KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

+59
tetreb
JecaPereca
flyki
Ninche
SannI-AlL
agata
noja
d77
Sirijus
smarija
Niny
saska1
Marija86
JocY
darling_buds
Veca77
orhideja1
Erata
cici
bebica mala
anak
HappyGirl
bebko
*Maki*
Ema78
djole42
missile
saška
sareni leptir
laKole
LaFolie
cicsa80
shenon
BiKsi :)
naca
Vuchica
heart84
lilya
SSanja
dragana76ns
M.
bak
KoMetaK
daxi011
ciklama
Xena
grudva
Mirjana
maza1972
MAAKKI
bokica
maja kg
7-patuljaka
Orline
lolipop
Mrvica
dr mali pariz
ninica2
Kamilica
63 posters

Strana 38 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 Empty Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

Počalji od tetreb 5/4/2013, 09:34

A kakva je situacija u KCS za hematologa na koliko se zakazuje kod Elezovića pošto me hematolog sa VMA uputio kod njega i kakva je procedura?
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 Empty Re: Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2

Počalji od Niny 5/4/2013, 09:42

Xeno, super likeit Sad u akciju yes

I mene zanima ovo što je Tetreb pitala
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 5/4/2013, 09:45

Ne znam za Elezovica, ali ja sam sa uputom u KC zakazala kod hematologa tek za mesec dana...dodelili mi oni sami neku mladu doktoricu.
Haos je tamo, ali borite se...Ja sam od njih odustala, jedino ako mi zatreba neki papir, izvestaj za injekcije, ali to ce mi dati bilo ko sa papirom od privatnika i gotovo.
Erata
Erata

Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 5/4/2013, 09:46

I ta mlada doktorica Colovic mi sama u svom izvestaju otkucala da se javim Miljicu i to javljanje nikako nije islo, nikako ga nisam mogla uhvatiti, tj. jesam, ali on nije hteo da me primi...samo me bez veze zavlacio.
Erata
Erata

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lelas 5/4/2013, 09:48

Ja sam bila kod Miljica,treba ti uput za hematologa ,zakazes prvi pregled licno na salteru u prizemlju,cekala manje od mesec dana primio me neki drugi doktor uradio analiye i onda uputio Miljicu .i kod njega se zakazuje ,kod njega u kabinetu zakazuje sestra ceka se.posto imas vec rezultate i poste te drugi hematolog upucuje probaj pravo drugi sprat hematologija ,nadji kabinet Elezovica pitaj sestru za proceduru,trebalo bi da te odma prime jer koliko sam ukapirala radila si inseminacije pa cekas ili je meni promaklo da je vec beta pozitivna.U svakom slucaju ,srecno i ne cekaj nista pravac pomenuti dr.inace da se i ovde upisem nemam nista ni od stecenih ni od urodjenih trombofilija ,mislila sam da je 5g/5g mutacija pa me Lacoli ispravi da je to normalan nalaz.
lelas
lelas

Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lelas 5/4/2013, 09:51

Htela reci da je Pai 5g/5g mutacija a to je normalan nalaz.
lelas
lelas

Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 5/4/2013, 14:28

hala Lala38 trebaće mi Elezović svakako bez obzira na betu
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 10/4/2013, 21:42

Išla sam danas za rezultate, trombofilični skrining odradjen, jedna divna dr mi rekla da je sve ok, i da uradim još pai i poželela mi sreću! Nemam skener, te da vam zakačim fotografisane rezultate, pa ako imate nekog iskustva, vi izvolite, dajte komentar, volim da čujem dosta mišljenja. Ovo La su antitela na lupus, ako sam dobro skontala.

Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 Dscf7173y

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JecaPereca 11/4/2013, 13:39

Tetrebe, izvini ne videh ranije.
Sto se tice Selena uzimala sam neki domaci 2 x 2 Na Dan. Sedan dana pre transfera se Prestaje jer selen nije dobar u trudnoci. Za stitnu pijem eutiroks I takodje mi je ukljucen pronizon 10 mg dnevno , tri nedelje pre transvera, upravo da se spuste antitela I umiri imuni odgovor organizma. Posle transvera dobijam fragmin od 2500 Na 12 sati. I jedan aspirin dnevno.

Preporucila bih ti Miljica, Kazu da je on najbolji. Ja Sam ga pronasla u Jevremovoj , 6000 je pregled.
JecaPereca
JecaPereca

Broj poruka : 93
Datum upisa : 26.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 12/4/2013, 13:13

Bixi, u ovo se niČ ne razumem. Shocked

Al sve što treba da je u okviru ref vrednosti, i jeste. E sad zašto je bliže donjoj ili gornjoj vrednosti... Rolling Eyes Makar je sve u dozvoljenim granicama, za početak. Ostatak ćeš videti kod doce.

A za ono LAC ne vide se ref vrednosti
missile
missile

Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 16/4/2013, 17:06

Miss, referentne vrednosti za lac i las ne postoje jer se oni stavljaju u odnos i dobija se LA, naknadno dopisano i izracunato i to je vrednost antitela na lupus. Rece mi dr da je ok, i prosli put je bilo, da ce na imunologiji u KC dr oceniti da li to dalje treba sta da se radi. Sutra se nadam uganjati imunologa.

Uradila sam antitela na stitnu i ranije su bila povisena kao i sad *dijagnostikovan drug Hashimoto*, tako da je vrednost AtTPO iz 2010. = 577, iz 2011. 490, a sada 269, te sam ja opet zadovoljna. Izgleda da zivot na cistom vazduhu definitivno pomaze. Videcu sta kaze imunolog za ovo. At Tg su mi ok, iznose 20, a referentna vrednost je do 40. Selen sam pila kad sam se setila, u proseku, jednom u 10 do 20 dana. Jedem brazilski orah, tipa jedan mesec, pa mesec pauza, mada i to ne bas striktno. Tako mi je dr preporucila ranije. A i to sto ga uzimam je od skoro. Pre 2 do 3 meseca sam pocela.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 16/4/2013, 17:20

Ime moje, ako stignem doći ću sutra samo da te stisnem! I begam, nećEm Da smaram! Wink
missile
missile

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 16/4/2013, 19:00

missile ::Ime moje, ako stignem doći ću sutra samo da te stisnem! I begam, nećEm Da smaram! Wink
Ću te očekujem! Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 561840 No da ne zatrpavamo ovde temu, sutra se stišćemo, pa ako treba i naširoko!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 18/4/2013, 00:43

stigli mi nalazi jedan deo:
anti-kardiolipinska at (Igg) 10,1 ref vredn<48
anti-kardiolipinska at (igm) 24,2 ref vredn <44

anti-b2 glikoprotein 1 at (igm) 6,8 ref vredn<7
anti-b2 glikoprotein 1 at(igg) 5,3 ref vredn<7

prvo da pitam dali je sve ovo dobro i taj igg i taj igm??? Rolling Eyes

ostalo treba da bude gotovo krajem meseca (to ostalo sam radila u kc nisu na uput ) a ovo gore sam platila privatno (cena 5.500 din )-nis
mene zanima jos nesto ...na uputu je pisalo da se odradi trombofilije (rodjene i stecene ),protein s ,proetein c ,lac i afa
e sad ,meni rekose da ce mi na uput sve uraditi osim ovih gore stvari ,mene brine dali ce mi uopste sve odraditi na uput (protein c ,protein s,,,)? mislim sta jos mi mogu odraditi a da budu urodjene i stecene trombofilije ?
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 18/4/2013, 08:42

Ako ti piše na uputu spisak svega toga, onda će ti uraditi, samo prvo proveri da li imaju reagense, npr u Bgd na Kliničkom nemaju reagense za protein S.
missile
missile

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 18/4/2013, 10:59

hvala ti ,ja se slabo u ovo razumem .znaci li to da je ovo gore sve ok ,za sada ???
da ti pojasnim,dobila sam uput od dr koja ce mi voditi vto gde se traze
protein s
protein c
lac
afa
trombofilije
otisla sam u kc nis i tokom pregleda kod hematologa jedva mi je ispisala potrebne analize da se urade
koliko sam uspela da procitam posto je nejasno napisano --traze se na osnovu prvog uputa sledeci parametri-pise
lac plus set
kks
testovi na trombofiliju
i nesto kao serum koagulacije ...koliko vidim ....neznam
mene zanima dali ce mi taj protein s i protein c odraditi (posto na tom drugom papiru ne pise to ) a videla je predhodni pravi uput i rece da ce sve odraditi ? strah me da ne propuste nesto ? a to PA1 itd ...to mi ne pise ...jel su mozda to trombofilije ?
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 18/4/2013, 11:03

Brbljiva, PAI 1, MTHFR, Faktor V Laiden i Protrombin II su urodjene trombofilije. Jako je bitno da odradis i to, jer i to moze biti uzrok pobacaja. Ja nemam nista od stecenih trombofilija, ali imam 2 urodjene. Ako ti to nisu dali, odradi sama ako mozes. Mislim da to i ne ide na uput, ali javice se mozda neko ko je imao iskustva sa uputima za stecene.
Erata
Erata

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 18/4/2013, 11:06

Da, proteini imaju veze s koagulacijom i trombofilijama, otprilike. Ako nema na uputu, vrati se kod hematologa i zamoli da doda, objasni da ti to traže. Mora da bude na uputu, ako misliš da ti urade.
E sad, da li su ti testovi na trombofiliju uključili i te proteine, pojma nemam.
Zovi telefonom biohemijsku lab u kojoj ćeš raditi (ili odi) i pitaj ŠTA JE TO TAČNO ŠTO PIŠE, i DA LI ĆE U SKLOPU TOGA URADITI I PROTEINE. Ako ne, onda opet do hematologa, al objasni sestri o čemu se radi da bi te ubacile da ne čekaš.
Ne znam koliko sam ti pomogla.
missile
missile

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca77 18/4/2013, 11:11

Brbljiva, ja ti savetujem da u državnoj laboratoriji odradiš sve za šta imaju reagense, a ono što ostane moraćeš da uradiš privatno...
Ja sam većinu uradila u Kliničkom centru (govorim o Beogradu), a ostatak sam radila privatno.
Privatno sam morala da uradim urođene trombofilije, o kojima Erato priča, i nešto imunologije (beta2 glikoprotein, antikardiolipinska at., antifosfolipidna at., C1q imunokomplekse) i sve ovo sam platila oko 220evra, s tim što trombofilije same koštaju oko 140 evra...
Veca77
Veca77

Broj poruka : 124
Godina : 47
Datum upisa : 14.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ninche 18/4/2013, 11:27

Hehe Veco, i vi lavicu cekate??? Blizu smo, blizu... Very Happy
Ninche
Ninche

Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Veca77 18/4/2013, 11:40

Samo 2 dana razlike, Ninche Laughing Wink
Lavice su se izborile!
Veca77
Veca77

Broj poruka : 124
Godina : 47
Datum upisa : 14.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 18/4/2013, 12:06

hvala devojke , love pitam se dali ce biti vremena da se odradi sve to ...ali ja dvaput pitala jel ce mi sve odraditi ,rekose sve ---e sad sta podrazumevaju pod tim SVE...? Rolling Eyes valjda bi mi rekli da nemaju reagense i da trebam odraditi nesto jos privatno ...?!...hvala vam cure ,znam da treba te stecene ....ali rekoh da vidim sta ce mi sve na uputu odraditi ,pa cu ako treba jos nesto zacas u privatnu lab.da odradim i te druge trombofilije ukoliko treba ....nista mi nije vise jasno .pise ko sto rekoh ----trombofilije uraditi ,lac plus set ( neznam sta je to SET ?) ...koagulaciju neku ...valjda ce u te trombofilije upasti protein s i protein c ...
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 22/4/2013, 12:53

Stigli mi rez. iz Konzilijuma za PAI
Nalaz: U analiziranom uzorku nađen je 4G/5G genotip koji dovodi do povećane ekspresije PAI gena, odnosno povećanih nivoa plazminogen aktivator inhibitora-1
Imunologiju sa KCS čekam, nadam se da će stići za 7 dana.

Tetrebka, znam da i ti imaš ovu mutaciju, a i Jeca Peraca koliko shvatih ima istu kombinaciju kao ja, onu, zbog koje sam se plašila da će se desiti PAi mutacija udružena sa povišenim anti TPO. I to mi reče prof Šumarac za povišena antitela nije problem samo ako nisu udružena sa nekom od mutacija, e ima li još šta da mi nadju, baš sam se smorila. A prosto sam bila ubedjena da će mi i ovaj gen biti ok, al ne lezi vraže. Sad moram da magistriram i ovu temu, i to brzopotezno, jer za 10-ak dana mišljah da akcijam po pitanju bebe. Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 444178 Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 444178 Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2 - Page 38 444178

Šta mi predlažete, kako na najbrži mogući način da stignem do Miljića ili Elezovića, koga predlažete? Privatno naravno, ne mogu čekati na državno zakazivanje, jer mi se postupak baš primakao.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 22/4/2013, 12:55

Biksi, ja sam u Jevremovoj zakazala kod Miljića. Dugo se čeka, al kaži da ti je uskoro vto, pa da te ubace malko ranije
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lilya 22/4/2013, 12:59

Biksi, ja sam isla kod Elezovica u BelMedic na Novom Beogradu. Ne znam koji je bolji i gde mozes naci ovog drugog. Neko rece da radi u Jevremovoj i kod Ivanovica.
Javice se neko ko je isao i kod ovog drugog.
Ja sam kd Elezovica cekala nekih 10-ak dana.
Ne znam da li ovde mogu da postavim link za Bel Medic, poslacu ti na pp
lilya
lilya

Broj poruka : 4742
Datum upisa : 07.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 38 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu