ja okrenem Jevremovu i oni mi kazu 110.000 din, na sta se ja odusevim ko da su rekli 100 EUR-a (ha ha , posle sam samoj sebi bila smesna). Uglavnom za prirodni nema liste cekanja, moze i odmah.
Ciklama, kao sto vidis, ma to za nas nije nista. Kad je bal, nek je bal!!!
jel neka od vas radila u Jevremovoj ivf iz prirodnog ciklusa, ako moze da opise ceo protokol, posto sam negde procitala da se uzima neka blaga stimulacija, a negde se samo daje stop inekcija.
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010
Deni,je l odluka pala?
I mene interesuje ista stvar. Da li se mozda pije klomifen kao za IUI ili se bas misli na skroz prirodan ciklus?heart84 ::jel neka od vas radila u Jevremovoj ivf iz prirodnog ciklusa, ako moze da opise ceo protokol, posto sam negde procitala da se uzima neka blaga stimulacija, a negde se samo daje stop inekcija.
maki79- Broj poruka : 1879
Godina : 45
Datum upisa : 15.03.2010
Ja nisam radila ivf iz prirodnog ciklusa, a mislim da je postupak kao što si napisala.
ciklama- Broj poruka : 1143
Datum upisa : 24.06.2009
E i mene to zanima...( prirodni u Jevremovoj). Devojke nemojte mi zameriti sto imam milion pitanja. Toliko toga mi nije jasno a najslobodnije pitam ovde tj vas. Ko ce da mi objasni sta su to blaste? Koliko jc je potrebno.... Ja ni ne znam sta mene ocekuje. VV mi je rekao da suprug uradi swim up ja laparaskopiju pa kad dodje sledeci put u Jevremovu cemo videti sta dalje. Kod mm los spermogram( slabo pokretljivi). U stvari VV je rekao da u zavisnosti od rezultata cemo prvo raditi inseminaciju. Meni bas to i nema neke logike al aj dobro! Mislim da cu ipak uraditi laparaskopiju pa cemo videti sta dalje.
Sigurna sam da su mi pitanja
Sigurna sam da su mi pitanja
daco- Broj poruka : 426
Datum upisa : 05.10.2010
mali pariz ::Deni,je l odluka pala?
Cekam nalaze briseva, pa ako budu ok, sto da ne :)
Cula sam se sa doktorkom, kaze moze da se odradi ako budu brisevi dobri, i tako da cu u sredu da
odem na prvu folikulometriju.
Radila je moja komsinica , ali FET iz prirodnog. Koliko se secam kako mi je opisala, 9-ti dan ciklusa se javila na UZ, zatim je uz pomoc trakica pratila ovulaciju, pa merila nivo estrogena...otprilike je to to...ne secam se svega.heart84 ::jel neka od vas radila u Jevremovoj ivf iz prirodnog ciklusa, ako moze da opise ceo protokol, posto sam negde procitala da se uzima neka blaga stimulacija, a negde se samo daje stop inekcija.
Gala- Broj poruka : 2954
Datum upisa : 05.06.2008
Deni ::
Zvala ja danas i pitala, tamo je 1700 EUR IVF , a oko 2100 EUR ICSI iz prirodnog, uz napomenu da je to cena bez obzira da li je sa stimulacijom ili ne. Sto je mnogo, mnogo je.
Vala, mnogo je...Preteraše Novosađani... tako da se stvarno čini cena iz Jev. uporedeći sa Genesisom povoljna.
Struzzo- Broj poruka : 7041
Datum upisa : 27.09.2008
Strana 17 od 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Strana 17 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu