Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
+66
ZeljkaMV
sanja 73
MaloMorgen
PalcicaBg
sunny.tp
Margom
masato
lela1984
Blanka
Ema78
AriesGirl
tiramisu
Tebi
karakaca
JednaSova
Sofija Veks
pavlovic_miljana
jjjJelenajjj
Alextiph
ivanicasale
aleksandra b
ChillyVilly
ganedina
leptirko82
Niny
hocukusurnecuzvaku
Mika
Strumfeta78
ivi
midori
OKacica
Orline
InNaturaVeritas
Arya
Lyanna
Vuchica
Ambra
SoJa
Januar
anasrce
snedra
KoMetaK
JecaPereca
LaFolie
cicsa80
flyki
dunjas
bak
sareni leptir
d77
laKole
missile
noja
zvoncica36
saska1
Erata
dr mali pariz
lelas
tetreb
ciklama
Crvic
labradorka
djole42
Ninche
neca73
jeca74
70 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 4 od 25
Strana 4 od 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 25
Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
Kolika je cena bez recepta??
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
Miss,oko 500,nisam sigurna,a primala sam.od ET-a do 40.dana posle porođaja...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Epa za toliko dugu terapiju stvarno je puno!
clexane 500din ampula a fraxiparin 222din stim što od transfera moram na 12h da primam mnogo skupo ali sta da se radi.Bila danas i kod direktora doma zdravlja i kao obećao da ce pokušati da povecaju nabavku a čisto sumljam,nego sam ipak iskopala inekcioni nalog da kao primam kod njih u DZ i to mi napiše doktor opšte prakse zato sto ginekolog neće.
Nego sad se razmišljam koje bi to idealno vreme bilo za bockanje a malo će mi biti cim nije mi vise dz tako blizu a ne ustaje mi se svaki dan ujutru rano da bih išla da mi oni daju injekciju svakog dana ne znam šta da radim dođe mi da odustanem smučili su mi se i drzava i zdrastvo sve
Nego sad se razmišljam koje bi to idealno vreme bilo za bockanje a malo će mi biti cim nije mi vise dz tako blizu a ne ustaje mi se svaki dan ujutru rano da bih išla da mi oni daju injekciju svakog dana ne znam šta da radim dođe mi da odustanem smučili su mi se i drzava i zdrastvo sve
tetreb- Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012
Tetreb, meni dr opšte prakse, na osnovu nalaza hematologa to poruči, napiše injekcioni nalog, i daju mi boce da nosim kući kad stignu, a ja njima dam taj nalog i sama se bockam. Jes da mi je trebalo da se uhodam, i da sam sva u modricama, al popravljam se. :) Ja ih primam u 11h, tako počela uz stimulaciju, tako i nastavila.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
i ja sam ujutru,negde oko 9-10h
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Imam jedno pitanje. 8. maja sam radila analize trombofilija na VMA. Juče sam podigla rezultate i vidim da nije urađen PAI- 1. Razgovarala sam sa doktorkom koja je radila analize i ona kaže da pošto se PAI 1 svakako plaća, ako hoću ona može da uradi dodatno tu analizu iz krvi koju sam dala 8. maja. Šta vi mislite, da bi to bio verodostojan nalaz ako je krv izvađena više od dve nedelje pre analize? Ili da ponovo dam krv i uradim tu analizu, privatno? Hvala vam
Crvic- Broj poruka : 267
Datum upisa : 26.06.2012
ne moraš ponovo vaditi krv. to je genetska analiza, nikakve razlike nema kad je u pitanju svjež uzorak ili ranije dat.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Lakole, hvala ti puno. To mi je objašnjenje trebalo.
Baš tako kao što lakole reče!
Imam jedno pitanje:
Uradila sam kardiolipinska, antinuklearna antitela, LAC, beta2glikoprotein i sve je ok, dok su ANA-antinuklearna antitela blago povecana-2,5, a ref.vrednost je <1,5. Da li ovo zahteva neku terapiju?
Uradila sam kardiolipinska, antinuklearna antitela, LAC, beta2glikoprotein i sve je ok, dok su ANA-antinuklearna antitela blago povecana-2,5, a ref.vrednost je <1,5. Da li ovo zahteva neku terapiju?
d77- Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009
Crviću, meni su pre par dana na VMA rekli da se od mutacija plaća jedino MTHFR. Ali, ako plaćaš, imaš i Institut za genetiku, mada su oni nešto skuplji, 6600 za jedan gen. Na vma beše 4900, pisala je neka cura ovde, možda baš ti.
Meni je dr Mitić iz NS dala da ponovim LAC i PS, jer su joj rezultati sa VMA nelogični, sudeći po drugim parametrima. Ali da ne budu privatni labovi, jer s njima ima loša iskustva. Za razliku od Vojvodine, kod nas je zavod za transfuziju pukao, nemaju reagense ni za šta. U KCS nemaju za protein S, I na zdravlje. Sad se čudim šta da radim.
Meni je dr Mitić iz NS dala da ponovim LAC i PS, jer su joj rezultati sa VMA nelogični, sudeći po drugim parametrima. Ali da ne budu privatni labovi, jer s njima ima loša iskustva. Za razliku od Vojvodine, kod nas je zavod za transfuziju pukao, nemaju reagense ni za šta. U KCS nemaju za protein S, I na zdravlje. Sad se čudim šta da radim.
O Miss, pa gde onda državno može da se ponovi protein S i LAC? Pada mi na pamet Reumatoški, moguće da je kod njih moguće. Inače i meni je protein S niži po rezultatima sa VMA 0,68.
A što se tiče plaćanja za PAI, stvarno ludilo, od reči do reči mi rekoše u petak da im se ne refundira i da moram da platim. Sad se ne javljaju ne mogu da proverim. Ko će se samo snaći a da se ne iscrpi ..
A što se tiče plaćanja za PAI, stvarno ludilo, od reči do reči mi rekoše u petak da im se ne refundira i da moram da platim. Sad se ne javljaju ne mogu da proverim. Ko će se samo snaći a da se ne iscrpi ..
PAI se plaća, ne može nigde na uput. Kao i MTHFR, a Vlaiden i FII mogu na uput na VMA.
Rezultat PAI-1 je 4G/4G i antinuklearna su malo iznad ref.vrednosti. Cekam poziv sa klinike kako bih saznala kad da se javim dr Miljicu. Da li je ovo komplikovana situacija sa ovom mutacijom?
D77, dobices heparin da primas, moja drugarica ima tu mutaciju, i ima preslatku devojcicu iz vto. Ona je imala 3 neuspesna postupka u Bgd, 4. put je otisla u Le, onda joj je dr dao da uradi svakakve analize, otkrila je tu mutaciju, uveli joj heparin i eno bebanu sad ima, kao krofna je. Antinuklearna ce ti sigurno traziti da ponovis za odredjeno vreme.
biksi a ja sam pozz na LAC i radila sam MTHFR -tu sam homozigot ,jel to dobro (pise na nalazu da je ok ..)?
sta mi mogu dati za taj LAC ,a radila sam i krvnu sliku pa mi je sedimentacija povecana (50 !) ,znam da nije dobro -ali se brinem sta ce mi dati od lekova ?
doduse bila sam prehladjena ,pa je zato i sedimentacija povecana ,a ovaj kasalj ne prestaje ....uzas
sta mi mogu dati za taj LAC ,a radila sam i krvnu sliku pa mi je sedimentacija povecana (50 !) ,znam da nije dobro -ali se brinem sta ce mi dati od lekova ?
doduse bila sam prehladjena ,pa je zato i sedimentacija povecana ,a ovaj kasalj ne prestaje ....uzas
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Ne znam brbljiva za tu kombinaciju, baš ne znam.
Hvala, Biksi...sledece nedelje idem kod Miljica pa cu videti...
Bila danas sa rezulatima kod dr i sledeca je situacija:kao sto sam pisala ranije od mutacija je utvrdjen samo heterozigot na pai dok su Laiden i FII ok.
Medjutim nalaz na rezist.na aktivirani protein je dosta los (0.98 a normalno je sve preko 2).Dr kaze da takav rezulat ukazuje na homozigotnu mutaciju na Laidena (koja meni nije nadjena) i trazi mi da ponovim rezistenciju.Sto je najgore nalaz ne mogu da preuzmem sve dok ona ne dodje sa godisnjeg a to je kraj jula..nacisto cu posandrcati
jel imao neko ovakav rezultat?
Medjutim nalaz na rezist.na aktivirani protein je dosta los (0.98 a normalno je sve preko 2).Dr kaze da takav rezulat ukazuje na homozigotnu mutaciju na Laidena (koja meni nije nadjena) i trazi mi da ponovim rezistenciju.Sto je najgore nalaz ne mogu da preuzmem sve dok ona ne dodje sa godisnjeg a to je kraj jula..nacisto cu posandrcati
jel imao neko ovakav rezultat?
labradorka- Broj poruka : 354
Datum upisa : 30.10.2011
Nisam imala takav rezultat, ali imam takvu situaciju- kontradikcije u nalazima, pa i ja ponavljam, i sve 3d.c. I vreme prolazi, prolazi...
Labradorka, gde si radila analize?
Labradorka, gde si radila analize?
labradorka, analiza na koli aktivirani protein? Ci li S ili koji?
Ja te nisam radila, spremam se, nekad Pa pitam?
Ja te nisam radila, spremam se, nekad Pa pitam?
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Bak,rezistencija na aktivirani protein C.Vrednost ukazuje na homozigot na Laiden!!! kazu 5 % populacije ima ovu mutaciju,pa jel moguce da je ja posedujem??
Ako potvrde ovaj rezultat onda je to zasigurno bio uzrok missed-a.
Sve analize sam radila u Klinickom centru Vojvodine sem mutacija,koje su radjene u BG u Konzilijumu.E sad,ko je zabrljao i dao pogresan rezultat dali cu zasigurno saznati???
Ako potvrde ovaj rezultat onda je to zasigurno bio uzrok missed-a.
Sve analize sam radila u Klinickom centru Vojvodine sem mutacija,koje su radjene u BG u Konzilijumu.E sad,ko je zabrljao i dao pogresan rezultat dali cu zasigurno saznati???
Kopajuci malo po netu sam nasla zanimljiv intervju sa dr.Elezovicem na temu trombofilija,evo link
http://www.planeta.rs/07/4medicina.htm
http://www.planeta.rs/07/4medicina.htm
.
Poslednji izmenio Crvic dana 6/11/2013, 10:34, izmenjeno ukupno 1 puta
Strana 4 od 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 25
Similar topics
» Ponavljani spontani pobacaji
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 4 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu