ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti
+68
ivka
agata
korpica
nesalela
dragmilk
bebko
Marija86
Sneza
senka
key
SannI-AlL
lena
jaca*caca
menora72
Jelena*
bokica
anna
Struzzo
lolipop
Xena
maza1972
Nefertari
Tanja83
natalija
kristina33
noja
Deni
HappyGirl
maki79
Milijana
anak
Mrvica
BiKsi :)
Mirjana
dr mali pariz
Sofka
fenix
ciklama
LaFolie
ninica2
MAAKKI
Shizika
Zoka83
Kamilica
Jejaaa
MARA
brinbili
Mali Princ
medolino
cvrle76
maus
Niki-Kiki
marija47
bak
7-patuljaka
bridget jones
djole42
Simona
KoMetaK
cicsa80
grudva
buby
lilya
bobica83
tuli
JocY
dragana76ns
Orline
72 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 6 od 40
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: ORLINE- Alhemija, medicina, i zrno umetnosti
Citam sve tece savrseno...neka se tako i zavrsi
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Samo da te
Pregnila bilo u Igoru prosle nedelje, moja jetrva jurila za sestru. Proveri jos jednom
Pregnila bilo u Igoru prosle nedelje, moja jetrva jurila za sestru. Proveri jos jednom
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Kako je draga? Sustižu li se ti folikuli?
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Kako napreduje Alhemičarka
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
Meta, hvala, kao i da jesi pomogla
Nef, mamice dupla, drago mi je da sam te vidjela ovdje.
Bak, prvo sam pitala u Igoru, nemaju dušo.
Rešen problem, kupila Ovitrelle, da ne izmišljam više. Ne volim peripetije, ako hoće, hoće i sa Ovitrelle-om, vidiš silne tickere na Kutku, a ako neće, ni Pregnyl mi ne pomože
Alhemičarka gura, kad vidim količinu hemije koju unesem u sebe, onda mi stvarno odgovara nadimak, anak
Bila na UZ i danas, 10.dan stimulacije.
I dalje neujednačeni folikuli, bokca ti, kao da sam na kratkom protokolu a ne dugom.
Opisuju pet levo, tri desno, vrlo šarenih dimenzija. Bem li ga... Ja sve nešto mislim da se oni brate spljošte, pa ako je 19x15, srednji dijametar je 17
A srednje vrednosti su im približnije nego one prave.
Ja željno očekujem i brinem se za konačan ishod, tj za na UZ, a folikuli...Prošli put bejahu k'o nacrtani pa ič od toga.
Šiza i mira su nam primer da se kvalitet dobije i od malo materijala
Daće Bog da bude kvalitetnih jć, jer mi reče dr otvoreno, da možemo svašta očekivati, i nezrele i prezrele, teško ih je ušteliti ovakve.
Nef, mamice dupla, drago mi je da sam te vidjela ovdje.
Bak, prvo sam pitala u Igoru, nemaju dušo.
Rešen problem, kupila Ovitrelle, da ne izmišljam više. Ne volim peripetije, ako hoće, hoće i sa Ovitrelle-om, vidiš silne tickere na Kutku, a ako neće, ni Pregnyl mi ne pomože
Alhemičarka gura, kad vidim količinu hemije koju unesem u sebe, onda mi stvarno odgovara nadimak, anak
Bila na UZ i danas, 10.dan stimulacije.
I dalje neujednačeni folikuli, bokca ti, kao da sam na kratkom protokolu a ne dugom.
Opisuju pet levo, tri desno, vrlo šarenih dimenzija. Bem li ga... Ja sve nešto mislim da se oni brate spljošte, pa ako je 19x15, srednji dijametar je 17
A srednje vrednosti su im približnije nego one prave.
Ja željno očekujem i brinem se za konačan ishod, tj za na UZ, a folikuli...Prošli put bejahu k'o nacrtani pa ič od toga.
Šiza i mira su nam primer da se kvalitet dobije i od malo materijala
Daće Bog da bude kvalitetnih jć, jer mi reče dr otvoreno, da možemo svašta očekivati, i nezrele i prezrele, teško ih je ušteliti ovakve.
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
Znam da sam se kasno uključila ,eto...baš mi krivo... Ali Stižem na vreme da navijam
...Baš sam pomislila na tebe i sve naše drugarice koje su sad bockalice,dok sam se probijala kroz nanose snega do Višegradske
Znaš da ti od srca želim najlepši prelazak sa ovih strana na trudničke dnevnike...
...Baš sam pomislila na tebe i sve naše drugarice koje su sad bockalice,dok sam se probijala kroz nanose snega do Višegradske
Znaš da ti od srca želim najlepši prelazak sa ovih strana na trudničke dnevnike...
maza1972- Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011
Ori, nemoj se sekirati, znaš, sve to ne mora da znači, u suštini ništa i ne znaš dok ih ne aspiriraju, tako da ne brigaj, biće sve u redu, videćeš. I sama kažeš da su prošli put bili idealni, pa ništa...
Tako da, sve to nije bitno toliko, koliko da nam ti pređeš na trudniče dvevnike.
Ljubim
Tako da, sve to nije bitno toliko, koliko da nam ti pređeš na trudniče dvevnike.
Ljubim
Kamilica- Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011
Treba li ponoviti jedino pravilo-da nema pravila?
Nego, došla sam ovde, ovaj put zbog sebe.
Interesuje me, kad ostaneš trudna, i sve bude o.k., ali-preporučen ti carski rez.
Za koju anesteziju bi se opredelila? Najiskrenije.
Nego, došla sam ovde, ovaj put zbog sebe.
Interesuje me, kad ostaneš trudna, i sve bude o.k., ali-preporučen ti carski rez.
Za koju anesteziju bi se opredelila? Najiskrenije.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Regionalnu, uvek, bar ove trenutne pameti.
Ako ima mogućnosti, a nema svugde, onda epiduralni kateter, na njega anesteziju, i kasnije analgeziju prvi dan ili dva protiv postoperativnih bolova.
Ako nema, onda spinal, koji je najčešća varijanta vani.
Ako ne može regionalna, ili je carski rez hitan, onda uvek ostaje opšta anestezija koja je i inače još uvek zlatni standard na ovim prostorima.
Mazo, kami
Ne sekiram se...Čuvam brigu za kasnije dane
Ako ima mogućnosti, a nema svugde, onda epiduralni kateter, na njega anesteziju, i kasnije analgeziju prvi dan ili dva protiv postoperativnih bolova.
Ako nema, onda spinal, koji je najčešća varijanta vani.
Ako ne može regionalna, ili je carski rez hitan, onda uvek ostaje opšta anestezija koja je i inače još uvek zlatni standard na ovim prostorima.
Mazo, kami
Ne sekiram se...Čuvam brigu za kasnije dane
ih bre, ti meni ko da sam ti kolega.
Šta je to "regionalna"...
šta dalje podrazumeva epiduralni kateter i na njemu anestezija ( je l to uprošćeno-epiduralna anestezija? )
Šta je to "regionalna"...
šta dalje podrazumeva epiduralni kateter i na njemu anestezija ( je l to uprošćeno-epiduralna anestezija? )
Pa zar nisi Shvatila si ti, bre, sve, nego 'oćeš zbog ostalih cura da ponovim A ja baš mislila da sam jasna
Regionalna- zahvata region a ne sve, bez gubitka svesti- tu spadaju i epiduralna i spinalna, is ve ostale koje ovde nisu bitne.
To jeste to. Epidural se može dati i u jednokratnoj dozi, ali se to jako retko radi, uglavnom se stavi i kateter, kad smo već tu
Za porodjaj i postoperativne bolove jedna vrsta i količina anestetika i analgetika- pa je epiduralna analgezija. Za operacije (u koje spada i carski rez) druga količina i koncentracija anestetika, pa je onda anestezija.
Regionalna- zahvata region a ne sve, bez gubitka svesti- tu spadaju i epiduralna i spinalna, is ve ostale koje ovde nisu bitne.
To jeste to. Epidural se može dati i u jednokratnoj dozi, ali se to jako retko radi, uglavnom se stavi i kateter, kad smo već tu
Za porodjaj i postoperativne bolove jedna vrsta i količina anestetika i analgetika- pa je epiduralna analgezija. Za operacije (u koje spada i carski rez) druga količina i koncentracija anestetika, pa je onda anestezija.
Ori, stigoh i kod tebe, da od srca navijam kao sto si i ti za sve nas uvek navijala. Vidim da sve lepo ide, nema razloga za brigu pa cu samo da te
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
Orline, ja sam za sve to laik, i da nije Pari pitala, ja bih.
A reci mi sto se tice totalne, koja je razlika u odnosu na ove dve osim sto si naravno skroz bez svesti. Da li ima nekih vecih tegoba, ili tako nesto. Ja mislim da ce meni raditi sa totalnom pa zato te pitam.
A reci mi sto se tice totalne, koja je razlika u odnosu na ove dve osim sto si naravno skroz bez svesti. Da li ima nekih vecih tegoba, ili tako nesto. Ja mislim da ce meni raditi sa totalnom pa zato te pitam.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Orline, hvala . Nisam ti po struci kolega ,ali za neke stvari jesam dr
Jasno ko dan.
Ti bi sebi roknula epidural,i naravno posle kroz taj isti kateter (za koji pojma nemam kuda ide,al ajd )i neki analgetik...
Jasno ko dan.
Ti bi sebi roknula epidural,i naravno posle kroz taj isti kateter (za koji pojma nemam kuda ide,al ajd )i neki analgetik...
Ori tako mi delujes ozbiljno i odgovorno da ti nemam sta reci samo guraj napred kako to ti znas.
marija47- Broj poruka : 129
Godina : 60
Datum upisa : 06.11.2011
Da bih napisala valjan odgovor, tj da ja budem zadovoljna treba više vremena i koncentracije, mrvo.
Tako da ću to ostaviti za neki drugi put, pa ću postaviti na temu o porodjaju.
U opštoj anesteziji i beba dobija mali deo, ali se toliki broj beba radja na taj način, da ne treba da brineš.
Posle budjenja bolovi odmah počinju, za razliku od spinalne gde drži još neki sat.
Evo, u medjuvremenu sam postavila tamo na temi o epiduralu nešto, i otvorila sam novu temu u vezi carskog reza i anestezije.
Pa možemo nastaviti tamo
Tako da ću to ostaviti za neki drugi put, pa ću postaviti na temu o porodjaju.
U opštoj anesteziji i beba dobija mali deo, ali se toliki broj beba radja na taj način, da ne treba da brineš.
Posle budjenja bolovi odmah počinju, za razliku od spinalne gde drži još neki sat.
Evo, u medjuvremenu sam postavila tamo na temi o epiduralu nešto, i otvorila sam novu temu u vezi carskog reza i anestezije.
Pa možemo nastaviti tamo
Orline, zemo moj, dušo moja draga, ni zamisliti ne možeš koliko mi je drago što si u akciji, što si se pokrenula. Samo naprijed, vidim da sada sve držiš pod kontrolom, želim da tako i ostane. želim da te što prije isprašimo na trudničke strane.
lolipop- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010
Hvala, loli, dušo moja
Počinje malo da me boli stomak, nameštaju se jajca, sad sam ko marijina nasadjena koka
I opet ovulatorna sl. Puuuno, jbt Jedino što ovaj put grudi ič.
Do sada su me svaki put bolele u toku stimulacije, čak i od Klomifena.
Et tak, pijem neki lepi čaj.
Da...Kažu meni danas na klinici da pijem puno tečnosti i jedem proteine, hihihi...Ne boje se valjda hiperstimulacije kod koke od četiri banke
Počinje malo da me boli stomak, nameštaju se jajca, sad sam ko marijina nasadjena koka
I opet ovulatorna sl. Puuuno, jbt Jedino što ovaj put grudi ič.
Do sada su me svaki put bolele u toku stimulacije, čak i od Klomifena.
Et tak, pijem neki lepi čaj.
Da...Kažu meni danas na klinici da pijem puno tečnosti i jedem proteine, hihihi...Ne boje se valjda hiperstimulacije kod koke od četiri banke
Ih, marija, đe me nađe
To su mi govorili i sa šest leta
A ja bih baš ponekad da budem mnooogo neozbiljna i pomalo neodgovorna
To su mi govorili i sa šest leta
A ja bih baš ponekad da budem mnooogo neozbiljna i pomalo neodgovorna
Da mahnem i da nastavim sa navijanjem! Idemo Orle, tsh je super, da i sve ostalo bude tako dobro!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Orle, kod tebe već 10.strana,veselo,veselo
Pari, sve ovo što ti je dr Orlić napisala sam ja imala...i prošla savršeno. Trenutak kad izvade bebu je toliko veličanstven, pa ti preporučujem da ga ne propustiš.
Pari, sve ovo što ti je dr Orlić napisala sam ja imala...i prošla savršeno. Trenutak kad izvade bebu je toliko veličanstven, pa ti preporučujem da ga ne propustiš.
tuli- Broj poruka : 3308
Datum upisa : 24.11.2008
Orli, kada je aspiracija?
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Samo da ti mahnem i pozdravim. TSH odličan, baš si ga "anestezirala"! Navijam!
7-patuljaka- Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010
Ajmo koko nasa
Za 9 meseci ti zelim ovakvu anestezijuorline ::Regionalnu, uvek, bar ove trenutne pameti.
Strana 6 od 40 • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 6 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu