KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+52
alisa
SladZana
jelena.kuburic
jelena*mama2andjela*
Lija
pegaz
inajo
Sofija Veks
heart84
sandrolina
Niny
Bobaue
Zmajuška
Stenli
srculence 84
Erata
BabyBear
fight&faith
lilyt
nina :)
JocY
Jerapetra
sanja 73
Vanja80
saska1
lela1984
PalcicaBg
lenjivica
kiki5
leptirica1977
libra35
Šašava
Ancica 87
noja
bak
caci
ganedina
Deni
d77
masato
Vuchica
mimi85
tatjanica
micaubica83
annci
MalaSaJuga
Eho
jadranka
AriesGirl
BiKsi :)
Blanka
diki81
56 posters

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od fight&faith 15/3/2016, 10:49

Sto se tice caja, postoji u Apotekama Beograd Senjacki caj za bebe, koji je bas pravljen za grceve kod beba.
Poljubac za novu decicu i trudnice. ❤👄

fight&faith

Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Smrdica 15/3/2016, 11:58

I.mojima je Senjacki caj ublazavao malo mada mislim dok nisu prosli sami od sebe nista nije bilo delotvorno a sve smo probali i iz inostranstva dobijali neke njihove kapi..
Smrdica
Smrdica

Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 15/3/2016, 14:13

Alisa, pa nadam se da su nova pravila u odgajanju beba i naucno potkrepljena...
Meni svakako vise odgovara ovako, taman jedna bradavica malo odmara do svog reda...
A i ne ide mi bas "skidanje" bebe sa dojke, samo ono sa zapusavanjem nosa uspem, a to mi je jezivo...
Šašava
Šašava

Broj poruka : 956
Godina : 43
Datum upisa : 30.04.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 15/3/2016, 14:22

Uh mamice da sto prije prodju ti grčići, i na samu pomisao mi se plače zbog makanjica malih. Da što prije prodju, ljubimo vas srcasti poljupci
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 15/3/2016, 15:54

Sasava radi kako ti najvise odgovara i nemoj se puno opterecivati sa pravilima... rekoh ti vec ne vidim da ikom ista fali a skoro svaka generacija je imala neko novo pravilo Very Happy
A i da ti pobijem odmah tu njihovu nacnu tezu o hranjivosti.... Mleko bi trebalo da se pravi u skladu sa tim koliko beba pojede, tj. sto ona vise sisa i mleko se vise proizvodi ( zato se i savetuje u prvih mesec dana, dok beba ne ojaca izmlazavanje posle svakog podoja, jer kad su manje ne mogu bas sve da izvuku). Ako od prvog dana ona jede prvo sa jedne pa onda sa druge tako ce i mleko da se pravi. Punice se i jedna i druga samo sa manjom kolicinom i beba ce to hranjivije mleko da dobije i sa jedne i sa druge.... Ako je dojis samo sa jedne strane od pocetka i laktacija ce se tako uspostaviti...Ako recimo dojis na 3 sata znaci da ce ti dojka biti puna za 5-6 sati, dok se kod ovih sto doje na obe strane ona napuni vec za 2-3 sata.... Ja sam imala uzasne ragade ( dan danas imam oziljke kao uspomenu) pa mi je savetovano da probam da jedan podoj odmaram jednu, drugi drugu medjutim to meni nikako nije odgovaralo jer mi se laktacija vec bila uspostavila tako da posle 4 sata meni je dojka koja je odmarala imala da eksplodira... Prepunila bi se mlekom i stvrdnula i pretio mi je mastitis pa sam se vratila na staro.... Ragade su prosle same od sebe posle nekih mesec dana....
Sto se tice grceva nama je najvise pomogla topla pelenica... Grejala sam pelenicu peglom i stavljala joj preko stomacica... Videla sam da sad imaju da se kupe i kao mali termofori.
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fight&faith 15/3/2016, 16:33

Sasava meni je patronazna pokazala da bebu sa dojke mozes skinuti ukoliko joj dok sisa lagano povuces bradu ka dole.

fight&faith

Broj poruka : 1852

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Smrdica 15/3/2016, 20:42

A meni je patronazna pokazala da stavim blago prst u bebina usta dok siki tik uz bradavicu da se izgubi vakum
Smrdica
Smrdica

Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 15/3/2016, 21:43

Da blago prst u usta iznad brade . jel bebe imaju jak zagrizaj i vakum
Ti pij caj od komoraca isto tako ce ublaziti grceve , probaj jednu pa 2 h drugu , a probaj i obe i napravi najbolju sebi kombinaciju
Kisssic
noja
noja

Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 16/3/2016, 09:34

Drage malice I trudnice, pozdrav za save.
Ne stizem da pisem.vasica je pravi nemirko. Vec me sec dana kaki u nosicu. Nisam ni verovala da ce tako Mali ukapirati all eto.sad kad mu se kaki on place za nosicu.
Sto se tice grceva vasi nista nije pomagalo.ni kapi, ni pelena ni caj za mene I njega.puna 3 m smo se mucili. A sisu Sam izvlacila ko sto rekose zen ice prstom u USTA,tako I nama pokazali.
Ne zna se sta je veca muka grcevi ili nicanje zubica. Za sad imamo 2 al nocima ne spavamo
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 16/3/2016, 09:51

...sanjice,bravo za malog pametnjakovica vasu,vidis ti sta je bistro dete,ukapirao on lepo sta je nosa i cemu sluzi as ....ja sofku jos nisam ni pokusavala da stavljam na nosu,sve mislim rano je jos...ljubb za nase juznjakeeeee!!! cvet
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 16/3/2016, 11:15

Jeste tatjanice,al sad je problem kad setamo, nece da kaki u pampers, pa zurimo kuci. I u goste nosimo nosu. Zivela nosa lol!
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 16/3/2016, 16:10

tatjanica ::

....aries,obicna kamilica,ja sam uzela u apoteci...par cvetica mu stavis i ja stavim na vrh kasicice secera,to voli da popije a dobro je i za stomacic...ljubb za naseg drugara medenog!

Ljubac za vas dve devojke :-*
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 16/3/2016, 16:12

Hvala svima za savete oko cajeva. Kod nas nema nista specijalno, uglavnom idemo napolje kad je lepo vreme, pa ne stizem mnogo da pisem. Ljubim sve trudnice, mamice, decicu, koracaljke...
AriesGirl
AriesGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 17/3/2016, 12:03

Jao, Sanjice, svaka cast! Daj ti recept, jos ne treba, ali skupljam iskustva. Ni sestricina ni bratanica (a obe imaju preko 2 godine) ne uspevaju da skinu pampers. Mi smo nocu na jednokratnim pelenicama, a preko dana za sada teramo. Kada zavrsimo sa UZ kukica, imamo spremne one diiivne mpp. Nadam se da ce odvikavanje ici lakse, nego da je u jednokratnim pelenama, gde uvek ima osecaj da mu je divno i toplo.

Sto se tice grcica, ne znam da li si pratila sta jedes. Ja se od pocetka stvarno trudim, ali..uvek to ali...dosla mi mama u goste, i posto su krenule babine, donela, onako simbolicno, 7 vrsta kolaca. Da se nadje. Ja prokleta, niti volim slatko niti kolace, ali...uhvatilo me nesto, i jedno vece sedela sa njom do kasno i tracale...kolaci ispred, sitno naseckani kao slika...ja neprimetno, jedan po jedan..uopste nisam registrovala da jedem kolace...kaze mam "bas te briga, to su sve novotarije. Mi smo i jele slatko i pile mleko, da ne pricam o crnom luku, pa on se preporucivao za bolje mleko...". Ok, stize zora...jao majko moja! Djole se toliko previajo i vristao, da sam ja htela sebe samu da bacim kroz prozor za kaznu. Prvi sledeci podoj sam izvadila svoje mleko iz frizidera, a izmuzla se i bacila. Povono sam se vratila mojoj ishrani, i dete ponovo moj divan sin. Naravno da se nekada zgrci i slozi facu dok ne prducne ili kakucne, ali nema tih ocajnih grcenja i vristanja. Te faze se nama javljaju pred zoru, i prodju uz termofor, masazice, tatino hrkanje i po neku bajku...Very Happy
Da zlo bude vece, sada mi se toliko jede slatkooooo da to nije normalno...ali sta da se radi...nista jos bar mesec-mesec i po.
Nekoj deci smeta, nekoj ne...treba pratiti svoje dete i porediti sa onim sto smo jele.
To vazi za nas dojilje. Sto se adaptiranog tice, moja sestra je menjala formule unedogled, dok nije pronasla sta je za njenu princezu najbolje.
A na zalost, ima i dece koja jendostavno imaju grceve i to je to! U najgorem slucaju, to traje dva tri meseca, pa prodje...
Drzim fige da prodje sto pre!
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 17/3/2016, 12:13

hahahaaa...procitah svoj nepismen post...preko dana ne zna sta "teramo", htela sam napisati da "tetramo".

Sasavice, a koliko ti se napune grudi za tih 6 sati. Ja bas imam problem kada Djole odvali 6 sati nocu. Grudi budu kao lubenice, ogromne, i tvrde ko kamen. Srecom je on ojacao, pa uspe da izvuce, bez da ih ja pre toga izmuzem malo ili stavljam tople obloge.Optimalno mi se napune za tri sata, tako da se tu poklapam sa Alisom. Verovatno si ti tako navikla i mislim da treba da se pridzavas onom sto si ti navikla.
A kao i za mnoge druge stvari, prilicno su nasi dr i sestre neusaglaseni. Pravila su se vise puta menjala (tacnije, sve vrte jedna ista u krug), da vise niko i ne zna sta je ispravno. Meni su ovo preporucile i drzavna patronazna i moja privatna (po 20 min na svakoj dojci za pocetak. Kako beba jaca, ovo vreme se smanjuje). U Frontu mi nista nisu ni dali kao preporuku. Doduse, kada su donosili bebe, ostavili bi ih po sat vremena na jednoj siki. Ali mislila sam da je to zbog CR i sto bas nisam bila sposobna da se vrtim i okrecem kao sada.
Isto ludilo vazi i za davanje vode...
pa vrstu pelena...
a temu vakcina necu ni da nacinjem ovde...

Mislim da se moramo maksimalno informisati, ali odluke ce uvek biti na nama. Tesi me samo sto znam gomilu dece koja su odrasla na ovaj i onaj nacin, pa ko velim, i ne mozemo puno pogresiti.
cmokic za Jucu
usne usne usne
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 17/3/2016, 15:45

Anci sto se nose tice ja smatram da kad dete krene samostalno da sedi treba ga stavljati na nosicu. Evo bas sad stavila ga, odgledali crtac I iskakio se.nema ojeda I meni je nekako lakse.
Na pocetku je kakio uvek dok ga hranim pa smo se hranili na nosicu. Naravno tu su I igracke.
Pozdrav za sve
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ancica 87 17/3/2016, 21:43

Sanja bravo za Vasicu...Vi ste pametnice jedne!!!!
Poljubac nasoj Juci,sve cete vi to savladati,ime i Djoletu,naravno!!!!
Ma dr,su skroz ludi,ova nasa dr,grdi sto nisam uvela meso,svaki dan kaze mojoj drugarici dete (ne ni dte vec beba od 6 meseci)mora meso jesti,pavlaku,jogurt,poapru....komedija...Uopste nisam pametna da li da je slusam????
Trudnice,mamice deco ljubimo vas...

Ancica 87

Broj poruka : 1382
Datum upisa : 05.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 18/3/2016, 01:30

Ancice i meni su to isto rekli doktori i tako radimo.Nego ja stvarno moram da pitam mame u vezi mmr vakcine da li su primili bebani u totalnoj sam dilemi?
micaubica83
micaubica83

Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 18/3/2016, 01:54

Mico , i ja sam jako zabrinuta zbog ovih vakcina i nije mi dobro jer sam ovih dana dosta citala o tome , s obzirom na prasinu koja se opet podigla .
Toliko sam zabrinuta da sam vec sada donela odluku i skoro sam sigurna da necu dozvoliti da mom detetu daju taj odvratni MMR
Ono sto mene zanima , ako su vec uveli zakonsku obavezu vakcinisanja dece i kaznjavanje neposlusnih

Ko u Srbiji vrsi kontrolu tih svih vakcina , da li te vakcine sadrze pored inaktiviranih izazivaca oboljenja koja su izgubila virulentnost i neke dodatne, mozda toksicne stvaru i sl

Ko nam daje garanciju, ako su vec zakonski obavezne za iste

Da li na njima pise da mogu izazvati oboljenja koa sto su encefalitis, multipna skleroza,decja paraliza

Zasto nam deci daju vakcine protiv nezaraznih bolesti kao sto je recimo tetanus i dr koje ne mogu poprimiti epidemijskii karakter

S tim u vezi imala bih za nadlezne pitanje odakle u poslednje vreme toliko male dece obolele od autizma, dijabetesa tipa 1 , celijakije i drugih retkih bolesti

Primetila sam da od autizma obolevaju uglavnom decaci i zato je moj strah od vakcina jos veci

Zasto je u EU u 22 od 28 zemalja vakcinacija na dobrovoljnoj osnovi, gde je doktor duzan da kaze argumente za i protiv vakcinacije

I u moje vreme je bilo vakcina koje smo primali , koje je proizvodio torlak i svi smo uredno vakcinisani, ali nisam cula ni znala da postoje ova neka obolenja do pre neku godinu

Da li mozda nije neciji cilj da se na planeti smanjuje broj stanovnika , jer bi nastavljanje porasta vodilo ka samounistenju
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 18/3/2016, 07:54

Bravo za Vasicu! Veliki decko...

Ganedina, ja stvarno nisam pristalica kojekakvih teorija zavera, niti smatram da decu ne treba vakcinisati, ali kad procitam sve i svasta o MMR vakcini, stvarno mi ne bude dobro. Potpuno te razumem. I ja bih volela da se jave mame koje su vakcinisale decu ovom vakcinom i da podele iskustva.

Ljubim.
AriesGirl
AriesGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 18/3/2016, 18:04

Koliko sam ja razumela deca koja su imala bilo kakav problem rizik je da prime vakcinu.Ja se plasim jer je moj deckic do proslog meseca pracen na uz glave,vise nemamo kontrole jer je sve u redu ali se plasim zbog toga mmr vakcine
micaubica83
micaubica83

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 18/3/2016, 18:05

A sa druge strane da ne daj Boze pokupi neku bolest a nije primio vakcinu ne bih sebi oprostila
micaubica83
micaubica83

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 18/3/2016, 18:09

Ne znam do kada moze da se odlaze negde sam procitala do 3 godine da se prima mmr.Mozda je najbolje da se saceka da dete prohoda,progovori pa tek onda da primi.Razgovaracu sa svojim pedijatrom videcu sta ce mi reci
micaubica83
micaubica83

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 18/3/2016, 19:14

Mico, ne brini zbog toga. Ako postoje medicinski razlozi da dete ne primi vakcinu, ono je nece primiti. Treba ti samo dobar pedijatar koji ce to proceniti. Upravo iz tog razloga je vazno da oni koji mogu (kod kojih ne postoje medicinske prepreke) vakcine prime, jer time stite i svu onu decu koja iz medicinskih razloga nisu smela da ih prime (jer se opseznim vakcinisanjem sprecava da se odredjene bolesti pojave ponovo i prerastu u epidemiju).
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 18/3/2016, 23:06

Sanja, bravo za Vasicu, kako je on pametnica jedna mala :) ovaj moj nema mira da sedne sekund na nosu, i kad jede mlati rukama i nogama, tako da nismo jos ni pokusavali.
I mi smo non stop napolju od kad je pocelo lepo vreme, Koki je opsednut Masom, hoce da je seta, imitira je, laje.... bas sam srecna sto raste pored kuce.
Ljubimo vas puno
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu