JELICA - Moja prva vto
+50
Marie
anna
bak
buby
Zoka83
Cupava
Gala
bobica83
catherine290505
Tinche
Čupsi
lilly13
nolinica
Orline
Marija86
Likoli
bebko
Milijana
Dacaa
maza1972
Mirjana
*AIDA*
jaca*caca
viktorija
malenaa
Malina
Bokicalepotica
vašar
jagodica
heart84
HappyGirl
dr mali pariz
Kockica
lolipop
Sneza
Sofka
dragmilk
Deni
Mali Princ
grudva
cicsa80
anak
dragana76ns
djole42
MAAKKI
BiKsi :)
noja
cvrle76
KoMetaK
Jelica
54 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 1 od 17
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
JELICA - Moja prva vto
Drage devojke,
Juce je prvom injekcijom menopura pocela moja prva vto... a nadacu se da je i poslednja, sto bi znacilo da sam velika srecnica:-)
Razlog za odlazak na VTO je muski faktor. Ja imam 36 godina (jos par meseci) i svi nalazi su mi uglavnom ok. Pored raznoraznih nalaza krvi, hormona, uz-ova, briseva...nedavno su mi uradili i dijagnosticku histeroskopiju, sa kojom je potvrdjeno da je sve ok i da moze da pocne!
Na VTO sam krenula preko fonda. Izbarala sam Medikal centar i doktorku Biljanu Arsic, kod koje sam (na preporuku lekara ginekologa) stigla pocetkom ove godine, a koja mi je radila i histeroskopiju. Doktorka je jako pazljiva, prijatna, veoma pozitivna, konstruktivna i puna truda da na jednostavan nacin objasni ono sto vas ceka na vto. Sestre u Medikal centru su takodje jako ljubazne, sve je cini mi se vrlo dobro organizovano.
Na prvim konsultacijama posle prolaska komsije, proslog ponedeljka smo obavili razgovor sa doktorkom, dogovorili se da cu biti na kratkom protokolu i dobili uputstva kako pocinje VTO.
1. prvi dan ciklusa sam se javila u kliniku , koja je odmah potom izdala nalog laboratoriji konzilujum za vadjenje krvi, a ja sam dobila jednu listu na kojoj pise sta se vadi od hormona (koju nosis sa sobom).
2. dan ciklusa(juce) od 8h -10h sam isla u Konzilijum da vadim krv (estradiol, progesteron i lh), a u 17h na ultrazvuku doktorka mi je prebrojala 10 antralnih folikula i izmerila endometrijum, rekla da su mi dobri hormoni. Potom mi je odredila terapiju MENOPUR 4 dana, juce je bio prvi dan, svaki dan u isto vreme u klinici...nisam videla dozu:-), a bilo mi je neprijatno da ispitujem sitnice, kada mi ionako nista ne znaci informacija. Petog dana cu vaditi ponovo krv i raditi ultrazvuk , a potom ce odluciti sta dalje od terapije. Moram da kazem da je sve super organizovano, tako da nemas o cemu da razmisljas: injekcije dobijas u sobi pored, sestra je preljubazna, nista ne nabavljas sam, a rekli su i da nema potrebe za opterecivanjem datumima, svakako oni podesecaju pacijente kada treba da se daje krv, kad je ultrazvuk, tako da je zaista tretman kao u bolnici, samo u novoj i sa ljubaznim osobljem. Sa doktorkom sam takodje razgovarala o zamrzavanju embriona ukoliko ih bude dovoljno, sto je i ona podrzala, rekla bih. Sto se tice faze u kojoj embrion vracaju nazad u matericu, ona kaze da nije problem dovesti ga u stadijum blastociste, ali da njihov embriolog veoma dobro procenjuje njihov kvalitet i da ukoliko je on dobar, onda ne cekaju blastocistu vec ih vracaju nazad u matericu posle dva dana, pod predpostavkom da je za njih to ipak bolja sredina za dalji razvoj i implementaciju.Toliko za sada.
2. dan ciklusa, menopur 5 ampula (75j) - ovoje dodatak jer sam uspela da vidim kod sestre u mom protoklu.
3. dan ciklusa, menopur - 4 ampule.
4. dan ciklusa, menopur - 4 ampule.
5. dan ciklusa, menopur - 3 ampule
6.dan ciklusa(uz 8 folikula, endometrijum 8,8mm), menopur 4 ampule + cetrotide 0, 25.
7.dan ciklusa, menopur 4 ampule + cetrotide 0,25.
8. dan ciklusa (uz 12 folikula(sazreli i novi), velicine folikula od 11mm do 16mm, endometrijum 12mm), menopur 3 ampule + cetrotide 0,25.
9. dan ciklusa, menopur 2 ampule + cetritide 0,25
10.dan ciklusa UZ= svi folikuli 19mm, 18mm, 17mm, jedan folikul 15mm i jedan 16mm. Poslednja injekcija menopura + cetrotide 0,25.
11.dan ciklusa , Pregnil ujutru u 6:30h
12.dan ciklusa, aspiracija u 17:30h, dobijeno 10 jajnih celija, injekcija progesterona.
13.dan ciklusa, progesteron 100ml.
14.dan ciklusa, progesteron 100 ml.
15.dan ciklusa, et ( 3 embriona vise od 8 celija), progesteron 100ml.
16. dan ciklusa, lezanje, 3x2 utrogestana piti.
17. dan ciklusa, 3x2 utrogestana.
18. dan ciklusa, 3x2 utrigestan.
19. dan ciklusa 3x2 utrogestan
20. dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo.
21. dan ciklusa 3x2 utrogestan
22. dan ciklusa 3x2 utrogestan
23. dan ciklusa 3x2 utrogestan.
24. dan ciklusa 3x2 utrogestan
25. dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo 250.
26. dan ciklusa 3x2, utrogestan
27.dan ciklusa 3x2, utrogestan
28. dan ciklusa 3x2 utrogestan... i mislim da upravo dobijam menstruaciju, 21h.
29. dan ciklusa 3x2 utrogestan...beta 239!!! :-)))
30.dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo 250, mamavit.
31.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
32.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
33.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
34.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
35.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, progesteron depo 250.
36.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
37.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
38.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
39.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, ultrazvuk: 5,3 nedelja, gestacioni mesak, velicine 7,9mm.
40.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, progesteron depo 250.
41.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
42.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
43.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, ultrazvuk:6,0 nedelja, gm, velicine 8mm.
44.dan ciklusa 3x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
45.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250.
46.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
47.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
48.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250.
49.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
50.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
51.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250. ultrazvuk: 7,1 nedelja - gestacioni mesak velicine 12mm, bez uocljivih embrionalnih struktura:-( ...uzas...cekam sutra, prekosutra ili petak.
52.dan ciklusa, drugi lekar, ista dijagnoza: nema embrionalnog eha.
53.dan ciklusa, beta 10930.
54.dan ciklusa, CUDO NEVIDJENO. ULTRAZVUK: embrion se pojavio sa sve otkucajima srca. Nastavljam sa terapijom: utrogestan 2x1, vitamin C 1gr, folna 1x1, vitamin e 100mg.I prelazim na trudnicke dnevnike...
Juce je prvom injekcijom menopura pocela moja prva vto... a nadacu se da je i poslednja, sto bi znacilo da sam velika srecnica:-)
Razlog za odlazak na VTO je muski faktor. Ja imam 36 godina (jos par meseci) i svi nalazi su mi uglavnom ok. Pored raznoraznih nalaza krvi, hormona, uz-ova, briseva...nedavno su mi uradili i dijagnosticku histeroskopiju, sa kojom je potvrdjeno da je sve ok i da moze da pocne!
Na VTO sam krenula preko fonda. Izbarala sam Medikal centar i doktorku Biljanu Arsic, kod koje sam (na preporuku lekara ginekologa) stigla pocetkom ove godine, a koja mi je radila i histeroskopiju. Doktorka je jako pazljiva, prijatna, veoma pozitivna, konstruktivna i puna truda da na jednostavan nacin objasni ono sto vas ceka na vto. Sestre u Medikal centru su takodje jako ljubazne, sve je cini mi se vrlo dobro organizovano.
Na prvim konsultacijama posle prolaska komsije, proslog ponedeljka smo obavili razgovor sa doktorkom, dogovorili se da cu biti na kratkom protokolu i dobili uputstva kako pocinje VTO.
1. prvi dan ciklusa sam se javila u kliniku , koja je odmah potom izdala nalog laboratoriji konzilujum za vadjenje krvi, a ja sam dobila jednu listu na kojoj pise sta se vadi od hormona (koju nosis sa sobom).
2. dan ciklusa(juce) od 8h -10h sam isla u Konzilijum da vadim krv (estradiol, progesteron i lh), a u 17h na ultrazvuku doktorka mi je prebrojala 10 antralnih folikula i izmerila endometrijum, rekla da su mi dobri hormoni. Potom mi je odredila terapiju MENOPUR 4 dana, juce je bio prvi dan, svaki dan u isto vreme u klinici...nisam videla dozu:-), a bilo mi je neprijatno da ispitujem sitnice, kada mi ionako nista ne znaci informacija. Petog dana cu vaditi ponovo krv i raditi ultrazvuk , a potom ce odluciti sta dalje od terapije. Moram da kazem da je sve super organizovano, tako da nemas o cemu da razmisljas: injekcije dobijas u sobi pored, sestra je preljubazna, nista ne nabavljas sam, a rekli su i da nema potrebe za opterecivanjem datumima, svakako oni podesecaju pacijente kada treba da se daje krv, kad je ultrazvuk, tako da je zaista tretman kao u bolnici, samo u novoj i sa ljubaznim osobljem. Sa doktorkom sam takodje razgovarala o zamrzavanju embriona ukoliko ih bude dovoljno, sto je i ona podrzala, rekla bih. Sto se tice faze u kojoj embrion vracaju nazad u matericu, ona kaze da nije problem dovesti ga u stadijum blastociste, ali da njihov embriolog veoma dobro procenjuje njihov kvalitet i da ukoliko je on dobar, onda ne cekaju blastocistu vec ih vracaju nazad u matericu posle dva dana, pod predpostavkom da je za njih to ipak bolja sredina za dalji razvoj i implementaciju.Toliko za sada.
2. dan ciklusa, menopur 5 ampula (75j) - ovoje dodatak jer sam uspela da vidim kod sestre u mom protoklu.
3. dan ciklusa, menopur - 4 ampule.
4. dan ciklusa, menopur - 4 ampule.
5. dan ciklusa, menopur - 3 ampule
6.dan ciklusa(uz 8 folikula, endometrijum 8,8mm), menopur 4 ampule + cetrotide 0, 25.
7.dan ciklusa, menopur 4 ampule + cetrotide 0,25.
8. dan ciklusa (uz 12 folikula(sazreli i novi), velicine folikula od 11mm do 16mm, endometrijum 12mm), menopur 3 ampule + cetrotide 0,25.
9. dan ciklusa, menopur 2 ampule + cetritide 0,25
10.dan ciklusa UZ= svi folikuli 19mm, 18mm, 17mm, jedan folikul 15mm i jedan 16mm. Poslednja injekcija menopura + cetrotide 0,25.
11.dan ciklusa , Pregnil ujutru u 6:30h
12.dan ciklusa, aspiracija u 17:30h, dobijeno 10 jajnih celija, injekcija progesterona.
13.dan ciklusa, progesteron 100ml.
14.dan ciklusa, progesteron 100 ml.
15.dan ciklusa, et ( 3 embriona vise od 8 celija), progesteron 100ml.
16. dan ciklusa, lezanje, 3x2 utrogestana piti.
17. dan ciklusa, 3x2 utrogestana.
18. dan ciklusa, 3x2 utrigestan.
19. dan ciklusa 3x2 utrogestan
20. dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo.
21. dan ciklusa 3x2 utrogestan
22. dan ciklusa 3x2 utrogestan
23. dan ciklusa 3x2 utrogestan.
24. dan ciklusa 3x2 utrogestan
25. dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo 250.
26. dan ciklusa 3x2, utrogestan
27.dan ciklusa 3x2, utrogestan
28. dan ciklusa 3x2 utrogestan... i mislim da upravo dobijam menstruaciju, 21h.
29. dan ciklusa 3x2 utrogestan...beta 239!!! :-)))
30.dan ciklusa 3x2 utrogestan, progesteron depo 250, mamavit.
31.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
32.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
33.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
34.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
35.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, progesteron depo 250.
36.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
37.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
38.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
39.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, ultrazvuk: 5,3 nedelja, gestacioni mesak, velicine 7,9mm.
40.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, progesteron depo 250.
41.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
42.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit.
43.dan ciklusa 3x2 utrogestan, mamavit, ultrazvuk:6,0 nedelja, gm, velicine 8mm.
44.dan ciklusa 3x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
45.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250.
46.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
47.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
48.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250.
49.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
50.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e.
51.dan ciklusa 1x2 utrogestan, folna, vitamin c, vitamin e, progesteron depo 250. ultrazvuk: 7,1 nedelja - gestacioni mesak velicine 12mm, bez uocljivih embrionalnih struktura:-( ...uzas...cekam sutra, prekosutra ili petak.
52.dan ciklusa, drugi lekar, ista dijagnoza: nema embrionalnog eha.
53.dan ciklusa, beta 10930.
54.dan ciklusa, CUDO NEVIDJENO. ULTRAZVUK: embrion se pojavio sa sve otkucajima srca. Nastavljam sa terapijom: utrogestan 2x1, vitamin C 1gr, folna 1x1, vitamin e 100mg.I prelazim na trudnicke dnevnike...
Poslednji put izmenio HappyGirl dana 31/7/2011, 21:36, izmenio ukupno 36 puta (Razlog : Ja 36 god (uskoro 37) - sve ok. MM 35 god oligoastenoteratoozospermia.)
Jelica- Broj poruka : 742
Godina : 50
Datum upisa : 18.12.2010
Re: JELICA - Moja prva vto
Srecno otvaranje dnevnika Jelice i uspesan postupak ti zelim!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
srecno, jelice, i da se na kraju zajedno radujemo visokoj beti......
cvrle76- Broj poruka : 543
Datum upisa : 08.03.2011
jelice draga srećnoooooooooooo i da bude velikačka beturina, da bude 'prvi i poslednji vto da te ispratimo na TD
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Jelice, nek ti ova vto donese najmanje jednu bekanu! A moglo bi i dvoje da zakmeči! U svakom slučaju želim ti uspešan postupak! I da te što pre preselimo na trudničke dnevnike!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Jelice srecno otvaranje dnevnika neka se zavrsi bebicetno
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Drage devojke,
Hvala vam puno na podrsci, zaista je posebna!
Jelica
Hvala vam puno na podrsci, zaista je posebna!
Jelica
Srećan početak Jelice i da nas obraduješ velikom betom a onda i redom izotvaraš dnevnike ...trudnički....roditeljski
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
JELICE.....SRECNO OTVARANJE DNEVNIKA, USPESAN I PLODONOSAN POSTUPAK TI ZELIM
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Godina : 48
Datum upisa : 12.11.2010
JELICE SREĆNO!!!!Već prilikom čitanja imam osećaj da ćeš 100% uspeti "iz pre", što ti od srca želim
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
Srecno otvaranje i jos srecnije zatvaranje dnevnika!
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
SRECNO JELICE
grudva- Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011
Srecno Jelice!
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Datum upisa : 10.03.2011
Srecno otvaranje dnevnika, i da se brzo preselis na trudnicke
Deni- Broj poruka : 1741
Datum upisa : 08.05.2010
Srecno otvaranje dnevnika
dragmilk- Broj poruka : 1292
Godina : 49
Datum upisa : 31.10.2010
SRECNO OTVARANJE DNEVNIKA!
i jos srecniji zavrsetak zelim
i jos srecniji zavrsetak zelim
Sofka- Broj poruka : 1494
Godina : 52
Datum upisa : 09.11.2010
Srećan početak Jelice i da se preseliš na trudničke strane
Sneza- Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010
bockalice jelice danas 4. dan, druga boca
držimo fige za lepe i kvalitetne folikule a i posle zna se embrione koji će da se zadrže kod mame 9 meseci
držimo fige za lepe i kvalitetne folikule a i posle zna se embrione koji će da se zadrže kod mame 9 meseci
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Jelice sretno otvaranje dnevnika i da se završi debelom beom. Sretno
lolipop- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010
Srećno otvaranje dnevnika, da ti, stvarno, ova vto bude prva i poslednja! Čula sam lepe komentare o dr Biljani i Elijani Garalejić koja radi u istoj klinici.
Kockica- Broj poruka : 332
Datum upisa : 19.04.2010
Srećno Jelice,nek ti bude uspešan ovaj postupak,pa da te pratimo posle i na trudničkom dnevniku!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
E pa drage devojke, puuuno vam hvala...moram vam reci da mi puno znaci sto sam clan ovog foruma, jer mi svi vasi komentari, dobrodoslice i zelje daju posebnu energiju , thanks...sutra pisem 5 dan ciklusa. Inace, nemam nikakvih promena, niti osecam bolove u jajnicima kako mi je doktorka naznacila da je moguce...
Jelica
Jelica
Srećno Jelice! Uskoro se preselila na trudničke!
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
JELO DRAGA DOBRODOSLA I NEKA JE SA SRECOM
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010
SRECNO OTVARANJE DNEVNIKA!
jagodica- Broj poruka : 247
Datum upisa : 04.06.2011
Strana 1 od 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17