Torte
+53
missile
nena beba
penelope
nina :)
medolino
mumka
rada78
Likoli
Struzzo
noja
SSanja
cicsa80
Anavi
MARA
cici
KoMetaK
JocY
dragana76ns
laKole
Mirjana
Mali Princ
Botox
Tinche
MAAKKI
lena
BiKsi :)
Cupava
lolipop
Deni
zoxa
tanjica
djole42
catherine290505
dr mali pariz
bebko
NINA1
mala parizanka
Milijana
Dacaa
Kata
Gala
megica-pegica67
adriatika
TetaSneki
Hitron-Luka
maus
maja76
HappyGirl
Jelence
vakic
gogs-ii
terka
mijica
57 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 11 od 15
Strana 11 od 15 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Re: Torte
Nije bre, stvarno nije. Mnooooogo jednostavnije od fondana...neuporedivo. Mozda deluje kad objasnjavam ovako nasiroko, ali kad budes probala jednom - uverices se da je lako i jednostavno.
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Za Misicu: Veliki nastavak u mom slucaju M1-wilton, kesa u koju staje vise slaga i onda jos pogledas koji filmic na you tube kako to drugi rade i jasna slika toga to hoces uraditi i mora biti dobro.
Cupooo kupila ja tu spatulu ali nista nije pomoglo....ustvari kod mene je ravna i manja je, negdje procitah da je ta za stranice a ne za vrh torte. Mozda je do toga... Ajde probam jos danas da drzim spatulu u vrucoj vodi, pa javljam rezultat ( pravim tortu za mm-a)
A za ovo da pogledam moje i tvoje torte...ovo su bolje izvedbe evo ti link da ne kacim sve moje manje dobre izvedbe... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.181529981891857.43351.171214309590091&type=1
o onim jos manje dobrim necu ni da pisem... Ja evo vec godinu dana radim torte po narudzbi i za restorane, malo iskustva se nabralo ali postici ravnu liniju jos uvijek NE. Tako da iz poprilicnog broja torti izabrah samo one dobre.
Alat se mora imati a ja zaista slagu nisam ni poklanjala neku veliku paznju.
I dalje tvrdim tebi koja se tim ne bavis, svaka cast!!!!!
Cupooo kupila ja tu spatulu ali nista nije pomoglo....ustvari kod mene je ravna i manja je, negdje procitah da je ta za stranice a ne za vrh torte. Mozda je do toga... Ajde probam jos danas da drzim spatulu u vrucoj vodi, pa javljam rezultat ( pravim tortu za mm-a)
A za ovo da pogledam moje i tvoje torte...ovo su bolje izvedbe evo ti link da ne kacim sve moje manje dobre izvedbe... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.181529981891857.43351.171214309590091&type=1
o onim jos manje dobrim necu ni da pisem... Ja evo vec godinu dana radim torte po narudzbi i za restorane, malo iskustva se nabralo ali postici ravnu liniju jos uvijek NE. Tako da iz poprilicnog broja torti izabrah samo one dobre.
Alat se mora imati a ja zaista slagu nisam ni poklanjala neku veliku paznju.
I dalje tvrdim tebi koja se tim ne bavis, svaka cast!!!!!
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
Imam veliku spatulu, tj. dugacku koja prekrije celu povrsinu u najsirem delu..jedino sto je neka mekana :-( a i bila je 100,00 kad sam je kupila. Ostavi da se zagreje u vreloj vodi i ako treba, ponovi to dva, tri puta.
Ako su ovo manje dobre torte, ja sam paraglajder! :-)
Alat cu kupiti, obecala sam sebi u sledecih 5 godina.
Hvala. :-)
Ako su ovo manje dobre torte, ja sam paraglajder! :-)
Alat cu kupiti, obecala sam sebi u sledecih 5 godina.
Hvala. :-)
Mila hvala ti, ja sam jako kriticna prema sebi i prema onom sto radim, uvijek je tako bilo...pa kad nije sve kako treba nisam zadovoljna.
Probam jos danas sa svojom malom spatulom i kacim! ako se opet ne uhvatim sprice :)
Probam jos danas sa svojom malom spatulom i kacim! ako se opet ne uhvatim sprice :)
Okaci ovcicu ovde, ona je od slaga. o:-))))
Hahhahhahhah e bas me nasmija sa ovcicom :) Nije slag nego je u pitanju šaum, bjelance na pari...(Vasina torta)
Ne mogu da je nadjem sad, kacim cim stignem... rado bih ti je napravila i donijela kad ti se tako svidja!!!!
Ne mogu da je nadjem sad, kacim cim stignem... rado bih ti je napravila i donijela kad ti se tako svidja!!!!
Slag...saum, to je isto! :-)))))) Spada u ovu temu. Ma savrsena je sa onom svojom blentavom facom i bas, bas, bas mi se svidja.
od mene samo prošlogodišnja, koju ste već imali prilike da vidite...
Za ovaj svoj rođus ću se potruditi...
Moram da priznam da sam vičnija pravljenju nego ukrašavanju. Mislim da mi nedostaje, ne kreativnost, nego sam dar i pedantnost u radu.
Za ovaj svoj rođus ću se potruditi...
Moram da priznam da sam vičnija pravljenju nego ukrašavanju. Mislim da mi nedostaje, ne kreativnost, nego sam dar i pedantnost u radu.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Ana torta :-)
http://www.coolinarika.com/recept/756318/
Cupka, torta je mmmmmmmmm.....upravo je OPET jedem, sreca moja sto sam karakter kad su slatkisi u pitanju
a tek medenjaci :)))
a tek medenjaci :)))
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 12.11.2010
Ako grickas one manje, brzo ces kod Radojke Delic. Karakteru mooooj :*****
razblazim sa narandzicom :)))
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 12.11.2010
dr mali pariz ::Prvo sam pregledala da li sam je već postavila, jer je pravljena za rođendan m.m.,pa vidim da nisam,a svi smo bili prezadovoljni njom, pa evo,podeliću recept i zalogaj sa vama . Recept je prekopiran sa coolinarike, a značajnijih izmena nisam unela.
to je :
ČOKOLADNA TORTA
SASTOJCI
Za tijesto:
5
jaja
200 g
mljevenih badema
80 g
maslaca
80 g
šećera
1
Vanilin šećer Dolcela
2 žličice
Praška za pecivo Dolcela
2 žlice
narančina soka
200 g
čokolade
Za kremu:
250 ml
slatkog vrhnja
250 g
čokolade (70% kakaa)
Za čokoladnu
glazuru:
200 g
čokolade za kuhanje
100 g
maslaca
Priprema
- Šećer, vanilin šećer i
maslac pjenasto izmiješajte.- Dodajte žumanca, bademe,
prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano
umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.- Smjesu izlijte u kalup (ø
26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici
zagrijanoj na 180°C 50 minuta.- Za kremu, vrhnje zakipite i
prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku
smjesu. Ohladite najmanje sat vremena.- Ohlađenu smjesu izmiješajte
električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen.- Pečeni ohlađeni biskvit
prerežite i premažite pripremljenom kremom.- Prelijte čokoladnom
glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na
pari, umiješali omekšani maslac.
Paris, vezano za fil...nisam baš najbolje razumela...je l' se to na tihoj vatri/ pari istopi čokolada i tako istopljenoj čokoladi doda slatka pavlaka, pa se ta smesa (btw, kako izgleda ta smesa) ohladi 1h i muti mikserom...ja sam uvek samo mutila mikserom pavlaku, pa ne znam da ona može da se kuva, pa muti...
Oprosti na nedotupavnom pitanju jer toliko retko pravim torte da će mi se uskoro morati objašnjavati šta je belance a šta žumance i šta se prvo muti...
Inače, pravim ovu tortu kao i ti, za rođendan mog ljubljenog...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Datum upisa : 27.09.2008
Ti sacekaj dok ti Pariz ne potvrdi, a ja bih rekla da cokolad treba sitno da se isecka (bar tako tumacim recept), stavi u neki sud i prelije prethodno dobro zagrejanom pavlakom kojea ce istopiti cokoladu.
E sad moja iskustva. Kada topim cokoladu zagrevajuci je zajedno sa slatkom pavlakom, ima cesto problem sa zgusnjavanjem fila. Ostavim da se dobro ohladi, ali i pored toga fil nece da se scvrsne. Kada umutim pavlaku posebno i u nju dodam otopljenu cokoladu neprestano mesajuci - fil bude super cvrst, ali ne toliko ukusan kao kad pavlaku i cokoladu zagrevam zajedno. :-)))
Uglavnom, sacekaj Pariz.
E sad moja iskustva. Kada topim cokoladu zagrevajuci je zajedno sa slatkom pavlakom, ima cesto problem sa zgusnjavanjem fila. Ostavim da se dobro ohladi, ali i pored toga fil nece da se scvrsne. Kada umutim pavlaku posebno i u nju dodam otopljenu cokoladu neprestano mesajuci - fil bude super cvrst, ali ne toliko ukusan kao kad pavlaku i cokoladu zagrevam zajedno. :-)))
Uglavnom, sacekaj Pariz.
Stru, evo Čupava ti je svoje mišljenje dala, možeš i tako ako hoćeš.
Dakle u šerpi sa dublim dnom-neka moja metalčeva- sipam sl. pavlaku-neumućenu-izručiš iz tetrapaka i greješ do klučanja. U tako toplo, može i malo da vri,ali smanji vatru, dodala sam čokoladu, na štangle iskomadanu, nisam sitno sekla čokoladu.
Mešaš na vatri-smanjenoj- dok se čoko ne istopi. Skloniš sa vatre, varjačom još izmešaš i rkneš na terasu da se hladi. Kad se skroz ohladi, onda mutim mikserom duže-do željene gustine.Mažeš, pa kd je staviš u friz, ona se dodatno stisne.
Pitanje nimalo glupo, i ja sam znala samo da mutim pavlaku i u nju dodajem svašta , pa tako hladim. Na ovaj način , krem podseća na one sa jajima-prave, kuvane.
Srećno Stru!!
Dakle u šerpi sa dublim dnom-neka moja metalčeva- sipam sl. pavlaku-neumućenu-izručiš iz tetrapaka i greješ do klučanja. U tako toplo, može i malo da vri,ali smanji vatru, dodala sam čokoladu, na štangle iskomadanu, nisam sitno sekla čokoladu.
Mešaš na vatri-smanjenoj- dok se čoko ne istopi. Skloniš sa vatre, varjačom još izmešaš i rkneš na terasu da se hladi. Kad se skroz ohladi, onda mutim mikserom duže-do željene gustine.Mažeš, pa kd je staviš u friz, ona se dodatno stisne.
Pitanje nimalo glupo, i ja sam znala samo da mutim pavlaku i u nju dodajem svašta , pa tako hladim. Na ovaj način , krem podseća na one sa jajima-prave, kuvane.
Srećno Stru!!
Hvala vam, drage moje!
Sve ste mi tako lepo i plastično objasnile...
ajd, valjda će da mi uspe...javljam šta sam uradila.
Sve ste mi tako lepo i plastično objasnile...
ajd, valjda će da mi uspe...javljam šta sam uradila.
ma naravno da će da uspe! Jedva čekam sliku preseka. kad mu je rođendanko?
Na baksuzan datum, 13.
Joj, blam me da slikam jer nemam pojma da ukrašavam...ja sam od onih očajnih domaćica što uzme viljušku i pravi brazde ili talase i to je to... a vi ste ovde sve tako profi...
Joj, blam me da slikam jer nemam pojma da ukrašavam...ja sam od onih očajnih domaćica što uzme viljušku i pravi brazde ili talase i to je to... a vi ste ovde sve tako profi...
Struzzo ::Na baksuzan datum, 13.
Ma samo ti udri talase, mene to na detinjstvo podseća, bitno da torta bude ukusna!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
I ja često udaram talase viljuškom,ili zadnjom stranom kašike
Nego, slikaj presek, baš me briga kako ćeš našarati, stavi mu svećicu poput te moje
13. nije baxuzan...moja mama je rođena na taj dan, Mišica, Ariana...
Nego, slikaj presek, baš me briga kako ćeš našarati, stavi mu svećicu poput te moje
13. nije baxuzan...moja mama je rođena na taj dan, Mišica, Ariana...
Evo Vukove torte
Pokusaj da napravim mrezice nije mi bas uspeo zato sto u trenutku pravljenja nije bilo neta i ja dodala i margarin u cokoladu pa je malo pucalo al je ipak bilo nekako slatko i milo.
Inace torta je svaler(ka) ,inace preukusna je i za ljubitelje cokolade i oraha,lesnika....
Pokusaj da napravim mrezice nije mi bas uspeo zato sto u trenutku pravljenja nije bilo neta i ja dodala i margarin u cokoladu pa je malo pucalo al je ipak bilo nekako slatko i milo.
Inace torta je svaler(ka) ,inace preukusna je i za ljubitelje cokolade i oraha,lesnika....
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Maro, daj recept i za tortu i za Vuka!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Uh, što mi se sviđaju vaše torte. Čupava, Zoxa, Pari, pravi ste majstori! A sada mi se jako jede neka jaka sa orasima, lešnicima, čokoladom, žumancima na pari Joj....neću više svraćati ovde
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Maro lepa tortica vazno je da je tvojih ruku delo za tvog sina
, to je tako preslatko
, to je tako preslatko
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Mare, vidim da je extra torta!! kao i ono "parče" pored nje