IUI dnevnici
+89
minaaa
noja
saska1
Anavi
blubej
menora72
ivi
djole42
bak
maus
bebko
zeljazeljena
ahosame
megica-pegica67
SannI-AlL
cicsa80
Smoki
dina
anak
lolipop
Vuchica
Revka
Gramatika
OKacica
laKole
Jelica
tetreb
dziga
fmala
Simona
heart84
dra00
dragmilk
medolino
MAAKKI
cekalica
M.
Ema78
InNaturaVeritas
mumka
lilly13
korpica
maki79
tuli
BiKsi :)
lilya
SSanja
jagodica bobica 79
grudva
makica1984
dragana76ns
*Maki*
Orline
marija13
Mali Princ
uplasena
mida
fili
Niny
JocY
buby
anna
Mika
Mirjana
agata
ananana
adriatika
Malina
Milijana
KoMetaK
Cupava
dr mali pariz
*AIDA*
maza1972
Nefertari
Bokicalepotica
gagax81
vašar
daco
dacca
MILICA77
Tinche
little monster
catherine290505
Zoka83
Masha UK
Anuska
nena beba
bokica
93 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 6 od 40
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: IUI dnevnici
Agata ti je odlično opisala ceo postupak ,a ja i nemam lično iskustvo sa IUI,kod mene je bio ciljani odnos,ali je praćena folikulometrija i posle pregnila je rađen jedan UZ da se utvrdi da je došlo do ovulacije.Nažalost,nije uspelo taj put...u maju...
I ja bih uvek išla na IUI i imala sam nameru ,ali je ispalo da sam u programu za VTO brže od očekivanog i sad sam u pripremi i na kontracepciji...Inače ,ako mi ne uspe u septembru imam plan da nastavim IUI kod jedne DR.koju sam nedavno pronašla,predivna žena ,radi i privatno i jako mi se dopala, klinika joj je ekstra,a cene neverovatno povoljne... Ona je i ginekolog i endokrinolog i specijalnost joj je inplantacija, a i sama je decu dobila posle četrdesete...Sad malo udavih, ali nema veze,nemojte zameriti...
I ja bih uvek išla na IUI i imala sam nameru ,ali je ispalo da sam u programu za VTO brže od očekivanog i sad sam u pripremi i na kontracepciji...Inače ,ako mi ne uspe u septembru imam plan da nastavim IUI kod jedne DR.koju sam nedavno pronašla,predivna žena ,radi i privatno i jako mi se dopala, klinika joj je ekstra,a cene neverovatno povoljne... Ona je i ginekolog i endokrinolog i specijalnost joj je inplantacija, a i sama je decu dobila posle četrdesete...Sad malo udavih, ali nema veze,nemojte zameriti...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Suuuper, divne ste, punooo ste mi pomogle i hvala vam!!
Meni posle IUI nikada nisu pratili dali je stvarno i kada doslo do pucanja folikula sto mislim da nije uredu i da je neozbiljno.
Sada cu to traziti, pa da znamo tacno sta smo uradili.
Hvala devojka na super savetima,mnogo mi znace!!
Javljam kako sam prosla
Daj boze da uspe
Meni posle IUI nikada nisu pratili dali je stvarno i kada doslo do pucanja folikula sto mislim da nije uredu i da je neozbiljno.
Sada cu to traziti, pa da znamo tacno sta smo uradili.
Hvala devojka na super savetima,mnogo mi znace!!
Javljam kako sam prosla
Daj boze da uspe
ananana- Broj poruka : 1028
Godina : 43
Datum upisa : 04.07.2011
Mazo, od sveg srca ti zelim da uspes ssda na VTO pa da ne moras na IUI kada vec do sada nisi
Navijam da sada budes
Navijam da sada budes
Ananana, ja sam na IUI isla tako sto sam pila klomifen par dana(mislim 5-ne secam se bas najbolje), 11 dan radila folikumetriju gde je dr zakljucio da ne treba nista vise cekati jer imamo dva folikula od 19mm, tako da sam sutra uvece dobila stop injekciju, a 13/og dana mi je radjena inseminacija. Ni meni nisu gledali, ni pre ni posle, da li je folikul uopste pukao!
Uglavnom, tu je bitna velicina folikula, a ne dan ciklusa, nista ne brini!
Dalje, ja sam lezala 10 min na stolu posle postupka i rekli su mi da se nadalje ponasam kao da nista nisam ni radila. Dr kaze da je i to lezanje cak preterano, jer se grlic odmah zatvara i ne da nicemu sto je uslo da izadje
A pila sam i neki antibiotik.
Uglavnom, tu je bitna velicina folikula, a ne dan ciklusa, nista ne brini!
Dalje, ja sam lezala 10 min na stolu posle postupka i rekli su mi da se nadalje ponasam kao da nista nisam ni radila. Dr kaze da je i to lezanje cak preterano, jer se grlic odmah zatvara i ne da nicemu sto je uslo da izadje
A pila sam i neki antibiotik.
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Fala, fala, fala devojcice drage
Na ovoj temi dugo nikoga nije bilo, a meni zapalo da radim inseminaciju sledeci ciklus.
Tek sam se prikljucila ovom forumu, pa vas sve pozdravljam.
Ili ste sve zatrudnele od inseminacija (nadam se) pa vas zato nema, ili ste otisli na onaj sledeci korak.
Ali ja cu da napisem sta me muci, mozda se neko i pojavi.
Muz ima 40 godina, ja 35. Pokusavali, pokusavali prirodnim putem, pa digli ruke od toga, krenuli sa pretragama, ustanovili da je kod mene uglavnom sve ok, ali on ima los spermogram, prvi radjen u avgustu 8,5 miliona, uspeli da ga doteramo na 15,5 sa ishranom.
Hsg mi uradjen i lekar nakon popravljenog spermograma preporucuje inseminaciju, naravno u nf jer sam tamo radila i hsg.
Kakva su vam iskustva u nf, moze li lekar da se bira ili ko mi zapadne?
Cemu da se nadam i da li uopste da se nadam?
To bi bilo to, ukratko, ako se iko ziv pojavi na ovoj temi, veliki pozdrav
Tek sam se prikljucila ovom forumu, pa vas sve pozdravljam.
Ili ste sve zatrudnele od inseminacija (nadam se) pa vas zato nema, ili ste otisli na onaj sledeci korak.
Ali ja cu da napisem sta me muci, mozda se neko i pojavi.
Muz ima 40 godina, ja 35. Pokusavali, pokusavali prirodnim putem, pa digli ruke od toga, krenuli sa pretragama, ustanovili da je kod mene uglavnom sve ok, ali on ima los spermogram, prvi radjen u avgustu 8,5 miliona, uspeli da ga doteramo na 15,5 sa ishranom.
Hsg mi uradjen i lekar nakon popravljenog spermograma preporucuje inseminaciju, naravno u nf jer sam tamo radila i hsg.
Kakva su vam iskustva u nf, moze li lekar da se bira ili ko mi zapadne?
Cemu da se nadam i da li uopste da se nadam?
To bi bilo to, ukratko, ako se iko ziv pojavi na ovoj temi, veliki pozdrav
Mika- Broj poruka : 157
Datum upisa : 06.10.2011
Dobrodosla Mika
Ja mislim da treba da ides na insemenaciju i verujem da ce ti uspeti! Mislim da ti nije vazno ko ce da ti radi i ne znam da li mozes da biras, ja sam iz NS, ne znam kako ide u nf.
Po meni imate velike sanse da vam uspe sa insemenacijom obzirom da je bio los spermogram a sada popravljen, a na insemenaciji se jos i filtrira uzorak i biraju se samo najbolji spermatozoidi, ja nekako verujem da ce vama da uspe.
Meni licno nije pomogla insemenacija, bila sam cetiri puta, ali kod nas je spremogram bio odlican i kod mene sve ok, tako da je verovatno problem moja preopterecenost.
samon napred!!
Ja mislim da treba da ides na insemenaciju i verujem da ce ti uspeti! Mislim da ti nije vazno ko ce da ti radi i ne znam da li mozes da biras, ja sam iz NS, ne znam kako ide u nf.
Po meni imate velike sanse da vam uspe sa insemenacijom obzirom da je bio los spermogram a sada popravljen, a na insemenaciji se jos i filtrira uzorak i biraju se samo najbolji spermatozoidi, ja nekako verujem da ce vama da uspe.
Meni licno nije pomogla insemenacija, bila sam cetiri puta, ali kod nas je spremogram bio odlican i kod mene sve ok, tako da je verovatno problem moja preopterecenost.
samon napred!!
Draga Mika dobro došla!
Ja sam radila zimus tri inseminacije u NF, trebale su mi da bih mogla da izađem na komisiju za vto. Išla sam kod doktora kojeg mi je preporučila moja dr ginekolog, tako da pretpostavljam da može da se bira. Mislim da treba da se javiš u savetovalište za lečenje steriliteta (to je prostorija u prizemlju, ispod stepeništa) i tamo će ti dati sve informacije, a tu se i zakazuje, mislim da ih možeš nazvati telefonom, vrlo su ljubazne sestre.
Što se tiče same IUI kod njih, šta da ti kažem, to je ipak državna klinika i u skladu sa tim se procedura i obavlja...znači kao na traci...folikulometrije svaki drugi dan, dođeš, uđeš, izađeš i gotovo , nema neke priče sa dr jer...nema se vremena, čeka sledeća. I tako dok se ne proceni kad će ovulacija. Ako se to desi kojim slučajem za vikend ili praznik, ko te pita, IUI će se obaviti u petak ili ponedeljak...to je ipak državna klinika. Ako ipak imaš sreće, pa ovulacija bude radnim danom, onda ćeš dolaziti na inseminaciju dva dana zaredom. I obično se sve to obavlja vrlo rano ujutru (7-8h), sama procedura traje par sekundi i još odležiš 10-15 min i ideš kući. Ja sam dva puta bila bez stimulacije, a jednom sam pila klomifen i primala stop injekciju + pila utrogestan nakon postupka. Nažalost sve to bez uspeha, ali ja zaista nisam puno ni očekivala, bilo mi je bitno samo da što pre sa tim završim kako bih stekla uslove za vto. To je znao i moj dr, pa se i potrudio da to sve zaista brzo prođe . Možda je kod nekog drugog dr drugačija procedura, mada mislim da oni svi tamo funkcionišu po istom principu kad je IUI u pitanju.
Naravno, suprug dolazi sa tobom, ali se ubrzo razdvajate jer se on javlja na sprat iznad u andrlošku ambulantu (uputiće vas sve kad se javite u savetovalište) i daje uzorak. Međutim po obrađen uzorak ideš ti, zašto na tome insistiraju, ne znam, ali dobijaš mali kateter sa uzorkom, uvijen u beli papir na kome je tvoje ime i nosiš ga, preporučuje se ispod majce, kroz nf...ma smehotresno!
Uspešnost IUI je mala, u državnoj klinici rekla bih još manja, ali kao što neko iznad lepo napisa - ipak uspeva i treba imati to na umu.
Ja ti želim puno sreće i nadam se da sam ti barem malo pomogla. Ako želiš još nešto, slobodno pitaj!
Ja sam radila zimus tri inseminacije u NF, trebale su mi da bih mogla da izađem na komisiju za vto. Išla sam kod doktora kojeg mi je preporučila moja dr ginekolog, tako da pretpostavljam da može da se bira. Mislim da treba da se javiš u savetovalište za lečenje steriliteta (to je prostorija u prizemlju, ispod stepeništa) i tamo će ti dati sve informacije, a tu se i zakazuje, mislim da ih možeš nazvati telefonom, vrlo su ljubazne sestre.
Što se tiče same IUI kod njih, šta da ti kažem, to je ipak državna klinika i u skladu sa tim se procedura i obavlja...znači kao na traci...folikulometrije svaki drugi dan, dođeš, uđeš, izađeš i gotovo , nema neke priče sa dr jer...nema se vremena, čeka sledeća. I tako dok se ne proceni kad će ovulacija. Ako se to desi kojim slučajem za vikend ili praznik, ko te pita, IUI će se obaviti u petak ili ponedeljak...to je ipak državna klinika. Ako ipak imaš sreće, pa ovulacija bude radnim danom, onda ćeš dolaziti na inseminaciju dva dana zaredom. I obično se sve to obavlja vrlo rano ujutru (7-8h), sama procedura traje par sekundi i još odležiš 10-15 min i ideš kući. Ja sam dva puta bila bez stimulacije, a jednom sam pila klomifen i primala stop injekciju + pila utrogestan nakon postupka. Nažalost sve to bez uspeha, ali ja zaista nisam puno ni očekivala, bilo mi je bitno samo da što pre sa tim završim kako bih stekla uslove za vto. To je znao i moj dr, pa se i potrudio da to sve zaista brzo prođe . Možda je kod nekog drugog dr drugačija procedura, mada mislim da oni svi tamo funkcionišu po istom principu kad je IUI u pitanju.
Naravno, suprug dolazi sa tobom, ali se ubrzo razdvajate jer se on javlja na sprat iznad u andrlošku ambulantu (uputiće vas sve kad se javite u savetovalište) i daje uzorak. Međutim po obrađen uzorak ideš ti, zašto na tome insistiraju, ne znam, ali dobijaš mali kateter sa uzorkom, uvijen u beli papir na kome je tvoje ime i nosiš ga, preporučuje se ispod majce, kroz nf...ma smehotresno!
Uspešnost IUI je mala, u državnoj klinici rekla bih još manja, ali kao što neko iznad lepo napisa - ipak uspeva i treba imati to na umu.
Ja ti želim puno sreće i nadam se da sam ti barem malo pomogla. Ako želiš još nešto, slobodno pitaj!
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
Hvala na dobroslici, vec sam mislila da sam ostala posledna....
Meni je prvo receno da treba odmah na vto da idem (los spermogram), ali nakon njegovog popravljanja lekari (svi) su savetovali prvo inseminaciju.
Meni se licno inseminacija ponekad cini kao cist gubitak vremena, ali moram da probam, ako postoji ikakva sansa da dodjem do bebe, iskoristicu je
Zanima me da li znate mogu li folikulometriju raditi u domu zdravlja (ne radim u bg, gde zivim) pa da ne uzimam bolovanje? Ne znam ni sama koliko je to smisleno (jedni rade ovo, drugi ovo...), sta vi mislite?
Jos jednom hvala na lepim zeljama i recima ohrabrenja!
Meni je prvo receno da treba odmah na vto da idem (los spermogram), ali nakon njegovog popravljanja lekari (svi) su savetovali prvo inseminaciju.
Meni se licno inseminacija ponekad cini kao cist gubitak vremena, ali moram da probam, ako postoji ikakva sansa da dodjem do bebe, iskoristicu je
Zanima me da li znate mogu li folikulometriju raditi u domu zdravlja (ne radim u bg, gde zivim) pa da ne uzimam bolovanje? Ne znam ni sama koliko je to smisleno (jedni rade ovo, drugi ovo...), sta vi mislite?
Jos jednom hvala na lepim zeljama i recima ohrabrenja!
Ne znam da li će ti dozvoliti da folikulometrije radiš u DZ a kod njih vodiš postupak, možda i hoće ali to će ti oni već reći kad odeš da zakažeš ili na konsultacije sa dr. U principu, sa folikulometrijom se počinje tek od 10-11 dana ciklusa, pa do ovulacije, znači uspećeš dva, eventualno tri puta da odeš pre same inseminacije. Ako moraš baš uzimati bolovanje, jeste nezgodno, ali računaj da će ti otići oko nedelju dana.
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
nazalost sve ziva istina..i mozes da biras..tj moglo je,sad ne znam samo znam da je kod dr bilo recimo 750 din..a kod profesora 1500 tako nekako...sa srecomanna ::Draga Mika dobro došla!
Što se tiče same IUI kod njih, šta da ti kažem, to je ipak državna klinika i u skladu sa tim se procedura i obavlja...znači kao na traci...folikulometrije svaki drugi dan, dođeš, uđeš, izađeš i gotovo , nema neke priče sa dr jer...nema se vremena, čeka sledeća. I tako dok se ne proceni kad će ovulacija. Ako se to desi kojim slučajem za vikend ili praznik, ko te pita, IUI će se obaviti u petak ili ponedeljak...to je ipak državna klinika.ovo je i tacno...i nije jer je meni pala bas u subotu..i dr me piato sta cemo...kako cemo da ne propadne sve da li bih platila 50 evra andrologu samo jer navodno on ne radi subotom...naravno platila sam...iui mi nije uspela..a cesto razmisljam da je on "namestio' da kao bude subota zbaog para...jer tu subotu nas bilo cak 4 Ako ipak imaš sreće, pa ovulacija bude radnim danom, onda ćeš dolaziti na inseminaciju dva dana zaredom. I obično se sve to obavlja vrlo rano ujutru (7-8h), sama procedura traje par sekundi i još odležiš 10-15 min i ideš kući. Ja sam dva puta bila bez stimulacije, a jednom sam pila klomifen i primala stop injekciju + pila utrogestan nakon postupka. Nažalost sve to bez uspeha, ali ja zaista nisam puno ni očekivala, bilo mi je bitno samo da što pre sa tim završim kako bih stekla uslove za vto. To je znao i moj dr, pa se i potrudio da to sve zaista brzo prođe . Možda je kod nekog drugog dr drugačija procedura, mada mislim da oni svi tamo funkcionišu po istom principu kad je IUI u pitanju.
buby- Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009
Draga Mika,DOBRODOŠLA!!!
Ovo što su devojke napisale-sve stoji.Ja sam sa ovih strana u maju prešla na VTO ...Pokušala sam IUI na uput u Frontu i to je bila nemoguća misija...možeš da pročitaš moje iskustvo na ovim stranama.Nažalost,ovulacija mi je pala na 1.maj,tako da su me otkačili...pa sam sve morala da završim u privatnoj klinici... Puno sreće ti želim na ovom putu...
Ovo što su devojke napisale-sve stoji.Ja sam sa ovih strana u maju prešla na VTO ...Pokušala sam IUI na uput u Frontu i to je bila nemoguća misija...možeš da pročitaš moje iskustvo na ovim stranama.Nažalost,ovulacija mi je pala na 1.maj,tako da su me otkačili...pa sam sve morala da završim u privatnoj klinici... Puno sreće ti želim na ovom putu...
Hvala na iskrenosti, iako sam jos vise obeshrabrena, nekako imam utisak da je retko kome uspela, ali kao sto rekoh, moram barem da pokusam.
Drzim fige da vam VTO uspe iz prve i da se docepate dragocenih zamotuljaka
Drzim fige da vam VTO uspe iz prve i da se docepate dragocenih zamotuljaka
Nemoj da si obeshrabrena ja licno poznajem zenice kojima je uspela IUI, a njima je bio problem losiji spermogram, tako da glavu gore i samo napred
JocY- Broj poruka : 2090
Godina : 48
Datum upisa : 20.01.2010
Imam pitanje, molim za pomoc.
Interesuje me koje rezultate (pretrage) mora muz da uradi za inseminaciju (osim spermograma i spermokulture).
Citala sam negde da treba i analizu briseva da ima, ali ne znam da li je to tacno, a ne bih da ga mucim, ako ne mora...
Interesuje me koje rezultate (pretrage) mora muz da uradi za inseminaciju (osim spermograma i spermokulture).
Citala sam negde da treba i analizu briseva da ima, ali ne znam da li je to tacno, a ne bih da ga mucim, ako ne mora...
Ja mislim da reba samo spermogram i to je sve!
Da li postoji neka granica za kolicinu spermica, koliko mora da ih bude za insemenaciju?
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Neznam da postoji granica,ali znam da ih obrađuju određenom metodom (SWIM UP),kojom dobijaju one najbolje i najpokretljivije...
Mislim da sam ranije procitala negde da mora biti pokretnih u nekom odredjenom broju, ali sad ne mogu da nadjem...
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Pozdrav svima.Nova sam na forumu i zelim sa vama da podelim neka iskustva.Iz prvog braka imam sina od 10.god.U drugom braku sam 4.god i vec dve godine pokusavamo da napravimo bebu ali ne ide.Ja 40 a mm 46.god.Nas problem je losiji spermogram i mi smo resili da idemo na inseminaciju.Moze li neko da mi objasni postupak pripreme ,(koliko dana treba biti u Bg da bi se to zavrsilo,sta treba uraditi od analiza,s obzirom da sam iz unutrasnjosti a to bi radili u Bg).Procitala sam mnoga iskustva ali nigde nisam nasla odgovore kome je to uspelo i ako jeste iz kog puta.
P.S. I naravno interesuje me cena ovog postupka.
Hvala Vam svima unapred u zelji da sve dobijete jednog vragolana-ku u najskorije vreme.
P.S. I naravno interesuje me cena ovog postupka.
Hvala Vam svima unapred u zelji da sve dobijete jednog vragolana-ku u najskorije vreme.
fili- Broj poruka : 4
Datum upisa : 28.10.2011
Fili, dobrodosla i veliki pozdrav!
Inseminacija se ne placa i radi se u nekoj od ginekolosko akuserskih klinika, za koju dobijes uput od svog ginekologa iz doma zdravlja.
Zavisi koliko je los spermogram, nekad se inseminacija ne moze odmah raditi, vec mora da se popravi terapijom ili prirodnim lekovima. Moj muz je los spermogram popravio na malo bolji, sa semenkama, cinkom, selenom i smokvama.
Treba da radimo inseminaciju sledeci mesec (ovaj mesec sam neslavno izvisila na klinici: dosla sam da radim folikulometriju, pa IUI iz prirodnog ciklusa, kad doktor nece da radi iz prirodnog, vec mi dao da pijem klomifen citrat, pa tek sledeci mesec da dodjem )
Fili, kazu da sto vise puta pokusas IUI ima vece sanse da uspe, ali sa jako losim spermogramom nema neke velike sanse da uspe.
Kada se radi iz stimulisanog ciklusa onda se prvih par dana ciklusa pije neki lek (lekar odredi koji) koji stimulise ovulaciju, pa od 10 dana ciklusa se ide na folikulometriju i kad doktor odredi primi se inekcija pregnil - (ili ne, opet doktor odredjuje) i rade postupak.
Zar nemas negde blize bolnicu gde bi mogla to da uradis, da ne ides do BG zbog toga?
Inseminacija se ne placa i radi se u nekoj od ginekolosko akuserskih klinika, za koju dobijes uput od svog ginekologa iz doma zdravlja.
Zavisi koliko je los spermogram, nekad se inseminacija ne moze odmah raditi, vec mora da se popravi terapijom ili prirodnim lekovima. Moj muz je los spermogram popravio na malo bolji, sa semenkama, cinkom, selenom i smokvama.
Treba da radimo inseminaciju sledeci mesec (ovaj mesec sam neslavno izvisila na klinici: dosla sam da radim folikulometriju, pa IUI iz prirodnog ciklusa, kad doktor nece da radi iz prirodnog, vec mi dao da pijem klomifen citrat, pa tek sledeci mesec da dodjem )
Fili, kazu da sto vise puta pokusas IUI ima vece sanse da uspe, ali sa jako losim spermogramom nema neke velike sanse da uspe.
Kada se radi iz stimulisanog ciklusa onda se prvih par dana ciklusa pije neki lek (lekar odredi koji) koji stimulise ovulaciju, pa od 10 dana ciklusa se ide na folikulometriju i kad doktor odredi primi se inekcija pregnil - (ili ne, opet doktor odredjuje) i rade postupak.
Zar nemas negde blize bolnicu gde bi mogla to da uradis, da ne ides do BG zbog toga?
Zdravo Mika,
spermogram mog mm i posle raznih vitamina ,semenki,piskavice i na kraju proxeed plus terapije nije se mnogo popravio.Broj spermica sa 10 na 12mil,slabo pokretni,55% normalnih i sada da ne nabrajam dalje.Moja dr. mi predlaze da pijem klomifen pa da idem na inseminaciju i to vec od sledeceg meseca.Kod nas u gradu se radi inseminacija bez preciscavanja sperme,jer niko nema centrifugu za to,pa zbog toga mislim da mi je bolje da to odradim u Bg gde to ipak rade sa preciscenom spermom.Ja imam potpuno drugu informaciju sto se tice placanja postupka bez obzira gde se radi.Naravno da ako budem radila privatno da cu da platim vec da to placam i u drzavnoj bolnici.
Mika,da li si ti radila koju inseminaciju i tvoje iskustvo sa tim.
Unapred hvala na odgovoru i puno srece!!!
spermogram mog mm i posle raznih vitamina ,semenki,piskavice i na kraju proxeed plus terapije nije se mnogo popravio.Broj spermica sa 10 na 12mil,slabo pokretni,55% normalnih i sada da ne nabrajam dalje.Moja dr. mi predlaze da pijem klomifen pa da idem na inseminaciju i to vec od sledeceg meseca.Kod nas u gradu se radi inseminacija bez preciscavanja sperme,jer niko nema centrifugu za to,pa zbog toga mislim da mi je bolje da to odradim u Bg gde to ipak rade sa preciscenom spermom.Ja imam potpuno drugu informaciju sto se tice placanja postupka bez obzira gde se radi.Naravno da ako budem radila privatno da cu da platim vec da to placam i u drzavnoj bolnici.
Mika,da li si ti radila koju inseminaciju i tvoje iskustvo sa tim.
Unapred hvala na odgovoru i puno srece!!!
fili- Broj poruka : 4
Datum upisa : 28.10.2011
Fili, meni ce sledeci mesec biti prvi put da to radim, ali su mi sve zene rekle da se ona ne placa u drzavnim bolnicama (narodni front, visegradska...), a ni sestra iz bolnice mi nije rekla da se placa kada sam je pitala, tako da zaista sumnjam u to. Hajde, provericemo to, ali stojim pri tome da se ne placa.
Mene su pre neki dan otkacili iz nf, nisu mi ni radili folikulometriju (kao sto je ginekolog moj rekao, pa da mi rade iz prirodnog ciklusa), vec su mi dali da od sledeceg meseca uzmem klomifen citrat, pa da posle 5 dana tih tableta dodjem na uz.
Nadam se najboljem, jer vidim da je nekim zenicama pomogla i da su uspele da ostanu trudne, valjda ce i mene sreca ogrejati
U nf rade uz preciscavanje sperme, tako da mozes tu pokusati. Treba ti uput od tvog ginekologa sa naglasenom ustanovom gde te salje u desnom gornjem uglu.
Pozdrav, ako te nesto posebno zanima pisi
Mene su pre neki dan otkacili iz nf, nisu mi ni radili folikulometriju (kao sto je ginekolog moj rekao, pa da mi rade iz prirodnog ciklusa), vec su mi dali da od sledeceg meseca uzmem klomifen citrat, pa da posle 5 dana tih tableta dodjem na uz.
Nadam se najboljem, jer vidim da je nekim zenicama pomogla i da su uspele da ostanu trudne, valjda ce i mene sreca ogrejati
U nf rade uz preciscavanje sperme, tako da mozes tu pokusati. Treba ti uput od tvog ginekologa sa naglasenom ustanovom gde te salje u desnom gornjem uglu.
Pozdrav, ako te nesto posebno zanima pisi
Evo da i ja podelim svoja iskustva sa vama .
U postupku sam inseminacije na Institu za majku i dete, radila sam dve, bez uspeha i spremam se za trecu, moj doktor insistira da i dalje pokusavamo sa inseminicijama i da ne treba zuriti sa VTO. Koliko je to dobro, ne znam?
Postupak je bio sledeci, obicno drugi dan ciklusa dodjem na uz i dr mi odredi stimulaciju, pratimo folikule, uz svaki drugi ili treci dan, primala sam injekcije menopur i dozirane su mi tako da ovulacija ne bude vikendom, oko 12 h pred inseminaciju, po proceni lekara primim pregnil i potom dva jutra, idemo na inseminaciju, suprug da uzorak i ide, oni spermu filtriraju i pomocu katetera ubace mi u matericu i potom sam lezala minimalno 2 h.
Prosto, vise ne znam, sta je bolje ici odmah na vto ili raditi inseminacije i potom cekati ishod......
U postupku sam inseminacije na Institu za majku i dete, radila sam dve, bez uspeha i spremam se za trecu, moj doktor insistira da i dalje pokusavamo sa inseminicijama i da ne treba zuriti sa VTO. Koliko je to dobro, ne znam?
Postupak je bio sledeci, obicno drugi dan ciklusa dodjem na uz i dr mi odredi stimulaciju, pratimo folikule, uz svaki drugi ili treci dan, primala sam injekcije menopur i dozirane su mi tako da ovulacija ne bude vikendom, oko 12 h pred inseminaciju, po proceni lekara primim pregnil i potom dva jutra, idemo na inseminaciju, suprug da uzorak i ide, oni spermu filtriraju i pomocu katetera ubace mi u matericu i potom sam lezala minimalno 2 h.
Prosto, vise ne znam, sta je bolje ici odmah na vto ili raditi inseminacije i potom cekati ishod......
mida- Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.11.2011
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Similar topics
» VTO DNEVNICI-iz prirodnog ciklusa
» IUI dnevnici
» Dnevnici usvajanja
» IUI dnevnici
» Dnevnici usvajanja