Neudate odnosno žene bez partnera i donorska oplodnja
+54
pavlovic_miljana
alisa
Sirijus
lotta
Simona
micam
leptiric_sarenic
mimi85
She-wolf
BiKsi :)
Majche
bak
Lola021
andjeo77
Zmajuška
Mimi12
KoMetaK
raymonda
Ninche
Sanyyy
tallguy
Erata
stakleni.staklo
Principesa
fight&faith
Leloo
tanjica
noja
leptirko82
caci
Tinche
Crvic
Pahuljica
lavanda
nena beba
vanja.e
neca73
ciklama
nina :)
mare41
maki79
lena
Orline
Crnokosa
Mali Princ
jacaa
biki canada
MAAKKI
nabla
Gabrielle
bibi
lilikan
vašar
lola9
58 posters
Strana 3 od 10
Strana 3 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Neudate odnosno žene bez partnera i donorska oplodnja
Ja samo da ovde cestitam Ninici, do sad smo se cule samo na koracima i klubu 38+, i tek sad vidim da je ovde pisala o postupku.
Bravo trudnice!!!
Bravo trudnice!!!
neca73- Broj poruka : 1452
Godina : 51
Datum upisa : 23.11.2012
Ako sam to ja, hvala
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
neca73- Broj poruka : 1452
Godina : 51
Datum upisa : 23.11.2012
Ćao svima. Nova sam na ovom forumu i trebaju mi informacije o postupcima, cijenama i mogućnostima za neudate. Imam 41 g. i mislim da je krajnje vrijeme da nešto poduzmem. Iz Bih sam i kod nas neudate , bez partnera nemaju šanse. Nisam neki lovator ali pokušala bih to ostvariti. Prijavila sam se za usvojenje, ali jedino dijete od 13. g. koje su mi "ponudili" (užasna riječ, ali ne znam kako drukčije reći) , ne želi jer je daleko i boji se promjene. Sad sam udomiteljica bebi od 3 mjeseca (presladak dječak koji je kod mene od svojih 13 dana- tj iz bolnice) i predala sam za njegovo usvojenje, ali mislim da nemam nikakvih šansi jer su me iz socijalne (premda nikad i ne zovu da vide kako je) nagovorili da im potpišem da ću biti skrbnik u postupku usvojenja ( a tad ne možeš usvojiti- kako sam kasnije saznala) i već mi je jasno da će mi ga sigurno uzeti Molim za pomoć....
vanja.e- Broj poruka : 5
Datum upisa : 06.03.2013
vanja.e pisem ti pp :)
Vanja,
dobro došla na forum :)
Ja sam izašla iz postupka vto pa nisam najpogodnija osoba za savetovanje. Mislim da je Makedonija, Mala Sistina ono što su devojke pominjale ali javiće se već još Kutanjki...
S obzirom da si hraniteljica a nadam se da ćeš i usvojiti dete svrati i na naš usvojiteljski deo foruma :)
Inače baš me je dirnula tvoja priča kad sam je pročitala zato što sam se i ja kasno udala,mislim kasno, bilo je to pravo vreme Odjednom su mi "iskočila" moja tadašnja razmišljanja kako da ostvarim materinstvo. Tada na žalost nije bilo moguće da singl osobe usvajaju decu i ja sam se jako nervirala zbog toga... Sada ima više mogućnosti što mi je drago zbog tebe i ostalih žena...
Pozdravčić i srećno
dobro došla na forum :)
Ja sam izašla iz postupka vto pa nisam najpogodnija osoba za savetovanje. Mislim da je Makedonija, Mala Sistina ono što su devojke pominjale ali javiće se već još Kutanjki...
S obzirom da si hraniteljica a nadam se da ćeš i usvojiti dete svrati i na naš usvojiteljski deo foruma :)
Inače baš me je dirnula tvoja priča kad sam je pročitala zato što sam se i ja kasno udala,mislim kasno, bilo je to pravo vreme Odjednom su mi "iskočila" moja tadašnja razmišljanja kako da ostvarim materinstvo. Tada na žalost nije bilo moguće da singl osobe usvajaju decu i ja sam se jako nervirala zbog toga... Sada ima više mogućnosti što mi je drago zbog tebe i ostalih žena...
Pozdravčić i srećno
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Hvala puno Ninche na inf. Uf, probat ću ako budem to mogla a znam da nemam još puno vremena, nažalost Hvala i nadam se da će tebi sve proći naj naaaaj
meni je srecom uspjelo iz prve :) jer tamo mogu da vrate i 4 i vise embriona kad je zena starija od 40... ja imala 4, vratili su ih sve :)... za kvalitet garantujem :) samo bi bilo dobro da neko ide s tobom, ili da bar dodje kad ti urade aspiraciju, da bude s tobom tih 7- 8 do 10 dana, i da ti pomogne oko stvari u povratku jer se ne smije mositi nista tesko :)... javi ako se smislish, dacu ti sve kontakte :) sretno!!!
Vanja dobro nam dosla, ako si procitala temu onda si videla da bez problema mozes da odradis u Skoplju u "Sistini", mislim da je sto se cene tice najpovoljnije (barem koliko sam ja uspela da pronadjem), u svakom slucaju zelim ti puno srece i svaka cast na hrabrosti kako za postupak tako i za hraniteljstvo.
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
nena beba ::Devojke drage https://kutak.forumotion.com/t2508p240-donacija-kutka-za-vto
Ovo se i vas tiče
Nadam se da mi nece trebati vise ... guram :)
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
Tragajuci za iskustvima zena koje su se odlucile za asistiranu reprodukciju uz pomoc donatora sperme, ovde nadjoh najozbiljnije komentare. Stoga, pozeleh da i ja podelim svoju pricu, a ne samo da zavirujem u vase zivote. Ukoliko je ovo tudja tema i cinim neki prekrsaj, zamolila bih vas da me opomenete.
Bila sam u vezi sa muskarcem, dosta starijim od mene i vec sam videla kako odgajamo nase dete, cemu ga sve ucimo, kako je pametno, dobro i lepo, kada nas zaskoci azospermija. Znam da cete reci da je trebalo preuzeti nesto, ali do tog momenta je proslo vise od godinu dana u odnosu na momenat kada smo saznali dijagnozu. Nemam objasnjenje za takvo moje ponasanje. Pokusali smo sa lecenjem i shvatila sam da nas vozaju i da ja ustvari izgaram za detetom, a da ga on zeli da bi mene zadrzao (on ima dvoje odrasle dece). i onda je dosao period kada sam svaka 3 meseca govorila sebi da je meni dovoljno da volim njega i to je funkcionisalo, dok mi se moja materinska zelja ne bi svaki put sve jace vratila, kao bumerang i svaki put mi izmakla tlo ispod nogu. elem, da vas ne gnjavim, okoncah tu vezu, sto je bilo bolno za oboje.
Sta ciniti dalje? Jedna divna zena, lekar, mi rece da su nase bake isle u banje za nerotkinje. razumeh u potpunosti, ali zaista nemam snage da jurim konobare po kaficima, kolege sa posla, komsije, ozenjen, neozenjene, celave, sa kosom.... Svasta mogu, cak i muske poslove odradim, ali to zaista ne mogu. Mnogo je neizvestan dobitak na toj lutriji, posebno u 38. godini.
Odlucih, donacija sperme je sada jedini izbor za mene. Konsultacije na klinici su mi zakazane za 22.05. Uradila sam polne hormone i hormone stitne zlezde, kao i viruse. Muci me moj TSH, koji je 4.48 (4 je gornja granica) i pregled sam zakazala za 16.05. Kazu da se prilicno brzo regulise lekovima (za cca mesec dana) i spusti na nivo od 2, kako bi ovulacija bila uopste moguce. Viruse naravno nemam, a ostali hormoni su u granicama dozvoljenim na 3. dan ciklusa. Videcemo sta ce lekar na klinici reci.
Zvucace suludo, ali sam cak i nasla donora u banci sperme sa kojom klinika saradjuje, koga bih pozelela za oca svog deteta. Sanjalica ne moze da miruje....
Ako promasih nacin da se ukljucim u temu, budite nezne...
Bila sam u vezi sa muskarcem, dosta starijim od mene i vec sam videla kako odgajamo nase dete, cemu ga sve ucimo, kako je pametno, dobro i lepo, kada nas zaskoci azospermija. Znam da cete reci da je trebalo preuzeti nesto, ali do tog momenta je proslo vise od godinu dana u odnosu na momenat kada smo saznali dijagnozu. Nemam objasnjenje za takvo moje ponasanje. Pokusali smo sa lecenjem i shvatila sam da nas vozaju i da ja ustvari izgaram za detetom, a da ga on zeli da bi mene zadrzao (on ima dvoje odrasle dece). i onda je dosao period kada sam svaka 3 meseca govorila sebi da je meni dovoljno da volim njega i to je funkcionisalo, dok mi se moja materinska zelja ne bi svaki put sve jace vratila, kao bumerang i svaki put mi izmakla tlo ispod nogu. elem, da vas ne gnjavim, okoncah tu vezu, sto je bilo bolno za oboje.
Sta ciniti dalje? Jedna divna zena, lekar, mi rece da su nase bake isle u banje za nerotkinje. razumeh u potpunosti, ali zaista nemam snage da jurim konobare po kaficima, kolege sa posla, komsije, ozenjen, neozenjene, celave, sa kosom.... Svasta mogu, cak i muske poslove odradim, ali to zaista ne mogu. Mnogo je neizvestan dobitak na toj lutriji, posebno u 38. godini.
Odlucih, donacija sperme je sada jedini izbor za mene. Konsultacije na klinici su mi zakazane za 22.05. Uradila sam polne hormone i hormone stitne zlezde, kao i viruse. Muci me moj TSH, koji je 4.48 (4 je gornja granica) i pregled sam zakazala za 16.05. Kazu da se prilicno brzo regulise lekovima (za cca mesec dana) i spusti na nivo od 2, kako bi ovulacija bila uopste moguce. Viruse naravno nemam, a ostali hormoni su u granicama dozvoljenim na 3. dan ciklusa. Videcemo sta ce lekar na klinici reci.
Zvucace suludo, ali sam cak i nasla donora u banci sperme sa kojom klinika saradjuje, koga bih pozelela za oca svog deteta. Sanjalica ne moze da miruje....
Ako promasih nacin da se ukljucim u temu, budite nezne...
lavanda- Broj poruka : 16
Datum upisa : 06.05.2013
Lavanda, sretno :)
Lavanda dobro ti nama dosla na ove strane, i neka ti bude srecno, sto se tice tsh on ce se lepo regulisati uz terapiju, a mozes i ovde da nam se pridruzis
https://kutak.forumotion.com/t2557-korak-po-korak-na-putu-do-bete
https://kutak.forumotion.com/t2557-korak-po-korak-na-putu-do-bete
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Lavanda, dobro nam došla i što pre postala mama!
Na pravu si se temu uključila. Ćaskanje možemo nastaviti na temi koju ti je maakki postavila, za tsh ima posebna tema. Ovde ćeš posle pisati šta i kako je bilo u postupku, i kako ti je uspelo sa donorskom spermom!
Sve najbolje!
Na pravu si se temu uključila. Ćaskanje možemo nastaviti na temi koju ti je maakki postavila, za tsh ima posebna tema. Ovde ćeš posle pisati šta i kako je bilo u postupku, i kako ti je uspelo sa donorskom spermom!
Sve najbolje!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Dobrodošla
Već mi se svidjaš, za početak zbog nicka i avatara
Srećno
Već mi se svidjaš, za početak zbog nicka i avatara
Srećno
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
Lavanda, doboro dosla, na Kutak...Ne mogu reci da tvoja prica lici na moju,u potpunosti, ali :u segmentima da imam 38 godina, i da nemam djecu, a zelim, da sam imala par propalih veza(mrljavih) u kojima cak nisam mogla ni da nametnem temu majcinstva jer se svako previse bavio sobom....Sad se osjecam izgubljenom...Radila sam i ja hormone zimus i ok su, i meni je tsh povisen i imam zakazan pregled, pa cu da vidim da li ce mi ukljuciti Th....ja ne znam da li se ja mogu nositi sa tim bremenom i da li sam kukavica...da li da dam jos malo sebi vremena i analiza...kako sta i gdje...ali mislim da ako jos malo budem cekala, a genetika me upozorava na prevremeni klimkas...mozda je ovo jedina sansa....da li neko zna koliko kosta to u skoplju i koji je put tj nacin doci do klinke...molim da djevojke koje su imale iskustva da jave detaljnije....Hvala
Pahuljica- Broj poruka : 4
Datum upisa : 02.02.2013
Lavando mirisna, dobrodošla! Iz tvojih reči izlazi smirenost i nežnost, bićeš sjajna mama. Nek se to što pre desi
Crvic- Broj poruka : 267
Datum upisa : 26.06.2012
Pahuljice, sto se tice iskustava, imas sve naprisano u Maakkinom dnevniku https://kutak.forumotion.com/t1391-maakki.
Da bi dosla do klinike, moras da se odlucis za neku odredjenu. Koliko saznah na forumu, sa donorskom spermom rade u Pragu i Skoplju. Ja sam izabrala SK, izguglala kliniku, okrenula telefon i zakazala prvi pregled. Najprostije moguce.
Koliko kosta mislim da zavisi i od toga koja je metoda oplodnje, hormonske stimulace, cene sperme donora, verovatno broja pregleda. Ovo ne smem da tvrdim, jer zaista ni sama ne znam.
Mislim da kada budes zelela da se upustis u vodjenje ljubavi u epruveti sa nepoznatim muskarcem, neces postavljati sebi toliko pitanja. Ja apsolutno nemam nikakvu dilemu, strah ni sumnju. Nisam sigurna koja od ovih divnih devojaka je to napisala i nadam se da mi nece zameriti sto cu je prepisati, jer je u jednoj recenici rekla samu srz moje zelje za materinstvom, koja kaze: ja sam majka odavno, samo se to nije otelotvorilo.
Crvic, ja sam vrlo dinamicna i bucna, ali ova tema me skroz umiruje poput meditacije.
Da bi dosla do klinike, moras da se odlucis za neku odredjenu. Koliko saznah na forumu, sa donorskom spermom rade u Pragu i Skoplju. Ja sam izabrala SK, izguglala kliniku, okrenula telefon i zakazala prvi pregled. Najprostije moguce.
Koliko kosta mislim da zavisi i od toga koja je metoda oplodnje, hormonske stimulace, cene sperme donora, verovatno broja pregleda. Ovo ne smem da tvrdim, jer zaista ni sama ne znam.
Mislim da kada budes zelela da se upustis u vodjenje ljubavi u epruveti sa nepoznatim muskarcem, neces postavljati sebi toliko pitanja. Ja apsolutno nemam nikakvu dilemu, strah ni sumnju. Nisam sigurna koja od ovih divnih devojaka je to napisala i nadam se da mi nece zameriti sto cu je prepisati, jer je u jednoj recenici rekla samu srz moje zelje za materinstvom, koja kaze: ja sam majka odavno, samo se to nije otelotvorilo.
Crvic, ja sam vrlo dinamicna i bucna, ali ova tema me skroz umiruje poput meditacije.
lavanda- Broj poruka : 16
Datum upisa : 06.05.2013
Lavanda nemam sta da kazem na ovu temu sem jedno veliko DIVIM VAM SE na hrabrosti da se same upustate u ovaj nimalo lak izazov ali jos jednom svaka cast i zelim vam da sto pre osetite ovo predivno iskustvo zvano majcinstvo. Pozdrav od mene i moje Kety.
maki79- Broj poruka : 1879
Godina : 45
Datum upisa : 15.03.2010
Pusa za Keti, Lavanda , Pahuljice samo krenite, nema tu puno razmisljanja... i javite kad krenete, da vas povucem za nos, pa da sto prije krenete mojim stopama :)
Strana 3 od 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 3 od 10
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu