KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti...

+25
Ema78
teodorikas
LaFolie
heart84
lilly13
penelope
shenon
dacans
Orline
Sami
mijaki
BiKsi :)
Tanja83
dr mali pariz
plavaptica
Masha UK
Marija86
agata
buby
MARA
Milijana
djole42
Mirjana
nesalela
Tinche
29 posters

Strana 7 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ići dole

Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti... - Page 7 Empty Re: Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti...

Počalji od mrsbg 27/2/2015, 14:09

Evo da se ovde upisemo.
Moj sin je rođen sa levim tortikolisom i neki već varus oba stopala.
Na poslednjoj kontroli (pre dve nedeje) tortikolis je bbio tek diskretan i fizijatar mi je rekla da mogu da vežbam samo dva puta dnevno.
Ali, juče i danas vidim, da se vratio tortikolis.

Sad ću da pojačam vežbice
mrsbg
mrsbg

Broj poruka : 65
Datum upisa : 18.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti... - Page 7 Empty Re: Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti...

Počalji od ragaco 27/2/2015, 14:17

Eh,koliko gimnastičara!!!
Mrsbg,drugarica koja se porodila približno kad i ja,vodila je na vežbice zbog tortikolisa malu i isto tako-popravi se sasvim stanje,pa se onda opet javi...ili kad je beba umorna,opet krivi glavicu.
U svakom slučaju,pojačati intenzitet vežbi.
Mi nismo uspevali 3*30min dnevno,ali smo rasporedili na 5-6 puta po 15-20min i tako nam odgovara.

ragaco

Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mrsbg 27/2/2015, 14:22

Ma ja sam njemu radila vežbe i sve je lepo bilo, ali sad je krenuo da se prevrce, da hvata nogice, balavi (zubići počinju). A čitala sam da se tortikolis zna vratiti kad su ti krizni momenti - kad beba počinje da sedi, da prohodava i slično.

Ali sam se rastuužila kad sam juče videla koliko krivi glavu. Toliko se dere kad ga rastežem Sad
mrsbg
mrsbg

Broj poruka : 65
Datum upisa : 18.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 27/2/2015, 16:31

Mi danas uopste ne saradjujemo Rolling Eyes valjda ce sutra biti bolje. Kad bi trebalo ocekivati okretanje na bok i stomak?
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 27/2/2015, 18:26

Biće bolje,malo da se navikne,ne vole bebe manipulaciju,a i mi im na najmanji kmek ugađamo Very Happy
A okret smo izveli između 4 i 4.5 meseca na levo,tek kasnije i na desno,a vežbali smo to sigurno mesec dana pre toga.
Ali,opet ti kažem-bez upoređivanja-za sve postoji široki vremenski raspon kad je očekivano da savladaju nešto.

ragaco

Broj poruka : 1821
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 8/3/2015, 00:26

Moj trut je u svemu tome kasnio. Doduše i prevremeno je rodjen, pa nisam ni očekivala da će biti kao terminske bebe. Kasno se i okretao, i glavu odizao, i kasno poceo da sedi, da se izdize pravilno, da koraca. Sad ima nepunih 15 meseci i sve je to savladao. Nisam se opterecivala. Jos uvek ima i tortikolis, al bas diskretan. Vezbe je sad nemoguce raditi, kad sam mogla pomalo sam radila, al vise kroz zezu i igranje, da ne skonta da ga mucim. Very Happy Znacilo nam je sto su nam pokazali iskorak, i kako se pravilno podize beba. Sad su nam pokazali kako pravilno da se penje i silazi sa kreveta. Pa kad savlada, savladao je.

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu