JELENA87-moja prva VTO
+44
Vecka
Strumfeta78
maca.kristina
dragmilk
Petkana
JocY
mala85
ZeljkaMV
maca.kristinaaa
Endzi
marija2014
lilly13
korpica
Sofija Veks
Ninana
Mili
laKole
jovanka.draskic
SladZana
ragaco
KoMetaK
noja
HappyGirl
anasrce
lelas
fmala
insomnia
dusa71
saska1
leptirko82
Tinche
MAAKKI
Niny
Stenli
Vuchica
PalcicaBg
fight&faith
hocukusurnecuzvaku
BiKsi :)
d77
SoJa
LaFolie
Tangerine
jelena*mama2andjela*
48 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 2 od 23
Strana 2 od 23 • 1, 2, 3 ... 12 ... 23
Re: JELENA87-moja prva VTO
Devojke
hvala jos jednom od srca na dobrodoslici,divne ste
Jutros sam primila svoju prvu inekciju suprefakta 0,4 i nije me nista bolelo,blagi ubod i gotovo:-)
uzela sam od njih bocicu i iglice da se sama bockam,iako sam iz NS i relativno blizu bolnice ipak mi odgovara da se sama na miru bockam.
Pored suprefakta, pijem jos i
Siofor 850 1x1
Vitamin D3 1x1
Ogestan 1x1
MG sumece 1x1
Aspirin 100 1x1
Pronison 1/2+0+1
folnu 1x1
Danas sam pocela i sa primolut nor 3x1 picu ga do 22.01.
sve u svemu puna saka tableta al dobro sve za "visi"cilj....
hvala jos jednom od srca na dobrodoslici,divne ste
Jutros sam primila svoju prvu inekciju suprefakta 0,4 i nije me nista bolelo,blagi ubod i gotovo:-)
uzela sam od njih bocicu i iglice da se sama bockam,iako sam iz NS i relativno blizu bolnice ipak mi odgovara da se sama na miru bockam.
Pored suprefakta, pijem jos i
Siofor 850 1x1
Vitamin D3 1x1
Ogestan 1x1
MG sumece 1x1
Aspirin 100 1x1
Pronison 1/2+0+1
folnu 1x1
Danas sam pocela i sa primolut nor 3x1 picu ga do 22.01.
sve u svemu puna saka tableta al dobro sve za "visi"cilj....
jelena*mama2andjela*- Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014
Napraviš lepo kao đaci u školi raspored,da ne propustiš nešto i samo napred!
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
Jelena nabvijam jako za uspesan postupak!!!
Dobrodosla!!
Svidja mi se sta sve pijes, vidi se da dr ne prepusta nista slucaju!
Dobrodosla!!
Svidja mi se sta sve pijes, vidi se da dr ne prepusta nista slucaju!
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
Bravo Jelena, samo se bockaj, to je dobar put do bebe
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
danas bio drugi dan bockanja...malo me je peklo danas al dobro...sutra ce biti bolje.
hvala svim devojkama na podrsci
hvala svim devojkama na podrsci
Bravo jelena, nek je sa srećom bockanje, i da bude bebićetno!
I ja sam pila šaku lekića i vitamina, kao i većina cura ovde, samo nek se isplati, od srca ti to želim!
I ja sam pila šaku lekića i vitamina, kao i većina cura ovde, samo nek se isplati, od srca ti to želim!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Srećno i bebićetno
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
Danas 7 dan primanja suprefakta...prvih par dana sam davala sama, ali sam odlucila da je ipak bezbolnije da mi ih oni daju Iskreno kad sam si sama davala to je bila procedura od pola sata..krenem, stanem, boli me, pecka me, ima li vazduha,jel kolicina dobra itd sad odem tamo i za sekund gotovo...skoro da ni ne osetim nista...
Nego imam pitanja ako se neko razume, danas sam malo proucavala ovu moju semu stimulacije i vidim da su mi planirali stimulaciju od 28.1. a s obyirom da cu prestati da pijem primolut nor 22.1 (pod pretpostavkom da ce mi ciklus poceti za 2 dana od prestanka uzimanja tableta 28,1 ce vec biti 5 dan ciklusa. zar to nije malo kasno za pocinjnje stimulacije?
Kog dana ciklusa ste vi pocinjale?
Nego imam pitanja ako se neko razume, danas sam malo proucavala ovu moju semu stimulacije i vidim da su mi planirali stimulaciju od 28.1. a s obyirom da cu prestati da pijem primolut nor 22.1 (pod pretpostavkom da ce mi ciklus poceti za 2 dana od prestanka uzimanja tableta 28,1 ce vec biti 5 dan ciklusa. zar to nije malo kasno za pocinjnje stimulacije?
Kog dana ciklusa ste vi pocinjale?
Jelena,nije kasno.
U principu,kad si na dugom protokolu,dc ti ništa ne znači,jer Suprefaktom kontrolišu nivo hormona,tj njegov zadatak je da spusti LH i E2 ispod određene granice i tad se kreće sa stimulacijom.
Dakle njihov je plan da to bude 28.,ali ni to ne mora biti baš tad,zavisi kako odreaguješ.
Meni je taj ciklus kasnio dosta,nisam dobila par dana nakon Cikloproginove kao što bi trebalo,pa su nastavili sa supresijom do odgovarajućeg momenta.
Ništa ne brigaj,bockaj se i raduj narednim koracima!
U principu,kad si na dugom protokolu,dc ti ništa ne znači,jer Suprefaktom kontrolišu nivo hormona,tj njegov zadatak je da spusti LH i E2 ispod određene granice i tad se kreće sa stimulacijom.
Dakle njihov je plan da to bude 28.,ali ni to ne mora biti baš tad,zavisi kako odreaguješ.
Meni je taj ciklus kasnio dosta,nisam dobila par dana nakon Cikloproginove kao što bi trebalo,pa su nastavili sa supresijom do odgovarajućeg momenta.
Ništa ne brigaj,bockaj se i raduj narednim koracima!
Hvala ragaco na odgovoru,smirila si me
stvarno imam poverenja u doktoricu i nije da joj neverujem nego sam se zabrinula da se nije zabrojala bas na meni panicar sam po prirodi
ti si radila u frontu? jel iz prvog puta? kakva je tvoja sema bila ? ja koliko vidim planiraju mi davati fostimon 150ij, od 28.1 zajedno sa superefaktom 0.4 do 3.2 pa ultrazvuk...koliko traje onda stimulacija u proseku? desetak dana?
izvini ako te smaram al lakse mi je kad cujem tudja iskustva..
stvarno imam poverenja u doktoricu i nije da joj neverujem nego sam se zabrinula da se nije zabrojala bas na meni panicar sam po prirodi
ti si radila u frontu? jel iz prvog puta? kakva je tvoja sema bila ? ja koliko vidim planiraju mi davati fostimon 150ij, od 28.1 zajedno sa superefaktom 0.4 do 3.2 pa ultrazvuk...koliko traje onda stimulacija u proseku? desetak dana?
izvini ako te smaram al lakse mi je kad cujem tudja iskustva..
Ma,sve je to normalno...Razne strepnje i strahovi tu postoje,a ti gledaj da se izdigneš iznad situacije,pitaj sve što ti nije jasno i misli najpozitivnije što možeš!
Jeste,u Frontu,uspelo iz prve.Ja sam umesto Suprefakta imala Diferelin,što je isto-a uz to Gonal i Menopur,pa su prilagođavali doze na osnovu UZ i visine E2.
Trajanje stimulacije zavisi kako budeš reagovala,sa mnom u grupi je bilo devojaka čije su stimulacije trajale 7-8-9-12 dana,dakle individualno je.
Moja je ,recimo,trajala 15 dana.
Jeste,u Frontu,uspelo iz prve.Ja sam umesto Suprefakta imala Diferelin,što je isto-a uz to Gonal i Menopur,pa su prilagođavali doze na osnovu UZ i visine E2.
Trajanje stimulacije zavisi kako budeš reagovala,sa mnom u grupi je bilo devojaka čije su stimulacije trajale 7-8-9-12 dana,dakle individualno je.
Moja je ,recimo,trajala 15 dana.
Draga ragaco
nasla sam tvoj dnevnik i procitala ga od prve do zadnje strane. Bas mi je drago i bas se ponosim na tebe posle onakve price jos sa prve strane sta si sve prosla da se sve uspesno zavrsilo,cestitam od srca a cini mi se da sma procital da si trebala imati ovih dana ultrazvuk? Kakvi su rezultati?
Bas sam odusevljena sto si imala tako puno kontrola krvi i ultrazvuka, a i malo zabrinuta jer je meni planiran samo jedan ultrazvuka 27.1 tek 16.dan od pocetka primanja suprefakta i 3.2 sedmog dana od pocetka stimulacije sta ako mi folikoli" previse porastu" a oni to neisprate grrrrr moracu da je pitam za to....
nasla sam tvoj dnevnik i procitala ga od prve do zadnje strane. Bas mi je drago i bas se ponosim na tebe posle onakve price jos sa prve strane sta si sve prosla da se sve uspesno zavrsilo,cestitam od srca a cini mi se da sma procital da si trebala imati ovih dana ultrazvuk? Kakvi su rezultati?
Bas sam odusevljena sto si imala tako puno kontrola krvi i ultrazvuka, a i malo zabrinuta jer je meni planiran samo jedan ultrazvuka 27.1 tek 16.dan od pocetka primanja suprefakta i 3.2 sedmog dana od pocetka stimulacije sta ako mi folikoli" previse porastu" a oni to neisprate grrrrr moracu da je pitam za to....
Hvala,draga!
Što se UZ tiče-ovaj 27. je pred stimulaciju da vide je li sve ok da počnu sa Fostimonom,tad će analizirati i nivo hormona u krvi,a sigurno i pred ovaj sledeći.
U principu-to je tako planirano-a ne mora značiti da će ići tim tokom.
I naravno,sve ih pitaj-jer u ovakvoj situaciji svako je pitanje na mestu.
Mi smo ok,fino napredujemo,od sutra smo već u drugom tromesečju.
Želim ti scenario kao što je moj!
Navijammmmmmmmmmmmm!!!!!
Što se UZ tiče-ovaj 27. je pred stimulaciju da vide je li sve ok da počnu sa Fostimonom,tad će analizirati i nivo hormona u krvi,a sigurno i pred ovaj sledeći.
U principu-to je tako planirano-a ne mora značiti da će ići tim tokom.
I naravno,sve ih pitaj-jer u ovakvoj situaciji svako je pitanje na mestu.
Mi smo ok,fino napredujemo,od sutra smo već u drugom tromesečju.
Želim ti scenario kao što je moj!
Navijammmmmmmmmmmmm!!!!!
Jutros bila da primim inekciju u Genesisu i taman kad sam sa sestrom pricala kako me nista ne boli, blagi ubod i gotovo, bla bla tako mi je zabola onu inekciju da su mi oci ispale
Bez preterivanja sedela sam u autu jedno desetak minuta i duboko disala. Dodjem kuci i pogledam stomak a ono onaj tufer pun krvi, majica krvava, a na stomaku crveni pecat, onako kao plik ,koza se digla,velik kao otprilike kovanica od 5 dinara ,uzas
Neznam sta se desilo, do sada inekcije nisam bukvalno ni osetila, kao ubod komarca a danas... uzas... bas sam se bila uplasila al sad je ok sve,onaj plik se povukao, osatla je modrica velicine dinara,mozda malo veca.Neznam sta se desilo, mozda onu iglu nije promenila ili neki cudan ugao ili sta vec.. u svakom slucaju uopste se neradujem sutrasnjem odlasku....
p.s Cekaonica je bila puna danas,predpostavljam da su poceli sa prozivkama iz fonda , bice bebica
Bez preterivanja sedela sam u autu jedno desetak minuta i duboko disala. Dodjem kuci i pogledam stomak a ono onaj tufer pun krvi, majica krvava, a na stomaku crveni pecat, onako kao plik ,koza se digla,velik kao otprilike kovanica od 5 dinara ,uzas
Neznam sta se desilo, do sada inekcije nisam bukvalno ni osetila, kao ubod komarca a danas... uzas... bas sam se bila uplasila al sad je ok sve,onaj plik se povukao, osatla je modrica velicine dinara,mozda malo veca.Neznam sta se desilo, mozda onu iglu nije promenila ili neki cudan ugao ili sta vec.. u svakom slucaju uopste se neradujem sutrasnjem odlasku....
p.s Cekaonica je bila puna danas,predpostavljam da su poceli sa prozivkama iz fonda , bice bebica
Jelena, i meni se desilo jedanput da mi sestra "zakove" tako iglu, imala sam podliv prečnika 5cm, ali to je bilo taj jedan jedini put, ne mora da znači da će se ponoviti. Opusti se. Navijam jako da iz ove priče izađeš
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
Jelena, ne znam sta bih ti rekla povodim bola posle bocke, nisam dotle dosla, ali da navijam za tebe, to cinim, iz sve snage!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Soja draga znaci i tebi se desilo, nisam sama. Nisam ja ni mislila da je sad to neka katastrofa itd nego mi bilo cudno jer stvarno me nista do sad nije bolelo i u principu ok podnosim bol, al" me jutros bas posteno preseklo,verovatno je ubola neki kapilar il sta znam vec. Ali dobro idemo dalje.....
Leptirko u kojoj si ti fazi?
Leptirko u kojoj si ti fazi?
Jelena, ja sam u fazi stagnacije. Sredjuje svoju IR, povisen prolaktin, muz bilduje spermogram, leci se od bakterija. Ovaj mesec cemo ponovit nalaze, pa cemo se malo aktivirati. Letos sam uhvatila zalet, ali dzaba, nisu rezultati nikakvi bili. Sad ce, nadam se, biti bolje!
Nedaj se leptirko
Drzim vam palceve Mogu misliti kako vam je,stalno nesto cekati i taman kad sredis jedno novo nesto iskrne,al bice to dobro pa ce mo svi zajedno na trudnicke strane:-)
A reci mi gde ces raditi postupak?
Drzim vam palceve Mogu misliti kako vam je,stalno nesto cekati i taman kad sredis jedno novo nesto iskrne,al bice to dobro pa ce mo svi zajedno na trudnicke strane:-)
A reci mi gde ces raditi postupak?
Videcu jos. Betanija, Genezis, o trosku fonda, o sopstvenom trosku....
Pratim svoju intuiciju, ona je najbolji parametar za sve.
I da, odugovlacim, ne zato sto sam slaba, vec zato sto sa ugrozila svoj brak forsiranjem. Bez njega bas ne mogu da zamislim svoj zivot.... Sva bi ova borba bila uzaludna!
I da, odugovlacim, ne zato sto sam slaba, vec zato sto sa ugrozila svoj brak forsiranjem. Bez njega bas ne mogu da zamislim svoj zivot.... Sva bi ova borba bila uzaludna!
Videcu jos. Betanija, Genezis, o trosku fonda, o sopstvenom trosku....
Draga leptirko ti najbolje znas sta treba da uradis po pitanju svog braka,porodice,buducnosti i ne sumljam da ces naci najbolje resenje,niko nema prava da ti se mesa u vas brak i vase planove...naravno da treba da budete na istoj talasnoj duzini po pitanju bebe, po pitanju vase buducnosti jer sam i sama uvek smatrala da porodice treba da se zanivaju prvo vezom,brakom, dobrim slaganjem sa partnerom pa onda treba prosirivati porodicu (neka se ne uvrede clanice koje mozda imaju drugacije misljenje to je jednostavno moje)....ja ti od srca zelim da sto pre resite te male nesporazume
a sto se tice postupaka,stvarno naznam kako je u Betaniji tamo nikad nisam nogom krocila,niti imam neko veliko iskustvo u samom postupku ali ti od srca mogu preporuciti Genesis,jer su stvarno ljubazni,posveceni,oprema je vrhunska,nasmejani meni iskreno prijaju...takodje znam da je nezahvalno govoriti o ciframa i da je to individualna stvar al nisu oni ni tako skupi za to sto pruzaju...
a sto se tice postupaka,stvarno naznam kako je u Betaniji tamo nikad nisam nogom krocila,niti imam neko veliko iskustvo u samom postupku ali ti od srca mogu preporuciti Genesis,jer su stvarno ljubazni,posveceni,oprema je vrhunska,nasmejani meni iskreno prijaju...takodje znam da je nezahvalno govoriti o ciframa i da je to individualna stvar al nisu oni ni tako skupi za to sto pruzaju...
Divan ti je avatar!
Hvala na razumevanju. Nasla si se na pravom mestu, u pravo vreme, bas onda kada sam pozlela naglas da kazem ono sto se zbiva u meni.
Sada smo dobro. Nastavljamo gde smo stali.
Barem sam ti malo skrenula misli.
Hvala na razumevanju. Nasla si se na pravom mestu, u pravo vreme, bas onda kada sam pozlela naglas da kazem ono sto se zbiva u meni.
Sada smo dobro. Nastavljamo gde smo stali.
Barem sam ti malo skrenula misli.
Draga leptirko pisi slobodno kad got ti bude onako oko srca ,malo stegnuto,svi mi imamo te male trenutke u danu,nedelji,mesecu kad nam dodje samo da izbacimo iz sebe,da nas neko saslusa na par trenutaka pa da krenemo dalje. Samo da nas neko malo pogura i virtulno zagli Ja sam tu samo napred
p.s avatar je moja Cici koja upravo njuska monitor hoce i ona da te lizne
p.s avatar je moja Cici koja upravo njuska monitor hoce i ona da te lizne
ha ha kako zvuci ovo "hoce i ona da te lizne" nadam se da sam te bar malo nesmeja
Strana 2 od 23 • 1, 2, 3 ... 12 ... 23
Similar topics
» JELICA - Moja prva vto
» NinaNanaOoo - Moja prva vto
» TULUMBA-Moja prva VTO...
» BIBI.LIBI- Moja prva ICSI
» LUNA78 PRVA ICSI
» NinaNanaOoo - Moja prva vto
» TULUMBA-Moja prva VTO...