Neprohodnost jajovoda i HSG
+93
Luenna
LaFolie
KoMetaK
V82
Niny
Vecka
ChillyVilly
tiramisu
luckystar74
Nensi84
OKacica
krsticdr
Naja
MajaMarija
PalcicaBg
hocukusurnecuzvaku
dr house
leptirko82
lenjivica
lorelajlorelaj
Star77
laKole
bubamara84
plavaptica
tetreb
Enigma034
JELENAR
Bjanka
Erata
anela
Ema78
svrca25
bebica77
M.
buca
ninica2
Mrvica78
ivi
Republica
Divina
bebica mala
lilly13
SSanja
JocY
Kamilica
korpica
grudva
makica1984
maza1972
rada78
InNaturaVeritas
Mirjana
cile
karakaca
Bokicalepotica
lolipop
MAAKKI
kuzman123
cici
lena
heart84
anna
nena beba
soffka
dragana76ns
vašar
buby
BiKsi :)
sani
Malina
daco
tuzna
dacca
djole42
kalijana
d77
dr mali pariz
Shizika
kiki
Struzzo
Zoka83
Olika
Orline
Milijana
Dacaa
Kata
jul
terka
Gala
vakic
HappyGirl
zalosna_sova
maus
97 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 15 od 18
Strana 15 od 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Re: Neprohodnost jajovoda i HSG
Luenna, na uz se ne moze videti da su zapuseni jajovodi.
Sto se tice ovulacije i endometrijuma, trebao bi endo da bude deblji, ali ni za to nema pravila, jer nisi radila vto.
Pisi na koracima koliko pokusavas, koji su problemi. Tamo ces dobiti savete, a ovde cemo samo otici u off.
Sto se tice ovulacije i endometrijuma, trebao bi endo da bude deblji, ali ni za to nema pravila, jer nisi radila vto.
Pisi na koracima koliko pokusavas, koji su problemi. Tamo ces dobiti savete, a ovde cemo samo otici u off.
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
Leptirko,mi se ocigledno ne razumemo. Ne znam zasto je toliko tesko odgovoriti na pitanje,ne trazim nikakve dijgnoze,vec misljenje,savet..potpuno sam neupucena. Vec sam pisala na ovoj temi,i naglasila sam da sam sama,dakle jos teza situacija je sto kad god odem na pregled meni plodni dani,a ja sama...na sve to ovaj problem,opet sama kroz to,urnise mi psihu sve to.
Malo mi je cudno ako kazete da se ne moze videti na vaginalnom uz,a doktor kaze da mu to lici na zapusenost....stvarno sam ocajna
Sto se tice endometrijuma,pise da je troslojan...a koliko deblji bi trebao da bude? onako koliko je to skolski sto se kaze?
Malo mi je cudno ako kazete da se ne moze videti na vaginalnom uz,a doktor kaze da mu to lici na zapusenost....stvarno sam ocajna
Sto se tice endometrijuma,pise da je troslojan...a koliko deblji bi trebao da bude? onako koliko je to skolski sto se kaze?
Luenna- Broj poruka : 20
Datum upisa : 24.10.2012
Luenna, zapuseni jajovodi mogu da budu problem za zatrudnjivanje, ali ako si trebutno sama, ne znam da li ima svrhe da ides na laparo ili hsg, ako ne planiras trudnocu. Mislim da je to i Leptirko htela da ti kaze.
Jedno je sigurno, nemoj da se plasis nicega, nije to nista strasno ni laparo ni HSG. Imam utisak da si preplasena od svega, ali sve se da resiti, veruj mi. Ja nisam imala probleme sa jajovodima da bih ti rekla svoje iskustvo, ali mislim da bez HSG ili laparo ne moze sa sigurnoscu da se tvrdi da imas problem, to je ono sto ti je i Leptirko rekla.
Ono sto rade u NS-u je TVL (transvaginalna laparoskopija) i mislim da sa time mogu da urade nesto operativno oko jajovoda, ako zatreba. Pronadji temu pa iscitaj.
Drugo, evo nam TInce sa zapusenim jajovodima rodi Teodoru, pa ti sad vidi da li treba da cackas ili ne ako sad nemas partnera i ne planiras trudnocu u skorije vreme.
Jedno je sigurno, nemoj da se plasis nicega, nije to nista strasno ni laparo ni HSG. Imam utisak da si preplasena od svega, ali sve se da resiti, veruj mi. Ja nisam imala probleme sa jajovodima da bih ti rekla svoje iskustvo, ali mislim da bez HSG ili laparo ne moze sa sigurnoscu da se tvrdi da imas problem, to je ono sto ti je i Leptirko rekla.
Ono sto rade u NS-u je TVL (transvaginalna laparoskopija) i mislim da sa time mogu da urade nesto operativno oko jajovoda, ako zatreba. Pronadji temu pa iscitaj.
Drugo, evo nam TInce sa zapusenim jajovodima rodi Teodoru, pa ti sad vidi da li treba da cackas ili ne ako sad nemas partnera i ne planiras trudnocu u skorije vreme.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
ja mislim da luenna pita zašto je predlažu laparaskopiju ako već hsg može pokazati stanje jajovoda.
luenna, ako hsg pokaže da su jajovodi zapušeni (a dr sumnja zbog uzv nalaza, ali ne može sa sigurnošću tvrditi jer se, kao što reče leptirko, zapušeni jajovodi ne mogu vidjeti na uzv), ako se odlučiš na rješavanje tog problema, moraš na laparaskopiju svakako. ovako, preskačeš hsg i radiš odmah i dijagnostiku i operativno rješavanje tokom iste laparaskopske intervencije.
druga je stvar to što ti ne planiraš trudnoću u skorije vrijeme. ti moraš odlučiti - jesi li za odlaganje svega do odluke o trudnoći ili sad kad ti to još nije na pameti. posavjetuj se sa dr, ako odložiš rješavanje eventualno začepljenih jajovoda za kasnije, hoće li biti nekih posljedica - još gore stanje, neke komplikacije ili je svejedno?
što se tiče debljine endometrijuma u drugom dijelu ciklusa od ovulacije, obično u nestimulisanom ciklusu bude oko 8-10mm. u stimulisanom ciklusu zbog većeg broja folikula i endometrij bude veći - preko 10 pa čak do 15-16mm.
luenna, ako hsg pokaže da su jajovodi zapušeni (a dr sumnja zbog uzv nalaza, ali ne može sa sigurnošću tvrditi jer se, kao što reče leptirko, zapušeni jajovodi ne mogu vidjeti na uzv), ako se odlučiš na rješavanje tog problema, moraš na laparaskopiju svakako. ovako, preskačeš hsg i radiš odmah i dijagnostiku i operativno rješavanje tokom iste laparaskopske intervencije.
druga je stvar to što ti ne planiraš trudnoću u skorije vrijeme. ti moraš odlučiti - jesi li za odlaganje svega do odluke o trudnoći ili sad kad ti to još nije na pameti. posavjetuj se sa dr, ako odložiš rješavanje eventualno začepljenih jajovoda za kasnije, hoće li biti nekih posljedica - još gore stanje, neke komplikacije ili je svejedno?
što se tiče debljine endometrijuma u drugom dijelu ciklusa od ovulacije, obično u nestimulisanom ciklusu bude oko 8-10mm. u stimulisanom ciklusu zbog većeg broja folikula i endometrij bude veći - preko 10 pa čak do 15-16mm.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Puno vam hvala,ovde uvek naidjem na razumevanje :)
I ja sam razmisljala o svemu tome,a prosto mi nije jasno,jer ako kazete da je to najbokje uraditi kada budem planirala decu onda i ja mislim je to bolja varijanta,a ne da me seku mozda i za dzabe. Druga stvar je to sto ne znam da li tim odlaganjem moze nesto da se iskomplikuje,recimo da se prosiri ili da predje na drugi jajovod.
Ovaj dr mi je rekao da nema puno iskustva sa tim i da mu se javim kada se sve to zavrsi da vidi za svoja istrazivanja.
Jel sam ja dobro razumela ili je Tince zatrudnela sa zapusenim jajovodom?
I jos nesto sta biste Vi uradile na mom mestu? Ja ne planiram trudnocu,jer nemam s kim,ali bih volela vec danas da ostanem trudna ,da li mi je pametno da idem na laparaskopiju ili hsg,ne znam zasto me je odmah poslao na laparaskopiju?
A sto se tice endometrijuma,znaci da je makar to u redu?
I ja sam razmisljala o svemu tome,a prosto mi nije jasno,jer ako kazete da je to najbokje uraditi kada budem planirala decu onda i ja mislim je to bolja varijanta,a ne da me seku mozda i za dzabe. Druga stvar je to sto ne znam da li tim odlaganjem moze nesto da se iskomplikuje,recimo da se prosiri ili da predje na drugi jajovod.
Ovaj dr mi je rekao da nema puno iskustva sa tim i da mu se javim kada se sve to zavrsi da vidi za svoja istrazivanja.
Jel sam ja dobro razumela ili je Tince zatrudnela sa zapusenim jajovodom?
I jos nesto sta biste Vi uradile na mom mestu? Ja ne planiram trudnocu,jer nemam s kim,ali bih volela vec danas da ostanem trudna ,da li mi je pametno da idem na laparaskopiju ili hsg,ne znam zasto me je odmah poslao na laparaskopiju?
A sto se tice endometrijuma,znaci da je makar to u redu?
luenna, poslao te na laparaskopiju da odmah riješiš stvar, jer, ako nije u redu, poslije hsg opet moraš na laparaskopiju. razumiješ, samo neka manja zakrčenja jajovoda se mogu riještiti hsg-om, a ako su zapušeni skroz, moraš i na laparaskopiju.
ja bih ih radila odmah. jer sam ja spremna i da budem samohrana majka. da mi se desi trudnoća bez partnera za zajednički život - ja bih odlučila da rodim. ipak, odluka je tvoja.
endometrij je zadovoljavajuće debljine, i treba da bude trolinijski, kao presjek zrna kafe.
ja bih ih radila odmah. jer sam ja spremna i da budem samohrana majka. da mi se desi trudnoća bez partnera za zajednički život - ja bih odlučila da rodim. ipak, odluka je tvoja.
endometrij je zadovoljavajuće debljine, i treba da bude trolinijski, kao presjek zrna kafe.
bas sam uplasena,jos gore je cinjenica da si u svemu tome sam,a ironija je sto ti je bas potreban neko. A jel postoji mogucnost da se to siri?
nema razloga za uplašenost, laparaskopska intervencija je baš jednostavna, i opravak je vrlo brz, čak i ja, sa laparaskopski odstranjenjenom vanmateričnom trudnoćom u jajovodu koji je pukao, sam treći dan otpuštena iz bolnice.
ne mogu ti puno pomoći o komplikacijama vezanim za zapušene jajovode. ne vjerujem da se neka upala može razviti na nekom organu u stomaku zbog takvih jajovoda, ali rizikuješ da se možda malo začepljenje u dijelu jajovoda proširi na cijeli jajovod. ili da se pojavi i u drugom. a tu je i povećan rizik od vanmaterične trudnoće, iako ima slučajeva spontane uredne trudnoće i sa takvim jajovodima.
ne mogu ti puno pomoći o komplikacijama vezanim za zapušene jajovode. ne vjerujem da se neka upala može razviti na nekom organu u stomaku zbog takvih jajovoda, ali rizikuješ da se možda malo začepljenje u dijelu jajovoda proširi na cijeli jajovod. ili da se pojavi i u drugom. a tu je i povećan rizik od vanmaterične trudnoće, iako ima slučajeva spontane uredne trudnoće i sa takvim jajovodima.
Da,jasno mi je sve,i jasno mi je da je sve individualno i da ni doktor ne moze nista sa sigurnoscu reci. Nego sam citala da se posle laparaskopije najlakse ostane u drugom stanju sledecih 6 meseci,a to bi bilo super da ja eto imam s kim,jer kazu moze se i vratiti...mozda samo lupetam,ne zamerite haos mi je u glavi,osecam se bespomocno skroz
Luenna, jajovodi mogu biti zapuseni na vise nacina. Ponekad se u njima moze naci tecnost, sto se moze resiti i obicnim HSG-om, jer se tokom tok postupka obojena tecnost pod pritiskom upumpava u matericu i jajovode, i izliva se u trbusnu duplju. Bukvalno se produvaju... i zato se kaze da je posle hsg'a veca sansa za spontano zacece. Ako u jajovodima ili oko njih postoje priraslice, koje mehanicki cine jajovod neprohodnim, onda je jedino resenje laparoskopija. To je manja hiruska intervencija, nista strasno. Postoje i modifikacije iste, sto se radi u Novom Sadu( ja bila, uradila i isto vece vec bila na nogama, kao da se nista nije desilo).
Zapusenost jajovoda, na ovaj ili onaj nacin, je uglavnom posledica upale, cesto i infekcije. Zato je moguce da se stanje vrati. U tom smislu, pre bilo kakve intervencije tipa HSG-a ili TVl-a, potrebno je da uradis briseve, i to vaginalni, cervikalni bris, standardni, kao i bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Zapusenost jajovoda, na ovaj ili onaj nacin, je uglavnom posledica upale, cesto i infekcije. Zato je moguce da se stanje vrati. U tom smislu, pre bilo kakve intervencije tipa HSG-a ili TVl-a, potrebno je da uradis briseve, i to vaginalni, cervikalni bris, standardni, kao i bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Hvala draga Ema. Cula sam da se priraslice ne mogu videti na uz,a opet me zanima da li se od operacije jajnika priraslice stvaraju iskljucivo na spoljasnoj strani jajovoda ili postoji mogucnost da budu unutra? A ako je recimo infekcija da li obavezno zahvata oba jajovoda?
Uh,znam da puno pitam,radicu uskoro test na hlamidiju i ostalo,vaginalni bris i papa su ok...ali ovo me muci.
Najgore od svega mi je to sto sam imala jednu dugu vezu i bila posvecena samo njemu,a on me najstrasnije izdao,pa mi je dodatna muka ako je on za to kriv (znate na sta mislim)...mislim da cu presvisnuti od muke
Uh,znam da puno pitam,radicu uskoro test na hlamidiju i ostalo,vaginalni bris i papa su ok...ali ovo me muci.
Najgore od svega mi je to sto sam imala jednu dugu vezu i bila posvecena samo njemu,a on me najstrasnije izdao,pa mi je dodatna muka ako je on za to kriv (znate na sta mislim)...mislim da cu presvisnuti od muke
Evo mene opet posle mesec dana,uradila sam analize na hlamdiju,mikoplazmu i ureaplazmu i nalazi su negativni. Bila sam ubedjena da imam neku od ovih bakterija,ali eto ne moram vise oko toga da se opterecujem,a za dalje cu vam javljati. Hvala svima :)
Drage forumasice posto vidim da ste dosta iskusne pa bih vam razlozila svoj slucaj a da vi date svoje misljenje.
Moj je problem sto sam dobila nekoliko razlicitih misljenja i nalaza u svezi mojih jajovoda.
Dakle vec imam 2 djece, a 4 god. Pokusavamo dobiti 3.
Bila sam kod skoro svih razvikanih Mpo-Ovaca u Zg.
Jedna dr mi je na pregledu cisto po opipu rekla da su moji jajovodi ok, da ne bii radila hsg. Posto je privatnica i nije htjela napraviti pretragu - ja joj povjerovala mada nikad nisam cula da je kome tako nesto receno.
2 dr, kod kojeg sam radila aih mi je nakon stimulacije na uzv uocio zadebljanje za koje je posumnjaoo da je hydrosalpinx
Posalje on mene na uzg hsg kad ono - cuda:
1hsg napravila u jednoj klinici i dijagnoza bila jedan jajovo otezano prohodan, ali prohoda a drugi neprohodan- hydrosalpinxa nema, nego je to ovaj vidio debele vene.
A boljelo me nije ama bas nista, manje nego papa test - a cula sam da kad su zacepljeni boli, boli cak i kad su ocepljeni.
Odem ja nakon par mjeseci na drugi hsg jer mi je onaj moj Mpo dr rekao da hsg djeluje terapeutski.
Kad ono jos vece iznenadenje- dr kaze oba prohodna, ona u potpunosti sigurna!
Pri tome su me i ona i sestra gledale kao vanzemaljca jer mene opet ama bas nista nije boljelo . E sad - ja sumnjam da ta dr nije mozda po tome sto mene nije boljelo zakljucila da je prohodno. Neznam kome da vjerujem?
Ima li tko slicno iskustvo?
i samo da napomenem-brisevi i papa su mi uvijek bili sterilni
Moj je problem sto sam dobila nekoliko razlicitih misljenja i nalaza u svezi mojih jajovoda.
Dakle vec imam 2 djece, a 4 god. Pokusavamo dobiti 3.
Bila sam kod skoro svih razvikanih Mpo-Ovaca u Zg.
Jedna dr mi je na pregledu cisto po opipu rekla da su moji jajovodi ok, da ne bii radila hsg. Posto je privatnica i nije htjela napraviti pretragu - ja joj povjerovala mada nikad nisam cula da je kome tako nesto receno.
2 dr, kod kojeg sam radila aih mi je nakon stimulacije na uzv uocio zadebljanje za koje je posumnjaoo da je hydrosalpinx
Posalje on mene na uzg hsg kad ono - cuda:
1hsg napravila u jednoj klinici i dijagnoza bila jedan jajovo otezano prohodan, ali prohoda a drugi neprohodan- hydrosalpinxa nema, nego je to ovaj vidio debele vene.
A boljelo me nije ama bas nista, manje nego papa test - a cula sam da kad su zacepljeni boli, boli cak i kad su ocepljeni.
Odem ja nakon par mjeseci na drugi hsg jer mi je onaj moj Mpo dr rekao da hsg djeluje terapeutski.
Kad ono jos vece iznenadenje- dr kaze oba prohodna, ona u potpunosti sigurna!
Pri tome su me i ona i sestra gledale kao vanzemaljca jer mene opet ama bas nista nije boljelo . E sad - ja sumnjam da ta dr nije mozda po tome sto mene nije boljelo zakljucila da je prohodno. Neznam kome da vjerujem?
Ima li tko slicno iskustvo?
i samo da napomenem-brisevi i papa su mi uvijek bili sterilni
Poslednji izmenio dr house dana 13/12/2013, 23:27, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : greska)
dr house- Broj poruka : 17
Datum upisa : 15.10.2012
Ne odredjuju oni po bolu jesu li jajovodi prohodni ili ne. Lijepo pokazhe roentgen kuda je uspjela proci technost, a gdje je zachepljenje. Meni su dok sam lezhala pokazali ekran i tochno se vidi kud i dokle je uspjela proci technost. Nije me bolilo iako mi je jedan jajovod bio zachepljen ("podvezan" endometriozom). Mozhda oni chak i naprave snimak za svoje arhive ili tvoj karton, trazhi da vidish.
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Slažem se sa Šizikom. Mene je bolelo samo tako, a jajovodi potpuno prohodni, snimak je ipak jedini merodavan, ne i bol. Srećno dr house, često se nakon odradjenog hsg-a ostaje u drugom stanju, prigrli mužića!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Ma probmem je u tome sto dr. kod drugog hsg-a nije uspjela posnimiti nista: rekla je - zbog crijeva se ne vidi.
Ali je bila sigurna da je kontrast prosao jer je poslije bilo tekucine u douglasu. A i komentirala je da bi me boljelo da je nesto. Radi se o vrlo poznatoj Mpo-ovki u zg.
S jedne strane ne vjerujem da bi bila tako neozbiljna i zakljucila na precac a s druge- nisam nikada nikoga cula da je tako "ne vidjevsi" bio toliko siguran.
za razliku od nje: kod prvog hsg-a je dr uzv-om bas pratila kako prolazi kontrast.
Problem mi je sto se misljenja koja sam sve skupa dobila krecu u dijapazonu od hydrosalpinxa do potpuno prohodnih jajovoda.
Jedni predlazu prirodno, drugi aih ili mpo. A sto ako je ipak hydrosalpinx?
Ali je bila sigurna da je kontrast prosao jer je poslije bilo tekucine u douglasu. A i komentirala je da bi me boljelo da je nesto. Radi se o vrlo poznatoj Mpo-ovki u zg.
S jedne strane ne vjerujem da bi bila tako neozbiljna i zakljucila na precac a s druge- nisam nikada nikoga cula da je tako "ne vidjevsi" bio toliko siguran.
za razliku od nje: kod prvog hsg-a je dr uzv-om bas pratila kako prolazi kontrast.
Problem mi je sto se misljenja koja sam sve skupa dobila krecu u dijapazonu od hydrosalpinxa do potpuno prohodnih jajovoda.
Jedni predlazu prirodno, drugi aih ili mpo. A sto ako je ipak hydrosalpinx?
Ja sam takođe i između ostalog radila HSG, meni se tada jasno video levi zapušen jajovod i desni koji pravi hidrosalpinx.Posle toga sam odradila dijagnostičku laparaskopiju, gde je dijagnoza potvrđena, zatim je bila jedna neuspešna vantelesna oplodnja, da bi konačno ova jajovoda izvadila u maj/jun ove godine.
Za hidrosalpinx mišljenja su podeljena neki smatraju da ometaju implantaciju embriona,a neki ne.Jer se smatra da hidrosalpinx ima u sebi toksičnu tečnost koja spira embrion iz materice.Ja sam se konsultovala sa 3 ginekologa pre odstranjivanja jajovoda, i odlučila da ih sklonim,po mom mišljenju svakako ničemu nisu služili, čak naprotiv desni je počeo da mi pravi stravičan problem, jer sam znala da imam jake bolove od uvrtanja sa crevima.
Za hidrosalpinx mišljenja su podeljena neki smatraju da ometaju implantaciju embriona,a neki ne.Jer se smatra da hidrosalpinx ima u sebi toksičnu tečnost koja spira embrion iz materice.Ja sam se konsultovala sa 3 ginekologa pre odstranjivanja jajovoda, i odlučila da ih sklonim,po mom mišljenju svakako ničemu nisu služili, čak naprotiv desni je počeo da mi pravi stravičan problem, jer sam znala da imam jake bolove od uvrtanja sa crevima.
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
Skoro ista situacija kao kod zvakice,na HSG-u utvrdjena prosirenja jajovoda,sumnja na hidrosalpinx sto je dijagnosticka laparo potvrdila,na sledecoj laparo izvadjena oba.Da kucnem u drvo,ja se mnogo bolje osecam od kako sam ih se resila,pre toga imala non stop neka probadanja u stomaku,nadutost,produzene menstruacije...
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Ja sam radila isto HSG. Rezultat bio odlican.Jedino citajuci vas mene ich nije bolelo. Dobila sam neshto protiv bolova , secam se da je Paris prokomentarisala to njoj ni za glavobolju ne pomazhe taj anelgetik. Kao da popijem jedni pola sata pre HSG-a a jednu posle. Nije bilo potrebe.Sve bilo gotovo za manje od 5 minuta i to slobodnim padom. Nije bilo potrebe ni da ushpricava kontrast. Vec je pustila da ide slobodno.
Republica- Broj poruka : 2478
Datum upisa : 01.07.2009
Repi blago tebi, meni su same suze tekle od bola.Ja sam srećna kad čujem da ženu HSG nije boleo,jer onaj bol koji sam ja osetila ne bih poželela ni najvećem neprijatelju.
Kusurnezvaka, verujem da je tebe bolelo jer vidim u potpisu da su ti oba zapishena jajovoda?
Meni su totalno prohodna.mada su me i to uveravali i pre procedure HSG-a. Ali eto odradih i to da ne mozgam. Bio je to period eliminacije svih mogucih faktora -prepreka.
Meni su totalno prohodna.mada su me i to uveravali i pre procedure HSG-a. Ali eto odradih i to da ne mozgam. Bio je to period eliminacije svih mogucih faktora -prepreka.
Republica- Broj poruka : 2478
Datum upisa : 01.07.2009
Repi,bila oba zapušena,zapravo desni hidrosalpinx, levi slepio uz matericu,pa su oba izvadili, i progledah od kad su to uradili
Hvala na odgovorima.
Republika, ti si prva za koju cujem, osim mene, da su je prije hsg-a uvjeravali da je prohodno. Meni je dr. tada rekla da je sve mekano unutra i da je sigurno prohodno.
Republika, ti si prva za koju cujem, osim mene, da su je prije hsg-a uvjeravali da je prohodno. Meni je dr. tada rekla da je sve mekano unutra i da je sigurno prohodno.
Evo i mene Nedavno sam razgovarala sa dr.u vezi HSG i saznam da po nekim novim standardima ova metoda je zastarela i da je mnogo bolje uraditi sonohisterosalpingografiju,da se prilikom HSGa zgrče jajovodi i da može da bude lažno neprohodan nalaz,a i zračenje nije preporučljivo.
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Ja sam umesto HSG'a radila TVL, u jednom i dijagnosticka i terapeutska metoda. I meni su rekli da prohodnost jajovoda najverovatnije nije problem, jer su se videle fimbrije jajovoda kako se pokrecu. Ali, mi smo krenuli od krupnih stvari da eliminisemo jednu po jednu...
A sto se tice samog zracenja, nije preporucljivo, ali nije ni toliko stetno koliko se prica.
A sto se tice samog zracenja, nije preporucljivo, ali nije ni toliko stetno koliko se prica.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Strana 15 od 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 15 od 18
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu