IUI dnevnici
+89
minaaa
noja
saska1
Anavi
blubej
menora72
ivi
djole42
bak
maus
bebko
zeljazeljena
ahosame
megica-pegica67
SannI-AlL
cicsa80
Smoki
dina
anak
lolipop
Vuchica
Revka
Gramatika
OKacica
laKole
Jelica
tetreb
dziga
fmala
Simona
heart84
dra00
dragmilk
medolino
MAAKKI
cekalica
M.
Ema78
InNaturaVeritas
mumka
lilly13
korpica
maki79
tuli
BiKsi :)
lilya
SSanja
jagodica bobica 79
grudva
makica1984
dragana76ns
*Maki*
Orline
marija13
Mali Princ
uplasena
mida
fili
Niny
JocY
buby
anna
Mika
Mirjana
agata
ananana
adriatika
Malina
Milijana
KoMetaK
Cupava
dr mali pariz
*AIDA*
maza1972
Nefertari
Bokicalepotica
gagax81
vašar
daco
dacca
MILICA77
Tinche
little monster
catherine290505
Zoka83
Masha UK
Anuska
nena beba
bokica
93 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 10 od 40
Strana 10 od 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Re: IUI dnevnici
Mazo
lilly13- Broj poruka : 1504
Godina : 42
Datum upisa : 29.11.2010
Pažljivo sam pročitala prvi post koji govori sve o inseminaciji,citala sam i neka od vaših iskutstava i ako sam dobro shvatila prije postupka IUI,radi se HSG.Ja sam ga radila prije pet godina i bio je OK,ali kada sam isla na komisiju da mi odobre refundaciju u septembru prosle god.odbili su me jer snimak HSG-a mora biti star najmanje šest mjeseci.To je po nekom novom programu kod nas...?!nisam nalaz ponovila,danas sam bila kod mog dr.-a i idem na trecu stimulaciju ovulacije klomifen 3x1,5 dana pocev od danas,a danas mi je peti dan ciklusa,10-ti dan ciklusa pocinje mi davati puregone svaki drugi dan tj.10-ti,12-ti...18-ti dan zadnja injekcija,a u utorak ce mi reci kad počinjem i sa UZ.dalji postupak ne znam osim sto mi je rekao da ce mi raditi IUI.
Posavjetujte me molim vas devojke,jer ni ja ni on nismo sigurni 100% u prohodnost jajovoda..on valda zna sta radi?,a ja bih najradije VTO,pa sta mi Dragi Bog da
recite mi kako da postupim sa njim u razgovoru?ipak se ja pitam o svom telu..?
Posavjetujte me molim vas devojke,jer ni ja ni on nismo sigurni 100% u prohodnost jajovoda..on valda zna sta radi?,a ja bih najradije VTO,pa sta mi Dragi Bog da
recite mi kako da postupim sa njim u razgovoru?ipak se ja pitam o svom telu..?
mumka- Broj poruka : 74
Godina : 49
Datum upisa : 25.07.2011
Eto mene na ovom forumu, idemo na level 2;-)
Neke od vas znam, neke ne. Uradjen HSG, zatim laparo, otpušenoj mi predlažu IUI. Recimo da sl.mesec krećem, tek da odmorim od laparo jer je uradjena pre mesec dana. Za početak uput pa u savetovalište. Ono što znam je da će meriti folikule i manje-više procedura mi je poznata. Ono što sam htela da pitam je kako izgleda priprema? U kom slučaju se daje klomifen i sl.? Moje ovulacije su redovne, išla sam na folikulometriju, hormoni su takođe ok. Za svaki slučaj ću uraditi još jednom, lekar misli da nije loše da imam nov rezultat. Šta ste vi konzumirale;-) i da li je neka prošla bez klomifena ili je to obavezna lektira? Spermogram je dobar u broju ali ne baš sjajan u brzini i broju plivača. Pijemo proxeed, ja isključivo vince;-)
Hvala devojke!
Neke od vas znam, neke ne. Uradjen HSG, zatim laparo, otpušenoj mi predlažu IUI. Recimo da sl.mesec krećem, tek da odmorim od laparo jer je uradjena pre mesec dana. Za početak uput pa u savetovalište. Ono što znam je da će meriti folikule i manje-više procedura mi je poznata. Ono što sam htela da pitam je kako izgleda priprema? U kom slučaju se daje klomifen i sl.? Moje ovulacije su redovne, išla sam na folikulometriju, hormoni su takođe ok. Za svaki slučaj ću uraditi još jednom, lekar misli da nije loše da imam nov rezultat. Šta ste vi konzumirale;-) i da li je neka prošla bez klomifena ili je to obavezna lektira? Spermogram je dobar u broju ali ne baš sjajan u brzini i broju plivača. Pijemo proxeed, ja isključivo vince;-)
Hvala devojke!
InNaturaVeritas- Broj poruka : 864
Datum upisa : 24.02.2012
ja samo da poželim svu sreću sa IUI. Samo napred Intro!!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Hvala Pti Pari, trudiću se dok ne ostanem trudna
Ljubim te u ta dva anđelčića!
Ljubim te u ta dva anđelčića!
Obično se počinje UZ pregledom-folikulometrijom 9 ili 10 dana ciklusa.Ideš na UZ svaki drugi dan dok vodeći folikul ne dostigne punu veličinu,kada se daje Pregnil za pucanje-mada nije obavezno-nekad ga i ne daju ako je folikul veći od 18mm,da ne preraste u folikularnu cistu.
Zatim,na dan inseminacije, spermu partnera obrade i putem katetera ubrizgavaju u matericu,cerviks ili jajovod.
Ako bi se radilo sa Klomifenom ,(ako uspeš da ga nabaviš-jako je deficitaran)sa njim počinješ trećeg ili petog dana,dva puta dnevno.
Srećno i bebićetno na IUI!!!
Zatim,na dan inseminacije, spermu partnera obrade i putem katetera ubrizgavaju u matericu,cerviks ili jajovod.
Ako bi se radilo sa Klomifenom ,(ako uspeš da ga nabaviš-jako je deficitaran)sa njim počinješ trećeg ili petog dana,dva puta dnevno.
Srećno i bebićetno na IUI!!!
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Hvala Mazooo! Kao za folikulometriju, znači...samo što se ne dešava na gajbi ili već no na onim spravama za mučenje u Frontu;-))) All inclusive!
Hvala, videćemo hoće li pomoći, ja sam ipak rešila da ne čekam.
Srce si, lj!
Hvala, videćemo hoće li pomoći, ja sam ipak rešila da ne čekam.
Srce si, lj!
hej devojke... imam dilemu... folikulometrija i ciljano odnosi ili iui ? malo sam gledala svoje nalaze, i prilicno sam zbunjena.. do sada smo isli s tim da imam anovulatorne cikluse, pa se u skladu sa tim i ponasali. ali, kao sto sam vec na koracima napisala, imala sam ovulaciju, ali od bebe nista. ako sam imala ovulaciju, to bi znacilo da su mi hormoni manje vise ok, da je th dala efekta. mm ima ok nalaze, logicno je onda da ne polazi do oplodjenje, pitanje je zasto? cemu onda ciljani odnosi ? nismo radili asa, ne znam zasto, negde sam nasla da se u toku iui sperma kondicionira i protiv asa, a da se spricem zaobilazi cervikalana barijera u kojoj se kod zene nalaze asa... a opet, ako imam asa , to znaci da ih imam u cirkulaciji, tj svim tkivima, pa i u materici...
mi nista necemo raditi pre jula, meni je ostalo da ponovim hormone i test opterecenja glukozom. vidim da ni folikulometrija ni iui nisu bas siroko prihvacene, ali meni deluju ok, logican korak, vto mi deluje nekako nestvarno, apstraktno... inace, uz nalaz je potpuno uredan, 17 dc endometrijum je 9 mm, na jednom od jajnika se vidi ostatak zutog tela, a u oba jajnika se nalazi nekoliko folikula (2-3) , mislim da su do 5 mm...spermatogram je ok, mada zna da bude malo vise abnormalnih formi, ne uvek...
mi nista necemo raditi pre jula, meni je ostalo da ponovim hormone i test opterecenja glukozom. vidim da ni folikulometrija ni iui nisu bas siroko prihvacene, ali meni deluju ok, logican korak, vto mi deluje nekako nestvarno, apstraktno... inace, uz nalaz je potpuno uredan, 17 dc endometrijum je 9 mm, na jednom od jajnika se vidi ostatak zutog tela, a u oba jajnika se nalazi nekoliko folikula (2-3) , mislim da su do 5 mm...spermatogram je ok, mada zna da bude malo vise abnormalnih formi, ne uvek...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ema, ja sam za IUI ,ima svojih prednosti ,a nije komplikovana i ne traži stimulaciju,osim možda one najblaže-klomifenom.Brže se dođe do željenog cilja,premoste se neke sitnice koje mogu da smetaju začeću,obradi se sperma i koriste samo najbolji spermatozoidi.Radila sam i ciljane i IUI,samo je jako bitno da imaš uredan HSG nalaz i prohodne jajovode.Srećno ti bilo,šta god da odlučiš i javljaj šta ima novo.
Hvala Mazo, tako nekako i ja razmisljam.Jer, i moji i nalazi mm su potpuno uredni, evo ja imam i ovulaciju, sto znaci da se i to sredilo, bar za sada. Nismo radili imunoloska ispitivanja, kazu da ne treba ako se radi iui. Mada, ja cu danas ili sutra ipak otici do Konzilijuma i uraditi i asa, za svaki slucaj. Kud radim sve analize ponovo, jedna manje vise ne znaci nista... sem 20e manje!
I jos jedno pitanje... da li se pravi pauza izmedju inseminacija? tipa, ne uspe prva, da li sledeceg meseca moze da se radi ponovo?
Možeš da radiš svakog meseca bez prekida,i nek je sa srećom!!!
Mazo, hvala...
Videcemo kako ce ici,mi smo to planirali za jul,mada sad kada preracunam, mogli bismo i za jun...a onda da odemo na more, da ne mislim te dve nedelje na betu ( to samo zavaravam sebe)... I da, nisam pitala dr za cenu, koliko to uopste kosta ako se radi privatno? Mada, ako sperma mora da se kondicionira, onda sumljam da to moze u privatnim ordinacijama?
Videcemo kako ce ici,mi smo to planirali za jul,mada sad kada preracunam, mogli bismo i za jun...a onda da odemo na more, da ne mislim te dve nedelje na betu ( to samo zavaravam sebe)... I da, nisam pitala dr za cenu, koliko to uopste kosta ako se radi privatno? Mada, ako sperma mora da se kondicionira, onda sumljam da to moze u privatnim ordinacijama?
U privatnim klinikama rade tzv.SWIM UP metodu filtriranja sperme.
Cene su od 15000-50000 zavisi kako gde.
Cene su od 15000-50000 zavisi kako gde.
Pre nekoliko meseci je cena bila u Bis Intermedikusu oko 50.000,u Jovanovoj 15.000 i u klinici Radojčić 15.000 s tim što treba zvati i proveriti da li u cenu ulaze folikulometrije.Pazi,ovo ti sve pišem po sećanju...pozovi klinike pa se raspitaj i kako obrađuju spermu i šta sve ulazi u cenu i koliko su folikulometrije.
Ema78-sezona lova na betu
Pozz svima, nadam se da cu ispostovati sva pravila vezana za ovakve dnevnike. A ako se negde z....., neka administratori slobodno isprave, nemam nista protiv. Evo ovako...
Pokusavala sam dve godine da dobijem bebu, bez uspeha. Za to vreme, isla sam na redovne ginekoloske preglede u dz, i u par navrata su radjene hormonalne analize, kao i spermogram supruga. Malo nam je trebalo vremena da priznamo da imamo problem, pogotovu sto su rezultati bili uvek u fizioloskim granicama.
Krajem prosle godine, na predlog ginekologa iz dz, uradili smo opet sve analize i laparoskopiju, gde je utvrdjeno da nemam ovulacije, a da su mi hormoni u pcos profilu. Predlozena th je kontracepcija i glukofaz, od januara... Sa glukofazom nisam imala vecih problema, trebalo mi je desetak dana da se malo naviknem, ali nije bilo strasno. KOntraceptive sam pila dva meseca, pa sam prestala, jer mi nisu prijali.
Zatim sam odlucila da promenim lekara,i izbor je pao na sr Spasu iz NF. On se nije slozio sa mojom dg pcos, tako da je zahtevao da se sve ponovi i da se javim endokrinologu. Elem, bila sam kod prof Vujovic, ni njoj se nesto nije uklapala moja dg, pa mi je i ona predlozila da ponovimo analize i ir.
Poslednje sto sam radila je da sam bila na kontrolnom ginekoloskom pregledu, gde mi je receno da je sve u fizioloskim granicama, ali da treba da sacekamo nalaz hormona. Do ovulacije je doslo spontano, tj pod glukofazom,ali ne i do oplodjenja.
Dalji ratni plan je ovakav- inseminacija, pa ako to ne uspe onda vto. Sto se tice inseminacije, ako stignemo odradicemo to u junu, pa idemo na more, a ako ne onda kada se vratimo. Za sada, ponasamo se kao da je inseminacija sledeceg meseca.
Posto mm ima ok spermogram, predlozemo je da da samo pojaca unos cinka, selena , vit a i vit c. Ja za sada nista, cak sam prekinula i glukofaz zbog testa opterecenja glukozom. Naravno, trebalo bi da jedem sto vise voca i povrca ( ja nesto tablete tesko gutam...), tj da pojacam unos vitamina i minerala. Pored toga, da nastavim sa svojim nacinom zivota, u smislu fizickih aktivnosti i rezima ishrane.
Sledeca konsultacija sa lekarima je kada stignu nalazi hormona i spermograma, sto bi znacilo najkasnije za 20 dana, kada stignu rezultati analiza.
A analize su sledece: mm spermogram sa spermokulturom, moja malenkost: 2 dana ciklusa FSH, LH, PRL,E2, slobodni testosteron, DHEAs, 17OH progesteron, AMH, inhibin B, OGTT sa 75 g glukoze na 0,30,60,90,120 min i insulin . Na svoju ruku cu jos uraditi antispermatozoidna antitela i proveriti enzime jetre i funkciju bubrega, jer sam ipak 5 meseci pila glukofaz.
Sto se tice mog psihickog stanja- jadan moj muz !!!
Za sada od mene toliko, vidimo se na nekim drugim temama ! Ljubim vas sve, koliko god da vas ima!!!
Pokusavala sam dve godine da dobijem bebu, bez uspeha. Za to vreme, isla sam na redovne ginekoloske preglede u dz, i u par navrata su radjene hormonalne analize, kao i spermogram supruga. Malo nam je trebalo vremena da priznamo da imamo problem, pogotovu sto su rezultati bili uvek u fizioloskim granicama.
Krajem prosle godine, na predlog ginekologa iz dz, uradili smo opet sve analize i laparoskopiju, gde je utvrdjeno da nemam ovulacije, a da su mi hormoni u pcos profilu. Predlozena th je kontracepcija i glukofaz, od januara... Sa glukofazom nisam imala vecih problema, trebalo mi je desetak dana da se malo naviknem, ali nije bilo strasno. KOntraceptive sam pila dva meseca, pa sam prestala, jer mi nisu prijali.
Zatim sam odlucila da promenim lekara,i izbor je pao na sr Spasu iz NF. On se nije slozio sa mojom dg pcos, tako da je zahtevao da se sve ponovi i da se javim endokrinologu. Elem, bila sam kod prof Vujovic, ni njoj se nesto nije uklapala moja dg, pa mi je i ona predlozila da ponovimo analize i ir.
Poslednje sto sam radila je da sam bila na kontrolnom ginekoloskom pregledu, gde mi je receno da je sve u fizioloskim granicama, ali da treba da sacekamo nalaz hormona. Do ovulacije je doslo spontano, tj pod glukofazom,ali ne i do oplodjenja.
Dalji ratni plan je ovakav- inseminacija, pa ako to ne uspe onda vto. Sto se tice inseminacije, ako stignemo odradicemo to u junu, pa idemo na more, a ako ne onda kada se vratimo. Za sada, ponasamo se kao da je inseminacija sledeceg meseca.
Posto mm ima ok spermogram, predlozemo je da da samo pojaca unos cinka, selena , vit a i vit c. Ja za sada nista, cak sam prekinula i glukofaz zbog testa opterecenja glukozom. Naravno, trebalo bi da jedem sto vise voca i povrca ( ja nesto tablete tesko gutam...), tj da pojacam unos vitamina i minerala. Pored toga, da nastavim sa svojim nacinom zivota, u smislu fizickih aktivnosti i rezima ishrane.
Sledeca konsultacija sa lekarima je kada stignu nalazi hormona i spermograma, sto bi znacilo najkasnije za 20 dana, kada stignu rezultati analiza.
A analize su sledece: mm spermogram sa spermokulturom, moja malenkost: 2 dana ciklusa FSH, LH, PRL,E2, slobodni testosteron, DHEAs, 17OH progesteron, AMH, inhibin B, OGTT sa 75 g glukoze na 0,30,60,90,120 min i insulin . Na svoju ruku cu jos uraditi antispermatozoidna antitela i proveriti enzime jetre i funkciju bubrega, jer sam ipak 5 meseci pila glukofaz.
Sto se tice mog psihickog stanja- jadan moj muz !!!
Za sada od mene toliko, vidimo se na nekim drugim temama ! Ljubim vas sve, koliko god da vas ima!!!
Draga Ema, samo hrabro i napred
anak- Broj poruka : 3404
Datum upisa : 12.10.2010
Ema78 ::Hvala Mazo, tako nekako i ja razmisljam.Jer, i moji i nalazi mm su potpuno uredni, evo ja imam i ovulaciju, sto znaci da se i to sredilo, bar za sada. Nismo radili imunoloska ispitivanja, kazu da ne treba ako se radi iui. Mada, ja cu danas ili sutra ipak otici do Konzilijuma i uraditi i asa, za svaki slucaj. Kud radim sve analize ponovo, jedna manje vise ne znaci nista... sem 20e manje!
Ema, znam par slučajeva da su ASA koja se rade u privatnim laboratorijama bila negativna, a onda da je na Torlaku, gde se ASA ispituju drugom metodom, utvrđeno da postoje i da treba da se leče.
Na Torlaku se radi muškarcu iz sperme, a i muškarcu i ženi iz krvi.
Da sam na tvom mestu, otišla bih tamo. Košta ukupno oko 3500 za oba partnera, izuzetno su ljubazni i brzi, hoće i da posavetuju parove oko imunologije i drugih problema.
M.- Broj poruka : 317
Gledala sam danas cenovnik Jevremove, inseminacija košta 40.000 plus mislim da se doplaćuje priprema sperme (ali nisam sigurna).
Ja treba da im se javim idućeg meseca pa da radimo. Volela bih da probam sa klomifenom pošto su mi ovulacije redovne, ali mislim da nisu baš kvalitetne.
Ja treba da im se javim idućeg meseca pa da radimo. Volela bih da probam sa klomifenom pošto su mi ovulacije redovne, ali mislim da nisu baš kvalitetne.
M.- Broj poruka : 317
Ja sam radila IUI pre dva meseca u Intermedicus Bis i platila 37000
cekalica- Broj poruka : 238
Datum upisa : 27.04.2012
Hvala puno na savetima, bas znace!!! a sta ulazi u tu cenu? ne znam ni da li je malo ni mnogo, ali meni je to puno para...jos kad saberem sa analizama...uh, izaci ce to na 600 evrica.ali dobro... sta se mora, nije problem!
mislim na bis, sta se kod njih dobija...
Ema samo napred prema svom cilj, pravilo foruma je da se VTP dnevnik otvara kada se pocne sa postupkom
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Strana 10 od 40 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Similar topics
» VTO DNEVNICI-iz prirodnog ciklusa
» IUI dnevnici
» Dnevnici usvajanja
» IUI dnevnici