Pregnil/ Choragon injekcije- sanse za trudnocu?
+15
sareni leptir
dragana76ns
traveler81
djole42
Orline
Zoka83
nena beba
Tinche
kikiriki
dr mali pariz
Miamor
eni
nabla
era
sara123
19 posters
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 1 od 5
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pregnil/ Choragon injekcije- sanse za trudnocu?
doktor mi je prepisao CHORAGON inekciju na 21 dan ciklusa od 5000
pa me zanima kolike su sanse za trudnocu i dali je ikome to poznato.jako zahvalna na bilo kojem odgovoru.
pa me zanima kolike su sanse za trudnocu i dali je ikome to poznato.jako zahvalna na bilo kojem odgovoru.
sara123- Broj poruka : 7
Godina : 42
Datum upisa : 04.08.2009
Re: Pregnil/ Choragon injekcije- sanse za trudnocu?
Koliko ja znam to je isto sto i Pregnil, samo sad valjda vise Pregnila nema. To je tzv stop injekcija sto znaci da posle nje treba par dana da se bacite u akciju.
era- Broj poruka : 722
Godina : 49
Datum upisa : 26.12.2008
Saro, ne razumem da li primas Choragon samo 21. dana ciklusa, ili od 21. dana ciklusa primas svaki drugi-treci dan Choragon..
Kako god da ga primas, niko ti ne moze reci kakve su sanse da ostanes trudna.
Kad primas Choragon pred ovulaciju, on ti omogucava pucanje folikula i bolje tajmiranje sex. odnosa.
Ako ga primas na svakih par dana posle ovulacije, tad mu je uloga da podrzava funkciju zutog tela i samim tim ukoliko dodje do trudnoce da se na taj nacin obezbedi da embrion ima dovoljno progesterona.
Da li ce doci do trudnoce to zavisi od mnogo faktora, a choragon je samo mala potpora.
Kako god da ga primas, niko ti ne moze reci kakve su sanse da ostanes trudna.
Kad primas Choragon pred ovulaciju, on ti omogucava pucanje folikula i bolje tajmiranje sex. odnosa.
Ako ga primas na svakih par dana posle ovulacije, tad mu je uloga da podrzava funkciju zutog tela i samim tim ukoliko dodje do trudnoce da se na taj nacin obezbedi da embrion ima dovoljno progesterona.
Da li ce doci do trudnoce to zavisi od mnogo faktora, a choragon je samo mala potpora.
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
CHORAGON primam od menstruacije 21 dan ciklusa znaci jednom mijesecno dok got ne zatrudnim.
Tebi je ovulacija 21. dana?
ne meni je ovulacija 14,15,16,17, dan ciklusa.men su mi uredne 28 dana
Da li to sto si napisala znaci da nekad imas ovulaciju 14. dana, a nekad npr. 17.dana?
Saro, da li tvoj doktor prati na ultrazvuku kako raste folikul?
Ako ti je ovulacija 14. dana, onda doca mozda pokusava da primenom choragona 21. dana (a to je 7 dana od ovulacije) da potporu zutom telu , mada je to malo neuobicajen pristup, pogotovo sa tolikom koncentracijom choragona. Obicno se choragon od 5000 IJ koristi za pucanje folikula (tad se daje 12-13. dana ciklusa), a za potporu zutom telu koristi se doza od 1500 IJ.
Saro, da li tvoj doktor prati na ultrazvuku kako raste folikul?
Ako ti je ovulacija 14. dana, onda doca mozda pokusava da primenom choragona 21. dana (a to je 7 dana od ovulacije) da potporu zutom telu , mada je to malo neuobicajen pristup, pogotovo sa tolikom koncentracijom choragona. Obicno se choragon od 5000 IJ koristi za pucanje folikula (tad se daje 12-13. dana ciklusa), a za potporu zutom telu koristi se doza od 1500 IJ.
ja sam imala 2 spon pobac,sve pretrage koje sam radila nalazi su pokazali da je sve u redu.i na osnovi toga dok mi je prepisao CHORAGON,menst mi je uredna 28 dan a i ovolucija mi je isto uredna svakoga mijeseca.
To sto ti je menstruacija uredna, na 28 dana, ne znaci da ti je i ovulacija 14. dana. Trebalo bi par ciklusa da pratis na UZ kad ti je ovulacija da bi znala kad je najveca sansa za zacece.
S obzirom da si imala spontane pobacaje i s obzirom da nije pronadjen uzrok, doktor pretpostavlja da su sponatni pobacaji nastali kao posledica defekta zutog tela i smatra da ce choragonom poboljsati aktivnost zutog tela i samim tim ce kolicina progesterona biti veca, sto ce, ukoliko dodje do trudnoce, pomoci da ne dodje do spontanog.
Ali pretpostavljam da to tvoj doktor ne radi na slepo, vec te prati na ultrazvuku?
Kod kog doktora ides?
U Splitu imas CITO kliniku. Oni su, pored toga sto se uspesno bave vantelesnom oplodnjom, dobri i kod sekundarnog steriliteta.
S obzirom da si imala spontane pobacaje i s obzirom da nije pronadjen uzrok, doktor pretpostavlja da su sponatni pobacaji nastali kao posledica defekta zutog tela i smatra da ce choragonom poboljsati aktivnost zutog tela i samim tim ce kolicina progesterona biti veca, sto ce, ukoliko dodje do trudnoce, pomoci da ne dodje do spontanog.
Ali pretpostavljam da to tvoj doktor ne radi na slepo, vec te prati na ultrazvuku?
Kod kog doktora ides?
U Splitu imas CITO kliniku. Oni su, pored toga sto se uspesno bave vantelesnom oplodnjom, dobri i kod sekundarnog steriliteta.
U Split CITO poliklinika dr.Poljak kod njega sam.hvala ti na svakom odgovoru.dali si nesto zavrsila u vezi ginekologije kada se ovako kuzis????
choragon koristim vec 5 mijeseci,ali jos bez ikakvoga uspijeha.znam da je potrebno vremena i strpljenja.zanima me dali mozda poznas nekoga tko je imao problem slicno mome.i koliki su uspijesi s choragonom,jer ponekada pozelim odustati.tri godine sam u braku,a da mi sreca bude potpuna fali mi ono najdraze,a to je radost,sreca dijeteta.
Saro, i ja sam imala 2 spontana (u 5. nedelji)- od otkrivanja trudnoce do spontanog u oba slucaja proslo je oko 10 dana.
Ni meni nisu mogli da nadju neki uzrok, samo pretpostavke.
Sto se tice tvog slucaja, ne znam ni jednu koju dok tretira na takav nacin. Obicno se choragon daje kao podrska zutom telu kad se ide na vantelesnu oplodnju.
Sta hocu da kazem, smatra se da defekt zutog tela ili lutealne faze nastaje zbog nekog suptilnog defekta u I fazi ciklusa (tzv. folikularnoj fazi- to ti je na pocetku ciklusa- od menstruacije do ovulacije).
Vecina doktora koji se bave patologijom trudnoce i sterilitetom smatra da treba poboljsavati upravo tu I fazu, a ne II (lutealnu) fazu.
U tom smislu, na pocetku ciklusa sa uzima klomifen ili klomid a onda se choragon prima kad folikul dovoljno naraste (to je obicno neki 12. ili 13. dan ciklusa). U ovom slucaju, choragon sluzi da jajna stanica (ili vise njih) sazre i da folikul prsne i oslobodi jajnu stanicu posle 36 h. A ti i tvoj muz treba da imate odnose u tih 36 h (da se dobro nacilja vreme susreta jajne stanice i spermatozoida).
Takodje, I faza ciklusa moze da se kontrolise i bez klomifena/klomida i to samo sa primenom choragona.
Ponekad se pored klomifena/klomida daje i pola tabletice bromergona s pretpostavkom da se deluje na neki nedetektovani lanac prolaktina koji bi mogao da pravi problem u kvaliteti ovulacije.
da li ti je doca trazio da odradis TSH?
ja nemam nikakve veze s ginekologijom, osim sto sam pacijent kao i ti. Silom prilike sam "naucila" neke stvari.
Ali da te ne bih davila s mojim objasnjenjima, najbolje je da pitanje uputis dr Radoncicu- on radi u poliklinici Vili u Zagrebu, a odgovara na pitanja na ovom sajtu: http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index.php?k=forum&s=forum
(trenutno je na odmoru do kraja 8. meseca, pa ces morati da se strpis)
Kad uputis pitanje, moras da budes detaljnija odmah u prvom postu- koji problem si imala, kod kog doka se lecis, kako te dr Poljak leci, sta si sve radila od pretraga, kakvi su rezultati tih pretraga, koliko godina imas, kojim poslom se bavis (eventualno i kojim poslom se bavi tvoj muz jer neki poslovi mogu biti rizicni za trudnocu)...
Evo kako je na jednom nasem sajtu doktorka trazila da joj postavljamo pitanje (jer joj to olaksava da sto bolje sagleda nas problem):
Takodje, na hrvatskom sajtu Roda imas podforum gde se skupljaju devojke koje su imale spontane pobacaje i imas podforum gde se skupljaju devojke koje su u postupku potpomognute oplodnje (medju njima ima i onih koje idu u Cito i to kod dr Poljaka)
pdf o spontanim pobacajima: http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=96&sid=39ee659102d812a41bef3e0fcabd33d4
pdf o potpomognutoj oplodnji (ovde imas cura koje imaju iskustvo sa Choragonom i imas cura koje idu u CITO):
http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=88&sid=39ee659102d812a41bef3e0fcabd33d4
Ni meni nisu mogli da nadju neki uzrok, samo pretpostavke.
Sto se tice tvog slucaja, ne znam ni jednu koju dok tretira na takav nacin. Obicno se choragon daje kao podrska zutom telu kad se ide na vantelesnu oplodnju.
Sta hocu da kazem, smatra se da defekt zutog tela ili lutealne faze nastaje zbog nekog suptilnog defekta u I fazi ciklusa (tzv. folikularnoj fazi- to ti je na pocetku ciklusa- od menstruacije do ovulacije).
Vecina doktora koji se bave patologijom trudnoce i sterilitetom smatra da treba poboljsavati upravo tu I fazu, a ne II (lutealnu) fazu.
U tom smislu, na pocetku ciklusa sa uzima klomifen ili klomid a onda se choragon prima kad folikul dovoljno naraste (to je obicno neki 12. ili 13. dan ciklusa). U ovom slucaju, choragon sluzi da jajna stanica (ili vise njih) sazre i da folikul prsne i oslobodi jajnu stanicu posle 36 h. A ti i tvoj muz treba da imate odnose u tih 36 h (da se dobro nacilja vreme susreta jajne stanice i spermatozoida).
Takodje, I faza ciklusa moze da se kontrolise i bez klomifena/klomida i to samo sa primenom choragona.
Ponekad se pored klomifena/klomida daje i pola tabletice bromergona s pretpostavkom da se deluje na neki nedetektovani lanac prolaktina koji bi mogao da pravi problem u kvaliteti ovulacije.
da li ti je doca trazio da odradis TSH?
ja nemam nikakve veze s ginekologijom, osim sto sam pacijent kao i ti. Silom prilike sam "naucila" neke stvari.
Ali da te ne bih davila s mojim objasnjenjima, najbolje je da pitanje uputis dr Radoncicu- on radi u poliklinici Vili u Zagrebu, a odgovara na pitanja na ovom sajtu: http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index.php?k=forum&s=forum
(trenutno je na odmoru do kraja 8. meseca, pa ces morati da se strpis)
Kad uputis pitanje, moras da budes detaljnija odmah u prvom postu- koji problem si imala, kod kog doka se lecis, kako te dr Poljak leci, sta si sve radila od pretraga, kakvi su rezultati tih pretraga, koliko godina imas, kojim poslom se bavis (eventualno i kojim poslom se bavi tvoj muz jer neki poslovi mogu biti rizicni za trudnocu)...
Evo kako je na jednom nasem sajtu doktorka trazila da joj postavljamo pitanje (jer joj to olaksava da sto bolje sagleda nas problem):
Preporucujem svima da kada traze odgovor na ginekologiji da napisu:
- godine starosti, posao, trudnoca po redu, broj poroda ako ih je bilo i kakve su bile trudnoce i porodi,
- ukratko ono sto Vam predstavlja problem,
- prijasnji problemi sa zdravljem, operacije ako ih je bilo,
- lijekovi koje uzimate ako uzimate i alergije na lijekove.
- lab.nalazi i ostala ispitivanja ako ih je bilo
Jos uvijek to ne znaci da ce ovdje iko da postavlja dijagnozu ili odredjuje terapiju, jer bi bilo potpuno pogresno, ali mozemo da Vas uputimo sta bi bilo korisno da se uradi, i kako da Vam se najbrze i najefikasnije pomogne.
Takodje, na hrvatskom sajtu Roda imas podforum gde se skupljaju devojke koje su imale spontane pobacaje i imas podforum gde se skupljaju devojke koje su u postupku potpomognute oplodnje (medju njima ima i onih koje idu u Cito i to kod dr Poljaka)
pdf o spontanim pobacajima: http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=96&sid=39ee659102d812a41bef3e0fcabd33d4
pdf o potpomognutoj oplodnji (ovde imas cura koje imaju iskustvo sa Choragonom i imas cura koje idu u CITO):
http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=88&sid=39ee659102d812a41bef3e0fcabd33d4
Nabla, svaka cast!!!
eni- Broj poruka : 517
Datum upisa : 05.05.2009
Kakvo iskustvo imate sa Pregnilom? Dr mi prati razvijanje folikula, pa mi je rekla da ce mi dati pregnil.
Miamor- Broj poruka : 17
Godina : 41
Datum upisa : 07.04.2010
Miamor, na sta konkretno mislis kad pitas za iskustvo s pregnilom?
To je injekcija koju dobijas za tajmirano sazrevanje i pucanje folikula, nakon cega sledi tajmirani sex.
Ne boli, ne pece...
To je injekcija koju dobijas za tajmirano sazrevanje i pucanje folikula, nakon cega sledi tajmirani sex.
Ne boli, ne pece...
Nisam se dobro izrazila. Mislila sam da li je neko dobio pozitivne rezultate, posle primanja pregnila. Da li je posle toga potvrdjena trudnoca? Ja sam je primila i uradila test, ali negativan je.. A, posto dobijam na 25 dana, sad je 28. Mozda sam rano uradila test. DA li se desava da kasni ciklus zbog inekcije?
bas sam lose srocila.
bas sam lose srocila.
Miamor...jesi li imala postupak VTO?
Ili ti je rađena folikulometrija,pa si pred pucanje folikula dobila pregnil?
On se daje u te svrhe,ali i kao podrška žutom telu.Naravno da su žene ostajale trudne ,ali to nema veze sa pregnilom...
Ili ti je rađena folikulometrija,pa si pred pucanje folikula dobila pregnil?
On se daje u te svrhe,ali i kao podrška žutom telu.Naravno da su žene ostajale trudne ,ali to nema veze sa pregnilom...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Radjena mi je folikometrija. Nego danas sam imala nenormalan bol, pa me interesuje da li ta inekcija ima veze sa tim?
injekcija nema veze sa tim.Imala si foliulometriju,pa ciljani odnos,je li?
Sačekaj još malo,pa uradi test.
Sa srećom!
Sačekaj još malo,pa uradi test.
Sa srećom!
Cekacu do utorka, pa cu da uradim test. Da sve sto mi je dr rekla to sam uradila.Hvala na odgovoru.
e ovako,vec pr meseci se nepazim u sexu i ne ostajem trudna,onda sam resila da krenem na pracenje folikula...prvo pracenje mi je bilo pocetkom maja i 10mc mi je folikul bio 18mm doktorka mi je rekla da za dan dav krenem u akciju i da za cetri dana pet dodjem na ultra zvuk da vidi dali je folikul pukao.....dasla sam ali folikul je prerastao 26mm i nije ocigledno pukao kada je trebao.....rekla je vidimo se sledeci ciklis,posle toga sam dobila mecu na 24dan prvi put u zivotu jel su meni inace ciklusi na 33,36,dana.....posle sam opet otisla na folikulometriju i isto 10mc folikul 18mm i onda mi je rekla da dodjem sutra i kada je folikul bio 20mm dala mi je pregnil od 1500 i rekla u akciju naredna tri dana...pa na kontrolu za tri cetri dana...kad sam dosla ponovo folikul 30mm
kikiriki- Broj poruka : 74
Datum upisa : 06.06.2010
sad razmisljam zasto mi je dala pregnil od 1500,kad sam citala da se on daje kao podrska zutom telu,a ne za pucanje folikula sad sam ponovo dobila na 26 dan i danas mi je treci dan menstruacije pa cu ponovo na pracenje tamo negde 20 juna...sta ti mislis o svemu ovome sto sam ti napisala???
Kiki,pozitivno u celoj priči što već donekle znaš koji je problem,i to može da pomogne itekako.
Možda su se potrefili takvi ciklusi,ali možda i jeste to smetnja...izostanak ovulacije.
možda je mogla jači pregnila,ali sad to nije bitno.Ne znam koliko imaš godina,koliko želite da ostanete trudni,možda da razmisliš o VTO?
Možda su se potrefili takvi ciklusi,ali možda i jeste to smetnja...izostanak ovulacije.
možda je mogla jači pregnila,ali sad to nije bitno.Ne znam koliko imaš godina,koliko želite da ostanete trudni,možda da razmisliš o VTO?
inače,pregnil se daje da bi se očekivalo pucanje folikula u određeno vreme.On obezbeđuje pucanje folikula,ali ne i u tvom slučaju,koliko se ispostavilo.
i kako da mi folikul nepukne posle pregnila???jel misliz zato sto je doza pregnila bila 1500?izvini ako sam dosadna ali nisam nisakim pricala ko ima slicne probleme???
Strana 1 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Pregnil /Choragon ili trudnoca-Farmakokinetika Beta HCG-a
» kolacici za trudnocu
» Jevremova- Iskustva
» kolacici za trudnocu
» Jevremova- Iskustva
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 1 od 5
Dozvole ovog foruma: