Par pitanja u vezi aspiracije
+9
Daca
kasia
anna
dr mali pariz
bak
buby
lena
catherine290505
Zaneta
13 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Par pitanja u vezi aspiracije
Baš si me nasmejala sad...
hvala ti...
nekad se tako zanesem kad mojima nešto objašnjavam,pa me oni saseku- nismo ti mi oni tvoji đaci
a štaš...prof.deform.
hvala ti...
nekad se tako zanesem kad mojima nešto objašnjavam,pa me oni saseku- nismo ti mi oni tvoji đaci
a štaš...prof.deform.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Draga moja, ja sam ta koja je prvi pokusaj radila bez anestezije. Drugi put sam ga bukvalno molila da mi da anesteziju, on mi je dao neku injekciju ali je opet bolelo. Inace to je preporuka dr iz Slovenije, tj. to je njihova skola. Tako nesto ne bih nikom preporucila, ja sam i krvarila verovatno mi je iglom od trzanja bocnuo neko tkivo. Sve u svemu ja sam se valjala od bolova. Strasno, strasno, strasno...lena ::Dok smo, onako "avansno" i opusteno, pricali o tome sta nas sve ceka u postupku IVF-a, dr mi je pomenula i varijantu da se aspiracija moze raditi i bez anestezije. Naravno, ako ko hoce i misli da ima visok prag tolerancije na moguci bol. Ja sam tu ideju odmah odbacila jer sam postala netolerantna na sve, a kamoli na bol. Ipak, zanima me ima li koga ko je aspiraciju prosao i bez anestezije? Da mu odmah izrazim svoje postovanje.
Odnosi pred transfer? Bez ispiranja? Sto znaci i "bez prezervativa"? Ili lupetam, ako su jajne celijice u labu, u cemu je smisao? Ili "sa zastitom"? I u kakvoj je to vezi sa implantacijom? Sto bi Naca rekla, svasta cu jos nauciti...
Bez ispiranja znaci da imas naravno odnos bez ikakve zastite i sa ejakulacijom unutra Pretpostavljam da je to imitacija prirodnog zaceca i da se na taj nacin embrioni lakse zakace.
maja76- Broj poruka : 3181
Godina : 48
Datum upisa : 03.01.2008
Majce, hvala ti puno na odgovoru!
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
I šta sad ja da radim
Bez kondoma ili sa? Pitala sam sestru, ona je rekla bez, ako su brisevi ok...moj jeste, ali mm nije radio poslednji meseci, pa ne znamo
Sama sam sebi smešna, kakve muke imam
Bez kondoma ili sa? Pitala sam sestru, ona je rekla bez, ako su brisevi ok...moj jeste, ali mm nije radio poslednji meseci, pa ne znamo
Sama sam sebi smešna, kakve muke imam
Zaneta- Broj poruka : 311
Godina : 49
Datum upisa : 20.02.2008
Ako on nije radio nalaz,bolje SA,ipak da ne rizikuješ...i šta čeka on sa brisevima?
Ma uvek je kod njega sve bilo ok...a nismo ni trebali sada na vto, nego je dr u poslednjem trenutku promenila plan, pa nismo ni stigli sve da odradimo...
pa ako nema inače problem sa kokama,esherihijama i sl.,onda navalite
MM će se obradovati
Ne bi trebao kondom, vecina ih ima spermicid na sebi, tj supstancu koja ubija spermice! I lastex od koga su nije bas pogodan za spermice, pa moze da smeta. A posle moze da malo tog spermicida ostane "unutra" a to bas i nije povoljna sredina za embrione. Tako meni rekli.
bak- Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010
bas sam dobila odgovore na sva pitanja ovde sta me ceka sutra.
u visegrdskoj tacka 2. obavezna
namam je dr rekao praznjenje dva dana pre aspiracije
za sex nemam pojma, vecina zenica iz grupe je zabranila muzevima sex na svoju ruku.
znam i ja zenicu koja re radila u sloveniji, na zivo. gledala na monitoru kako ih lovr i stavljaju u epruvetu. kaze ne boli mnogo-skoro nista
meni su rekli hrana i pice ne sme 8h pre planirane aspiracije
nisam znala za sex pre eta, sta jos imam da naucim
u visegrdskoj tacka 2. obavezna
namam je dr rekao praznjenje dva dana pre aspiracije
za sex nemam pojma, vecina zenica iz grupe je zabranila muzevima sex na svoju ruku.
znam i ja zenicu koja re radila u sloveniji, na zivo. gledala na monitoru kako ih lovr i stavljaju u epruvetu. kaze ne boli mnogo-skoro nista
meni su rekli hrana i pice ne sme 8h pre planirane aspiracije
nisam znala za sex pre eta, sta jos imam da naucim
cici- Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010
Pa, ti sad budi pametan sta ciniti...
...sesti i napiti se ,za sreću
lena :: Dok smo, onako "avansno" i opusteno, pricali o tome sta nas sve ceka u postupku IVF-a, dr mi je pomenula i varijantu da se aspiracija moze raditi i bez anestezije. Naravno, ako ko hoce i misli da ima visok prag tolerancije na moguci bol. Ja sam tu ideju odmah odbacila jer sam postala netolerantna na sve, a kamoli na bol. Ipak, zanima me ima li koga ko je aspiraciju prosao i bez anestezije? Da mu odmah izrazim svoje postovanje.
Drage moje, da dopunim ovaj svoj post sad kad sam i sama iskusila aspiraciju bez ikakve anestezije, brijanja, sredstava za ciscenje i ogranicenja vezanih za hranu ili pice... posto sam imala dva folikula i aspirirane 2 jajne celije (inace se nimalo ne bojim anestezije, naprotiv, draga mi je i dobro je podnosim, i onu opstu dugotrajnu i kratkotrajnu, dok HSG, na primer, niposto nisam htela da radim "na zivo")...
Naravno, verujem da neko ko nije takav slucaj, tj. ko je sa nabujalim jajnicima punim folikula, nece ni raditi nista bez anest. No, mozda se nadje jos neka "Purisicka" poput mene, pa ce joj ova info biti od nekakve koristi...
Em sto je kratko trajalo, em sto ama bas nista nije bolelo... Strikala sam po Rodi nakon asp. kao nova...
Prof. Radunovic je rekao, ako sam dobro zapamtila, da anesteziju koriste od '95, do tada nisu... da on licno vise voli da radi asp. bez anest. ali da mu je ipak lakse dok je zena pod anest., ne samo zato sto je mirna vec zato sto... E, kako sestre i ja nismo coveku ni dozvolile da dovrsi misao jer smo caskale sve vreme a on radio svoj posao, ne cuh argumente za potonju tvrdnju...
Imam i ja jedno brzo pitanje, nadam se da ce mi neko odgovoriti... koliko otprilike dana nakon pocetka bockanja se obicno radi aspiracija... ja sam pocela sa hormon blokatorima u subotu, a sa Gonalom (olovka) pocinjem danas (kratki protokol)... nekako me strah da ne bude vikend, pa da se nesto ne zezne... HELP!
*ako sam promasila temu, molim vas da me uputite gdje da pitam, nova sam potpuno :)
*ako sam promasila temu, molim vas da me uputite gdje da pitam, nova sam potpuno :)
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
Ninche, prvo dobrodosla
Napisi nam gde radis VTO ali obicno to sto je vikend ne pravi ama bas nikakvu razliku jer gotovo sve klinike rade i vikendom. A to koliko dana posle se radi aspiracija zavisi od zene do zene pa cak i od ciklusa do ciklusa. Aspiracija se radi onda kad folikuli porastu dovoljno a nekad to bude pre a nekad kasnije... tako da zaista se ne moze reci koji dan od pocetka bockanja se radi aspiracija... srecno i ne brini bice sve kako treba....
Napisi nam gde radis VTO ali obicno to sto je vikend ne pravi ama bas nikakvu razliku jer gotovo sve klinike rade i vikendom. A to koliko dana posle se radi aspiracija zavisi od zene do zene pa cak i od ciklusa do ciklusa. Aspiracija se radi onda kad folikuli porastu dovoljno a nekad to bude pre a nekad kasnije... tako da zaista se ne moze reci koji dan od pocetka bockanja se radi aspiracija... srecno i ne brini bice sve kako treba....
JocY- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 20.01.2010
Hvala! mozesh li da mi das bar neki prosjek - tipa od 11tog do 15tog dana. meni je ciklus inace kratak, 24. dan dobijem, a u 41. sam godini, pa mi malo frka... i idem sama kroz ovo, MM ne postoji :) tako da .... malo mi frka... Hajde me posalji na neku temu gdje mogu da pitam 100 pitanja, a da se niko ne naljuti totalni sam laik ... radim VTO u Atini ... tamo je to zakonski moguce :)
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
Ninche i meni je kratak ciklus isto ko i tebi al kad si na stimulaciji to nista ne vazi jer dobijas velike doze hormona i sve ti je drugacije nego u normalnom ciklusu sto je i logicno. Po mojim neki saznanjima ne znam da li su ikom davali stimulaciju duze od 17 dana.
Super sto si se odlucila da sama prodjes kroz VTO samo napred nadam se da ce uspeti i biti makar jedna mala bebica.
Sto se tice teme mozes pitati sve sto te zanima na ovoj temi https://kutak.forumotion.com/t2343-korak-po-korak-na-putu-do-bete
tu pisemo bas o svemo sto se tice postupaka, a imamo i posebnu temu samo za singl dame kao sto si ti
https://kutak.forumotion.com/t1419-neudate-odnosno-zene-bez-partnera-i-donorska-oplodnja?highlight=neudate
Srecno
Super sto si se odlucila da sama prodjes kroz VTO samo napred nadam se da ce uspeti i biti makar jedna mala bebica.
Sto se tice teme mozes pitati sve sto te zanima na ovoj temi https://kutak.forumotion.com/t2343-korak-po-korak-na-putu-do-bete
tu pisemo bas o svemo sto se tice postupaka, a imamo i posebnu temu samo za singl dame kao sto si ti
https://kutak.forumotion.com/t1419-neudate-odnosno-zene-bez-partnera-i-donorska-oplodnja?highlight=neudate
Srecno
JocY- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 20.01.2010
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Pitanje u vezi krvarenja i bete
» Pitanja...
» Prakticna pitanja
» 11 pitanja roditelja blizanaca
» BEBE - Razna pitanja i odgovori
» Pitanja...