Tumacenje spermograma - hitni odgovori
+153
alisa
nikimaj
BiKsi :)
nanny ogg
Satazabuki
che84
Sirijus
arnes
invictus
...
baba Vera
prolaznik
Marry85
Lola021
enap
TrebamNaDijetu
aleksandarr
mimi85
zdravko69
srdjan03
slobica
noja
Vanja80
citizen33
mamadabudem
Zmajuška
millena
OKI-DOKI
micaubica83
mrbakero
mala ma
milan303
hama
lela1984
LuSalome
djole42
alexht40
Bobaue
Skipper011
rsasa686
razon
Pilce
Cala Domingos
bojanm
darkomagnus
Trubilica
srculence4me
saska1
plava glava
neXus
familyhome018
lenjivica
Tebi
Vuchica
Dusa
SladZana
ja sam
hocukusurnecuzvaku
Ninche
karakaca
riki
Strumfeta78
VladimirI
InNaturaVeritas
leptirko82
ivanicasale
Tinche
stevkan
anasrce
SoJa
sareni leptir
jabucilo
milan-j
Freya77
lorelajlorelaj
nena beba
sasa1202979
neca73
smajli
missile
fight&faith
dragana76ns
G3n1u5
blizanac
ragaco
ivvaolivva
tamaris25
*Maki*
Dalideki
Erata
JELENAR
ddeki
Rogi
OKacica
M.A.M.
ilija
Revka
vlada0011
DMANA
kasper
lena
Bjanka
611rg
ana4
M.
laKole
winni
lilya
JocY
Gramatika
Ema78
Daliborka
DDragan
Aja Sofia
Mrvica78
korpica
jagodica bobica 79
Gogo
Vilhelmina
LaFolie
dra00
macak
marrijam
pantelejmon
*AIDA*
zlatkoY
Niny
bak
lolipop
Mali Princ
KoMetaK
cicsa80
Cupava
Kamilica
dragan76
Orline
Mirjana
Bogdann
maja76
Kronostas
jeca14
mikica
cici
anak
Marija86
anaili
dr mali pariz
Sanjaa
bet365
Zoka83
frizerka
HappyGirl
sara123
157 posters
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 22 od 36
Strana 22 od 36 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 36
Re: Tumacenje spermograma - hitni odgovori
Stevkane, samo da se popravi broj pokretnih, a smanji broj nepokretnih (bar u odnosu 60 prema 40 ili i više u korist pokretnih), i puška, mada i ovako možeš da naprviš dete, veruj mi na reč, bar sa ovakvim spermogramom. Ne znam šta znači ova fruktoza što je pozitivna.
A komentar tvoje devojke mi je užasan. Izvini na iskrenosti, al tako je. Ponekad ljudi godinama ne uspeju da naprave decu, a oba partnera su ok, al ne vidim razlog takvim izjavama, i optuživanjima. Gde je tu uzajamno poverenje, podrška, ljubav...
Godinu dana pokušavanja je neki prosek, treba tu dosta stvarčica da se poklopi. Da li tvoja devojka ima uredne hormone, urednu matericu, uredne cikluse i da li svakog meseca ima ovulaciju, tj. da li se svaki mesec oslobadja jajna ćelija ili možda ne, e koliko tu pitanja samo ima!
A komentar tvoje devojke mi je užasan. Izvini na iskrenosti, al tako je. Ponekad ljudi godinama ne uspeju da naprave decu, a oba partnera su ok, al ne vidim razlog takvim izjavama, i optuživanjima. Gde je tu uzajamno poverenje, podrška, ljubav...
Godinu dana pokušavanja je neki prosek, treba tu dosta stvarčica da se poklopi. Da li tvoja devojka ima uredne hormone, urednu matericu, uredne cikluse i da li svakog meseca ima ovulaciju, tj. da li se svaki mesec oslobadja jajna ćelija ili možda ne, e koliko tu pitanja samo ima!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
E sad, ja njene rezultate nisam video, ali mi je rekla da je ok ali postoji neki najvazniji hormon valjda koji pri ovulaciji treba da se penje a njoj se nije penjao pa joj je kao doktorka zbog mene dala da pije neke tablete 21 dan takodje i injekcije dve je trebala da primi i opet nije bilo nista, ali kaze ja sam zdrava i nisam morala to da primim, ja to zato sto je tvoj spermogram slab inace ne bih morala...BiKsi :) ::
stevkan- Broj poruka : 3
Datum upisa : 15.10.2013
moj ima 60 posto ,pa wsmo prosli 2 vto i nista ...ali cuda postoje ,treba se opustiti i dovoljan je jedan brz spemic da se oplodi jajna celija ...dal sreca ,dal Bog ...ima i toga .
licno mi smo u ovoj prici vec 6 godina ,on vec ima 2 dece ,ali sanom ima tu dijagnozu ..zadnji nalaz sada mu je 60 psoto pokretnih i 30 posto nepokrentih...pa ti vidi...spermokultura mu je isto ok...
licno mi smo u ovoj prici vec 6 godina ,on vec ima 2 dece ,ali sanom ima tu dijagnozu ..zadnji nalaz sada mu je 60 psoto pokretnih i 30 posto nepokrentih...pa ti vidi...spermokultura mu je isto ok...
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Stevkane, tvoja devojka uopšte nije fer. Ona ima problem sa ovulacijom. Nije nerešiv, ali postoji. Ali ona beži od problema i krivicu svaljuje na tebe. U priči oko pravljenja bebe niko nije kriv ako bebe nema, niti je neko zaslužan ako se beba desi. U toj priči su dvoje kao jedno, a ako neko vuče na svoju stranu - ne valja! Šta bi bilo da se sutra rodi dete?? Nisam ja kriva, ti si ga pogrešno vaspitao!
Tvoji rezultati su dobri. Mnogi muškarci bi bili presrećni da imaju takav spermogram. Broj pokretnih bi mogao biti veći, ali i to je cifra koja varira. Ako pušiš, ostavi cigarete i popraviće se. Tvoja devojka je izokrenula priču, ne verujem da je dr. rekla da će joj dati injekcije zbog tebe.
Tvoji rezultati su dobri. Mnogi muškarci bi bili presrećni da imaju takav spermogram. Broj pokretnih bi mogao biti veći, ali i to je cifra koja varira. Ako pušiš, ostavi cigarete i popraviće se. Tvoja devojka je izokrenula priču, ne verujem da je dr. rekla da će joj dati injekcije zbog tebe.
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
Stevkane, ja mislim da je tvoj spermogram sasvim ok. Mozes da radis malo na njegovom popravljanju, ovde ces naci dosta recepata, ali i ovakav kakav je sad je odlican. Ovde ima puno zenica koje su isle u proces VTO, i ja sam jedna od njih, samo zbog loseg spermograma, i u nasem slucaju nas spermogram gori od tvog 100 puta, ali bukvalno sto puta, tako da sto se tebe tice to je ok (za ans misaona imenica). Biksi je napisala sta tvoja devojka mora da ispita, i da, nije u redu to optuzivanje, zajednicko dete je zajednicka stvar i tu nema mesta odredjivanju "krivca", jer niko nije kriv za ono sto ga je snaslo...
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
Stevkane, joj Stevkane...
Prvo, spermogram nije potpun, jer fali morfoloska analiza...mene brine ovaj veliki broj nepokretnih plivaca, i s tim u vezi bih ti preporucila da odradis dodatne anazlize. Zbog tebe, ne zbog tvoje devojke. Prvo, uradi analite na hlamidiju, ureaplazmu i mikolazmu, to su bakterijske infekcije koje se lece antibitocima. Drugo, uradi analizu na antispermatozoidna antitela, ona mogu da izazovu probleme. I udri brigu na veselje.
A tvoja devojka bi trebalo da odradi sledece analize
1. vaginalni, cervikalni bakterioloski bris
2. brisevi na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu
3. ultrazvucni pregled sa kolposkopijom ( papa test)
4. kompletna analiza hormona ( postoji standardni set: progesteron, slobodni testosteron, FSH, LH, prolaktin, E2, hormoni stitne zlezde)
5. OGTT( ukoliko postoji problem sa hormonima)
I nekako mi nije jasno, zasto ONA prima injekcije/pije lekove, a problem je kod TEBE?
Mislim da ti zapravo problem imas sa njom, a ne sa plivacima... izvini na surovosti...
Prvo, spermogram nije potpun, jer fali morfoloska analiza...mene brine ovaj veliki broj nepokretnih plivaca, i s tim u vezi bih ti preporucila da odradis dodatne anazlize. Zbog tebe, ne zbog tvoje devojke. Prvo, uradi analite na hlamidiju, ureaplazmu i mikolazmu, to su bakterijske infekcije koje se lece antibitocima. Drugo, uradi analizu na antispermatozoidna antitela, ona mogu da izazovu probleme. I udri brigu na veselje.
A tvoja devojka bi trebalo da odradi sledece analize
1. vaginalni, cervikalni bakterioloski bris
2. brisevi na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu
3. ultrazvucni pregled sa kolposkopijom ( papa test)
4. kompletna analiza hormona ( postoji standardni set: progesteron, slobodni testosteron, FSH, LH, prolaktin, E2, hormoni stitne zlezde)
5. OGTT( ukoliko postoji problem sa hormonima)
I nekako mi nije jasno, zasto ONA prima injekcije/pije lekove, a problem je kod TEBE?
Mislim da ti zapravo problem imas sa njom, a ne sa plivacima... izvini na surovosti...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
Ema...nista preskocila nisi...sem teme... al samo malo
hajte lepo na korake pa...
hvala! :*
hajte lepo na korake pa...
hvala! :*
Poslednji izmenio Tinche dana 16/10/2013, 23:00, izmenjeno ukupno 1 puta
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
Ma znam Tince, al kad vidim ovako nesto, zaboravim na fino ponasanje...
evo rezultata mm:
Br.uspermatozoida u 1ml-8x10na 6/ml
Ukupan broj-12x10na6
Progresivno pokretnih(a+b)- 38%
Aktivna progresija(a motilitet)15%
slaba progresija(b motilitet)23%
Bez progresije(c motilitet) 2%
Nepokretni (d motilitet) 60%
MORFOLOGIJA PO KRUGERU
Normalnih oblika 15%
Patoloskih oblika 85%-----od toga ------
Defekt glave 85%
Defekt glave i srednjeg dela /%
Defekt repa /%
Citoplazmatske rezidue /%
Dg:Oligozoospermia gr.II,Hipispermia
Protumacite mi molim vas.
Br.uspermatozoida u 1ml-8x10na 6/ml
Ukupan broj-12x10na6
Progresivno pokretnih(a+b)- 38%
Aktivna progresija(a motilitet)15%
slaba progresija(b motilitet)23%
Bez progresije(c motilitet) 2%
Nepokretni (d motilitet) 60%
MORFOLOGIJA PO KRUGERU
Normalnih oblika 15%
Patoloskih oblika 85%-----od toga ------
Defekt glave 85%
Defekt glave i srednjeg dela /%
Defekt repa /%
Citoplazmatske rezidue /%
Dg:Oligozoospermia gr.II,Hipispermia
Protumacite mi molim vas.
ivanicasale- Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013
Ivanice, koliko se ja razumem to je mali broj i slaba pokretljivost i losa morfollogija.
leptirko82- Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013
IvanicaSale, imali smo vrlo sličnu situaciju i danas je više nemamo;-)
Ovako: prvo, brojni nisu ali ih ima. Mislim da je 12 miliona u pitanju, isravite me ako grešim. Mali je broj plivača, onih od akcije, da tako kažem, 15%, ali ima ih! To je najbitnije. 60 % su nepokretni, to je dosta velika cifra ali to može da se popravi i varira iz meseca u mesec. Kod nas je prvi put bilo 15% a posle tri meseca 83% progresivno pokretnih! No, moj dragi je pio Proxeed i njemu je pomogao. Ipak, čuvaj se ove info jer ima parova gde je napravio goru situaciju pa ne bih da ti prepisujem nešto što lekar mora da radi.
Dalje, po meni loša mofrologija, odnosno oblik spermića gotovo uvek ide sa lošim brojem, Iskustvo je to pokazalo. 15% normalnog oblika je opet malo ali se tu za vto (ali nekada i prirodno) ima šta upotrebiti, to je najbitnije. Drugo, glavonje OK, ali koji je rezultat repatih? Repići su važni za plivače;-) Hipospermia je umanjen broj spermića.
Oligospermia, also oligozoospermia, refers to semen with a low concentration of sperm[1] and is a common finding in male infertility. Often semen with a decreased sperm concentration may also show significant abnormalities in sperm morphology and motility (technically "oligoasthenoteratozoospermia").
Evo, prepisah ti tumačenje oligozoospermie.
Dalje, nema ejakulata na spisku, PH vrednosti i još par nekih stvari, tipa cink, itd? Jeste li radili i spermokulturu?
Mislim d abi bilo dobro da dalje ne dajem dijagnoze jer nisam urolog. Ovoliko znam. Ako mogu da ti pomognem iskustvom a imali smo ga, nema frke. Mi smo popravili spermogram i pred vto je bio odličan, pali smo u nesvest! Hoću d akažem da može da se popravi ali terapiju neka odredi stručnjak.
Srećno!!!
Ovako: prvo, brojni nisu ali ih ima. Mislim da je 12 miliona u pitanju, isravite me ako grešim. Mali je broj plivača, onih od akcije, da tako kažem, 15%, ali ima ih! To je najbitnije. 60 % su nepokretni, to je dosta velika cifra ali to može da se popravi i varira iz meseca u mesec. Kod nas je prvi put bilo 15% a posle tri meseca 83% progresivno pokretnih! No, moj dragi je pio Proxeed i njemu je pomogao. Ipak, čuvaj se ove info jer ima parova gde je napravio goru situaciju pa ne bih da ti prepisujem nešto što lekar mora da radi.
Dalje, po meni loša mofrologija, odnosno oblik spermića gotovo uvek ide sa lošim brojem, Iskustvo je to pokazalo. 15% normalnog oblika je opet malo ali se tu za vto (ali nekada i prirodno) ima šta upotrebiti, to je najbitnije. Drugo, glavonje OK, ali koji je rezultat repatih? Repići su važni za plivače;-) Hipospermia je umanjen broj spermića.
Oligospermia, also oligozoospermia, refers to semen with a low concentration of sperm[1] and is a common finding in male infertility. Often semen with a decreased sperm concentration may also show significant abnormalities in sperm morphology and motility (technically "oligoasthenoteratozoospermia").
Evo, prepisah ti tumačenje oligozoospermie.
Dalje, nema ejakulata na spisku, PH vrednosti i još par nekih stvari, tipa cink, itd? Jeste li radili i spermokulturu?
Mislim d abi bilo dobro da dalje ne dajem dijagnoze jer nisam urolog. Ovoliko znam. Ako mogu da ti pomognem iskustvom a imali smo ga, nema frke. Mi smo popravili spermogram i pred vto je bio odličan, pali smo u nesvest! Hoću d akažem da može da se popravi ali terapiju neka odredi stručnjak.
Srećno!!!
InNaturaVeritas- Broj poruka : 864
Datum upisa : 24.02.2012
Poštovanje svima.
Nadam se da mi neko može pomoći oko tumačenja vrednosti u sledećem spermogramu:
Koagulacija: DA
Likvefakcija: 20 minuta
Izgled: Beličast
Koagulacija: NORMALNA
Volumen: 2,7 ml
pH: /
Broj spermatozoida u 1 ml: 118 (ref. vredn. 20x10^6/V)
Pokretljivost posle 1 sat:
aktivni: 35%
u mestu: 5%
nepokretni: 60%
Pokretljivost posle 3 sata:
aktivni: /%
u mestu: /%
nepokretni: /%
Aglitinacija: /
Leukociti: 10-13
Eritrociti: 3-6
Normalne forme: 60%
Abnormalne forme: 40%
Glava: 20%
Vrat: 0%
Rep: 20%
Zahvaljujem unapred na pomoći.
Da ne zaboravim, malo sam se preračunao pa sam imao malo dužu apstinenciju od sigurno 10+ dana jer sam mislio da ću spermogram raditi odmah istog dana tokom posete urologu i već sam "postio", a radio sam ga tek nakon još dodatna četiri dana.
Nadam se da mi neko može pomoći oko tumačenja vrednosti u sledećem spermogramu:
Koagulacija: DA
Likvefakcija: 20 minuta
Izgled: Beličast
Koagulacija: NORMALNA
Volumen: 2,7 ml
pH: /
Broj spermatozoida u 1 ml: 118 (ref. vredn. 20x10^6/V)
Pokretljivost posle 1 sat:
aktivni: 35%
u mestu: 5%
nepokretni: 60%
Pokretljivost posle 3 sata:
aktivni: /%
u mestu: /%
nepokretni: /%
Aglitinacija: /
Leukociti: 10-13
Eritrociti: 3-6
Normalne forme: 60%
Abnormalne forme: 40%
Glava: 20%
Vrat: 0%
Rep: 20%
Zahvaljujem unapred na pomoći.
Da ne zaboravim, malo sam se preračunao pa sam imao malo dužu apstinenciju od sigurno 10+ dana jer sam mislio da ću spermogram raditi odmah istog dana tokom posete urologu i već sam "postio", a radio sam ga tek nakon još dodatna četiri dana.
VladimirI- Broj poruka : 4
Datum upisa : 19.11.2013
Odgovoricu ti, ali ce se uskoro verovatno javiti i druge zene sa odgovorima.
Ukupan broj je dobar. Ako u 1ml imas 118 miliona, u 2,7ml imas x? (318.6)
Veci je broj nepokretnih od pokretnih (mozda zbog duze apstinencije)?!
S obzirom da ih ima u dovoljnom broju, 35% aktivnih, znaci da trecina moze da se dobro iskoristi. (35%x318.6= oko 100, što je ok)
Broj normalnih je veci od broja abnormalnih, to je dobro.
E sad ovaj broj leukocita nije dobar, tolerise se 1-2.
Zavisi od samog razloga odlaska urologu, on ce to da sagleda sa svog aspekta...
Nadam se da sam bar malo pomogla..
Ukupan broj je dobar. Ako u 1ml imas 118 miliona, u 2,7ml imas x? (318.6)
Veci je broj nepokretnih od pokretnih (mozda zbog duze apstinencije)?!
S obzirom da ih ima u dovoljnom broju, 35% aktivnih, znaci da trecina moze da se dobro iskoristi. (35%x318.6= oko 100, što je ok)
Broj normalnih je veci od broja abnormalnih, to je dobro.
E sad ovaj broj leukocita nije dobar, tolerise se 1-2.
Zavisi od samog razloga odlaska urologu, on ce to da sagleda sa svog aspekta...
Nadam se da sam bar malo pomogla..
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Datum upisa : 08.11.2013
Itekako jesi, ja sam otprilike na osnovu referentnih vrednosti uspeo da izvedem otprilike slican zaključak - sta valja a sta ne valja, samo me je ona cifra od 118 bunila...
Doduse znao sam da je broj leukocita visok, ali nisam imao pojma da je baš toliko otišao u nebo... E sad, da li je u pitanju nešto duža apstinencija ili nešto treće videćemo, ali nadam se da će me urolog uputiti na pravi put kako da nivelišem taj povećani broj leukocita i kako da razmrdam ove uspavane plesače koji trenutno ni makac...
Doduse znao sam da je broj leukocita visok, ali nisam imao pojma da je baš toliko otišao u nebo... E sad, da li je u pitanju nešto duža apstinencija ili nešto treće videćemo, ali nadam se da će me urolog uputiti na pravi put kako da nivelišem taj povećani broj leukocita i kako da razmrdam ove uspavane plesače koji trenutno ni makac...
Spermogram varira zbog mnogih stvari, od duzine apstinencije, od toga da li si naspavan, da li si trosio alkohol, da li pusis, da li dugo sedis dok radis, da li nosis tesan ves, da li si prehladjen... Mozda je bolje da uradis jos jedan sa apstinencijom od 4-5 dana mozda ce dati realniju sliku.
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Datum upisa : 08.11.2013
Pozz od mene...
Broj leukocita ukazuje na neku infekciju. Trebalo bi uz spermogram uraditi i spermokulturu, ali i proveriti da se nisu odomacile hlamidija, mikoplazma i ureoplazma.
Broj nepkretnih plivaca je nesto veci, moguce da je posledica infekcije. Na zalost nema ph vrednosti...
Apstinencija koja se preporucuje je 3 dana.
Broj leukocita ukazuje na neku infekciju. Trebalo bi uz spermogram uraditi i spermokulturu, ali i proveriti da se nisu odomacile hlamidija, mikoplazma i ureoplazma.
Broj nepkretnih plivaca je nesto veci, moguce da je posledica infekcije. Na zalost nema ph vrednosti...
Apstinencija koja se preporucuje je 3 dana.
Juce ujutru sam radio spermogram, a inace od juce nesto posle podne mi je i zapusen nos, grebe me nesto u grlu i kasljuckam sto ukazuje na neku prehladu - da li bi to moglo da utice na rezultate? Inace i mene je zacudilo zbog cega nema rezultata pH vrednosti...
Mislim da ne bi u velikoj meri. Ali, spermogram moze da varira i u toku dana, u toku sata...
Nadji dobrog urologa, koji ce da te vodi kroz citavu tu pricu.
Ne verujem da je nesto strasno, ali pocni sto pre da se bavis time, jer stvari kada se zapuste, obicno se zakomplikuju.
Nadji dobrog urologa, koji ce da te vodi kroz citavu tu pricu.
Ne verujem da je nesto strasno, ali pocni sto pre da se bavis time, jer stvari kada se zapuste, obicno se zakomplikuju.
Hvala na odgovoru, videcu sa urologom sta mi je ciniti i o cemu se radi kada su leukociti tako high.
Da li možete da mi protumačite rezultate:
Volumen 4,0
PH 7,6
Viskoznost Normalna
Likvefakcija 20
Spertmatozoida/ml 54,3
Spermatozoida/V 217,2
Leukocita 0,3
Okruglih ćelija 0,3
Živih spermatozoida 50
Neživih spermatozoida 50
progresivno brzo 6
progresivno sporo 7
neprogresivno 7
nepokretni 80
Aglutinacije nema
Normalnih formi 0,4
Abnormalnih formi 0,6
Glave kruškasta 0,01,
mala 0,01
velika 0,09
izdužena 0,03
dupla -
špicasta 0,01
deformisana -
Vrata citoplazmatski ostatak 0,10
angulacija 0,03
Repa uvrnut 0,29
dupli -
kratak -
Hvala unapred!
Volumen 4,0
PH 7,6
Viskoznost Normalna
Likvefakcija 20
Spertmatozoida/ml 54,3
Spermatozoida/V 217,2
Leukocita 0,3
Okruglih ćelija 0,3
Živih spermatozoida 50
Neživih spermatozoida 50
progresivno brzo 6
progresivno sporo 7
neprogresivno 7
nepokretni 80
Aglutinacije nema
Normalnih formi 0,4
Abnormalnih formi 0,6
Glave kruškasta 0,01,
mala 0,01
velika 0,09
izdužena 0,03
dupla -
špicasta 0,01
deformisana -
Vrata citoplazmatski ostatak 0,10
angulacija 0,03
Repa uvrnut 0,29
dupli -
kratak -
Hvala unapred!
riki- Broj poruka : 7
Datum upisa : 21.11.2013
ludilo kad treba da predam papire pojavila se kod mm neka azdaja po imenu enterococcus faecalis u spermokulturi kako pise u malom broju proslog puta je imao streptokoke, i ureoplazma pozitivna, sad ovo jel da predam papire sa "malim brojem enterococcus faecalis" ili da cekam da se zavrsi lecenje.
karakaca- Broj poruka : 777
Datum upisa : 04.12.2009
cekqj ...nije to strasno ! to je neka fekalija iz anusa ,,,bukvalno receno .izlewcice to zacas.
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
To je jako zeznuta bakterija za izlijeciti... otpornost joj je na nivou MRSA, ona inace zivi u probavnom traktu, ali se ako se jako namnozi tesko lijeci iz urinarnog trakta - u malom broju nekad lijecenje i nije potrebno, nego se ispere velikim kolicinama tekucine... zna se desiti da antibiogram pokaze da je osjetljiva samo na 1 - 2 antibiotika....
Ninche- Broj poruka : 1085
Godina : 52
Datum upisa : 11.11.2012
Karakaca, ja sam imala enterokok u malom broju, rečeno mi je da se ne radi potpuno obezkličenje,jer nema potrebe,ako nema napravljen antibiogram znači da ne treba terapija. Sasvim je normalno prisustvo bakterija.
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
Strana 22 od 36 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 36
Similar topics
» BEBE - Razna pitanja i odgovori
» Uspelo nam je prirodno i pored loseg spermograma!
» Prirodom protiv loseg spermograma, anemije i za potenciju
» Uspelo nam je prirodno i pored loseg spermograma!
» Prirodom protiv loseg spermograma, anemije i za potenciju
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 22 od 36
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu