Torte
+53
missile
nena beba
penelope
nina :)
medolino
mumka
rada78
Likoli
Struzzo
noja
SSanja
cicsa80
Anavi
MARA
cici
KoMetaK
JocY
dragana76ns
laKole
Mirjana
Mali Princ
Botox
Tinche
MAAKKI
lena
BiKsi :)
Cupava
lolipop
Deni
zoxa
tanjica
djole42
catherine290505
dr mali pariz
bebko
NINA1
mala parizanka
Milijana
Dacaa
Kata
Gala
megica-pegica67
adriatika
TetaSneki
Hitron-Luka
maus
maja76
HappyGirl
Jelence
vakic
gogs-ii
terka
mijica
57 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 10 od 15
Strana 10 od 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Re: Torte
Oхо,Мирче, лепо ,лепо...софтано
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Mojih ruku delo, za moje duše, moje najmilije Novosađanke
fotkano sa tl. pa izvinite što je mutno... ukus je neopisiv, naravno da sam smazala parče i 1gr glukofaža odmah po pojedenom parčetu , jako je jednostavna, a recept,sa cooliranike...ponoviću je sigurno prvom prilikom:
Cappuccino šnite
p.s. moram reći da sam umesto šećera koristila fruktozu- 2 kašike. Dosta sastojaka ima šećer u sebi,pa sam bar na tome "uštedela"
fotkano sa tl. pa izvinite što je mutno... ukus je neopisiv, naravno da sam smazala parče i 1gr glukofaža odmah po pojedenom parčetu , jako je jednostavna, a recept,sa cooliranike...ponoviću je sigurno prvom prilikom:
Cappuccino šnite
p.s. moram reći da sam umesto šećera koristila fruktozu- 2 kašike. Dosta sastojaka ima šećer u sebi,pa sam bar na tome "uštedela"
da, umesto 2 pudinga od vanile i dodatnog brašna (piše u receptu-unela sam 3 pudinga od vanile)...naravno,uvek se možete igrati sa sastojcima,ali ova kombinacija je mene potpuno osvojila!
Pari, ta torta izgleda divno, a sudeći po sastojcima i jako je ukusna!
Mm je dobio zabranu na slatkiše, dok se ne reši bakterije! Kako bilo, posle datog obećanja da neće jesti slatko, pojeo je celu tortu od pre neki dan, i pitao kada može očekivati drugu!
Dokusuriće me!
Mm je dobio zabranu na slatkiše, dok se ne reši bakterije! Kako bilo, posle datog obećanja da neće jesti slatko, pojeo je celu tortu od pre neki dan, i pitao kada može očekivati drugu!
Dokusuriće me!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Ohohohoooo evo voda podje na usta. Od obe torte cu po 3 parceta(skromnost je moja vrlina)
Vidi Mala, da doletim ja do Pariza, kada odu gosti, pa ako je ostalo jos koje parce torte...posto ti ne bi smela da jedes puno slatkisa, ima ko sme i MOZE i hoce i zeli i zudi za dobrim parcetom torte.
Vidi Mala, da doletim ja do Pariza, kada odu gosti, pa ako je ostalo jos koje parce torte...posto ti ne bi smela da jedes puno slatkisa, ima ko sme i MOZE i hoce i zeli i zudi za dobrim parcetom torte.
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Njam njam kaze moje dijete, kad je vidjelo vase torte
Mirjana bas fino kremasto djeluje ovaj tvoj Interkonti, ja sam pravila po drugom receptu i nisam bila odusevljena...ovaj tvoj djeluje ukusno!
Pari cappuccino cemo isprobati samo da nabavimo taj instant.
Mirjana bas fino kremasto djeluje ovaj tvoj Interkonti, ja sam pravila po drugom receptu i nisam bila odusevljena...ovaj tvoj djeluje ukusno!
Pari cappuccino cemo isprobati samo da nabavimo taj instant.
zoxa- Broj poruka : 2601
Datum upisa : 25.11.2008
Umalo da zaboravim, evo nase tortice, odusevili smo se ukusom... predivna torta...parce nije neko, nisam imala vremena za slikanje kojom brzinom je nestala :)
Kakve torte! uuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh............
Pariz moja majka ima iste tanjirice
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
eto draga, i ovo je kod mame slikano, i ti tanjirići su stari koliko i jacicsa80 ::Kakve torte! uuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh............
Mišice, više nema, ostaci se uvek pakuju onom ko putuje ,ali biće torte uskoro, Bože zdravlja...
Zoxa, i tvoje parče je baš Parče! odlično izgleda!! Inače taj cappuccino je 2 kesice kapućina, ima ih kod nas raznih proizvođača,verujem i kod vas.
Miro, naravno da treba da redukuje ishranu,ishod će biti onakav kakav treba da bude
E kako je mm juce bio rodjendan, ja kao prava dobra zenica, napravila tortu Torta se zove Švargla, u nastvaku vam dajem recept i slikicu:
Patišpanj: 10jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1/2 praska za pecivo.
Ispeci na 200 stepeni i ostviti da se hladi.
Skuvati 1/2 litre mlijeka sa 6 kasika secera.
Posebno umutiti:
5 kasika mlijeka
4 zumanca
2 kasike secera
1 kasiku brasna
Ovo skuvati u mlijeko. ( Treba da zagusti skoro kao puding)
U vruc fil dodati 200 gr mljevenih oraha, 200 gr margarina i 200 gr cokolade za kuvanje.
Dok se fil hladi, isjeckati patispanj na kockice. Nakon toga, umutiti kockice sa filom, oblikovati tortu po zelji i preko staviti 2 slaga.
Prijatno!!!
Patišpanj: 10jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1/2 praska za pecivo.
Ispeci na 200 stepeni i ostviti da se hladi.
Skuvati 1/2 litre mlijeka sa 6 kasika secera.
Posebno umutiti:
5 kasika mlijeka
4 zumanca
2 kasike secera
1 kasiku brasna
Ovo skuvati u mlijeko. ( Treba da zagusti skoro kao puding)
U vruc fil dodati 200 gr mljevenih oraha, 200 gr margarina i 200 gr cokolade za kuvanje.
Dok se fil hladi, isjeckati patispanj na kockice. Nakon toga, umutiti kockice sa filom, oblikovati tortu po zelji i preko staviti 2 slaga.
Prijatno!!!
SSanja- Broj poruka : 712
Datum upisa : 27.08.2011
e kad bi mi neko objasnio kako da okacim ovu sliku...
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/16/noveslike.jpg/
SSanja torta je vesela a sigurna sam i ukusna, bila sam pitala za recept nisam videla da si postavila na prethodnoj strani
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
MAAKKI, a i lagana za pravljenje. :) Prosto ne moze da ne uspije. 00
Cure svaaka cast na kolacima, m mmmmmmm Svaki je extra!
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Torte ukrasene slagom i/ili cokoladom
Sve isto kao na temi "Torte sa fondanom", samo nema fondana. Molim iskljucivo vase radove. :-)))
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Cupo bravo za temu.
Ja volim iskljucivo ovakve torte mislim torte gde se sve jede.
Izgled je lepsi kod torta sa fondanom ali ukus je nezamenljiv kod ovih sa slagom i cokoladom.
Cupo kako radis ovu mrezu ili kako se vec zove od cokolade i??????????
Ja volim iskljucivo ovakve torte mislim torte gde se sve jede.
Izgled je lepsi kod torta sa fondanom ali ukus je nezamenljiv kod ovih sa slagom i cokoladom.
Cupo kako radis ovu mrezu ili kako se vec zove od cokolade i??????????
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Cupo bravo!!!
Torte su ti odlicneeee!!! Ja sa slagom uopste neznam da radim, nikad mi ne izgleda ovako uredno kao kod tebe.
Nego ti nama odaj tajnu ravnog slaga
Cokoladni obruc ti je savrsen! Imala sam i ja par pokusaja
Evo nekoliko mojih slag cokolada tortica.
Torte su ti odlicneeee!!! Ja sa slagom uopste neznam da radim, nikad mi ne izgleda ovako uredno kao kod tebe.
Nego ti nama odaj tajnu ravnog slaga
Cokoladni obruc ti je savrsen! Imala sam i ja par pokusaja
Evo nekoliko mojih slag cokolada tortica.
Ohohoooo Cupo kako izvede ono sa cokoladnom mrezom
Divno!
Divno!
Zoxa JA NE ZNAM DA RADIM sa slagom. Ti razbijas, isto kao i Cupavazoxa ::Ja sa slagom uopste neznam da radim, nikad mi ne izgleda ovako uredno kao kod tebe
Misice ovo je sprica, kupila sam veliki nastavak i sa njim radim, to sam znala od prve, tu se nista ne moze pokvariti. Ali ovako ravne linije dobiti to nema sanse da ja izvedem.
Zoxa ali treba znati i sa tim spricem raditi. Jednom sam ze zezala i pokusavala da ukrasim pomocu tog sprica...vise nego jadno i smesno A te ravne linije...e to je umetnost. Dakle Cupo, ajd objasnjavaj
Maro, misice, trazila sam video uz koji sam ucila kad sam se prvi put usudila da pravim tu 'ogradu' od cokolade, ali ne mogu da ga nadjem (na krstaricinim diskusijama i kuvaru, pa negde medju tip postovima je bio opisan postupak). Nesto sto ce ti objasniti kako se radi je..MARA ::Cupo kako radis ovu mrezu ili kako se vec zove od cokolade i??????????
Istopi se cokolada, bez ikakvih dodataka, taman toliko da mozes da je razmazes po masnom papiru (papiru za pecenje), ili jos bolje po cvrscem najlonu (poput onom za plastenik, ne znam kako drugacije da objasnim). Ako zelis resetkicu, sipas cokoladu u fisek i saras cokoladu po najlonu (najlon pre toga iseci po merama torte - obim i visina, ja to radim koncem). Nesto najslicnije ovom
...samo ne oivicavas, vec saras celu povrsinu najlona. Ostavis malo da se ohladi, ne previse da cokolada ne bi pucala kada oblazes tortu. Pazljivo skines najlon i ostavis na hladno. Ako se cokolada jos nije dovoljno stisla i najlon se ne skida lepo, ostavi u frizider da se malo stegne, pa onda skidaj.
Ja se nadam da sam bar malo uspela da ti objasnim kako se dobija ta 'resetka' od cokolade.
Izvini, ali oram ti napisati da lupetas. :-))) Pogle' tvoje torte, pa uporedi sa mojima i posle napisi to isto. Moreeeeeeeeeeeee!zoxa ::a sa slagom uopste neznam da radim, nikad mi ne izgleda ovako uredno kao kod tebe.
Moj problem je u tome sto nemam ama bas nikakav alat, ali cu, sa godinama, raditi na tome da nabavim bar osnovno.
Slag ravnam spatulom ovog tipa..zoxa ::Nego ti nama odaj tajnu ravnog slaga
...a pre toga ga drzim 30-ak sec pod vrelom vodom.
A evo i kako se prave cokoladni trouglovi (a moze i bilo koji oblik).
Bitno je da se cokolada rasporedi, ohladi na minut, isece, ostavi da se ohladi skroz (ocvrsne) i tek onda redja oko torte. Sa raznim modlama mozete tako seci i razne oblike (srca, cvece....zvezdice)
Bitno je da se cokolada rasporedi, ohladi na minut, isece, ostavi da se ohladi skroz (ocvrsne) i tek onda redja oko torte. Sa raznim modlama mozete tako seci i razne oblike (srca, cvece....zvezdice)
Komplikovano ovo sa cokoladom Bar meni
Strana 10 od 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 10 od 15
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu