KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Decije bolesti

+42
ragaco
Klarica
fight&faith
Niny
JocY
bak
zvoncica36
Vecka
BiKsi :)
dragmilk
HappyGirl
Anuska
Erata
Struzzo
fmala
zoxa
snedra
buby
tuli
Shizika
bobica83
Ema78
pudza
Mirjana
Marija86
nesalela
caci
Milijana
plavaptica
Orline
cici
bokica
agata
penelope
Sami
cufta
Tinche
MARA
lilymar
era
Simona
nena beba
46 posters

Strana 5 od 13 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Sledeći

Ići dole

Decije bolesti - Page 5 Empty Re: Decije bolesti

Počalji od Sami 13/3/2013, 15:37

Moj mali mačak je sinoc oko 18h progovorio promuklim glasićem (onako kreštavim) odma sam pomislila na Laringitis, ali bez kašlja i drugi simptoma sam se smirila.
Bili smo u gostima, on je jednom kahnuo kratko , osjetila sam daje onaj pasiji (lavež) kašalj teški Sad
Opet sam se smirila , pošto nema nikakvi drugi simptoma a jednom kahnut i nije baš zabrinjavajuće...
Cijelu noć sam ga pratila, počeo je teže disati i još par puta je kahnuo tokom noći, ali onaj teški (tkz pasiji lavež) kašalj, jutros oko 6h je krenula blago temperatura, odma sam mu dala Dasly i bilo mije jasno daje u pitanju Larangitis (jos jednom ga imao prije 2 godine)
Jutros smo otisli u bolnicu i doca je potvrdila moje sumlje Sad
Dobio je odma inekciju Hidrokortizon i ima još jednu da primi sutra.
2 inhalacije ujutro i po dvije naveče u petak kontrola ima malo i na plucima Larang... i Bronha ali doca kaze da je dosao na vrijeme i dabise do petka trebalo povuci ako ne promjena terapije...
On onako prica ali promuklim glasicem, kad dise cuje se do pola sobe i dalje, nema temperaturu i super se ponaša, pratim ga, bilo kakva promjena, hitno bolnica Sad
Umalo da zaboravi dobio je i antibiotik xiclav, nema upalu grla ali su naznake dace imati Sad stvarno mije svega više preko glave.......Sad Sad Sad
Nensi, vjeruj da čovjek više nemože biti pametan kod ove djece, šta nji sve muči i od kud sve to pokupe, moj ne ide u vrtić niti ima baš kontakt s' puno djece a izbjeganamo bolesnu...
Bojim se da se u mog dječaka opet prošireni krajnici od sinoć Sad
Sami
Sami

Broj poruka : 4068
Godina : 49
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 13/3/2013, 18:53

Joj sami...
Ja ne znam ni sta je laringitis?
nena beba
nena beba

Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od caci 13/3/2013, 19:11

Neno larigitis je upala laringsa tacnije glasnih zica.

Dusice moja zagrljaj
Sami dali mu dajes nesto za pojacanje imuniteta. Trebala bi nesto da probate.
ljubav ljubav da mi sto pre budete bolje
caci
caci

Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 13/3/2013, 22:29

Uf, Sami. zagrljaj znas i sama da smo i mi to prosli pre nekih 7dana. isto je primao te inekcije. A da nabavis gusciju mast? Da ti posaljem?
Da li si cula za vakcinu protiv bronhitisa tj protiv streptokoka, i ostaloh bestija? ja razmisljm o njoj zbunjen
kaze moj dr da su inhalacije pulmikortom najbolje za laringitis. jel se njime inhalirate?
ljubav
cici
cici

Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 14/3/2013, 11:21

Nena-B.. hB pa da neznaš štaje laringitis i ne saznala daBog da cmoka
Caci, ma cijelu zimu ponešto trošimo, ali smo baš izgleda zakrhljali pa nam se nikako neda oporaviti, evo već 6x smo imali štokojekave bolesti i temperature od nove godine (tacnij e 11 januara) pa vise je doslo do grla.
Sad sam mu davala "SANASTOL" sirup dobar je ali vjerovatno smo kasno poceli sa njim... cmoka
Cici, ma bona mi smo prosli jednom sve ovo i znam kako sve ide, eto jucer je imao bas otezano disanje oko podne ali sam ga namazala svinjskom masti (nama pomaze S.M) i nasula u nekoliko posuda vrele vode i cajeva po kuci i brzo je dosao sebi od jucer nije imao nikakvi tezi problema, on kaslje ali skroz malo i uopste ne slini, Doca kaze daje alergijski laringitis i dace brzo proci.
Imali smo dvije inekcije koje je isprimao i inhalacije ima veceras i sutra pa kontrola, ja osjetim daje bolje ali Doca ce sutra potvrditi.
On je dobio "Ventolin i Dexamenthason" s' tim se inhalira.
Nisam cula za te inekcije, pisi kako do nji, sta treba itd??? cmoka
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nesalela 14/3/2013, 11:31

Evo i ja kao padobranac....i mi smo prošle zime zaribali, oni kažu bronhiolitis, prvo je malo kašljala, dr u DZ mi rekla da joj dam beli slez (čaj) ja dala i samo joj je pokrenulo sav šlajm i zalepilo na pluća...Kako se pojavimo tako joj daju urbazon da može da diše, dali da se inhalira pulmikort/berodual (10 dana), hemomicin, a kašalj je bio katastrofalan, laringitis i to je tako teško slušati, muke njihove a i naše.... na kraju nikako nije htelo da proše, prešlo i na uho, i daju joj pronizon (3 tablete u kutiji sve govori o jačini leka) i to joj odlepi šlajm i hvala bogu više se nije povratilo, u stvari to se sve dešavalo kada je imala 14 meseci i nije umela da kašlje a kamoli da iskašljava...Eto tako smo mi zaribali... I sada smo se opet razboleli ali blaža varijanta, počelo suvim kašljem pa sam na svoju ruku dva dana davala pulmikor i to joj je malo otvorilo bronhije da počne zrelo da kašlje...ali samo pulmikort sa fiziološkim.... Meni je komšinica rekla da je njen mali imao žestok laringitis i da mu je pomogla tako što ga je inhalirala sa fiziološkim i pantenol kapima (ne znam koji promer u ml)... Nadam se da će svi brzo ozdraviti, duše male....
nesalela
nesalela

Broj poruka : 3879
Godina : 44
Datum upisa : 22.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 14/3/2013, 17:54

Sami, raspitacu se, ali mislim da mogu da se kupe u slobodnoj prodaji. ali po savetu pulmologa. nisam sigurna u ovo, ja tako mislim. takodje nisma sigurna ni za revakcinaciju, da li treba. ja pokusavam da nadjem nekog decijeg pulmologa i da ga odvedem kod nejga. Da cujem i njegovo misljenje. U EU ta vakcina je na spisku ali roditelji odlucuju hoce li je dati detetu ili ne. Javljam ti kad saznam jos nesto.
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 14/3/2013, 18:48

Cici, bila bih ti zahvalna zagrljaj ako štogod saznas pisi..
Tvoj mali cici je mali i mozda se uspijes ugurati da primi vakcinu a moj ima 3godine i 2 mjeseca a valjda se Laringitis vuce do 5-6 godine dječijeg života, mislim i ako ima vakcina da se daje djeci mladoj, daj Boze da i mi uspijemo ali se bojim da nema od toga nista, jos zivim u maloj sredini u poslijednje vrijeme nemamo ni stalnog pedijatra u DZ a kamoli pulmologa ili neko drugo stucnog djecijeg doktora Crying or Very sad
Nesalela, sjecam se tvoje price iz dnevnika (cinimise da si pisala o tome) problem je u tome sto se laringitis vrati bas tad kad se najmanje nadas.
Mozda ste ga vi tad bas zakorijenile hB, meni doca kaze da je on povratljiv i zna donijeti bas dosta nelagode(cak moze da bude i koban) za malu djecu i munjevito je brz u napadaju a isto brzo i prode.
Mi se evo priporemamo i idemo na inhalacije i sutra ujutro imamo jos jednu duplu i kontrola.
Djecak je dosta bolje, nemogu ga smiriti, skace, vristi, prevrce se preko glave, ma uzas a treba da miruje bas zbog daha ali hajd ti njemu dokazi.
Nadam se da se povuklo sa pluca i da nam nece traziti promjenu terapije mada bi voljela da nam jos koju inhalaciju propisu zaradi sigurnosti.
Glasic muje jos skripav ali koliko skici i nije, ali kad normalno prica sve bude uredu...
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 18/3/2013, 14:14

Evo mi opet bolesni No . Znaci uzas, u petak uvece mu se zapusio nos, juce je poceo da kaslje i danas sam ga vodila kod dr -pocetak bronhitisa v isto sa laringitisom opet skripis, susti, nemiran je katastrofa, ne spava, rastu mu i cetvorke...da poludis. Dobili smo inhalacije: berodual na 8h i pulmikort 2*1 . pa da vidimo. ja mu jos uvek dajem i mazem ga sa gucijom masti, no videcemo. da li je zbog zuva, ili ovog vremena nemam pojma. Sad jurim decijeg pulmologa. Da dodam, sedam dana je bio zdrav.
Sami, mislim da to nema veze sa godistem deteta, jer se vakcina placa, pa ti moze da mu das kad hoces za svoje pare. Mozda je bolje ranije, mislim kad su mladji. Narvno, pisem ti novosti, cim saznam. usne
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 18/3/2013, 15:06

Da Li je moguće? Opet?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 18/3/2013, 19:59

nazalost jeste, opet h
imam jos jednu inhalaciju berodualom i za danas smo gotovi. Kilavi radovan, nemam reci....
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 19/3/2013, 21:12

Vilenjak bolestan... Jedno vreme mu je opet bio zapušen nos, pa je kašljao i onda sam davala kapi pa neki sirup sve izbegavajući da odem kod lekara ponovo... Medjutim nastavljao je da kašlje a i žalio mi se da ga boli grlo... Odemo više da se smirimo, kad ono jaka upala grla, žlezde natečene, ima najverovatnije streptokoke, uradili mu bris... Opet uvela kapi, rekla da je sirup dobar pa da nastavim i to i pored toga inhalacija i antibiotik... i nema vrtića... Na sve to Vilenjak je nemiran kao pravi vilenjak, samo leti po kući. Crkli smo danas kad je bio u vrtiću a mogu da zamislim narednih dana kad ne bude išao Shocked
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 20/3/2013, 21:47

Cici, pa zar opet Sad mogu zamisliti kako vam je a tek malenom , duša mala..
Evo našla sam nešto na netu slučajno pa možeš nekad probati, "ja hoću" samo neznam kako prepoznati ovu mušku bokvicu, ustvari neznam kako izgleda a sve ostalo je lako za pronaći [code]http://www.narodnilijek.com/web/narodni-lijek-za-bronhitis/
Simona, kakve kapi daješ vilenjaku i koje žlezde su mu oetečene??

Mi smo navodno prizdravili, imali smo produžene inhalacije i do sutra imamo antibiotik, ne trebamo na kontrolu, navodono je sve OK, ali mene neki strah hvata dok stanemo sa antibiotikom imam osjećaj da će opet nešto krenuti kroz dan-dva, ova godina nas je baš dotukla 6 intervencija smo imali od polovine januara, sutra je prvi dan proljeća da Bog da, da sve bolesti ostanu u zimskom periodu i da uživamo u proljeću i ljetu koje nam dolazi...
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 20/3/2013, 22:12

Simona kako ste danas? Sami ma valjda je konačno prošlo... Što je mnogo mnogo je...
Mi danas bili kod dr. Slogirala se žena kad je videla krajnike. Dala uput za Imd za orl. Treba da zakazem, valjda se čeka termin. Dobili i neki sirup immunotrofin baš za 3.ći krajnik.
To sam i htela, nešto da joj ublaži tegobe dok ne bude starija zbog operacije. Dr kaže da se pita kako ona uopšte diše....

Inače posetismo i zubara prvi put. U dz. Malo sam razocRana pristupom. Mislila sam da je prvih par odlazaka upoznavanje. Jok. Otvorili karton, pogledali zube na blic, dok su ove drecale i Rekose- zdravi zubi. Sledeći put ih peremo. Mislim se kad Li će biti sledeći ako sad ovako isplakase posetu...možda je za prvi put trebalo kod privatnika...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 21/3/2013, 20:41

Sami, nemam pojma. jedino da pitam u zdravoj hrani ili u josip pancicu ako imaju. Da li ste radili alergoloske probe, mozda je na nesti alergicap pa otud bronhitisi? moj je jos mali, tako su mi rekli.
Bili smo na kontroli, bolje je, terapija ista tj inhalacije po nedelje. U ponedlejka opet kod nje na kontrolu pa cemo videti sta ce reci. Tako je, da nam sve bolesti ostanu iz ledja. Muka mi je vise, a jos i ne ide u vrtic. Cekam da nam jave za pulmologa, a on ce ozdraviti u medju vremenu.

Simona, kako je dasa? Vi, Neno?
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 22/3/2013, 22:39

Hvala vam što mislite osmeh srce osmeh srce osmeh srce

Vilenjak je bolje, danas bili na kontroli... Žlezde su one na vratu koje nateknu prilikom bolesti, sad je to bolje, upala grla se smanjila ali moramo da nastavimo sa antibiotikom... Kapi su inače Marisol, inhalaciju je ukinula lekarka a i kapi ću još par dana da dajem samo...

Sami, Cici,
drago mi je što su vam dečica bolje :)

Neno,
Užas za zubara. Možda je trebalo da odete kod privatnika. Mi smo skoro bili i zubarka je bila jako pažljiva prema Vilenjaku, sve mu ispokazivala, dizala ga i spuštala na stolici, tek na kraju mu malo pogledala zube... Kad sam ja došla sledeći put pričala je da takva treba da je prva poseta zubaru, kao neka igra da detetu ne stvori otpor. To isto je rekla i Ema na temi o zubarima i zubarkama... Ne znam kako zubar koji je pregledao tvoje ćerke to ne zna c
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 28/3/2013, 19:00

Sami, saznala sam ovo. vakcina kosta oko 7000din. po nalogu pulmologa ili zelje roditelja pedijatar daje vakcinu. preporucuju je za decu koja idu u kolektiv (vrtic).
Mi smo danas bili kod prof Nestorovica u Tirsovoj (pulmologa/imunologa). Preslusao je dasu, malo popricali (jer je ko na pokretnoj traci). Odmah je pitao za ekcem da li ima i kako je lecen do sada. Dao nam je da uradimo alergo probe. Samo na Histamin je alergican. ostaliv 9 stvaki nije( soja, mleko, kikoriki, kucna prasina, belance... ). Nisam stigla da ga pitam za vakcinu Crying or Very sad .
dao nam je immuno sirup da pije mesecipo pa da dodjemo na kontrolu. a od jeseni kad pocne lose vreme da pocne da pije Singulair 4mg uvece pre spavanja. Sve u svemu, dobro je da smo otisli, mora da se leci da ne predje u asmu. Kaze da je ovo preventiva jer ima i pozitivnu porodicnu anamnezu. Dok su radili alergo tekstove drao se ljudi ko magarac.......majko mila ko da mu kozu skidaju affraid ( usao je sa tatom unutra a ja sam ostala napolju sa kolicima) preznojila sam se sto puta. kada je izasao bio je mokar do kole koze i on i mm.
eto toliko od nas. kiss
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 1/4/2013, 16:20

Drage moje ako znate nesto o cirozi jetre kod dece volela bih da cujem ..prijateljica koja je radila vto sa mnom i porodila se dan posle mene mi je upravo javila da joj sincic ima cirozu Sad gledala sam i po netu ali volela bih da cujem i malo prostije receno ..
Marija86
Marija86

Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 1/4/2013, 16:59

h Ja ne znam ništa o tome...mogu samo da se molitva da sve bude OK
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 1/4/2013, 17:12

Ni ja MIro nista ne znam i sokirana sam iskreno Sad
Ne znam da li mora transplantacija ili ne...bas uzasno No
Marija86
Marija86

Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 7/4/2013, 18:56

Simona ::Vilenjak je bolje, danas bili na kontroli... Žlezde su one na vratu koje nateknu prilikom bolesti, sad je to bolje, upala grla se smanjila ali moramo da nastavimo sa antibiotikom..
Kod nas te zlijezde (ustvari jedna) su prisutne od pocetka februara i nikad ne prolaze, radili smo razne nalaze i sve je OK (Limfna zlijezda je nateknuta kod nas)

Mi smo opet na antibiotiku, ovo je 7x da smo zavrslili u bolnici od 11 januara, kao daje neka kletva pala na nas Crying or Very sad u pitanju je uho (upala uha) ja sam prikraju snage a i zivci mi popustaju da uzmem ovo svoje dijete i nosim negdje da odradimo sve moguce od glave do pete ili da se pokupim i odem negdje u toplije krajeve, vise mi dosta ovog snijega/kise/magle/ ma svega mije dosta, samo damije docekati ljeto a sudeci po vremenu nce ga biti zadugo Crying or Very sad
Sta sam jos mislila reci, zaboravih v
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 7/4/2013, 19:39

Joj sami znam kako ti je! 7 puta za 3 meseca! Strašno! Jel igde moguće odraditi sve analize u takvim slucajevima?
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 9/4/2013, 23:14

Radili smo mi sve analize (KS, Provjera kostiju, sljezana, pluca itd) sve je OK hB, ali me nekako ponekad strah da mozda nije napravljena greska u labaratoriju...
Luda sam znam ali covjek na sve pomisli...
Uz ti 7x bilo je inhalacija koje sam isla u bolnicu na inhaliranje, ma prestrašno...
Nije on nikad nesto bio opasno bolestan, ali ja vidim nesto sto mnoge mame ne primjete, npr, meni neka jednom kahne mene srce zaboli i ako se ponovi jos koji put (ako sirup ne pomaze) ja sam na pragu bolnice...
Ili temperatura, dok prede 38,5 ja sam u bolnici, apsolutno mi nije slinavio, kao dok je bio manji ili kasljao ali sam osjetila promjene i morala sam a uvijek sam bila upravu dase nesto desava...
Valjda nas i vrijeme ovo lose dotuklo, stalno oborine, sunca ni za lijeka...
Brine me ova Limfna zlijezda, sto vise ne prolazi, u bolnici su rekli dace nestati a ona me bode u oci svaki dan...
Bas sam sad procitala neka rece da smo mi "vto mame" nakrive, ja bi rekla da smo previse osjetljive i uplasene, dok ostale mame sve podnose dosta smirenije i stalozenije...
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 10/4/2013, 10:00

Sami potpuno te razumem. I normalno je da vto mame više strepe... Posebno ako je borba trajala predugo....
Moja starija tako, retko kad slini, ali zato ima veće probleme sa grlom, krajnicima, plućima... Verovatno se više sliva a manje izlazi..
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 11/4/2013, 00:24

Jao neno, umjesto da se utjesim, ja se opet nasikira..
Kod nas je ove godine tako, nema slina a svako malo u bolnici???
Imali smo prosirene krajnike (nisu nam rekli za treci, koji sigurno ima) hrkao je jedno vrijeme, vise ne hrce kad spava..
Larangitis nam se ponovo pojavio i odma otisao na pluca, mozda si u pravu???
Mislim da ce kod nas biti veci problem usi, evo vec dva puta je zbog nji otisao u bolnicu od 11 januara, ne kazu nam nista ali se bojim da necemo morati on cijevcice ugradivati... Vidjecemo sta ce da bude ali u svakom slucaju , ja sam dosta osjetljiva na njega i mala promjena na njemu, meni je veliki stres
Sami
Sami

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 13 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Sledeći

Nazad na vrh