Januarska jubilarna jutra
+50
bak
agata
beta
MARA
dra00
mijaki
Orline
fight&faith
korpica
Milijana
maus
hany
cufta
BiKsi :)
Shizika
missile
cicsa80
Tinushka
dragmilk
saska1
JAmajka
Tinche
lenjivica
Mirjana
Struzzo
Botox
djole42
zoxa
Niny
SannI-AlL
dragana76ns
Ema78
KoMetaK
ninica2
plavaptica
cici
nena beba
LaFolie
dr mali pariz
penelope
Gramatika
HappyGirl
SladZana
MAAKKI
Vuchica
lilya
Bjanka
buby
Simona
caci
54 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Dobro jutro
Strana 25 od 40
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Januarska jubilarna jutra
Dan Jutra!!!
Pih...zubari...ginekolozi...prosto ne znam kojih se vise bojim al priznajem da su nuzno zlo i da se bez njih ne moze!
Batak spavka, odoh da cituckam.
Lep dan svima zelim!
Pih...zubari...ginekolozi...prosto ne znam kojih se vise bojim al priznajem da su nuzno zlo i da se bez njih ne moze!
Batak spavka, odoh da cituckam.
Lep dan svima zelim!
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
Ma ne bojim se ja zubara, nego mi nesto tesko palo sto ne radim....Inace, ja sam odrasla uz bele mantile, prve igracke su mi bili spricevi i stetoskopi...
i mngogo bih volela da radim u nekoj vecoj ambulanti ili dz, ali su male sanse za to, guram privatnu praksu. Sve ono sto druge plasi, za mene je sasvim normalno. Ko da mi je Mengele dalji rodjak...
i mngogo bih volela da radim u nekoj vecoj ambulanti ili dz, ali su male sanse za to, guram privatnu praksu. Sve ono sto druge plasi, za mene je sasvim normalno. Ko da mi je Mengele dalji rodjak...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ali zubara se bas malko i plasim...... mrzim bol - volim anestezije......
Drugarice moje, ja pospana, tako bih se rado sada bucnula u krevet. Mozda kad dodje mm, ja odem u spavacu sobu, pobegnem.....
Drugarice moje, ja pospana, tako bih se rado sada bucnula u krevet. Mozda kad dodje mm, ja odem u spavacu sobu, pobegnem.....
cufta- Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010
i ja volim anastezijeee :)
hany- Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011
Tacno sam znala da ce biti komentara vezano za anestezije !!! Ili ti anastazije... Ali, u najvecem broju slucajeva, nije problem bol, nego vibracija od instrumenata, a to ne moze da se resi anestezijom... Ja dajem po potrebi, ali sama nikada nisam dobila anesteziju za zube...doduse, nije ni bilo potrebe...
E moja Emo, i ja hemicar ali na kraju vodim EU projekte, ne moze mi se kako bih ja htjela a volim i ja bijeli mantil, a od anestezija ludim , mada su nekad stvarno neophodne.
Idem da se bacim na spremanje podvarka
Idem da se bacim na spremanje podvarka
SladZana- Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012
a pogotovo kad je zubar u pitanju kad udjem nek mi da anasteziju pa cu mu posle reci zasto sam dosla
hany- Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011
Anestezija...i to ne samo lokalna...mmmmmmmm!!!
Tinche- Broj poruka : 6399
Datum upisa : 08.08.2009
Ja kao Hani: Daj iglu i spric prvo i na vratima ako moze - za svaki slucaj.
ha ha ha... u americi je praksa da se pacijentima daje da udisu tzv gas smejavac, i onda im je sve lepo, anastazirani potpuno. A sve " vece intevencije" rade u intravenskoj sedaciji( nije to bas totalna anestezija), znaci ako popravljaju nekoliko zuba, vade zub i sl, lepo se legalno nadrogiraju. kod nas se to jedino radi na Klinici za deciju i prevntivnu stomatologiju, i to samo osobama ometmenim u razvoju.
Znam Ema, i to je problem naseg primitivizma, koji nece skoro biti resen. Kod nas je "normalno" da nekog nesto boli. Anzej Vajda je jos pre 30g napravio film koji se ja mislim zvao "bez anestezije". Kadavje prikazivan u Londonu, Englezi su to doziveli kao nagori horor. Ceo film se vadi zub bez anestezije.
http://myscienceacademy.org/2013/01/16/50-life-hacks-to-simplify-your-world
Super je, bacite pogled
Super je, bacite pogled
Ma meni su jedan mlecni zub vadili bez anestezije, bas sam bila mala... uzas. I to je jedan jedini zub koji su mi izvadili, od tada sam se zarekla da vise nista nece da me boli. I ovo sada sto menjam plombe, to su sve kvarovi koji su nastali jos u skoli. jeste svaki put sve veca i veca plomba, ali, barem nema novih kvarova. Mada, ja nisam bas zagovornik da se anestzija daje po svaku cenu. Sa svojim pacijentima imam pristup, ajde da probamo bez, pa ako boli dacu. Mislim na popravke zuba, naravno... u vecini slucajeva uopste nije potrebna. Ali, vadjenja, brusenja, obrada nekih dzepova, uopste necu da pokusavam bez anestezije.
Sjajni saveti...
Nisam ni ja do prosle godine primala anesteziju, i ja sam vadila mlijecni bez anestezije,peticu, i od tada svaki redovno popravljen, ne znam sta mi je gore anestezija ili bol.
A da smo primitivni primitivni smo
Najvise mi se svidja ideja za telefon i kasete
A da smo primitivni primitivni smo
Najvise mi se svidja ideja za telefon i kasete
Ema78 ::ajde da probamo bez, pa ako boli dacu.
da, da vazi . To je moglo kad sam bila u osnovnoj pa verovala...... Prag bola se nasledjuje, individualan je....... a anestezija ne kosta puno, ne boli puno, nije teska ni za zubara. Pa sto se libiti nje?
https://www.youtube.com/watch_popup?v=gn1qMYfFrro&feature=related
Jos malo zabave
Jos malo zabave
PRIČA S PRETHODNE STRANE
Jedno jutro, nakon dobrog sna, probude se blizanci u majčinoj utrobi i počnu prepirku:
- Ma daj!? Nemoj da se šališ da veruješ u život posle rođenja?
- Pa, ovaj, sigurno postoji nešto nakon rođenja... Možda se ovde za to pripremamo?
- Baš si blesav! Život posle rođenja? To nema nikakvog smisla. Kako bi to uopšte izgledalo?
- Ne znam. Voleo bih da bude puno svetla i prostora! Možda bismo mogli da se sami krećemo? Bilo bi zabavno da jedemo ustima!
- Ti si lud! Nemoguće je hodati i jesti svojim ustima. Da nije tako, onda ne bismo imali pupčanu vrpcu, a imamo je. Kažem ti, rođenje je kraj!
- Ne znam, ali ja verujem da će se dogoditi nešto dobro. Nešto što ne možemo ni da zamislimo.
- Ti si stvarno lud, niko živ se nije vratio odatle! To znači da je rođenje kraj. Osim toga, što nedostaje ovom životu ovde?
- Možda ćemo izaći napolje i sresti Mamu. A ona će se brinuti za nas, ljuljati nas, hraniti, maziti...!
- Mama? Ne mogu da verujem?! Ti veruješ u Mamu! Pa dobro, gde bi po tebi ta Mama trebala da bude?
- Ne znam. Možda svuda oko nas? Možda smo živi samo zahvaljujući njoj? Možda bez nje ne bismo mogli ni da razmenjujemo misli? Mislim da bez nje ne bismo uopšte postojali!
- Ma hajde! Da li je neko video Mamu? Ja nisam. Zato je jasno da ne postoji!
- Da, moguće je da ne postoji. Ali, znaš, ponekad, kada smo potpuno mirni, kao da je čujem kako peva i dodiruje naš svet...!
Jedno jutro, nakon dobrog sna, probude se blizanci u majčinoj utrobi i počnu prepirku:
- Ma daj!? Nemoj da se šališ da veruješ u život posle rođenja?
- Pa, ovaj, sigurno postoji nešto nakon rođenja... Možda se ovde za to pripremamo?
- Baš si blesav! Život posle rođenja? To nema nikakvog smisla. Kako bi to uopšte izgledalo?
- Ne znam. Voleo bih da bude puno svetla i prostora! Možda bismo mogli da se sami krećemo? Bilo bi zabavno da jedemo ustima!
- Ti si lud! Nemoguće je hodati i jesti svojim ustima. Da nije tako, onda ne bismo imali pupčanu vrpcu, a imamo je. Kažem ti, rođenje je kraj!
- Ne znam, ali ja verujem da će se dogoditi nešto dobro. Nešto što ne možemo ni da zamislimo.
- Ti si stvarno lud, niko živ se nije vratio odatle! To znači da je rođenje kraj. Osim toga, što nedostaje ovom životu ovde?
- Možda ćemo izaći napolje i sresti Mamu. A ona će se brinuti za nas, ljuljati nas, hraniti, maziti...!
- Mama? Ne mogu da verujem?! Ti veruješ u Mamu! Pa dobro, gde bi po tebi ta Mama trebala da bude?
- Ne znam. Možda svuda oko nas? Možda smo živi samo zahvaljujući njoj? Možda bez nje ne bismo mogli ni da razmenjujemo misli? Mislim da bez nje ne bismo uopšte postojali!
- Ma hajde! Da li je neko video Mamu? Ja nisam. Zato je jasno da ne postoji!
- Da, moguće je da ne postoji. Ali, znaš, ponekad, kada smo potpuno mirni, kao da je čujem kako peva i dodiruje naš svet...!
https://www.youtube.com/embed/WfGMYdalClU
Mislim da je to sve za veceras. Uzivajte! Bar veceras ne razmisljajte o zubarima
Mislim da je to sve za veceras. Uzivajte! Bar veceras ne razmisljajte o zubarima
cufta ::Ema78 ::ajde da probamo bez, pa ako boli dacu.
da, da vazi . To je moglo kad sam bila u osnovnoj pa verovala...... Prag bola se nasledjuje, individualan je....... a anestezija ne kosta puno, ne boli puno, nije teska ni za zubara. Pa sto se libiti nje?
Iz prostog razloga sto u nekim situacijama vise boli ubod anestezije, i duze traje utrnulost nego sama intervencija, pogotovo ako se radi o zubima u donjoj vilici. Npr. efekat anestezije traje oko 2 sata, i moze do dodje i do duze utrnulosti. A sama intervencija moze da se zavrsi za pola sata, bez bola... Naravno, kada se radi o pocetnim karijesima i malim plombama. Niko nije lud da muci pacijenta. I, postoji jedna situacija gde ni sve anestezije ovog sveta ne bi delovale... to je ono kada dodjete kod zubara pod bolom i eventualno otokom....Takodje, ima situacija kada se ne daje anestezija jer je potrebno da pacijent oseti sta zubar radi, koja su to bolna mesta, pa se anestezija da posle...
Ema, lose mi je vec i dok samo citam ovo sto pises..... Nemoj vise da me plasis, sanjacu te nocas (nadam se kao trudnicu samo ).
Sasvim lepo pusim u kolima kad se vracam sa sve utrnuloscu, uzivam jednako - sve mi je potaman.
Vidi, svi su pobegli, nikog nema sem nas dve
Sasvim lepo pusim u kolima kad se vracam sa sve utrnuloscu, uzivam jednako - sve mi je potaman.
Vidi, svi su pobegli, nikog nema sem nas dve
Evo me i ja, gledala cuftine predloge, odlicni su. Aerodrom me odusevio
A anesteziju ne volim, ali je isto lakse kad znas a je imas kao opciju
A anesteziju ne volim, ali je isto lakse kad znas a je imas kao opciju
Pozdravcic jutrima,bas sam poranila I imam sta da vidim, zubar igla ja umirem pri samoj pomisli a davno sam trebala kod tih cika i teta u tom belom mantilu
Devojke ja sam juce ujutru ustala u 6h sve lepo spremila se popila kaficu,popela se na sprat u sobu po jaknu i silazeci pala sa vrha stepenica do dna a ima ihhhh mm bio u wc izleteo kao furiju,strcao dole podigao me i ja kao ma ok sam a on me gleda i neveruje .Otisla do grada ali problem je nastao kasnije kad je sve pocelo da se hladi,boli rame,dupe,ledja ma sve zivooo I malkice sam modra svuda pomalo,tesim se da je moglo biti i gore,mogla sam razbiti glavu ili stepenice K-grlls i ostale zenskice sve vas ljubim ja smotana
Devojke ja sam juce ujutru ustala u 6h sve lepo spremila se popila kaficu,popela se na sprat u sobu po jaknu i silazeci pala sa vrha stepenica do dna a ima ihhhh mm bio u wc izleteo kao furiju,strcao dole podigao me i ja kao ma ok sam a on me gleda i neveruje .Otisla do grada ali problem je nastao kasnije kad je sve pocelo da se hladi,boli rame,dupe,ledja ma sve zivooo I malkice sam modra svuda pomalo,tesim se da je moglo biti i gore,mogla sam razbiti glavu ili stepenice K-grlls i ostale zenskice sve vas ljubim ja smotana
ninica2- Broj poruka : 1841
Datum upisa : 26.08.2011
Ninice, ti ni niz stepeniste ne umes da silazis a moras kod zubara. Samo ti Zuba nedostaje.
Svi stalno zurimo, i ne mislimo trenutno o stvarima koje radimo, zato se i povredjujemo. Nismo normalni, sve je kao vaznije od nas. I nista ne moze da ceka. Zasto? Raspolutice se planeta ako se to u tom momentu ne zavrsi?
Svi stalno zurimo, i ne mislimo trenutno o stvarima koje radimo, zato se i povredjujemo. Nismo normalni, sve je kao vaznije od nas. I nista ne moze da ceka. Zasto? Raspolutice se planeta ako se to u tom momentu ne zavrsi?
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Dobro jutro
Strana 25 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu