KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Par pitanja u vezi aspiracije

+9
Daca
kasia
anna
dr mali pariz
bak
buby
lena
catherine290505
Zaneta
13 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Empty Re: Par pitanja u vezi aspiracije

Počalji od dr mali pariz 11/4/2010, 17:28

Very Happy Baš si me nasmejala sad...
hvala ti...
nekad se tako zanesem kad mojima nešto objašnjavam,pa me oni saseku- nismo ti mi oni tvoji đaci Laughing
a štaš...prof.deform. lol!
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maja76 11/4/2010, 17:46

lena ::Dok smo, onako "avansno" i opusteno, pricali o tome sta nas sve ceka u postupku IVF-a, dr mi je pomenula i varijantu da se aspiracija moze raditi i bez anestezije. Naravno, ako ko hoce i misli da ima visok prag tolerancije na moguci bol. Ja sam tu ideju odmah odbacila jer sam postala netolerantna na sve, a kamoli na bol. Ipak, zanima me ima li koga ko je aspiraciju prosao i bez anestezije? Da mu odmah izrazim svoje postovanje.

Odnosi pred transfer? Bez ispiranja? Sto znaci i "bez prezervativa"? Ili lupetam, ako su jajne celijice u labu, u cemu je smisao? Ili "sa zastitom"? I u kakvoj je to vezi sa implantacijom? Sto bi Naca rekla, svasta cu jos nauciti... Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Kopfschuettel
Draga moja, ja sam ta koja je prvi pokusaj radila bez anestezije. Drugi put sam ga bukvalno molila da mi da anesteziju, on mi je dao neku injekciju ali je opet bolelo. Inace to je preporuka dr iz Slovenije, tj. to je njihova skola. Tako nesto ne bih nikom preporucila, ja sam i krvarila verovatno mi je iglom od trzanja bocnuo neko tkivo. Sve u svemu ja sam se valjala od bolova. Strasno, strasno, strasno...
Bez ispiranja znaci da imas naravno odnos bez ikakve zastite i sa ejakulacijom unutra Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Icon_biggrin Pretpostavljam da je to imitacija prirodnog zaceca i da se na taj nacin embrioni lakse zakace.
maja76
maja76

Broj poruka : 3181
Godina : 48
Datum upisa : 03.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lena 11/4/2010, 17:53

Majce, hvala ti puno na odgovoru! Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Icon_queen
lena
lena

Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zaneta 11/4/2010, 21:09

I šta sad ja da radim Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 635297
Bez kondoma ili sa? Pitala sam sestru, ona je rekla bez, ako su brisevi ok...moj jeste, ali mm nije radio poslednji meseci, pa ne znamo Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 635297
Sama sam sebi smešna, kakve muke imam Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 404938
Zaneta
Zaneta

Broj poruka : 311
Godina : 49
Datum upisa : 20.02.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 11/4/2010, 21:12

Ako on nije radio nalaz,bolje SA,ipak da ne rizikuješ...i šta čeka on sa brisevima?
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zaneta 11/4/2010, 21:14

Ma uvek je kod njega sve bilo ok...a nismo ni trebali sada na vto, nego je dr u poslednjem trenutku promenila plan, pa nismo ni stigli sve da odradimo...
Zaneta
Zaneta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 11/4/2010, 21:15

pa ako nema inače problem sa kokama,esherihijama i sl.,onda navalite Very Happy
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zaneta 11/4/2010, 21:16

MM će se obradovati Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 805311
Zaneta
Zaneta

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 11/4/2010, 21:53

Ne bi trebao kondom, vecina ih ima spermicid na sebi, tj supstancu koja ubija spermice! I lastex od koga su nije bas pogodan za spermice, pa moze da smeta. A posle moze da malo tog spermicida ostane "unutra" a to bas i nije povoljna sredina za embrione. Tako meni rekli.
bak
bak

Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 11/4/2010, 22:00

bas sam dobila odgovore na sva pitanja ovde sta me ceka sutra.
u visegrdskoj tacka 2. obavezna
namam je dr rekao praznjenje dva dana pre aspiracije
za sex nemam pojma, vecina zenica iz grupe je zabranila muzevima sex na svoju ruku.
znam i ja zenicu koja re radila u sloveniji, na zivo. gledala na monitoru kako ih lovr i stavljaju u epruvetu. kaze ne boli mnogo-skoro nista
meni su rekli hrana i pice ne sme 8h pre planirane aspiracije
nisam znala za sex pre eta, sta jos imam da naucim Very Happy
cici
cici

Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lena 11/4/2010, 22:01

Pa, ti sad budi pametan sta ciniti... Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Kopfschuettel
lena
lena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 11/4/2010, 22:18

...sesti i napiti se ,za srećuPar pitanja u vezi aspiracije - Page 2 264539sbt0e37umx
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lena 17/7/2010, 11:44

lena :: Dok smo, onako "avansno" i opusteno, pricali o tome sta nas sve ceka u postupku IVF-a, dr mi je pomenula i varijantu da se aspiracija moze raditi i bez anestezije. Naravno, ako ko hoce i misli da ima visok prag tolerancije na moguci bol. Ja sam tu ideju odmah odbacila jer sam postala netolerantna na sve, a kamoli na bol. Ipak, zanima me ima li koga ko je aspiraciju prosao i bez anestezije? Da mu odmah izrazim svoje postovanje.

Drage moje, da dopunim ovaj svoj post sad kad sam i sama iskusila aspiraciju bez ikakve anestezije, brijanja, sredstava za ciscenje i ogranicenja vezanih za hranu ili pice... Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Icon_biggrin posto sam imala dva folikula i aspirirane 2 jajne celije (inace se nimalo ne bojim anestezije, naprotiv, draga mi je i dobro je podnosim, i onu opstu dugotrajnu i kratkotrajnu, dok HSG, na primer, niposto nisam htela da radim "na zivo")...
Naravno, verujem da neko ko nije takav slucaj, tj. ko je sa nabujalim jajnicima punim folikula, nece ni raditi nista bez anest. No, mozda se nadje jos neka "Purisicka" poput mene, pa ce joj ova info biti od nekakve koristi...

Em sto je kratko trajalo, em sto ama bas nista nije bolelo... Strikala sam po Rodi nakon asp. kao nova...
Prof. Radunovic je rekao, ako sam dobro zapamtila, da anesteziju koriste od '95, do tada nisu... da on licno vise voli da radi asp. bez anest. ali da mu je ipak lakse dok je zena pod anest., ne samo zato sto je mirna vec zato sto... E, kako sestre i ja nismo coveku ni dozvolile da dovrsi misao jer smo caskale sve vreme a on radio svoj posao, ne cuh argumente za potonju tvrdnju... Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Icon_biggrin Par pitanja u vezi aspiracije - Page 2 Icon_wink
lena
lena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ninche 11/11/2012, 09:35

Imam i ja jedno brzo pitanje, nadam se da ce mi neko odgovoriti... koliko otprilike dana nakon pocetka bockanja se obicno radi aspiracija... ja sam pocela sa hormon blokatorima u subotu, a sa Gonalom (olovka) pocinjem danas (kratki protokol)... nekako me strah da ne bude vikend, pa da se nesto ne zezne... HELP!
*ako sam promasila temu, molim vas da me uputite gdje da pitam, nova sam potpuno :)
Ninche
Ninche

Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JocY 11/11/2012, 09:47

Ninche, prvo dobrodosla ff

Napisi nam gde radis VTO ali obicno to sto je vikend ne pravi ama bas nikakvu razliku jer gotovo sve klinike rade i vikendom. A to koliko dana posle se radi aspiracija zavisi od zene do zene pa cak i od ciklusa do ciklusa. Aspiracija se radi onda kad folikuli porastu dovoljno a nekad to bude pre a nekad kasnije... tako da zaista se ne moze reci koji dan od pocetka bockanja se radi aspiracija... srecno i ne brini bice sve kako treba.... usne
JocY
JocY

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 20.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ninche 11/11/2012, 10:18

Hvala! mozesh li da mi das bar neki prosjek - tipa od 11tog do 15tog dana. meni je ciklus inace kratak, 24. dan dobijem, a u 41. sam godini, pa mi malo frka... i idem sama kroz ovo, MM ne postoji :) tako da .... malo mi frka... Hajde me posalji na neku temu gdje mogu da pitam 100 pitanja, a da se niko ne naljuti Rolling Eyes totalni sam laik ... radim VTO u Atini ... tamo je to zakonski moguce :)
Ninche
Ninche

Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JocY 11/11/2012, 10:40

Ninche i meni je kratak ciklus isto ko i tebi al kad si na stimulaciji to nista ne vazi jer dobijas velike doze hormona i sve ti je drugacije nego u normalnom ciklusu sto je i logicno. Po mojim neki saznanjima ne znam da li su ikom davali stimulaciju duze od 17 dana.

Super sto si se odlucila da sama prodjes kroz VTO samo napred nadam se da ce uspeti i biti makar jedna mala bebica. roda

Sto se tice teme mozes pitati sve sto te zanima na ovoj temi https://kutak.forumotion.com/t2343-korak-po-korak-na-putu-do-bete

tu pisemo bas o svemo sto se tice postupaka, a imamo i posebnu temu samo za singl dame kao sto si ti Wink
https://kutak.forumotion.com/t1419-neudate-odnosno-zene-bez-partnera-i-donorska-oplodnja?highlight=neudate

Srecno sunny
JocY
JocY

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 20.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2