Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+42
kornjaca
BabyBear
jelena.kuburic
tiramisu
Tavita
branka86
MalaSaJuga
mamadabudem
nina :)
Jerapetra
BiKsi :)
Blanka
daduska
saska1
kolibri5
masato
alisa
kiki5
marina_82
winni
Tebi
Zmajuška
Lija
Vanilla
Mimi12
lolipop
fight&faith
zsuki75
Ancica 87
PalcicaBg
Lena_83
Lola021
HappyGirl
Šašava
Bobaue
alex11
Sirijus
bak
bebko
Vanja80
mirjanamirjana1986
Amna84
46 posters
Strana 4 od 40
Strana 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Debelice ne tjerajte muževe itekako će vam trebati kad se porodite
Ljubac
Ljubac
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Moj danas izjavi, paleci masinu za ves da je nikakav domacin, a jos gora domacica Vecu istinu nije rekao od kad smo u braku
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
A sto me nasmija zeno!!!! Ja bas to htjela napisati da sam svekrvom stabilnija nego mamom al sad povlacim ....To je znaci dijagnozaTebi ::Najbolje se slazem sa svekrvom i tek tad shvatam znacenje statusa - drugo stanje
Inace sam ja mamom uvjek u nekoj raspravi,ne znam ali kod nas se u zraku osjeti to !! Svekriva niej konfliktna ..
Mama mi je starog kova,ne da nego kako ona kaze ne moze biti drugacije...Nekad razmisljam valajlo bi mi zivaca da znam sa njom kao tata on samo glavom da draga...
Mm je moja oaza mira,, on je odlice stabilnosti smirenosti i cvrstoce...
A pazi povod mamine rasprave...kazem ja ,
Mama Nina je trudna 15 sedmica i bas se primjeti..
Ne moze se primjetiti sta je vama kako odma primjetite ,dok djete ne ozivi ne vidi se nista itd itd naredni 5min..
Mama al ona je buknula grudi udaraju u nebo stomak zategao lice se popunilo ,ona je malo krupnija i onako...
Ne moze sta je tebi ja znam
gotovo klap vezaa
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
ali kad su mi ti stariji govorili "dok dete ne ozivi" najezim se. Ja kazem zivo je od kada mu srculence kuca..ja sam sa mm bila kao stranac u trudnoci..nisam ga podnosila..sad se vratilo na svoje :)
mirjanamirjana1986- Broj poruka : 293
Godina : 38
Datum upisa : 10.11.2015
nego zene molim vas za savet. Od kada sam se vratila iz porodil.bole me krsta samo sa desne str.nisko kod guze i udara na nogu. Isla sam kod nekog lika da me namesti. Kaze ukljestio se nerv. Medjutim ne prolazi..juce odem kod lekara ona mi da inekcije diklof.sto mi ne resava dugoroc.problem jer kad prodje dejstvo opet boli. Sta da radiiiim???polu sam sposobna a muz pocinje jos malo da radi..
mirjanamirjana1986- Broj poruka : 293
Godina : 38
Datum upisa : 10.11.2015
Joj Mirjana, valjda ce se javiti neka zena koja je imala taj problem. Ali znam da se diklofenak daje kod svih problema ukocenosti, pa se nadam da ce da ti pomogne.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
A muzevi, hahhaha!
Ja mislim da 90% njih totalno poludi u trudnoci. I moj je u toj vecini. Posebno sam primetila da je to izrazeno kod parova koji dugo cekaju dete, pa su vise upuceni jedno na drugo. E oni se valjda tad osecaju da gube svoje mesto, mi smo (realno!) ceo dan posvecene bebi iako je jos u stomaku. Mi stvorimo odmah tu vezu da bebom, a njima je to sve nesto imaginarno dok se ona stvarno ne rodi. Osecaju se kao neki visak. Plus dodajte osecaj odgovornosti za novi zivot i straha da li ce uspeti i finansijski i na svaki drugi nacin da odgovore na novu obavezu...I ne zaboravite da dodate na tu listu znacajan faktor - nedostatak seksa.
Ali mislim da, sto i Mirjana rece, dodje sve na svoje posle. Evo ovaj moj se unormaljuje vec kako se priblizava porodjaj. A bilo je dana da ga nisam prepoznavala. Mislim da je to "drugo stanje" za par, ne samo za zenu.
Ja mislim da 90% njih totalno poludi u trudnoci. I moj je u toj vecini. Posebno sam primetila da je to izrazeno kod parova koji dugo cekaju dete, pa su vise upuceni jedno na drugo. E oni se valjda tad osecaju da gube svoje mesto, mi smo (realno!) ceo dan posvecene bebi iako je jos u stomaku. Mi stvorimo odmah tu vezu da bebom, a njima je to sve nesto imaginarno dok se ona stvarno ne rodi. Osecaju se kao neki visak. Plus dodajte osecaj odgovornosti za novi zivot i straha da li ce uspeti i finansijski i na svaki drugi nacin da odgovore na novu obavezu...I ne zaboravite da dodate na tu listu znacajan faktor - nedostatak seksa.
Ali mislim da, sto i Mirjana rece, dodje sve na svoje posle. Evo ovaj moj se unormaljuje vec kako se priblizava porodjaj. A bilo je dana da ga nisam prepoznavala. Mislim da je to "drugo stanje" za par, ne samo za zenu.
Lepo je Mimi ako je to u pitanju,kod nas nije taj slucaj sigurna sam. U pocetku je bio osetljiv na moju trudnocu,sada ju je zaboravio. Tesko mu pada sve sto treba po kuci da radi. Nemoj da se saginjes a carape svud po podu baca.Nemoj da kuvas,pa kad dodje kuci jede smoki i ne buni se,a kako ja da za rucak jedem to. Sobu ne znam kada cemo kreciti,i parket treba da se hobluje...kao da cu biti trudna 3 godine,nigde on ne zuri..
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Mene to oko "oživljavanja" bebe izludjuje, a najgore kad sam to čula od patronazne sestre! Alo ženo, beba je živa od prvog dana, srce kuca od 6.nedelje i plod se pomera. Hajde ranije kad nije bilo ni ultrazvuka pa kad se nije ni videlo, ali sada zaboga više sa tom pričom.
Što se tiče muža, baš kao,što Mimi kaže nije ni njima lako, em nema seksanja, em se brinu zbog finansija..tako je i kod nas, s tim da ovo prvo i mogu da mu pomognem, al što se para tiče nema mu spasa
Inače ja kao da još više volim mm od kad sam trudna, mada ide mi na živce ponekad i najviše je na udaru, on i mama. Ko će drugi naravno
Inače on sad samo gleda da šmugne iz kuće kad god može, kaže da će kad beba dođe biti stalno kući, baš da vidimo...
Što se tiče muža, baš kao,što Mimi kaže nije ni njima lako, em nema seksanja, em se brinu zbog finansija..tako je i kod nas, s tim da ovo prvo i mogu da mu pomognem, al što se para tiče nema mu spasa
Inače ja kao da još više volim mm od kad sam trudna, mada ide mi na živce ponekad i najviše je na udaru, on i mama. Ko će drugi naravno
Inače on sad samo gleda da šmugne iz kuće kad god može, kaže da će kad beba dođe biti stalno kući, baš da vidimo...
Vanilla- Broj poruka : 298
Datum upisa : 23.03.2014
tiramisu ::Lepo je Mimi ako je to u pitanju,kod nas nije taj slucaj sigurna sam. U pocetku je bio osetljiv na moju trudnocu,sada ju je zaboravio. Tesko mu pada sve sto treba po kuci da radi. Nemoj da se saginjes a carape svud po podu baca.Nemoj da kuvas,pa kad dodje kuci jede smoki i ne buni se,a kako ja da za rucak jedem to. Sobu ne znam kada cemo kreciti,i parket treba da se hobluje...kao da cu biti trudna 3 godine,nigde on ne zuri..
To je, veruj mi. Imala sam hiljadu slicnih situacija. Kad je prosao period odusevljenja i strepnje u prva tri neseca, naisao je period apsolutnog ignorisanja trudnoce. Npr, naljuti se svaki put kad necu negde s njim da idem jer je tako navikao, a ja "izaberem" da lezim. Ili mi kaze da mu dodam nesto, a to npr u nivou poda. Pa koliko spavam, eto on dodje kuci s posla i nema s kim da prica,.... Ma hiljadu stvari. A raspolozenje, uzas! Ali sam se nagledala u okolini slicnih situacija, pa nisam toliko iznenadjena, ali sam ipak ocekivala da ce to kod nas biti drugacije...
Ali sad mu je nesto "kvrcnulo", vraca se u normalu, raduje bebi, gledamo zajedno stvari za nju preko interneta...
Izlazi sad knjiga nekog decka koji je postao tata, a opisuje te muske "strahote" tokom trudnoce, tj. kako muskarci prolaze kroz taj period. Cim izadje, moram da je kupim.
cure drage oni su nase velike bebe, pa ne mogu da porastu preko noci Vi ste mi debelice sad malo osetljivije, ali oni su razmazeni..i sve hoce oni nama da urade, ne moramo bas da ih podsecamo svakih 6 meseci ahahahahhahaha.....
Ja skoro nasla neki spisak iz 2014.godine, sta sve muzic treba po kuci odradi...sita sam se ismejala citajuci spisak...bilo je i odradjenih stvari, a ima nekih stvari koje jos uvek cekaju svoje vreme ahahahahhaaha. ja se oko tih stvari ne nerviram...inace bih davno zavrsila u Lazi
pre neki dan je dosao sa fix idejom da menjamo prozore (pritom treba da ih smanjimo) ja ga gledam, ne verujem, taman negde u oktobru kad stignu prozori da se smrznem dok bude odzidano min jedan dan... smireno sam obrazlozila zasto ne treba sad to da radimo, da onda treba i malterisati i kreciti a ide hladno vreme(skola cini cuda od coveka, uci te da na razne gluposti reagujes mrtav 'ladan) i za sad je kao napustio tu ideju do proleca...sto ne znaci da mozda nece da odradi to ipak na svoju ruku posto je tvrdoglav ko mazga i sta nameri to mora da uradi makar crk'o (na to mu kazem da je isti ko i njegova majka ta bi i preko leseva gazila da dobije po svome)
Ja skoro nasla neki spisak iz 2014.godine, sta sve muzic treba po kuci odradi...sita sam se ismejala citajuci spisak...bilo je i odradjenih stvari, a ima nekih stvari koje jos uvek cekaju svoje vreme ahahahahhaaha. ja se oko tih stvari ne nerviram...inace bih davno zavrsila u Lazi
pre neki dan je dosao sa fix idejom da menjamo prozore (pritom treba da ih smanjimo) ja ga gledam, ne verujem, taman negde u oktobru kad stignu prozori da se smrznem dok bude odzidano min jedan dan... smireno sam obrazlozila zasto ne treba sad to da radimo, da onda treba i malterisati i kreciti a ide hladno vreme(skola cini cuda od coveka, uci te da na razne gluposti reagujes mrtav 'ladan) i za sad je kao napustio tu ideju do proleca...sto ne znaci da mozda nece da odradi to ipak na svoju ruku posto je tvrdoglav ko mazga i sta nameri to mora da uradi makar crk'o (na to mu kazem da je isti ko i njegova majka ta bi i preko leseva gazila da dobije po svome)
Uzivajte u trudnoci, a muza izbacite iz kuce:queen: . Kad stigne beba imacete pune ruke posla a muz ce biti ili meta da se ispraznite tj izderete ili seksualna meta, ali to ako nadjete negde slobodan trenutak kad beba zaspi
Zato sto manje nerviranja vise osmeha a muz ko muz
ljubim vas
Zato sto manje nerviranja vise osmeha a muz ko muz
ljubim vas
MalaSaJuga- Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014
Citam i smejem se. U prvoj trudnoci je bilo manje vise ok. Pazio me i radio sve,ne mogu da kazem. Dolazila je moja mama i zena koja mi cisti stan jednom nedeljno jer ja prva 4mesec samo kupatilo krevet.
Ali se setih nekih 15dan po izlasku iz bolnice Dimitrije je 3 noci od 21-03h plakao bez prekida. Samo bio na sisi,u kupatilo nisam mogla. Samo meni na rukama. Po ceo dan sa njim,vec onako umorna od snage vise 03h placem jer ne znam vise sta mu je,mm koji stoji na vratima i mrtav hladan me pita a sta mu je sad. Da li mi verujete da sam ga tada gadjala cuclom i da je bio blizi da bi ga ubila. Ispalkala se legla o kao da nista nije bilo....
Ali se setih nekih 15dan po izlasku iz bolnice Dimitrije je 3 noci od 21-03h plakao bez prekida. Samo bio na sisi,u kupatilo nisam mogla. Samo meni na rukama. Po ceo dan sa njim,vec onako umorna od snage vise 03h placem jer ne znam vise sta mu je,mm koji stoji na vratima i mrtav hladan me pita a sta mu je sad. Da li mi verujete da sam ga tada gadjala cuclom i da je bio blizi da bi ga ubila. Ispalkala se legla o kao da nista nije bilo....
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
bobice,moj muz lici na tvog. Najgluplja pitanja u najnezgodnije vreme. Bez imalo saosecanja. Mogu misliti samo sta me ceka sa dve bebe jer ja sam majka i ja sam prosto stvorena da sve to vezano za decu mogu izdrzati.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Ha hahah moj je gotovo pa isti...Valjda su svi takvi...Jednom je rekao a to malo odma place !!!
Nego evo mene od doktorice dobili smo nas mutter kind pass... krvio mi sto pored ivf doda Prag al dobro
Beba je super 3,3 velika i termin je opet korigovala sad je ipak po mom prvom racunu 10+1..
Kontrola tek za mjesec..
E sad ono o cemu sam pisala,ovi testovi mjerenje nuhalnog nabora i nosne kosti se ne radi kod nje u ambulanti nego smo dobili uputnicu za dva centra koja to rade i tamo da odemo..
Kombi test iz krvi sam odbila jer je taj prvi koji osiguranje placa je samo stres i statistika koja ni blizo nije tacna..
Odlucila sam se za Nifti test jer sam citala da mu je pouzdanost oko 99.9 % doktorica je to potvrdila i dala adresu gdje da se javimo i kosta oko 700-800e.
Jedino sto me iznenadilo da nije htjela da nam predlozi ni jedan drugi ili da kaze dali ima neko bolji gori itd o testovima.
A ocekivala sam to jer sam ja samo nasla taj da je dobar misla sam da ona zna jos bolje al dobro...
Rekla je da obavezno kazemo dozu hormona koje uzimam i da je donacija pa da mi kazu da li moze i koliki je postotak u tom slucaju.
?
Sad mi trebate vi,jesam li dobro nasla test ili ima li jos neki pouzdaniji..Nebi da idem jedan po jedan i stresam se.
Mimi ti sad smijes da pises hehe... hvala ti <3
Nego evo mene od doktorice dobili smo nas mutter kind pass... krvio mi sto pored ivf doda Prag al dobro
Beba je super 3,3 velika i termin je opet korigovala sad je ipak po mom prvom racunu 10+1..
Kontrola tek za mjesec..
E sad ono o cemu sam pisala,ovi testovi mjerenje nuhalnog nabora i nosne kosti se ne radi kod nje u ambulanti nego smo dobili uputnicu za dva centra koja to rade i tamo da odemo..
Kombi test iz krvi sam odbila jer je taj prvi koji osiguranje placa je samo stres i statistika koja ni blizo nije tacna..
Odlucila sam se za Nifti test jer sam citala da mu je pouzdanost oko 99.9 % doktorica je to potvrdila i dala adresu gdje da se javimo i kosta oko 700-800e.
Jedino sto me iznenadilo da nije htjela da nam predlozi ni jedan drugi ili da kaze dali ima neko bolji gori itd o testovima.
A ocekivala sam to jer sam ja samo nasla taj da je dobar misla sam da ona zna jos bolje al dobro...
Rekla je da obavezno kazemo dozu hormona koje uzimam i da je donacija pa da mi kazu da li moze i koliki je postotak u tom slucaju.
?
Sad mi trebate vi,jesam li dobro nasla test ili ima li jos neki pouzdaniji..Nebi da idem jedan po jedan i stresam se.
Mimi ti sad smijes da pises hehe... hvala ti <3
Poslednji izmenio Amna84 dana 21/9/2016, 21:34, izmenjeno ukupno 1 puta
Tiramisu sta da ti kazem. Svi su oni slicni. Ja jos radim u decijoj klinici pa se smatra da stavrno sve znam..i kad je bolestan i kad place bzv...
Moj ddimer 932 Bas je odleteo.Anti xa mi je 0,42.To je izgleda dobro.Imam u nedelju zakazanog hematologa pa cemo videti sta kaze.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Vracen mi je magnezijum ,zadnja dva dana i danas imam jake bolove ,neko rastezanje i pritisak u stomaku i ledjima.
Tebi ::Moj ddimer 932 Bas je odleteo.Anti xa mi je 0,42.To je izgleda dobro.Imam u nedelju zakazanog hematologa pa cemo videti sta kaze.
I moj . Prelazim na Fraxi 0,4 iako mi je isto dobar antiXa.
tebi ti si na kraju drugog tromesecja jel tako bese. znaci da si jos u granicama.. ja danas 15+2i vec 4 dan kako neprimam fraxi i mogu vam reci da mi se smanjuje svrab i crvenilo.. d-dimer je bio 300 pre nedelju dana i 27.imam kod hematologa pa planiram da dan pre proverim d-dimer cisto da vidim kako je bez fraxijaa i trombociti su mi bili na donjoj granici pa cu i njih ..ako je otisao gore verovatno ce mi dati nesto drugo umesto fraxija...
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
U blnici sam....dobila krvarenje...imam hematom..umirem od strahaa...zadrzali su me...tipkam a vid mutan
winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Amna84 ::U blnici sam....dobila krvarenje...imam hematom..umirem od strahaa...zadrzali su me...tipkam a vid mutan
Ne brini, bice sve u redu, samo ces morati mirovati dok ne prodje. I bolje da si u bolnici, na oku doktorima. .
Mislimo na tebe!
A gde nam je Vanja? Mozda se porodila.....
Amna samo polako. Bolje da si pod njihovim nadzorim. Potpuno te razumem. Ja sam u prvoj prokrvarila do kolena ali bukvalno i evo ga sad pod mene decak od 5god. Samo miruj i prati sta ti govore. Drzim pesnice
Strana 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Strana 4 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|