JELENA87-moja prva VTO
+44
Vecka
Strumfeta78
maca.kristina
dragmilk
Petkana
JocY
mala85
ZeljkaMV
maca.kristinaaa
Endzi
marija2014
lilly13
korpica
Sofija Veks
Ninana
Mili
laKole
jovanka.draskic
SladZana
ragaco
KoMetaK
noja
HappyGirl
anasrce
lelas
fmala
insomnia
dusa71
saska1
leptirko82
Tinche
MAAKKI
Niny
Stenli
Vuchica
PalcicaBg
fight&faith
hocukusurnecuzvaku
BiKsi :)
d77
SoJa
LaFolie
Tangerine
jelena*mama2andjela*
48 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 6 od 23
Strana 6 od 23 • 1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23
Re: JELENA87-moja prva VTO
Jecoooo navijamooooo i prasimooooo
Bices ti dobra kokica
Bices ti dobra kokica
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
hvala vam drage moje,divne ste
Danas prosao i treci dan stimulacije,nema nikakvih simptoma...
Osim mozda ( ne znam ni da li povezano al ajde) menstruacija mi je trajala samo dva dana,bolje receno dan i po izarazito obilne menstruacije,potrosila sam celo novo pakovanje najvecih mogucih nocnih ulozaka sto sam nasla,za tih dan i po i to je bilo to... pretpostavljam da su to hormoni odradili svoje jer mi obicno traje 4-5 dana a ne dan i po..
Danas prosao i treci dan stimulacije,nema nikakvih simptoma...
Osim mozda ( ne znam ni da li povezano al ajde) menstruacija mi je trajala samo dva dana,bolje receno dan i po izarazito obilne menstruacije,potrosila sam celo novo pakovanje najvecih mogucih nocnih ulozaka sto sam nasla,za tih dan i po i to je bilo to... pretpostavljam da su to hormoni odradili svoje jer mi obicno traje 4-5 dana a ne dan i po..
jelena*mama2andjela*- Broj poruka : 968
Godina : 37
Datum upisa : 04.01.2014
Jos malo.......
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Jelena, navijam od srca, u odlicnim si rukama i verujem u uspeh!
Za koji dan ces poceti i jajnike da osecas, samo polako i bez stresa.
Za koji dan ces poceti i jajnike da osecas, samo polako i bez stresa.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Danas bio 4 dan...
Pocinju da me bole jajnici,osecam ih,a pored toga mi je bio neverovatno stresan dan na poslu tako da neznam da li je to od stimulacije od stresa ili sta vec..
u svakom slucaju nadam se da cu uspeti sto bolje da se opustim,verovatno cu uzeti bolovanje posle aspiracije.
Kakva su vasa iskustva? Jeste uzimali bolovanja?
Pocinju da me bole jajnici,osecam ih,a pored toga mi je bio neverovatno stresan dan na poslu tako da neznam da li je to od stimulacije od stresa ili sta vec..
u svakom slucaju nadam se da cu uspeti sto bolje da se opustim,verovatno cu uzeti bolovanje posle aspiracije.
Kakva su vasa iskustva? Jeste uzimali bolovanja?
Jelena, ja sam uzimala bolovanje od samog početka, nisam želela da budem izložena pritisku i stersu na poslu.Sve je to stvar izbora i kako neko kanališe stres.
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
Ako imaš mogućnost uzmi bolovanje, posebno što je hladno i vladaju prehlade Barem prvu nedelju, dok se bebice ne učvrste kod mamice
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Jelena navijamo i iz Podgorice
Malo problemcica na pocetku nije na odmet, da postupak bude uspjesan
Malo problemcica na pocetku nije na odmet, da postupak bude uspjesan
SladZana- Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012
devojke hvala na savetima
Sladzana reci ti se pozlatile
Danas bio 5 dan....
sutra prvi uz,jedva cekam da cujem stanje,mada simptoma gotova da nemam al verovatno je jos rano za simptome tek su poceli da se stvaraju folikuli,mada me je strah kad sam procitala d77 kako je lose reagovala na stimulaciju,al sve to vise nije u mojim rukama...
ljubim vas sve
Sladzana reci ti se pozlatile
Danas bio 5 dan....
sutra prvi uz,jedva cekam da cujem stanje,mada simptoma gotova da nemam al verovatno je jos rano za simptome tek su poceli da se stvaraju folikuli,mada me je strah kad sam procitala d77 kako je lose reagovala na stimulaciju,al sve to vise nije u mojim rukama...
ljubim vas sve
Jutros bila na prvom uz. 6 dan stimulacije. Dr je super zadovoljna.
Endometrijum troliniski 7.7mm
na desnom jajniku 1*11mm,2*13.6mm,2*12mm,1*11mm,3*9mm
na levom jajniku 2*14 mm,1*11.7mm,1*13mm,1*10mm,1*6mm,3*9mm
sve ukupno 18 folikula.
sledeci uz 5.2 to ce biti 9 dan stumulacije,do tada nastavljam sa
suprefaktom od 0.4,fostimonom od 150 i ubacila mi je i menopur 75,pa ce mo videti za dalje
Endometrijum troliniski 7.7mm
na desnom jajniku 1*11mm,2*13.6mm,2*12mm,1*11mm,3*9mm
na levom jajniku 2*14 mm,1*11.7mm,1*13mm,1*10mm,1*6mm,3*9mm
sve ukupno 18 folikula.
sledeci uz 5.2 to ce biti 9 dan stumulacije,do tada nastavljam sa
suprefaktom od 0.4,fostimonom od 150 i ubacila mi je i menopur 75,pa ce mo videti za dalje
Bravo, Jelena, prava si kokica!!!!
leptirko82- Broj poruka : 2897
Datum upisa : 30.04.2013
hvala draga leptirko jako sam srecna iskreno bila sam zabrinuta jer nemam nikakve simptome a stalno citam kako devojke osecaju probadanja,ziganja itd a ja nista al eto opet sve je to individualno....
Jelena bravo za izvestaj! Ja sam imala na kraju 25 jajnih celija,a nisam imala neke bitnije simptome.Sve smo mi razlicite,ne podnosi svaka zena isto stimulaciju.
Drzim palceve i zalivam da folikuli lepo rastu kao i do sada
Drzim palceve i zalivam da folikuli lepo rastu kao i do sada
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
hvala draga palcice jos jednom,zao mi je sto nije uspeo ovaj put,nadam se sledecem i navijam od srca
Hvala Jelena,i ja se nadam i verujem da ce biti...
Ti ces da me vuces za nos...
Ti ces da me vuces za nos...
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Jelena,odličan endo i odlični folikuli,bravo!
Puno si pitanja postavila na Koracima,na neka su ti devojke već odgovorile-što se hipera tiče-može biti,ali ne mora da znači.
Ne može folikul biti prazan,nego je nezrela jc u njemu i ne odlepi se od zida kako bi mogla biti aspirirana sa onom tečenošću.
E,sad-pošto ne mogu baš svi biti iste veličine na aspiraciji-onda se dešava da je neki prerastao,a neki nedovljno porastao,pa bude manje jc,mada ti o tome ne treba da brineš,već sad ih ima dosta i tu i tamo su ujednačeni.
A cista je ,u stvari,folikul koji ne puca i vrlo je čest kod PCOS,krene dosta njih sa rastom,a nemaju dovoljnu podršku hormona,pa ne dostignu zrelost i na UZ se vide puno mehurova po jajnicima.Ovde mislim na obične-funkcionalne ciste,ne hemoragične,dermoidne i ostale...
Biće sve to odlično,divno napreduješ i ja ti svu sreću želim!!!
Puno si pitanja postavila na Koracima,na neka su ti devojke već odgovorile-što se hipera tiče-može biti,ali ne mora da znači.
Ne može folikul biti prazan,nego je nezrela jc u njemu i ne odlepi se od zida kako bi mogla biti aspirirana sa onom tečenošću.
E,sad-pošto ne mogu baš svi biti iste veličine na aspiraciji-onda se dešava da je neki prerastao,a neki nedovljno porastao,pa bude manje jc,mada ti o tome ne treba da brineš,već sad ih ima dosta i tu i tamo su ujednačeni.
A cista je ,u stvari,folikul koji ne puca i vrlo je čest kod PCOS,krene dosta njih sa rastom,a nemaju dovoljnu podršku hormona,pa ne dostignu zrelost i na UZ se vide puno mehurova po jajnicima.Ovde mislim na obične-funkcionalne ciste,ne hemoragične,dermoidne i ostale...
Biće sve to odlično,divno napreduješ i ja ti svu sreću želim!!!
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
ragaco hvala na odgovorima,sad mi je sve jasnije.
Dr je bila zadovoljna, kaze bice to sve super, osim sto me je upozorila na verovatnu hiperstimulaciju, ali dobro...
Predpostavljam da znas kako je kad se suocis sa necim prvi put a nisi upucen, pa hoces da saznas sve, pa jedno vuce drugo i tako u krug,ne znam da li je bolje biti neupucen pa samo slusati dr il sam istrazivati,kako god da okrenes nevalja
A sta ces kad sam radoznala
Dr je bila zadovoljna, kaze bice to sve super, osim sto me je upozorila na verovatnu hiperstimulaciju, ali dobro...
Predpostavljam da znas kako je kad se suocis sa necim prvi put a nisi upucen, pa hoces da saznas sve, pa jedno vuce drugo i tako u krug,ne znam da li je bolje biti neupucen pa samo slusati dr il sam istrazivati,kako god da okrenes nevalja
A sta ces kad sam radoznala
Jelena, sve je super, biće puno bebica
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
hvala draga soja meni trebaju samo dve sto sam skromna a
Da necuje zlo,al jako sam pozitivna po pitanju postupka,juce sam bila malo setala po trznom centru i stala ispred bebi radnje i gledala kolica i bilo mi krivo sto nemaju kolica za blizance jer meni pobogu takva trebaju, e ,kao da sam vec trudna i kao da znam da su blizanci jos sam ubedjena da ce biti dva decaka verovatno su me ovi hormoni udarili pa haluciniram nadam se na necu ureci svojom neskromnoscu
Da necuje zlo,al jako sam pozitivna po pitanju postupka,juce sam bila malo setala po trznom centru i stala ispred bebi radnje i gledala kolica i bilo mi krivo sto nemaju kolica za blizance jer meni pobogu takva trebaju, e ,kao da sam vec trudna i kao da znam da su blizanci jos sam ubedjena da ce biti dva decaka verovatno su me ovi hormoni udarili pa haluciniram nadam se na necu ureci svojom neskromnoscu
Nisi neskromna Ja takođe imam istu želju, već sam pisala da obožavam blizance, ali ja sam za varijantu dve šmizle
Samo pozitivno nastavi, a za dupla kolica ćete se snaći već
Samo pozitivno nastavi, a za dupla kolica ćete se snaći već
hvala draga Soja zelim onda i tebi i sebi da sto pre trazimo dupla kolica,tebi roza meni plava
A sto se tice simptoma poceli su,pritisak u stomaku,ziganje i odlazenje u wc svakih 5 minuta a pored toga sam naduvana ko zaba,stomak mi je tvrd i naduvan...
Danas primila i prvu inekciju menopura,plus fostimon i suprefakt ,jos malo po gotovo
A sto se tice simptoma poceli su,pritisak u stomaku,ziganje i odlazenje u wc svakih 5 minuta a pored toga sam naduvana ko zaba,stomak mi je tvrd i naduvan...
Danas primila i prvu inekciju menopura,plus fostimon i suprefakt ,jos malo po gotovo
Jelena divan izveštaj navijam za kvalitetne jajne ćelije u to ime da ih malo zalijemo, da bolje rastu
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
jelena87 ::hvala draga Soja zelim onda i tebi i sebi da sto pre trazimo dupla kolica,tebi roza meni plava
Simptomi su tu, folikuli i endo odlični, sve je super, još malo i
Pa da me povučeš za nos, dva puta
Pa da me povučeš za nos, dva puta
Jelena, da zalijem za puno dobrih folikula