KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kupanje i nega bebe

+30
heart84
lilly13
mijaki
ZarPtica
plavaptica
agata
misica
Ema78
cici
Orline
Marija86
penelope
bobica83
dragmilk
Mirjana
Shizika
Tanja83
dr mali pariz
Mrvica
Minkica
Tinche
maša
Sami
buby
Milijana
MARA
Gala
michael
Jelence
Hitron-Luka
34 posters

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Kupanje i nega bebe

Počalji od Hitron-Luka 18/1/2008, 23:06

Šta je sve potrebno za kupanje bebe?
Da bi okupali novorođenče pored plastične kadice i tople vode potrebno vam je:

- bebi sapun, Ph neutralan
- bokal sa mlakom vodom za polivanje
- pelena za kadu
- vata, sunđerić, peškirić ili pamučna krpa za kupanje bebe
- peškir za brisanje bebe

Odmah nakon kupanja bebu ćete obući i spremiti za spavanje pa vam je potrebno:

- krema za mazanje guze
- čista pelena, benkica i vreća za spavanje ili pamučno odelce
- četka
- štapići za uši
- D vitaminski rastvor (najbolje vezati za kupanje da se ne zaboravi)


Polozaj u kom treba da bude beba

Dok ne otpadne pupčani patrljak beba se kupa preko ruke pod mlazom vode. Držite bebu preko podlaktice sa pelenom preko pupka. Dok se pupčani patrljak ne sasuši i ne otpadne novorođenče bi trebalo da kupa patronažna sestra. Kasnije se beba kupa ležeći na leđima sa glavicom podignutom i oslonjenom na majčinu podlakticu.Beba bi trebalo da se kupa preko ruke, pod mlazom vode. Na podlaktici nalazi se bebin stomak. Pupak je najbolje ostaviti zamotan, pa kada se kupanje završi odmotati ga, prebrisati ga sa čistom sterilnom gazom i povidon jodom dva do tri puta. Uvek uzimati novi sterilni tupfer za prebrisavanje pupka i opet ga sterilnom gazom umotati.


Kako se kupaju devojčice u predelu genitalija?

Genitalije se kod bebe devojčice peru sapunom i vodom od napred prema nazad, prema guzi. Unutra se nikad ne razmiču male i velike usne radi pranja. Beličaste naslage koje se vide u prvih mesec dana su sirasti maz koji štiti bebinu kožu, nikad ne treba brisati niti odstraniti.Kako se kupaju dečaci u predelu genitalija?

Dobra higijena genitalija važna je od samog rođenja. Penis se pere prilikom svakog kupanja sapunom i vodom sa spoljne strane i to će biti dovoljno da se odstrane nakupine smegme. Glavić je muškom detetu prirodno zaštićen kožicom koja ga potpuno pokriva.

Kod kupanja dečaka potrebno je kožicu lagano povući na dole sve dok ne osetite otpor, tada operite smegmu i dobro isperite. Nikada se kožica na silu ne prevlači preko glavića! Slepljena kožica je u uzrastu do dve godine normalna pojava i spontano će se odvojiti.


Plac tokom kupanja

Preispitajte se da li ste odabrali pravo vreme, možda je previše umorna i pospana ili je jako gladna. Pokušajte sa nekim od ovih predloga:

1. Pomerite vreme kupanja za pola sata unapred i malo je nahranite.

2. Pričajte i smešite joj se dok je kupate.

3. Možda ste nervozni u grču ili ste suviše grubi i pravite nagle pokrete. Zato probajte da budete nežniji, opušteniji, pevajte dok kupate bebu ili uključite neku muziku.

4. Pokušajte da se kupate zajedno, blizina i toplina vašeg tela opustiće bebu.

5. Ako i dalje jako plače dok se kupa preskočite kupanje nekoliko dana i perite je samo nasapunjanim sunđerom na prostirci za presvlačenje. Posle dva tri dana pokušajte ponovo. Sad neka je tata kupa a vi budite asistent.


Kupanje i nega bebe Catego10
1. Operite ruke i kadicu pre kupanja bebe.

2. Sipajte malo tople vode u kadicu i proverite toplinu vode podlakticom. Dubina vode treba da je oko 5 cm. Ako niste sigurni u toplotu vode možete proveriti i toplomerom za vodu. Temperatura treba da bude 37 stepeni.

3. Sipajte malo topliju vodu u bokal. Taman će se ohladiti na poželjnu temperaturu dok vi okupate bebu.

4. Pripremite sve što vam je potrebno za kupanje. Neka vam na jednom mestu, pri ruci, stoje češalj, sapun, krema, štapići za uši, De vitamin i tupferi od vate. Još samo dodate bebin čist veš i sve je spremno.

5. Sada raspovijte i svucite bebu. Uzmite tupfer od vate i sa čistom vodom operite bebine oči. Svaki tupfer posebno za svako oko, od spolja prema nosu.

6. Golu bebu umotajte u pelenu i polako je spuštajte u vodu. Pričajte svojoj bebi i smešite joj se. Leva ruka je ispod bebinih ramena, glavu joj podupirete podlakticom, desna ruka je podvučena ispod bebine guze i na desnoj podlaktici su oslonjene bebine nogice.

7. Najpre oslobodite desnu ruku tako što ćete guzu i nogice spustiti u vodu. Prstima leve ruke držite dete ispod pazuha. Bebina glava je naslonjena na levu ruku i nikad se ne spušta potpuno u vodu. Čvrsto držite bebu u kosom položaju tako da joj voda dopire do grudi. Znači leva ruka vam je zauzeta držanjem glavice tokom kupanja bebe, a za kupanje vam je slobodna desna ruka.

8. Desnu ruku nasapunjajte sapunom i perite najpre lice, zatim glavu, pa vrat, jednu pa drugu ruku, grudni koš, stomak, genitalije zatim noge. Ispirajte ruku u kadici ili peškirić za kupanje ako ga koristite i ponovo nasapunajte. Predeo polnih organa treba dva puta nasapunati i oprati.

9. Okrenite bebu na stomak, tako da prednji deo grudnog koša i glavu držite preko leve ruke a kolenima je oslonjena u kadici. Operite bebin vrat sa zadnje strane i leđa, zatim još jednom guzu i genitalije sa zadnje strane.

10. Podignite bebu iznad kade i isperite je sa čistom vodom iz bokala. Temperaturu vode u bokalu ste proverili rukom. Beba se ispira od glave prema leđima, guzi i nogama, zatim se okreće i ispira se i sa prednje strane.

11. Izvadite je iz kadice i umotajte u mek veliki peškir. Umesto da bebu trljate, posušite je nežnim tapkanjem po koži.

12. Obrišite bebine uši spolja, namažite guzu sa kremom, prepovijte je u čistu pelenu, obucite benkicu, odelce ili vreću, dajte joj De vitamin i zatim je podojite. Posle kupanja bebe uvek duže spavaju pa je zgodno bebu kupati uveče u vreme kada vi i vaš suprug imate najviše vremena.
Hitron-Luka
Hitron-Luka

Broj poruka : 2221
Godina : 48
Location : Benelux
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Hitron-Luka 18/1/2008, 23:18

Nega pupka..
Pupčana vrpca se na rođenju preseca i vezuje. Nakon izlaska iz porodilišta vidi se pupčani patrljak koji se obično sasuši i otpadne do 10. dana života. U prvih par dana, po povratku kući, o bebinom pupku bi trebalo da se brine patronažna sestra i da vam pokaže kako to vi da radite. Ona će vas upoznati sa osnovnim merama koje treba da znate kako nebi došlo do infekcijepupčane ranice.
POSTUPAK:

1. Odmotati zavoj sa pupka i baciti.

2. Uzeti sterilnu gazu i natopiti je povidon jodom.

3. Očistiti pupčani patrljak-ranu sa povidon jodom.

4. Baciti upotrebljenu gazu i uzeti drugu, natopljenu povidonom.

5. Očistiti okolinu sa povidonom.

6. Ponoviti sve još jednom.

7. Staviti suvu gazu na pupak i zavoj preko toga zaviti ili uviti sa većom suvom gazom u «bebu» (tražiti da vam to pokaže patronažna sestra).
Ako pupak vlaži ili ima okolno crvenilo ili granulom, beličastu tvorevinu (kao mali beli karfiol) treba se javiti pedijatru u dom zdravlja.

Za negu pupka dovoljan je povidon jod. Antiseptički (žuti) prašak se više ne koristi a 3% hidrogen koriste pedijatri i patronažne sestre u slučaju infekcije ili pojave granuloma.
Kod nekih beba pupak odpadne za 3 dana a kod nekih za dve nedelje. Sve one pupčane patrljke koji nisu otpali za dve nedelje treba da pregleda pedijatar. Nipošto nemojte patrljak vući ili na bilo koji način pokušavati da ga uklonite. Kada se patrljak osuši on će otpasti. Kada se to dogodi ostaće upčana ranica koju je potrebno tretirati još par dana.

Ako pupak nije otpao na vreme, šta je po sredi?
Postoji mogućnost da beba ima fistule (mali kanalići koji povezuju bešiku), ili da ima infekciju koju će pedijatar prepoznati i pravilno lečiti.

Komplikcije u kolko se pupak ne odrzava

Najčešća je pojava crvenila oko pupka, zatim neprijatan miris i pojava sekrecije - kad pupak vlaži. Treba se odmah javiti lekaru koji će pored lokalne nege odrediti i antibiotsku terapiju za vašu bebu. Čim primetite crvenilo ili da pupak vlaži, odmah se obratite lekaru jer su to sigurni znaci infekcije i treba ih na vreme sanirati.

Nakon otpadanja pupčanog patrljka dešava se da ostane deo upaljenog tkiva koji flisuje. Lekari tvrde da to nije razlog za brigu i ova pojava je veoma česta i potpuno bezopasna. Odnesite bebu kod lekara a on će očistiti upaljeni deo pupčića štapićem natopljenim srebro-nitratom. Postupak je efikasan i bezbolan za bebu.

Pupčana kila je bezbolna izraslina oko pupka. U velikom broju slučajeva nije potrebna ni terapija ni hirurški zahvat jer nestaje do druge godine bebinog života. Ako se kila ne povuče do bebine treće godine, lekari će je, najverovatnije, hirurški odstraniti.
Hitron-Luka
Hitron-Luka

Broj poruka : 2221
Godina : 48
Location : Benelux
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Jelence 20/2/2008, 19:45

Nega kose i glave

Kosa i koža glave novorođenčeta se peru sapunom i vodom. Prilikom kupanja dva puta nasapunjate bebi kosu, istrljate, pa isperete. Ne treba da strahujete, frontanela jeste mekana i bebina koža se pomera gore-dole, ali ne može se oštetiti trljanjem. Kad bebicu okupate i osušite peškirom, kosicu, ako je ima, očešljajte četkom sa mekanim dlakama.

Šta je temenjača?

Temenjača je seborični dermatitis poglavine - masne žućkaste naslage na glavi. Blaži oblik temenjače, mestimične površine na koži glave sa masnim ljuspicama.


Koji je lek za suzbijanje temenjače?

U podne natopite bebinu kapicu nekim uljem, stavite je bebi na glavu i držite je sve do večeri. Nakon večernjeg kupanja bebi dobro istrljajte glavicu peškirom i iščetkajte joj kosicu gustim češljem. Ponavljajte postupak sve dok se temenjača potpuno ne povuče. Treba biti uporan jer može da potraje i po nekoliko dana.


Zašto se javlja temenjača?

Temenjača se javlja kod dece koja imaju predispoziciju za to i ona obično jesu sklonija kasnije ka ekcemima, alergijama, astmi i bronhitisu. Temenjača se pogoršava kada se glava znoji pa pazite da se ne pregreva – stavljajte bebi kapu samo kada je zaista neophodno.


Koliko često treba bebi da perem kosu?

Bebinu kosu je dovoljno prati dva do tri puta nedeljno. Ako se bebina kosa masti zbog kapice za spavanje ili izrazito masne kože onda je šamponirajte češće.


Kako da šamponiram bebi kosu?

1. Pokvasite bebinu glavu blagim mlazom iz šolje. Stavite na ruku kap bebi šampona ili u rukama napravite sapunicu pomoću bebi sapuna. Utrljajte rukama šampon u bebinu glavicu.

2. Dok šamponirate bebu pazite da šampon ili sapun ne uđu u bebine oči.

3. Isperite detaljno bebinu kosicu blagim mlazom ili sa dve-tri šolje mlake vode.

4. I dok ispirate bebinu kosicu budite pažljivi kako voda sa šamponom ne bi ušla bebi u oči. Najbolje je da stavite ruku na bebino čelo i tako sprečite da voda sklizne do lica.
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Jelence 20/2/2008, 19:52

Higijena usta kod beba

Ako primetite neku belinu u ustima vaše bebe,to je najverovatnije sor ili mlečac – gljivična infekcija koja može da izazove niz problema u bebinim ustima. Beba je ovu gjivicu mogla da „pokupi” u porođajnom kanalu kao infekciju monolijom, monilijazom. To je gljivica candida albicans, regularni stanovnik vagine i usta. Mlečac se u bebinim ustima pojavljuje kao sirasta ugruševina i ako je beba ima načićete je na unutarnjim stranama obraza, na jeziku, nepcu i desnima. Na prst stavite sterilnu gazu i umočite je u rastvor sode-bikarbone i vode pa time pređite bebino nepce, jezik i unutarnju stranu obraza.
Da se ova infekcija ne bi širila stavljajte daktanol gel u bebina usta, i mažite njime bradavice. Ako primetite sor, najbolje je da se konsultujete sa patronažnom sestrom.


Beba ima male bele otoke na desnima, da li je to opasno?

Nije, nećete verovati ali to su bebini zubići. Dešava se kod nekih beba da su im zubići „blizu” u desnima. Druga je mogućnost da su to male ciste, fistule, ispunjene tečnošću. Ovakve ciste su uobičajene i uskoro će nestati bez ikakvih problema, a desni vaše bebe biće čiste i ružičaste.


Moje novorođenče ima žućkasto bele tačke po nepcu, da li da se brinem?

Žućkasto bele tačke na nepcu novorođenčeta poznate su kao Epštajnove perle. Ove fleke takođe nisu neuobičajene niti postoji neki medicinski razlog za njihovo pojavljivanje. Ne brinite jer će uskoro nestati.
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od michael 30/6/2009, 10:34

Ne znam da li je neko postovao, ali imaju filmovi na yumama.com
michael
michael

Broj poruka : 126
Datum upisa : 05.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Gala 7/11/2009, 22:51

Da li mazete bebine prevoje posebnom kremom(Pavlovicevom i slicno) ili samo losionom za telo?
Gala
Gala

Broj poruka : 2954
Location : Beograd
Datum upisa : 05.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od MARA 8/11/2009, 07:15

Ja mazem obavezno posle svakog kupanja-svakodnevno- Pavlovicevom,losione ne koristimo.
MARA
MARA

Broj poruka : 5394
Godina : 37
Location : Vranje-------Serbia
Datum upisa : 01.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Jelence 8/11/2009, 14:14

Mi smo samo mozda jednu nedleju koristili pavlovicevu kremu i ispostavilo se da joj ne odgovara,sto mi se i svidelo,od tada koristim mustelu i za guzu,prevoje i ribicu.
Prelaskom u drugu godinu pocinje jaca hrana i vise se ojeda,od tada koristim sebinu kremu protiv ojeda FANTASTICNA JE,bar nama,imamo guzu ko beba Kupanje i nega bebe Icon_biggrin
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Milijana 14/12/2010, 14:26

Ne znam da li je ovde pravo mesto da postavim pitanje, ali ako ne bude, Happy će ga izmestiti gde treba.
Pričam danas sa drugaricom koja ima bratanca od 6 mreseci i kaže mi da su oni koristili Pampers, ali da je on dosta cureo sa strane, pa su onda u razgovoru sa drugim majkama zaključile da retko ko koristi pampers jer se deca osipaju ili curi i sl. Sad koriste neke iz DM-a. Kakva su vaša iskustva?
I pored toga, oni ne koriste vlažne maramice, već kad se dete ukuki, peru ga, a kad se upiški, samo mu namažu Pavlovićevu mast i stave novu pelenu. E sad, ja sam u nekoj frci, obzirom da je devojčica, da li da koristim maramice kad se upiški ili ne Shocked Kako vi radite?

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od MARA 14/12/2010, 15:54

Ja nemam devojcicu ali...
od prvog dana koristimo samo pampers,kad je imao 3 mes ja ostala sama kuci a u radnji kod nas nije bilo orig pam i uzmem ewy baby,i sta se desi vec sutradan nenormalni osip,bacila sam ga i do dan danas koristimo samo pampers. normalno je da u pocetku sve curi iz pam zato sto bebe imaju veoma retku stolicu,pa iz svakog ce cureti
a maramice koristimo samo kad nismo kuci,ovako uvek pranje....
MARA
MARA

Broj poruka : 5394
Godina : 37
Location : Vranje-------Serbia
Datum upisa : 01.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od buby 14/12/2010, 16:12

evo...ja imam curicu...sto rece mara normalno da curi...mi koristimo pampers...u pocetku onaj newborn senzitiv care a sad activbaby..isto maramice da pokupim sve ako se ukakila...ali pranje "ribice'...obavazno...uvek...videces devojcica kad se ukaki sve bre ode napred...sva sreca pa mi kupatilo odmah pored sobe...samo je brzinom tusnam dole..minut posla...moras....aj...uzdravlje lol!
buby
buby

Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Jelence 14/12/2010, 17:08

Mili isto iskustvo imam kao Mara,mislim da je za sada pampers najbolji u toj kategoriji jednokratnih pelena,najnezniji je najprijatniji,a naravno da ces je kad se ukaki do guse oprati mlakom vodom,ali mi i dan danas kad kakimo koristimo vl maramice nivea svetloplave sa uljem nevena,najprijatnije su.
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Sami 14/12/2010, 21:01

Moje misljenje je isto kao i Marino
Mi i dan danas koristimo iskljucivo pampers a koristim i maramice pokupimo vece a posle slijedi pranje obavezno.
Normalno da u pocetku curi ali kad se sve regulise i unormali sve dode na svoje a pampers je bas njezan na osnovu drugi jednokratni pelena a pavlovicevu mazem rijetko bolja mije bademova i kod nas je svi koriste i jako je dobra..
Sami
Sami

Broj poruka : 4068
Godina : 49
Location : Iz Bosne sam
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od maša 14/12/2010, 21:09

Ako je ko isprobao pelene sa našeg tržišta, to sam ja! Najbolje, ali neuporedivo bolje od svih jesu babylove pelene koje se kupuju u DM-u! Fantasična pelena, nećeš pogrešiti sigurno. Meni je pampers najgori bio, u stvari jednom nije bilo babylove u dm-u pa smo kupili u idei neke njihove, joj Bože mili, kao papirnate maramice, užas jedan. Bebe u početku imaju kašastu stolicu pa obzirom da je devojčica trebalo bi je prati, oceni sama koliko ti je ravnomerna temperatura u stanu obzirom da je hladno. Kad malo poraste i počne formirano da kaki nećeš morati svaki put kkad se ukaki da je pereš, već ćeš moći maramicama da brišeš. Naravno, nećeš ni u startu morati svaki put da je pereš, oceni sama da li je za maramicu ili tuš. Ja za Lenu koristim takodje babylove maramice. Od krema pavlogal mast. Za kupanje hipp-ovu kupku, po meni najbolja. Nju ćeš pronaći u liliju, nema je u dm-u.
p.s. ne brišem je maramicama kad se upiški, samo namažem pavlogal i to je to, ali kad je tata presvlači obavezno je briše.
p.s.1. kao i tinče- kupanje je svako veče i kod nas!


Poslednji izmenio maša dana 14/12/2010, 22:00, izmenjeno ukupno 1 puta
maša
maša

Broj poruka : 888
Datum upisa : 08.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Tinche 14/12/2010, 21:43

Mi smo u toku ovogodisnje akcije u DM-u dobili pakovanje babylove pelena.
Nismo imali nekakvo lose iskustvo tipa ojeda...ali su mi jednostavno bile kruce na dodir i dosta deblje od pampersa tako da sam nastavila da kupujem pampers kada smo potrosili babylove.
Pampers su nam za sada super...tako da nastavljamo.
Sto ses tice nege posle bebine kake...iako bi ga najradije prebacila preko ruke i oprala mu dupence ipak to ne radim jer ce bata krenuti u jaslice cim ja krenem da radim. I ne verujem da ih tamo bas peru svako malo...plasim se da ce tada da se ojede najstrasnije tako da ga zato navikavam na higijenu maramicama...jedino ako nije bas veeeeeliko sr... pa mora pod tus! Regularni kupanjac svako vece.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Location : bgd
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Milijana 14/12/2010, 22:47

Za kakanje mi je jasno, to sam i planirala da je perem svaki put, eventualno, ako nije mnogo i ne mora, ali kad se upiški ne bih je prala svaki put jer su moja sestra i zaova tako napravile problem svojim devojčicama da su postale hipersenzitivne. Pitala sam se samo da li da je, u tom slučaju, malo brisnem maramicama u preponama i guzi, tamo gde je bio pampers, jer mi nekako nezgodno da preko dela gde joj je bila mokraća odmah mažem mast... Mada, vidim i Maša radi isto što i ova moja drugarica.
Za te pelene u DM-u mi je i ona rekla da ih koristi. Sad sam u dilemi, da li za porodilište odmah da uzmem te ili da počnem sa Pampersom, pa da kasnije vidim šta mi odgovara.
Joj koju nauku ja napravih od pelena v

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Tinche 14/12/2010, 23:37

Pa i jeste nauka, ali ti samo brines za svoje dete.
Kod devojcica je drugacije nego kod decaka...sa decacima su manje sanse za infekcije. Mada ja batu ipak brisnem i od mokrace...

Ako sad kupis jedne pelene nije definitivna odluka...kupi manje pakovanje pa kad potrosis kupi druge pa vidi koje su po tebi bolje. Mozda ce necija mala gooza sama da ti da do znanja sta joj vise prija!!!
Kupanje i nega bebe 561840

Kupanje i nega bebe 11031 Kupanje i nega bebe 639820
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Location : bgd
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Minkica 21/2/2012, 00:43

pavloviceva krema je dobra...i vlazne maramice..ali uvijek treba prati bebu i koristiti posle svakog pranja djeciji puder u prahu..i nece se osuti..djeca se osipaju zbog toga sto im je koza veoma mekana i njezna..i osjetljiva..pa ne podnose bas sve...

Minkica

Broj poruka : 20
Godina : 31
Location : sarajevo
Datum upisa : 17.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Mrvica 27/3/2012, 16:57

Gore sam procitala da bebu kupati samo sa sapunom. Da li ste odmah od povetka koristile kupku i sampon, ili sve obavljale sapunom.?
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 43
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od dr mali pariz 9/4/2012, 22:10

Very Happy jedva čekam, al pravo vreme Very Happy
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Tanja83 9/4/2012, 22:38

Mrvica ::Gore sam procitala da bebu kupati samo sa sapunom. Da li ste odmah od povetka koristile kupku i sampon, ili sve obavljale sapunom.?


Meni je patronazna sestra rekla da ih kupam sapunom a zbog cega ne znam.Kupala sam ih 2nedelje(od mene dosta lol! ) i posle presla na kupku,prvo kikovu koja uopste ne mirise,ruzna je Mad a sada koristim bekutan i odlicna je,mirise ful Very Happy Sampon nisam uopste koristila
Tanja83
Tanja83

Broj poruka : 1272
Godina : 41
Location : Beograd
Datum upisa : 01.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Shizika 9/4/2012, 22:46

Mrvice, ne znam da li pitash za kupanje ili pri mjenjanju pelene. Mi nashu kci uvijek kupamo u kupkama (+ shampon), a pri svakom mjenjanju pelene peremo joj goozu pamuchnom vatom navlazenom samo vodom bez sapuna. Vlazne maramice koristimo samo nakon velike nuzde kad je bash neophodno da se pochisti nered, a nakon toga opet pamuk+voda.
Pelena shto se tiche, i nama preko dana najbolje odgovaraju Pampers, a po noci Huggies - organski pamuk . Imala sam sa njihovim starim krojevima problem, lastrik oko noge bi se izvukao iz svog omotacha i iritirao kozu, dok bi pelena olabavila i sadrzaj iscurio. Ali ovaj natural fit sa neprskanim pamukom je fantastichan, narochito kad beba lezi u tom cijelu noc. Njihove vlazne maramice su mi takodjer najbolje, ne razvlache se i ne pokidaju dok ih izvlachim, nemaju jak miris, prave su velichine.


Poslednji izmenio Shizika dana 9/4/2012, 23:02, izmenjeno ukupno 1 puta
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 54
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Mrvica 9/4/2012, 22:58

Siz, da , za kupanje sam pitala. Ja sam kupila i sapun i kupku i sampon. Rolling Eyes
Uzela sam Kosili, ja najvise volim taj miris, pa videcemo kako cemo.
Hvala na savetima, i ja sam mislila na taj nacin se ponasati prilikom menjanja pelena.
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 43
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Mirjana 24/6/2012, 21:29

Dakle, ja sam mislila da sve znam, kad ono Shocked
Kako bre cure pelene?
Koliko cure? Do kada cure?
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Location : Subotica
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od dragmilk 24/6/2012, 22:06

Mi smo bebe, kad su dosle kuci, po savetu pedijatra kupali svaki treci dan, ali bila je zima, sad ih kupamo svaki drugi dan, sapunom i samponom. Ako se jako oznoje, onda ih kupamo i svaki dan, ali onda jedan dan samo vodom, drugi sapunom i samponom. Koristimo nivein sapun za bebe i Hipp sampon
Kad se upiske, brisemo ih mokrom pamucnom pelenom, a kad se ukake, pranje guze u lavabou sapunom, pogotovo Jelenu, dok Nikola može i vodom. Vlazne maramice samo u izuzetnim prilikama, npr. putovanje, ili kad negde izadjemo.
Pelene na pocetku Pampers 1, a posle smo presli na jeftinije babydream, svajcarske. Odlicne su, imaju gumu i sve ok.Koristili smo i evy baby, ali one nemaju gumu i to je malo bzv.
Sto se curenja tice, kad su bili mali i imali nogice kao dve cackalice, nije pelena mogla bas da se stegne oko butine i tu je moglo da procuri. Sad kad su malo veci to se jako retko desi, ako se bas puno ukake, ili kad s pelenom nesto nije u redu
dragmilk
dragmilk

Broj poruka : 1292
Godina : 49
Location : Bivsi praznik, bivse republike
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kupanje i nega bebe Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 4 1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu