Tumacenje spermograma - hitni odgovori
+153
alisa
nikimaj
BiKsi :)
nanny ogg
Satazabuki
che84
Sirijus
arnes
invictus
...
baba Vera
prolaznik
Marry85
Lola021
enap
TrebamNaDijetu
aleksandarr
mimi85
zdravko69
srdjan03
slobica
noja
Vanja80
citizen33
mamadabudem
Zmajuška
millena
OKI-DOKI
micaubica83
mrbakero
mala ma
milan303
hama
lela1984
LuSalome
djole42
alexht40
Bobaue
Skipper011
rsasa686
razon
Pilce
Cala Domingos
bojanm
darkomagnus
Trubilica
srculence4me
saska1
plava glava
neXus
familyhome018
lenjivica
Tebi
Vuchica
Dusa
SladZana
ja sam
hocukusurnecuzvaku
Ninche
karakaca
riki
Strumfeta78
VladimirI
InNaturaVeritas
leptirko82
ivanicasale
Tinche
stevkan
anasrce
SoJa
sareni leptir
jabucilo
milan-j
Freya77
lorelajlorelaj
nena beba
sasa1202979
neca73
smajli
missile
fight&faith
dragana76ns
G3n1u5
blizanac
ragaco
ivvaolivva
tamaris25
*Maki*
Dalideki
Erata
JELENAR
ddeki
Rogi
OKacica
M.A.M.
ilija
Revka
vlada0011
DMANA
kasper
lena
Bjanka
611rg
ana4
M.
laKole
winni
lilya
JocY
Gramatika
Ema78
Daliborka
DDragan
Aja Sofia
Mrvica78
korpica
jagodica bobica 79
Gogo
Vilhelmina
LaFolie
dra00
macak
marrijam
pantelejmon
*AIDA*
zlatkoY
Niny
bak
lolipop
Mali Princ
KoMetaK
cicsa80
Cupava
Kamilica
dragan76
Orline
Mirjana
Bogdann
maja76
Kronostas
jeca14
mikica
cici
anak
Marija86
anaili
dr mali pariz
Sanjaa
bet365
Zoka83
frizerka
HappyGirl
sara123
157 posters
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 21 od 36
Strana 21 od 36 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 28 ... 36
Re: Tumacenje spermograma - hitni odgovori
NAPOMENA spermogram radjen posle 5 meseci od izlecene hlamidije ostali testovi negativni miko i ureoplazma.Broj u mililitru 39 miliona,ukupan broj 119 miliona likvefakcija 10 minuta,ph 7,5,AGLUTINACIJE NEMA,zivih spermatozoida 47 posto ne zivih 53 posto,progresivno brzo 26% progresivno sporo 14 %,leukociti 3.0 pise trebalo bo manje od 1 okrugle celije 8 pisee trebalo bi manje od 5 normalne forme 73% abnormalne forme 27% pijem coryzceps i moringu za poboljsanje i jos jedna napomena pre terpije za hlamidiju imao sam ukupno 40 moliona u uzorku i samo 20 posto pokretnih,napredak je veoma uocljiv da li sada mogu imati potpmstvo hvala
boba1983- Broj poruka : 4
Datum upisa : 18.06.2013
Bobo, potomstvo svakako možeš imati sa ovim spermogramom, e sad da li može doći do prirodne trudnoće, pitanje je, je su ti malo lenji spermatozodi. Otidji kod nekog urologa da ti prepiše vitamine, ili se baci na neke čajeve i prirodne receptre za poboljšanje spermograma, čisto da pokreneš spermiće. SUper je što si izlečio hlamidiju.
Evo link, pa pročitaj ovu temu https://kutak.forumotion.com/t60-za-kvalitetniji-spermogram
Evo link, pa pročitaj ovu temu https://kutak.forumotion.com/t60-za-kvalitetniji-spermogram
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
hvala poceo sam skoro da pijem maticni mlec gljivu kordzceps mocnu moringu vitamine pa valjda ce se ubrzati videcemo za 3 meseca
boba1983- Broj poruka : 4
Datum upisa : 18.06.2013
Izbaci cigare i alkohol ako ih konzumiraš.
Spermogram
Može li mi neko reći da li je moguće imati određeni broj spermatozoida, koji su pokretni a da im je vitalnost 0?
Hvala!
Hvala!
jabucilo- Broj poruka : 1
Datum upisa : 22.08.2013
Ako je procenat pokretljivih spermatozoida izuzetno nizak, potrebno je uraditi procenu vitalnosti spermatozoida.
Metoda bojenja eozinom omogućuje razlikovanje živih od mrtvih spermatozoida, bez obzira na njihovu pokretljivost. Eozin ulazi u mrtve ćelije, dok žive ostaju neobojene. Na takav način procenjuje se najmanje 100 spermatozoida. Na taj se način mogu razdvojiti nepokretni, ali ipak živi spermatozoidi, od mrtvih. Smanjena pokretljivost s visokim procentom vitalnih spermatozoida može ukazivati na metaboličke abnormalnosti spermatozoida koje proizlaze iz poremećaja funkcije testisa ili nekih činilaca koji deluju na smanjenje pokretljivosti, a nalaze se u plazmi semena.
Ne verujem da mrtav spermatozoid moze da se krece, te bi bilo logicno ponoviti spermogram, sa spermokulturom.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
zapremina u ejakulatu cm-2,5
vreme razvodnjavanja 15 min.
ph vrednost 8
viskozitet --normalan
NORMOKINEZA - 60 posto
HIPOKINEZA - 10 posto
AKINEZA 30 posto
br u 1 cm 22 187 500
u celom ejakulatu 55 468 750
normalne forme 81,6 posto
patoloske forme 18,4 posto
apstinencija 4 dana ,5og dana radjen spermogram
vreme razvodnjavanja 15 min.
ph vrednost 8
viskozitet --normalan
NORMOKINEZA - 60 posto
HIPOKINEZA - 10 posto
AKINEZA 30 posto
br u 1 cm 22 187 500
u celom ejakulatu 55 468 750
normalne forme 81,6 posto
patoloske forme 18,4 posto
apstinencija 4 dana ,5og dana radjen spermogram
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
Brbljiva, meni ovo ne izgleda loše, morfologija (81.6% normalnih) je super
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
covek vec ima 2 dece ,,,a inace ako nekog zanima koristio je prah cordiceps glive (PRAH !) jedno 3 meseca i jos koristi ,i jedno 2 mesecca prah zelene moringe (tkz.zeleno zlato ).e sad ,dali je to pomoglo ...neznam.usput je izlecio ureaplazmu -dugogodisnju ! samo jednom kutijom dovicina !
ako nekome moze pomoci ...prahovi nisu skupi ..oko 1500 din jedan,traje oko 20ak -30 dana....
ako nekome moze pomoci ...prahovi nisu skupi ..oko 1500 din jedan,traje oko 20ak -30 dana....
Brbljiva i meni ovaj nalaz ne deluje los, cak naprotiv, dobra morfologija!
Gde ste kupili taj prah cordiceps gljive?
Gde ste kupili taj prah cordiceps gljive?
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
imas u zdravoj hrani CORDICEPS SINENSIS (tako nesto ) ,,,ukucaj na netu pa ces videti ...
Videla hvala! Kako ste je koristili, po koliko i kako pije?
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
I mene interesuje...
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
drage ,,tamo pise po 1 espereso kasicica ,cini mi se ...a on je uzimao ujutru naste srca po pola kasicice (normalna kasicica ),znaci 3x pre jela ...nece da skodi nista ,tu ima svih vitamina i minerala .meni je ovo rekao decko na forumu koji je sa tim popravio spermogram ,po preporuci nekog nemackog urologa i devojka mu je sada prirodnim putem trudna .ja zaista neznam ali verovatno je imalo udela u uspehu i poboljasnju spermograma ....probajte i vi ...ukus je kao kakao,mogu i zene da koriste tj savetuje se oba partnera da koriste .ja nisam.
Bravo brbljiva, sasvim je ok ovaj nalaz. Sasvim moguće da neće morati ICSI da sprovode, bar ako mu ostane ovakav spermogram, a ako nastavi sa ovom gljivom, možda bude još bolje.
Prebacih na temu o poboljšanju spermograma tvoje poruke, pa ako imaš još neku info, tamo piši da se ovde ne zatrpa.
Prebacih na temu o poboljšanju spermograma tvoje poruke, pa ako imaš još neku info, tamo piši da se ovde ne zatrpa.
meni nikad nije radjena icsi metoda ,pitacu na histerosopiji koju ce mi metodu raditi ,mada bih ja licno zelela icsi metodu jer je sigurnija !
devojke ,nseto razmisljam ...nisam sigurna tacno da znam ---normokineza ,akineza i hipokineza ...(akineza je -nepokretni spermici ,jel da ? ) a hipokineza _slabo pokretni ,jel tako ,,,a normokineza (brzo pokretni ) ? jesam li u pravu ???
Normokineza predstavlja procenat normalno pokretnih spermatozoida, hipokineza samanjenu pokretljivost i akineza, procenat nepokretnih spermatozoida.
ok ,tako sam i mislila al rekoh aj da priupitam...
sta ti mislis biksi ,koja bi dijagnoza bila za njegov spermogram ...napisala sam predhodno vrednosti ....oligospermija 1 ???
malo me muci ph njegov ,ph je 8... znaci ima upalu ...
dogovorili smo se sa klinikom da se ponovi nalaz kod njih ,kad odemo -dal na histeroskopiji ili na prvom Uz ,videcemo... al cemo ponoviti tamo...
sta ti mislis biksi ,koja bi dijagnoza bila za njegov spermogram ...napisala sam predhodno vrednosti ....oligospermija 1 ???
malo me muci ph njegov ,ph je 8... znaci ima upalu ...
dogovorili smo se sa klinikom da se ponovi nalaz kod njih ,kad odemo -dal na histeroskopiji ili na prvom Uz ,videcemo... al cemo ponoviti tamo...
Ne znam da ti kažem koja bi to dg bila, ima to negde na ovim temama oko spermograma, prošvrljaj, mada se džaba opterećuješ (i da je npr oligoastenospermija, sta ti znaci ta info?!). Nama je u LE uvek bio bolji spermogram nego kad smo radili privatno kod nas, sem možda prvi put kad smo dobili proksid. Dosta zavisi od laboratorije u kojoj se radi i onoga ko gleda spermogram. Normalna ph vrednost je 7.5, moguće da mu je nešto trenutno, ja se ni time ne bih opterećivala. Imate vi tu lep broj i kvalitet za tvoje jc.
Zapremina >2.0 ml
pH 7.2-7.8
Koncentracija >20x10 6 / ml
Pokretnih >50%
Morfologija >30% sa normalnom morfologijom
Leukociti < 1x10 6/ ml
Brbljiva, ovo je tumačenje za normospermiju, i po ovome kod tm jeste normospermija, osim što je povećana pH
Oligoospermia – koncentracija spermatozoida u ejakulatu < 20 mil/ml, što kod tvog muža nije slučaj
Videh da ti je Biksi odgovorila, slažem se sa njom, imate sasvim solidan spermogram i ne opterećuj se, samo proverite zbog čega je pH veći, mada kod nekih tumačenja je gornja granica 8.0 Sigurno da zavisi i od laba. Ponavljam, morfologija je super i to je jako bitno!
pH 7.2-7.8
Koncentracija >20x10 6 / ml
Pokretnih >50%
Morfologija >30% sa normalnom morfologijom
Leukociti < 1x10 6/ ml
Brbljiva, ovo je tumačenje za normospermiju, i po ovome kod tm jeste normospermija, osim što je povećana pH
Oligoospermia – koncentracija spermatozoida u ejakulatu < 20 mil/ml, što kod tvog muža nije slučaj
Videh da ti je Biksi odgovorila, slažem se sa njom, imate sasvim solidan spermogram i ne opterećuj se, samo proverite zbog čega je pH veći, mada kod nekih tumačenja je gornja granica 8.0 Sigurno da zavisi i od laba. Ponavljam, morfologija je super i to je jako bitno!
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
Postovane dame, posto sam od strane doktorke moje devojke okarakterisan kao neko ko ne moze da napravi decu, posto kaze da momak sa 31 god mora da ima bar 70% pokretnih , interesuje me vase misljenje o mom spermogramu, unapred hvala!
Zapremina 5.4 ml
Izgled Belicast
P.H. 7.3 (bazno)
Broj sperm. U cm3 125.000.000
Pokretnih sperm.
posle 30 min. 48%
Slabo pokretnih 3%
Nepokretnih 49%
Fruktoza pozitivna
Likvefakcija potpuna
Zapremina 5.4 ml
Izgled Belicast
P.H. 7.3 (bazno)
Broj sperm. U cm3 125.000.000
Pokretnih sperm.
posle 30 min. 48%
Slabo pokretnih 3%
Nepokretnih 49%
Fruktoza pozitivna
Likvefakcija potpuna
stevkan- Broj poruka : 3
Datum upisa : 15.10.2013
Stevkane, ovo 125mil u cm3 je super broj, min je 20 pa ti vidi... Javice se jos neko ko ima vise iskustva, ali po meni ovo nije uopste lose...
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
BR JE ok ,,,ali 49 posto nepokretnih ....hm:asdf: a gde je tu -morfologija ?! br spemrica je ok.
To je sve sto pise na spermogramu, imao sam i spermokulturu nalaz je ok! Nadam se da moze i sa ovih 48% da se uradi,mada mi smo skoro godinu dana pokusavali....
stevkan- Broj poruka : 3
Datum upisa : 15.10.2013
Strana 21 od 36 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 28 ... 36
Similar topics
» BEBE - Razna pitanja i odgovori
» Uspelo nam je prirodno i pored loseg spermograma!
» Prirodom protiv loseg spermograma, anemije i za potenciju
» Uspelo nam je prirodno i pored loseg spermograma!
» Prirodom protiv loseg spermograma, anemije i za potenciju
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet
Strana 21 od 36
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu