Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti...
+25
Ema78
teodorikas
LaFolie
heart84
lilly13
penelope
shenon
dacans
Orline
Sami
mijaki
BiKsi :)
Tanja83
dr mali pariz
plavaptica
Masha UK
Marija86
agata
buby
MARA
Milijana
djole42
Mirjana
nesalela
Tinche
29 posters
KUTAK :: PORODICA :: Dečje bolesti
Strana 7 od 7
Strana 7 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Fizijatar - iskustva, vezbice, saveti...
Evo da se ovde upisemo.
Moj sin je rođen sa levim tortikolisom i neki već varus oba stopala.
Na poslednjoj kontroli (pre dve nedeje) tortikolis je bbio tek diskretan i fizijatar mi je rekla da mogu da vežbam samo dva puta dnevno.
Ali, juče i danas vidim, da se vratio tortikolis.
Sad ću da pojačam vežbice
Moj sin je rođen sa levim tortikolisom i neki već varus oba stopala.
Na poslednjoj kontroli (pre dve nedeje) tortikolis je bbio tek diskretan i fizijatar mi je rekla da mogu da vežbam samo dva puta dnevno.
Ali, juče i danas vidim, da se vratio tortikolis.
Sad ću da pojačam vežbice
mrsbg- Broj poruka : 65
Datum upisa : 18.11.2013
Eh,koliko gimnastičara!!!
Mrsbg,drugarica koja se porodila približno kad i ja,vodila je na vežbice zbog tortikolisa malu i isto tako-popravi se sasvim stanje,pa se onda opet javi...ili kad je beba umorna,opet krivi glavicu.
U svakom slučaju,pojačati intenzitet vežbi.
Mi nismo uspevali 3*30min dnevno,ali smo rasporedili na 5-6 puta po 15-20min i tako nam odgovara.
Mrsbg,drugarica koja se porodila približno kad i ja,vodila je na vežbice zbog tortikolisa malu i isto tako-popravi se sasvim stanje,pa se onda opet javi...ili kad je beba umorna,opet krivi glavicu.
U svakom slučaju,pojačati intenzitet vežbi.
Mi nismo uspevali 3*30min dnevno,ali smo rasporedili na 5-6 puta po 15-20min i tako nam odgovara.
ragaco- Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011
Ma ja sam njemu radila vežbe i sve je lepo bilo, ali sad je krenuo da se prevrce, da hvata nogice, balavi (zubići počinju). A čitala sam da se tortikolis zna vratiti kad su ti krizni momenti - kad beba počinje da sedi, da prohodava i slično.
Ali sam se rastuužila kad sam juče videla koliko krivi glavu. Toliko se dere kad ga rastežem
Ali sam se rastuužila kad sam juče videla koliko krivi glavu. Toliko se dere kad ga rastežem
mrsbg- Broj poruka : 65
Datum upisa : 18.11.2013
Mi danas uopste ne saradjujemo valjda ce sutra biti bolje. Kad bi trebalo ocekivati okretanje na bok i stomak?
SladZana- Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012
Biće bolje,malo da se navikne,ne vole bebe manipulaciju,a i mi im na najmanji kmek ugađamo
A okret smo izveli između 4 i 4.5 meseca na levo,tek kasnije i na desno,a vežbali smo to sigurno mesec dana pre toga.
Ali,opet ti kažem-bez upoređivanja-za sve postoji široki vremenski raspon kad je očekivano da savladaju nešto.
A okret smo izveli između 4 i 4.5 meseca na levo,tek kasnije i na desno,a vežbali smo to sigurno mesec dana pre toga.
Ali,opet ti kažem-bez upoređivanja-za sve postoji široki vremenski raspon kad je očekivano da savladaju nešto.
ragaco- Broj poruka : 1821
Datum upisa : 28.08.2011
Moj trut je u svemu tome kasnio. Doduše i prevremeno je rodjen, pa nisam ni očekivala da će biti kao terminske bebe. Kasno se i okretao, i glavu odizao, i kasno poceo da sedi, da se izdize pravilno, da koraca. Sad ima nepunih 15 meseci i sve je to savladao. Nisam se opterecivala. Jos uvek ima i tortikolis, al bas diskretan. Vezbe je sad nemoguce raditi, kad sam mogla pomalo sam radila, al vise kroz zezu i igranje, da ne skonta da ga mucim. Znacilo nam je sto su nam pokazali iskorak, i kako se pravilno podize beba. Sad su nam pokazali kako pravilno da se penje i silazi sa kreveta. Pa kad savlada, savladao je.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Strana 7 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Kulinarski saveti
» Saveti - dobronamerni... i oni drugi...
» Korisni saveti za zdravu ishranu
» Trudnicko i porodiljsko bolovanje- Pravne zavrzlame i saveti
» Jevremova- Iskustva
» Saveti - dobronamerni... i oni drugi...
» Korisni saveti za zdravu ishranu
» Trudnicko i porodiljsko bolovanje- Pravne zavrzlame i saveti
» Jevremova- Iskustva
KUTAK :: PORODICA :: Dečje bolesti
Strana 7 od 7
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu