KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Decije bolesti

+42
ragaco
Klarica
fight&faith
Niny
JocY
bak
zvoncica36
Vecka
BiKsi :)
dragmilk
HappyGirl
Anuska
Erata
Struzzo
fmala
zoxa
snedra
buby
tuli
Shizika
bobica83
Ema78
pudza
Mirjana
Marija86
nesalela
caci
Milijana
plavaptica
Orline
cici
bokica
agata
penelope
Sami
cufta
Tinche
MARA
lilymar
era
Simona
nena beba
46 posters

Strana 2 od 13 Prethodni  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Sledeći

Ići dole

Decije bolesti - Page 2 Empty Re: Decije bolesti

Počalji od Sami 31/1/2013, 12:03

Tinche ::Sami, sedimentacija sporije opada od CRP-a koji je merodavniji. Ako je on u granicama nemoj da se brines oko se.
Hvala na odgovoru Tinche, sve je uredno osim Se.. već treći put ponavljamo nalaz, uvijek visoka, ma vrišti koliko je povišena, zadnji put je bila 47/60
CRP, u granicama, KS je bila u granicama ali na dojnoj razini tako da su nam odma uključili Ferum i C vitamin, sve ostalo je super..
Znam da Se.. sporije opada ali me baš brine štoje ovoliko visoka???
Sami
Sami

Broj poruka : 4068
Godina : 49
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od era 31/1/2013, 13:43

Sami, nama sedimentaciju vise uopste ni ne rade, samo crp, jer kazu da nije pouzdana za dijagnostikovanje, kasnije reaguje i sporije spada. Ako joj je crp uredu, nema upala sigurno
era
era

Broj poruka : 722
Godina : 49
Datum upisa : 26.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 7/2/2013, 17:37

mi isli 4 dana i evo opet slinica! grrr
dr nam rece da uzmemo kapi efedrin 0.25% 3 puta dnevno da pokusamo da sprecimo gore. mm trazio i rekli mu da ima samo u drzavnim apotekama - da se pravi. e sad posto nismo odmah odreagovali, moguce da je sad kasno... ali zanimaju me vasa iskustva po tom pitanju... jel neko koristio ove ili druge kapi u tu svrhu? za prvu ruku
nena beba
nena beba

Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 7/2/2013, 19:21

Mi svi u kući odaaavno koristimo Olynth u spreju (dečiji). Mislim, i mi matorci koristimo dečiju verziju - dovoljno je. Unutra je supstanca koja liči a nije Efedrin (adrenalin)
cufta
cufta

Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od agata 7/2/2013, 20:06

E, Sami, sad videh ovu temu bas zato sto Ana danima ima neobicnu temperaturu. Upravo tako, preko dana nema uvece ima, malo teze dise, ali nema neku znacajnu respiratornu simptomatologiju. I evo od prosle srede, znaci, vec 9 dana, sinoc 37,9. za sad je jos uvek ispod 37 i molim Boga da ne raste.
Malo mi je lakse kad cujem da jos neko ima tako iste simptome. Mi i nismo isli kod lekara, ja svakog dana mislim evo prolazi, pa temperatura uvece poraste.
Valjda je samo virus. Ja sam se vec uplasila neke atipicne urinarne infekcije. Danas smo odneli urin, pa cemo da vidimo rezultate.
Ajd' da su nam sva deca zdrava i vesela.

agata

Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 7/2/2013, 21:48

agata ::
Ajd' da su nam sva deca zdrava i vesela.
lol!

Agata, ako je virus, bas je cudan i bas traje. ja nekako iz iskustva sa mojom decom, cim boluju vise od 5 dana, a posebno sa temperaturom doliko dugo, posumnjam na neku bakteriju. uho, grlo, nos... u najboljem slucaju. urinarno i pluca su vec za paniku!
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od agata 8/2/2013, 22:44

Odosmo danas kod pedijatra i doktorka rece grlo crveno, onako virusno i da je imala takve primere virusnih infekcija, malo ima temperature, malo nema. Ja sam vec u glavi bila iskombinovala milion atipicnih infekcija. Srecom vec dva dana nemamo temperaturu, ne smem ni da izgovorim, neka tako i ostane.

Neno, sto mi je simpaticno sto odbrojavas kuminu trudnocu! Super! Nek joj bude sve knjiski!

agata

Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 8/2/2013, 23:35

mladja prva zaslinila, al imam sta da izvucem,...a starija tek danas zaslinila malo... vodica iz nosica jutros... posle dnevnog spavanja nista, ali vidim kaslje, zrelo... kad evo zaspa i hrce li hrce, hropce, ostaje bez daha... budi se od svega toga... place... gusi se... premsetam je na veliki jastuk, na ledja... dezuram... cini mi se topla, al ne smem da merim temp da je ne razbudim kad se taman smiri... i rukice su tople-znaci nije preko 38,5...
da li je moguce da ona upala pluca od pre 10tak dana, prodje i onda se za dan odjednom vrati?! dr nisam zvala, vec sam verovatno smesna sto zovem prvi dan kad prosline... ajde reko', sacekacu 3 dana ako ne budu imale temperaturu.... kad ono , prvo vece ovakav kasalj!!!
malo se smirila. namestila valjda, tako da je ne iritira na kasalj, pa reko' da se iskukam...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bokica 9/2/2013, 15:35

Neno moj Stefan je imao upalu pluca koju smo lecili turom longacefa, hemomicin posle tpga i sve to uz infalacije. Kada je ozdravio to je trajalo cini mi se ne vise od tri dana opet se razboleo. Srecom nije se upala vratila i sve je proslo sa infalacijama Berodualom. Dr nam je rekla da je opet pokupio virus ali ja ne znam gde jer ga nigde nisam vodila. Nazalost od tada skoro svaki virus zavrsi bronhitisom. Mada dr smatra da ce to bivati sve redje kako bude veci i jacao imunitet i da ne brinem.

Ja bih je ipak odvela kod lekara u ovom slucaju.
bokica
bokica

Broj poruka : 1566
Godina : 43
Datum upisa : 22.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 9/2/2013, 16:22

joj bokice, vrlo slicno... nadam se da nece biti slicno i dalje, sa tim bronhitisom...
bio nam je dr danas. kaze pocetna faza, nema opstrukcije, samo inalacija berodualom i flavamed sirup za iskasljavanje.
mladja ima malo crveno uvo-njoj kapi dexameta...nesto u uvo i nos i inhalacija cistim fizioloskim. flavamed takodje. uz to pijemo immuno sirup. a dr rekao da dam i paracetamol iako nema temperature u manjoj dozi jer je protiv bolova (?) ali to sumnjam da cu stici od silnih lekova pa puta 2. dok sve dam ne prodje ni pola sata da im opet "nesto ne dajem"! strasni su ovi virusi i vrtici sa njima...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 9/2/2013, 16:44

nego bokice, kako ti u toj celoj prici sa silnim virusima a trudna?! jel uspevas da izbegnes? nije ti lako...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 9/2/2013, 17:37

Joj ja se tako plašim kad čitam kakvi sve virusi vladaju...

I Vilenjak je bolestan ali nije strašno, bar se nadam. Noćas nismo spavali ni on ni ja, povraćao... I opet jutros čim je nešto pojeo. Onda sam mu davala nešto što mi je lekarka prošli put prepisala za povraćanje, zaboravih sad kako se zove, što se rastopi u vodi i pije na svakih pet minuta... I kao neku dijetu.... Nije od tada povraćao. Mada evo ga jede "dijetalno" i bananu i keks i pije coca colu... nadam se da je prošlo kad mu se otvorio apetit. A i da će nas ostali virusi zaobići molitva

Svoj dečici želim brzo ozdravljenje d
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 9/2/2013, 17:48

orosal da nije? za nadoknadu elektrolita i tecnosti?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bokica 9/2/2013, 22:56

Neno bice joj sigurno bolje od Beroduala, ali ako ikako mozes ne daj je u vrtic dok poptpuno ne ozdravi. Ona se taman rovita vrati u kolektiv i opet nesto pokupi.

A sto se tice virusa. Kada je on bolestan obavezno i mene razboli jer sam stalno uz njega. Sada nisam u situaciji da se cuvam kao u prvoj trudnoci. Sve je drugacije.

Postavila sam vam ovde pitanje pa ako imate vremena dajte neki odgovor pretpostavljam da tu temu ne posecujete cesto
https://kutak.forumotion.com/t86p15-raspored-vakcinacije

bokica
bokica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 10/2/2013, 21:27

Evo i mene stiglo. 37.8!
Ne vraćam ih rovute, ostanemo bar nedelju dana ako ne i dve nakon prestanka svih tegoba. Ali džabe. Još ih ja povlačim odmah čim zasline, a ne kad dobiju temp, ko većina druge dece... Stalno gledam kako primaju i slinave i kaslju najstrašnije... Jadna deca. I tako idu dok ih ne obori skroz.
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 11/2/2013, 17:32

Bokice, i mi smo imali jedna bronhitis. dr nem je rekla da moze da predje u asmu. kad je tada bio bolestan, pojavio mu se ekcem na obrazima. dr kaze od bronhitisa. Kakve veze ima bronhitis sa ekcemom, nemam pojma?
ali cim mu je lose, od tada prvo mu malo "zagrube "obrazi . Inhalacije su na obavezne( cist fizioloski) berodual izbegavam jer je kortikosteroid( sem kad mora). zato ga ja za svaki kasalj vodim ( ozbilniji i da traje bar 3 dana), bojim se da mu se ne spisti na pluca.
Da, za vas cija deca idu u vretice stvarno je komplikovano. Nazalost, vecina roditelja ne moze da uzima slobodno cim mu dete zakaslje a neki cak i kad imaju temperaturu. surovi privatnici.
neno, jel to kuma sto je imalal problema sa prolaktinom?
cici
cici

Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bokica 11/2/2013, 22:00

Cici ja sam pitala dr za opasnost od astme, ali ona mi je rekla da to nije bas tako i da ne brinemo njoj ne izgleda da ide u tom pravcu.

Mada i ja sada odmah vodim dete kod lekara. Poslednji put mu je procureo nosic dobio temperaturu i ujutru su mu vec skripala pluca.
bokica
bokica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 11/2/2013, 22:08

cici, pojma nisam imala da ti "zagrubeli" obrazi dolaze od toga... moje su imale par puta... receno mi da je od zubica...

ne nije to kuma, to je poznanica sa jedne vto u visegradskoj (a sad prijateljica) kad nam obema nije uspelo, a ona cak imala hiperstimulaciju. evo i sad ce je imati, sve ukazuje na to... postupak u toku...

izvinjavam se sto skrenuh malo sa teme...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 11/2/2013, 22:37

Samo da se umešam na kratko. Atopijski dermatitis je to na obrazima cici. Nije da dolazi zbog bronhitisa nego deca takve konstitucije, tzv. atopijske imaju sklonost ka dečijem ekcemu (koliko se sećam najčešće na obrazima, zaboravih da li ima i drugde) alergijama i astmi. Obično bude lakši oblik alergijskog bronhita. kako rastu, i rastu bronhije, manja šansa da oteknu i zatvore put vazduhu, pa ređe imaju problema. Okidač bude infekcija najčešće. Sa pubertetom uglavnom svima prođe.
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 11/2/2013, 22:51

da se nadovezem-meni je dr u trudnoci ustanovio da sam taj tip-atopik ili kako to vec zovu i rekao mi da ce i deca imati tu sklonist-da obratim paznju.
e sad obe imaju osetljivu kozu, ali to na obrazima mnoogo cesce izbija maloj (sto lici na mene, a ja i moji imamo sklonosti ka plucnim oboljenjima i alergijama-cak moj tata ima i astmu). ali ona je i pored toga sto se plucnih bolesti tice jaca od starije seke. ona nije imala ni bronhitis ni upalu pluca nikad, njoj obicno ide na usi i grlo.
jel to moze tako da se izmesa sve? posebno ako ima tih "znakova" na obrazima za sklonost ka plucnim oboljenjima...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 12/2/2013, 06:29

nena beba ::orosal da nije? za nadoknadu elektrolita i tecnosti?

Rehidran, ali ima isto dejstvo...

Jao kod nas je došao taj virus što vlada. Muž ima 38C temperaturu. Ići će danas kod svekrve i tamo će biti ali verovatno će i mene strefiti a i Vilenjaka. Mada se sve nadam da neće.
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 12/2/2013, 11:13

ili rehidran. deci se vise svidja ukus.
ma haos pravi virus! njima prestala temp 2 dana, al zato ja dobila preksinoc 37.8 , a juce mm 38.2... nocas opet one... i to sad ide preko 38,5!!!

ne znam hocemo li moci da izbegnemo antibiotik... skoro su ga uzimale...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 12/2/2013, 11:29

Užas Neno... Pa jeste li išle kod lekara? Da li ti njima skidaš temperaturu, neki prirodni lekovi i sl?

Vilenjak je u vrtiću ali tako se plašim da će ga tamo zaraziti mada je mogao i muž. Otkako je došao kod nas nije imao neku visoku temperaturu. Muž je otišao kod svekrve pa ću biti sama sa njim narednih dana što mi je teško i kad smo zdravi ali nekako ćemo se u tom slučaju ispetljati, samo da se eto nadam da nas neće "zakačiti" i bolest. Inače i kod mene na poslu su skoro svi bolesni, ili uopšte nisu došli ili odoše posle par sati.
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 12/2/2013, 12:14

dolazio je lekar u subotu. prepisao flavamed i inhalaciju. veceras ce opet. brinu me pluca kod starije. skidam temp kad predje 38.3 nadjoh neku sredinu, neki kazu kad predje 38, neki kad predje 38.5
stavljala sam cepic nicas mladjoj-sad zaspa sa 37, a jutros starijoj-pala joj je i zaspa bez temp.

ma ono sto mene buni je sto su imale slinice, pa drugi dan malu temp, pa 2 dana bez temp i sad opet slinice vodenaste i temp visoku. da li je to ping pong virus opet, ili je komplikacija bakterijska?! ni dr ne moze da kaze bez krvne slike...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 12/2/2013, 13:14

Uh... Držite se zagrljaj
Simona
Simona