KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Decije bolesti

+42
ragaco
Klarica
fight&faith
Niny
JocY
bak
zvoncica36
Vecka
BiKsi :)
dragmilk
HappyGirl
Anuska
Erata
Struzzo
fmala
zoxa
snedra
buby
tuli
Shizika
bobica83
Ema78
pudza
Mirjana
Marija86
nesalela
caci
Milijana
plavaptica
Orline
cici
bokica
agata
penelope
Sami
cufta
Tinche
MARA
lilymar
era
Simona
nena beba
46 posters

Strana 4 od 13 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Sledeći

Ići dole

Decije bolesti - Page 4 Empty Re: Decije bolesti

Počalji od cufta 17/2/2013, 18:16

Ja mislim da bi ga Serlok podrzao Very Happy . Votson je ovo DOKAZAO - na ljudima.
Ne znam koliko puta je bila bolesna...valjda koliko i druga deca...svasta se tu pojavljuje kao i kod svih.
Zamislite sebe (ne nase muzeve) kako sve sto radite deci, radite i sebi: te pij caj, te pij ove kapi, antibiotik, sada ovaj sirup, sada duvaj nos, a sada ja malo da ti pocupam sline (sta zna priroda kada da ih izbaci), a malo i kod doktora, da da i on malo da te davi, zasto bih samo ja..... da te bodem ya krv, a sada i malo urin, zini bris.... a i iz nosa (i to je danas odbaceno u savremenoj nauci), pa ko bi to izdrzao (verovatno ni nasi muski sisari). Cak bi imj debeli odustao ili pobegao iz kuce.
cufta
cufta

Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 17/2/2013, 18:27

na ljudima? pa koliki je to uzorak imao i koliko dugo (od kad su bili deca ili par meseci) ih je kljukao samo time a IZOLOVAO od svih drugih izvora maligniteta?
sad sam bas radoznala... al da ne skrecemo sa teme, daj ti to meni poalji na pp ako ti nije tesko , bas mi zanimljivo...
nena beba
nena beba

Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 17/2/2013, 18:55

Neno, pa sve se istrazuje i na ljudima, pre nego sto ode u prodaju. Sta ti je tu cudno?!
Btw da li mislis da bi naucnik tog kalibra prevideo bilo sta od ovog cega si se ti setila, a i jos mnoogo toga drugog? Naravno da ti saljem, samo da nadjem neki link gde je najjasnije, najkrace i narazumljivije moguce objasnjeno.
cufta
cufta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 17/2/2013, 19:02

cufto, nisam sumnjala da je prevideo. samo te PITAM za USLOVE u kojima je ispitivao ljude, posto si procitala-da mi kazes ukratko. ali nema veze, kad posaljes -citam.

nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 17/2/2013, 19:35

Profesorka Nenabebo, saljem ti link na kome imas i kontakt sa Votsonom preko: berejka@...... pa pitaj dalje za metodologiju.
http://rsob.royalsocietypublishing.org/content/3/1/120144.full
Nas forum je javan, mozda jos nekog zainteresuje.
cufta
cufta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 17/2/2013, 19:45

nisam profesorka, mozda si me pograsno shvatila u pp Laughing , ali ostalo se ja sad sa tobom potpuno slazem... sem sto ja (i mnogi drugi) nisam na "izvoru" informacija pa pomenta farmaceutska industrija radi li radi...
a deca bolesna...
citam kad zaspu Wink
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 17/2/2013, 19:51

Ne da te nisam pogresno shvatila, nego se U POTPUNOSTI slazem sa tobom!!!
cufta
cufta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 17/2/2013, 21:49

cufta :: Profesorka Nenabebo, saljem ti link na kome imas i kontakt sa Votsonom preko: berejka@...... pa pitaj dalje za metodologiju.
http://rsob.royalsocietypublishing.org/content/3/1/120144.full
Nas forum je javan, mozda jos nekog zainteresuje.

evo zaspale. sad bacih oko.tesko da cu ja ovo na engleskom da "svarim" veceras Very Happy

i ja mislim da ce jos nekog da zainteresuje posle onih tvojih reci. ipak je ovaj forum dobio jednu novu dimenziju, siru od one kad je stvaran. sto mi rece nabla danas, tad nas je bilo malo i sve smo mogle da pratimo i ispratimo jedna drugu i da razmenimo korisne informacije o problemu NEPLODNOSTI. sad kad ovde ima nekoliko hiljada clanova, i NA SRECU MNOOOGO beba u medjuvremenu, sad ta druga dimenzija stupa na scenu-UPUTITI SE I U SVE ONO STO BI MOGLO STETITI ILI KORISTITI NASOJ DECI. rodjenoj i onoj koja tek stizu.
zato je svaka info dobrodosla. da pokusamo da se odupremo savremenoj poshasti-"trovanju" nase dece kroz lekove.

i opet, kao i nekada kad sam jurila uzrok neplodnosti, dolazim do zakljucka da treba cuti vise misljenja dr-ova. da nikako ne treba jednom bezrezervno verovati..
samo sto je sad to malo teze, jer kad je dete pod temperaturom, u bolovima, ili sa visokim leukocitima, nema se vremena za jos 2-3 misljenja, nego daj, brze bolje da mu bude bolje!
a dr-ovi su uglavnom, produzena ruka farmaceutske industrije. neki cak dodatno placeni za to. verujem da velika vecina nije ni svesna ni upoznata (jer kad pored prakse da prati sva najnovija istrazivanja?) sa mnogim nuspojavama.
elem, da rezimiram,potrudicu se da pri sledecoj decijoj bolesti ostanem hladnije glave (koliko je to moguce?!) i da oladim malo sa bar nekim lekovima...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 17/2/2013, 22:15

Kakva retrospektiva Kutka. Nabla, ona devojka što odlično izgleda - tako je doživeh na rodjendanu Kutka.
moj stav je negde izmedju Profinog :). Volim da verujem 1 doktoru, iskustveno mislim da je to dobro. Imamo super doktorku u DZ savski venac Sonju Popović, i kada padnem u očaj, idem, upijam i slepo slušam.
Lekovi su pravljeni da se piju. Klinička farmaklogija je ozbiljna i divna nauka. Kao i sa svim stvarima u životu samo treba znati kad treba stati. Ne treba zaboraviti da nam je ta farmaceutska industrija olakšala, ulepsala i produžila život. Ne umiremo od tuberkloze, glista....
Lekovi i pomoćna lekovita sredstva su kao pile i soko.
Ja sam samo govorila i predijagnostiikovanju i prelečenju. Mislim da se baš ovoga treba čuvati

cufta
cufta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 17/2/2013, 22:52

cufta ::Kakva retrospektiva Kutka. Nabla, ona devojka što odlično izgleda - tako je doživeh na rodjendanu Kutka.
moj stav je negde izmedju Profinog :). Volim da verujem 1 doktoru, iskustveno mislim da je to dobro. Imamo super doktorku u DZ savski venac Sonju Popović, i kada padnem u očaj, idem, upijam i slepo slušam.
Lekovi su pravljeni da se piju. Klinička farmaklogija je ozbiljna i divna nauka. Kao i sa svim stvarima u životu samo treba znati kad treba stati. Ne treba zaboraviti da nam je ta farmaceutska industrija olakšala, ulepsala i produžila život. Ne umiremo od tuberkloze, glista....
Lekovi i pomoćna lekovita sredstva su kao pile i soko.
Ja sam samo govorila i predijagnostiikovanju i prelečenju. Mislim da se baš ovoga treba čuvati

da to je ONA. ali je ona mnooogo vise od odlicnog izgleda... stara garda ce ti vec objasniti...

prica se svodi na pomoranzu i spanac umesto sirupa, ako te dobro razumem?
e jes, slazem se, al cvrc! ne bih ja ni pocela ni sa immuno ni bilo kojim da nisu PRESTALE da jedu voce i sve sto sam im kuvala taman nekako kad krenuse u vrtic... em ne unose korsne stvari (jedno vreme samo krompir i meso htele), em izlozene spoljnim napadacima raznih vrsta...

p.s. mislila si soko i pile?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 17/2/2013, 22:59

:))))). Da: pile i soko, doope i oko.....
Ma pusti ih, ješće sve.....
da, slabo znam Nablu, delovala mi je super - na prvi pogled. Gde je ona, ne javlja se.....
gde mi odosmo sa temom....:))))))
cufta
cufta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od plavaptica 18/2/2013, 00:01

Uh, bas zanimljivo.Ne volim preupotrebu i precenjivanje dijet. suplemenata. Inace dr. bas vole da promovisu odredjene farm. kuce( cast izuzecima) i sto je najgore sire dezinformacije tipa gore procitanog -Operil jedini ne izaziva ostecenje sluznice nosa-veze s istinom nema, Operil je isti kao i sve ostale kapi...treba ih koristiti jako kratko i bas u slucaju nuzde.
plavaptica
plavaptica

Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 21/2/2013, 21:02

Imam pitanje? Maloj pobeleo jezik. Kao neki tanak beo sloj. Pošto je teška na otvaranju usta jedva primetih, a pretpostavljam da su gljivice kao posledica antibiotika. I hoću da joj stavim daktanol. Sta mislite? Pokušah danas al neda ista da joj se maze... Jel može da bude nešto drugo?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 21/2/2013, 21:58

Najverovatnije jesu gljivice. daktanol ili nistatin ce resiti stvar.
daj joj i vise tecnosti da pije.

sad jos da nadjes nacin da joj to i das.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 21/2/2013, 22:13

Tinche ::
sad jos da nadjes nacin da joj to i das.

eeee No
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 22/2/2013, 22:12

kao sto rekoh u dnevniku, nadjoh nacin-namazah dude... korisno je bar to da ih manje uzima... 1 dnevno uspem na silu i da joj prstom namazem jezik... sa koliko ce da traje takvo "lecenje" ne znam... ali duede manje uzima. pred spavanje ne smem da je nerviram jer se zaplace i razbudi ako joj ne dam "ciste" dude... samo mukica vice "pei mama dudi, pei" (peri mama dude , periii).

inace bolje smo, jedva da se 1 dnevno zakaslju. prodje i ova tura virusa.

samo mala cacka nos mnogo. suvo joj u nosicu. nema slinica, vec kao stare zakorene. operem stapicem, vlaznom maramicom, ali opet se pojave. al stalno suvo. i smeta joj pa samo cacka. sad se tripujem da nisu one streptokoke ili kojeveckoke? kako to da prepoznam? slusam o tome samo od mama iz vrtica... sve pricaju da je suvo u nosicu... ili je jedini nacin bris nosa?

p.s. cufto, ja ono tvoje citam li citam (jos uvek), i nikako ne nalazim da immuno preparati izazivaju rak. ono je neka prica o (ne)izlecivosti raka... sve nesto na celijskom nivou,...da je bar na srpskom pa da lakse pratim tu silnu medicinsku terminologiju Very Happy
ko, kako , koje puteve blokira ili ne
interesantna je ona prica o metmorfinu...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 26/2/2013, 22:10

Juce je poceo da kaslje, jedva smo spavali nocas. danas sam ga vodila kod dr. Opet bronhitis No . Dobili smo inhalacije pulmikortom ( ovaj put) dva puta dnemvno 5 dana. Za sada nema temp. Kaze da ni mesec dana nismo spojili od prosle posete njoj lol!
cici
cici

Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 27/2/2013, 12:24

Nocas dobili i tepmeraturu No
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 28/2/2013, 18:06

cic, izvini sto upadam ko padobranac ali neznam dali si probala svinjsku mast i kozije mlijeko?
Svinjsku mast redovno nanositi na nosnice i prsa a kozije mlijeko da pije ujutro nataste.
Nama su bili dali dijagnozu bronh.. ali hB nije bio vec larangitis, ali smo se lijecili kao bronh.. ako tije prostorija suha (zrak suh) stavi serpu vode s' mentol čajem (mozes da ubacis i bronhi bombone) na sporet ili redijator i neka se isparava u prostoriji gdje se beba nalazi, vjeruj bit cemu puno lakse....

Kod mog dječaka je iskočila limfna žlijezda ispod brade, sad za sad to pratimo, na dalje ćemo vidjeti štaće da bude...
Sami
Sami

Broj poruka : 4068
Godina : 49
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 28/2/2013, 21:11

Hvala sami na savetu osmeh srce
Sutra nam dolazi iz NS guscija mast pa cemo probati i to. Inace zaribali smo skroz. Danas smo bili i kod ORL u dz. Dr pala pala u nesvest kad ga je cula kako kaslje. okarakterisala ga je kao " lavez pasa' a on cic, skici i kuka 24h . Ne moze da spava. Dobili smo Nirypan tri dana, hemomocin 5 dana, Erijus 10dana, imhalacije berodualom i pulmikortom i tako. Imao je on i laringitis kad smo bili pre dva dana u dz. ali je pogorsalao stanje tj zapusio se skroz.

Mis maleni, jel mu ovako dobar, jel mu smeta?
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 3/3/2013, 10:15

cici, kako ste? jeli malac bolje, dali vam pomaže guščija mast?
Baš me zanima, nadam se da ste dobro i daje sve ružno iza vas cmoka
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 7/3/2013, 20:02

Cami, hvala na pitanju. bolje smo, po meni manje skripi tj sisiti. Bolje jede zivnuo je. Jos uvek imamo inhalacije. mazem mu gusciju mast i dajem mu da jede. ja sma extra zadovoljna a sutra cekam dr misljenje. u Subotu smo poceli sa "terapijom guska" Wink sam mirise na guska ali neka samo da mu se to povuce skroz. Ljubimo vas osmeh srce
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 7/3/2013, 23:19

Cici, baš mije drago da vam pomaze prirodni lijek cmoka
Bit ce to super vidjeces, polako cese povuci a ti neodustaj kad vidis i daje skroz dobar mazi jos par dana poslije da se do kraja izlijeci.

I mismo jucer bili na kontroli zbog otecene limfne zlijezde, hB dobro je jos samo danam se KS popravi sve bi bilo odlično, pije Ferum, C vitamin i Sanastol sirup, kad se terapija ispije na kontrolu opet.

Da još dodam, moj dječačić je hrkao neki 20 (mozda i vise) dana (imao prosirene krajnike) i sve se samo od sebe hB, povuklo, sad ne hrče normalno spava bez ikakvi problema, nismo imali nikakvu terapiju zbog toga ali Doca, nam je odma rekla dace se to samo od sebe povuci daje doslo od velike upale i kad se sve smiri dacese i krajnici vratiti u normalu.
Izgleda daje bila upravu...
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 9/3/2013, 20:14

Sami, hvala bogu da se samo povuklo likeit
Bas razmisljam da li jos da ga jos mazem ili ne. jos par dana cu pa nek se odmori malo yes
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 9/3/2013, 22:00

Sami odlično!
Ja opet vezano za krajnike. Starija mi i dalje hrče iako je zdrava, sve više i više. Uz to preko dana često diše na usta čujno a ne na nosic. Žali se na ukus vode, govori bljak. Većinu hrane koju je volela često neće posle par zalogaja. I tad kaže baljak. A onda opet istog dana pojede lepo nešto drugo. Sve mi se čini da joj krajnoci možda upaljeni pa joj gade hranu, vodu. Mada ništa ne uspevam da vidim. Ili može i nešto drugo da bude?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 13 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics