Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
+66
ZeljkaMV
sanja 73
MaloMorgen
PalcicaBg
sunny.tp
Margom
masato
lela1984
Blanka
Ema78
AriesGirl
tiramisu
Tebi
karakaca
JednaSova
Sofija Veks
pavlovic_miljana
jjjJelenajjj
Alextiph
ivanicasale
aleksandra b
ChillyVilly
ganedina
leptirko82
Niny
hocukusurnecuzvaku
Mika
Strumfeta78
ivi
midori
OKacica
Orline
InNaturaVeritas
Arya
Lyanna
Vuchica
Ambra
SoJa
Januar
anasrce
snedra
KoMetaK
JecaPereca
LaFolie
cicsa80
flyki
dunjas
bak
sareni leptir
d77
laKole
missile
noja
zvoncica36
saska1
Erata
dr mali pariz
lelas
tetreb
ciklama
Crvic
labradorka
djole42
Ninche
neca73
jeca74
70 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 3 od 25
Strana 3 od 25 • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 25
Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
saska1 ::Dali neko zna gdje se radi rezistencija na aktivisani protein c i koliko košta?
ja sam radila na uput na VMA, ako imaš uput i na KC rade, i ja i Biksi smo postavljale rezultate na ovim stranama.
http://www.biomedicazavod.rs/images/cenovnik/CENOVNIK.pdf
evo ti cenovnik Biomedice, 2200.
Evoi konzilijum (to ti je APCR)
http://www.konzilijum.rs/files/konzilijum_analize.pdf
radi svaka laboratorija.
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Kod mene u gradu to rade na transfuziji u okviru trombofiličnog skrininga!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Mislim da u svim gradovima rade to na transfuziji, Saška, pitaj i uzmi uput i sve što ti treba od toga uradi državno.
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
Meni su malo povećana antitela štitne.Kod Ivanovića su mi dali selen 2x100mg,a Šumarac mi rekla da pijem 1x25mg euthyrox(ako mislim da radim vto).Šumarac mi rekla da uradim amh,shbg,inhibin b,a da test opterećenja nema potrebe da radim pošto mi je shbg pre par godina bio ispod 50(kaže da je to pokazatelj da nemam problem).Nemam policistične jajnike,a ni višak kg(mnogi bi rekli da imam manjak kg).Sve ove analize kod Ivanovića kažu da su prevaziđene i da uradim samo test opterećenja.Koga slušati i kako biti pametan?Kod Šumarac idem privatno,a kod Ivanovića isto plaćam.Kod Elezovića sam išla i on mi čovek rekao da sam ok.Uradila sam sve analize ACA mi bila na granici.Ponovila posle 12nedelja kako mi je i rekao i kao što je pretpostavio nalaz bio normalan.
zvoncica36- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012
Ja sam se ponašala kao da i nemam povišena anti tpo, jer mi je Šumarac rekla tako. Ona je rekla da sve što je preko 1000 da je za spuštanje. A ispod toga da ne utiče toliko. Išla sam što češće na čist vazduh i planinu, jer im to pomaže da se spuste. A i manje stresa, kojim je teško upravljati, doduše. Da li prirodna trudnoća ili vto, antitela mogu napraviti problem, svejedno, antitela mogu napraviti problem kad su baš povišena. U to baš mislim i te cifre od 3000, 4000, itd.
Erato draga trudnice, ne mogu da kažem da li su samo povećana antitela štitne dovela do toga da baš nikada ne ostanem trudna, jer pored Hasimota imam i endometriozu zbog koje mi ne radi jedan jajnik, visok fsh i nizak amh. Pijem 50 mg eutiroksa.
I ja sam dobila najrazličitija mišljenja različitih lekara, od toga da je Hasimoto najveći neprijatelj trudnoće do toga da ne utiče na začeće. Probala sam i alternativu, od mumije i akupunkture do čajeva, ništa nije smanjilo antitela.
Saška, hvala ti što si prenela svoje iskustvo. Kakav pad antitela! Sad se bacam na istraživanje imunoglobulina.
Zvončice, koga slušati i biti pametan... e to je moja stalna muka.
I ja sam dobila najrazličitija mišljenja različitih lekara, od toga da je Hasimoto najveći neprijatelj trudnoće do toga da ne utiče na začeće. Probala sam i alternativu, od mumije i akupunkture do čajeva, ništa nije smanjilo antitela.
Saška, hvala ti što si prenela svoje iskustvo. Kakav pad antitela! Sad se bacam na istraživanje imunoglobulina.
Zvončice, koga slušati i biti pametan... e to je moja stalna muka.
Crvic- Broj poruka : 267
Datum upisa : 26.06.2012
AMC-AT(TPO) 86,5 ref.vred 0.0-10.0 IU/ml
ATG-At 26.16 ref.vred 0.0-25.3 IU/ml
TSH 2.17 ref.vred 0.40-4.00
Eto na osnovu kojih rezultata mi je Šumarac dala Euthyrox
Pretpostavljam zbog tsh,ali je ona rekla da je i on ok.međutim da u trudnoći hoće da skače.
ATG-At 26.16 ref.vred 0.0-25.3 IU/ml
TSH 2.17 ref.vred 0.40-4.00
Eto na osnovu kojih rezultata mi je Šumarac dala Euthyrox
Pretpostavljam zbog tsh,ali je ona rekla da je i on ok.međutim da u trudnoći hoće da skače.
Zvoncice, relax, odlično što ti je prof dala eutiroks, valjalo bi spustiti tsh, i to ćeš i postići, a i tpo će se spustiti, garant. Trudi se da uzimaš 2-3 brazilska oraha dnevno, ne više, i da budeš što više na čistom vazduhu, van buke i vreve.
Crvic, moja drugarica isto ima visok fsh i nizak amh. TSH je bio preko 50, sad je ok sa terapijom. Receno joj je da se antitela nikada ne mogu spustiti, a evo kod zvoncice padose. Takodje su joj rekli da ima trudnics i sa antitelima od 8000 i sve ok.
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
Meni su antitela od 8.7.2012 sa vrednostima AMC-At(TPO) 129.3 i ATG-At 46.07 do 22.02.2013 čiji su rezultati u prethodnom postu samo pomoću selena sniženi.I meni je rečeno da neće moći da se spuste.Međutim i oni pojma nemaju.Dr.Šumarac je mm i meni sa vrata rekla da su hormoni još neistražena stvar i da i oni lutaju u mraku.Što svi znamo.Što se tiče svežeg vazduha prošle god.sam najviše u poslednjih 10god bila na istom pa mi tsh sa 1.17 ode na preko 2.Svake god dva puta godišnje idemo na Zlatibor.Mm ima Hašimoto i zbog njega idem i ja.Kad sam radila ovih mojih famoznih 5vto hormoni su mi bili ok. tsh 1.17 pa nije uspelo.Ako nas hoće hoće nas.
I moji atpo su se spustili na 10 uz cink selen i svez vazduh,
a bili.kao zvoncicini ...
Ja poznajem jednu devojku koja ima preko 1000 i prirodnu trudnocu prelepog decaka,
a bili.kao zvoncicini ...
Ja poznajem jednu devojku koja ima preko 1000 i prirodnu trudnocu prelepog decaka,
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Cure, stvarno je ovaj Kutak divno mesto, hvala na svim savetima. Koliko god znam u teoriji da nešto može da ima pozitivno dejstvo, kad čujem da je nekom od vas pomoglo, onda mi to nekako postane stvarno i bacim se na konzumaciju. Dakle, za vikend umesto spremanja kuće, pravac šuma sa brazilskim orahom u džepu.
Crvic- Broj poruka : 267
Datum upisa : 26.06.2012
Crvic svaki vikend gledaj da bude sumovit i bajkovit
Dunav, Tisa, Fruska gora, Avaala ...
Dunav, Tisa, Fruska gora, Avaala ...
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Devojke znate li kako stimulacija utiče na strumu?Drugarica mi je u postupku pa joj je štitna uvećana ne zna šta bi mogla da uradi ili će nakon postupka splasnuti i vratiti se u normalu.
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
Kako ste nabavljale fragmin?I gde moze da se kupi?hvala unapred
ja clexane, na recept u domu zdravlja, imam super doktoricu pa nije pravila pitanje... jer kad kupujes kosta stravisno puno, ja mislim oko 5 - 6 eura jedan komad, a ja se bodem 2 x dnevno - bankrotirala bih...
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
E,jbga Tetrebe,nemam odgovor na tvoje pitanje-ali ako prima neku terapiju za štitastu,možda bi trebalo zbog stim. da pojača dozu.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
tetreb ::Devojke znate li kako stimulacija utiče na strumu?Drugarica mi je u postupku pa joj je štitna uvećana ne zna šta bi mogla da uradi ili će nakon postupka splasnuti i vratiti se u normalu.
Prebaciću ovo pitanje na temu o štitnoj i tamo ti odgovoriti .
https://kutak.forumotion.com/t1844p705-tsh-stitna-zlezda-hipotireoza-hipertireoza
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
I ja sam cexlane uzela na recept, s tim što sam donela nalaz od hematologa gde piše da se on prepisuje. Kod hematologa sam otišla u KC Niš, bez uputa, platila pregled, koji je koštao smešnih para. Dr opšte prakse mi ga je prepisala i poručila, jer se kod nas malo čeka dok ne stigne.
Pitala sam u domu zdravlja kod nas i neće da mi prepišu niti nabave kao u fazonu mozete dobiti 7 kom za celi mesec ograničena im nabavka UZAS.
Zvala kliniku i rekli mi da može umesto fragmina clexane 0,2 ili fraxiparin0,3 koja je razlika?Koji je bolji?
Zvala kliniku i rekli mi da može umesto fragmina clexane 0,2 ili fraxiparin0,3 koja je razlika?Koji je bolji?
Tetreb, različiti proizvodjači. Verujem da oba daju isti efekat. Ja sam u LE primala fraxiparin od 0.3, iako mi je prepisana doza od 0.4, a cexlane primam u dozi od 0.4, jer sam njega dobila na recept. Imaš li zvaničan izveštaj od hematologa? Ako tu jasno piše da ti se to prepisuje, onda ti moraju nabaviti. Idi kod zaštitnika prava pacijenta, ne dozvoli da moraš to da platiš, ako ne moraš.
JOOOJ Biksi draga moja kakva zastita nema od toga ništa moraću sve da kupujem međutim zvala sam nemanjinu i rekoše mi da mogu da mi refundiraju da skupim sve račune,kopiju lk,z.knjizice,nalaz lekara i inekcioni nalog u originalu,kopiju kartice tekućeg računa sve se predaje u nemanjinoj 30 soba br7 od 8-13h
Mozda i upali videćemo
Mozda i upali videćemo
Tetrebe,kakav užas od sit.Sramota. Ne znam da li si čitala temu od početka,pisala sam.Ni u mom gradu nisu davali na recept-ne. ALI
hematolog koja me vodila,vodila me kao pacijenta dnevne bolnice Internog odeljenja-i kao pacijent koji-‘‘leži‘‘,mogli su da mi daju clexane-ja sam dolazila jednom u dve nedelje,na kontrolu d-dimera-koja je -da ne kažem obavezna-jako poželjna-i po dozu za deset do 15 dana. Pitaj za tu soluciju.
hematolog koja me vodila,vodila me kao pacijenta dnevne bolnice Internog odeljenja-i kao pacijent koji-‘‘leži‘‘,mogli su da mi daju clexane-ja sam dolazila jednom u dve nedelje,na kontrolu d-dimera-koja je -da ne kažem obavezna-jako poželjna-i po dozu za deset do 15 dana. Pitaj za tu soluciju.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Tetreb, kopaj, grebi, ma pritiskaj sa svih strana! Kako u mom gradu može, a tamo negde ne! Katastrofa nam je država, nemam reči!
Strana 3 od 25 • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 25
Similar topics
» Ponavljani spontani pobacaji
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1 -br.1
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» Kafa i pobacaj
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 3 od 25
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu