KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti

+68
ivka
agata
korpica
nesalela
dragmilk
bebko
Marija86
Sneza
senka
key
SannI-AlL
lena
jaca*caca
menora72
Jelena*
bokica
anna
Struzzo
lolipop
Xena
maza1972
Nefertari
Tanja83
natalija
kristina33
noja
Deni
HappyGirl
maki79
Milijana
anak
Mrvica
BiKsi :)
Mirjana
dr mali pariz
Sofka
fenix
ciklama
LaFolie
ninica2
MAAKKI
Shizika
Zoka83
Kamilica
Jejaaa
MARA
brinbili
Mali Princ
medolino
cvrle76
maus
Niki-Kiki
marija47
bak
7-patuljaka
bridget jones
djole42
Simona
KoMetaK
cicsa80
grudva
buby
lilya
bobica83
tuli
JocY
dragana76ns
Orline
72 posters

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 Empty Re: ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti

Počalji od maus 6/2/2012, 11:19

Citam sve tece savrseno...neka se tako i zavrsi ljubav
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 Empty Re: ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti

Počalji od bak 6/2/2012, 13:45

Samo da te poljubac

Pregnila bilo u Igoru prosle nedelje, moja jetrva jurila za sestru. Proveri jos jednom
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 6/2/2012, 14:16

Kako je draga? Sustižu li se ti folikuli?
ljubav
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od anak 6/2/2012, 15:34

Kako napreduje Alhemičarka Wink ljubav
anak
anak

Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 16:19

Meta, hvala, kao i da jesi pomogla Very Happy
Nef, mamice dupla, drago mi je da sam te vidjela ovdje.
Bak, prvo sam pitala u Igoru, nemaju dušo.
Rešen problem, kupila Ovitrelle, da ne izmišljam više. Ne volim peripetije, ako hoće, hoće i sa Ovitrelle-om, vidiš silne tickere na Kutku, a ako neće, ni Pregnyl mi ne pomože Razz
Alhemičarka gura, kad vidim količinu hemije koju unesem u sebe, onda mi stvarno odgovara nadimak, anak lol!

Bila na UZ i danas, 10.dan stimulacije.
I dalje neujednačeni folikuli, bokca ti, kao da sam na kratkom protokolu a ne dugom.
Opisuju pet levo, tri desno, vrlo šarenih dimenzija. Bem li ga... Ja sve nešto mislim da se oni brate spljošte, pa ako je 19x15, srednji dijametar je 17 Laughing
A srednje vrednosti su im približnije nego one prave.
Ja željno očekujem i brinem se za konačan ishod, tj za srce na UZ, a folikuli...Prošli put bejahu k'o nacrtani pa ič od toga.
Šiza i mira su nam primer da se kvalitet dobije i od malo materijala d

Daće Bog da bude kvalitetnih jć, jer mi reče dr otvoreno, da možemo svašta očekivati, i nezrele i prezrele, teško ih je ušteliti ovakve.

Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 6/2/2012, 16:25

Znam da sam se kasno uključila ,eto...baš mi krivo... Embarassed Ali Stižem na vreme da navijam radost
...Baš sam pomislila na tebe i sve naše drugarice koje su sad bockalice,dok sam se probijala kroz nanose snega do Višegradske novogodišnji 2
Znaš da ti od srca želim najlepši prelazak sa ovih strana na trudničke dnevnike... ZIMA navijacica
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 6/2/2012, 19:20

Ori, nemoj se sekirati, znaš, sve to ne mora da znači, u suštini ništa i ne znaš dok ih ne aspiriraju, tako da ne brigaj, biće sve u redu, videćeš. I sama kažeš da su prošli put bili idealni, pa ništa...
Tako da, sve to nije bitno toliko, koliko da nam ti pređeš na trudniče dvevnike.
Ljubim cvet
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 6/2/2012, 19:23

Treba li ponoviti jedino pravilo-da nema pravila?
Nego, došla sam ovde, ovaj put zbog sebe.
Interesuje me, kad ostaneš trudna, i sve bude o.k., ali-preporučen ti carski rez.
Za koju anesteziju bi se opredelila? Najiskrenije.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 19:31

Regionalnu, uvek, bar ove trenutne pameti.
Ako ima mogućnosti, a nema svugde, onda epiduralni kateter, na njega anesteziju, i kasnije analgeziju prvi dan ili dva protiv postoperativnih bolova.
Ako nema, onda spinal, koji je najčešća varijanta vani.
Ako ne može regionalna, ili je carski rez hitan, onda uvek ostaje opšta anestezija koja je i inače još uvek zlatni standard na ovim prostorima.

Mazo, kami Very Happy

Ne sekiram se...Čuvam brigu za kasnije dane Wink
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 6/2/2012, 19:35

ih bre, ti meni ko da sam ti kolega.
Šta je to "regionalna"...
šta dalje podrazumeva epiduralni kateter i na njemu anestezija ( je l to uprošćeno-epiduralna anestezija? )
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 19:43

Pa zar nisi Wink Very Happy Shvatila si ti, bre, sve, nego 'oćeš zbog ostalih cura da ponovim Wink A ja baš mislila da sam jasna Razz
Regionalna- zahvata region a ne sve, bez gubitka svesti- tu spadaju i epiduralna i spinalna, is ve ostale koje ovde nisu bitne.

To jeste to. Epidural se može dati i u jednokratnoj dozi, ali se to jako retko radi, uglavnom se stavi i kateter, kad smo već tu Very Happy
Za porodjaj i postoperativne bolove jedna vrsta i količina anestetika i analgetika- pa je epiduralna analgezija. Za operacije (u koje spada i carski rez) druga količina i koncentracija anestetika, pa je onda anestezija.
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Xena 6/2/2012, 20:25

Ori, stigoh i kod tebe, da od srca navijam kao sto si i ti za sve nas uvek navijala. Vidim da sve lepo ide, nema razloga za brigu pa cu samo da te usne
Xena
Xena

Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 6/2/2012, 21:14

Orline, ja sam za sve to laik, i da nije Pari pitala, ja bih.
A reci mi sto se tice totalne, koja je razlika u odnosu na ove dve osim sto si naravno skroz bez svesti. Da li ima nekih vecih tegoba, ili tako nesto. Ja mislim da ce meni raditi sa totalnom pa zato te pitam.
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 6/2/2012, 21:35

Orline, hvala . Nisam ti po struci kolega ,ali za neke stvari jesam dr Razz
Jasno ko dan.
Ti bi sebi roknula epidural,i naravno posle kroz taj isti kateter (za koji pojma nemam kuda ide,al ajd Rolling Eyes)i neki analgetik...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marija47 6/2/2012, 21:36

Ori zagrljaj tako mi delujes ozbiljno i odgovorno da ti nemam sta reci samo guraj napred kako to ti znas. ljubav
marija47
marija47

Broj poruka : 129
Godina : 60
Datum upisa : 06.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 21:41

Da bih napisala valjan odgovor, tj da ja budem zadovoljna treba više vremena i koncentracije, mrvo.
Tako da ću to ostaviti za neki drugi put, pa ću postaviti na temu o porodjaju.

U opštoj anesteziji i beba dobija mali deo, ali se toliki broj beba radja na taj način, da ne treba da brineš.
Posle budjenja bolovi odmah počinju, za razliku od spinalne gde drži još neki sat.

Evo, u medjuvremenu sam postavila tamo na temi o epiduralu nešto, i otvorila sam novu temu u vezi carskog reza i anestezije.
Pa možemo nastaviti tamo Very Happy
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 6/2/2012, 21:53

Orline, zemo moj, dušo moja draga, ni zamisliti ne možeš koliko mi je drago što si u akciji, što si se pokrenula. Samo naprijed, vidim da sada sve držiš pod kontrolom, želim da tako i ostane. želim da te što prije isprašimo na trudničke strane.
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 21:56

Hvala, loli, dušo moja likeit

Počinje malo da me boli stomak, nameštaju se jajca, sad sam ko marijina nasadjena koka Razz
I opet ovulatorna sl. Puuuno, jbt Laughing Jedino što ovaj put grudi ič.
Do sada su me svaki put bolele u toku stimulacije, čak i od Klomifena.

Et tak, pijem neki lepi čaj.
Da...Kažu meni danas na klinici da pijem puno tečnosti i jedem proteine, hihihi...Ne boje se valjda hiperstimulacije kod koke od četiri banke Razz
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 6/2/2012, 21:57

Ih, marija, đe me nađe v
To su mi govorili i sa šest leta  b
A ja bih baš ponekad da budem mnooogo neozbiljna i pomalo neodgovorna Razz
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 6/2/2012, 22:47

Da mahnem i da nastavim sa navijanjem! Idemo Orle, tsh je super, da i sve ostalo bude tako dobro! ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205 ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti - Page 6 951205

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tuli 6/2/2012, 22:57

Orle, kod tebe već 10.strana,veselo,veselo d d d
Pari, sve ovo što ti je dr Orlić napisala sam ja imala...i prošla savršeno. Trenutak kad izvade bebu je toliko veličanstven, pa ti preporučujem da ga ne propustiš.
tuli
tuli

Broj poruka : 3308
Datum upisa : 24.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 6/2/2012, 23:08

Orli, kada je aspiracija?
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od 7-patuljaka 7/2/2012, 07:42

Samo da ti mahnem i pozdravim. TSH odličan, baš si ga "anestezirala"! Navijam!

7-patuljaka

Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 7/2/2012, 09:41

Ajmo koko nasa igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice
maus
maus

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 7/2/2012, 09:42

orline ::Regionalnu, uvek, bar ove trenutne pameti.
Ako ima mogućnosti, a nema svugde, onda epiduralni kateter, na njega anesteziju, i kasnije analgeziju prvi dan ili dva protiv postoperativnih bolova.
Za 9 meseci ti zelim ovakvu anesteziju igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice
maus
maus

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu